![]() |
Most láttam ezt a képet.
Ez a macsek is nagyon próbálkozik kirakni a kockát:D http://noob.hu/07/0109/1231533330088.jpg |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
|
Ati, mond azt, hogy ez nem Te voltál :D
|
Quote:
|
Gondoltam felébresztem ezt a topicot :)
Sikerült megszereznem egy VOID Cube-ot, és egy Mirror Cube-ot :) nekem nagyon bejönnek, és az osztályban történő kölcsönkérések számából szerintem az osztálytársaimnak is bejönnek. Ha valaki nem ismerné őket(ami szentségtörés :D ), akkor mutatok róluk videót.: Mirror A videóban is látszik, hogy nem egy megszokott alakja van a Mirror Cube-nak, azaz a tükrös kockának. Szokták becézni alakváltónak ezért is. Void Igen jól látjátok, lyukas kocka :D Nincs benne a hagyományos 3x3-at összetartó "kereszt". A legtöbb ember azt mondta rá jópofa :) |
Mirror Cube:rolleyes: hát igen, a személyes kedvencem:)
Mutattam csoporttársaknak, hát inkább csak nézték, hogy mi ez. Nagyon bejött mikor megláttam, épp ezt szeretem ha valami egyedi. Bár semmi új nem volt benne a 3x3hoz képest, de nagyon tetszett a rakosgatása. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ez a teljes cikk, ebben nincs szó ilyesmiről:
"A few years ago we reported that it had been proven that Rubik's Cubes could be solved in 23 moves. Well now that number is down to just 20. Proving it required 35 years of computer time donated by Google to get it done." De még a "magyar" fordításában sincs (by Gugli fordító :D): "Néhány évvel ezelőtt azt jelentette, hogy már bizonyított, hogy a Rubik Kocka lehet megoldani 23 mozog. Nos ez a szám csak 20 le. Igazolják, hogy szükséges a 35 év számítógép idő adománya a Google-hoz kap ez megtett." |
Most látom csak, hogy bemásoltam, hogy van róla egy weboldal is: http://www.cube20.org/
|
Quote:
|
Ha jol ertelmezem, eddig csak azt bizonygattak, hogy X forgatasbol tuti meg lehet csinalni, most pedig azt, hogy ennel kevesebbol tuti nem lehet minden poziciobol kirakni. :) Azaz ennel mar nem megy lejjebb. :)
|
De őszintén... ezt KI támogatja?? :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Húha. És elvileg 20-nak gondolják a minimumot is, szóval ez már egy elég jó eredmény.... kíváncsi vagyok, mikor döntik meg. :D
|
Quote:
|
Quote:
Bár az is lehet, hogy megoldható 20-nál kevesebből, csak ők nem találták meg. Bár, kétlem. :) |
Quote:
|
July, 2010 20 20 0 Morley Davidson, John Dethridge, Herbert Kociemba, and Tomas Rokicki prove that God's Number for the Cube is exactly 20.
How We Did It How did we solve all 43,252,003,274,489,856,000 positions of the Cube? Nekem ebbol nagyon ugy tunik hogy az osszes pozicio ki lett rakva. :) |
Quote:
Quote:
|
Minimum? azt nem értem mire mondod.
|
Quote:
Itt van egy táblázat arról, hogy mikor mennyinek gondolták, hogy: - Minimum hány forgatás kell, hogy bármelyik helyzetből kirakják a kockát - Maximum hány forgatás kell, hogy bármelyik helyzetből kirakják a kockát Nos, innen a minimum. Márpedig a minimum nem volt soha 21. Kezdetben 18-nak gondoltál, de már elég régen 20-nak. :) |
Quote:
Ui: a maximum sem volt 21, csak 22, bocsi. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A minimum azt jelenti, hogy minden létező állásból ki lehet annyi lépésből rakni, ha mindig az optimális forgatást csinálod. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:02. |