Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Chrome (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3230)

szinkoly 01-07-2010 19:38

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235592)
mivel lehet megszűntetni az ekkora terhelést.

Én megpróbálnék egy reinstallt, spyware/malware kereséssel.

Von 01-09-2010 23:32

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 235619)
Én megpróbálnék egy reinstallt, spyware/malware kereséssel.

Sajnos egyik sem vezet eredményre, már próbáltam :)
Viszont, az eszembe jutott, hogy ezek a durva memóriafogyasztások akkor jöttek elő, ha sokáig volt megnyitva Mozilla (Chrome-mal akkor sem jön elő, szóval tuti nem normális), és arra gondoltam, hogy lehet hogy ez a szerencsétlen minden előző frissítést eltárol a memóriában és azzal foglalhat ennyit, vagy mi? Ha így van, arra kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan lehet megszüntetni :)

szamóka 01-10-2010 00:16

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235875)
kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan lehet megszüntetni :)

Talán ez segít. (nem próbáltam, az enyém nem beteg)

Blacky 01-11-2010 18:40

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235592)
Erre keresem én is a választ! :D:D

Illetve a megoldást, hogy mivel lehet megszűntetni az ekkora terhelést.

Firefox gyorsítás

Tessék egy cikkecske és benne a megoldás..programot letöltöttem kiprobáltam és tényleg használ..

szinkoly 01-11-2010 18:45

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 236259)
Firefox gyorsítás

Tessék egy cikkecske és benne a megoldás..programot letöltöttem kiprobáltam és tényleg használ..

Ez tényleg jó cucc, szedjétek bátran, dob a működésen és az indítás sebességén is szépen.

Ati 01-11-2010 18:46

Na jó, de ez a FireFoxhoz van, nem a Chromehoz.

Blacky 01-11-2010 18:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236261)
Na jó, de ez a FireFoxhoz van, nem a Chromehoz.

Sajnálom igazad van de ha egyszer VON azt írta ebben a topicban, hogy a firefoxa fogyaszt rengeteg memóriát ezért raktam ide..de ha gondolod akkor tessék

Comodo Dragon

COMODO Dragon Release Notes:
Comodo Dragon internet browser is based on the source code of Google Chrome browser but has a number of improvements, which includes fixes some privacy and security improvements.

ADDED Certificate Domain Validation checking warning
Comodo Dragon uses advanced domain validation technology originally developed in Comodo Verification Engine. It performs additional analysis of a domain's SSL certificate to warn about those that been issued with Domain Only Validation.

FIXED Client identification number privacy issue.
Comodo Dragon fixes this privacy issues, which exists in Chrome browser. Chrome creates an ID for each client (user). This security gap theoretically can be used to identify a user. This ID has been removed.

REMOVED RLZ-Tracking capability.
RLZ-Tracking is a Chrome's feature which informs Google about when and where the browser has been downloaded. This capability has been removed in Dragon. This has been done to protect user privacy

COMODO's traditional product update technology is used.
Dragon uses COMODO's own installer and update technology. Chrome, on the other hand, checks for updates and makes update via Google Updater, legality of which was put under question by Red Bend Software. Google Updater was entirely eliminated in Dragon

REMOVED error reporting mechanism.
Error reporting is used by Google to find and remove problems in their software however the information, which is sent to Google, includes some data about the computer's software. In case it this information is intercepted by an attacker, it can be used to reveal vulnerabilities in the computer's security system. COMODO Dragon has eliminated this mechanism is order not to compromise user's security and privacy.

REMOVED installation time-tracking.
COMODO's installation technology doesn't use and store information about when the software was installed and updated, all actions are based only on your current version number, whereas Chrome installation stores detailed (up to the second) information about software installation time

ADDED smart software removal
During software remove Dragon asks user whether he or she wants to keep user preferences data (home page, search engine customizing, etc) and leaves or removes user profile based on his or her choice. This is done for user's convenience. Leaving user's profile on your computer is recommended if you are going to return to using Dragon in future

EXCLUDED remote error pages usage
Dragon uses locally stored error messages (such as "Page not found"), whereas Chrome in its default configuration uses server-stored error messages. In Dragon information about your network input errors is limited to your browser instead of being sent to Google’s remote server.

Gondolom az angollal nem állsz hadilábon itt a teljes lista a progi tudásáról..
Használd ezt egészséggel....

Redback 03-06-2010 11:56

Valaki megtenné, hogy chrome-mal megnézi ezt az oldalt, és egy esetleges chrome-os képet felrak ide? Mármint hogy hogyan néz ki ki chrome-mal az oldal. És még ha megnézné a menüt is, hogy úgy mőködik-e mint FF-ben? Mert IE-ben nem működik :(

Köszönöm

Blacky 03-07-2010 06:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 243862)
Valaki megtenné, hogy chrome-mal megnézi ezt az oldalt, és egy esetleges chrome-os képet felrak ide? Mármint hogy hogyan néz ki ki chrome-mal az oldal. És még ha megnézné a menüt is, hogy úgy mőködik-e mint FF-ben? Mert IE-ben nem működik :(

Köszönöm

http://kepfeltoltes.hu/100307/423970...toltes.hu_.jpg

Tessék parancsolni ez egy SRWIron nevü Chromium alapú böngészövel lett megnézve

Blacky 03-07-2010 06:58

http://kepfeltoltes.hu/100307/931503...toltes.hu_.jpg

Nem tudom, hogy amikor a menüre gondoltál mit szerettél volna látni, de így néz ki egy leugró menüsor ugyanezzel a böngészövel.

Ati 03-07-2010 09:06

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 243862)

Köszönöm

Chmore-ban is szinte pont ugyanúgy néz ki, mint FF-ben, de IE alól is teljesen jól működik. IE alól egy picit máshogy néz ki (szerintem szebben, jájj, ez meg hogy lehet? :D). A Chrome egyedül a pergamen aljával nem bír, az átlátszó képet nem tudja rendesen megjeleníteni, ad neki egy plusz körvonalat, amitől csúnya lesz, de ez csak a lapok legalján látszik, azt meg szerintem nem is nagyon szoktad nézegetni. :)

Redback 03-07-2010 10:38

Most veszem észre, hogy elfelejtettem berakni a linket XD látszik nem voltam a toppon :D:D:D:D

szal a link:
http://srdclan.extra.hu/elso/index.html

Mégegyszer bocsika :D de azért köszike szépen :)

Dus 03-07-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 243951)
Most veszem észre, hogy elfelejtettem berakni a linket XD látszik nem voltam a toppon :D:D:D:D

szal a link:
http://srdclan.extra.hu/elso/index.html

Mégegyszer bocsika :D de azért köszike szépen :)

Gyorsabb lenne, ha felraknád magadhoz a Chrome-ot... Meg pontosabban is látnád, amit szeretnél. :)

reichz 06-17-2011 22:07

Quote:

Originally Posted by Von (Post 235875)
Sajnos egyik sem vezet eredményre, már próbáltam :)
Viszont, az eszembe jutott, hogy ezek a durva memóriafogyasztások akkor jöttek elő, ha sokáig volt megnyitva Mozilla (Chrome-mal akkor sem jön elő, szóval tuti nem normális), és arra gondoltam, hogy lehet hogy ez a szerencsétlen minden előző frissítést eltárol a memóriában és azzal foglalhat ennyit, vagy mi? Ha így van, arra kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan lehet megszüntetni :)

firefox4 + speedyfox

vityu 06-18-2011 14:21

Miért nem tudom Chrome-ba importálni a ff-os könyvjelzőket? Rendkívül bosszant. Már vagy 3 különböző helyen kattintottam, hogy importálja, de semmi nem történt.

Ati 06-18-2011 14:32

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289049)
Miért nem tudom Chrome-ba importálni a ff-os könyvjelzőket? Rendkívül bosszant. Már vagy 3 különböző helyen kattintottam, hogy importálja, de semmi nem történt.

Options -> Personal Stuff -> Browsing data: Import data from another browser... -> itt kiválasztod, hogy melyik böngészőből mit vegyen át -> Import

Ui: utána a Bookmark Managerben el tudod rendezgetni, hogy hol szeretnéd, hogy megjelenjen.

vityu 06-18-2011 14:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289052)
Options -> Personal Stuff -> Browsing data: Import data from another browser... -> itt kiválasztod, hogy melyik böngészőből mit vegyen át -> Import

Ui: utána a Bookmark Managerben el tudod rendezgetni, hogy hol szeretnéd, hogy megjelenjen.

Hát eddig már régen meg voltam :confused:

Ati 06-18-2011 15:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289054)
Hát eddig már régen meg voltam :confused:

És mi történik? A Bookmark Managerben megjelennek a könyvjelzők? Ha igen, akkor onnan ki tudod huzogatni a könyvjelzősávba, vagy ahova akarod. Alapból az "Other bookmarks" alatt az "Imported" mappába kerülnek.

Pool 06-18-2011 19:55

Pontoknál beállítom, hogy szabisok ne látszódjanak
katt másra, majd megint pontokra és újra látom....
Ez van A-ban

B-ben eddig szabisok nem látszottak, most beállítom, hogy igen, katt megint pontokra, megint nem látszódnak...

nálam a hiba?

Hex 06-18-2011 20:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 289078)
Pontoknál beállítom, hogy szabisok ne látszódjanak
katt másra, majd megint pontokra és újra látom....
Ez van A-ban

B-ben eddig szabisok nem látszottak, most beállítom, hogy igen, katt megint pontokra, megint nem látszódnak...

nálam a hiba?

pár országomba ezt ie és ff alatt is csinálja. Nem mindbe, de pár országban igen

Pool 06-18-2011 20:19

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289079)
pár országomba ezt ie és ff alatt is csinálja. Nem mindbe, de pár országban igen

de nekem eddig jó volt

vityu 06-19-2011 03:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289055)
És mi történik? A Bookmark Managerben megjelennek a könyvjelzők? Ha igen, akkor onnan ki tudod huzogatni a könyvjelzősávba, vagy ahova akarod. Alapból az "Other bookmarks" alatt az "Imported" mappába kerülnek.

Nem jelennek meg. A Könyvjelzőkezelőben (magyarul van fenn) nem látok egyet se, pedig szeretném :D

Andrew 07-19-2011 10:35

Mivel kifejezetten Gmail-es téma nincs, és ez a legközelebb (meg úgy is Chrome-ot használok), ezért ide írom...
Tegnap kellett elküldenem egy fontos emailt, hozzá csatolva néhány dokumentumot. Mivel elsőre túl nagy volt a levél a fogadó szervernek, ezért két részletben akartam elküldeni - viszont másodjára elfelejtettem csatolni. A Gmail viszont szólt, hogy azt írtam a levelemben, hogy 'attached to', viszont nem volt csatolmány - nagy csodálkozásomra megkérdezte, hogy nem szeretnék-e mégis küldeni valamit :D

Dus 07-19-2011 11:20

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 290467)
Mivel kifejezetten Gmail-es téma nincs, és ez a legközelebb (meg úgy is Chrome-ot használok), ezért ide írom...
Tegnap kellett elküldenem egy fontos emailt, hozzá csatolva néhány dokumentumot. Mivel elsőre túl nagy volt a levél a fogadó szervernek, ezért két részletben akartam elküldeni - viszont másodjára elfelejtettem csatolni. A Gmail viszont szólt, hogy azt írtam a levelemben, hogy 'attached to', viszont nem volt csatolmány - nagy csodálkozásomra megkérdezte, hogy nem szeretnék-e mégis küldeni valamit :D

Ez elég régi, csak régebben a Labs részét képezte ez a modul.
(Mikor a Gmail van megnyitva a böngészőben, jobb fent van egy fogaskerék. Arra katt, majd e-mail beállításai. A betöltődő oldalon a vízszintes menüben kiválasztod a "Labs"-t, és ott vannak ilyen szuper kis funkciók, amiket engedélyezhetsz vagy letilthatsz.)

Érdemes körülnézni a Labs-ban, mert elég jó dolgokat szoktak oda berakni, és gondolom a tömegesen használt modulok előbb-utóbb alapértelmezettnek is bekerül (pl., amit írtál).

Andrew 07-19-2011 11:43

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 290470)
Ez elég régi, csak régebben a Labs részét képezte ez a modul.
(Mikor a Gmail van megnyitva a böngészőben, jobb fent van egy fogaskerék. Arra katt, majd e-mail beállításai. A betöltődő oldalon a vízszintes menüben kiválasztod a "Labs"-t, és ott vannak ilyen szuper kis funkciók, amiket engedélyezhetsz vagy letilthatsz.)

Érdemes körülnézni a Labs-ban, mert elég jó dolgokat szoktak oda berakni, és gondolom a tömegesen használt modulok előbb-utóbb alapértelmezettnek is bekerül (pl., amit írtál).

Igazán betehették volna ide a görgethető lapokat (tabokat), mint a Linuxos verzióban....

Ati 07-19-2011 11:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 290473)
Igazán betehették volna ide a görgethető lapokat (tabokat), mint a Linuxos verzióban....

Mi az a görgethető lap? :eek:

Andrew 07-19-2011 11:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290474)
Mi az a görgethető lap? :eek:

Gyorsan akartam írni :D
Szóval a Linuxos verzióban ha több oldal van megnyitva egy ablakban (ezek ugye a tab-ok), akkor a köztük lévő váltás megoldható szimplán a görgő használatával.
Nekem pl ez roppant kényelmes megoldás volt, főleg, ha mondjuk két kütyü specifikációit szeretném összehasonlítani ugyanazon az oldalon.

Ati 07-19-2011 11:55

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 290475)
Gyorsan akartam írni :D
Szóval a Linuxos verzióban ha több oldal van megnyitva egy ablakban (ezek ugye a tab-ok), akkor a köztük lévő váltás megoldható szimplán a görgő használatával.
Nekem pl ez roppant kényelmes megoldás volt, főleg, ha mondjuk két kütyü specifikációit szeretném összehasonlítani ugyanazon az oldalon.

Ez hogy működik? :eek: A görgő az adott tab tartalmát gördíti le/fel. Hogy csinál e mellett mást is? :eek:

Ati 07-19-2011 11:56

(A tab-ok közötti gyors váltás a ctrl+1, ctrl+2, crtl+3 stb-vel lehetséges.)

Andrew 07-19-2011 12:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290476)
Ez hogy működik? :eek: A görgő az adott tab tartalmát gördíti le/fel. Hogy csinál e mellett mást is? :eek:

A tab-okat tartalmazó sorra viszed a egered, és ott használod a görgőt.

A ctrl-es megoldásnál nekem pl sokkal kényelmesebb, mert csak az egér kell hozzá, amit amúgy is használok böngészés közben.
Amúgy ctrl-lal hogy tudsz 9-nél több megnyitott lap között váltani? :o

u.i.: és hogy miért hiányzik? Most pl ülök az ágyon, bal kezemmel támasztom a fejemet, jobbal pedig kezelem a gépet - és örülnék neki, ha csak szimplán a legfelső sor bármelyik részén tudnék váltani a nyitott tab-ok között, amik jelen pillanatban a képernyő bal felső sarkában csoportosulnak :D

Ati 07-19-2011 12:38

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 290478)
A tab-okat tartalmazó sorra viszed a egered, és ott használod a görgőt.

Ahha. Értem. Köszi, ez itt tényleg nincs. :) Nem is tudtam eddig, hogy linuxos verzióban van.

Redback 07-19-2011 12:43

Amúgy szerintem ez a görgetős tabos dolog firefoxnál is így van, hogy linuxon működik, win-en nem. De mindjárt megnézem, most éppen win7-en vagyok.

Andrew 07-19-2011 12:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 290479)
Ahha. Értem. Köszi, ez itt tényleg nincs. :) Nem is tudtam eddig, hogy linuxos verzióban van.

És tudod mi az indok? Hogy az átlagfelhasználót összezavarná :D:D
De legalább kiegészítőként lenne elérhető, de a TabWheeler (ami még csak nem is pont ezt csinálja, mert kell hozzá a jobbgomb is) sem működik Windows alatt :(

Redback 08-16-2011 13:33

meguntam a Firefox szenvedését a flash-el, így áttértem Chrome-ra :) Gyorsaságban lenyűgöző, a többit pedig majd az idő múlásával megtapasztalom :)

Ati 08-16-2011 13:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 291598)
meguntam a Firefox szenvedését a flash-el, így áttértem Chrome-ra :) Gyorsaságban lenyűgöző, a többit pedig majd az idő múlásával megtapasztalom :)

A flash Chrome alatt is szenved. ;)

Redback 08-16-2011 13:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291599)
A flash Chrome alatt is szenved. ;)

Linuxon nekem eddig szebben muzsikál :) Meg amit már rég elfelejtettem, a Facebook vagy a Google féle képnézegető, linux mint 9 + firefox 5 teljes halál, másodpercekre megfagy a gép, Chrome-mal egy picit megakad a facebook, viszont a google tökéletesen működik.

Redback 12-19-2011 22:20

Az inkognitómódba történő váltás nem befolyásol más embereket, szervereket vagy programokat. Óvakodjon a következőktől:
  • webhelyek, amelyek adatokat gyűjtenek vagy osztanak meg Önről
  • internetszolgáltatók és munkaadók, akik követik az Ön által látogatott oldalakat
  • káros programok, amelyek megjegyzik a billentyűleütéseket hangulatjelekért cserébe
  • titkosügynökök általi megfigyelés
  • a háta mögött álló emberek

Jót derültem rajta, mikor haver felhívta rá a figyelmem :D

Ati 12-19-2011 22:40

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 295297)
Óvakodjon a következőktől:
  • titkosügynökök általi megfigyelés

Nekem ez jobban tetszik. :)

Redback 12-20-2011 05:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 295298)
Nekem ez jobban tetszik. :)

Na igen, az sem semmi :D

vityu 01-09-2012 11:43

Ezt írja ki a böngészőm sajnos elég gyakran:

Ez a weboldal nem érhető el.

A http://1.hodito.hu/allyinfo.php?ally=580211 weboldal lehet, hogy ideiglenesen nem érhető el, vagy véglegesen új címre költözött.

Egy frissítés után minden működik tovább, de random helyeken és időkben feldob egy ilyen hibaüzenetet. (401-es hiba, Ismeretlen)
Más gépen és más böngészőn nincs ilyen. Milyen beállítási hiba lehet?

All times are GMT +1. The time now is 06:01.