Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tőzsde, avagy pénzből pénz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=323)

King 03-27-2006 10:45

Quote:

Originally Posted by Phoenix
részvét :p
legközelebb kétszer is megnézed, hogy mennyiért rakod ki, de ez még mindig jobb, mint amikor kitettem 100k darab tekit 2500 helyett 25000ért :eek: odalett egy pár millám :(

ezek elöfordulnak. gondolom pislogtál, hogy mennyi a piaci árud összértéke?
ilyen buktán mindenki átesik, én sem vagyok kivétel. :p

Phoenix 03-27-2006 11:09

Quote:

Originally Posted by King
ezek elöfordulnak. gondolom pislogtál, hogy mennyi a piaci árud összértéke?
ilyen buktán mindenki átesik, én sem vagyok kivétel. :p

hát jah...azt hittem hogy miylen ügyi avgyok, aztán gondolkozás, hogy mitől is ennyi, és akkor látom :eek: azt hittem hogy majd rosszul leszek :(

Békés 03-27-2006 12:33

Piacolgatok a 2-es szinten, olcsó nyersire vadásztam:)
Csörög a teló, felveszem dumcsi közben jár a kezem és látom piti áron van nyersi, a kéznél lévő kb 70 millát be is fektetem, jó áron, ki számolgatom a minimum 80-100 szoros hasznot mikor majd a szivem áll meg.
Telefonálás közben átléptem az 5-ös szinten lévő szintén piacnál megnyitott oriba és ott vásároltam fel a cuccot.
Mitne mondjak határozottan megvoltam elégedve magammal.

Phoenix 03-27-2006 12:41

Quote:

Originally Posted by Békés
Csörög a teló, felveszem dumcsi közben jár a kezem és látom piti áron van nyersi, a kéznél lévő kb 70 millát be is fektetem, jó áron, ki számolgatom a minimum 80-100 szoros hasznot mikor majd a szivem áll meg.
Telefonálás közben átléptem az 5-ös szinten lévő szintén piacnál megnyitott oriba és ott vásároltam fel a cuccot.

gratula hozzá :D
ez a hátránya ha az embernek több orija van :D

Csokibácsi 03-27-2006 16:20

Quote:

Originally Posted by Békés

Trükkös, nagyon trükkös :)

Milán™ 03-27-2006 16:21

Nekem eddig a legnagyobb bukásom az volt hogy annó amikor felléptem 3h-ba 10millával kb azt láttam hogy a kő néha 100 néha meg 1000.
vettem 10millából pár követ azt másnapra lett 170millám kb azt azt is mind el költöttem 100-as kövvekre azt raktam ki 1000-ér.olyan 3milliárdnak kellet volna bejönnie csak attól a naptól kezdve már nem ment fel az ár 1000-ig:)

King 03-27-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Milán(tm)
már nem ment fel az ár 1000-ig:)

ez van, mikor az isten lábát akarjuk megfogni. :)
nem lehet, hogy a játékban van egy védelmi funkció, hivatottan ezt kiküszöbölni? mondván, hogy a nagy mozgás ellen várólistára helyez egy idö után és nem engedi a piacra az árud?

vonos82 03-30-2006 14:19

Nem tudom, lehet benne valami...

Ja, és mi határozza meg, mikorra ér ki az áru a piacra?

A kint lévő áruk összege, vagy mi?

Phoenix 03-30-2006 14:39

Quote:

Originally Posted by vonos82
Nem tudom, lehet benne valami...

Ja, és mi határozza meg, mikorra ér ki az áru a piacra?

A kint lévő áruk összege, vagy mi?

amit took hogy minimum egy kör, de ha egyszerre sokan küldik ki, akkor sorba kell állni vele :)

Szigibabe 03-30-2006 15:25

idezet a sugobol:

"A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésõbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru.";)

Phoenix 03-31-2006 07:35

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
idezet a sugobol:

"A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésõbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru.";)

köszi :) ebből látszik hogy nem mindent olvastam még el :o

Szigibabe 03-31-2006 13:31

hat... en allandoan a sugot nyalazom... hogy is van ez? hogy is van az? de legalabb mostanra mar gyorsan megtalalom, amit keresek :D

en is szoktam a piacon kedves es szep beveteleket csinalni, de tavolrol sem milliardnyi beveteleket, nem is mondanam, hogy profi vagyok benne... ahhoz meg kell egy kis gyakorlas :)
de majd ha nagy leszek, mint ti, akkor majd en is meselek :D

Phoenix 03-31-2006 13:57

azért még én sem avgyok oylan profi :)
milliárdjaim még nincsenek...csak haladok feléjük :)

vonos82 04-01-2006 08:51

Én is látom már a fényt az alagút végén, csak az a pár 100 millió kezdőtőke hibádzik, azt a legnehezebb összekuporgatni...

Utánna állítólag olyan, mint a víz alatt maradás => egy bizonyos idő után nem nehéz, sőt jön magától :D:D:D

Phoenix 04-01-2006 09:03

Quote:

Originally Posted by vonos82
Én is látom már a fényt az alagút végén, csak az a pár 100 millió kezdőtőke hibádzik, azt a legnehezebb összekuporgatni...

Utánna állítólag olyan, mint a víz alatt maradás => egy bizonyos idő után nem nehéz, sőt jön magától :D:D:D

na igen...ez hadisnak kicsit nehezebb, mint egy tolisnak, aki folyamatosan tekit lop ;)

Bragbol 04-01-2006 10:00

Én megveszem a fémet és feldolgozom majd eladom fegyverként. :rolleyes:
1500A-/DB a bevétel. :cool:

Phoenix 04-01-2006 13:06

Quote:

Originally Posted by Bragbol
Én megveszem a fémet és feldolgozom majd eladom fegyverként. :rolleyes:
1500A-/DB a bevétel. :cool:

ez azért sokban függ hogy melyik szinten vagy, mert akár 5000 is lehet a különbözet :)

Bragbol 04-01-2006 13:54

5. szint, az anarchban és a gyorsban.

Phoenix 04-01-2006 14:55

Quote:

Originally Posted by Bragbol
5. szint, az anarchban és a gyorsban.

egyiket sem ismerem :D én megmaradok a normálnál :)

vonos82 04-03-2006 18:59

Most regeltem egy orit az anarchban...

Háát, dobtam egy hátast az áraktól, ott az igazi a tőzsdézés...

:D

spirit.. 04-05-2006 10:01

Végree időt szakítottam arra,hogy ezt itt elolvassam. Hát nem is tom,lehet mégegyszer nekiállok a tőzsdézésnek,mert egyszer negyot buktam és feladtam :)

Milán™ 04-06-2006 15:00

na én éppen most bolygatom anarchioon az egyik piacot:)

track 04-06-2006 15:39

ez mind szép és jó és csak a nyálamat csorgatom amikor itt milliárdokról beszéltek én meg örülök ha 20-30 misi össze jön egy nap:D

DE ez nem tántorított el ettől sőt egyre jobban méjülök bele igaz mint említették a hadisnak nehezebb, de időt kell rá szánni és meglesz az eredménye

Gyöpy 11-22-2006 16:13

elég necces játék a tőzsdézés. a legtöbbet szintlépések előtt lehet kaszálni. főleg 5/ből 4/be lépéskor. gondolok itt a katonára. de 2/ből 1a lépésnél nem éri meg üresen fel menni. ott már csak 7 kör védelem van és nem 72...

Ati 11-22-2006 16:15

Quote:

Originally Posted by Gyöpy (Post 45215)
elég necces játék a tőzsdézés. a legtöbbet szintlépések előtt lehet kaszálni. főleg 5/ből 4/be lépéskor. gondolok itt a katonára. de 2/ből 1a lépésnél nem éri meg üresen fel menni. ott már csak 7 kör védelem van és nem 72...

Óvatosan az ilyen általánosítgatásokkal, másik témában épp az a baj, hogy nincs katona a piacon... Ha ezek után eladod, és fellépsz... Bele se nagyon merek gondolni, olyankor később még az újraindulás se segít, mert újraindulsz nulla katonával... :)

Gilberta 11-30-2006 15:20

Üdv-

Tőzsde nem rossz dolog, de simán belebukni tött tíz millát. Most tekiket piacolok, lépés előtt vagyok éppen. fent 3x os árak vannak a tekipiacon ami itt 2,2 milliárd azt fent....:)
sok teki sokat is kopik ez viszont félős:(

Csokibácsi 11-30-2006 16:15

Ha háromszoros az ár, akkor az az egy kopás belefér.

Grabi 11-30-2006 16:24

nem látom a választhatók között, hogy "próbálok mindig piacozni, de egy idő után hajnalban érnek vissza a cuccok és bebukom az egészet, mert nincs az a pénz, amiért felkelek" :)

Gilberta 11-30-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 48378)
nem látom a választhatók között, hogy "próbálok mindig piacozni, de egy idő után hajnalban érnek vissza a cuccok és bebukom az egészet, mert nincs az a pénz, amiért felkelek" :)

ez igaz:) :D mivel az áruk 24 óra + kikerülési idő (kb max 27 óra+ 1 kör) így ha reggel 8 kor pakolsz akkor legkésőbb másnap 11 körül vissza is ért. ha akkor gépnél vagy nehezen buksz. persze, ha olyan dologban tartod a lóvét aminek visszajövetelkor nem tudsz helyet biztosítani( fegyver,katona ami helyett képeztél másika de nins hely) akkor ha folyamatosan pakolod ki az árukat visszaérkezéskor előbb utóbb hajnali kelést fog eredményezni, vagy áruveszteséget.
részemről gnóm vagyok s tekiben van a nagy lóvé, így baj nem érheti a cuccost.

Grabi 11-30-2006 16:38

az is egyszer hajnalban jön vissza és egyszer hajnalban lesz a kopás. ördögi kör :)

Gilberta 11-30-2006 16:46

tény, de itt a legkevesebba bukás.
ha fegyverben van, és visszajön egyben bukod, így meg csak részekben. de ha mé el is tudnák lopni, az nagyon gázos lenne:)Ö

bubuman1 12-30-2006 17:23

Sziasztok!!!

Egy olyan kérdésem lenne,h. ha kint van piacon elitem és hajnalba hozzák vissza,akkor a helytartóm visszaküldi majd oda vagy elmennek?

Valezius 12-30-2006 17:25

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 61410)
Sziasztok!!!

Egy olyan kérdésem lenne,h. ha kint van piacon elitem és hajnalba hozzák vissza,akkor a helytartóm visszaküldi majd oda vagy elmennek?

Hát valamit vissza fog küldeni, de nem biztos, hogy az eliteket. Elitet csak akkor küldd, ha már minden mást elküldött.

Gazsy 12-31-2006 13:30

Szerintem az üzletszerű piacolás (tözsdézés) elgnehezebb része a mikor álljak le az áremeléssel, mennyi az a haszon amivel még megveszik. Egyszóval hol a mohóság határa? Talán ez a piaci haszonszerzés egyik kulcsa??_: pórázon tartani a mohóságot?:)

Grabi 12-31-2006 13:34

nekem nem sikerült, pedig én mindig mindent megteszek :)

szerintem meg az állando figyelem, az események követése és minnél gyorsabb reakció a fontos

Gazsy 12-31-2006 14:22

Utálom a körváltást!!!:mad: :mad:
Mindig közvetlen előtte jön a legjobb biznisz!!! megveszem az olcsó cuccot és nem vagyok elég gyors!! HM...:mad:

Burning 12-31-2006 20:05

hát de ugyanazt a hibát nem szabad sokszor elkövetni;)

precízke 01-24-2007 17:56

Szerintem nagyon is megéri.Nekem legalább is mert ebből élek!:)

precízke 01-24-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 10584)
Sziasztok!

Nyilván evidens, de ki szokta venni a fáradtságot a tőzsdézésre? (olcsón veszem => drágán adom)

Kereseti forrás, vagy unaloműző, míg viszzaépítjük magunkat a pusztításból, elmegy a pestis, vagy kijövünk a szabiból...

Van, aki ezzel keresi a kenyerét, vagy csak kevesek hóbortja?

Tehát:

megéri vagy nem éri meg???

Megéri.Én ebből elég jól eléldegélek.:)

Bea Baba 01-24-2007 21:28

Én nem ebből élek, de állandóan csinálom:)
Akkor mire is szavazzak:confused:

All times are GMT +1. The time now is 22:40.