![]() |
Quote:
Ha valaki jókor fedez, akár utolsó helyről is beérhet a top 5-be, nanemár. . Sokan, köztük én sem az első hely miatt játszom, de azért ne így előzzenek meg, meg ne így tartsák a lépést. . Akkor ne töröljük egyelőre a felfedezést. A távolságok összehúzása és a magányos orik kiesése lehet éppen elég lesz ahhoz, hogy izgalmasabb Arénákat lássunk. . |
Ezt a felvetést teljesen irreálisnak tartom!
Ha megszűnik a felfedezés is, elveszik egy újabb stratégiai elem, és már tényleg csak a törpe fajjal lehetne játszani! Még unalmasabb lenne, még akkor is ha több lenne a csata A vége az lenne,hogy még kevesebben jönnek majd. Korlátozni viszont lehetne, és szerintem nem okozna akkora nagy változást, hogy ne fogja fel az egyszerű játékos is! De fontosnak tartanám, hogy az elején lehessen felfedezni, akinek kéne bánya. |
Bármi reakció arra, hogy a kezdeti bányákon túl nem lehet majd újakat szerezni? Vagy a tapasztalatok alapján nem is kell?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Attól mert ti nem tudtok más fajjal játszani, csak a törpével, attól még nem kell ellehetetleníteni minden más fajt!
Ezt én kifejezetten ellenzem, vagy akkor a törpével ne lehessen játszani az Arénában! |
Quote:
|
Quote:
Se piac, se bánya? Ennél ritkán lehetne egysíkubb a játék. Megszünne a változatosság, és amitől érdekes tud lenni a játék. Ennyi erővel tiltsuk be a lopást, meg az ártózást. Lehetetlen lenne játszani a többi fajjal, ha nem tudnak képezni semmit se. Számoljad már ki, mennyi sereget tud képezni ebből? a sima katona képzést se tudja fedezni. Így se egyszerű, de épp ez a szép benne, de úgy meg már lehetelen lenne valamit kezdeni egy másik fajjal! |
A személyeskedéseket légyszi tegyétek félre. Köszönöm.
|
Harcosok
Hát hozzászólok én is.
Elég rég volt az,hogy arénáztam. Még régebben,hogy törpével. De úgyérzem azért csak van valami közöm az arénához:) Szerintem kell a fedezés. És,hogy miért: Az elején jó eséllyel van 1-2 olyna ori amit ütni lehet 5 sereggel. Na hát mondanom sem kell mekkora elönyt okoz ez így is. Viszont mivel van még pár ütés így a csoport utánuk fedez kb valahogy. A 3 bánya is nem tudom kinek elég. Amikor én játszottam nem volt elég semmiképpen. Mf-ként szükségesek az átképzések így rengeteg fém bánya kell (6-7 minimum). Szövisként ha törpe az ember akkor megint csak rengeteg fémbánya mert valószinű több embernek termel. A szövizést is kissé megölné a fedezés nélküliség. Ha leütnek 1 embert az óriási kör távolság miatt csak fedezve tud a társai mellé kerülni. Annyit tennék még hozzá: Kb az első 2-3hétben kiszakadnának a "nyertesek"(max 2-3ember) és onnantól a többiek ingyenföld szinvonalra kerülnének. |
Quote:
|
Quote:
Ha az a gond még el is tünik vannak ott nagyobbak. De a legföbb dolog ami változna: Hamar kiderülne ,hogy ki nyert és ki nem. Nem lenne értelme 2hónapig tartani az arénának azért ,hogy max 4 ember ingyenföldnek hazsnálja a többi 20-at... |
Olvasgatom egy jo ideje ezt a topicot, es csak egy dolgot kerdeznek. Miert kellene a fedezest eltorolni? Esetleg van olyan taktika fedezessel, amikor atuthetetlen az adott ori? Vagy csak az a problema, amit vki emlitett, hogy a vegen egy jo fedezessel beugrik vki egy top helyre? Ha csak ez, ez esetben eleg lenne tiltani a fedezest az utolso 2-3 napban, es kesz.
Szerintem ha a kortavolsagok kozelitve lesznek, szovisereggel meg a legbunkeresebb fedezogep is atutheto lenne... :) |
Quote:
Nem biztos, hogy szenercsés, ha a nyertes úgy nyer, hogy végig fedezett, és volt a végén egy ütése egy teljesen üres országra, amivel egyidőben bejött még az utolsó fedezése, és ezzel megnyerte a fordulót. |
Elnézést, ha személyeskedtem volna!
Ez egy stratégiai játék! Engem is zavarnak, a felfedezgetős, csak lopkodós, és varizgatós orik (Nem Fülesre célzok :)) Viszont ez a lényege az egésznek, hogy meg kell oldani a játék keretein belül, nem véletlenül lett ez így kitalálva. Alkalmazkodni kell a viszonyokhoz, nem minden esetben megváltoztatni! Felfedezés fontos része a játéknak. Akkor látnám csak értelmét az eltörlésének, ha meg lehetne oldani a többi faj nyersanyag igényét, de mivel Ati nyilvánvalóvá tette, hogy az túl nagy változás lenne, így maradjon ahogy van! |
Quote:
De elég kicsi esélyét látom annak, hogy ez így megvalósuljon. De akkor legyen úgy hogy az utolsó harmadban ne lehessen felfedezni! Ennek látom értelmét, de a teljes eltörlésnek egyáltalán nem vagyok híve! |
Quote:
|
Quote:
|
Akkor csak azt kéne kiokosodni, utolsó hány napon ne lehessen fedezni! :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Én is egyetértek Remedy ötletével.
Ha a fedezéssel csak annyi gondja van az embereknek,hogy a végén az dönt:) |
Nem értek egyet a dátumhoz kötött felfedezéssel. A szövetségben játszók számára pont a hajrát teszi tönkre. Nem igaz, hogy bármelyik arénában is egy jó felfedezéssel a végén élre lehet ugrani.
|
Látom táma az aréna, én eddig elvből nem szoltam egyik témánál sem ami a rendes játékmenetről szól, de az aréna kicsit a kedvencem volt mindig is szal...
a piac nélküli aréna volt a legjobb ötlet amióta van, de a drágakő eléggé tönkretette, ha dől a pénz az oriba, senkinek nem érdeke tolizni, szerintem a drágakó az egyetlen amit mindenképpen ki kéne venni még az arénából nagyjából visszaolvastam mi volt eddig a téma, ha jol értettem a körtávolságok lesznek korrigálva, és a inaktiv orikkal is fog történni valami, ezeken érdemes változtatni, nem létszükséglet, de talán javitani fog a hangulaton a felfedezést szerintem nem kéne változtatni, a stratégiának legalább annyira lehet része, mint a fokozás, vagy egy szövetség, vagy bármi más..., ha mégis változna, akkor mindenképpen csakaz utolsó napon, v napokban |
egyébként mér kell ehhez 6 topicot nyitni?
|
Quote:
|
aréna
ez egy téma:) |
Akkor most térjünk vissza a felfedezéshez. :)
|
akkor mindenképp egységes legyen az utolsó napokon nem jelentkezhetéssel (de fura szó ez lehet nincs is ilyen, de akkor nyelvújjító vagyok)
|
bár én nem zárnám ki feltétlenül a felfedezést
|
szerintem az arénában játszók többségének könnyebb fedezni, mint támadni, ettől unalmas az egész egy idő után.
|
Quote:
1, végig lehessen fedezni, ahogy eddig. 2, ne lehessen fedezni egyáltalán. 3, csak az utolsó időszakban ne lehessen fedezni. (Ezt én legcélszerűbben az utolsó negyedhez kötném, amikor nem lehet jelentkezni sem már, így egységes lenne.) |
Quote:
|
Quote:
Meghajlok érveid előtt... |
Mivel a kettes számomra elfogadhatatlan, ezért a legjobb a kompromisszumos 3as megoldás, ami még kifejezetten teccik is!
Uccsó 336 körben ne lehessen már belépni, és felfedezni!:cool::cool: |
Quote:
Lehet, hogy ha azt a kemény 8 oldalt végig olvasta volna pár ember, akkor kiderült volna számára, hogy. . Senki nem mondta, hogy a fedezéssel válnának beverhetetlenné az orik, nem is értem ez honnan jött. .:D Senki nem akarja ellehetetleníteni a más fajokkal való játszást. . Mindenki azt szeretné, ha a jelenlegi 20-30 országból ne 10-15 aktív játsszon 2 hónapig. . Mindenki azt akarja, hogy népszerűbb, fordulatosabb, játszhatóbb legyen az Aréna. . A felfedezéssel az alapvető probléma, hogy 6 katona és 600 arany szükséges hozzá, minden további ennek alapján következik. . A jelenlegi választási lehetőségek közül, a 3.-at favorizálom, mert a felfedezés szükséges forrásokat alacsonynak találom, de ugyanakkor nem szeretném, ha a Törpén kívül a többi faj –amiket egyébként nem ismerek, és amelyekkel sohasem játszottam, sőt nem is tudok játszani. .:D- kirekesztve éreznék magukat. |
Tényleg nem értem miért fáj az bárkinek is, hogy lehet felfedezni...
Ez egy stratégiai játék van aki terminátorként szeret előre menni van aki felfedezéssel és tolvajkodással. Miért zárjuk ki azokat a játék hajrájából akik így játszanak? Ha gyenge úgy is vissza lesz ütve. Ha mindenképpen ezt a javaslatot akarja mindenki akkor is a 2 hetet nagyon soknak tartom elég lenne az utolsó 72 óra akkor senki se tud az élre ugrani a legvégén ( bár ha valaki számol rájön, hogy egyébként is kizárt). |
Quote:
"Ha az Arénában legyőznek, az a rendes játékodra nincs kihatással, csak az Arénában levő országra, ami a forduló végeztével megszűnik, ezért sokkal bátrabban harcolhatsz, ha kedved tartja." nézd meg a legutóbbi eredményt.. szerinted? |
Quote:
"Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb... Melyik stratégia lesz a nyerő? Harcos? Kereskedő? Varázsló? Ki tudod hozni a legtöbbet a fajodból? Tedd próbára Magad, és győzz le mindenkit!" Szerinted ha az utolsó 2 hétben nem lehet felfedezni aktívabb lesz a játék? Aki addig védekező játékot játszott előkap 10k pacit és elkezd ütögetni? Szerintem simán kiszáll a játékból ha lecsapják és esélye sincs visszajönni. |
All times are GMT +1. The time now is 18:28. |