Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Fantasy, szerepjátékok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=26)
-   -   M.a.g.u.s. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=32)

Mike zoostorm 02-14-2006 18:35

Nem nagyon volt meg idom atmenni az uj konyven de amit hllottam par kasztot letapoltak parat meg megerositettek, aminek mar ideje volt...
Velemenyek?:D

Synkel 02-18-2006 11:05

Nekem is a régi keményfedeles az etalon:)
Olvasgatni viszont jó volt a többit is;)

Steve 02-18-2006 17:35

Quote:

Originally Posted by MiKoR
a régi az igazi!

Most nemazért de az a yo a magusban hogy lehet keverni a kettőt: azért a kétszintű képzettségszint pár év után unalmassá válik...:p
Másrészt ha a parti vissza akar tápolni egy kasztot semmi akadálya!:cool:
Szerintem érdemes elolvasni az UT-t ha más nem az olvasmány miatt!:D

Davalon 02-18-2006 18:34

Keményfedeles az igazi. Uwel-paplovag: Az első szinten mesterfokú nehézvértviselet. Minden más eretnekség:)

Steve 02-18-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by Davalon
Keményfedeles az igazi. Uwel-paplovag: Az első szinten mesterfokú nehézvértviselet. Minden más eretnekség:)

Nézd meg UTbe Darton paplovagot aztán beszélj nehézvértviseletről:p
És az sokkal élvezetesebb karakter;)

Davalon 02-18-2006 18:49

Quote:

Originally Posted by Steve
Nézd meg UTbe Darton paplovagot aztán beszélj nehézvértviseletről:p
És az sokkal élvezetesebb karakter;)

Darton És Uwel nagy haverok, és nagyon jók a dartoniták, de én hadd maradjak mán uwelita, hidd el, nagyon élvezetes karakter vagyok:D Csak az első törvénykönyv számít, a többi árulás és hitszegés.

Arwyl 02-19-2006 08:13

És mit szóltok a legújjabb könyhöz? (a D20-as rendszerű MAGUS-hoz)

Davalon 02-19-2006 10:06

Quote:

Originally Posted by Arwyl
És mit szóltok a legújjabb könyhöz? (a D20-as rendszerű MAGUS-hoz)

Hogy őszinte legyek, az meg már csöppet sem érdekel:)

MiKoR 02-22-2006 09:56

kicsit nemvok fórumon és egyből ilyen érdekes témák kerülnek terítékre!
szerintem azért adták ki a d20at, hogy ismét fellendítsék ezt a mágus témát, mert a legtöbb rpg játék d20ban nyomul (az újakra gondolok akár PCn is)
és azokat inkább ahelyett, hogy leülnének 4en-en és jókat röhögnének egy MAGUS kaland közben! :)
szerintem nemnagyon jött be nekik egyébként én is a d20as könyvre gondolok mint "új szabálykönyv" az új tekercsekben van sok jó dolog, meg jó néha az 5 szint, viszont szerintem az már absz. a tápolásról szól! :)
nemtom, szerintem alap egy Uwel paplovagnak nehézvértviselet 1es szinten, nemhiszem, hogy 18 évesen indul el kalandozni :)

Davalon 02-22-2006 13:52

Persze hogy alap. Én is nehézvértben fürdök minden nap:D
Ami jár az jár. És a uwelita ezért a legjobb harcos, a kis mágiájával még tápolni is tudja magát. Lazán kiröhög mondjuk egy barbárt, semmi esélye a barbinak. A különböző számítógépes rpg-kben is a paladin a nagy kedvencem (Baldur's Gate, Neverwinter stb.) A mágiái azt a célt szolgálják, hogy saját magát tápolja, s ezáltal úgy harcol, mint a gép. Ja és a legjobb csapatember. Egy jó csapat tuti visz magával egy paplovagot. Kiváló, az egész bandára ható kis trükkjei vannak, gyógyít és hagy időt, hogy a csapat mágusa elmondja a hókuszpókuszait, ő addig bárkit feltart:D
Egyszerűen imádnivaló!:D :D

Chris 02-22-2006 14:28

Davalon: Próbáltad már a NWN-t mutiplayer-ben? ;) :D

Davalon 02-22-2006 14:46

Quote:

Originally Posted by Chris
Davalon: Próbáltad már a NWN-t mutiplayer-ben? ;) :D

Igen, még évekkel ezelőtt. De már hiányzik hozzá a társaság:(
Nagyon szerettem.

Chris 03-05-2006 20:45

Davalon, több hozzászólásodból úgy tűnik szívesen játszanál online MAGUS-t. Miért nem kezded el szervezni? ;)

Davalon 03-06-2006 06:30

Quote:

Davalon, több hozzászólásodból úgy tűnik szívesen játszanál online MAGUS-t. Miért nem kezded el szervezni? ;)

Mert nincs mesélő:) Én játszani szeretnék:)

Chris 03-06-2006 09:23

Quote:

Mert nincs mesélő:)

Kit kérdeztél meg eddig?

Davalon 03-06-2006 09:26

Quote:

Kit kérdeztél meg eddig?

senkit sem. nem túl aktív ez a topic sajnos.

Chris 03-06-2006 09:47

Quote:

senkit sem. nem túl aktív ez a topic sajnos.

Ezért kellene szervezni: megkérdezni kit érdekel, mesélőt keresni stb.
A Shadowrun-os téma főleg a szerveződő játék miatt olyan aktív. Ha megnézed a többi témát, láthatod, ott sincs nagy mozgolódás.

Enkidu 03-06-2006 14:04

Én beszállnék a MAGUS kalandba is, de lehet, hogy bátorságot gyűjtök és mesélést is vállalok. :) Mindenesetre én szeretem szabadon kezelni a szabályokat és a világokat, úgyhogy ha valaki betéve tudja a szabálykönyet és a regényeket, akkor az 1000 és 1 dologba bele tud majd kötni, úgyhogy akkor inkább ő meséljen. :)

Amit vállalni tudok: gyakori "körök" (naponta 2, egyik mondjuk 8-kor, másik meg 10-kor) és az igazi szerepjáték (beleélés) erőteljes támogatása. Viszont aki nem nézne fel gyakran, annak szabadon játszanék a karakterével, mint egy NJK-val, mert különben leáll az egész (többször is megéltem ilyet különböző fórumokon).

Chris 03-06-2006 17:54

Délután olvastam egy történetet, amiről egy kalandötlet jutott eszembe, szívesen elmesélném nektek.
A MAGUS világát leginkább regényekből és novellákból ismerem, szabálykönyvek közül a Nagy Zölddel (Első Törvénykönyv) van közelebbi ismeretségem, tehát ez alapján mesélnék (lehet, hogy a Papok és paplovagokat is be tudom szerezni, de ez nem biztos).
Amennyiben úgy döntötök, hogy én meséljek, lenne egy-két megkötésem: ranagol-, tharr-, sogron- és amhe-ramun hitű karakterek, és aquirok nem férnek bele a partiba, valamint szükségem lenne egy önkéntjelentkezőre (Aúú?:D), aki hajlandó lenne faji, kasztbéli, és vallási megkötésekkel játszani.
Amenniben úgy döntötök más meséljen, mindenképp szeretnék benne lenni a partiban :)

Látod Davalon, a végén még annyi KM jelölt lesz, hogy szavazást kell kiírni... :D :D

Enkidu 03-06-2006 19:45

Quote:

valamint szükségem lenne egy önkéntjelentkezőre (Aúú?:D), aki hajlandó lenne faji, kasztbéli, és vallási megkötésekkel játszani.

Ezt kifejtenéd bővebben, vagy titok?
Egyébként én 2 karakterrel játszanék szívesen, egyik "A karakterem", amivel haverokkal játszok (tűzvarázsló), másik egy tolvaj, akivel kiélhetem a nagypofájú és pimaszkodós és gyáva hajlamaimat. :) Szóval akkor ide ez utóbbi férne be? Vagy csak nemes hős lovagok jöhetnek? ;)

Chris 03-06-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by Enkidu
Ezt kifejtenéd bővebben, vagy titok?

Nem, nem titok. Arról van szó, hogy nem szívesen korlátozok senkit sem ilyen mértékben, hogy a faját, a kasztját és a vallását is meghatározom. Ehhez a kalandhoz viszont elengedhetetlen lenne egy ilyen karakter. Aúú-t ismerem annyira, hogy tudjam, ő elvállalja (vagy tévedek Aúú?), így mások szabadon választhatnak karaktert (a fentebb említett vallási megkötések keretein belül). Persze ez a karakter lehetne NPC is, de úgy nem lenne az igazi. Ha Aúú mégse vállalja, és más jelentkező sem lesz, akkor kénytelen leszek NPC-t csinálni belőle, de azt hiszem erről korai még dönteni. A kaland még nincs kidolgozva, de ami késik nem múlik... ;)

Quote:

Vagy csak nemes hős lovagok jöhetnek? ;)

Nem, természetesen nem csak hős lovagok jöhetnek. Egy tolvaj tökéletesen belefér ;)

Enkidu 03-06-2006 21:50

Quote:

Nem, nem titok. Arról van szó, hogy nem szívesen korlátozok senkit sem ilyen mértékben, hogy a faját, a kasztját és a vallását is meghatározom.

Öhm... igazából én arra gondoltam, hogy fejtsd ki lécci, hogy mik lennének azok a korlátozások konkrétan. :)

Davalon 03-07-2006 06:17

Akkor az én uwelitám befér a keretbe:) nagyszerű!

Chris 03-07-2006 07:48

Quote:

Öhm... igazából én arra gondoltam, hogy fejtsd ki lécci, hogy mik lennének azok a korlátozások konkrétan. :)

Így értve, a válasz titok. Pont ezért nagy kérés, mert csak azután tudja meg az illető, hogy mit vállalt, miután már elvállalta. Ha nyilvánossá teszem a dolgot, az eléggé elrontaná a játék izgalmát. Annyit elárulok, hogy nem egy agyontápolt kariról van szó, ilyen szempontból nincs benne semmi különleges, másrészről pedig... ez maradjon az én titkom... ;)

Davalon 03-07-2006 07:49

Jaj, de izgi! Játszunk-játszunk-játszunk!!!:D

Davalon 03-07-2006 07:52

Gondolom, csak első szintű karakterekkel lehet indulni, na de melyik szabályrendszer szerint? Én a legelsőt szeretném, az első törvénykönyv szerintit, a uweliták mf vértviselete miatt:D , de ha másikat választunk is jó, ha az játszhatóbb így neten keresztül, illetve a KM variálhatja is őket, megbeszélés kérdése:)

Enkidu 03-07-2006 08:16

Neten úgysem lehet nagyon lejátszani a dobálgatást (hál' istennek :) ), úgyhogy szerintem annyira nem éles a kérdés. Max tulajdonságok és képzettségek, amit meg kell nézni.

Chris 03-07-2006 09:38

Quote:

Gondolom, csak első szintű karakterekkel lehet indulni, na de melyik szabályrendszer szerint? Én a legelsőt szeretném, az első törvénykönyv szerintit, a uweliták mf vértviselete miatt:D , de ha másikat választunk is jó, ha az játszhatóbb így neten keresztül, illetve a KM variálhatja is őket, megbeszélés kérdése:)

Elsősorban nem elsőszintű karakterekre tervezem a játékot, hogy pontosan hanyadik szintűekre, az a kaland kidolgozása (terveim szerint hétvégén kezdek neki) közben kiderül. Elsősorban az Első Törvénykönyvet szeretném használni, mert az van meg. A törvénykönyvek kombinálása, mint ötlet teszik (megnézem mit tudok beszerezni, valamint kinek milyen igényei vannak).

Eddig három játékos van... toborozni kellene... :D

Davalon 03-07-2006 09:40

Jó lenne, ha első szintűekkel kezdenénk szerintem, és akár több modult is megérhetnének:) Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem, én szeretem tudni, miáltal vált 7. szintűvé és akkor jobban magaménak is érezném:)

Chris 03-07-2006 11:12

Quote:

Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem...

A 7. szintet túlzásnak tartom, 1. szintű kari viszont nem igazán élné túl a kalandot, amit tervezek (az alaptörténetből adódóan nem lehet, megoldani a dolgot lebutított ellenfelekkel). Én kb 4. szintű karakterekre gondoltam.

Quote:

Nem jó az, ha egyből van egy 7. szintű karakterem, én szeretem tudni, miáltal vált 7. szintűvé és akkor jobban magaménak is érezném

A háttértörténet részletes kidolgozás, átgondolása, sokat segíthet abban, hogy a karakter bőrébe tudd képzelni magad. Ha ez nem elég, akkor ilyen alapon a születésétől kellene kezdeni a játékot, elvégre jó tudni, hogy hogyan vált olyanná, amilyen...

Remélem elfogadhatóak az érveim, és sikerül közös nevezőre jutnunk ;)

Davalon 03-07-2006 11:15

Ok, de a szintek adása nem a születésétől kezdődik, hanem amikor elkezd kalandozni:) Ok. legyen 4. szintű. Nos, ki is akar játszani? Te mesélsz, aztán vagyok én, és még kik?:)

Chris 03-07-2006 11:40

Tudtommal Enkidu, és Aúú jelezte még rajtad kívül ezen játék iránti érdeklődését :)
Remélem lesznek további jelentkezők...

Davalon 03-07-2006 11:45

Még minimum egy karakter jó lenne, és még akkor is okosan kell választani.

Davalon 03-07-2006 13:50

Így visszanézegetve Steve és Phoenix biztos játszana még, Phoenixet el is tudom érni, Steve-ről nem tok semmit. Lehet, hogy még tudok is embert szerezni, ha nagyon nem akarna összeállni a csapat.

Davalon 03-07-2006 13:52

Amúgy az jó, hogy a km eleve behatárolja nagyjából a játszható jellemeket, mert ha mondjuk egy kránit meglátna a paplovagom, üvöltve rontana neki az első pillanatban:D :D

Chris 03-07-2006 14:17

Quote:

Így visszanézegetve Steve és Phoenix biztos játszana még, Phoenixet el is tudom érni, Steve-ről nem tok semmit.

Bőven van idő, a kezdésig még beeshetnek páran a fórumra :)

Quote:

ha mondjuk egy kránit meglátna a paplovagom, üvöltve rontana neki az első pillanatban

Nem semmi kis kaland lenne, ha a karakterek az első adandó alkalommal legyilkolnák egymást... :eek: :D

Enkidu 03-07-2006 17:28

Quote:

Eddig három játékos van... toborozni kellene... :D [/font]

Nem kell olyan nagyon sok kari... vagy olyan a kaland? :)
Nekem jó a 4. szint, de az 1. is. Egyébként hozzám közelebb áll az alacsony szinten való ügyeskedés és óvatoskodás, mint a "magas szintű gyenge ellenfeleket elsöpörjük, nekünk nagyvad kell" hangulat. Persze a varázshasználat magasabb szinten jön ki jól. :) De még így is a 4.-6. szint körül a legjobb a játék szerintem.

Chris 03-07-2006 17:43

Quote:

Nem kell olyan nagyon sok kari...

Nagyon sok tényleg nem kell, de a három határozottan nem elég, egy vagy két ember még elférne, de ha nem lesz az sem a világvége :)

Quote:

Nekem jó a 4. szint, de az 1. is.

:) Egyelőre 4. szintre gondolok, de hétvégén több időm lesz a kalanddal foglalkozni, utána majd többet tudok "mondani".

Enkidu 03-07-2006 19:02

Quote:

Nem semmi kis kaland lenne, ha a karakterek az első adandó alkalommal legyilkolnák egymást... :eek: :D

Én meg kirablom a hullákat... ^^

aúú 03-08-2006 06:09

Nah, elvállaltam a spec karaktert...:)
Tök izgi lesz szerintem, mert harcos/tolvaj/pap/paplovag/varázsló/boszorkánymester/tűzvarázsló...:D
Kíváncsi vagyok nagyon ki mivel fog jönni majd...:)

Hajrá Chris, hajrá Chris! :)
A púplovagok, meg a 2. törvénykönyv itt van nálam, szóval az itt lesz ha kell!

All times are GMT +1. The time now is 08:44.