Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Windows XP SP3 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3176)

Ati 02-19-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 204046)
Nekem továbbra se hagyja magát telepíteni...

Most már várd meg az új verziót. :)

tdomo 02-19-2009 14:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 204025)
Egyszerü mint mindenhol itt is a külsőségek számitanak:) a 7-esre már tényleg kihaszáható lesz az aero mondjuk, nem csak vmi csili-vili cucc:)
nekem eddig amit láttam (nem probáltam még itthon, de tervezve van) legjobban az új stilusu tálca teccik, és a több ablak kezelése (pl ha a cimsort csak megrázod hátra kerül, vagy ha sarokba huzod teljes képernyős lesz, van vmi amivel fél ablakos stb... szal egyszerübb lesz a méretezés,nem mindig a jobb sarkat kell keresni, hanem bárhol elég a fejlécet:))

Csak az a baj, hogy ez már megint egy nem mai linuxos fejlesztés (Berill), amit megint sikerült ellopnia a Microsoftnak és eladni pénzért.
Andy elárulnád milyen problémáid voltak a dual op. rendszeres gépen, ez érdekelne, mert nekem mindegyik gépem az és még sosem volt problémám vele.

Ati 02-19-2009 14:08

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 204052)
Andy elárulnád milyen problémáid voltak a dual op. rendszeres gépen, ez érdekelne, mert nekem mindegyik gépem az és még sosem volt problémám vele.

Minden bootloader megsínyli, ha rossz helyen lesz adathibás a winyó, de a linuxot ilyenkor tény, hogy macerásabb helyreállítani. Ha több oprendszer van fent, akkor pedig általában a linux bootloaderje kezeli, hogy mi töltődjön.

tdomo 02-19-2009 15:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 204053)
Minden bootloader megsínyli, ha rossz helyen lesz adathibás a winyó, de a linuxot ilyenkor tény, hogy macerásabb helyreállítani. Ha több oprendszer van fent, akkor pedig általában a linux bootloaderje kezeli, hogy mi töltődjön.

Most kopogok az asztallapon, de nekem csak akkor kellett eddig helyreállítanom a bootloadert, amikor a windowst újra telepítettem. Általában, ha tehetem külön winchesterre megy a két op. rendszer, így kicsit jobban variálható a dolog.

Andy 02-19-2009 15:30

A két op rendszert a linux magyarországi korai elterjedésekor csináltam,
kevésbé jó géppel :rolleyes:, és a winem se volt az igazi /Ati nem szidni akarom ezzel/. Sokat szenvedtem vele és az vette el a kedvemet. A jó rendszerhez elsősorban "gép" kellett volna. De miután szükségem lesz egy laptopra, így megoldódik egyszerűbben a dolog. Habár a mostani asztali gépemen már nem hiszem, hogy gondot okozna, csak már nagyon megszoktam a windowst az utóbbi időben.

Khazad-Dum 03-17-2009 14:49

A Linux és a Windows gondott simán meglehet oldani egy virtuális géppel. Amíg a Linuxxal nézegetsz a weben és irodai munkát végzel addig a virtuális XP-n lehet játszani, csak erőforrás igényes, viszont így a legbiztonságosabb, és nem kell lemondani sem a Linux biztonságáról sem az XP vagy Vista kompatibilitásáról. Amúgy meg az utolsó Linuxoknak sokat fejlődött a grafikusi kezelőfelülete. Az Aero felületet (csak ők nem így hívták) is ők épitették bele legelőször az oprendszerükbe ha jól emlékszem és tökéletesen müködött és müködik.

All times are GMT +1. The time now is 18:31.