Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Sok szemelyiseg kontra gyujtogatas (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3172)

Valezius 09-09-2008 03:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190017)
Ti mit gondoltok errol? :)

Összefoglalva, ha el is fogadom, hogy azzal nem lehet elintézni a kérdést, hogy ez majd 5év múlva lehet gond, akkor is egyértelműen el lehet intézni a kérdést azzal, hogy véleményem szerint ez soha az életben nem lesz gond.
(De ha mégis valaha ez gond lenne, akkor lesz emellett a Hódítónak nagyobb baja is, ami mellett ez eltörpül...)

Így függ össze a két dolog...

komisz86 09-09-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 190094)
Na most A-ban 500körönként tud "termelni" 160milla tekit, míg ha örökké maradna 5-en, akkor 500körönként 2,5milliót.)

Azt elárulod ebben a számításban honnan van hősünknek 160 milla tekije? Azt a te számításod szerint 1000 könyvtárral, több mint 3 év megírni. Addig leég az orija, vagy mégsem:rolleyes:
Vagy úgy gondoltad hogy minden szinten újrázza a 10 milliót?

Dus 09-09-2008 12:50

Vale:
1.: Igen, ez egy nagyon kicsi kiskapu, de ezt lehet, hogy be lehet zárni, míg vannak nagyobb kapuk, amiket nem lehet bezárni...És miért is azokról a kapukról beszéljünk, amiket nem lehet bezárni??
Vagy, ha neked van ötleted a bezárására, nyiss neki témát...

2.: Azt azért gondoljuk meg, hogy 9 szemcsit összeszedni, újrázás nélkül, ugyan lehetséges, de ha nekem van több újrám, akkor bizti el fogom használni, hogy könnyebben jussak a sokadik szemcsihez, és nem fogom tartalékolni, hogy nah, majd ha 9 szemcsis leszek, leújrázok több tízmillió tekercset!

3.: De gond lesz. Le is lett írva, hogy nem 5 év múlva, hanem a közeljövőben lehetséges lenne (1-2 év...)...

4.: Azt azért gondoljuk meg, hogy ezzel kicsit visszább szorítanánk a 9+ szemcsiseket a "mezőnybe", így nem lenne olyan, hogy egy kevés szemcsisnek a mezőnybe kell termelni, hogy ne kelljen többszáz épületet bontania, hogy menjen a top köre lefele, míg egy sokszemcsis (9 vagy több...) simán termelhet irreális magasságokban, hiszen lebont 10 épületet mondjuk és leesik a 2. helyre, ahol elvileg a szövije volt!

Mindenkinek:
5.: Nagyon eltértünk a témától. Itt nem az újrázás és ehhez kapcsolódók a kérdés, hanem az, hogy ezt a kiskaput hogy lehet bezárni...

Valezius 09-09-2008 15:31

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 190133)
Azt elárulod ebben a számításban honnan van hősünknek 160 milla tekije? Azt a te számításod szerint 1000 könyvtárral, több mint 3 év megírni. Addig leég az orija, vagy mégsem:rolleyes:
Vagy úgy gondoltad hogy minden szinten újrázza a 10 milliót?

Monro írta le hogy kell, én még sose próbáltam...
Ezért lehet nem is stimmelnek a számok, de a lényeget jól mutatja...
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...6&postcount=41

Dus:
1. Van rá javaslat...
2. Tuvalunak volt 50+ újrája, úgyhogy én ezt igencsak reális lehetőségnek tartom...
3. Véleményem szerint nem lesz, és nem sikerült meggyőzni, hogy nincs igazam.

Dus 09-09-2008 16:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 190169)
2. Tuvalunak volt 50+ újrája, úgyhogy én ezt igencsak reális lehetőségnek tartom...

50+ újra?? :)

50 újrához 9x kell lefordulnia, azaz kis (10)-e kell legyen...És ugye neki még több is volt, újrából, szerinted :)
Ha jól emléxem Tuvalunak csak (9)-se volt, de szolj ha tévedek, mert tényleg nem emléxem pontosan...

De persze, ez csak kötözködés, szal inkább hagyd figyelmen kívül, és, hogy érdemben is hozzászóljak:

Azt szeretném tudni, hogy miért újráznának le pénzt a sokszemcsisek, ha eddig nem tették?? Hisz ha Tuvalu ennyi újrával rendelkezett, nem nagyon lehetett rá példa, hogy leújrázza a pénzét! Akkor szerinted honnan szerezte?? Mert szerintem megtermelte. És hol tudja a legkönnyebben megtermelni egy sokszemcsis ha van legalább egy sokszemcsis szövije?? Hát a csoport első helyén :)

De a baj itt az, hogy elkanyarodtunk a témától...Szóval, egy kötekedésen és egy OFFon túl, egy ON is következik :)

Itt nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt tud termeni, hanem, hogyhan teszi azt! Ha van 4 db (9)-es vagy több szemcsis, az 5. szint első 4 helyét elfoglalva (ami ennyi szemcsi, és tudás melett nem túl nagy kihívás, hisz még énis megtudnám szerezni az első helyet, egy erre alkalmas 5-ös csopiban :)) szépen írogatják a tekercset, vagy bánom is én, hogy termelik a pénzt, a lényeg az az, hogy bármekkora magasságban tehetik ezt, hisz négyük közül, mindig csak az egyikük van a top körök növekedéséhez szükséges helyen. Azaz, ők meg tudják oldani, hogy jó messze elütve magukat a csoporttól, 10-20-30 körökre az 5. felett termelnek addig ameddig akarnak, de ezt más nem tudja megoldani, mivel 1800 topkör után, minden körben esik a morál, és nemsokára kénytelen az illető szintet lépni, míg sokszemcsis példaorik közül, az egyik lebont kevéske könyvtárat és máris a másikvan feljebb...

Grabi 09-09-2008 16:18

történelmi kiegészítés:

tuvalu (10)-es volt negyvenx újrával. azt mondta, hogy ez volt az utolsó forgása és ha feljut az 1/A-ba vagy abbahagyja 1000 kör után vagy ott marad.

ezesetben pedig a klánnak való gyűjtés a kisországok feladata. ha pedig ezt továbbvezetjük akkor szükséges a remy által feltett javaslat.

Xeper 09-09-2008 16:42

Másik kiegészítés: régen hétvégin lehetett újrát nyerni... láttam kék szám nélküli országot 21 újrával...

Grabi 09-09-2008 16:43

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 190189)
Másik kiegészítés: régen hétvégin lehetett újrát nyerni... láttam kék szám nélküli országot 21 újrával...

hmmmm, még jó, hogy ezt nem tudtam, mert első lettem volna az ellenzők között :)

sutike31005 09-09-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190179)
50+ újra?? :)

50 újrához 9x kell lefordulnia, azaz kis (10)-e kell legyen...És ugye neki még több is volt, újrából, szerinted :)
Ha jól emléxem Tuvalunak csak (9)-se volt, de szolj ha tévedek, mert tényleg nem emléxem pontosan...

De persze, ez csak kötözködés, szal inkább hagyd figyelmen kívül, és, hogy érdemben is hozzászóljak:

Azt szeretném tudni, hogy miért újráznának le pénzt a sokszemcsisek, ha eddig nem tették?? Hisz ha Tuvalu ennyi újrával rendelkezett, nem nagyon lehetett rá példa, hogy leújrázza a pénzét! Akkor szerinted honnan szerezte?? Mert szerintem megtermelte. És hol tudja a legkönnyebben megtermelni egy sokszemcsis ha van legalább egy sokszemcsis szövije?? Hát a csoport első helyén :)

De a baj itt az, hogy elkanyarodtunk a témától...Szóval, egy kötekedésen és egy OFFon túl, egy ON is következik :)

Itt nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt tud termeni, hanem, hogyhan teszi azt! Ha van 4 db (9)-es vagy több szemcsis, az 5. szint első 4 helyét elfoglalva (ami ennyi szemcsi, és tudás melett nem túl nagy kihívás, hisz még énis megtudnám szerezni az első helyet, egy erre alkalmas 5-ös csopiban :)) szépen írogatják a tekercset, vagy bánom is én, hogy termelik a pénzt, a lényeg az az, hogy bármekkora magasságban tehetik ezt, hisz négyük közül, mindig csak az egyikük van a top körök növekedéséhez szükséges helyen. Azaz, ők meg tudják oldani, hogy jó messze elütve magukat a csoporttól, 10-20-30 körökre az 5. felett termelnek addig ameddig akarnak, de ezt más nem tudja megoldani, mivel 1800 topkör után, minden körben esik a morál, és nemsokára kénytelen az illető szintet lépni, míg sokszemcsis példaorik közül, az egyik lebont kevéske könyvtárat és máris a másikvan feljebb...

javaslom a kereső használatát.. csak be kell ütni a "tuvalu" nevet és akkor nem kell be tippelni neki egy 9 est :P

csak magam neveben.. pedig masra is igaz.. 8 szemem van és több mint 30 ujram.. akkor szoktam újrázni, ha rommá vernek..vagy, ha fajt akarok váltani az adott szinten..
1000 kör alatt összeszedhető a 4 mrd arany az 5 ös csopiba indulástól..tapasztalat alapján ebből a 4mrd-ból ha jól gazdalkodik az ember eljuthat az A-ig..az A-t jelenlegi formajaba vegigvinni.. :P pff hagyjuk..:)

gyujtogatas.. nem 1800 hanem 2000 top kor..:P

és részemről is az a szitu... ha meglenne egy 10 es akkor A-ban abbahagyni a jatekot.. vagy 9 essel..:P

Dus 09-09-2008 17:04

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 190193)
csak magam neveben.. pedig masra is igaz.. 8 szemem van és több mint 30 ujram.. akkor szoktam újrázni, ha rommá vernek..vagy, ha fajt akarok váltani az adott szinten..P

Énis ezt írtam, hogy nem újráznátok le a pénzt, inkább játszotok/termeltek, hisz az is a játlk része, de ált. nem újráztok sok tízmillió tekercset...

Északföld 09-09-2008 19:21

Csak 1 kérdés

Amit én az egészből nem értek, az hogy miért baj ha valaki gyűjt, miért baj ha valaki milliárdokat halmoz föl és esetleg sok millió tekerccsel rendelkezik? Akár valamely csoport TOP1 pozíciójában tölt el éveket? Ne felejtsük el, hogy ezt meg is kell őrizni, oda kell rá figyelni és kezelni kell tudni. Ami nem kis időt vesz igénybe. Pontosítva, miért baj mindez, ha nem 1/A-ban van csak jelen, napi szinten? Ez kifejezetten 1/A privilégium kell legyen ahol sok milliós haderők vannak a piacon tárolva, sok millió anyaggal, milliárdnyi rúnával és tekerccsel együtt, mindenféle kék szám nélkül?
Szerintem az egész igen távol áll bármiféle kiskaputól, ez összeségében egy lehetőség és egy taktikai elem, amivel aki tud él (sok évnyi játék után), aki nem nem.

Dragi 09-09-2008 19:26

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190219)
Amit én az egészből nem értek, az hogy miért baj ha valaki gyűjt, miért baj ha valaki milliárdokat halmoz föl és esetleg sok millió tekerccsel rendelkezik? Akár valamely csoport TOP1 pozíciójában tölt el éveket? Ne felejtsük el, hogy ezt meg is kell őrizni, oda kell rá figyelni és kezelni kell tudni. Ami nem kis időt vesz igénybe. Pontosítva, miért baj mindez, ha nem 1/A-ban van csak jelen, napi szinten? Ez kifejezetten 1/A privilégium kell legyen ahol sok milliós haderők vannak a piacon tárolva, sok millió anyaggal, milliárdnyi rúnával és tekerccsel együtt, mindenféle kék szám nélkül?
Szerintem az egész igen távol áll bármiféle kiskaputól, ez összeségében egy lehetőség és egy taktikai elem, amivel aki tud él (sok évnyi játék után), aki nem nem.

x éves kihagyás után legalább a súgót átolvashattad volna :) vagy pedig rájöhettél volna az előző hsz.-ekből hogy be lett vezetve hogy bizonyos top kör idő után a nép elkezd gyújtogatni na de ugye ha valakinek 9 szemes orija van ki tudja küszöbölni azt hogy elkezdjék győjtani x topkör után mert csak a második helyre kerül és már csökken is a top körre :) ergó örökkévalóságig ottmaradhat ha tud anélkül hogy a gyújtási szabály érinteni. érted már ???

Északföld 09-09-2008 19:34

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 190220)
x éves kihagyás után legalább a súgót átolvashattad volna :) vagy pedig rájöhettél volna az előző hsz.-ekből hogy be lett vezetve hogy bizonyos top kör idő után a nép elkezd gyújtogatni na de ugye ha valakinek 9 szemes orija van ki tudja küszöbölni azt hogy elkezdjék győjtani x topkör után mert csak a második helyre kerül és már csökken is a top körre :) ergó örökkévalóságig ottmaradhat ha tud anélkül hogy a gyújtási szabály érinteni. érted már ???

Nem, sík hülye vagyok és nem értem..:D Könyörgöm legalább ne szólj be, ha nem muszály fölöslegesen. :D Tudom mi a gondotok, csak magát azt nem értem, hogy ha valaki lehúz sok évet, egy rakás csoporton átverekszi magát, akkor azért már letesz vmit az asztalra. Ennyi taktikai elem, meg járjon neki. Az 1/A-ban is örökkévalóságig lehet termelni, az nem lesz soha változtatva, miért essen ki egy ilyen extrém lehetőség a 9+ oriknál, más csoportokból?

komisz86 09-09-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 190169)
Monro írta le hogy kell, én még sose próbáltam...
Ezért lehet nem is stimmelnek a számok, de a lényeget jól mutatja...
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...6&postcount=41

Akkor most képzed el ugyenzt a manővert csak a 4 kis 200 hekis gnóm helyére helyettesíts be 4 2000 hekis 9 szélyiséges orit aki a végtelenségig írja a tekit és küldi fel.:rolleyes:.

Dragi 09-09-2008 19:46

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190221)
Nem, sík hülye vagyok és nem értem..:D Könyörgöm legalább ne szólj be, ha nem muszály fölöslegesen. :D Tudom mi a gondotok, csak magát azt nem értem, hogy ha valaki lehúz sok évet, egy rakás csoporton átverekszi magát, akkor azért már letesz vmit az asztalra. Ennyi taktikai elem, meg járjon neki. Az 1/A-ban is örökkévalóságig lehet termelni, az nem lesz soha változtatva, miért essen ki egy ilyen extrém lehetőség a 9+ oriknál, más csoportokból?

Mert esélyegyenlőség van Bátyjaaaaa...... Az aki full mrd-os miért mehessen át a hídon ingyen amiért az összes többi embernek x pénzt kell fizetnie ???? ő is cska egy emebr fizessen ő is :p ennyi attól hogy neki van 9 személyisége ne legyen már ekkora előnye egy 1 személyes orival szemben

és akinek nem kellett volna megszólalnia az szerintem te vagy. na de mindegy viszontlátásra nem érdekel tovább a téma

Debilke 09-09-2008 19:51

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190221)
Az 1/A-ban is örökkévalóságig lehet termelni

megpróbálhatnál végre elrugaszkodni az 1/A-tól, a Hódító nem feltétlenül az
1/A-t jelenti, és ezt nem muszály elhinned, hanem muszáj :p

Pool 09-09-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190017)
Sziasztok!

Miote bevezettek a kis kek szamos nehezitest, es utana a fokozott gyujtogatast bizonyos topkorok utan, eszembe jutott egy olyan dolog (mint biztos sokaknak), hogy ezt siman meg lehet kerulni.

Mire gondolok? Adott 2 ( vagy tobb) 9+szemelyiseges ori. Ezeknek ugye csak az adott csoport elso helyen telik a topkore. Ezek szepen felmennek elerhetetlen tavolsagba a csoport tetejere, es termelnek. Ugye csak az elsonek telik a topkore, amikor sok lesz neki, helyet cserelnek, a masiknak no, neki meg lefogy. Es termelhetnek, amig vilag a vilag, gyujtogatas nelkul. Megoldas igazabol nem jut eszembe, es egyelore nincs tul sok 9 szemelyiseges, de tuti lesz majd.

Ti mit gondoltok errol? :)

Sztem annak, hogy két ori is 9+ szemmel legyen egy csoportban még sokára lesz, de ha már elérik ezt a szép számot és még elől is vannak a csoportban, akkor legyen már nekik meg ez a kiskapu :D

Reni 09-09-2008 20:07

Hát azért van valami abban amit Észak mondott .. mert ugyan le nem vihető az A-ban felhalmozott sok ezer körön át gyűjtögetett, termelgetett mindenféle ... viszont átadható simán megőrzésre lefordulás előtt ... aztán fellép a B-ben toporgó csóró orijával visszatolja bele a lefordult ori vagyonkáját és tádááám a kiskapu kérem.

Északföld 09-09-2008 22:33

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 190223)
Akkor most képzed el ugyenzt a manővert csak a 4 kis 200 hekis gnóm helyére helyettesíts be 4 2000 hekis 9 szélyiséges orit aki a végtelenségig írja a tekit és küldi fel.:rolleyes:.

Te meg képzelj el egy 30k hekis orit 15.000 könyvtárral...:D

Északföld 09-09-2008 22:38

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 190229)
megpróbálhatnál végre elrugaszkodni az 1/A-tól, a Hódító nem feltétlenül az
1/A-t jelenti, és ezt nem muszály elhinned, hanem muszáj :p

Nem lehet elrugaszkodni tőle, hiszen a játék célja az. Kinek éri meg, hogy ha "kiskapuk" bezárulnak kisebb csoportokban? Az egyik kezemmel elveszek lehetőséget, míg a másikkal meg nem.
(Az utolsó módosításod a helyesírás volt? :p )

Északföld 09-09-2008 22:40

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 190226)
Mert esélyegyenlőség van Bátyjaaaaa......

Bocs, de a hódítóban soha sem volt sem esélyegyenlőség, sem pedig demokrácia. Az másik játék. :) Picit gondold végig amit beírsz és nem bántásként mondom.

Remedy 09-09-2008 23:34

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190244)

Na vegre! Ez az, ami abszolut nincs igy. Csak egy ilyet mutass A-ban, es azt mondom, igazad van. :)

Az A-ban ugyanis van klantamadas, ami altal nem lehet ilyen extrem termelo orszagokat epiteni, amit Te mondasz. (legalabbis jelen felallas szerint) Mig egy csoport tetejen mindenkitol 200 korre lehet...

Es abba is gondolj bele, hogy A-ban eladod a tekit x-ert ( ha eladod egyaltalan???), a kis csopiban meg 20x-ert. A-ban eladod az egyseget y-ert, kiscsopiban meg 8y-ert. :)
Talan a bank meg jo lenne, de olyan sok bankos orit nem lattam A-ban. ( max egy extremet a pannonban, meg egyet talan a volt oviban)

Remedy 09-09-2008 23:37

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190245)
Nem lehet elrugaszkodni tőle, hiszen a játék célja az.

Ez pedig a masik tevhit. Neked lehet hogy az, de nagyon sok embernek nem. Szemely szerint nekem sem, nekem az a lenyeg, hogy jot jatsszak nekem szimpatikus emberekkel, ennyi.... :)

De tok jo hogy az ujrazas meg az 1/A is felmerult, amiknek nem sok koze van az en felvetesemhez, szerintem azoknak nyissanak kulon topicot az azt ellenzok... :)

Északföld 09-10-2008 13:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190247)
Na vegre! Ez az, ami abszolut nincs igy. Csak egy ilyet mutass A-ban, es azt mondom, igazad van. :)

Az A-ban ugyanis van klantamadas, ami altal nem lehet ilyen extrem termelo orszagokat epiteni, amit Te mondasz. (legalabbis jelen felallas szerint) Mig egy csoport tetejen mindenkitol 200 korre lehet...

Es abba is gondolj bele, hogy A-ban eladod a tekit x-ert ( ha eladod egyaltalan???), a kis csopiban meg 20x-ert. A-ban eladod az egyseget y-ert, kiscsopiban meg 8y-ert. :)
Talan a bank meg jo lenne, de olyan sok bankos orit nem lattam A-ban. ( max egy extremet a pannonban, meg egyet talan a volt oviban)

Remy, oriról infot nem adhatok ki, de abba gondoljunk bele, hogy 1/A-ban egy komoly szövi már 100.000 hektáron van, óriásiak az orik és a szövik közti szakadékok. Extrém termelő országot meg lehet építeni. (Van is.) Viszont nincs is ezzel semmi baj, ez így van rendjén, így is volt mindíg. De több éves kemény munkának a gyümölcsét, ne arassuk le. Még ha 4 9 szemes 3000 hekis orit veszel alapul, összesen nincsenek akkorák, mint egy TOP 10 ori az 1/A-ban. Klán csaták ellen pedig 1-2 ELF megoldja a problémát. Persze egy nagy ori haderőt is képez bőven. :)

Északföld 09-10-2008 13:17

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190248)
Ez pedig a masik tevhit. Neked lehet hogy az, de nagyon sok embernek nem. Szemely szerint nekem sem, nekem az a lenyeg, hogy jot jatsszak nekem szimpatikus emberekkel, ennyi.... :)

De tok jo hogy az ujrazas meg az 1/A is felmerult, amiknek nem sok koze van az en felvetesemhez, szerintem azoknak nyissanak kulon topicot az azt ellenzok... :)

Jó akkor lehet az, hogy több személyiségű, akár 10 személyiségű orit csináljon és ücsörögjön egy csoport tetején elérhetetlenül és termeljen, képezzen és töltse föl a szövijeit akik lépnek föl. Ez is lehet játék cél, és sem szabály, sem más nem tiltja.
Remy a jót játszol, barátokkal az nagyon jó, persze halkan megkérdezném, hogy mit játszol? :)

komisz86 09-10-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190244)

Azért nem ugyanaz a szitu. Elvileg mindenki számára nyitva álló lehetőség, hogy csináljon az A- tetején ilyen orit és addig termeljen amíg meg nem unja vagy le nem veri valaki. Az 5-ös csopi tetején pedig senki nem maradhat ameddig jónak látja. "Kivéve a gyevi bírót."

Remedy 09-10-2008 13:48

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190277)
Remy a jót játszol, barátokkal az nagyon jó, persze halkan megkérdezném, hogy mit játszol? :)

Nem ertem a kerdest. Hoditot, perpill B-ben, G-ben, es W-ben is... :)

Vagy ez vmi guny lett volna, hogy A-ban nem csinalok semmit? :)

Északföld 09-10-2008 13:52

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 190279)
Azért nem ugyanaz a szitu. Elvileg mindenki számára nyitva álló lehetőség, hogy csináljon az A- tetején ilyen orit és addig termeljen amíg meg nem unja vagy le nem veri valaki. Az 5-ös csopi tetején pedig senki nem maradhat ameddig jónak látja. "Kivéve a gyevi bírót."

Nem tudom, de sztem egy 9 személyiségű ori maradhat. :)

Északföld 09-10-2008 13:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190280)
Nem ertem a kerdest. Hoditot, perpill B-ben, G-ben, es W-ben is... :)

Vagy ez vmi guny lett volna, hogy A-ban nem csinalok semmit? :)

Az A-ban max katonákat képzel, és piacolsz, ami majdnem u.az mintha egy kisebb csoportban 9 személyiséggel gyűjtögetnél. Nincs sok különbség. (Egyáltalán nem gúny.)

Dus 09-10-2008 16:47

Van aki itt elfelejtette, hogy ez egy játék, és ahhoz, hogy 9 személyiséget összehozz nem kell megdolgozni, játszani kell :)

Tehát azt mondod, mert valaki játszik, és ismeri a játékot, kapjon olyan lehetőséget, amivel végülis legyőzhetetlen lesz, hisz a játék az összegyűjtött javakról szól elsősorban??

Asszem ez így alapjábanvéve sérti a játékot!

És nem, nem arról van szó, hogy persze, ő 9 szemcsis (vagy több) és ezért kap kiskaput. Ilyen nincs!
Tudod mit?? Én jól tudok sakkozni, 9 év kemény munkám van benne, ezért most kérek szépen minden napi 1 mrd aranyat az országomba :)
Ez nagyábol az előző példámmal egyenértékű...

Attól még mert valaki JÁTSZIK és jól érzi magát egy játékban, nem kell lehetőséget adni neki, hogy nagyábol legyőzhetetlen legyen, hogyha van kint egység/tekercs/nyersi a piacon...

Északföld 09-10-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190304)
Van aki itt elfelejtette, hogy ez egy játék, és ahhoz, hogy 9 személyiséget összehozz nem kell megdolgozni, játszani kell :)

Tehát azt mondod, mert valaki játszik, és ismeri a játékot, kapjon olyan lehetőséget, amivel végülis legyőzhetetlen lesz, hisz a játék az összegyűjtött javakról szól elsősorban??

Asszem ez így alapjábanvéve sérti a játékot!

És nem, nem arról van szó, hogy persze, ő 9 szemcsis (vagy több) és ezért kap kiskaput. Ilyen nincs!
Tudod mit?? Én jól tudok sakkozni, 9 év kemény munkám van benne, ezért most kérek szépen minden napi 1 mrd aranyat az országomba :)
Ez nagyábol az előző példámmal egyenértékű...

Attól még mert valaki JÁTSZIK és jól érzi magát egy játékban, nem kell lehetőséget adni neki, hogy nagyábol legyőzhetetlen legyen, hogyha van kint egység/tekercs/nyersi a piacon...

Amit leírtál arra egy csoportot is tudnék mondani, a képleted jó. :D A 9 szemcsis orira meg azt tudom mondani, hogy ha így sikerül elsőnek lennie, bárhol és ezzel a taktikával tud TOP1 lenni és megtartani azt, esetleg milliárdokat fölhalmozni évek játékával és ezt kamatoztatni bármely más csoportban, akkor ez egy jó taktika. :) Akár melyik csoportban is legyen. Akinek nem tetszik szórakozzon, játszon, érezze jól magát minimum 5 évig folyamatosan ,és akkor majd neki is lesz ilyen lehetősége. :)

Dus 09-10-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 190306)
Amit leírtál arra egy csoportot is tudnék mondani, a képleted jó. :D A 9 szemcsis orira meg azt tudom mondani, hogy ha így sikerül elsőnek lennie, bárhol és ezzel a taktikával tud TOP1 lenni és megtartani azt, esetleg milliárdokat fölhalmozni évek játékával és ezt kamatoztatni bármely más csoportban, akkor ez egy jó taktika. :) Akár melyik csoportban is legyen. Akinek nem tetszik szórakozzon, játszon, érezze jól magát minimum 5 évig folyamatosan ,és akkor majd neki is lesz ilyen lehetősége. :)

Én még mindig azt mondom, hogy mivel nem megdolgozott érte, semmilyen kiskapu nem jár, ha 9+ szemcsis, ha nem...

És ez nem egy taktika, hanem egy kiskapu kihasználása lenne...És egy ötös csopiban, nem nehéz egy 9+ szem,csisekből álló szövinek az első 4 helyet megszerezni :)

Északföld 09-10-2008 17:43

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190308)
Én még mindig azt mondom, hogy mivel nem megdolgozott érte, semmilyen kiskapu nem jár, ha 9+ szemcsis, ha nem...

És ez nem egy taktika, hanem egy kiskapu kihasználása lenne...És egy ötös csopiban, nem nehéz egy 9+ szem,csisekből álló szövinek az első 4 helyet megszerezni :)

Valóban nem nehéz és akkor ott lesznek a TOP helyeken, és gyűjtenek, hogy legyen miből megszerezni a következő csoportokban is az első helyet. :)

Reni 09-10-2008 18:25

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190308)

Mondjuk azt meg is kell tartania, és ha neki nem volt nehéz feljutni a topba, többieknek sem lesz nehéz. Most már állítólag nincsenek olyan magas toppok, hogy ezer köröket kéne eltölteni mire feltornázza magát, pár nap alatt fellehet jutni a csoportok tetejére. Kíváncsi lennék arra a szövire aki termelősre átépítget miközben ott lihegnek a nyakába akik őt akarják leszedni. Csak azért mert 9 személyisége van az egész szövinek közel sem biztos hogy ott is fognak maradni a topban, ha nem tudnak elszigetelten lenni messze a többiektől. Sokkal inkább elképzelhetőnek tartom hogy lépnek inkább ahogy megvan a topkörük, nehogy aztán ottragadjanak minimum alá verve :)
Mert hát azért valljuk be egy ilyen sok szemes orikkal való csatázás lehetőségét kik azok akik kihagynák ha tehetik?

Mindezek ellenére valószínűleg támogatnám Remy felvetését ha lenne valami jó ötlet ami kiküszöböli a visszaélést, de nem lehetetleníti el hogy letudja a top30-at a 9 szemes sem.

Dus 09-10-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 190314)
Mondjuk azt meg is kell tartania, és ha neki nem volt nehéz feljutni a topba, többieknek sem lesz nehéz. Most már állítólag nincsenek olyan magas toppok, hogy ezer köröket kéne eltölteni mire feltornázza magát, pár nap alatt fellehet jutni a csoportok tetejére. Kíváncsi lennék arra a szövire aki termelősre átépítget miközben ott lihegnek a nyakába akik őt akarják leszedni. Csak azért mert 9 személyisége van az egész szövinek közel sem biztos hogy ott is fognak maradni a topban, ha nem tudnak elszigetelten lenni messze a többiektől. Sokkal inkább elképzelhetőnek tartom hogy lépnek inkább ahogy megvan a topkörük, nehogy aztán ottragadjanak minimum alá verve :)
Mert hát azért valljuk be egy ilyen sok szemes orikkal való csatázás lehetőségét kik azok akik kihagynák ha tehetik?

Mindezek ellenére valószínűleg támogatnám Remy felvetését ha lenne valami jó ötlet ami kiküszöböli a visszaélést, de nem lehetetleníti el hogy letudja a top30-at a 9 szemes sem.

Hát, de pont az a lényeg, hogy 20 körökre elütik magukat (hisz a sok szemcsi miatt is van előnyük az ottlévőkkel szemben meg valszeg atapasztalat is nagyobb), és 20 körrel felfele lazán termelgetnek ameddig akarnak...belekötni meg nem köt olyan bele aki max pár éve játszik...Max olyanok akik is 2-3-4 stb szemcsisek és teljes, jól kiépített szövijük van...

Mellesleg fél nap és mindegyik 9 szemes átépült, és veszik az egyésget a piacról...

Betelgeuse 09-10-2008 18:52

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190316)
Hát, de pont az a lényeg, hogy 20 körökre elütik magukat (hisz a sok szemcsi miatt is van előnyük az ottlévőkkel szemben meg valszeg atapasztalat is nagyobb), és 20 körrel felfele lazán termelgetnek ameddig akarnak...belekötni meg nem köt olyan bele aki max pár éve játszik...Max olyanok akik is 2-3-4 stb szemcsisek és teljes, jól kiépített szövijük van...

Mellesleg fél nap és mindegyik 9 szemes átépült, és veszik az egyésget a piacról...

Azt meséld el hogy 5 hekinként hogy ütögeted el magad 20 körre...

Dus 09-10-2008 19:12

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 190319)
Azt meséld el hogy 5 hekinként hogy ütögeted el magad 20 körre...

Nem 5 hekinként, kicsit több az...

És itt nem ez a kérdés, hisz számtalan módja van, hogy 10-20 körökre elszakadjon egy szövi a toptól...

Egyrészt azért, mivel aki fönt van az első pár helyen max heki fölött jóval, azok is kicsit termelő beállítottságúak, szal nem értem, miért nem lehetséges, hogy ütök és föntről még piszkálom őket, hátha fellépnek, mert megunják, hogy ők 800 hekis kicsit termelős orijukkal semmit nem tudnak egy 900 hekis ori ellen kezdeni...

De ez csak egy példa volt...

none 09-10-2008 19:40

Még mindig nem értem, hogy egy még nem létező probléma miatt miért kéne szabályt módasítani.. ami valószínűleg nehezítené indokolatlanul a 9 személyiséges országok játékát (főleg, hogy általában az ilyen orik nem üllnek éveket a csoportok tetején).. ha lesz ilyen netán hogy 9 szemcsis orik felmennek magas hekire termelni, akkor is bőven lehet módosítani bár azt sem értem miért szúrná az egyesek szemét:) (nem hinném, hogy sokat ártanának vele bárkinek is..)

Dus 09-11-2008 06:14

Quote:

Originally Posted by none (Post 190328)
Még mindig nem értem, hogy egy még nem létező probléma miatt miért kéne szabályt módasítani.. ami valószínűleg nehezítené indokolatlanul a 9 személyiséges országok játékát (főleg, hogy általában az ilyen orik nem üllnek éveket a csoportok tetején).. ha lesz ilyen netán hogy 9 szemcsis orik felmennek magas hekire termelni, akkor is bőven lehet módosítani bár azt sem értem miért szúrná az egyesek szemét:) (nem hinném, hogy sokat ártanának vele bárkinek is..)

Talán, hogyha elolvasnád az eddigi hsz-eket... ;):p

Északföld 09-11-2008 19:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 190316)

Ez utóbbi, nagyon csoport függő, egy olyan piacról ami teljesen üres, elég macerás sereget venni, hát még átépülni. :) (lásd pld 5/T, 4/K)

All times are GMT +1. The time now is 14:58.