Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Szeptember 1. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3152)

Dragi 09-01-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189101)
Gimi arra jó,h lövésed sincs ,h mi aakrsz lenni van rá 4éved,de én pl szakközépbe jártam és rájöttem,h ugyanugy érettségit kapsz meg pl megtudod,h pl programozó nem akarok lenni :)szal ovatosan a szakközéppel :)

akkor cska én találtam olyan sulit aminek mind a 2 részét szeretném megtanulni :) Már pedig a Vendéglátást, Idegenforgalmat egyelőre sajna csak az egyiket tanulhatom :p:(

vityu 09-01-2008 19:50

Pl én is elmentem gimnáziumba, infó szakra, hogy majd mekkora nemistommilyen informatikus leszek, aztán egy biológiás, földrajzos, kémiás szakon kötöttem ki az egyetemen, mert rájöttem, hogy nem érdekel.

Druida 09-01-2008 19:50

szvsz gimibe olyan jár, aki már ott akarja megtanulni a szakmát, és nem akar vagy nem fog egyetemre menni. még ha akar is, a gimiben az általános oktatás sokkal erősebb, ezért az onnan felvételizők könnyebben juthatnak be egyetemre pl.

Redback 09-01-2008 19:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189105)
Pl én is elmentem gimnáziumba, infó szakra, hogy majd mekkora nemistommilyen informatikus leszek, aztán egy biológiás, földrajzos, kémiás szakon kötöttem ki az egyetemen, mert rájöttem, hogy nem érdekel.

én ezért mentem emeltmatekos infóra, fizikát felveszem mad Faktnak, és lesz belőlem ami lesz:)

Cyby_ 09-01-2008 19:53

Hát én amikor bezséltem a gimisekkel,h mi leszel ha nagy leszel,fele 705a még nem igazán vágta 2-3évben........

Druida 09-01-2008 19:53

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189107)
én ezért mentem emeltmatekos infóra, fizikát felveszem mad Faktnak, és lesz belőlem ami lesz:)

én mérnök szeretnék majd lenni ezért nekem is matek meg fizika lesz emelt óraszámban 11.-től :p

vityu 09-01-2008 19:54

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189106)
szvsz gimibe olyan jár, aki már ott akarja megtanulni a szakmát, és nem akar vagy nem fog egyetemre menni. még ha akar is, a gimiben az általános oktatás sokkal erősebb, ezért az onnan felvételizők könnyebben juthatnak be egyetemre pl.

Szerintem ez butaság. Teljesen mindegy, hogy hogy tanítanak. Teljesen meg lehet egyedül is tanulni olyan tárgyakat, amihez egy kis érzéked is van. Még csak meg se kell erőltetni magad. Manapság 1 jól sikerült érettségi, (a többi lehet 2es is) és benn vagy az egyetemek nagytöbbségén, olyan szakon, ahol csak akarod. (A 144 pontos rendszerben egy 90%os biosz érettségivel felvettek. A többit meg se kérdezték milyen volt.)

Redback 09-01-2008 19:55

Amúgy egy a lényeg, az legyen a gyerek ami akar, ne a szülei döntsék el hogy kereskedelmi szakra megy pl, hanem a gyerek.Anya engem is közgazdásznak akart betenni, de én mondtam hogy menjen ő annak, én megyek infóra :D

Cyby_ 09-01-2008 19:56

amugy ez igaz.h az érettségi tantárgyak a fontosak csak a többiböl sik kettes lehet kutyát nem érdekli!

vityu 09-01-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189113)
Amúgy egy a lényeg, az legyen a gyerek ami akar, ne a szülei döntsék el hogy kereskedelmi szakra megy pl, hanem a gyerek.Anya engem is közgazdásznak akart betenni, de én mondtam hogy menjen ő annak, én megyek infóra :D

Nem akarom azt mondani, hogy közgazdászként még munkát is találnál majd! :) Hirdetésekben szinte csak azt keresik, meg egy pár mérnököt. És ezzel vége.

Dragi 09-01-2008 19:58

az hogy egy gimi erősebb mint egy szakközép én ebbe teljesmértékbnen nem értek egyet! mert ez ugye tanárfüggő dolog nem pedig sulifüggő

Redback 09-01-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189115)
Nem akarom azt mondani, hogy közgazdászként még munkát is találnál majd! :) Hirdetésekben szinte csak azt keresik, meg egy pár mérnököt. És ezzel vége.

én mondjuk nem is nagyon akarok itt maradni, inkább külföld :)ott még talán mérnökkénmt is dolgozhatom.Mondjuk elektrotechnikai mérnökként :)

dreaman68 09-01-2008 20:07

hmm szept 1.
utaztam haza a nyaralásból :D majd holnap ráér suli...:D

Andrew 09-01-2008 20:08

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189081)
a szavazásban mért nincs gimnázium választási lehetőség?:confused:

Igen, én is azt hiányoltam :D

A középiskolás szakmával az a bajom, hogy az általa nagy számban elérhető állások általában nem a legjobban fizetettek. No meg én az érettségi mellé kapok egy felsőfokú nyelvvizsgát ingyé' :D:D

Ja első nap... Elnyertem jó pár ember utálatát, miután megtudtuk az órarendet, miszerint a hétfői napokon nagyjából nem kell bejárnom, vagy legalább is ha az én úri kedvem úgy tartja :p Ezt már csak tetézte, hogy egy évvel az érettégi előtt megvan a maximális pontszámom, és a tavasszal kemény egy tantárgyból kell érettségiznem :D:D:D

Redback 09-01-2008 20:10

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189121)
Igen, én is azt hiányoltam :D

A középiskolás szakmával az a bajom, hogy az általa nagy számban elérhető állások általában nem a legjobban fizetettek. No meg én az érettségi mellé kapok egy felsőfokú nyelvvizsgát ingyé' :D:D

Ja első nap... Elnyertem jó pár ember utálatát, miután megtudtuk az órarendet, miszerint a hétfői napokon nagyjából nem kell bejárnom, vagy legalább is ha az én úri kedvem úgy tartja :p Ezt már csak tetézte, hogy egy évvel az érettégi előtt megvan a maximális pontszámom, és a tavasszal kemény egy tantárgyból kell érettségiznem :D:D:D

nos biztosíthatlak, hogy még egy ember utálatát is magadévá tudhatod :D:D

Andrew 09-01-2008 20:11

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 189122)
nos biztosíthatlak, hogy még egy ember utálatát is magadévá tudhatod :D:D

Ja, ezt még annyival megfűszerezve, hogy a heti 32 órából 15-re kell bejárnom:D

Redback 09-01-2008 20:12

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189124)

most direkt köteksze'?:D:D:D

Redback 09-01-2008 20:16

no most megejtem az idei tanév első zuhanyzását :D

Druida 09-01-2008 20:17

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189124)

Ha így folytatod gyarapodni fog a téged utálók tábora :D
amugy grat:-)

Debilke 09-01-2008 20:23

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 189117)
az hogy egy gimi erősebb mint egy szakközép én ebbe teljesmértékbnen nem értek egyet! mert ez ugye tanárfüggő dolog nem pedig sulifüggő

attól függ milyen szempontból nézed... a papír a lényeg manapság, és egy gimis érettségi többet ér sajnos, mint egy szakközepes... nem értek vele egyet, de ez van

lucku 09-01-2008 20:25

Meghalt a Neptun..
Felvettem a tárgyaimat.
A kedd túl zsúfolt lett (:Dmert van két órám) Más napokon csak 1 vagy nincs :D:D
na ilyen se volt még.

Mostmár legálisan hiányzok...

Andrew 09-01-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189128)
Ha így folytatod gyarapodni fog a téged utálók tábora :D
amugy grat:-)

Ez van na, csak valahogy kibírom :p:D
Amúgy köszi:)

Cyby_ 09-01-2008 20:28

Nekem két Szes tantárgyam lesz meg 1 db biztonságtechnika a szakdolgozat mellé szal 3órát kell a héten majd elhelyezni amit persze én nem tehetek hanem majd bevágják vhova :)
De mondjuk egy 3,5éves sulibol az 5.évet megkezdeni kicsit desszert ízű(Kis Ádám tollából)

Andrew 09-01-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189136)
Nekem két Szes tantárgyam lesz meg 1 db biztonságtechnika a szakdolgozat mellé szal 3órát kell a héten majd elhelyezni amit persze én nem tehetek hanem majd bevágják vhova :)
De mondjuk egy 3,5éves sulibol az 5.évet megkezdeni kicsit desszert ízű(Kis Ádám tollából)

Legalább költségtérítéses?:D:D

lucku 09-01-2008 20:30

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189136)

Hogy egy percen belül megelőz valaki, már ami a tárgyak számát illeti... Hát nem gondoltam volna;)
Gratulálok a győztesnek! Taníts mester...:D

Cyby_ 09-01-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189137)
Legalább költségtérítéses?:D:D

nono mert ez a 9.félévem és 7+2államilag finanszirozott!:)

rak_loo 09-01-2008 20:33

eltart a kormány :D

Cyby_ 09-01-2008 20:33

Quote:

Originally Posted by lucku (Post 189138)
Hogy egy percen belül megelőz valaki, már ami a tárgyak számát illeti... Hát nem gondoltam volna;)
Gratulálok a győztesnek! Taníts mester...:D

Jah és ebböl a biztonságtechnikára elég bejárnom a többi 2es megvan :Dha 2órán megjelenek 3-4-5ös :)igen nehéz félév lesz,cskaa rohadt szakdogának miröl irok nem vágom még

Andrew 09-01-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189139)
nono mert ez a 9.félévem és 7+2államilag finanszirozott!:)

Meglesz még ebben a félévben? :)

Andrew 09-01-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189141)
Jah és ebböl a biztonságtechnikára elég bejárnom a többi 2es megvan :Dha 2órán megjelenek 3-4-5ös :)igen nehéz félév lesz,cskaa rohadt szakdogának miröl irok nem vágom még

Mi a témád?

Dragi 09-01-2008 20:37

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 189131)
attól függ milyen szempontból nézed... a papír a lényeg manapság, és egy gimis érettségi többet ér sajnos, mint egy szakközepes... nem értek vele egyet, de ez van

De ez egy baromság! Mármint nem az amit írsz hanem hogy egy gimis papír erősebb, ha gimisként megyek át egy másik suliba ott elszúrok még 2 évet hogy tanuljak még valami szakmát szakközépbe megy ugye bele van nyomva a 4 évbe szal ez így nagyon butákosan van kitalálva

Cyby_ 09-01-2008 20:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 189143)
Mi a témád?

Műszaki menedzser ipari és vállalkozói szakirány!:)

tudom ajánlani Debrecenbe erre ne gyertek mert hát nah sokkal többet nem fogtok tudni :)Miskolcon itt már meg amásik véglet h nyirják az embereket,szal ez olyan szak h vagy laza vagy meghalsz,de a másik h nem igazán jo semmire se!:)De amit megtudtam,h közgázd szeretem!:)igy majd eccer lesz vmi levelezös szitu belöle :)

Andrew 09-01-2008 20:40

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 189146)
Műszaki menedzser ipari és vállalkozói szakirány!:)

tudom ajánlani Debrecenbe erre ne gyertek mert hát nah sokkal többet nem fogtok tudni :)Miskolcon itt már meg amásik véglet h nyirják az embereket,szal ez olyan szak h vagy laza vagy meghalsz,de a másik h nem igazán jo semmire se!:)De amit megtudtam,h közgázd szeretem!:)igy majd eccer lesz vmi levelezös szitu belöle :)

Engem nem kell félteni, én Szegedre megyek az orvosira :D:D

vityu 09-01-2008 20:53

Felvettem tegnap a tárgyaimat, és elég mókás, hogy az ökológia tanszélen tanít vagy 20tanár, és azok se tudták megoldani, hogy ne egyszerre legyenek az órák :eek: Hétfő reggel egyszerre két ökológiás, ugyanez kedden. Na de nekem is alig van órám. de nem bánom. Majd lesz idő írogatni a szakdolgozatot.:cool:

Debilke 09-01-2008 21:02

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 189145)
De ez egy baromság! Mármint nem az amit írsz hanem hogy egy gimis papír erősebb, ha gimisként megyek át egy másik suliba ott elszúrok még 2 évet hogy tanuljak még valami szakmát szakközépbe megy ugye bele van nyomva a 4 évbe szal ez így nagyon butákosan van kitalálva

Azért gondolják úgy, mert a szakközépben a szaktantárgyak mellett kevesebb idő jut arra, amire a gimiben, pl, matek, magyar, földrajz, történelem... de ettől függetlenül én is hülyeségnek tartom...nem hiszem, hogy az egyik kevésbé értékes, mint a másik.

lucku 09-01-2008 21:20

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189151)
Felvettem tegnap a tárgyaimat, és elég mókás, hogy az ökológia tanszélen tanít vagy 20tanár, és azok se tudták megoldani, hogy ne egyszerre legyenek az órák :eek: Hétfő reggel egyszerre két ökológiás, ugyanez kedden. Na de nekem is alig van órám. de nem bánom. Majd lesz idő írogatni a szakdolgozatot.:cool:

Ezek a mocskos ütközések.... :cool:

vityu 09-01-2008 21:21

Quote:

Originally Posted by lucku (Post 189156)
Ezek a mocskos ütközések.... :cool:

Az előző félévben is volt 2 ütközésem, és egyikkel sem akartam kivételezni, így egyikre se jártam be. :D:cool:

lucku 09-01-2008 21:24

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189157)
Az előző félévben is volt 2 ütközésem, és egyikkel sem akartam kivételezni, így egyikre se jártam be. :D:cool:

Küldtem volna ilyen megjegyzést: Hogy ez a hozzászólás nagyon tetszett. De sajan nem tom hogy kell. Aki tudja elárulhatná:)

Tsobi 09-02-2008 02:19

Quote:

Originally Posted by lucku (Post 189158)
Küldtem volna ilyen megjegyzést: Hogy ez a hozzászólás nagyon tetszett. De sajan nem tom hogy kell. Aki tudja elárulhatná:)

Ha eléred a 100 hozzászólást,akkor értékelheted az egyes beírásokat az oldal alján levő kis kezecskékkel.

Grabi 09-02-2008 03:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189112)
Szerintem ez butaság. Teljesen mindegy, hogy hogy tanítanak. Teljesen meg lehet egyedül is tanulni olyan tárgyakat, amihez egy kis érzéked is van. Még csak meg se kell erőltetni magad. Manapság 1 jól sikerült érettségi, (a többi lehet 2es is) és benn vagy az egyetemek nagytöbbségén, olyan szakon, ahol csak akarod. (A 144 pontos rendszerben egy 90%os biosz érettségivel felvettek. A többit meg se kérdezték milyen volt.)

ezt miből gondolod? szerencséd volt, mert a biosz nem slágerszak. aki slágerszakokra szeretne menni az tanuljon, ne higgyétek ezt el!
ezek szerint együtt érettségiztünk. nekem egy felsőfokúval és egy 90%-os emelttel lett meg 1 ponttal az általam választott szak. ha kicsit is elrontok vmit mehettem volna kisebb presztízsű egyetemre

All times are GMT +1. The time now is 18:46.