Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Bővített fórumok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3047)

Ati 06-19-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180645)
Az információkiadási tilalomra vonatkozó szabályok betartatása nem a fórummoderátorok feladata. Ők csak azt döntik el, hogy kik fórumozhatnak ott, mi az a stílus, ami a fórumon megengedhető. A szabályszegések szankcionálása ugyanúgy zajlik, mint eddig, az nem a fórummoderátorok hatásköre (nem is volna jó, ha ők bármikor kitilthatnának a játékból, vagy anarchba tehetnének).

Kiegészítés: természetesen ettől még ők is észrevehetik a szabálytalanságot, és törölhetik, hogy minél kevesebb problémát okozzon valaki, de ez teljesen opcionális, ez nem kötelező senkinek.

Grabi 06-19-2008 09:52

akkor a kérdésem mégjobban áll: miért gondolod, hogy ha a fórumok többszörösére nőnek tudod majd az összeset végignyálazni és szankcionálni amikor néha eddig is problémát okozott ez?

Remedy 06-19-2008 09:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180646)
Kiegészítés: természetesen ettől még ők is észrevehetik a szabálytalanságot, és törölhetik, hogy minél kevesebb problémát okozzon valaki, de ez teljesen opcionális, ez nem kötelező senkinek.

Hogy torolhetik? Kitiltaskor itt is eltunnek az uzik?

csabi 06-19-2008 09:52

ha tagja vagyok egy fórumnak, akkor nem tudok csinálni újat, hiába nem csináltam még.. ez jó igy?

Ati 06-19-2008 09:53

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 180647)
akkor a kérdésem mégjobban áll: miért gondolod, hogy ha a fórumok többszörösére nőnek tudod majd az összeset végignyálazni és szankcionálni amikor néha eddig is problémát okozott ez?

Eddig sem egyesével kellett a fórumokat végignézegetni, ez most sem változott. Admin oldalról én egészen máshogy látom a fórumokat, mint ahogy Ti eléritek.

Grabi 06-19-2008 09:54

értem. ha te úgy látod, hogy sikerülni fog, én csak örülök neki :)

Ati 06-19-2008 09:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 180648)
Hogy torolhetik? Kitiltaskor itt is eltunnek az uzik?

A fórumról való ideiglenes kitiltáskor törlődnek a kitiltott ország üzenetei. A "Figyelmeztetést" egy 0 órás kitiltás jelképezi, ami csak üzenettörlést jelent, a fórumtól való eltiltás nélkül. Ezek mind a fórumon, mind a moderátori naplóban megjelennek.

Kics 06-19-2008 09:56

Tehát nektek így akkor majd több fórumot kell átnéznetek.
És azok akiknek kérdésük van, mert kezdetben lusták olvasni, vagy csak nem értenek valamit, azok meg maranak hoppon.

Automatikus meghivást nem lehet megoldani. (konkrétan például átrakottak egyből bekerüljenek egy ilyen célra létrehozott Y-os fórumba) Főleg azért, hogy tudjanak ott kérdezni, hogy hova kerültek és mi az; és talán ez esetben még nem is azon a fórumon kezdenének el egyesek a véleményiket kifejteni ahol eddig voltak. (feltételezem az átrakás utáni beírások az egyik leggyakoribb kitiltási/törlési ok...)

stampi 06-19-2008 09:59

Valaki írta h a kapcsolt orikból is be lehessen lépni abba a fórumba, melyikbe meghívták egyik oridat. Az ötlet kiváló, nemtom mi a helyzet vele. De annyival kiegészíteném, h ne a kapcsoltakból csak, hanem az azonos emilcímen lévőkből is be lehetne lépni a fórumra. Nekem orijaim asszem 3 kapcsolási sorban vannak, ne kelljen már mindegyikből meghívni egy-egy orit, ha fórumozni akarok éppen azzal, amelyik nincs kapcsolva a meghívotthoz.

Ja, és ha vkit érdekel, Belenus (#539045) által létrehoztam egy főleg anarchos (Y) fórumot (neve:kibeszélgető), elbírálás után lehet lépegetni bele, ha jókat akarsz dumálni mint eddig soxor.

üdv mki:stampi

Gyula 06-19-2008 10:11

A fórumnév változtatható a későbbiekben?

Ati 06-19-2008 10:16

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 180656)
A fórumnév változtatható a későbbiekben?

Nem. (De, ha megjegyzed, hogy kik a tagok, és újat csinálsz új néven, ugyanazokkal az emberekkel.)

dugó 06-19-2008 10:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180620)
Köszi, javítva.

szivesen...ezért vagyok itt:))
próbálok a hibákra esteleg kisebb javításokra felhívni a figylmet...
az összekapcsolt oris dolog kiváló ötlet mint zat valaki az előb feltüntette...ezen elkéne gondolkodni...és a friss fórumozóknak nagy próbléma ez az új doldog...bár ott a súgó...:)) és szöviben is lehet barátokra, ismerősökre találni

Deni 06-19-2008 10:23

Véleményem ehhez annyi lenne, hogy ha 7évvel ezelőtt is ilyen fórumrendszer lett volna, akkor mostani ismerőseim/barátaim kb 80-90%-ának létezéséről mai napig nem tudnék.. elég szomorú ebbe belegondolni :(

Remedy 06-19-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180642)
Abszolút, és egy nagyon jó, mindenképp pozitív változásnak tartom ezt a rendszert.

Biztos ez? Kerdesem tovabbra is az, hogy _szerinted_ egy tok uj jatekos hogy fog segitsegre talalni? Nem tudom, en eddig ugy ereztem, hogy az uj jatekosok legalabb 50%a csak a forum miatt nem hagyta abba a hoditot, vagy torolte az orijat az elso pofonok utan, mert tudott hova menni, ahol segitettek neki, vagy lelket ontottek bele...

Szerintem a regi forumok is megmaradhattak volna, es attol fuggetlen bevezethetted volna ezeket az ujakat...

Es teljesen igazat adok Deninek, ezzel epp a hodito egyik nagyon fontos lenyege lesz megolve, az ismerkedes uj emberekkel... :(

Ati 06-19-2008 10:24

Közben újabb válaszok.

Felvetődött problémaként, hogy ez a fórum így nem jó, mert nem lehet "csesztetni" a másikat, hiszen főleg barátok fórumoznak együtt.

Így van, ez az új rendszer célja.

Ha eddig emiatt jártál fórumra, hogy másokat "csesztess", akkor csak gratulálni tudok.

Croissant 06-19-2008 10:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 180662)
Szerintem a regi forumok is megmaradhattak volna, es attol fuggetlen bevezethetted volna ezeket az ujakat...

Es teljesen igazat adok Deninek, ezzel epp a hodito egyik nagyon fontos lenyege lesz megolve, az ismerkedes uj emberekkel... :(

Ezzel teljesen egyetértek...

dugó 06-19-2008 10:26

Ati
szerintem a fórum moderátorjának jelentését előtérbe kéne helyezni...mert ugyebár ők az Adminok segítésére vannak abban IS hogy ha szabálytalanságot észlelnek akkor rögtön értesítik az Adminokat...lehet csak én vagyok olyan naív hogy így gondolom...
még egy kérdés...ha a Moderátor beszél csúnyán avgy olyan dolgokat ír ami nem oda valaó...azt az Admin megbünteti remélem?!

Rebellis 06-19-2008 10:31

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 180661)
Véleményem ehhez annyi lenne, hogy ha 7évvel ezelőtt is ilyen fórumrendszer lett volna, akkor mostani ismerőseim/barátaim kb 80-90%-ának létezéséről mai napig nem tudnék.. elég szomorú ebbe belegondolni :(

Engem a nagy közös tartott eddig a játékban...
Illetve hozott vissza....
Ennek megszünte, nekem a játék végét is jelenti...
Részemről ennyi.....
További jó játékot mindenkinek.....

Croissant 06-19-2008 10:33

Ugyammá Lopi... Ne hagyd abba... :(
Bármennyire is igaz, amit írtál, hisz magam is hasonlóan érzek...

Princ 06-19-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by dugó (Post 180665)
még egy kérdés...ha a Moderátor beszél csúnyán avgy olyan dolgokat ír ami nem oda valaó...azt az Admin megbünteti remélem?!

Szerintem egy fórum moderátorai kvázi annak tulajdonosának tekinthetők. Meghatározó a fórumra nézve a példamutatásuk. Ezért pont fordítva nézném: amelyik tagnak az a bizonyos stílus nem tetszik, kereshet mást.

Ati 06-19-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 180666)
Részemről ennyi.....

A nagy közös valószínüleg ugyanúgy élni fog pár napon belül, mint eddig, miután mindenki összeszedte, hogy ki hova és mikor és kit hív meg.

Arwyl szelleme 06-19-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 180666)
Részemről ennyi.....

Lopi! Már meg is kaptad a meghívódat az 1/A-s fórumra amit a közösnek szánok. Leszel modi és meghívod szépen az ismijeidet.

Ati 06-19-2008 10:37

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 180668)
Szerintem egy fórum moderátorai kvázi annak tulajdonosának tekinthetők. Meghatározó a fórumra nézve a példamutatásuk. Ezért pont fordítva nézném: amelyik tagnak az a bizonyos stílus nem tetszik, kereshet mást.

Természetesen ez is működik, ha egy fórum nem tetszik, akkor otthagyod, és keresel másikat.

Rebellis 06-19-2008 10:42

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 180670)
Lopi! Már meg is kaptad a meghívódat az 1/A-s fórumra amit a közösnek szánok. Leszel modi és meghívod szépen az ismijeidet.

17. hozzászólás...
Semmilyen klikknek és elitnek vagy nevezzük bárminek, nem kívánok tagja lenni......
Már sok felkérést kukáztam...

Szemes224 06-19-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180671)
Természetesen ez is működik, ha egy fórum nem tetszik, akkor otthagyod, és keresel másikat.

Hol lehet fórumot keresni?
Kismillió fórum van már most sztem. Van ezekről valahol lista?

richardka 06-19-2008 10:45

nem tudom nem akarok okoskodni de amit irtam sajna valosnak vélem.

De majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle, de nekem rosz érzésem van

Ugy eljátszok a gondolattal. Ha én csinálok egy forumot ugye akkor én leszek a mod, és azokat engedek be akiket akarok.
én is jelentem ha valaki szabálytalan, mondjuk gömböket tesz be meg infokat más országrol. Na de vajon én miért is tiltanám ki ha nekem is hasznos??

Olyan butaságokat irok :D, de vajon miért?? Minden 1-es forum gondolom sassolva lesz mind a 2-3-400 darab:)) mert sok lesz az biztos:)

Az alapötlet szupi, csak sajna ezzel vissza lehet élni és lesznek akik visszaélnek

Ati 06-19-2008 10:45

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 180674)

Nincs. Megkérdezed az ismerőseidet, vagy elolvasod itt a külsőn, hogy miket hirdetnek, és kitől kérhetsz meghívást oda.

Arwyl szelleme 06-19-2008 10:48

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 180674)

Csináltam egy topikot neki, ahova írja be mindenki hogy milyet csinált, és kitől lehet meghívót kérni rá. Bár aki nincs külsőn az sos fogja megtudni és beírni...

Deni 06-19-2008 10:53

azt meg lehetne oldani, hogy akiket meghívtunk már azoknak ne csak a sorszámát lássam, hanem a nevét is ? Mert pillanatnyilag így néz ki:

2008-06-19 11:49:10 The Silent Enigma (#186138) meghívót küldött: #40917

Vagyunk perpill 4-en moderátorok és mindig sorszám alapján végigböngészni, hogy ki kit hívott már meg az elég macerás.
Szerintem azért országnév alapján azaonosítjuk a játékosokat, nem sorszám alapján, így még a saját sorszámomat sem tudom pl :)

[HTPA]GeeForce 06-19-2008 10:54

anarchba nem kaphatjuk vissza a privátok mellé a belsőt is?

csakmert 100 ember játszik 5000 országgal...

akkora kavar van/lesz, hogy átlátni nem lehet.

én meghívom a haveromat a saját fórumomba X országgal, egy másik haverja meghívja Y országát, a 3. egy Z országát hívja meg, és így tovább...

következésképpen:

ahhoz, hogy 3 emberrel tudjon fórumozni egyidőben, percenként át kell lépkednie egy másik fórumra.

ez gáz.

[HTPA]GeeForce 06-19-2008 10:55

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 180677)
Csináltam egy topikot neki, ahova írja be mindenki hogy milyet csinált, és kitől lehet meghívót kérni rá. Bár aki nincs külsőn az sos fogja megtudni és beírni...

köszi, épp egy ilyen topicot akartam nyitni az anarchosoknak, de akkor nem nyitom meg, beszabadulok hozzád :):) erre most menne neked a nagy zöld tégla :)

komisz86 06-19-2008 11:14

Ne legyen igazam, de nekem ez az erőszakos klikkesítés erősen öngólszagúnak tűnik. Létrejönnek zárt belterjes társaságok, akik előbb vagy útóbb msn, skype címet cserélnek (az említett programok kb. ugyanazt nyújtják mint az új fórumrendszer, azzal a különbséggel hogy kijelzik ki is van fenn, és azt másolsz be amit csak akarsz), aztán majd megjelennek a lécci gömböld már le nekem, vagy a sűrgősen pénzre van szükségem nem vennél meg X akármimet a piacon majd meghálálom stb, stb... Egy új játékosnek pedig nem sok esélye lesz bárkit is megismerni, feltenni a kérdéseiket:(.
Remélem csak én látom mindennek a negatív oldalát.

Ati 06-19-2008 11:18

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 180685)
Ne legyen igazam, de nekem ez az erőszakos klikkesítés erősen öngólszagúnak tűnik. Létrejönnek zárt belterjes társaságok, akik előbb vagy útóbb msn, skype címet cserélnek (az említett programok kb. ugyanazt nyújtják mint az új fórumrendszer, azzal a különbséggel hogy kijelzik ki is van fenn, és azt másolsz be amit csak akarsz), aztán majd megjelennek a lécci gömböld már le nekem, vagy a sűrgősen pénzre van szükségem nem vennél meg X akármimet a piacon majd meghálálom stb, stb... Egy új játékosnek pedig nem sok esélye lesz bárkit is megismerni, feltenni a kérdéseiket:(.
Remélem csak én látom mindennek a negatív oldalát.

Valószínüleg csak Te, ugyanis szerintem aki most fórumozik, azok 95%-ban msn-en is fent vannak egymásnak, eddig se volt tilos msn címet cserélni, tehát változásra ebben nem számítok.

Gyula 06-19-2008 11:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180686)
Valószínüleg csak Te, ugyanis szerintem aki most fórumozik, azok 95%-ban msn-en is fent vannak egymásnak, eddig se volt tilos msn címet cserélni, tehát változásra ebben nem számítok.

Ez igy van, a szabálytalan infócserék eddig sem a hód belső köreiben mentek.
Úgy gondolom páran túl dramatizálják a dolgot kicsit. Nem történt itt más mint hogy átvettük a fórumot, új szerkezetet adunk neki és magunk moderálunk. Nem kell it klikkesedésröl meg elitröl beszélni.

Én meg fogom csinálni a saját fórumomat, ahová meghyívim majd a barátaimat, csak őket és ez szerintem nem klikkesedés csak csupán van jhópár ember akikre nem vagyok kiváncsi.

Zoli 06-19-2008 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180652)
A fórumról való ideiglenes kitiltáskor törlődnek a kitiltott ország üzenetei. A "Figyelmeztetést" egy 0 órás kitiltás jelképezi, ami csak üzenettörlést jelent, a fórumtól való eltiltás nélkül. Ezek mind a fórumon, mind a moderátori naplóban megjelennek.

Tegyük fel, hogy a modinak infóra van szüksége..az egyik tag, aki írhat a fórumra, hisz tagja, bemásolja a gömböt, vagy akármit, a modi elmenti valahova, majd kitiltja minimális időre a tagot...le nem buknak, mert pár perc alatt lezajlik, és utána már bizonyítani sem lehet, hogy infócsere volt, mert a tag üzenetei a kitiltással egy időben törlődtek...szerintem a most bevezetésre került fórumrendszer a csalás melegágya, ha jól értelmezem, amit írtál.

ezek nem feltétlen MSN-es haverok...

Ati 06-19-2008 11:33

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 180692)
Tegyük fel, hogy a modinak infóra van szüksége..az egyik tag, aki írhat a fórumra, hisz tagja, bemásolja a gömböt, vagy akármit, a modi elmenti valahova, majd kitiltja minimális időre a tagot...le nem buknak, mert pár perc alatt lezajlik, és utána már bizonyítani sem lehet, hogy infócsere volt, mert a tag üzenetei a kitiltással egy időben törlődtek...szerintem a most bevezetésre került fórumrendszer a csalás melegágya, ha jól értelmezem, amit írtál.

ezek nem feltétlen MSN-es haverok...

Mivel az ilyen információkiadás szabályellenes, ezért attól, hogy a fórum moderátora azt leveszi, hogy a többieknek ne legyen ebből jogtalan előnyük, a szankció még ugyanúgy élni fog a szabályszegésért.

Zoli 06-19-2008 11:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180694)
Mivel az ilyen információkiadás szabályellenes, ezért attól, hogy a fórum moderátora azt leveszi, hogy a többieknek ne legyen ebből jogtalan előnyük, a szankció még ugyanúgy élni fog a szabályszegésért.

feltéve ha észreveszed...vagy azokat te utána is látni fogod?

dugó 06-19-2008 11:41

megkérdezném újfent hogy: ha összevan kapcsolva x ori akkor azoknak a tulajdonosa írhat mindeggyikel ha az egyik oriját meghívták?
mert szerintme ez fontos lenne...mintahogy a meghívott sorszám mellé a nevek is
egyelőre ennyi lenne:)

Ati 06-19-2008 11:42

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 180697)
feltéve ha észreveszed...vagy azokat te utána is látni fogod?

Attól, hogy Ti azt a fórumon nem látjátok, az még látszódhat.

[HTPA]GeeForce 06-19-2008 11:43

Ha valaki 4 mailon tart 300 orit és azok 19 külön láncban vannak, az micsini? :D

Felmerült kérdés:

Az áthelyezettek, a védettek, és a vérdíjasok melyik fórumon lesznek kiírva?

All times are GMT +1. The time now is 11:29.