Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

KPeti999 10-19-2008 13:19

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194003)
ezt te sem gondolod komolyan, hogy a kórház megoldás a napi többszöri ütésváltásra! ;)
képzeld, nagyon jól tudom, hogy mikor fertőződsz meg! csakhogy nem egy kör leszedni a betegséget, és minden újrafertőződésnél sok embered megy el..megnézném, hogy 1 hét folyamatos betegség után hogy néznél ki...
ha meg mindig megvárod, hogy lemenjen a betegség, akkor a hulla máris megúszta, mert az nem egy kör, amíg leesik a lepra...az meg, hogy menjek földre...hát nem tudom, eddig is azt csináltam, csak nem mindegy, hogy kit hagyok hátra, gondolok itt a szövikre...meg nem olyan egyszerű bemenni 2-3-szor földre egy duplaserges hullához persze, mint a mostanihoz...
úgyhogy gúnyolódhatsz ezen, hogy fránya betegség, de igenis hosszútávon pénz nélkül elég kellemetlen, próbáld ki!

Ha nincs pénzed akkor ne menj neki egy hullának, sőt másoknak se. Ha csóró vagy akkor nem kell hozzá egy hulla hogy helyben hagyjon, megteszi azt bárki.;)

Zoli 10-19-2008 13:21

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194009)
Ha nincs pénzed akkor ne menj neki egy hullának, sőt másoknak se. Ha csóró vagy akkor nem kell hozzá egy hulla hogy helyben hagyjon, megteszi azt bárki.;)

csak tudod itt senki nem hagyott helyben, hanem a betegség vitt padlóra,ha padlóra vitt, és az nem mindegy

KPeti999 10-19-2008 13:22

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194008)
vagy 2-szer annyi idő alatt, nem mindegy..és cserébe ugyanolyan erős hadilag, mint egy ork , állításod szerint, és még nagyon ártani sem lehet neki...ez egy terminátor, akármit is mondasz, én ezt nem támogatom...esetleg úgy, hogy akkor a vari-és toli rezisztenciája megszűnik.

Én ezt a javaslatot nem a többi mellé vetettem fel, télleg nincs szükség semmiféle gyujtás, toli vagy bármiféle rezisztenciára, ha ez a javaslat életbe lép. Ezt aláírom. De önmagában sztem nem lenne túlzás ez a javaslat.

Betelgeuse 10-19-2008 13:26

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194007)
Durván hangzik 200 hekin az a 11-12k egység, pedig pont egyen értékű egy kiélezett ork 5k egységének támadóértékével. A hulla sokkal több pénz árán kiélezett orival tudja csak felvenni egy orkkal a versenyt.

Még mindig orkot akarsz csinálni a hullából. Ha sok pénzem van nem hullával fogok hadizni és szerintem más se. Nem fogsz meggyőzni:)

KPeti999 10-19-2008 13:39

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194010)
csak tudod itt senki nem hagyott helyben, hanem a betegség vitt padlóra,ha padlóra vitt, és az nem mindegy

Elvileg egy betegség ellen nem nehéz védekezni, vagy megelőzni. Velem is előfordult már hogy padlóra küldött egy sokáig elhúzódó betegség, de csak mert figyelmetlen voltam. Mindenkivel előfordul hogy első egy-néhány alkalommal leteríti a pestis, de ha megtanulja nem lebecsülni, és tudja mi a teendő, akkor olcsón ki tud belőle lábalni.

Zoli 10-19-2008 13:42

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194013)
Elvileg egy betegség ellen nem nehéz védekezni, vagy megelőzni. Velem is előfordult már hogy padlóra küldött egy sokáig elhúzódó betegség, de csak mert figyelmetlen voltam. Mindenkivel előfordul hogy első egy-néhány alkalommal leteríti a pestis, de ha megtanulja nem lebecsülni, és tudja mi a teendő, akkor olcsón ki tud belőle lábalni.

csak közben nem tudja ütni a hullát, erről beszélek ;)

KPeti999 10-19-2008 13:45

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194012)
Még mindig orkot akarsz csinálni a hullából. Ha sok pénzem van nem hullával fogok hadizni és szerintem más se. Nem fogsz meggyőzni:)

Ha mindenki ugyanúgy gondolkodna mint te akkor nem lenne szükség 8 fajra és 9 személyiségre, mindenki ugyanolyan fajjal, személyiséggel, éplistával és ugyanolyan felállásban nyomná. Nem téged akarlak meggyőzni, de akik látni fogják benn a lehetőséget azok ki fogják használni. Tudom ajánlani az "egy apro tuning a hullának" című topicot. Olvasd el és nézd meg hogy kik és hányan vitatkoznak azon, hogy a hullából hogyan faragjanak jobb hadist.

KPeti999 10-19-2008 13:50

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194014)
csak közben nem tudja ütni a hullát, erről beszélek ;)

Egy hullát nem csak ütni lehet, hanem a házait felgyújtani is, és ezalatt védekezni. Az új hullánál pedig kétszer annyi kárt tudsz majd okozni egy háznak a felgyújtásával.

Zoli 10-19-2008 13:53

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194016)
Egy hullát nem csak ütni lehet, hanem a házait felgyújtani is, és ezalatt védekezni.

én pl óriással szoktam hadulni, azzal nem tudok felgyújtani egy hullát sem..a rengés meg sokba kerül...akkor már megvagyunk lőve...főleg, ha a hulla még be is fér...akkor meg támadni kell, nincs mese.

Zoli 10-19-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194016)
Az új hullánál pedig kétszer annyi kárt tudsz majd okozni egy hullának gyújtással ha összefutsz eggyel.

ha a hulla jól ki van építve, szinte semmi kárt nem okoz neki, ha leég pár háza

KPeti999 10-19-2008 14:03

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194017)
én pl óriással szoktam hadulni, azzal nem tudok felgyújtani egy hullát sem..a rengés meg sokba kerül...akkor már megvagyunk lőve...főleg, ha a hulla még be is fér...akkor meg támadni kell, nincs mese.

Ez egy meggyőző érv:rolleyes:

Xeper 10-19-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 193962)
Én azt javaslom, hogy töröljük el a szintenkénti hadibónuszt, és duplázzuk meg a katonai épületek férőhelyeit. Így a barakkokba, a kocsmákba és a tornyokba 40 helyett 80 egységet lehet majd elhelyezni, a templomokban pedig 100 helyett 200-at.

Számításba vetted azt is, hogy az 5. szinten még egészen életképes támadóerőt képvisel most is a hulla? Ez azt jelenti, hogy szerrinted 35% barakk elég kell legyen egy hullának az 5. szinten a boldoguláshoz.

Ha tart 70% barakkot, akkor még mindig 9% házat úgy gyújthatnak le róla, hogy semmit nem érez belőle. A 70% barakk pedig a mostani A-s hulla 100% barakkal. Az ork barakkjainál kb 30%-kal kell többet tartania ugyanakkora támadóerőhöz. Ha az orknak van pl 7% temploma és 5% kocsmája, 1x% tanyája, akkor kiszámolható, hogy a hulla tudja vele tartani a lépést támadóerőben, és sokkal kevesebbet tehetsz ellene a tekercsek hiányában, mint az ork ellen.
Egyedül az A-ban borul minden, ahol a többi faj is megteheti, hogy nem tart tanyát/raktárat, ott már megelőzik emiatt a hullát. De nem kellene a lejjebbi csoportokban olyan erőre vinni a dögöt, hogy A-s országokhoz lehessen mérni.

KPeti999 10-19-2008 14:11

Egy átlagos óriás védőereje általában magasabb, mint amilyen az új kiélezett hulla támadóereje lenne, de az tény hogy ebből a szemszögből nézve, télleg túl erőssé válna a hulla.
A javaslatban az állt hogy a katonai épületek kapjanak +100% férőhelyet. Ezt lehetne 50 vagy 75%-ra csökkenteni, vagy elvenni a hullától a vérszomjat mint bónuszt.
Egyébként a férőhely-növelést mint javaslatot annyiban tartom még jobbnak a hadibón növeléssel szemben, hogyha esetleg életbe lép, akkor azok akik hullával játszanak nem kapják meg egyből azt a bónuszt, amit a plusz hadibón emelésével kapnának, hanem elöször új egységeket kell gyűjteni az új férőhelyekre, így nem válnak egyik pillanatról a másikra másfélszer olyan erőssé.

Betelgeuse 10-19-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194015)
Ha mindenki ugyanúgy gondolkodna mint te akkor nem lenne szükség 8 fajra és 9 személyiségre, mindenki ugyanolyan fajjal, személyiséggel, éplistával és ugyanolyan felállásban nyomná. Nem téged akarlak meggyőzni, de akik látni fogják benn a lehetőséget azok ki fogják használni. Tudom ajánlani az "egy apro tuning a hullának" című topicot. Olvasd el és nézd meg hogy kik és hányan vitatkoznak azon, hogy a hullából hogyan faragjanak jobb hadist.

Lehet nekem rossz a gondolkodásmódom de nem szeretném ha 3 hullából meg egy óriásból álló szövi verhetetlen lenne főleg egy hadis óriás szövinek. Ez azért erős túlzás. Ne visszafelé fejlesszük már a játékot terminátor ütőgép hullákkal... számomra az nem apró tuning ha a trabantból forma 1 autót csinálunk:)

KPeti999 10-19-2008 14:21

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194022)
Lehet nekem rossz a gondolkodásmódom de nem szeretném ha 3 hullából meg egy óriásból álló szövi verhetetlen lenne főleg egy hadis óriás szövinek. Ez azért erős túlzás. Ne visszafelé fejlesszük már a játékot terminátor ütőgép hullákkal... számomra az nem apró tuning ha a trabantból forma 1 autót csinálunk:)

Előbb még azt írtad, hogy se te se más nem fogja a hullát választani mint hadis faj, most meg ezzel jössz?:confused:
Egyébként már Zoli8 negyed órája meggyőzött az igazáról.;)

vityu 10-19-2008 14:47

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 194020)
Ha tart 70% barakkot, akkor még mindig 9% házat úgy gyújthatnak le róla, hogy semmit nem érez belőle. A 70% barakk pedig a mostani A-s hulla 100% barakkal. Az ork barakkjainál kb 30%-kal kell többet tartania ugyanakkora támadóerőhöz. Ha az orknak van pl 7% temploma és 5% kocsmája, 1x% tanyája, akkor kiszámolható, hogy a hulla tudja vele tartani a lépést támadóerőben, és sokkal kevesebbet tehetsz ellene a tekercsek hiányában, mint az ork ellen.
Egyedül az A-ban borul minden, ahol a többi faj is megteheti, hogy nem tart tanyát/raktárat, ott már megelőzik emiatt a hullát. De nem kellene a lejjebbi csoportokban olyan erőre vinni a dögöt, hogy A-s országokhoz lehessen mérni.

Erre volt az én javaslatom, amiben a hulla lakossága (nem katonái) is kajálnak. És egy 30-40-50% körüli támadóbónuszt kapna. Amit így ki lehetne hozni a hullából, az nem olyan durva, mivel ugyanúgy kell neki a 25% ház, és 12-13%tanya az emberei eltartására, és 1 raktár, ha a gabonáját maga akarja elfogyasztani. Persze itt beleszőttem a fegyverek találását a csatamezőn, hogy az 1 raktár miatt ne legyen meglőve a fegyverképzése.
A-ban pedig akkor ő is megengedhetné magának, hogy ne tartson bányát, és akkor nem maradna el támadóerőben nagyon sokkal a többiektől. Talán lenne esélye a TOP-ba is felmenni!
Ez miért annyira hülyeség?

KPeti999 10-19-2008 14:54

Akkor a javaslatom átfogalmazva:
Az élőhalott szintenkénti hadibónuszait töröljük el, és minden katonai épületének (barakk, torony, kocsma, templom) emeljük meg a férőhelyét 50%-kal, a szövetségesek pedig, mint eddig, továbbra is 50%-nyi segítséget tudnak a hullától elkérni.

2000 hekin, és a meg nem jelenített bónok maximumával szövetség tagjaként:

Hulla, 70% barakk, 75% katmorál
Támadóerő: 449849
Védőerő: 414960

Ork, 50% barakk, 100% katmorál
Támadóerő: 812605
Védőerő: 935043

Óriás, 50% barakk, 95% katmorál

Támadóerő: 631876
Védőerő: 1060824

Elf, 50% barakk, 85% katmorál
Támadóerő: 490319
Védőerő: 1154606

Feltuningolt hulla, 70% barakk, 100% katmorál
Támadóerő: 642642
Védőerő: 592800

Az új hulla katmorálja nem feltétlen érné el a 100%-ot.

vityu 10-19-2008 15:02

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194026)
Akkor a javaslatom átfogalmazva:

Most csak szerintem nem tetszett senkinek?:eek:
Nekem nem tetszik, nem akarok ilyen hullákat látni. Valahonnan elő is kell azt a pénzt teremteni, amit felemészt ez a teáltalad felvázolt marhanagy árthatóság. És akkor már inkább játszok feleannyiért orkkal! Mert abba még élvezet is van, nem csak úgy megyek neki vakon a világnak, és közben a kapom az áldást 10országtól, mert menekülnék az ártások elől, és közben új országokat verek be.

Zoli 10-19-2008 15:05

én nem ebbe az irányba vinném tovább...azt mondanám inkább, hogy a hadügyi tudománytekercsei maximum hatásfoka érje el a 30%-ot
a tolvajok terén nem változtatnék semmit, így simán el lehetne vinni tőle, de ha becsapódás előtt közvetlenül tesz be csak tekercset, akkor 30%bónusza van, az már az ügyességétől függ...így gyakorlatilag csak azoknak lenne erősebb a hullájuk, akik ügyesek, és a kezdők sem lennének nagyon feltápolva egy tamagocsi hadissal.
mit szóltok?

KPeti999 10-19-2008 15:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 194025)
Erre volt az én javaslatom, amiben a hulla lakossága (nem katonái) is kajálnak. És egy 30-40-50% körüli támadóbónuszt kapna. Amit így ki lehetne hozni a hullából, az nem olyan durva, mivel ugyanúgy kell neki a 25% ház, és 12-13%tanya az emberei eltartására, és 1 raktár, ha a gabonáját maga akarja elfogyasztani. Persze itt beleszőttem a fegyverek találását a csatamezőn, hogy az 1 raktár miatt ne legyen meglőve a fegyverképzése.
A-ban pedig akkor ő is megengedhetné magának, hogy ne tartson bányát, és akkor nem maradna el támadóerőben nagyon sokkal a többiektől. Talán lenne esélye a TOP-ba is felmenni!
Ez miért annyira hülyeség?

Szerintem nem hülyeség.
Ha a lakosok élelmezésére tanyára van szükség, és ezért kevesebb barakkja van egy hullának, akkor simán kaphat 50% hadi vagy férőbónt, bár inkább a férőhelyet növelném a támadóbónnal szemben.

KPeti999 10-19-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 194029)
én nem ebbe az irányba vinném tovább...azt mondanám inkább, hogy a hadügyi tudománytekercsei maximum hatásfoka érje el a 30%-ot
a tolvajok terén nem változtatnék semmit, így simán el lehetne vinni tőle, de ha becsapódás előtt közvetlenül tesz be csak tekercset, akkor 30%bónusza van, az már az ügyességétől függ...így gyakorlatilag csak azoknak lenne erősebb a hullájuk, akik ügyesek, és a kezdők sem lennének nagyon feltápolva egy tamagocsi hadissal.
mit szóltok?

Szerintem nem valami jó ötlet a hullát tekercsolvasásra megtanítani, ennyi erővel minden tekercstípus hatásfokát felemelhetnénk 30%-ra, és akkor már egy teljesen más fajt kapunk.

Zoli 10-19-2008 15:25

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194032)
Szerintem nem valami jó ötlet a hullát tekercsolvasásra megtanítani, ennyi erővel minden tekercstípus hatásfokát felemelhetnénk 30%-ra, és akkor már egy teljesen más fajt kapunk.

ezért írtam csak hadügyit :)

KPeti999 10-19-2008 15:56

Egyébként a +50% férőhelyes ötlettel mi a baj? Valaki azt mondja hogy túl sokba kerül pótolni az elmenő seregeket, valaki meg azt hogy a hullába alig lehet kárt tenni. Egy optimális szinten kell tartani a foglalkozottságot és kész. Ha valaki valamiről véleményt alkot, akkor fűzzön hozzá észérveket is, vagy számokkal támassza alá. Ha ez így megy tovább, akkor még nagyon sokáig marad olyan a hulla amilyen.

Betelgeuse 10-19-2008 16:03

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194036)
Egyébként a +50% férőhelyes ötlettel mi a baj? Valaki azt mondja hogy túl sokba kerül pótolni az elmenő seregeket, valaki meg azt hogy a hullába alig lehet kárt tenni. Egy optimális szinten kell tartani a foglalkozottságot és kész. Ha valaki valamiről véleményt alkot, akkor fűzzön hozzá észérveket is, vagy számokkal támassza alá. Ha ez így megy tovább, akkor még nagyon sokáig marad olyan a hulla amilyen.

Erre már volt pár válasz. Aránytalanul nagy sereg alig sebezhetően. És jól mondod maradjon így a hulla ahogy van max. a védelmet is kapja meg a vérszomj mellé. Mielőtt levezetnéd, hogy nincs igazam mert ennyi és annyi a védő meg a támadóérték szövibe is gondold át a dolgot ha a hullák mellett ottvan egy ork vagy egy óriás.

KPeti999 10-19-2008 16:19

Átgondoltam, az eredeti javaslat eleve úgy szólt, hogy a szövi csak a hulla seregének a 25%-át tudja csak elhívni, feleannyit mint egyébként. Ha az ork 3 hulla mellé áll be, akkor még rosszabbul járna mintha 3 gnóm mellé lépne be. Az ork ori max a saját seregének felét tudná elhívni a hullától, így hiába van a hullának másfélszer annyi egysége, az ork ugyanannyit visz így is úgy is.
Ráadásul a hullákon keresztül szegény ork szépen le is lenne lopkodva, vagy ártózva. Vityunak épp az a problémája, hogy túl sokba kerülne a gyújtogatás miatt elmenő egységek pótlása. Ezt egymással kéne megbeszélnetek, nem rajtam keresztül.

Betelgeuse 10-19-2008 16:32

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194040)
Átgondoltam, az eredeti javaslat eleve úgy szólt, hogy a szövi csak a hulla seregének a 25%-át tudja csak elhívni, feleannyit mint egyébként. Ha az ork 3 hulla mellé áll be, akkor még rosszabbul járna mintha 3 gnóm mellé lépne be. Az ork ori max a saját seregének felét tudná elhívni a hullától, így hiába van a hullának másfélszer annyi egysége, az ork ugyanannyit visz így is úgy is.
Ráadásul a hullákon keresztül szegény ork szépen le is lenne lopkodva, vagy ártózva. Vityunak épp az a problémája, hogy túl sokba kerülne a gyújtogatás miatt elmenő egységek pótlása. Ezt egymással kéne megbeszélnetek, nem rajtam keresztül.

Miért járna rosszabbul? Háborúban nem arról szól a támadás, hogy fullra kimegyek és had szóljon...ráadásul a gnóm szöviknek ezer módon lehet még ártani. Kimegy az ork vagy óriás és még mindig becibálhatja védelemre a hullát akikhez nem nyúlnak. Állandóan elfelejted, hogy a hullának ott a nagy előnye a betegség ezért nem kell azonos szintre hozni más hadis fajokkal.
Óránként változtatod a véleményed azt egyáltalán meg tudod mondani miért kell tuningolni a hullát?
Azt a butaságot meg haggyuk már, hogy túl sokba kerül a pótlás ha a gnóm varijait leölik az is sokba kerül és folytathatnám...

KPeti999 10-19-2008 16:51

Vityu és Te egymástól élből ellentmondó vádakat hoztok fel. Ha az egyikőtöknek válaszolok, akkor a másiktok egyből azt hiszi hogy neki adok igazat. Olvasd csak szépen vissza. Zoli8 győzött meg arról hogy sok a +100% férőhely, ő tudott egy normális érvet felhozni arra, hogy miért nincs igazam, és ekkor módosítottam a javaslatomon +100-ról +50-re. Te meg már órák óta csak szapulsz, de még egy értelmes mondatot nem láttam tőled azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban lenne érdemes módosítani a javaslaton. Az pedig hogy adjunk a hullának is védelmet, már az előző topicban el lett vetve. és részemről vége a vitának.

Xeper 10-19-2008 17:02

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194043)
Vityu és Te egymástól élből ellentmondó vádakat hoztok fel. Ha az egyikőtöknek válaszolok, akkor a másiktok egyből azt hiszi hogy neki adok igazat.

Ebből érezhetnéd, hogy több sebből vérzik a javaslatod. ;)

KPeti999 10-19-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 194044)
Ebből érezhetnéd, hogy több sebből vérzik a javaslatod. ;)

Arra alapoztam a javaslatot, hogy a hulla gyenge és nehéz komoly anyagi károkat okozni neki. Ha megkapta volna a +50%-ot, akkor másfélszer olyan erős lenne, ami elég plusz lenne, de azért még nem vállna "mumussá":). A plusz férőhelyek hatására pedig 50%-kal több kárt okozna minden a hulla ellen irányuló gyújtogatás 100% foglalkozottság felett.
Tehát annyi plusz % férőhelyet kapna, mint ahány %-kal könnyebb sebezni gyújtogatás által.
Lehetne 10% is akár ez az érték, ez esetben alig kapna plusz tűzerőt, de szinte ugyanolyan nehéz benne kárt tenni.
Szerintem nem olyan gázos ez a javaslat, csak megkéne beszélni ezt a bizonyos százalék értéket, hogy hogyan lenne a legoptimálisabb. Még egyszer gondoljátok át szerintem, ha nem láttok benne fantáziát akkor beletőrődöm.

KPeti999 10-19-2008 17:28

Minél nagyobb tűzerőt kap, annál többet árhatunk neki gyújtogatással.
Minél többet tudunk neki gyújtogatással ártani, annál jobban oda kell rá figyelni. Ha magasra, pl 50%-ra állitjuk ezt az értéket, akkor is fellehet csont ugyanolyan működésű orikat állítani, mint amilyenek eddig is voltak a kezdőkre is gondolva, aki viszont tud játszani az pedig kitudja majd játszani azt a +50% lehetőséget ha bevállalja a kockázatot.

Betelgeuse 10-19-2008 17:41

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194043)
Vityu és Te egymástól élből ellentmondó vádakat hoztok fel. Ha az egyikőtöknek válaszolok, akkor a másiktok egyből azt hiszi hogy neki adok igazat. Olvasd csak szépen vissza. Zoli8 győzött meg arról hogy sok a +100% férőhely, ő tudott egy normális érvet felhozni arra, hogy miért nincs igazam, és ekkor módosítottam a javaslatomon +100-ról +50-re. Te meg már órák óta csak szapulsz, de még egy értelmes mondatot nem láttam tőled azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban lenne érdemes módosítani a javaslaton. Az pedig hogy adjunk a hullának is védelmet, már az előző topicban el lett vetve. és részemről vége a vitának.

Ja ha az neked szapulás, hogy nem értek veled egyet(amikre egyébként érveket is írtam miért kár, hogy nem értetted meg) akkor kiszálltam további jó hulla tuningolást inkább megyek iszom egy sert:)

-Fegya- 10-19-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 194049)
Arra alapoztam a javaslatot, hogy a hulla gyenge és nehéz komoly anyagi károkat okozni neki. Ha megkapta volna a +50%-ot, akkor másfélszer olyan erős lenne, ami elég plusz lenne, de azért még nem vállna "mumussá":). A plusz férőhelyek hatására pedig 50%-kal több kárt okozna minden a hulla ellen irányuló gyújtogatás 100% foglalkozottság felett.

Próbálj egyszer B-ben végigmenni egy MF hullával.
Ütni MF bónusszal most is tudsz (figyeled a pontlistát, hogy ki támadott, ki lehet varis, ki nem aktív, stb.), de teljesen tehetetlen vagy a gyújtogatás ellen. Hiába van rengeteg plusz házad.
A javaslatod tovább erősíti a hullák nagyobb hekin lévő sebezhetőségét, ezért továbbra sem lenne fentebbi szinteken játszható. Alacsonyabb szinteken pedig most is játszható a hulla.

KPeti999 10-19-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 194052)
Próbálj egyszer B-ben végigmenni egy MF hullával.
Ütni MF bónusszal most is tudsz (figyeled a pontlistát, hogy ki támadott, ki lehet varis, ki nem aktív, stb.), de teljesen tehetetlen vagy a gyújtogatás ellen. Hiába van rengeteg plusz házad.
A javaslatod tovább erősíti a hullák nagyobb hekin lévő sebezhetőségét, ezért továbbra sem lenne fentebbi szinteken játszható. Alacsonyabb szinteken pedig most is játszható a hulla.

Megvagyok győzve. :rolleyes:

Kirhal 10-21-2008 01:15

szerintem meg legyen terminátor hulla:D:P.
oszt hadd szoljon:P

tulip 10-21-2008 11:25

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 193964)
A hullának az a legnagyobb gyengéje, hogy a támadó és védőereje töredéke más hadis fajok támadó és védőerejének. Ezért játszhatatlan a hulla feljebb lévő csopikban, ahol már nincsenek kiépítetlen kezdő országok. Mert a hulla jelenleg gyakorlatilag csak ezek ellen az országok ellen ér valamit...

A hulla az egy külön játékstílus. Sokszor teljes sereggel kénytelen menni vakon és várja, hogy vagy beüt vagy nem, vagy visszakísérik, vagy nem. De nem sok taktikai elem maradt a részére. Azért ha után számolsz, egy 70% barrakka kitámadott mf hulla még a magasabb szinteken is (nem az 1A-ra gondolok), szóval a magasabb szinteken is jó eséllyel beüt teljes sereggel kitámadva. De olyankor hazakísérik. Ha nem lehetne látni a seregét, pl. nyomnál egy távolt és csak azt látnád, hogy hullák közelítenek feléd, az orit hiába gömböznéd, mert a hullák olyanok, mint a hullák, nem tudnád megkülönböztetni a sok fekvő test közül, hogy melyik kel fel és lesz belőle hulla katona... Felmérni hasonlóan a tolik se tudnák, akkor lehetne a hulla fajjal taktikázni!!!

Pl. hulla kitámad egy kis sereggel, erre nézel egy épületlistát, kiszámolod, kb. mennyien jöhetnek, majd megpróbálod hazakísérni és akkor jöhet az igazi támadás a hulla részéről. Vagy ha kitámad teljes sereggel, nem tudhatod, hogy teljes sereggel támadt-e ki.

Ez azért volna nagyon jó, mert ugyanúgy be lehetne ütni a hullát, ha gép előtt vagy, mert erősebb nem lenne, de mégse írtanák le 20 sereggel, ha egyszer kitámad, mert a játékostól függ, hogy miko rmennyi sereget küld ki.

Közben a hullával játszó játékosnak lehetősége nyilna taktikázni!

Szerintem ez határozottan érdekesebbé tenné a játékot és nem kellene semmilyen extre tripla hiperbónuszokkal az értelmetlenségig elnehezíteni a számolgatást, hanem lehetne a hullával végre élvezetesen játszani.

Andrew 10-21-2008 11:38

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 194162)
A hulla az egy külön játékstílus. Sokszor teljes sereggel kénytelen menni vakon és várja, hogy vagy beüt vagy nem, vagy visszakísérik, vagy nem. De nem sok taktikai elem maradt a részére. Azért ha után számolsz, egy 70% barrakka kitámadott mf hulla még a magasabb szinteken is (nem az 1A-ra gondolok), szóval a magasabb szinteken is jó eséllyel beüt teljes sereggel kitámadva. De olyankor hazakísérik. Ha nem lehetne látni a seregét, pl. nyomnál egy távolt és csak azt látnád, hogy hullák közelítenek feléd, az orit hiába gömböznéd, mert a hullák olyanok, mint a hullák, nem tudnád megkülönböztetni a sok fekvő test közül, hogy melyik kel fel és lesz belőle hulla katona... Felmérni hasonlóan a tolik se tudnák, akkor lehetne a hulla fajjal taktikázni!!!

Pl. hulla kitámad egy kis sereggel, erre nézel egy épületlistát, kiszámolod, kb. mennyien jöhetnek, majd megpróbálod hazakísérni és akkor jöhet az igazi támadás a hulla részéről. Vagy ha kitámad teljes sereggel, nem tudhatod, hogy teljes sereggel támadt-e ki.

Ez azért volna nagyon jó, mert ugyanúgy be lehetne ütni a hullát, ha gép előtt vagy, mert erősebb nem lenne, de mégse írtanák le 20 sereggel, ha egyszer kitámad, mert a játékostól függ, hogy miko rmennyi sereget küld ki.

Közben a hullával játszó játékosnak lehetősége nyilna taktikázni!

Szerintem ez határozottan érdekesebbé tenné a játékot és nem kellene semmilyen extre tripla hiperbónuszokkal az értelmetlenségig elnehezíteni a számolgatást, hanem lehetne a hullával végre élvezetesen játszani.

Ez speciel egész jól hangzik, csak a játék kiszámíthatóságának a rovására menne, következésképp sokaknak nem fog tetszeni...
Mondjuk a hulla több sereges kísérése ellen az is elég elrettentő lenne, ha a több sereg nem egy betegséget vinne, hanem arányosan többet :D tehát egy 200 hekis ori nem 200 egységnyi bcit kapna, hanem 1000-et egy 5 sereges támadás esetén, de följebb viccesebb lenne, amikor kap 1k hekin 5k bacit, és a fele lakosság elmegy körváltáskor :p mindenki meggondolná, hogy ütögessen-e hullát :D:D

[HTPA]GeeForce 10-21-2008 11:38

Mondjuk egy 50%-os laki bónusz nem egy végtelenségig bonyolítás, ezt lássuk be.

Szerintem pont magasabb szinten nem ér semmit a hulla, mivel 3. 2. szinten azért nem kezdők játszanak.
Főleg akkor nem ér semmit, ha egy szövetséget talál be véletlenül. Egy jobb szüvi úgyis letávolozza. Szépen átnyomják az összes íjászt ahhoz, kire megy a hulla, és lehet hogy beüt, de nagy valószínűséggel még le is pattan. Ráadásul egy szövi simán szembemehet ilyen körülmények között. Átlagosan 20 sereggel. Ha még alá is bontanak, és leföldelik...
Hát az ha jól számolok 4 ütés alulról 16 ütés felülről. 1600 hektáros hullából mi marad? Darálthús. Se.
A fertőzés szerintem nem okoz gondot, mert amekkora hektárt levesznek a hullából, annyiért megéri pár kórházat feltenni. SŐt, talán még nyernek is vele ezen túl, mert aki meg fél a leprától, vagy nem akar ezzel szórakozni, akkor jó ideig nem fogja megütni azt a szövetséget.

Úgyhogy végülis az is jó, ha nem lehet látni a seregét. Meg a lakosságát se. Szóval ne 0-t írjon ki, mint az elfnél, hanem egy fiktív számot a 0 és a valós szám között. (pl 10000 elit esetén 2986-et.)
Természetesen minden gömbnél mást, tehát lehet hogy a szövi legömböli mind a 4 taggal, és 4 különféle eredmény születik, mert a varázslóik más-más %-kal tudták megállapítani, hogy a sok holttest közül melyik fogható támadásra.

Éplistánál ugyanez, mondjuk 80 barakk esetén tolvajaid úgy találják, hogy 29 használható.

De ez is csak egy kósza ötlet.

Andrew 10-21-2008 11:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 194165)
A fertőzés szerintem nem okoz gondot, mert amekkora hektárt levesznek a hullából, annyiért megéri pár kórházat feltenni. SŐt, talán még nyernek is vele ezen túl, mert aki meg fél a leprától, vagy nem akar ezzel szórakozni, akkor jó ideig nem fogja megütni azt a szövetséget.

Mondom én, többszörös bacit ide :D:D:D

[HTPA]GeeForce 10-21-2008 11:43

Igaz, hogy a ksizámíthatatlanságot ezek a javaslatok nagy mértékben növelik, de hát nem erről szól egy halott test?
Te feltételeznéd egy halottról, hogy egyszer csak előhúz a bordái közül egy kardot, és elkezd lemészárolni?
A hulla fegyvere, a lepra, nem sokat dob a latba, mivel kis hektáron tulajdonképpen hatástalan, nagy hektáron meg ha rákészülnek egy hullára, simán leveszik a bacit egy adag kórházzal.
Az a pár körös építkezés nem hiszem, hogy egyensúlyban van a nyereséggel. Pl azzal a többszáz hektárral, amit a hulláról magas szinten tulajdonképpen ingyen és bűntetlenül le lehet verdesni.

Egyébként nekem tetszene Andrew javaslata is, miszerint tábornokonként kapja meg az egységnyi leprát.

Vagy ha ez túl durva lenne magas hektáron, akkor legalább annyit lehetne, hogy a mostani arány csak akkor él, ha felülről támadsz. Ha alulról mész, dupla akkora leprát kapj.

Ez se bonyolítja túlságosan. 1000 hektáron ha felülről mész 1000-ret kapsz, ha aluldól, akkormeg 2000-ret. Ez nem bonoylult, és kiszámítható.

tulip 10-21-2008 12:06

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 194164)
Ez speciel egész jól hangzik, csak a játék kiszámíthatóságának a rovására menne, következésképp sokaknak nem fog tetszeni...
Mondjuk a hulla több sereges kísérése ellen az is elég elrettentő lenne, ha a több sereg nem egy betegséget vinne, hanem arányosan többet :D tehát egy 200 hekis ori nem 200 egységnyi bcit kapna, hanem 1000-et egy 5 sereges támadás esetén, de följebb viccesebb lenne, amikor kap 1k hekin 5k bacit, és a fele lakosság elmegy körváltáskor :p mindenki meggondolná, hogy ütögessen-e hullát :D:D

Nekem az nem tetszik ebben a "több egységnyi betegséget szedjen fel" ötletben, hogy ugyanúgy lehiénázhatják, itt vagyok üssetek ha van pénzetek kórházat építeni.

Ez semmilyen taktikai lehetőséget nem ad a hullának. Egyszerűen nem jó vele így játszani, mert mindenki mindent előre kiszámolhat, felmérhet pontosan, nem a hullával játszó, hanem az ellenfél kezébe adva ezzel minden mérlegelési lehtőséget.

Az én ötletemmel viszont hullával is be lehetne csapni az ellenfelet és nem tiszta kiszámolós játék, miközben nem a véletlentől függ, mert miért nem indíthatnál az épületlista alapján nagy sereggel ellentámadást, ami akkor is befér, ha csupa íjászos a hulla.

All times are GMT +1. The time now is 18:30.