Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Élőhalottas elmélkedő topic pancser játékosok számára (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3001)

Ente 05-22-2008 11:34

Hello!

Bocs hogy belekontárkodok.

Elöször is, még nem volt hullám. Másodszor nem számoltam utána ... De mi lenne ha kapna a hulla olyan laki bonuszt mint a törp? Egy 20-30%-ot. A törp kicsi.. ezért több fér kis helyen. A hulla igénytelen. Nem kell neki előszba, napali, konyha, étkező, dolgozó szoba, gyerekszoba....
Mert az tényleg mókás hogy egy elvileg csak hadizásra hazsnálható faj a kezdők iletve a valamiért gyenge orikhoz fér csak be. Mig egy más hadis faj adot esetben büntetlenűl (kis hekin pár korházzal 10 kör alat kigyogyul az ori és még lehet pont attol a hullátol fog embert lopni akit beütött) támadhatja, max a viszakíséréstől tarthat, de attól mindig kell.

Valezius 05-22-2008 11:39

Quote:

Originally Posted by Ente (Post 175968)
Hello!

Elöször is, még nem volt hullám. Másodszor nem számoltam utána ... De mi lenne ha kapna a hulla olyan laki bonuszt mint a törp? Egy 20-30%-ot. A törp kicsi.. ezért több fér kis helyen. A hulla igénytelen. Nem kell neki előszba, napali, konyha, étkező, dolgozó szoba, gyerekszoba....
Mert az tényleg mókás hogy egy elvileg csak hadizásra hazsnálható faj a kezdők iletve a valamiért gyenge orikhoz fér csak be. Mig egy más hadis faj adot esetben büntetlenűl (kis hekin pár korházzal 10 kör alat kigyogyul az ori és még lehet pont attol a hullátol fog embert lopni akit beütött) támadhatja, max a viszakíséréstől tarthat, de attól mindig kell.

Van a hulláról egy megbeszélés. És igen a lakibónusz már több embernek eszébe jutott, mint kvázi legjobb megoldás. (Én viszont felajánlottam egy képletet, ami ugyan külön laki bónuszt nem ad, de helyette bele van építve a hadiba)

Ez a topic az aminek látszik:
Élőhalottas elmélkedő topic pancser játékosok számára

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 11:39

Hogy ne kelljen keresgélni:

Hátrányok: (részlet)

* a támadáskor a veszteség 20%-kal magasabb,
* a tolvajok mindenből csak 50%-nyi zsákmányt hoznak,
* a következő tolvajakciókat egyáltalán nem indíthatja: varázslók meggyilkolása, katonák meggyilkolása, gyújtogatás,
* támadáskor az úton elpusztuló katonák aránya 20%-kal magasabb.

Magyarul a hadi és a tolvaj akcióira jelentős maluszokat kap. Ebből én arra következtetek, hogy inkább van varázshasználónak szánva, mint hadinak ,vagy tolinak.
A hadi ereje abban rejlik, hogy 1 kocsmája van, és emiatt több barakkot tud építeni még egy nem élezett, önfenntartó óriás is.

Hátrányok: (részlet)

* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb,
* a raktárkapacitás 10%-kal alacsonyabb (kevesebb gabona fér be, ha nem önellátó)
* egy tábornokkal kevesebb,
* tudománytekercseket csak gnómtól lophat.

Itt is megfigyelhető a katonai és a tolvajlási malusz, igaz van mellette varis malusz is, de az csak a vari támadóakcióira vonatkozik, védekezésben elég erős a gnóm vari téren is.

Itt is abban rejlik a hadi tudománya, hogy 50% (55%) a haditekije, és ha kereskedő, 5 bankkal is elvan az 1 kocsmája mellé. Se tekercset, se pénzt nem tudnak tőle lopni. Még kevésbbé, mitn az óriástól!

Szóval mindenbpl lehet hadi orit építeni, modnom, a felesből is, csak eredetileg (szerintem!!) nem arra vannak kitalálva.

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 11:42

Quote:

Originally Posted by Ente (Post 175968)
Hello!

Üdv, semmi probléma, de ha hulla-erősítő javaslatod van, akkor azt a hulla-erősítő javaslatos topicban fejtsd ki, mert itt nem lesz foganatja.
Én csak azért elmélkedem itt, mert közölték, hogy fogjam be, mert idióta vagyok, és nem értek a játékhoz, és az, akinek fingja nincs a Hódítóról, ne szóljon bele... Így hát nem szólok ott többet. De te még szólhatsz. Tedd meg ott a ajvaslatodat, bár mint már előttem is írták, a lakibómuszt már felajánlották többen is. Szerintem még én is, csak régebben.

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 11:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175969)
Ez a topic az aminek látszik:
Élőhalottas elmélkedő topic pancser játékosok számára

Üdv a körünkben :D:D:D Egyébként is offolsz, mert te nem vagy pancser. :D:D:p;)

komisz86 05-22-2008 11:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175967)
Egyébként meg elméleti síkon sem az óriás, sem a gnóm nem kifejezetten hadira szánt faj, lásd a csökkentett tábornokszámot, meg ilyesmiket..
Az, hogy a faji varázslataik, és erős varázslói képességük miatt 1 kocsmával is elvannak, és emiatt baromi sok barakk belefér, az inkább logikai bukfenc.
Az élőhalott viszont kifejezetten, csak és kizárólag hadi faj, semmi más. termelésben sem jó, védekezésben sem jó, tolizni nem tud, varizni nem tud, állatira megszívja a tüzet.. Magyarul amit tud (illetve tudnia kéne) az az, hogy olyan mint a toronyóra. Ormótlan, ronda, büdös, buta, és pontatlan, viszont baromi nagyot üt! (:D)

Akkor kapja meg csak támadásra a bónusz, mert szerintem így egy tamagocsi faj fog létrejönni.
Lássuk csak miért, 1500 hekin kapna 150% haderőbónuszt (amiért semmit sem kéne csinálnia, nem kéne feltenni a védelmet vigyázni/ pótolni a tekiket, etetni a katikat, csak úgy magától marha izmos lenne) Szóval a b-ben lesz egy mf élőhalott kereskedőm. 1/4 rész barakk, 1/4 torony, 1/4 ház, 1/4 rész bank:p. Naponta egyszer belépek elköltöm a pénzemet meg visszateszem a tekiket a piacra és a világon senki nem üt be:rolleyes:

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 11:52

He? :D Milyen 150% bónusz? :D Én olyat nem írtam, az biztos!

Ente 05-22-2008 11:54

Oksa, bocsi csak eléggé elment ez irányba a beszélgetés :D Hogy mégis akkor az eredetihez is írjak valamit. Anarchban viszont játszottam olyat hogy óriásként 3 hulla volt a szövim! Ló-elit-kis ijj felálásban. Tudom az anarch más tészta. :o
De mivel ott úgy is sok a hulla azzal lehetett haladni. Csak itt is az volt baj ami miatt sok szövi nem vesz be hullát, nyitnak rá térkaput, akkor lehet keresgélni mire magtalálod ki volt az. Húlának még az lehet a mencsvára, hogy a pontlistát figyeli, van e tölle 2 körre lévő ori "nagy" pontérték változással. Mert akkor anak remélhetőleg kint a serege (tudom hogy nem írtam újat), de ez is egy aljas húzás, mondjuk 1/a-ban elég mindnenapi, és ott még hullát se nagyon láttam :)
Egyzser láttam 3.szintne hullát. Sőt tudok 1/a-sat is :eek: csak nem a magyar verzióban... :rolleyes:

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 11:57

Az eredeti ötletem az volt, hogy szöviben kapjon annyiszor 10% védelmi bónuszt, ahány tagú a szövetség... 1 tagú 10% 2 tagú 20, 3 tagú 30, 4tagúnál 40%, tehát ha teljes a szövetség, akkor kapjon MF bónuszt.

5. szinten tehát 0% hadibónusza, és 40% védelme lenne.
4. szinten 10 / 40
3. szinten 20/40
2. szinten 30/40
1 szinten pedig 40/40 (mintha lenne 40% haditekije magyarul... illetve a védelem felmehetne 50%-ra, ha 5nél több tagú a klán.)

+

5. 4. 3. 2. szinten nelehessen felmérni rajta a sövetséget. Hogy miért? mert a hullák buták, diplomáciai érzékük se nagyon hiszem hogy van, és a tolvajok nem hiszem, hogy egy fertőzést terjesztő élőhalottat nagyon kifaggatnának..........

nos ez a javaslatom kapott " fogd be, nem értessz hozzá" minősítést.

150% bónuszrol egy szót nem szóltam, nem is tudom hogy került elő :D

Valezius 05-22-2008 12:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175978)

150% bónuszrol egy szót nem szóltam, nem is tudom hogy került elő :D

Lásd a képletem, és teljesen korrektnek tartom a mostaniak helyett.

komisz86 05-22-2008 12:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175979)
Látom nem érted, a 150% azt jelenti, hogy az alap 150%-a.

És B-ben most is 130% a bónja.
Támadásra pedig 1,3*1,3= 169%

Tehát olyan, mint egy lakiteki nélküli max haditekis gnóm. Szerintem az nem durva :p

Igen és akkor 200 hekin az ötödére csökkenne a védőereje, vagyis az alap 20% lenne?:D:D:D:rolleyes::rolleyes::eek::eek:

werden 05-22-2008 12:14

Hello!
Nem tartom magam tapasztalt játékosnak( pedig A/1be is van orim),de a következőket szeretném mondani.:

Nem értek egyet vele hogy a hulla nem való kezdő játékosnak--Igen is a hulla kezdőnek nagyon is ideállis főlleg a lassú csopiba!!!!Aki járt arra tudja miért irom. A legjobb pénztermelő. Nem kell nagyon állítgatni a helytartót,varázsolgatni sem kell, meg tolvajkodni sem......A kezdő játékosok nagy része azt se tudja meg pár hónap mulva sem hogy mi az a tisztánlátás, vagy mi az a felmérjék a seregeket.....

Javaslatom a viszonylag olcsó faj váltásra:

Pl: terület 700 hektár

Szintlépés előtt 29 körrel elkezdesz felfedezni 70 hekit a következő képpen:
Minden körbe 10 hektár felfedezel!!!!!!!Amint bejött a felfedezés azonnal elkezdesz rá tanyát építeni persze figyelve arra hogy lakoshiány ne lépjen fel!!!
Így mire szintett lépsz arra már csak 4 kör kell várnod ,hogy legyen tanyád.
Nem kell a plussz nyersivel bajlodnod hisz már építi így nem kell tárolni...

Valezius 05-22-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 175981)
Igen és akkor 200 hekin az ötödére csökkenne a védőereje, vagyis az alap 20% lenne?:D:D:D:rolleyes::rolleyes::eek::eek:

Elnéztem na...

Igazad van, ha tamagocsira van kiépítve túl nagy a védőereje.

tulip 05-22-2008 12:36

Hullával 200 hektáron majdnem 2300 varázslót gyüjtöttem össze és mégsem tudtam térkaput varázsolni az ellefélre. Bár lehet, hogy az volt a baj, hogy előtte ellopták a mágia tekercseimet. De annyi biztos, hogy a hulla nem egy nagyon erős varázsló.

Akkor mostmár én is írhatok ebbe a topikba? :)

Szerintem nem fer úgy megerősíteni a hullát, hogy az A-ban is lehessen játszani vele. (Ott a hadis TF orik nagy összegeket ölnek a gabonába, egy hulla meg alapból megközelítené ezeket ütőerőben, ez nem oké.)
A hulla szerintem maradjon meg a lentebbi csoportoknak. És ne az egész hullát erősítsük, mert az sem lenne fer, hogy csak végigbandukol a 4 csoporton, majd fordul.

Szerintem a hullát szöviben kellene erősíteni és vonzóvá kellene valamivel tenni, hogy szövetség felvegye magához.

A következő megoldás jutott eszembe:
Ha a szövetségi segítséget kérnek hullától, akkor legyen fertőző a szövetséges is, amíg a segítség ott tartózkodik, viszont önmagában ettől ne fertőződjön meg a szövetséges (ahogyan eddig se). Ekkor szövibe sokan vennének fel hullát.
A szövetséges pedig védelem varázslatot varázsolhatna a hulla szövetségesére, plusz gömbökkel segítené.

Tudom, hogy a számok tükrében ez nem valami nagy segítség, de úgy gondolom, ezzel így már lehetne szövetségben sikeresen játszani hullával és sokan választanák ezt a fajt a gyengeségei ellenére is.

Zoli 05-22-2008 12:43

Hát én nem tudom, de én csak ezért nem vennék be egy hullát a szövimbe, hogy a esetleg időben észreveszem az ellent, akko majd az beteg lesz hihi.Ha háború van, megtámadok egyet,és lopom az embert...inkább, minthogy egy hulla gyengítse a szövit

komisz86 05-22-2008 12:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175983)
Elnéztem na...

Igazad van, ha tamagocsira van kiépítve túl nagy a védőereje.

Ha meg hadinak lenne kiépítve egy idő után nagyobbat ütne mint egy ork tábi (és még termelné is mellé a pénzt),a fenti csopikban csak hullák játszanának....
Szerintem is jót tenne a játéknak, ha az élőholtak is beleszólhatnának. (Meg nekem is jót tenne, mert van egy hullám:)) De azért túlzás lenne a hódító legerősebb fajává tenni őket. Én már azzal is elégedett lennék, ha nem ütné be, bárki annyiszor, ahányszor nem szégyelli.

tulip 05-22-2008 12:57

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 175985)
Hát én nem tudom, de én csak ezért nem vennék be egy hullát a szövimbe, hogy a esetleg időben észreveszem az ellent, akko majd az beteg lesz hihi.Ha háború van, megtámadok egyet,és lopom az embert...inkább, minthogy egy hulla gyengítse a szövit

Én pedig bevennék. El lehet kérni 10 körre 1 db védőt is a hullától, az lényegében állandóan nálam állomásozhatna, így én mindig fertőző lennék. Azért a hullának elég nagy a serege ígyis ahhoz, hogy egy hadis ori ki tudja vele egészíteni támadáshoz a seregét a szükséges létszám erejéig.

Valezius 05-22-2008 13:05

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 175987)
Ha meg hadinak lenne kiépítve egy idő után nagyobbat ütne mint egy ork tábi (és még termelné is mellé a pénzt),a fenti csopikban csak hullák játszanának....

Ez egy pillanatig se volt szóban.

Zoli 05-22-2008 13:07

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175988)
Én pedig bevennék. El lehet kérni 10 körre 1 db védőt is a hullától, az lényegében állandóan nálam állomásozhatna, így én mindig fertőző lennék. Azért a hullának elég nagy a serege ígyis ahhoz, hogy egy hadis ori ki tudja vele egészíteni támadáshoz a seregét a szükséges létszám erejéig.

azért már ne csináljunk hullát egy egész szövetségből..hatalmas előny lenne, gondold el:
3 hadis óriás+1 hulla, mindegyik óriásnál van hulla...ők rendelkeznek a hulla "legrémisztőbb" tulajdonságaival, viszont duplaakkorát ütnek..ez a fúziószerű megoldás egyáltalán nem tetszene

Zoli 05-22-2008 13:09

mellesleg a hulla ettől nem lenne erősebb, csak a szövi...az meg a mostani helyzetben hulla nélkül erősebb, ebben az esetben meg már szerintem túlzás..akkor legyen a szövije is beteg

Zoli 05-22-2008 13:10

akkor meg már betámadok egy hullát :)

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 13:25

Mint az már felmerült korábban is, támogatnék egy olyan ötletet, hogy a tolvajakciókkal is fertőződjön a támadó.
Mondjuk ne 100%-os arányban,mint hadi eseményeknél, de mondjuk 40% esélye legyen annak, hogy ah azatérő tolvajok igenis hurcolják be a betegséget...

Hiszen mit tesznek? Ha lopnak valamit, akkor azzal a tárggyal (aranypénz, tudománytekercs, fegyverek, építőanyagok, és FŐLEG az élelmiszer! -gabona, amit utána raktározol, sőt, akár meg is eheted!-) előtte az élőhalott sokáig érintő viszonyban volt.

Ha ártani mennek a tolvajok, akkor is fertőződhetnek, hiszen be kell menniük a legsűrűbben lakott részben, hogy házakat gyújthassanak fel, a hamu a pernye, stb is fertőző lehet.

Mivel az elfnél az volt az indok a gyengítésnél, hogy " mert képes passzióból, poénból, unalomból is ártózni ", legyen gyenge, ne tudjon piszkálni a bunkerből....

Hát akkor a hullát se lehessen passzióból, poénból, piszkálni, csakmert úgyse tud visszavágni. Szerintem egy 40%-os fertőződési aránnyal a poénlopkodókat meg poénártózóka ki lehet szűrni...

Természetesen az emberlopás is legyen 40%-os, hiszen miért ne lehetne fertőző az, akit hazahurcolok? Hiszen egy rothadó élőhalott lényt kapnak el, fognak le a tolvajok, majd behozzák a saját országomba, és a saját házaimban fognak lakni, és a saját épületeimben fognak dolgozni!

És itt jön be egy új varázslat ötlete, amivel ki lehetne küszöbölni az emberlopás általi 40%-os fertőzést.

A varázslat neve lehetne az, hogy Feltámasztás, ami csak anynit tenne, hogy az ellopott hullákat élőlénnyé teszi, így nem terjesztenék a hullakórt...

Így ugyanúgy, büntetlenül lehetne embert lopni, viszont az varikészültségbe, és rúnába kerülne.

Elég korrekt ajánlat szerintem, ötvözve ugye azzal, hogy az emberlopásnál is csak 40% lennea a valószínűsége a fertőzésnek, így nem kéne mindig használni a varázslatot.

A varázslat körváltásokra vonatkozhatna, természetesen nem kéne minden egyes akció után ellőni...
Ha 10x lopok embert egy hullától 1 körben, akkor is csak a lopásokat követő körváltásnál jelentkezzen (ha bejon a 40%) a fertőzés, mint ahogy a hadi akcióknál is a hazaérkezés körváltásától számítva vagy fertőzött.

Tehát 10 lopásnál is csak 1x kéne feltenni a varázslatot, és azt is csak akkor, ha bejön a fertőzés.

tulip 05-22-2008 13:27

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 175991)
mellesleg a hulla ettől nem lenne erősebb, csak a szövi...az meg a mostani helyzetben hulla nélkül erősebb, ebben az esetben meg már szerintem túlzás..akkor legyen a szövije is beteg

Nem is kell, hogy a hulla erősebb legyen. Az kell, hogy játszanak vele. Ehhez csak azt kell elérni, hogy belépjen egy szövibe.
Egy 10% örtornyos + 15 % barrakos fél-elf elég gyankori egy szöviben, pedig kisebb lenne a védelme, mint egy hullának. Igazából csak a hadis oriknak lenne nagyobb védelmük a hulláktól. Támadni pedig tudna, ha jól van felépítve a szövetség.
Igen, brutális lenne 3 hadi óriás mellett egy hulla, dehát 4 hadivari óriásba se sokan kötnének bele...

komisz86 05-22-2008 13:41

[quote='[HTPA]GeeForce;175993']Mint az már felmerült korábban is, támogatnék egy olyan ötletet, hogy a tolvajakciókkal is fertőződjön a támadó.
Mondjuk ne 100%-os arányban,mint hadi eseményeknél, de mondjuk 40% esélye legyen annak, hogy ah azatérő tolvajok igenis hurcolják be a betegséget...

Bocs hogy ma ilyen negatív vagyok, de szerintem ez fordítva sülne el. Te is írtad hogy támadtál már be hullát 1 íjásszal a pestisért. Most ehhez még nem is kéne 4 kör. Látom hogy jön a sereg, nem tudom megfogni, hát lopok embert a hullától, hadd legyen pestises az ellen. Gondolom lennének egy páran akik megcsinálnák. Egyszóval a hadiknak szinte mindig kéne tartani kórházat, mert nem lehetne tudni ki fertőzött és ki nem. Ha meg már ott az a sok kórház....

tulip 05-22-2008 13:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175993)
Természetesen az emberlopás is legyen 40%-os, hiszen miért ne lehetne fertőző az, akit hazahurcolok?

1 lopás: 0,4
2 lopás: 0,4+0,6*0,4
n lopás: (1-0,6^n)

Azaz 9-szer bepróbálkozik valaki, akkor 99% hogy beteg lesz. Szerintem ez így teljesen rossz.

A ")" jel rossz helyre esett. Azt javítottam. De mindegy, akkor félreértettem az ötletedet, vagy menet közben forrot tovább. :)

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:03

Nos...

Nem probléma a negativitás, hiszen ez nem egy fejlesztési topic, hanem egy általános beszélgetős. A véleményedet elmondhatod, senki nem fog érte piszkálni.

Természetesen, ez is lehetne egy taktikai elem, amit be lehet építeni. Viszont mi az a 4 kör, amit várnom kell azal szemben, hogy utána sok-sok körig fertőzőtt leszek? Semmi.

Ráadásul mivel itt körváltásokról van szó, nem darabonkénti akciókról, ezért egyáltalán nem biztos, hogy fertőzött leszel.

Mert mi van, ha lopsz egy hullától embert?
1. nem leszel fertőzőtt (nagyobb valószínűség). - ez esetben pocsékba ment egy rakás készültséged, rúnád, és semmi hatást nem értél el
2. mégis fetőzött leszel (kisebb valószínűség). - ez esetben is elhasználtál varázsló készültséget, rúnát, tolvajkészültséget, és oké, hogy az ellenség fertőzőtt lesz, de te is az leszel. Magadról leszedni pedig csak a Feltámasztás varázslattal tudod (tudnád), és azt si csak akkor, ha embert loptál a hullától! Mert ha bármi mást loptál, akkor a Feltámasztsá semmit nem érne... Gabonát pl nem lehet vele "megtisztítani".
És természetesen itt az ELHOZOTT értékre menne a fertőzés, tehát ha te tekercet akarsz lopni a hullától, de neki nincs, akkor nem is hozol haza semmi tárgyat, tehát a fertőzés 0. Magyarul a 40% NEM a sikeres, hanem az EREDMÉNYES haszonszerző tolvajakciókra, és ártó akciókra vonatkozna. (Hiszen egy épületlista felmérés miért járna fertőzéssel? Nem kell semmihez hozzáérned, nem kell senkit elrabolnod, megkötöznöd, kikérdezned, stb... Egyszerűen csak megszámolod melyik épületböl mennyi van, és már jössz is haza..)

Magyaru ahhoz, hogy bűntetlenül ráküldd a fertőzést a támadóra, neked is be kell áldoznod sokmindent, csak embert lophatsz, másra nem hat(na) a Feltámasztás...

És ami a legfontosabb, hogy mind az alsó szinteken, mind pedig feljebb haladva is elgondolkodnának az emberek ezen, hiszen minél feljebb haladunk, annál élezettebbek az országok, annál nagyobb kincs a készültség, hiszen egyre kevesebb körre tudod felrakni majd a varázslatokat, egyre több rúnáért.... 200 hektáron 6-7% templommal is felteszed a varázslatokat 36 körre! Ezt többezer hektáron nem fogod tudni megtenni... Örülsz, ha 5-10 körökre felmennek a varázslatok.

És mindezek után, hogy így megdolgozol azért, hogy a támadót megfertőzd, még midnig bejöhet ugye az 1. pont, hogy nem leszel fertőző...

+

Egy hadi országnak MINDIG számolnia kell a fertőzéssel, hiszen BÁRKI lehet fertőzött! Még akkor is, ha nem lehet utána nézni, mert én akár 80 körrel ezelőtt is összeszedhettem fertőzést, és ha úgy akarom, direkt megtarthatom...

Szóval szerintem azon kívül, hogy ez +1 taktikai elem, amit leírtál, nem hátrány, csak előny, hiszen SZÍNESÍTI a játékot! Szóval szerintem nem jó ez az érv, amit felhoztál, lévén, hogy egy tamagocsizó toronyíjas elf is lehet fertőzött akár jelen pillanatban is, anélkül, hogy ilyen javaslat mgevalósulna. (Hozzáteszem, elég sok elfem fertőző.. totál jó kis plusz védelem, amúgy is nehéz beverni, és az ég világon senki nem gyanakodik rá, hogy valahonnan ez betegséget szedhetett össze... Örül, ha nem verik le, nemám hogy még ő támadgat...)

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:09

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 175997)
1 lopás: 0,4
2 lopás: 0,4+0,6*0,4
n lopás: (1-0,6)^n

Azaz 9-szer bepróbálkozik valaki, akkor 99% hogy beteg lesz. Szerintem ez így teljesen rossz.

Ha nem akciókra számoljuk (mint ahogy én sem akciódarabszámra gondoltam), akkor nem.

mondjuk lopok 8x.

2x embert
2x raktárat
2x rúnát
1x pénzt
meg 1x rápróbálok a tekijére

mondjuk tekije nincs, tehát 0% fertőzés.

ember jött X db, meg jött gabona, nyersanyag, stb.

akkor a végeredmény az az, hogy lett + 60 emberem, 2000 gabonám, 600 nyersem, 30 fegyverem, 90 drágakövem, 1200 rúnám, meg 20000 aranyam pluszban, amit a hullától szedtem.

magyarul van valamim, ami előtte élőhalotté volt. (a darabszám mindegy, lehet akár 1 db arany is....)

körváltáskor pedig csak 1 képletet kell lezongoráznia a rendszernek, egy egyszerű "szerencsejáték" effekt, egy 10 oldalú dobókockával... ha 1-től 4-ig dobok, akkor fertőzött leszek, ha 5-10-ig, akkor nem...

Szóval NEM lehet elérni a 99% fertőzöttséget. Akárhányszor lopok 1 körváltáson belül, és abból akármennyi cuccom lesz pluszban, akkor is csak 40% esélye a megfertőződésnek. és nem 99% vagy akármennyi.

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:11

Természetesen a következő körváltáskor újra indul az egész, ha újra lopok, újra fertőzött lehetek. 40% eséllyel maximum.

Valezius 05-22-2008 14:15

Off

Azt hiszem gee tőlem sose fogod kiérdemelni a spártai jelzőt :D

/Off

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:20

Nemár... nem lehetek olajozott bőrű, gyerekkorban szülőktől elszakított magas szinten kiképzett hadúr? :D
Kélytelen leszek megmaradni az elf tolvajoknál... :( :D:D:D

Zoli 05-22-2008 14:23

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175993)

Ha ártani mennek a tolvajok, akkor is fertőződhetnek, hiszen be kell menniük a legsűrűbben lakott részben, hogy házakat gyújthassanak fel, a hamu a pernye, stb is fertőző lehet.

hú,de kötekedős vagyok :p
a hamu nem fertőző, mivel sokszáz fokot nem bír ki a pestis :D :p
tehát gyújtogatásnál sincs fertőzés..hátmég, ha tüzes nyilakat lövöldöznek a tolik..mert ugye nem tudjuk 100 százalékosan, hogy mivel teszik, amit tesznek :D:D
és akkor lehetne még bonyolítani, hogy ha gyújtogatás előtt 40-20 óráig terjedő intervallumban tolit képeztél és előtte fokoztál íjászt, akkor az utána a lefokozott íjászból képzett tolik, a már azelőtt meglévő tolikkal összevetve adnának egy százalékos arányt, ami megmutatná, hogy mennyi esélye van a toliknak tüzes nyilakat lövöldözni :D:D.
:p:p:p :D:D:D

Zoli 05-22-2008 14:25

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175999)
körváltáskor pedig csak 1 képletet kell lezongoráznia a rendszernek, egy egyszerű "szerencsejáték" effekt, egy 10 oldalú dobókockával... ha 1-től 4-ig dobok, akkor fertőzött leszek, ha 5-10-ig, akkor nem...

télleg bocsi, ilyen napom van...
hogy Ati szavaival éljek, ez a játék a kiszámíthatóságról szól, és a szerencse nem éppen a legkiszámíthatóbb dolgok közé tartozik

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:25

igen, és a tolvajállományod 19,238%-ának lenne hadi védő értéke ha toronyba mennek, és a tornoykban lévő tolvajoknak 2x akkora lenne a tolvajakciókkal szembeni védőerejük, hiszen a toronyból messzebb ellátnak..................... :D:D:D:D:D:D

Zoli 05-22-2008 14:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 176005)
igen, és a tolvajállományod 19,238%-ának lenne hadi védő értéke ha toronyba mennek, és a tornoykban lévő tolvajoknak 2x akkora lenne a tolvajakciókkal szembeni védőerejük, hiszen a toronyból messzebb ellátnak..................... :D:D:D:D:D:D

a tornyosoknak lenne kötelük, és kicsaphatnák a támadó tolik szemét,vagy bármilyét, és akkor a rendszer azt írná ki, hogy tolvajok száma:340, ebből 64 vak, 3-nak hiányzik a foga, ezért 32 körön belül éhenhal :D:D:D

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:29

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176004)
télleg bocsi, ilyen napom van...
hogy Ati szavaival éljek, ez a játék a kiszámíthatóságról szól, és a szerencse nem éppen a legkiszámíthatóbb dolgok közé tartozik

Akkor legyen kedves kivenni azt a modult, ami az útközbeni csatáról szól... lévén, hogy vagy összefutsz valakivel, és elveritek egymást, vagy nem. arra sincs semmi befolyásod, teljesen kiszámíthatatlan. csak annyit lehet tudni, hogy általában összekeverednek a seregek, tehát valószínűleg nagyobb az útközbeni csatának a valószínűsége, mint az, hogy mégsem lesz csata, hanem mindketten beüttök....

a dobókockás példa csak érzékeltetés volt, hogy nem kell bonyolult képletekkel számolni, tolvajakciónkként, vagy elhozott mennyiségre vetítetten, hanem:

ha túrkáltál a hullában tolikkal, akkor az akciókat követő körváltásnál 40% esélye van, hyog fertőzött leszel, 60% eprdig, hogy nem.

ez szerintem nem valami nagy szerencsejáték-rizikó. az útközbeni csata átláthatatlanabbnak tűnik.

[HTPA]GeeForce 05-22-2008 14:30

továbbá legyen fix a fajok bányatalálata regisztráláskor, szintlépéskor, fedezéskor, hiszen az is egy előre nem látható arányszám, tehát rizikó, magyarul szerencsejátékként felfogható...

ezzel tényleg ne kötekedjünk, egy tiszta 40-60 arány messze meg nem közelíti ezeket.

Zoli 05-22-2008 14:33

plussz még, ha a kicsapott szeműek 30% nál több része volt íjász, akkor nő a rizikó, hogy esetleg egy másik tolit hátbalő a tüzes nyilával :D:D
vagy lehetnének rokkantak,...így képzelem el:
népesség 2164 fő
nyomorékok: 45 fő.
és lenne egy varázslat, ami az emberlopást nehezíti, hogy az ellen minden lopásnál az ellen által ellopott emberek fele( amíg tart) nyomorék legyen, és így vándorolnának a nyomorékok :D:D az ember kétszer is meggondolná, lopjon-e embert :D:D:D
húú de elkanyarodtunk :D
OFF vége részmről :D

komisz86 05-22-2008 14:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175998)
Szóval szerintem azon kívül, hogy ez +1 taktikai elem, amit leírtál, nem hátrány, csak előny, hiszen SZÍNESÍTI a játékot! Szóval szerintem nem jó ez az érv, amit felhoztál, lévén, hogy egy tamagocsizó toronyíjas elf is lehet fertőzött akár jelen pillanatban is, anélkül, hogy ilyen javaslat mgevalósulna. (Hozzáteszem, elég sok elfem fertőző.. totál jó kis plusz védelem, amúgy is nehéz beverni, és az ég világon senki nem gyanakodik rá, hogy valahonnan ez betegséget szedhetett össze... Örül, ha nem verik le, nemám hogy még ő támadgat...)

Próbáld a hulla szemszögéből nézni. Tegyük fel lopok a hullától embert és nem leszek pestises. Megszívtam mert elment egy csomó készülim egy kevés rúnám is. De ő is megszívta mert elrabolták egy rakat emberét. Ha pestises leszek akkor ügyebár korház kell ami tegyük fel nincs, hát építek egy párat, addig is mit csináljak, vagy leállok háborúzni azzal aki megtámadott vagy megpróbálok meglépni előle és elmegyek földért a legkisebb ellenállás (hulla) irányába. Ezután az ellennek hazaérnek a seregei és szomorúan konstatálja hogy elkapta a bacit, elkezd kórházat építeni. De addig is amíg elkészülnek, kéne csinálni valamit. Mit tehet? Nem hagy futni és utánam jön (kitalálod kire megy ki:D) vagy úgy dönt hogy jobb a békesség és kifoszt néhány zsíros hulla kereskedőt amíg elkészülnek a korházak.
Szóval szerintem az tovább gyengítené a hullát ha az emberlopásokkal is tudna fertőzni.

Zoli 05-22-2008 14:35

és hogy a topikhoz az alapötlet szerint is szóljak:
a hulla jelenleg gyenge faj, minden más jobb nála :D:D:D

tulip 05-22-2008 14:48

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176011)
és hogy a topikhoz az alapötlet szerint is szóljak:
a hulla jelenleg gyenge faj, minden más jobb nála :D:D:D

Ott tartok, hogy még mindig a saját ötletem tetszik a legjobban a hulla javításával kapcsolatban. :)
Kár hogy senki sem értékeli. :confused:

All times are GMT +1. The time now is 22:49.