Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   3 hulla+ork szövi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3000)

Dus 05-22-2008 18:41

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 176048)
Az ellent is zavarja az, ha sereget kap a nyakába :D Eddig hárman loptak tekira, abból kettő azt mondta 4-5 sereg után, hogy inkább meg se tette volna, a harmadikkal meg összehaverkodtam :DMondjuk egy orkhoz szerintem erős diplomáciai készség is kell, akár megfélemlíteni az ellenfelet, akár kijönni vele :)

Ez megy ;)

komisz86 05-22-2008 19:05

3 ork és egy óriás hadivari:eek:. Majd írd már le hogy megy:rolleyes:. Szerintem halára van ítélve. A tekercseket akár el is felejtheted, és még csak meg se tudjátok torolni. Arról nem is beszélve, hogy teljesen felesleges 3 ork, egy ork pontosan ugyanakkorát üt 2 óriással/gnómmal/stb., mint két másik orkkal....
Na meg hogy pénzetek honnan lesz:confused:

Dus 05-22-2008 19:47

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176137)
3 ork és egy óriás hadivari:eek:. Majd írd már le hogy megy:rolleyes:. Szerintem halára van ítélve. A tekercseket akár el is felejtheted, és még csak meg se tudjátok torolni. Arról nem is beszélve, hogy teljesen felesleges 3 ork, egy ork pontosan ugyanakkorát üt 2 óriással/gnómmal/stb., mint két másik orkkal....
Na meg hogy pénzetek honnan lesz:confused:

1.: A tekercseketet miért is felejthetném el??...
2.: Nem tudjuk megtorolni??...sztem 10-15 sereg elég nagy megtorlás:D
3.: Felesleges 3 ork??...És ha mindhárom támad, mert mondjuk morált növelünk és visszük egymást??...meg egyébként is!, nem mindig van bent mindegyik játékos
4.: pénz egyszerű: piacról!

Egyébként köszi az értelmes hozzászólsát ;)

komisz86 05-22-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176166)
1.: A tekercseketet miért is felejthetném el??...
2.: Nem tudjuk megtorolni??...sztem 10-15 sereg elég nagy megtorlás:D
3.: Felesleges 3 ork??...És ha mindhárom támad, mert mondjuk morált növelünk és visszük egymást??...meg egyébként is!, nem mindig van bent mindegyik játékos
4.: pénz egyszerű: piacról!

Egyébként köszi az értelmes hozzászólsát ;)

1. Ellopják;)
2. Nem ritkán 5-6 körről teszik, megnézném ahogy 3-400 hekin bontassz 2- 3000 pontot;)
3. Az 5-ben szerintem olyan orkot vinni mint ágyúval lőni galambokra, nem hogy mindjárt hármat;)
4. az tényleg megoldható persze kell egy kis alaptőke

Szívesen:)

Dus 05-23-2008 07:05

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176174)
1. Ellopják;)
2. Nem ritkán 5-6 körről teszik, megnézném ahogy 3-400 hekin bontassz 2- 3000 pontot;)
3. Az 5-ben szerintem olyan orkot vinni mint ágyúval lőni galambokra, nem hogy mindjárt hármat;)

1. Ha lopnak, megtoroljuk (lásd egyel lejjebb)
2. 5-6 körröl??...ezért van 3 ork...az egyik szépen behív magához védelemet és kitámad 5-6 körre, úgy, hogy simán beférjen...
3. Az előbb leírtam (előző hsz), hogy miért lenne jó
4. Nalátod

ironikusan írtam :)

Zoli 05-23-2008 07:58

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176174)
1. Ellopják;)

egy orknak van annyi tolija, hogy 5-6 körről ne sokszor férjenek be a helykülönbség miatt, az értékkülönbség miatt meg 50%-kölülit lopnak
egy idő múlva a lopkodósnak is haladnia kell fölfelé, és ha addig lehetetlen volt, bevárják, és szétkapják, ott már nem nehéz

Dus 05-23-2008 08:15

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176352)
egy orknak van annyi tolija, hogy 5-6 körről ne sokszor férjenek be a helykülönbség miatt, az értékkülönbség miatt meg 50%-kölülit lopnak
egy idő múlva a lopkodósnak is haladnia kell fölfelé, és ha addig lehetetlen volt, bevárják, és szétkapják, ott már nem nehéz

Jaja, jól mondod :)...csak lehet, hogy nem éri meg várakozni arra, hogy jöjjön felfele a tolis...

Zoli 05-23-2008 08:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176357)
Jaja, jól mondod :)...csak lehet, hogy nem éri meg várakozni arra, hogy jöjjön felfele a tolis...

ha sokat lopott, szerintem megéri, levezeti a feszültséget

Dus 05-23-2008 08:20

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176358)
ha sokat lopott, szerintem megéri, levezeti a feszültséget

Jah, de mire le tudjuk vezetni a feszültséget, nem merünk kiállni elé, mert a gtayánkat is ellopta :D

Zoli 05-23-2008 08:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176359)
Jah, de mire le tudjuk vezetni a feszültséget, nem merünk kiállni elé, mert a gtayánkat is ellopta :D

én megvárnám.ha meg nem ember, akokr a vari nem hagyja, hogy ellopja a gyatyátokat..egy ember meg szerintem nem olyan hülye, hogy a pehely védelme elleére felhergel 3 orkot, ha meg igen, elszebiztok, a vari meg nézi, hogy mikor ért fel, akkor visszaléptek, és szétkapjátok
simán kivitelezhető, ha nagy a bosszúvágy

komisz86 05-23-2008 09:23

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176352)

Ebben teljesen biztos vagy? Bár még nem ittam meg teljesen a kávémat, én úgy számolom, hogy egy 5 körről történő lopás ellen max. 1.6-2-es szorzót kaphatsz a helyezéskülönbség miatt, egy 6 körről történő esetén pedig 2-2.4-eset. Szóval nincs annyi kocsmája. Nem tudom melyik 5-ös csopiban játszol, de ahova engem szokott lerakni (5/X) ott 5000 pont különbség az iszonyú sok kör. Az utolsóról pedig annyit, hogy szerintem jobban jár az ork, ha feljebb megy hogy ne tudják (ugyanazok) tovább lopni, mint ha megpróbálja bevárni a tolit. De ti tudjátok...

Fefe013 05-23-2008 12:25

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176369)
Ebben teljesen biztos vagy? Bár még nem ittam meg teljesen a kávémat, én úgy számolom, hogy egy 5 körről történő lopás ellen max. 1.6-2-es szorzót kaphatsz a helyezéskülönbség miatt, egy 6 körről történő esetén pedig 2-2.4-eset. Szóval nincs annyi kocsmája. Nem tudom melyik 5-ös csopiban játszol, de ahova engem szokott lerakni (5/X) ott 5000 pont különbség az iszonyú sok kör. Az utolsóról pedig annyit, hogy szerintem jobban jár az ork, ha feljebb megy hogy ne tudják (ugyanazok) tovább lopni, mint ha megpróbálja bevárni a tolit. De ti tudjátok...

Én nem tudom, h ki hogy van vele, de ha az én orkomat elkezdik lopni, akkor kiteszem a tekit, h csak laki legyen benn és vigyázok, h pénz se legyen benne sok és ilyen esetekben normális tolvaj nem pazarolja rám a készijét, bár egy jó és aktív orktól (úgy gondolom,aki ütős orkot visz annál ez nem kérdés) nem hiszem, h 4-5 körröl van mit vinni.....

Zoli 05-23-2008 12:52

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176369)

csak az 50. HSZ-t hagytad figyelmen kívül, ami mint alternatíva tündököl alatta

Dus 05-23-2008 13:24

Most ne az ork kitekizésén veszekedjetek már :D

Egyszerű: ha kedvem van szétkapatom a szövivel, ha nem nagy gáz akkor meg feljebb megyünk annyira, hogy ne tudjon lopni! :)

Egyébként meg pár üzenetváltás és máris békénhagy ;)

Zoli 05-23-2008 13:30

igen, ez már télleg kezd átmenni, ork játszhatósága 5.szinten topikba

Dus 05-23-2008 13:48

És 3 ork mellé egy vari-toli orinak mit javasoltok??

Én egy elfre gondoltam 10% toronyíjal és az orkok is 10% toronyíjal és pacik, míg az elfnél jó, mert ha valaki nem tudok gömbölni, próbálom toli úton kideríteni róla az infókat, ha úgy sem megy, akkor tuti üthető!

komisz86 05-23-2008 13:57

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176397)
igen, ez már télleg kezd átmenni, ork játszhatósága 5.szinten topikba

Igazad van. Elég meddő vita. Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy hogy működik a gyakorlatban.

Dus 05-23-2008 14:06

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176403)
Igazad van. Elég meddő vita. Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy hogy működik a gyakorlatban.

És azzal, hogy elveszed esetleg a kedvem, azzal, hogy azt mondod, hogy felejtsem el a tekiket, meg így meg úgy, akkor szted, ki ír neked le tapasztalatokat?!!:D

komisz86 05-23-2008 14:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176405)
És azzal, hogy elveszed esetleg a kedvem, azzal, hogy azt mondod, hogy felejtsem el a tekiket, meg így meg úgy, akkor szted, ki ír neked le tapasztalatokat?!!:D

Valamit félreérthettél. Nem bántani akartalak. Csak élég meredek ötletnek tartom ,és így első blickre nem is a legjobbnak (persze attól még lehet az). Azt viszont továbbra is fenntartom hogy jobban jársz ha meg sem próbálsz 4 féle tekit állandóra tartani (pláne nem maxon). Mert nem esetleg elveszik a kedved az egésztől:D

vityu 05-30-2008 00:02

Hát nem tom...
szerintem ha egy tolvaj nekiáll lopni egy orkot, akkor a készültséget ráveri, majd végig. 5körről? Fentről? Akkor az orkocskának max 2órájába tellik, és már 5körrel feljebb is van. És már mehet is a mészár. Alulról? Akkor az orkocskának szintén 2óra kell és már 10körre van. Tehát a lényeg, hogy mire a 2. készültséget ráverhetné a tolvaj, addigra az ork már sehol! ;)

Valezius 05-30-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 177845)
Hát nem tom...
szerintem ha egy tolvaj nekiáll lopni egy orkot, akkor a készültséget ráveri, majd végig. 5körről? Fentről? Akkor az orkocskának max 2órájába tellik, és már 5körrel feljebb is van. És már mehet is a mészár. Alulról? Akkor az orkocskának szintén 2óra kell és már 10körre van. Tehát a lényeg, hogy mire a 2. készültséget ráverhetné a tolvaj, addigra az ork már sehol! ;)

Aha, és ha 10-en csinálják folyamatosan? Egy ilyen szövivel azért megeshet :)

vityu 05-30-2008 20:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 177973)
Aha, és ha 10-en csinálják folyamatosan? Egy ilyen szövivel azért megeshet :)

Akkor 10elől tűnik el max 2-4kör alatt :)

Volt a B-ben egy illető, aki a legaljáról 2nap alatt felment 100k értékre! Mivel szeretek aludni, és pont ezt az időt választotta ki, így végiggázolt rajtam is, kapta is utána a rengetést, és a gyújtást, nehogy nagyon boldog legyen, közben sorra ütötte be az országokat és meg sem állt! Pedig biztos nem csak én és a szövetségeseim rengették meg!
Ha engem kérdezel biztos kapta 10országtól, mégis ott van a top-ban, és nem is kicsit a topban! :)

Robin 05-31-2008 11:24

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 177974)

Volt a B-ben egy illető, aki a legaljáról 2nap alatt felment 100k értékre! Mivel szeretek aludni, és pont ezt az időt választotta ki, így végiggázolt rajtam is, kapta is utána a rengetést, és a gyújtást, nehogy nagyon boldog legyen, közben sorra ütötte be az országokat és meg sem állt! Pedig biztos nem csak én és a szövetségeseim rengették meg!
Ha engem kérdezel biztos kapta 10országtól, mégis ott van a top-ban, és nem is kicsit a topban! :)

Ez csak azért lehetséges mert volt elegendő tartaléka :)

Zoli 05-31-2008 11:41

senki sem mondta, hogy no tartalékkal sikerült neki ;)

komisz86 05-31-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 178075)
senki sem mondta, hogy no tartalékkal sikerült neki ;)

Tényleg nem mondta. De ha kapásből egy ilyen felállású szövit indítanak, akkor nem lesz egyszerű kitermelni azokat a mrd-okat, ami egy ilyen meneteléshez szükséges.

Valezius 05-31-2008 12:46

Quote:

Nekem kicsit nehéz felfogni, hogy ez mire is jó...
Ha már elment, akkor nekem nem lesz jobb attól, hogy rengetem meg gyújtogatom...

Stev 05-31-2008 12:50

Quote:

Ne is mondd, 2x volt bekészítve az ablak, hogy lefosztom, mielőtt elindult volna, és kétszer csúsztam le a kv-t valami miatt. Másodszor pont akkor mikor megindult fölfelé, és akkor kv után már 4 körre volt.:(:mad:

vityu 05-31-2008 23:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178086)
Nekem kicsit nehéz felfogni, hogy ez mire is jó...
Ha már elment, akkor nekem nem lesz jobb attól, hogy rengetem meg gyújtogatom...

Mert akkor a szövetségtől 4körre volt, én meg már ütöttem magam vissza! Vissza akartuk a földet. Amikor feljebb ugrott már nem foglalkoztunk vele!

Killer 06-03-2008 18:10

Quote:

próbáld ki a B-ben a 3 hulla 1 ork szövit!:rolleyes:

Valezius 06-03-2008 21:33

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 178756)
próbáld ki a B-ben a 3 hulla 1 ork szövit!:rolleyes:

Asszem mostmár nem az a téma teljesen ;)

Dus 06-04-2008 13:30

Nah, ha valaki akarja kipróbálhatja azt a 2 fajta szövifelállást amiről itt szó volt, de én letettem róla, mert mire összehozok egy szövit...első próbálkozás után elment a kedvem :)

All times are GMT +1. The time now is 13:46.