Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító 7.0 beta (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2972)

NorB 05-13-2008 19:50

köszönet a fejlesztőknek az újításokért!

Heaven 05-13-2008 20:19

Nem lehetne egy olyant hogy csak körönként kérje a számot ?

Ati 05-13-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Heaven (Post 174596)
Nem lehetne egy olyant hogy csak körönként kérje a számot ?

Erre már válaszoltam:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174562)
Értem a problémát. Nem kizárt, hogy az első beírás után lesz X idő, ameddig nem kell újra beírni, hogy az ilyen helyzetekben ez ne okozzon problémát.

Redback 05-13-2008 20:33

És ez a számbeírosgatás VIP-eseknél is van?

Ati 05-13-2008 20:36

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 174601)
És ez a számbeírosgatás VIP-eseknél is van?

Ez VIP tagságtól független.

Tsobi 05-13-2008 20:38

Számomra nagyon zavaró,hogy a Helytartó menüpontban az "OK" gomb nem legalul van,hanem a Seregeladási sorrend felett. Így mindig keresgélni kell. Egyedül vagyok ezzel a 'gonddal'?

Redback 05-13-2008 20:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174602)
Ez VIP tagságtól független.

Végre valami, ami a scripteket, és egyéb programokat visszaszoríthatja.

Bogár 05-13-2008 21:17

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 174604)
Számomra nagyon zavaró,hogy a Helytartó menüpontban az "OK" gomb nem legalul van,hanem a Seregeladási sorrend felett. Így mindig keresgélni kell. Egyedül vagyok ezzel a 'gonddal'?

ha változtatsz valamit, akkor Enter. :)
amúgy tényleg jobb lenne, ha az OK gomb az oldal legalján lenne...

Ati 05-13-2008 21:19

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 174611)
ha változtatsz valamit, akkor Enter. :)
amúgy tényleg jobb lenne, ha az OK gomb az oldal legalján lenne...

Technikailag nem megoldható, és logikailag sem illik oda. A sorrendváltást nem kell leokéznod, ezért nincs alatta gomb, a gomb fölötti változtatásokat le kell okéznod, ezért ott van a gomb, azoknak az alján.

Alkímer 05-13-2008 22:37

Egy kérdés az új, "hekieldobós" szintlépéssel kapcsolatban:
Tegyük fel, hogy a minimumföldem felett vagyok, és szintet akarok lépni, de néhány hekimet el akarom dobni. Dobhatok-e el annyi hekit, h ezzel a következő szinten a jelenlegi minimumföldem alá kerüljek? Konkrétátan: Mondjuk most 420 hekin vagyok, 400 a minimumom, és 30 hekit építés alá fogok, így szintet tudok-e úgy lépni, ha bejelelölöm az építés alatt lévő hekik eldobását?

Ati 05-13-2008 22:45

Quote:

Originally Posted by Alkímer (Post 174629)
Egy kérdés az új, "hekieldobós" szintlépéssel kapcsolatban:
Tegyük fel, hogy a minimumföldem felett vagyok, és szintet akarok lépni, de néhány hekimet el akarom dobni. Dobhatok-e el annyi hekit, h ezzel a következő szinten a jelenlegi minimumföldem alá kerüljek? Konkrétátan: Mondjuk most 420 hekin vagyok, 400 a minimumom, és 30 hekit építés alá fogok, így szintet tudok-e úgy lépni, ha bejelelölöm az építés alatt lévő hekik eldobását?

Igen, ez így működhet.

Tomas-bpm 05-13-2008 22:52

Nem egy nagy hiba, de talán mégsem kéne így hagyni, ez a rész 2x van a sugó tartalomjegyzékében, ugyanaz jelenik meg rá, szerintem nem kell hogy 2x szerepeljen, egyértelműen meg lehet találni mind2 cím alapján a másik nélkül is

1/A szövetségi háború

Szövetségi háború (1/A csoportban)

Ati 05-13-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm (Post 174633)
Nem egy nagy hiba, de talán mégsem kéne így hagyni, ez a rész 2x van a sugó tartalomjegyzékében, ugyanaz jelenik meg rá, szerintem nem kell hogy 2x szerepeljen, egyértelműen meg lehet találni mind2 cím alapján a másik nélkül is

1/A szövetségi háború

Szövetségi háború (1/A csoportban)

Direkt van kétszer, a könnyebb megtalálhatóság érdekében. Más téma is szerepel kétszer, aminek nem egyértelmű a neve.

Tomas-bpm 05-13-2008 23:00

még annyit tennék hozzá hogy a felfedezési kedvezmény után fel lehetne tüntetni hogy amúgy azon túl mennyibe kerülnek a hekik, hogy ki lehessen számolni, mert nem biztos hogy emlékszem rá mindig hogy épp mennyi egy heki (főleg hogy azért elég sokszor változik : )

Valezius 05-13-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm (Post 174633)
még annyit tennék hozzá hogy a felfedezési kedvezmény után fel lehetne tüntetni hogy amúgy azon túl mennyibe kerülnek a hekik, hogy ki lehessen számolni, mert nem biztos hogy emlékszem rá mindig hogy épp mennyi egy heki (főleg hogy azért elég sokszor változik : )

Annak, aki odáig eljut talán nem jelent gondot behelyettesíteni a képletbe :)

Quote:

3000 hektár fölött a szükséges katonamennyiség kiszámítása:

Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6

Még akkor se, ha fenáll, hogy:
Quote:

FONTOS! A képletben szereplõ terület nem egyezik meg az országod tényleges nagyságával, hanem az építés alatt álló és a beépítetlen területek súlyozottan számítanak! A pontos értékek a következõk:

1 Ha beépített terület 1 Ha-nak,
1 Ha építés alatt álló terület 2 Ha beépített területnek,
1 Ha üres terület 3 Ha beépített területnek

felel meg.

Tomas-bpm 05-13-2008 23:04

jó, nekem 8, játszom már pár éve a játékkal de sosem számoltam ki képlettel és most sem fogom, eddig viszont ki tudtam számolni hogy ha maxosat akarok felfedezni az mennyi hekiszer mennyi egység, most meg nem tudom kiszámolni ránézésre, szóval ez most így nem áttekinthetőbb lett szerintem, de mondom mind1, maga az hogy lehet olcsóbban felfedezni az frankó, csak most egy kicsit átláthatatlanabb hogy mennyire fog kijönni...

nálam pl. ma a-ban ment egy rész 157ért, aztán egy másik rész még valamennyiért, és a harmadik rész meg a teljes áron...

nem tom melyik képlet adta volna ki, de sztem egyszerűbb feltütetni hogy hogyan követik egymást a hekik a bonusz után

J.Ati 05-14-2008 00:01

Végre én is átnyálaztam a fejlesztéseket!
Köszi és nagyon örülök neki:):):)

Tsobi 05-14-2008 09:02

A gyors csoporttal kapcsolatban is bekerültek a módosítások?

Ati 05-14-2008 09:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 174647)
A gyors csoporttal kapcsolatban is bekerültek a módosítások?

Túl sok olyan módosítás nincs, ami csak a gyors csoportot érinti. Az az egy, ami van, az bekerült, a regisztrációs szabályzatban sem csak ajánlásként szerepel már, hogy kezdők lehetőleg ne, hanem kifejezett tiltásként.

werden 05-14-2008 10:23

Az arénába miért nem tudok pénzt ossztani ?

Nem tudok pénzt ossztani az Arénába lévő orimba !!!!
Miért van ez így ?
Nem találtam az újjítások között erre utaló nyomot!
Ha van akkor bocsi....

Remedy 05-14-2008 10:25

Ha mar ez altalanos beszelgetes....

Akkor a kedvezmenyes fedezessel kapcsolatban kerdeznek. Volt nekem egy olyan 10.xx% fedezesi aranyom, legyen mondjuk 11%. Akkor 2420 hekit fedeztem mondjuk. (Ennyit tuti nem, de mindegy) 2400-al leptem szintet. Ergo, legrosszabb esetben is utottem 17180 hekit, csak az A-ban. Ennek a negyede cirka 4300, megis csak 3800 hekit tudok felfedezni. Ez hogy jott ki? Vagy vmit rosszul szamolok? :)

ps: az G-s orimban ez tokeletesen mukodik, most leptem szintet, utottunk 44 hekit, es 11 heki a kedvezmeny :)

Ati 05-14-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 174652)

Akkor a kedvezmenyes fedezessel kapcsolatban kerdeznek. Volt nekem egy olyan 10.xx% fedezesi aranyom, legyen mondjuk 11%. Akkor 2420 hekit fedeztem mondjuk. (Ennyit tuti nem, de mindegy) 2400-al leptem szintet. Ergo, legrosszabb esetben is utottem 17180 hekit, csak az A-ban. Ennek a negyede cirka 4300, megis csak 3800 hekit tudok felfedezni. Ez hogy jott ki? Vagy vmit rosszul szamolok? :)

ps: az G-s orimban ez tokeletesen mukodik, most leptem szintet, utottunk 44 hekit, es 11 heki a kedvezmeny :)

Attól függ, hogy mikor léptél A-ba. Csak a felfedezési arány számítása ÓTA ütött földre jár a kedvezmény visszamelőleg. Ha régebben léptél, és ütöttél, akkor azok még nem számítanak bele. Mivel ez így is több hónapra visszamenőleg óváíródott, ezért szerintem teljesen korrekt, még ha azok nem is kapták meg a teljeset, akik ennél régebbóta vannak A-ban (vagy máshol).

Ati 05-14-2008 10:31

Quote:

Originally Posted by werden (Post 174651)
Nem tudok pénzt ossztani az Arénába lévő orimba !!!!
Miért van ez így ?
Nem találtam az újjítások között erre utaló nyomot!
Ha van akkor bocsi....

A következő bekezdés melyik része nem értelmezhető?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174516)
Ha bármi problémát észlelsz, akkor kérünk, hogy a support@hodito.hu e-mail címen jelezd. Ne máshol! Ne a fórumon, ne privát üzenetben, ne KisPistikének elküldve postán, nem papírhajót hajtogatva, majd azt Dunára bocsátva, nem apróhirdetés formájában egy helyi afrikai napilapban. Csak a support@hodito.hu címen várjuk az esetleges hibajelentéseket. Sehol máshol, mivel ez az a cím, amit most folyamatosan olvasunk azért, hogy mielőbb javításra kerüljenek az esetleges problémák. (Próbáltunk előfizetni az összes afrikai napilapra is, de azt mondták, hogy napokba telik, mire a legfrissebb szám megérkezik, ezért az e-mail mindenképp gyorsabb... KisPistike pedig nem küldi tovább a leveleit, mert olyan gonosz.)

Remedy 05-14-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174653)
Attól függ, hogy mikor léptél A-ba. Csak a felfedezési arány számítása ÓTA ütött földre jár a kedvezmény visszamelőleg. Ha régebben léptél, és ütöttél, akkor azok még nem számítanak bele. Mivel ez így is több hónapra visszamenőleg óváíródott, ezért szerintem teljesen korrekt, még ha azok nem is kapták meg a teljeset, akik ennél régebbóta vannak A-ban (vagy máshol).

Hódító v6.1
Ati
2006-11-29 15:07

Asszem ekkor jott be a fedezesi arany :)

Szint kezdése: 2006-12-14 12:31:52

Viszont, en ez utan leptem fel. Igy is emlekeztem, de gondoltam, visszakeresem....

Szoval, elvileg az egeszre jarna kedvezmeny, vagy tevedek?

Ati 05-14-2008 12:39

Már fent: a távolbalátás esetleges számbeírása után 20 percig nem kell újabb számot beírni, ezzel a gyors egymást követő távolbalátások ismét fennakadás nélkül megvalósíthatóak.

Paliking 05-14-2008 12:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 174652)

Nem volt esetleg vesztes háborúd? A súgó szerint az ugye csökkenti a kedvezmény mértékét. Nem tudom, hogy a vesztett hekik esetén hogyan viselkedik a felfedezési arány.

Paliking 05-14-2008 12:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174672)
Már fent: a távolbalátás esetleges számbeírása után 20 percig nem kell újabb számot beírni, ezzel a gyors egymást követő távolbalátások ismét fennakadás nélkül megvalósíthatóak.

köszönjük :)

Remedy 05-14-2008 12:45

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 174674)
Nem volt esetleg vesztes háborúd? A súgó szerint az ugye csökkenti a kedvezmény mértékét. Nem tudom, hogy a vesztett hekik esetén hogyan viselkedik a felfedezési arány.

Nem tudom, nem emlekszem, hogy beutottek volna foldre, de erted, ugy csokkenti, ahogy a folded csokken, szal a vegeredmeny szempontjabol nem szamit... :)

Paliking 05-14-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 174676)
Nem tudom, nem emlekszem, hogy beutottek volna foldre, de erted, ugy csokkenti, ahogy a folded csokken, szal a vegeredmeny szempontjabol nem szamit... :)

Igen, elvben így kéne lennie :)

Végső harc 05-14-2008 17:01

Távolozás

A jogosulatlan előnyszerzés elkerülése érdekében néhány funkció használatakor (például távolbalátás) szükséges lehet egy szám beírása annak érdekében, hogy a nem emberi felhasználók kiszűrésre kerüljenek. Ez a legtöbb országot nem érinti, előzetes viselkedésminták alapján egyesével állítja be a rendszer, hogy kinél szükséges ez, és kinél nem.

Bocs hogy zavarok
De ezzel a ponttal lenne egykis gondom .
Mégpedig csak az , hogy ezzel csak ugymond az ügyeleteseket büntetitek !!!
Igaz most az A-ban SZK van az orim , de elötte volt , hogy egész éjel én voltam az ügyeletes igy volt hogy egy körben 2* is távoloztam .
Ha háboruzun és körváltás ellöt 1 percel inditani a csapatpkat ill . távolozni + még a kódok irkálása is ez igy nemigazán jo :(
Márcsak mégegy kérdés ez a kódolás meddig tart még ?
Mármint azoknál akik ugyan ugy távoloznak mint elötte !!!!
Magyarul NEM CSALÓK !!!
Üdv : GÁBOR

Ati 05-14-2008 17:21

Quote:

Originally Posted by Végső harc (Post 174727)
Ha háboruzun és körváltás ellöt 1 percel inditani a csapatpkat ill . távolozni + még a kódok irkálása is ez igy nemigazán jo :(

A számot beírni az előkészített ablakba kb 2 másodperc plusz, úgyhogy 2 másodperccel előbb kell megnyitnod a plusz ablakot. Ezután semmivel nincs több teendőd, mint eddig, a megfelelő pillanatban megnyomod a gombot, és kész a távolbalátás. Ezzel időbelileg egyetlen másodpercet sem vesztesz, de még csak félmásodpercet sem.

Ati 05-14-2008 20:46

Egy másik témában felmerült, hogy ha átmész egy másik gépre, akkor ott a pontlistában nem ugyanaz a szabadság-beállítás van, mint az előző gépen. Ez nem hiba.

Annak érdekében, hogy ez a funkció mindenki számára elérhető legyen, VIP tagságtól függetlenül, a beállítást nem mi tároljuk, hanem a Te géped. Ha átmész egy másik gépre, annak ismét meg kell mondani, hogy mit szeretnél ott látni, ezután már az is tudni fogja.

Valezius 05-14-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 174676)

Kicsit gondolkodtam ezen. Ha 0% fedezési aránynál beütnek, akkor a fedezési arányod nem fog mínuszba menni, viszont a kedvezményed igen, itt lehet eltérés.
Ha utána fedezel, akkor a fedezési arány és a kedvezményes heki között megszűnik az "egyszerű" átváltás.
De persze ehez tudni kéne, hogyan is voltak eltárolva az eddigi csaták-felfedezések.

Remedy 05-14-2008 21:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 174758)
Kicsit gondolkodtam ezen. Ha 0% fedezési aránynál beütnek, akkor a fedezési arányod nem fog mínuszba menni, viszont a kedvezményed igen, itt lehet eltérés.
Ha utána fedezel, akkor a fedezési arány és a kedvezményes heki között megszűnik az "egyszerű" átváltás.
De persze ehez tudni kéne, hogyan is voltak eltárolva az eddigi csaták-felfedezések.

Ezt most nem gondolom at, de en vmilyen hibahatarba kerultem, akik nalam kesobb leptek fel vmennyivel, azoknak mar tok normalisan szamolodik, en igy jartam :) De ez a legkevesebb, hiszen ezentul tok jol fog szamolodni, szal csak paran jartak rosszul... :)

Sutir 05-15-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 174728)
A számot beírni az előkészített ablakba kb 2 másodperc plusz, úgyhogy 2 másodperccel előbb kell megnyitnod a plusz ablakot. Ezután semmivel nincs több teendőd, mint eddig, a megfelelő pillanatban megnyomod a gombot, és kész a távolbalátás. Ezzel időbelileg egyetlen másodpercet sem vesztesz, de még csak félmásodpercet sem.

Nem tudom, amit írtál az válasznak elfogadható. Csak... Igenis ez egy bünti, annak, aki megkapja "ajándékba". Jó, üss be egy kódot távolbapislantás előtt, mert meg tudod csinálni, semmiből sem tart, két sec, nem befojásolja a játékot. :p
De piszok mód zavaró, van akinek van és van akinek nincs. Van aki már lassan két napja élvezi ezt a fajta kedves kis meglepit, van akinek meg nem kell és ez a nem fair része a dolognak. Ne értsen félre senki, én naon szeretném, ha ez a kódos meglepicsomag eltünne :o Ha pedig nem lehetséges akkor legyen fair a dolog és pöttyögjön mindenki...

Ati 05-15-2008 09:34

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174788)
Nem tudom, amit írtál az válasznak elfogadható. Csak... Igenis ez egy bünti, annak, aki megkapja "ajándékba". Jó, üss be egy kódot távolbapislantás előtt, mert meg tudod csinálni, semmiből sem tart, két sec, nem befojásolja a játékot. :p
De piszok mód zavaró, van akinek van és van akinek nincs. Van aki már lassan két napja élvezi ezt a fajta kedves kis meglepit, van akinek meg nem kell és ez a nem fair része a dolognak. Ne értsen félre senki, én naon szeretném, ha ez a kódos meglepicsomag eltünne :o Ha pedig nem lehetséges akkor legyen fair a dolog és pöttyögjön mindenki...

Nem érzem szükségesnek, hogy az emberek 99%-ánál szükség legyen arra, hogy ezt be kelljen irogatniuk. Azt gondolom, hogy a mostani rendszer okozza a legkevesebb kényelmetlenséget, maximális eredmény mellett.

Az 1% nem hasraütésszerű szám, az 1/A-ban például az országok 1%-ánál szükséges a kódbeírás. Nézhetek más csoportot is, de azt gondolom, hogy az 1/A a legaktívabb ilyen szempontból, úgyhog ytalán ez a legmérvadóbb.

Aszondja: 5/V: 0%
5/W: 0,1%
4/L: 0,2%
3/G: 0,3%
2/B: 0,4%

Látszik, hogy feljebb egyre több országot érint, és az 1/A-ban ez az arány eléri a minden századik országot is, amire jut 99, akinek ezzel nem kell foglalkoznia, mivel a játékszokásai ezt nem indokolják.

Ezt egy nagyon minimális aránynak érzem azért cserébe, hogy mindenki megnyugodhasson, és abban a tudatban alhasson, hogy az ellenfélnek is fel kell kelnie, ha távolozni akar, nem fogja ezt álmában automatizálni.

Kutyuleee 05-15-2008 09:39

Quote:

Originally Posted by Sutir (Post 174788)

Persze dögöljön a szomszéd tehene is... Szerintem nem véletlenül kell pötyögni. Mielött félre érted nem vádollak csalással, csak sztem a rendszernek vmi gyanús volt.
nem hiszem hogy annyira kikészit,hogy a körváltás elötti 20percben vmikor bepötyögj egy kódot... Ráadásul a szürőrendszer sincs sztem túlkalibrálva. Nem 1x fordult elő az elmúlt napokban, hogy ugyanabban a sec-ben löttem el a távolt, és még mindig nem kell pötyögnöm... Ráadásul gondolom ez megszünik egy időután, ha kevésbé leszel gyanús... (remélem nem tévedek)
Szóval sztem probálj rájönni, hogy miért kaptad az ajándékot, és ne akarj másokat is szivatni.
Ellenkező esetben én is kérvényezem, hogyha nekem bekopik a teki tartalék, akkor mindenkinek kopjon be, mert milyen már,hogy csak én szívok:p

Kutyuleee 05-15-2008 09:42

Ati aki ezt megkapja annál meg is megmarad? vagy felülvizsgálja a rendszer???

Ati 05-15-2008 09:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 174793)
Ati aki ezt megkapja annál meg is megmarad? vagy felülvizsgálja a rendszer???

Jelenleg kerek kettő napja van bent ez a modul. Ennyi idő alatt senkinél nem fog elmúlni. Hosszútávon akár el is múlhat, ez játékszokás kérdése.

Aki ezt "büntetésként" fogja fel, az fogja fel inkább jutalomként: azt jelenti, hogy jól végezte a dolgát az utóbbi időben, mint ügyeletes, itt az ideje, hogy a klánból valaki más is átvegye az ügyeletesi feladatot. :D

J.Ati 05-15-2008 09:45

Sutir a szövim és a melóhelyéről is tud netezni!
Arról nem tehet,hogy ő a legaktívabb a szövinkben,de hogy ezért megbüntetni:eek:

A fórumra nem tud írogatni egy "gép"...(gondolom)!
Amikor itt van és távolozik,akkor ír fórumra,gömböl,lop stb. ezt mind nem teszi egy gép.Én nem géppel beszélgetek;)

És,hogy az gyanus,hogy tud nézni 10 távolt és a maradék 14-ben meg dolgozik,alszik..
Valszeg régebben azért váltott vipre ,mert nem akart számokat írogatni:)

14.-én 10 távolt tudott csak csinálni Sutir:)

All times are GMT +1. The time now is 14:16.