Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tolivari (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2926)

Druida 08-24-2008 21:59

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188091)
azt hiszem ezt pont nem gyorsban szeretné Benji. :)

eddig az ő listája volt a legszimpatikusabb... :)

bocsi, ez tetszett nekem ez az üzi csak rosszra kattintottam :(
amugy télleg nem gyorsban szeretném hanem normálban, mégpadig azért, mert a gyors nem volt elég kihívás, de 5S tele van profikkal :)

Redback 08-24-2008 22:00

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188092)
bocsi, ez tetszett nekem ez az üzi csak rosszra kattintottam :(
amugy télleg nem gyorsban szeretném hanem normálban, mégpadig azért, mert a gyors nem volt elég kihívás, de 5S tele van profikkal :)

hát profik közt el szerintem nem állja meg helyét tolivarinak...

Druida 08-24-2008 22:11

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188076)
Szerintem elf, már csak azért is, mert ha jól eltalálod avariszámot (csoportfüggő), akkor a gömbök bejönnek, de az ártók nem...nameg átlopni sem nagyon tudnak, védelmet meg egyáltalán nem kell tartani, hiszen ha csak a gömb jön be és tolival sem tudnak infozni, nem nagyon fognap próbálkozni..ha meg látsz egy sereget, hogy jön, akkor ott a szövi...ha mf vagy, akkor meg tartassz mondjuk 10% barakknyi pacit, amivel elég jól keresztbe lehet menni...

Éplistát nem nagyon szeretnék adni, úgyis rossz lesz, de azért egy kísérlet:
20% ház
10% barakk
25% templom
35% kocsma
a maradék 10% meg raktár, továbbá, ha elég sokszor vagy fenn, akkor mehet belőle bőven barakknak, vagy tenplomnak, esetleg kocsmának...

Ez esetben átlopni nem nagyon fognak, de ha egy kcisit félsz, megtoldod még 2-3% kocsmával...

De teljesen csoportfüggő...

Jah, és ütni is tudsz 10% pacival, teljesből :)

Több okból sem tetszett ez az üzi. előszöris most hogy elmondtad hogy te nem tartanál védelmet elffel ha nem tudnak ártózni/felmérni. ez nagy butaság, mert ha egyszer elfet csinálsz, és tudjuk majd hogy hozzád tartozik, akkor szépen ezt fel lehet használni ellened. másodszor, 25% templomon nemhogy nem ártanak be mégcsak be sem gömbölnek szerintem :) 35% kocsma meg egyáltalán nem kell. ha elf akkor ne egy sebezhető orit csinálj hanem egy betont. és sajnos a legtöbb kárt sereggel lehet okozni, ezért elég sebezhető eme ori. És mint Red is mondta, ha egy Varis nem ártózza, és egy tolis nem tudja felmérni, akkor ki az a hülye aki nem menne neki 5x sereggel?
10% pacival meg semmit se érsz normális esetben, mégha a szövid is viszed.

nem szeretném hogy rossz néven vedd amit írtam, nem rosszból mondom, hanem inkább oktató jelleggel.

vityu 08-24-2008 23:26

Na jó, akor én leírom milyet csinálnék.

ház 19%
barakk 10%
kocsma 28%
templom 20%
torony 10%
raktár 5%
tanya 8%

ez kb 8körös etetős. Van védelem, nem sok, de van, de nem is az a cél. Elfként a tolvajokkal bajod lesz, de hát nem is az a cél, hogy tolvajt lopjunk. A templommal varist nem fogsz tudni se ártózni se felmérni. De hát nem si ez a cél. A tolvajokra és a hadisokra ez szerintem elég. (bár nagyon fáradt vagyok már)
Ha háború lesz, akkor meg át lehet épülni éppen olyanra, amilyen tetszik. Kis hektáron érdemes úgyis csak ezzel játszani, ott meg nem kihívás az átépülés.

Killer 08-25-2008 02:03

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 188074)
No igen, de ha okosan csinálja, akkor nem kap :)

persze ha nem háborúznak akkor nem kap:p

Tsobi 08-25-2008 04:23

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188094)
Több okból sem tetszett ez az üzi..

Ilyenkor kell e lefelé mutató kezecskére kattintani. :)

Druida 08-25-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 188113)
Ilyenkor kell e lefelé mutató kezecskére kattintani. :)

The Following 2 Users Say NO Thank You to Dus For This Un-useful Post:
Druida, Matador

miután rákattintottam azután írtam azt amit beidéztél...

Dus 08-25-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188094)
Több okból sem tetszett ez az üzi. előszöris most hogy elmondtad hogy te nem tartanál védelmet elffel ha nem tudnak ártózni/felmérni. ez nagy butaság, mert ha egyszer elfet csinálsz, és tudjuk majd hogy hozzád tartozik, akkor szépen ezt fel lehet használni ellened. másodszor, 25% templomon nemhogy nem ártanak be mégcsak be sem gömbölnek szerintem :) 35% kocsma meg egyáltalán nem kell. ha elf akkor ne egy sebezhető orit csinálj hanem egy betont. és sajnos a legtöbb kárt sereggel lehet okozni, ezért elég sebezhető eme ori. És mint Red is mondta, ha egy Varis nem ártózza, és egy tolis nem tudja felmérni, akkor ki az a hülye aki nem menne neki 5x sereggel?
10% pacival meg semmit se érsz normális esetben, mégha a szövid is viszed.

nem szeretném hogy rossz néven vedd amit írtam, nem rosszból mondom, hanem inkább oktató jelleggel.

Az első 2 mondat az csak akkor van így, ha toli-varit csinálok, és olyan a csoport. De én nem csinálnék toli-varit mert sztem alapból hülyeség, csak, láttam, hogy valakinek segítség kell...:)

Ha 5 serggel jössz, akkor pacik ki picra, íjakat veszek, és valszeg nem férsz be 5 sereggel...
Hameg mégis, akkor meg énis beférek hozzád 10% pacival ;)
(igaz én csak 1x megyek hozzád, max 2x, és Te 5x énhozzám, de azért mégis hozok énis valamennyi földet...Ha szövim is van, akkor meg lehet, hogy 3 sereggel is tudok keresztbe menni, hogyha beférsz 10% íjhoz, viszont ottvannak a szövieim is akiket már említettél...mondjuk menek rád 10 sereggel, úgy, hogy viszne engem is...)

Meg már elég régóta vagyok elf, és rengetegszer meggömböztek az orimat (teljesen más felépítésű, még mielőtt jönnél, hogy kihasználod) és nem próbáltak 1x se ártózni...megtörténik, de elég ritka, és pont annak legyen egy erős tolis szövije, és hadisai akik kijönnének rám,...elég ritka...simán belefér sztem, mert cserébe gond nélkül haladok fedezéssel és krónikából :)

Stev 08-25-2008 13:04

Ez elég meddő vita lesz kettőtök között, mert marhára csoportfüggő az egész. A legutóbbi elfem mf tolivari volt tornyok nélkül, elitekkel, és egyszer sem kellett fedeznem. Igaz, hogy Q-ban, de a lényeg hogy minden csak a körülményektől függ. :D

És mielőtt megkapnám, hogy a Q az lámák gyülekezete; játszik azért ott jópár profi szövi.

Dus 08-25-2008 15:49

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 188137)
Ez elég meddő vita lesz kettőtök között, mert marhára csoportfüggő az egész. A legutóbbi elfem mf tolivari volt tornyok nélkül, elitekkel, és egyszer sem kellett fedeznem. Igaz, hogy Q-ban, de a lényeg hogy minden csak a körülményektől függ. :D

És mielőtt megkapnám, hogy a Q az lámák gyülekezete; játszik azért ott jópár profi szövi.

Én is ezt hangoztattam pár helyen a hozzászólásaimban, hogy csoportfüggő :)

Grabi 08-25-2008 17:50

kíváncsiskodnék: melyik profi játékos vár 3 órát h beüssön a serege? és még 12t h újra tudjon támadni?

Burning 08-25-2008 17:56

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 188170)
kíváncsiskodnék: melyik profi játékos vár 3 órát h beüssön a serege? és még 12t h újra tudjon támadni?

aki nem ér rá?:)

csabi 08-25-2008 18:11

Quote:

ez már nagyon off.. :)

van egy-kettő, aki lassús ;)

Andrew 08-25-2008 20:24

Quote:

Most mi bajod van a lassúval? Simán lehet tanya és raktár nélküli orit gyártani úgy, hogy még éheznie sem kell :D ÉS a piacra is kevésbé érzékeny, mert mire elkezdene éhezni (ha nincs kaja) simán elrakod szabira :p

Grabi 08-26-2008 03:36

kérdésem mögött nem lapult megrökönyödés, de továbbra is kíváncsi vagyok - lehetőleg névszerint - az említett profikra.

csabi 08-26-2008 05:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 188211)
kérdésem mögött nem lapult megrökönyödés, de továbbra is kíváncsi vagyok - lehetőleg névszerint - az említett profikra.

pár név, akiről tudom, lassúban (is) játszik:

Csunyabogár, Attila(:, Stev, Pali papa, Elfi.

ezenkívül lassús eredmény is van:
előző Aréna első 5 helyezettjéből 3 játszik lassúban. lehet, h ez nem profizmus, de biztos tudnak játszani valamennyire.. :)

Burning 08-26-2008 08:25

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 188211)

ahhoz azt kéne megtudni kit ítélsz meg te profinak...mert ha a ezek a személyek közt senki nem lassúzik, akkor Szerinted nem játszik profi lassúban, nem?:)

Druida 08-26-2008 10:23

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188212)
pár név, akiről tudom, lassúban (is) játszik:

Csunyabogár, Attila(:, Stev, Pali papa, Elfi.

ezenkívül lassús eredmény is van:
előző Aréna első 5 helyezettjéből 3 játszik lassúban. lehet, h ez nem profizmus, de biztos tudnak játszani valamennyire.. :)

és jómagad :rolleyes:

csabi 08-26-2008 10:54

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188233)
és jómagad :rolleyes:

nah én vagyok, aki nem profi. csak tanulja a játékot, próbálok profik mellett lenni, hátha tanulok vmit.. :)

Druida 08-26-2008 10:57

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188236)
nah én vagyok, aki nem profi. csak tanulja a játékot, próbálok profik mellett lenni, hátha tanulok vmit.. :)

na az jó, mert én ugyanígy vagyok evvel :rolleyes:

Steve 08-26-2008 10:59

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 188218)
ahhoz azt kéne megtudni kit ítélsz meg te profinak...

Nagyon kevés embert ítél meg annak szerintem jogosan

Grabi 08-26-2008 12:48

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 188218)
ahhoz azt kéne megtudni kit ítélsz meg te profinak...mert ha a ezek a személyek közt senki nem lassúzik, akkor Szerinted nem játszik profi lassúban, nem?:)

ha a fent említett játékosokra gondoltatok, igen, szerintem akkor nem játszik profi a lassúban.

Stev 08-26-2008 14:30

Magamat semmiképp nem érzem profinak. Én kapásból Lizát, Elmét, Kiflit ragadnám ki a "megfontoltak táborából", akik idekinn, és még sok másfelé is megfordulnak.

Stev 08-26-2008 14:45

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188238)
Nagyon kevés embert ítél meg annak szerintem jogosan

Egyfelől egyet kell értsek, mert egy olyan embernek, aki már sokat látott a Hód-ban, van támpontja megítélni, hogy egy másik játékos mennyire csinálja jól amit csinál.

Másfelől viszont nem jogos, mert attól hogy sokatoknak türelme a 3 órás kv-khoz, és nem játszik lassúban, még lehet arra olyan ember aki nagyon tud és nem ismeritek, mert nincs ideje napi 25 órát játszani, de a 8kv pont belefér.

(De ez már nagyon OFF Sry)

exair 08-27-2008 14:03

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 188098)
Na jó, akor én leírom milyet csinálnék.

ház 19%
barakk 10%
kocsma 28%
templom 20%
torony 10%
raktár 5%
tanya 8%

ez kb 8körös etetős. Van védelem, nem sok, de van, de nem is az a cél. Elfként a tolvajokkal bajod lesz, de hát nem is az a cél, hogy tolvajt lopjunk. A templommal varist nem fogsz tudni se ártózni se felmérni. De hát nem si ez a cél. A tolvajokra és a hadisokra ez szerintem elég. (bár nagyon fáradt vagyok már)
Ha háború lesz, akkor meg át lehet épülni éppen olyanra, amilyen tetszik. Kis hektáron érdemes úgyis csak ezzel játszani, ott meg nem kihívás az átépülés.

szerintem elffel pont felesleges hibridorit csinalni (tf-t meg vegkepp), egy elf lazan elvan 10-11% tanyaval, igy pedig 13% a raktarak miatt, elf varinak pedig egyszeruen szornyu, akkor mar inkabb 12% templom 24% toli, ha tobb varit akarsz akkor pedig nem az elf a legmegfelelobb erre a celra

Steve 08-27-2008 14:06

Quote:

Originally Posted by exair (Post 188352)
hibridorit csinalni (tf-t meg végképp

mijaza hibridori és miköze a tfhez? ez nemis tf vagy igen?
vki segítsen már ki egy kezdőt egy szótárral pl! :o

Dus 08-27-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by exair (Post 188352)
szerintem elffel pont felesleges hibridorit csinalni (tf-t meg vegkepp), egy elf lazan elvan 10-11% tanyaval, igy pedig 13% a raktarak miatt, elf varinak pedig egyszeruen szornyu, akkor mar inkabb 12% templom 24% toli, ha tobb varit akarsz akkor pedig nem az elf a legmegfelelobb erre a celra

Ha gazdálkodó is az elf ezzel az éplistával, 12% tanya pont nem elég neki ;)

exair 08-27-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188356)
mijaza hibridori és miköze a tfhez? ez nemis tf vagy igen?
vki segítsen már ki egy kezdőt egy szótárral pl! :o

8%tanya 5% raktar az etetos ori, amivel tobb a problema mintha megcsinalna rendesen tanyaval (mivel az elfnek meg bonusza is van erre), a tf-et pedig csak azert irtam oda, hogy hatha valaki ki akarja forgatni a szavaimat, igy lesz ra lehetosege, bejott :D

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188357)
Ha gazdálkodó is az elf ezzel az éplistával, 12% tanya pont nem elég neki ;)

akkor az en 5142141eve magarahagyott L-es elfem nem megfelelo pelda, mert 11% tanyaval lazan elvirgonckodik 13% barakk 10% templom 25% kocsmaval, mindegy, reg jatszottam mar, lehet hogy hulyeseget mondok de akkor se csinalnek etetos elfet, nyugisabb es az elf amugy sem arrol szol hogy hogy elezzuk ki az orinkat teljesen, szerintem

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188363)
Tehát a hibrid= etetős ori?
köszi, jegyzem :)

elfelejtettem a szakzsargont, majd leveszem a diszkoteses hoditobibliat a masik biblia mellol es tanulok holtomig!

Steve 08-27-2008 14:12

Tehát a hibrid= etetős ori?
köszi, jegyzem :)

Dus 08-27-2008 14:21

Quote:

Originally Posted by exair (Post 188361)
akkor az en 5142141eve magarahagyott L-es elfem nem megfelelo pelda, mert 11% tanyaval lazan elvirgonckodik 13% barakk 10% templom 25% kocsmaval, mindegy, reg jatszottam mar, lehet hogy hulyeseget mondok de akkor se csinalnek etetos elfet, nyugisabb es az elf amugy sem arrol szol hogy hogy elezzuk ki az orinkat teljesen, szerintem

Csak kár, hogy nem ilyen éplistával volt...és itt nem az a lényeg, hogy szerinted az elf milyen 105 templommal és 25% kocsmával, hanem az, hogy milyen vari-tolit ajánlanál...

exair 08-27-2008 14:31

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188369)
Csak kár, hogy nem ilyen éplistával volt...és itt nem az a lényeg, hogy szerinted az elf milyen 105 templommal és 25% kocsmával, hanem az, hogy milyen vari-tolit ajánlanál...

az elmult 2 oldalon koze se volt a beszelgetesnek ahhoz hogy ki milyet ajanlana, az en hszem legalabb viszonylag ontopic volt.. :P
szerintem a felelf tudos a legjobb, 15% templom 25% kocsma 12% toronyij 12% barakk maradek haz/raktar

/e: esetleg novelt templomszam a remenytelenul kockaknak, vagy tobb toronyij ha mf (bar ez elegge halandonak nez ki)

Steve 08-27-2008 14:47

*jegyzetel* Menjünk tovább a kezdő kérdéseimen :o
Quote:

Originally Posted by exair (Post 188370)
12% toronyij 12%

Akkor ez most azt jelenti hogy 12% torony + 12% barakk íjjal +12% barakk a maradéknak? Tehát 24+12 vagy 12+12?

Tehát a toronyíj mit jelent? :o

exair 08-27-2008 14:50

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188374)

Akkor ez most azt jelenti hogy 12% torony + 12% barakk íjjal +12% barakk a maradéknak? Tehát 24+12 vagy 12+12?

a 12% barakkot azert irtam mielott valaki belemkotne (kitudja), de ugylatszik neked tokmindegy :P

Dus 08-27-2008 14:50

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188374)

Nem, 12% torony és 12% barakk...
(szerintem, mert ha úgy lenne, ahogy Te mondanád, jobb lenne 18% barakkés torony, mert erősebb védelem...)

Steve 08-27-2008 14:51

Nem válaszoltál.

Grabi 08-27-2008 14:51

igen azt jelenti: 12+12

Dus 08-27-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by exair (Post 188370)
az elmult 2 oldalon koze se volt a beszelgetesnek ahhoz hogy ki milyet ajanlana, az en hszem legalabb viszonylag ontopic volt.. :P
szerintem a felelf tudos a legjobb, 15% templom 25% kocsma 12% toronyij 12% barakk maradek haz/raktar

/e: esetleg novelt templomszam a remenytelenul kockaknak, vagy tobb toronyij ha mf (bar ez elegge halandonak nez ki)

Ennél valahogy jobbnak találom ezt:

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188009)
16% ház (ha kell hogy működjenek a tornyok nyugodtan lehet embert lopni)
12% torony, barakk
10% raktár
30% kocsma
20% templom

És itt is lehet még variálni 12% fölös területtel, hogy ne legyen ennyi raktár, de legyen tizenegykétszázalék tanya, hogyha nem akarod éheztetősnek...

Redback 08-27-2008 14:55

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188383)
Ennél valahogy jobbnak találom ezt:

És itt is lehet még variálni 12% fölös területtel, hogy ne legyen ennyi raktár, de legyen tizenegykétszázalék tanya, hogyha nem akarod éheztetősnek...

én tanyának raknék olyan 5-6%-ot, többi meg mehet kocsmának.

Steve 08-27-2008 14:55

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 188381)
igen azt jelenti: 12+12

ha ez igaz akkor Exair hülyeséget írt...:rolleyes:

12% toronyíj = 12% barakk + 12% torony, íhgy minden íj toronyban. Legalábbis 3 éve eddig még mindig így láttam használva. Csak azért kérdeztem így, mert nagyon sok ilyet láttamm ostaanság, de ez most szúrt... LEhet öregszem :)

exair 08-27-2008 15:01

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 188386)
ha ez igaz akkor Exair hülyeséget írt...:rolleyes:

12% toronyíj = 12% barakk + 12% torony, íhgy minden íj toronyban. Legalábbis 3 éve eddig még mindig így láttam használva. Csak azért kérdeztem így, mert nagyon sok ilyet láttamm ostaanság, de ez most szúrt... LEhet öregszem :)

You last visited: 06-01-2007 at 14:23
:eek:

egyebkent pedig 24%ra gondoltam, nem 36ra.. :P

All times are GMT +1. The time now is 12:57.