Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hadivari (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2907)

Zoli 04-24-2008 20:47

Én B-ben kevés kocsmával vagyok hadivari, és nem nagyon piszkálnak, szerintem egy jó szövi elriaszthatja a sunyi kis tolikat.De általában leviszem a környező tolik készülijét, akárhol vagyok, és akkor már biztos nem bántanak...de mondom, egy jó szövit kell találni szerintem, és ott már mindegy, hogy 10 vagy 40 kocsmád van :)
de azért egynél több kell...;)

Smooth Scroller 04-24-2008 22:17

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 171484)
Szia
egy kocsmás óriással 5 szinten simán el lehet lenni,200 hekin végképp...
a hulláktól még lopni is tudsz,és az ellen itt tolvajokkal nem igazán tud nagy károkat okozni...
nagyobb heki,illetve szinten már nem ajánlom...
egy varinak pl nem mind1 h hányan férnek be gyilkolni....(ez 200 hekin is igaz,de ott nem hullik ugy a vari)
de hadinak,hadivarinak simán elég egy kocsma:P

200 hekin is pontosan ugy hullik a vari mint mondjuk 1000-en. %-osan semmi kulonbseg. ;)

[HTPA]GeeForce 04-24-2008 22:23

Megmondom őszintén úgy, ahogy van. 200 heki fölötti óriás variba simán tartok 5 kocsmát. Az 1-2 kocsmásokhoz beférek, és hozzám még 5-6 kocsmával sem lehet.
200 hekin 1 kocsma.
(a %-os elhullás meg kifejezetten igaz. :D mindenhol ugyanugy hullik.)

Remedy 04-24-2008 22:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 171393)
Hát igen, 2/B-ben nem 40 tolvajt kellene tartani, ha nem akarja valaki hogy minden 10 körön belül levő őt piszkálja...

Ugy erted, hogy 10k ponton belul, ugye? :)

Kirhal 04-25-2008 00:35

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 171596)
200 hekin is pontosan ugy hullik a vari mint mondjuk 1000-en. %-osan semmi kulonbseg. ;)

persze,%-san úgy hullik:)
de szám szerint szerintem nem mind1 hogy hullik:)

Zoli 04-25-2008 10:58

Ha szintenként nézed a hullást, tehát magasabb heki --> magasabb szint, akkor nagyjából egyforma a kár...5-ben 50k egy vari, 4-ben 20-30k körül mozog, bár most elég alacsony, konkrét árat nem mondok, 3-ban nem tudom, de 2-ben még olcsóbb, tehát a veszetég csak kicsit nagyobb, hála a piacnak :)...de ha valaki nagyon félti a varikat, elmegy túúúúlélőnek, és még olcsóbban megússza, de a vándor a legjobb sztem egy hadivarinak.

Druida 04-25-2008 17:10

nah most lett időm megcsinálni egy hadivarit, elit/íj felállásban...
itten van:

óriás/vándor

18% ház
40% barakk
20% templom
10% tanya
7% torony
5raktár
4bank
1kocsma

szerintem 5ben egy ilyen Óriást simán el lehet vinni :)

Kirhal 04-25-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171654)
nah most lett időm megcsinálni, egy fullos, nagyon durva hadivarit, elit/íj felállásban...
itten van:

óriás/vándor

18% ház
40% barakk
20% templom
10% tanya
7% torony
5raktár
4bank
1kocsma

kösz az éplistet,le is fogom tesztelni:)

Druida 04-25-2008 20:03

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 171681)
kösz az éplistet,le is fogom tesztelni:)

ja csak annyit hogy 5körös éheztetés... elég aktív játék kell hozzá, és szöviben jobb egy ilyen, mfnek stabilabb ori kell...

Kirhal 04-25-2008 20:06

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171682)
ja csak annyit hogy 5körös éheztetés... elég aktív játék kell hozzá, és szöviben jobb egy ilyen, mfnek stabilabb ori kell...

5 körös egy kicsit durva vip nélkül(1 kocsmával):D
a szövi az még eldől,igazából mf-re terveztem,ha meg szövis lesz,akkor full hadi:)

Arden 04-25-2008 20:09

Quote:

nah most lett időm megcsinálni, egy fullos, nagyon durva hadivarit, elit/íj felállásban...
itten van:

óriás/vándor

18% ház
40% barakk
20% templom
10% tanya
7% torony
5raktár
4bank
1kocsma

fullos, nagyon durva? akkor minek bele ennyi ház? :)
meg minek tanya? 2% raki, tf, az olyan 3-4 körös, az bőven elég, 2-3at éhezhet még a toronyra is.

(csak kötözködés :))

Druida 04-25-2008 20:13

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 171684)
fullos, nagyon durva? akkor minek bele ennyi ház? :)
meg minek tanya? 2% raki, tf, az olyan 3-4 körös, az bőven elég, 2-3at éhezhet még a toronyra is.

(csak kötözködés :))

ki van számolva, 2körig mennek el a az emberek a házakból, utána még 2körig a tornyokból, bankokból. szal 9kört bír. ööö ez gyors csopira van azt hozzáteszem :D:D:D:D
normálba meg 5kört bíró ori bőőőven elég.
mivel én mióta újrakezdtem csak gyorsban játszom, ezért mindent gyorsra tervezek :)

Arden 04-25-2008 20:14

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171685)
ki van számolva, 2körig mennek el a az emberek a házakból, utána még 2körig a tornyokból, bankokból. szal 9kört bír. ööö ez gyors csopira van azt hozzáteszem :D:D:D:D
normálba meg 5kört bíró ori bőőőven elég.
mivel én mióta újrakezdtem csak gyorsban játszom, ezért mindent gyorsra tervezek :)

na jó, de egy "fullos, nagyon durva" oriba minek tanya? :)

Druida 04-25-2008 20:18

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 171686)
na jó, de egy "fullos, nagyon durva" oriba minek tanya? :)

:D:D:D:D:D
na erről csak annyit, hogy nem fogok tanyafree orit csinálni, csak ha olyan szövim van aki folyamat küldi a kaját. mert sajna éjszaka aludni szoktam, nem pedig etetni. :D
de összedobok egy tanyafree-t is ha kell :)

Arden 04-25-2008 20:22

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171687)
na erről csak annyit, hogy nem fogok tanyafree orit csinálni, csak ha olyan szövim van aki folyamat küldi a kaját. mert sajna éjszaka aludni szoktam, nem pedig etetni. :D

nekem nem kell, köszi :)
majd ha más is jelez, h nem tetszik neki, akkor ráérsz, én megvagyok a saját éplistáimmal (már ha játszom :))

Synkel 04-25-2008 20:39

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171687)

Anélkül, hogy kétségbe vonnám a tudásodat és az éplistáidat, szólok, hogy én mf-ként is csak akkor tartok tanyát, ha épp piacra termelek kaját... Nem kell ehhez szövi.

Amúgy meg sok érdekeset olvastam ebben a topicban, csak így tovább:)

Druida 04-25-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 171689)
Anélkül, hogy kétségbe vonnám a tudásodat és az éplistáidat, szólok, hogy én mf-ként is csak akkor tartok tanyát, ha épp piacra termelek kaját... Nem kell ehhez szövi.

Amúgy meg sok érdekeset olvastam ebben a topicban, csak így tovább:)

:)
de szerinted jók az éplistek amiket csináltam?:confused:
mert szeretek tanulni, úgyhogy ha van vmi ötleted hogyan lehetek mégjobb, akkor szívesen várom :o

Synkel 04-25-2008 20:50

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171690)
:)
de szerinted jók az éplistek amiket csináltam?:confused:
mert szeretek tanulni, úgyhogy ha van vmi ötleted hogyan lehetek mégjobb, akkor szívesen várom :o

Én már nem egyszer kifejtettem ezzel kapcsolatban a véleményem. Nem hiszek az ilyen éplistaadogatós dolgokban. Az éplistáid rosszak. Illetve jók megfelelő környezetben, megfelelő ellenfelekkel szemben. A trükk szerintem nem az, hogy csinálsz egy éplistát, és azzal húdemilyen kemény vagy, hanem hogy le tudod-e reagálni az ellenfelek, a paic, a környezet változásait. Rengeteg dolog van ami befolyásol egy éplistát. Túl sok ahhoz, hogy ilyeneket papírra lehessen vetni, és értelme lenne terjeszteni...

Azzal meg végképp nem értek egyet, hogy mivel 1-2 dolog neked bevált gyorsban az tutira működik normálban is, mert lazább. Nem lazább, és meglepődnél milyen hamar kicsontoznak normálban, szemben a gyorssal, ahol közel s távol alig van normális ellenfél a sok kezdő miatt...

Tsobi 04-25-2008 22:44

Quote:

Eldobom a hajam,hogy ez milyen durva :D

Hardcore 03-15-2009 21:21

Hihahó!
Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen arányban legyenek az íjjak és a lovak?

Hihahó!
Milyen arányban legyenek a lovaim és az íjjaim?

Hihahó!
Milyen arányban legyenek a lovaim illetve íjjaim?

Remedy 03-16-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Hardcore (Post 205587)
Hihahó!
Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen arányban legyenek az íjjak és a lovak?

Hihahó!
Milyen arányban legyenek a lovaim és az íjjaim?

Hihahó!
Milyen arányban legyenek a lovaim illetve íjjaim?

Hihaho!
Szerintem 10% toronyij, es a tobbi paci!

Hihaho!
Valaszom az, hogy 10% toronyij, es a tobbi paci!

Hihaho!
A 10% toronyij, es a tobbi paci aranyt javaslom!

Naz 04-04-2009 07:30

Remy ez egyszer is világos volt:)
Egyszerűen: szerintem a varik száma duplája a barakkban elfolglalható sereg számának!És 8-10% torny,de függ ez a személyiségek számától is,természetesen!Több személyiség,kevesebb tanya nagyobb sereg,vagy vari szám!

Dance 04-20-2011 15:01

ötlet

Hadis-Varis óriáson töröm az agyam 3. szinten 1000 hektár környékén, persze még jóval odébb van.
Szövetségben lenne az óriás és érdekelne a tapasztaltabbak rálátása egy ilyen épületlistára :)
19% ház
45% barakk
5% torony
15% templom
14%tanya.
a többi az
kocsma,raktár,10 bank megosztva.
Íj/ elitben tervezném+ a szövetség is abban lenne.

A másik verzió az
40%barakk
10% toronyban módosulna. ez esetben íj/ló a felállás.

Melyik lenne a célszerűbb a fentebbi környezetben általánosságba véve? Köszi előre is!

Remedy 04-20-2011 15:05

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 285922)
Hadis-Varis óriáson töröm az agyam 3. szinten 1000 hektár környékén, persze még jóval odébb van.
Szövetségben lenne az óriás és érdekelne a tapasztaltabbak rálátása egy ilyen épületlistára :)
19% ház
45% barakk
5% torony
15% templom
14%tanya.
a többi az
kocsma,raktár,10 bank megosztva.
Íj/ elitben tervezném+ a szövetség is abban lenne.

A másik verzió az
40%barakk
10% toronyban módosulna. ez esetben íj/ló a felállás.

Melyik lenne a célszerűbb a fentebbi környezetben általánosságba véve? Köszi előre is!

Szerintem elittel is nyugodtan pakolj bele legalabb 10% tornyot, de az sem baj, ha picit tobb. A templom meg keves, azzal sokfele nem fogsz belatni. (plane ha pontban messzebb lesznek majd a celpontok)

(hazbol is eleg 18%)

Dance 04-20-2011 15:08

Elésebb (25%) óriás kb lenne mellé. Elsősorban háborúban venné ki a részét készültségcsökkentés vagy az ellenséges hadis zargatásában.

Dance 04-20-2011 15:13

Ha jól értelmeztem a súgót akkor 5% torony +10% védelmet ad 10% torony +20% ot igaz? :)
Ezért próbálok sakkozni mert az íj/elit véd elég jól. Ami meg már az 5% átmegy az valószínű a 10% tornyon is bár még ennyire élezett támadásban nem volt részem!

Zoli 04-20-2011 16:40

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 285925)
Ha jól értelmeztem a súgót akkor 5% torony +10% védelmet ad 10% torony +20% ot igaz? :)
Ezért próbálok sakkozni mert az íj/elit véd elég jól. Ami meg már az 5% átmegy az valószínű a 10% tornyon is bár még ennyire élezett támadásban nem volt részem!

Az íjászon szerintem hadi-variként ne spórolj, mert mindenki rajtad fog felmenni így is, ha meg az elitek miatt sakkozgatsz, megint ciki lehet, ha menni kell támadni, és ott vagy semmi védelemmel, mert az elitek adták a felét.

flooder89 06-24-2012 12:05

hali. Egy olyan kérdésem lenne, hogy óriás mf hadivariként ha ellenfélnek olyan szövetségdt találok ahol van hulla, ott a hullataggal tudok-e valamit kezdeni amivel el tudom szakítani a többiektől de énse döglök azért bele?

Pool 06-24-2012 13:57

Quote:

Originally Posted by flooder89 (Post 297868)
hali. Egy olyan kérdésem lenne, hogy óriás mf hadivariként ha ellenfélnek olyan szövetségdt találok ahol van hulla, ott a hullataggal tudok-e valamit kezdeni amivel el tudom szakítani a többiektől de énse döglök azért bele?

mészárold rongyosra sok kórház mellett

flooder89 06-27-2012 22:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 297873)
mészárold rongyosra sok kórház mellett

hm ez annyira nem tetszik tekintve hogy nincs kedvem fél országot átépiteni egy hulla miatt szval valszeg ink kerülöm majd a hasonlokat... thx a választ^^

All times are GMT +1. The time now is 06:42.