![]() |
Quote:
|
Quote:
|
600 hekin, 36% támadóbarakk, ami tényleg nem sok egy orkban:
216 barakk=11232 ló lakitekivel. 11232*6*1,3*1,3*1,4*1,1*1,2=~210473 ezt hogy megfogja egy mf elf tudós, kell hozzá 70 torony/barakk,azaz 140 heki.113 ház kell neki. hogy éppen működjön minden épülete. Számoljunk egy 40%-os felessel, ami azt hiszem nem ritka.600 hekin ez 13440 tolit jelent. 13440*1,4*1,3=~24460 Ezt egy elf tudósnak hogy meg tudja fogni, kicsivel kevesebb mint 9620 toli kell. 24460*0,8(faji sajátosság)*0,7(tisztánlátás)*0,7(toliteki)=~9620 9620/52=185 Ez 185 heki. Most jöjjön a 35%-os óriás varisunk, ami szintén nem sok.29400 varivel rendelkezik. 29400*1,1*1,4=45276 varipont. Ezt, hogy egy elf tudós fogni tudja kell 117 templom. 29400*0,7(mágikus pajzs)*0,6(variteki)*0,8(faji bónusz)=~15210 15210/130=117. Tehát eddig 555 hekije van beépítve, így marad 45 rakinak.Az ételfogyasztása 7163 gabona/kör.ez 5 körre elég neki, ha lop hozzá egy keveset.Egy ilyen ori ha van, az szépen meg építve, de ha szövihelpet hív az ork, vagy az elf szöviben van, esélye nincs hogy megfogja a hadist, a varist és a tolist. (Kis elszámolások lehetnek benne, légyszi ne hurrogjatok le miatta.) |
Quote:
Szerintem ha nagyon bevállalós az elf, akkor egyáltalán nem éri kellemetlen meglepetés, és a srácok is meglepődhetnek, ha van egy kis vésztartaléka az elfnek. Amire gondolok: Barakkom nincs. Jön a sereg. Becsapódás előtt kiteszem a variakt meg a tolikat a piacra, becsapódás után elkezdek tolit visszavásárolni. (Természetesen a védekező varikat + faji varit felteszem annyi körre amennyire csak tudom, mielőtt kiteszem a varikat.) A támadó lemészárol egy nagy rakás lakost. Semmi mást. Szerintem ez eléggé felkavarja majd a szövetségben az indulatokat. :D Még ha rá is jönnek a trükkre, mit kezdenek? Legömbölnek megint. Ugyanazt a gömböt fogják látni, mint azelőtt, csak mondjuk 200 lakossal kevesebbel... Jön a toli, és megint bebukja az éplistát... Természetesen ezt lehet játszani egy ideig, hogy azonnal fordul egyet rajta a hadis, és akkor megint ki kell tenni mindent... Stb... És 1 nap alatt be lehet fogni egy ilyen elfet, mert VIP-ként is csak 5 piacralépési lehetősége van... Szóval ha egy tapasztaltabb szövi rááll, akkor kiugrasztja a nyuszit, és ahogy mondod, sokkoló kárt fog okozni. :D De szerintem 400 heki alatt nem nagyon van ilyen 'kiugrasztás'. Meg a szövi minek bajlódna egy ilyennel? Hiszen alapfeltétele egy iylen országnak a nagy csoport.. Egy nagy csoportban meg talál másik üthetőt. (szerintem) Egy ilyen országnak pont az érdektelenségbe kell burkolóznia, lehetőleg MF-eket lopkodni, azt is alulról, és nem 2 körről természetesen. Illetve gyengébb szöviket, akik nem szórakoznak azzal, hogy sokkolóan bántalmazzák. :) Meg aztán ne felejtsük el, hogy nem mindenki Grabi meg Serg meg Remy! :) Sokkal kevesebb a hozzátok hasonló kimagasló játékos, mint az átlag játékos. Szóval hogy egy ilyen elfet tönkreverjenek, ahhoz balszerencse is kell. Lévén, hogy egy elfnek egy jobb szövivel kell összeakaszkodnia. Egy átlag mf vagy egy átlag szövi nem fogja kicsinálni. (Nagy csoportban, kis hekin!) |
Természetesen A csoportba egyáltalán nem ajánlok egy ilyen országot. Én 20/20 alatt nem érezném magam biztonságban. nemám 0/0-val. :D
|
Most ki fogtok nevetni de vállalom :]]
Gee... azzal amit mondasz nálam egy ponton törne meg a logikád :]] Mégpedig: Elég sok pénzzel kell rendelkeznie az elfnek ahhoz hogy ezt végig tudja csinálni. Márpedig: ha nem tudom gömbni, nem tudom éplistázni, és még a mészárom se öl semmit csak lakost, akkor én csakazértis visszamegyek egy fosztásra, hátha...márpedig ha ezt látja, eltünteti a pénzét, így nem fogja tudni visszavenni a tolikat....szóval nem tudom, de én nem adnám fel amig nem tudok vele mit kezdeni :]] Vagy én értettlek nagyon félre, és szét vagyok csúszva Ercs és a tankolásom miatt? :O :] Ez esetben meg bocsi, és akkor nem értelek :O |
A törésponton magad montad meg az áthidalást: TE nem adnád fel. Az átlag játékosok feladják, hidd el.
És ha egy olyan csoportban csinálod ezt, amit jól ismersz, akkor egy idő után a saját tolijaidat is visszaveheted, szóval akás kis létszámban, "ingyen" juthatsz tolvajhoz. Lévén, hogy ha jó áron teszed ki, akkor már a 2. támadásnál van esélyed, hogy a saját tolidat veszed. De legkésőbb a 3. támadásnál. Akkor már biztos a tied van kint. Pl ha konstans 40k a toli, te kiteszed 34998-ért. Hirtelen nem rak alád senki, mert nem várja senki, hogy olcsón megy ki toli. Ennyiért nem fogják felvásárolni a tolijaidat azonnal. Ha meg mégis, akkor abból a pénzből veszel mástól. Igaz, it buksz egy jó nagyot, mert darabonként 5002 arannyal rövidebb lettél. Szóval nem kell hozzá irdatlan vagyon. Szóval ha a 2. támadásod fosztogatás, akkor sem ér olyan kár, ami sokkolna. Persze ezek nagyon nagy károk, de csak akkor szenvedek el ilyet, ha olyan szövi akaszkodik belém, aki kitartó, és jó játékosok vannak benne. A legtöbben nem jönnek másodszor. |
(Nyilván ez után a topic után minden magára valamit is adó szövi többször visszamegy... :D Szóval 0/0-s elfek rettegjetek! :D)
|
Quote:
Csak magamat tudom idézni. Én visszamegyek ;]] Egyébként több ponton jogos a felvetésed, de továbbra is azt mondom hogy közép és hosszútávon életképtelen egy ilyen elf. |
Sehol nem mondtam, hogy egy ilyen országgal meg lehet fordulni... :D
És hangsúlyozom: Te jönnél vissza. :) Meg még sokan visszajönnénak és szétvernének a külső fórumon. De alapjában véve úgy vagyok vele, hogy aki már a külső fórumon van, az már nem az átlag játékos. Lévén, hogy veszi a fáradtságot, hgoy utánajárjon valahol valaminek. ;) /tisztelet a kivételnek, aki sz*rul játszik, és a külsőn is csak hülyeséget beszél:D/ |
Quote:
|
Jujj!
*irul - pirul* |
Nekem csak egy kérdésem lenne: mi értelme egy ilyen országnak?
|
Nagy létszámú alsó csoportban brutál tolvaj. Fentebb szerintem semmi értelme.
Meg ugye az adrenalintermelés. :D Hogy mikor üt meg egy béna vak hulla 5 sereggel.... :DDDDDDDD |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Full lóbarakkal szerintem nem él addig, mint a nullbarakkos elf. :D
|
Quote:
|
jéééé egy mese topic, de rég szerettem volna már ilyet, köszönöm :rolleyes:
u.i.: én spec A-ban már nem egy ilyen botor elfet vertem be az éjszaka jótékony leple alatt.. szal pf.. |
Quote:
A témával kapcsolatban meg csak annyit, az játszon így aki szereti a szadomazót:-)) Mert jó vége sose volt és sose lesz a végelszámolásnál:-) |
Tovább viszem a témát
Köszi a véleményeket.
Lehet, hogy badarságot írok, mert eddig csak MF voltam. Óriás, törpe, elf, ork, gnóm meg hulla. A szövi harcot annyira nem ismerem. De mi van, ha a fenti 0/0 ori szövetség vezére. Van mellette két tábornok hulla és egy tábornok ork. Ez együtt 20 hadsereg. Szerintem az összes MF sírva menekül majd. A szöviket meg békén kell hagyni. Lehet, hogy ez egy bizarr szövetség, de kivácsi lennék, tudna-e eredményes lenni. Ismerek olyan óriást, aki 3 hullával hatékonyan küzdött. Várom a hasznos véleményeteket. Szép álmokat: Zé bácsi |
Na elmondom nektek ki volt az aki ilyet játszott A-ban... megkérdeztem tőle, hogy szabad-e és mondta hogy nyugodtan.
Fájerbörd (#365891) Turul volt :) teljes sereg nélkü tolta, csak varijai, ill. tolijai voltak. és a bankjai termelték a pénzt. és most egy szép kék 2es virít a neve mellett :) szóval igen. lefordult. na akkor télleg nem lehet boldogulni egy 0 sereges orival? :) ja és ha nem hiszitek akkor nyugodtan írjatok zöldet Turulnak ;) |
Quote:
|
Quote:
No meg ugye Turulról van szó;):rolleyes::D |
Véleményem szerint is szerencséje volt. Na meg ugye Turul az Turul ;]
És ráadásul kellett hozzá egy olyan klán is, amiben Turul akkor volt. Szerintem. De továbbra se vágnék bele egy ilyen totál életképtelen orival a játékba, mert eleve halálra van itélve. Benji, az hogy 1 ember ki tudja találni a repülőgépet vezető pilóta gondolatait és le tudja rajzolni azt amire gondol, az nem jelenti azt hogy a másik 100 millió is képes erre ;]] Sőőőt.... és annál az egynél is van valami turpisság, amit mi, a többi 100 millió nem ismerünk ;]] Remélem érted mit akartam ezzel mondani. |
Minden 100 milliomodik ember Turul? :O
:D:D:D:D:D Reálmultis? :D |
Quote:
Tehát: - vagy módosítsuk az általam megadott kvótát 7 mrd-ra, - vagy fogadjuk el hogy Turul reálmultis - vagy tételezzük fel hogy ilyen arányok melletti bontásban van még pár ember akinek sikerülhet. Tehát ha 7 mrd ember játszik majd a hódban, akkor feltehetően lesz még pár száz aki erre képes lesz. És még itt is hozzá kell tennem, hogy HA Benji infói pontosak. |
Én láttam anno azt az orit, ami Turulnál volt. Sokáig működött, de ha jól emlékszem nem így jött fel a topba. Fönt épült át.
Azt hiszem akkor velünk volt a 2k könyvtáras ori is. Remy említette valahol.... A vége az lett, hogy jól bevertek minket klánban...:D |
Figyeljetek. tudás nélkül semmit se lehet, akkor hogy várjátok el hogy vki tudás nélküül ilyet csinájon???? Mint mondtam, csak akkor vállaljon be ilyet vki ha van ideje, és játétudása akor válalja be. Itt magyarzázol össze-vissza (Holdnak szól) hogy most szerencséje volt meg minden. nem szerencséje volt hanem a tudásán, és lehet h a klánján is. meg persze a neve is benne van a dologban. de könyörgöm. életképes volt és lépni tudott, vagy nem??? IGEN. szal ez a téma lezárva. lehet hogy kivétel volt, de bárki nagy játékos meg tudja csinálni, ha van ideje. egyébként Turul akkor mondta nekem ezt az orit, amikor már fordulni tudott, úgyhogy véleményem szerint nem épült át :)
|
Quote:
|
Quote:
Leírtam hogy ez egy jó klánon IS múlik, 0 ló 0 elit 0 íj nélkül nem tudni kell, hanem szerencsésnek kell lenni egy jó klánban. Még csak a néven sem múlik. Lásd az esetemet ;]] Se nevem, se tudásom ;ĐĐ De azért... :]] És nem, nem volt életképes. Attól hogy lépni tud egy ori még nem biztos hogy életképes. Szerintem. Példa: Felmegyek termelni 1000 hekire. Nincs seregem, csak házam és bankom. Fellépek. Életképes az orim? Ne viccelj. Márpedig nem egy és nem két példa volt arra is hogy valaki igy lépett szintet ilyen olyan okokból kifolyólag. Batu látta az orit, szerinte átépült...én meg hiszek Batunak. |
Játszottam Turullal. Pontosan tudom hogy mit tud és mit nem tud.
Kétség sem férhet a tudásához. De tökéletesen egyetértek, lufiorit csinálni NEM művészet. Feltételezem Turul pontosan tudta, hogy mit miért csinált. De ehhez ismernie kellett a klánját, a szövetségeseit, az összetartást, a körülötte lévő országok helyzetét, felépítését, és minden egyéb körülményt. Azért mert Turulnak akkor és ott abban a helyzetben szerencséje volt, az még nem jelenti azt hogy egy ilyen ország életképes. Nem az. |
Hold, úgy kell játszani ahogy a környezeted kívánja, vagy ahogy engedi. :)
Turulnak olyan volt a környezete, hogy egy ilyen orit el tudott vinni és kész. és egyetlen egyszer sem szívta meg egy földszerzés miatt mondjuk. volt olyan hogy beütötték, de bebontott, és 0hekit vitt az ori :) ha mondjuk felmész 5ben top10be termelni 0barakkal, meg kocsmával, meg egyebek, csak full bank, akkor is azért csinálod mert a környezeted megengedi :) szerintem épeszű ember nem megy fel úgy termelni 1000hekire hogy nincs bebiztosítva a környezete. sza a lényeg hogy Turul orija nem mindenhol lett volna életképes. de ott az volt!!!!! ez a lényeg szerintem. |
Quote:
En, ha lenne klanom, termeszetesen nem engednek ilyet, mert ezzel az egesz klant veszelyezteti az adott illeto... :) |
Quote:
Minden ori él amig le nem ütik (...), de ez nem azt jelenti hogy életképes. Vagyis minden ori él, de nem minden ori életképes. Vagy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár? :ĐĐ A hsz többi részéhez meg: most tök jó hogy leírtad az én hsz-em más szavakkal? :]] |
Egyetértek veled Druida nagyjából:)
Mindig a környezetedtől függenek a lehetőségeid, hogy milyen orit csinálsz, csinálhatsz. Ezt a fajta extrém termelést átbeszéltük és megpróbáltuk. Mondom a végén bevertek klánban, hiába volt pénz dögivel íjjra. Nem volt hová venni.:D Ellenben rengeteg pénzt hozott a buli és elég sokára fedezték fel. |
Quote:
Bár épp ezért nem is mérvadó nekem a véleménye ez esetben a tiétekkel szemben :]] Egyébként így igaz, egy szövi vagy klán minden tagja egyaránt fontos, ki ezért, ki azért. És bizonyára nem örülnék, ha az egyik szövim hiányzó védőereje miatt lenne veszélyeztetve a szövi (klán). Tehát egyetértek. |
Igazolni tudom Batut asszem. Én is úgy emlékszem, hogy Turul átépült a topban. Lehet, hogy sok pénzt hozott, de nekem úgy rémlik, több mint 4k hekit buktak azon az ütésen, és nem biztos, hogy megérte. Ugyanakkor Turul lefordul azzal az orival, ez tény és való, de ettől még én se ajánlanám mint követendő példa. Nem vagyok meggyőződve, hogy bárkinek sikerülni fog.
|
Quote:
egyébként felőlem is grat Senior Synkel :p |
All times are GMT +1. The time now is 16:46. |