Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ork éplista A-ra (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2890)

tulip 04-03-2008 22:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 168244)
5% morálonkánt 0,5% bevándorlás érhető el:

75-79% 2,5%
80-84% 3%
85-89% 3,5%
90-94% 4%
95-99% 4,5%
100% 5%

de mondom - bocsáss meg h ezt írom - a te szinteden lényegtelen. teljesen jó ahogy remy leírta, egyszer éhezik, egyszer eszik és bőven plusszos leszel. azért kértem h írd le a példát, mert biztos vagyok benne, hogy vmit nem jól csináltál és akkor megmondtam volna mi a rossz.

Nincs mit megbocsájtani, tisztában vagyok vele hogy nem vagyunk egy súcsoportban, azért is kérdeztem rá az 1 raktárra, mert biztos nem tréfából írtátok.
Kísérletezgettem törpeként kb. 12% kocsma, 7% templomom és 18% ház mellett, a sereg pedig kint volt a piacon és csak úgy tudtam megfogni a lakosságot 75% morál mellett, hogy ha pl. azt írta ki, hogy 25 ezer bálát fogyasztanak körönként, akkor az 50% (12500 bála) elférjen a raktárban és 2 körönként 37500 bálát vegyen ki a helytartó. És ígyis csökkent a népességem, időnként kézileg vettem ki gabonát pluszba, hogy maradjon ki éhezéses kör.

Nyilván az orknak kicsit kisebb a lakossága, szinte nincs tolvaja és a varija is kevesebb és kevesebbet is eszik fajspec. varázslattal. Talán pont ennyi kellhet hozzá, hogy 1 raktárral 4000 heki alatt még elboldoguljon és ezért nem sikerült nekem törpével.

Xeper 04-03-2008 22:53

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 168325)
Nincs mit megbocsájtani, tisztában vagyok vele hogy nem vagyunk egy súcsoportban, azért is kérdeztem rá az 1 raktárra, mert biztos nem tréfából írtátok.
Kísérletezgettem törpeként kb. 12% kocsma, 7% templomom és 18% ház mellett, a sereg pedig kint volt a piacon és csak úgy tudtam megfogni a lakosságot 75% morál mellett, hogy ha pl. azt írta ki, hogy 25 ezer bálát fogyasztanak körönként, akkor az 50% (12500 bála) elférjen a raktárban és 2 körönként 37500 bálát vegyen ki a helytartó. És ígyis csökkent a népességem, időnként kézileg vettem ki gabonát pluszba, hogy maradjon ki éhezéses kör.

Nyilván az orknak kicsit kisebb a lakossága, szinte nincs tolvaja és a varija is kevesebb és kevesebbet is eszik fajspec. varázslattal. Talán pont ennyi kellhet hozzá, hogy 1 raktárral 4000 heki alatt még elboldoguljon és ezért nem sikerült nekem törpével.

75% morál helyett 100 esetén dupla a bevándorlás, azzal naponta csak kicsit kellene korrigálnod szerintem.

Serg 04-04-2008 22:28

No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank
a barakk arányt lehet növelni a tornyok rovására,de csak kifejezetten alvászavaros játékosoknak ajánlom narkolepsziások kizárva és mellesleg nem árt ha van pénzed: támadáskor a népességhiányt lefokozással kell pótolni.
Nem tartom szükségesnek a sok templomot 3% elég a távolhoz és a 2 körös védelemhez is ha kell.
Ahol van lehetőség az egyéni támadásokra ott eltolhatjuk a barakkokat lefelé és a házakat felfelé annyira hogy az összes barakkunk működjön és csak a tornyok és a bankok ne működjenek ez kb 16%ház és 66%barakk (egyéniben a tábornokok és a alulról bónusz miatt nagyobbat ütünk mint klánban)

Grabi 04-04-2008 23:49

hat ezt nem tudom szo nelkul hagyni, serg mi ez a hulyeseg egy friss, kezdo jatekosnak? nem, nem, nem és nem! kedves tulip, ez szamodra nem jatszhato eplista! ehhez ejjel nappal fuggo es tobb mrdos tartalekkal rendelkezo jatekosnak kell lenned. nem, nem, nem és nem!

legszivesebben elvarazsolnam serg hozzaszolasat, mert meg a vegen vki ilyet csinal!

Serg 04-05-2008 02:18

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 168473)
hat ezt nem tudom szo nelkul hagyni, serg mi ez a hulyeseg egy friss, kezdo jatekosnak? nem, nem, nem és nem! kedves tulip, ez szamodra nem jatszhato eplista! ehhez ejjel nappal fuggo es tobb mrdos tartalekkal rendelkezo jatekosnak kell lenned. nem, nem, nem és nem!

legszivesebben elvarazsolnam serg hozzaszolasat, mert meg a vegen vki ilyet csinal!

Már bocs kedves hüpike,de én nem látok olyat hogy ork éplista kezdőknek 1A- ban.
Nekem a témánál az van feltüntetve hogy ork éplista A-ra!

Valezius 04-05-2008 02:20

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168485)
Már bocs kedves hüpike,de én nem látok olyat hogy ork éplista kezdőknek 1A- ban.
Nekem a témánál az van feltüntetve hogy ork éplista A-ra!

És olyat hol láttál, hogy ork éplista A-ra átlagfölötti tartalékkal?

Grabi 04-05-2008 02:42

serg a hozzaszolasibol kiderul, hogy ez az eplista nem neki valo. allandora ez az éplista tiz-tizenot embernek valo az egesz jatekban, ketlem, hogy tulip benne lenne.

Druida 04-05-2008 09:31

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168464)
No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank
a barakk arányt lehet növelni a tornyok rovására,de csak kifejezetten alvászavaros játékosoknak ajánlom narkolepsziások kizárva és mellesleg nem árt ha van pénzed: támadáskor a népességhiányt lefokozással kell pótolni.
Nem tartom szükségesnek a sok templomot 3% elég a távolhoz és a 2 körös védelemhez is ha kell.
Ahol van lehetőség az egyéni támadásokra ott eltolhatjuk a barakkokat lefelé és a házakat felfelé annyira hogy az összes barakkunk működjön és csak a tornyok és a bankok ne működjenek ez kb 16%ház és 66%barakk (egyéniben a tábornokok és a alulról bónusz miatt nagyobbat ütünk mint klánban)

ez tudom, kicsit buta kérdés... de mért kell a népességhiányt pótolni?:confused:
alapból, miből fog adódni a népességhiány?
még sosem nem jártam A-ban sajnos, mindig töröltem még mielőtt megérkeztem volna :D

Rebellis 04-05-2008 09:44

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 168506)
ez tudom, kicsit buta kérdés... de mért kell a népességhiányt pótolni?:confused:
alapból, miből fog adódni a népességhiány?
még sosem nem jártam A-ban sajnos, mindig töröltem még mielőtt megérkeztem volna :D

A-nak a kérdéseidhez semmi köze..:-)
A népesség hiányra részben már a bemásolt részben is ott a válasz:-)
De ha megnézed a 10% házat..
És számolsz mikor kinn van lehetséges max sereg magad is rá jössz:-):rolleyes:;)

Arwen 04-05-2008 10:32

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168464)
No akkor az én éplistám:
10%ház
10%torony
1db raktár
4%kocsma
3%templom
72%barakk
20 bank

Ez egy klánütésre felépült ország.
A srác azt mondta először jár A-ban. Nem hiszem, hogy egyfős klánt alapít, óriási tartalékkal. (és ismerősökkel, akik kisegítik, ha megszorul, értem ez alatt azt, hogy x rúnám van kint y áron, vegyétek meg gyorsan, mert kv előtt kell a pénz.)

Ismét gratulálok Serg a sok sikeres klánütésedhez, de azt halkan megjegyezném, ha ezzel az éplistával belebotlasz pár jó játékosba, sok minden nem marad belőled. Az mellékes, hogy az 1/A jó játékosainak a nagyrészével, baráti kapcsolatban vagy.

A te éplistádhoz kell egy olyan háttér is, amivel csak te rendelkezel. Na meg sok szerencse. :)

kokopesta 04-05-2008 12:00

udv! igen jónak mondott ez az éplista csak szerintem kicsit tulzott a 12% torony mert ha egy elf a cél ami elég sokvan minden plussz számit mivel nem a védelem az cél . azt kell tudni h az ork mire jó nem védelemre az tuti, én 6 esetleg 8 % tornyot javaslok!

Serg 04-06-2008 00:36

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 168511)

ha ezzel az éplistával belebotlasz pár jó játékosba, sok minden nem marad belőled.

Megtisztelsz azzal ha úgy gondolod hogy hozzám rögtön pár jó játékos kell,de nyilván egy éplista rugalmas és akik lebecsülik az orkot azok pont úgy járnak mint az a két gnóm akiket leártóztam orkal majd szépen földre is beütöttem...és itt jöhetne az idézet a Ludas Matyiból :D

Betelgeuse 04-06-2008 08:46

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168630)
Megtisztelsz azzal ha úgy gondolod hogy hozzám rögtön pár jó játékos kell,de nyilván egy éplista rugalmas és akik lebecsülik az orkot azok pont úgy járnak mint az a két gnóm akiket leártóztam orkal majd szépen földre is beütöttem...és itt jöhetne az idézet a Ludas Matyiból :D

Biztos profik lehettek ha 3 % templommal leártóztad őket... Egy ilyen éplistával az A-ban tudsz villogni mert megvan a hátszeled hozzá máshol meg ha közeledik valaki gyorsan szabira hetekre a törpével:D

Serg 04-06-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 168648)
Biztos profik lehettek ha 3 % templommal leártóztad őket... Egy ilyen éplistával az A-ban tudsz villogni mert megvan a hátszeled hozzá máshol meg ha közeledik valaki gyorsan szabira hetekre a törpével:D

Szeretem a buta embereket akik ráadásul magukat gúnyolják hol olvastad hogy 3% templommal ártóztam őket???:D
Az is érdekes hogy amikor a klánotok alatt megjelentem villámgyorsan szkra mentetek te és a barátaid te nagy hős(cincér)

Betelgeuse 04-06-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 168649)
Szeretem a buta embereket akik ráadásul magukat gúnyolják hol olvastad hogy 3% templommal ártóztam őket???:D
Az is érdekes hogy amikor a klánotok alatt megjelentem villámgyorsan szkra mentetek te és a barátaid te nagy hős(cincér)

Mivel már ez a 3. hazugságod a témában reagálnék...
Nem mentünk SZK-ra koppantál rajtunk. Akkor mentünk ki mikor lefordultunk de akkor már messze jártál
Azt állítottad, hogy az 5. szinten egyedül voltál és 2 körre se tudtál bontani azért szabiztál ebből se igaz semmi. A szövijeid bátran felléptek mikor közeledtünk pedig egy háború volt lebeszélve sőt Te akartál minket leszedni.
Amikor leütöttünk 2 körre bontottál és csak utána szabiztál le. Tudom, hogy kellemetlen ez neked és mosakodni kell de ne hazugsággal:D

vityu 04-06-2008 21:36

Fiúk, ez a topik az A-ról, azon belül pedig ork éplistáról szól! nem az 5. szinten lévő kis háborútokról, meg az ilyen-olyan gyávaságok megvitatásárólról...
Beszéljétek meg privátban. Én továbbrs is az ork éplistáit, esetleg kisebb nagyobb stratégiákat szeretnék itt látni kifejezetten A-ra!!!

Serg 04-06-2008 21:57

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 168709)
Mivel már ez a 3. hazugságod a témában reagálnék...
Nem mentünk SZK-ra koppantál rajtunk. Akkor mentünk ki mikor lefordultunk de akkor már messze jártál
Azt állítottad, hogy az 5. szinten egyedül voltál és 2 körre se tudtál bontani azért szabiztál ebből se igaz semmi. A szövijeid bátran felléptek mikor közeledtünk pedig egy háború volt lebeszélve sőt Te akartál minket leszedni.
Amikor leütöttünk 2 körre bontottál és csak utána szabiztál le. Tudom, hogy kellemetlen ez neked és mosakodni kell de ne hazugsággal:D

Akkor végszó:
1.Éjjel kettőkor koppantam reggel 6kor a legnagyobb oritok szkra ment:D Onnantól tényleg messze jártam...
2.Az X ben 4 full tápos ori ellen egy törpével egyedül esélyem sincs pláne hogy akkor veteted ki a piacról az egységeket amikor akarod.Két körre csak az ütés után kerültem lévén hogy 8 körröl indultatok,de nyithatsz neki külön topikot ha annyira büszke vagy hogy négyen egy sereggel be tudtok ütni egy törpét...
3.A szövijeim fellépése ügyében én nem nyilatkozom,nem az én tisztem.
4.Ha olyan gerinces lennél mint amilyennek kikiáltod magad akkor követnéd Tuvalut oda ahova te küldted
5.Bocs az offért!

Amu 06-06-2008 10:11

akkor ezek szerint egy orknak nem is kell sem tanya sem bank?

Valezius 06-06-2008 10:16

Quote:

Originally Posted by Amu (Post 179104)
akkor ezek szerint egy orknak nem is kell sem tanya sem bank?

Tanya nem kell, raktár se. A szövetségi raktárból vesz ki a HT.

Bank nélkül is lehet játszani, de azért jó tud lenni, ha van.

Xeper 06-06-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 179105)
Bank nélkül is lehet játszani, de azért jó tud lenni, ha van.

Inkább csak rossz tud lenni ha nincs :D

Amu 06-06-2008 11:15

és tekik kellenek egy orknak?
vagy elég csak lakás és hadi teki?

Valezius 06-06-2008 11:52

Quote:

Originally Posted by Amu (Post 179108)
és tekik kellenek egy orknak?
vagy elég csak lakás és hadi teki?

Én nem tartanék, csak ha éppen támadok, akkor legyen benn a toli+mágia, és legyen fenn az mp tiszta.
Én így csinálnám.

Alapesetben hadit se tartanék, ha ki tudom venni, amikor támadnak.
Ha nem tudom kivenni, akkor benn kell tartani.

vityu 06-06-2008 12:49

Hát szerintem meg kell 1raktár, hogy kétkörönkét egyen csak az ork.
Na meg tisztánlátás, meg mágikus pajzs??? Szerintem felesleges, aki át akarj a lopni, az úgyis át fogja, aki meg nem erre állt rá, annak meg kb hasonló tolvaj/varázslómennyisége van. szvsz. (Egy varázslat kell az orkra az meg a faji. Meg a védelem, ha jönnek.) Na meg fentebbi hektáron már néha a védelmet is nehéz 2körre felrakni, nemhogy még a tisztánlátást...Ahhoz kell 12% templom!

Valezius 06-06-2008 13:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 179121)
Hát szerintem meg kell 1raktár, hogy kétkörönkét egyen csak az ork.
Na meg tisztánlátás, meg mágikus pajzs??? Szerintem felesleges, aki át akarj a lopni, az úgyis át fogja, aki meg nem erre állt rá, annak meg kb hasonló tolvaj/varázslómennyisége van. szvsz. (Egy varázslat kell az orkra az meg a faji. Meg a védelem, ha jönnek.) Na meg fentebbi hektáron már néha a védelmet is nehéz 2körre felrakni, nemhogy még a tisztánlátást...Ahhoz kell 12% templom!

Mire eljut odáig megtanulja, hogy fel kell-e rakni.

Lenn meg, szerintem jó ha a támadás idejére fölkerül ez a kettő. A kitám bónusszal már elég jó.
Én biztos fölraknám. 1körre.

Remedy 06-06-2008 13:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 179124)
Mire eljut odáig megtanulja, hogy fel kell-e rakni.

Lenn meg, szerintem jó ha a támadás idejére fölkerül ez a kettő. A kitám bónusszal már elég jó.
Én biztos fölraknám. 1körre.

En viszonylag kis (egesz sokaig) hekin felraktam a pajzsot, persze nem 1, hanem 3 korre. :) A tisztanlatast nem, tok felesleges, altalaban ugyse nagyon volt tolim, csak ha strategiailag kellett. :) Az orknak sajnos nincs ennyi feles keszulije, tavolozni kell, markotany kell, vedelem kell, neha pajzs is kell, a tisztanra mar tuti nincs keszuli, max nagyon alacsony hekin, es a klantarsak segito aktiv tavolozasai eseten, de akkor is felesleges szerintem A-ban. :)

jampi 09-10-2010 18:08

udv. mindenkinek.
valaki irna 1 jo ep. listat orkra A-ban
egyeni haladasra?

csabi 09-10-2010 19:18

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 263476)
udv. mindenkinek.
valaki irna 1 jo ep. listat orkra A-ban
egyeni haladasra?

mennyi hektárra? mekkora klánban? mennyi tartalékkal? :)

jampi 09-10-2010 19:38

1700 hekire.6 fos klan, kajat kapok es csak 2 yardom van.infozgatnom is kellene

vityu 09-10-2010 19:58

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 263481)
1700 hekire.6 fos klan, kajat kapok es csak 2 yardom van.infozgatnom is kellene

Infózni nem nagyon kell az orknak :) Elméletileg bárkin átmegy. Rakj bele úgy 65% barakkot, meg 3% kocsmát, 6% templomot meg házat és tornyot.

Ha mindenképpen infózásra akarnak bírni, ami egyáltalán nem a te dolgod, akkor 10% kocsmával egész jól lehet éplistázni.

jampi 09-10-2010 20:05

mennyi haz kellene %-ban?

J.Ati 09-10-2010 20:09

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 263484)

18% :)

vityu 09-10-2010 20:18

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 263484)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 263485)
18% :)

HA tudsz figyelni, meg emberhiányt kezelni jól, akkor tényleg elég a 18%, de én 20-at jevaslok, főleg, mert alul már sok a hulla, és a betegséget is tudni kell majd kezelni, és nem feltétlenül pénzszórással. Tehát én 20%-ot javaslok.

jampi 09-10-2010 20:26

akkor nagyjabol csak 60% barakot tudnak kihozni, kicsit tobb tolival, ez meg jo, vagy mar keves?

vityu 09-10-2010 20:51

Quote:

Originally Posted by jampi (Post 263489)
akkor nagyjabol csak 60% barakot tudnak kihozni, kicsit tobb tolival, ez meg jo, vagy mar keves?

Betonelfeken nem fogsz valszeg átmenni, de minden másra (ott a mastercard :D) jó lesz! :)

jampi 09-10-2010 21:53

koszonom a segitseget:)

All times are GMT +1. The time now is 20:32.