Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tud-e bárki bármi hibáról? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2884)

Tsobi 04-22-2008 22:15

Quote:

Originally Posted by proff9 (Post 171196)
törpénél
Lelőhelyek feltárása
xx hektár területen lelőhelyek feltárása folyik, ami y kör múlva fejeződik be. Katonáidat csak ennek befejeztével tudod ismét bányafeltárásra küldeni.
Ebből az derül ki, hogy visszakapom, de valójában nem kaptam vissza.
Nagy meglepetés éri, ha nagy területen végzi.

Mármint a katonákat vissza-?

proff9 04-22-2008 23:30

Kerestem a súgóban, és nem találtam meg, hogy mi lesz a kiküldött katonákkal.
A felfedezés az pontos és azonnal meg lehet érteni "A felfedezéshez katonákra van szükség, akik megfelelő területeket találnak, és letelepednek. A letelepedett katonák visszatérnek régi életmódjukhoz.", de a lelőhely feltárásánál nincs erről pontos információ. Most, hogy már egyszer bebuktam így már tudom értelmezni az előbb kiemelt mondatot, hogy az a többi katonára vonatkozik ami otthon maradt.

proff9 04-23-2008 10:08

Felfedezés

Amikor elindítok egy felfedezést felül kiírja zöldben "x hektár felfedezésére küldöd az embereidet. Előreláthatólag 20 nap múlva telepednek le véglegesen.".
Szerintem a nap helyett inkább kört kellene írni. Először csak néztem, hogy mit csinálok 3 hétig utána rájöttem, hogy csak 20 óra.

Ati 04-23-2008 11:43

Quote:

Originally Posted by proff9 (Post 171246)
Amikor elindítok egy felfedezést felül kiírja zöldben "x hektár felfedezésére küldöd az embereidet. Előreláthatólag 20 nap múlva telepednek le véglegesen.".
Szerintem a nap helyett inkább kört kellene írni. Először csak néztem, hogy mit csinálok 3 hétig utána rájöttem, hogy csak 20 óra.

Ami nekik egy nap, az Neked egy kör.

Reni 04-23-2008 12:10

fel sem tűnt eddig, de tényleg félreérthető

tulip 04-23-2008 12:14

Mostanában (1-2 hete) a baloldali frame (a menü) nem mindig jelenik meg. Illetve ha meg is jelenik, csak több perces késéssel a betöltés után. Ezt IE-el tapasztalom 2 különböző gépen is.

Ati 04-23-2008 12:27

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 171263)
Mostanában (1-2 hete) a baloldali frame (a menü) nem mindig jelenik meg. Illetve ha meg is jelenik, csak több perces késéssel a betöltés után. Ezt IE-el tapasztalom 2 különböző gépen is.

Ez net-, vagy böngészőhiba.

Tsobi 04-23-2008 12:31

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 171262)
fel sem tűnt eddig, de tényleg félreérthető

Nekem feltűnt,de szerintem nyilvánvaló a dolog :)

Emiatt is:

Quote:

Originally Posted by Ati
# A Törpe faj egy új faji sajátosságot kapott az eddigiek mellé: területének 15%-áig bármikor lehetősége van lelőhelyeket találni, meglevő területének növelése nélkül. Természetesen ez is katonákat és pénzt igényel, akárcsak a felfedezés, és a lelőhelyek találásának arányai is a felfedezéskor megszokott arányúak. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Reni 04-23-2008 13:06

nem mondtam hogy nem nyílvánvaló, nekem is egyértelmű de ezekszerint nem mindenkinek

NorB 04-28-2008 06:32

nekem állandóan csúszkál az amortizációm, nem a 19. körökben van, hanem 19 körönként, de mondjuk a 14.-kel indul
ez nem tudom, hiba-e, de idegesítő

Valezius 04-28-2008 07:19

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 171931)
nekem állandóan csúszkál az amortizációm, nem a 19. körökben van, hanem 19 körönként, de mondjuk a 14.-kel indul

Súgó:
Quote:

A tudománytekercsek 19 körönként kopnak, országod területétől függő mértékben.
Ha nálad így működik, akkor ez miért is lenne hiba? ;)

A legutóbbi módosításkor korrigálta Ati azt a korábbi hibát, hogy az új szinten törlődik a számláló.

ezentúl, ha 2körrel kopás után lépsz fel, akkor 17kör múlva megint kopni fog a teki...

Szerk: És ha 4-szer is leírod, hogy ez hiba, akkor is azt a választ fogod kapni, hogy nem az :p

J.Ati 04-28-2008 07:19

Quote:

Erről már volt párszor szó.
Mindjárt megkeresem neked:)
Ja és ez nem hiba!

J.Ati 04-28-2008 07:21

Az elvetett javaslatokból való ez a téma teki kopás!
Nézd át NorB:)

Ati 04-28-2008 08:15

Quote:

Minden 19. körben van. Valószínüleg nem pont a 19. körben léptél szintet, ezért nem egyezik a körszámlálóval. De ettől az még minden 19. körben van a játékod kezdete óta. Ez nem hiba, ez így a helyes.

NorB 04-28-2008 14:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 171946)
Minden 19. körben van. Valószínüleg nem pont a 19. körben léptél szintet, ezért nem egyezik a körszámlálóval. De ettől az még minden 19. körben van a játékod kezdete óta. Ez nem hiba, ez így a helyes.

elfogadom, hogy ennek így helyes működnie, de akkor is idegesítő

miután nincs kiírva, hogy melyik körben lesz amortizáció, ezért magamnak kell számolgatnom több orinál külön-külön, hogy melyik mikor amortizálódik
ez olyan, mintha nem lenne kiírva, mikorra jön be egy képzés, és nekem kéne rájönnöm

Valezius 04-28-2008 14:15

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 172026)
elfogadom, hogy ennek így helyes működnie, de akkor is idegesítő

miután nincs kiírva, hogy melyik körben lesz amortizáció, ezért magamnak kell számolgatnom több orinál külön-külön, hogy melyik mikor amortizálódik
ez olyan, mintha nem lenne kiírva, mikorra jön be egy képzés, és nekem kéne rájönnöm

Nem olyan...

Eddig mit csináltál elosztottad a számot 19-cel és megnézted a maradékot.
Ezentúl ugyanezt kell csinálni, csak nem akkor kopsz, amikor 0 a maradék, hanem mondjuk akkor, amikor 2.
Ha pedig szintlépésnél eltárolod, hogy mennyi kört töltöttél lent, egyből tudni fogod, mikor kopsz, nem kell kikísérletezni, hogy mennyi a maradék.

NorB 04-28-2008 14:19

most nehogy elmagyarázd, hogyan kell csinálni...

és bizony ugyanolyan
elindítom a képzést, és NEM számolgatom, mikor jön be, hanem ránézek a tanácsadóra
és a seregnél sem számolgatom, mikor ér vissza, hanem ránézek a tanácsadóra
és a tekercsirásnál is, és varázslatoknál is stb.

Valezius 04-28-2008 14:24

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 172030)
most nehogy elmagyarázd, hogyan kell csinálni...

és bizony ugyanolyan
elindítom a képzést, és NEM számolgatom, mikor jön be, hanem ránézek a tanácsadóra
és a seregnél sem számolgatom, mikor ér vissza, hanem ránézek a tanácsadóra
és a tekercsirásnál is, és varázslatoknál is stb.

És eddig ránéztél a feljutás menüpontra és láttad mikor kopik? :eek:

Kijött, hogy 14kör múlva lesz 19-cel osztható és akkor kopott.

Most hozzá kell adni mondjuk kettőt, tényleg teljesen más :)

NorB 04-28-2008 14:31

ja, neked is biztos 3 különböző csopiban okoz ez problémát, és rögtön tudod, hogy ez most a 14-es, a 16-os, avagy a 11-es kopású ori úgy ránézésre

jó neked

Ati 04-28-2008 14:32

Egyéb PROBLÉMÁRÓL tud-e valaki?

Akár 05-03-2008 18:33

Sziasztok!

Nem tudom, hiba-e, de mindenesetre a Queosia-ban találtunk egy érdekes dolgot, amire nem jöttünk rá, mitől van.

A távolbalátások időpontja az én szemszögemből:

2008-05-03 07:05:17 XYZ (#xxx) farsight spell:

2008-05-03 07:05:06 Your farsight spell:

XYZ szemszögéből:

2008-05-03 09:05:17 ZYX (#yyy) farsight spell:

2008-05-03 09:05:11 Your farsight spell:

Egy harmadik társunk szemszögéből:

2008-05-03 08:05:17 ZYX (#yyy) farsight spell:

2008-05-03 08:05:17 XYZ (#xxx) farsight spell:

Általam megnézett szövetségi mágikus események szerint:

2008-05-03 07:05:11
XYZ

(#xxx)
Your farsight spell:

Troops attacking your country:
We sense no troops coming.
Troops attacking your allies:
We sense no troops coming towards any of the allies.
Troops attacking your alliance:
We sense no troops coming towards our alliance.

2008-05-03 07:05:06
ZYX(#yyy)
Your farsight spell:

Troops attacking your country:
We sense no troops coming.
Troops attacking your allies:
We sense no troops coming towards any of the allies.
Troops attacking your alliance:
We sense no troops coming towards our alliance.

Akár 05-03-2008 18:33

Kérdem én, mi a pontos idő?

Ati 05-03-2008 18:34

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 172861)
Kérdem én, mi a pontos idő?

Mindenki állítsa az időzónáját UTC szerinti időre, és akkro egyforma lesz. Ha mindenkinek más van írva, akkor mindenkinél a saját időzónája szerinti idő lesz feltüntetve.

Akár 05-03-2008 19:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 172862)
Mindenki állítsa az időzónáját UTC szerinti időre, és akkro egyforma lesz. Ha mindenkinek más van írva, akkor mindenkinél a saját időzónája szerinti idő lesz feltüntetve.

Ati, nekem a másodpercekkel van problémám, ráadásul a saját és a szövetségi események is eltérést mutat, ugyanabban az időzónában.

Ez is annak az oka?

Ati 05-03-2008 19:06

Quote:

Originally Posted by Akár (Post 172871)
Ati, nekem a másodpercekkel van problémám, ráadásul a saját és a szövetségi események is eltérést mutat, ugyanabban az időzónában.

Ez is annak az oka?

A másodpercek ilyenkor ne zavarjanak. Ha távolbanézel, akkor lesz egy esemény Neked, lesz egy esemény az első szövidnek, lesz egy esemény a második szövidnek, lesz egy esemény a harmadik szövidnek, ha A-ban vagy akkor egészen a kilencedik szövidig. Ezek nem egyszerre keletkeznek, mert a számítógépek buták, és egyszerre csak egyetlen dolgot tudnak csinálni. Ezek egymás után keletkeznek, így a másodperc ugyanannál a távolbalátásnál minden további nélkül lehet különböző az egyes tagoknál, attól függően, hogy ez náluk mikori esemény.

Akár 05-03-2008 19:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 172873)
A másodpercek ilyenkor ne zavarjanak. Ha távolbanézel, akkor lesz egy esemény Neked, lesz egy esemény az első szövidnek, lesz egy esemény a második szövidnek, lesz egy esemény a harmadik szövidnek, ha A-ban vagy akkor egészen a kilencedik szövidig. Ezek nem egyszerre keletkeznek, mert a számítógépek buták, és egyszerre csak egyetlen dolgot tudnak csinálni. Ezek egymás után keletkeznek, így a másodperc ugyanannál a távolbalátásnál minden további nélkül lehet különböző az egyes tagoknál, attól függően, hogy ez náluk mikori esemény.

Kösz, Ati.

Most már kevésbé bután halok meg! :)

Smooth Scroller 05-04-2008 11:31

ati, van 1 kis logikai hiba. nem veszes, de van.

a diplomaciaba a 4/l-ben eppen hirdet vki (lassan lejar a hirdetes, de meg fenn van), aztan mar a 3/g-ben van.

ha szabad javasolnom, a szintlepessel szunjon meg a hirdetes az elozo csoportban automatikusan. mert minek hirdet az, aki mar nincs is ott?

hogy torles, vagy anarhba rakas miatt is megmarad-e a hirdetes, azt nem tudom, csak valoszinusitem, hogy igen.

ddjjm 05-04-2008 15:25

e-mail üzenetnél még mindig rosszul írja ki a tekercsek eladását:
A piacon eladtál x hadügyi\ntudománytekercset y arany áron, ez összesen x*y arany bevételt jelent.

asher 05-05-2008 00:19

súgóba

hal.
már viszonylag kiderítettük, ha pecsétes levélkénk nincs is róla, de talán mindnekinek ildomos lenne tudnia, ezért súgóba bebiggyeszthetnétek a körváltásról valamit, vagyis körváltásnál mi hogy történik...

úgy tudom van is valami ilyesmi írás benne, de abban nem szerepel MINDEN körváltási esemény pedig pont ez a lényeg...
(most nem futom át, anno keresgéltem, találtam is, de sok minden hiányzott, pláne a különböző körváltós események összeillesztése)

hogy
-kopnak a tekik
-érkezik be a támadósereg
-épülnek fel az épületek (ér be a felfedezés)
-helytartó kimegy piacra (esetleg klánrakit használ, abból kivesz, abba betesz)
-helytartó varázsol(tat)
-varázslatok lejárnak
-emberek adóznak meg esznek
stb.

Ati mondta már eleget, hogy ez a játék kiszámíthatónak indul, hát, súgjuk meg egymásnak, hogyan kell számolni:)

Valezius 05-05-2008 00:57

Quote:

Originally Posted by asher (Post 173091)
hal.
már viszonylag kiderítettük, ha pecsétes levélkénk nincs is róla, de talán mindnekinek ildomos lenne tudnia, ezért súgóba bebiggyeszthetnétek a körváltásról valamit, vagyis körváltásnál mi hogy történik...

úgy tudom van is valami ilyesmi írás benne, de abban nem szerepel MINDEN körváltási esemény pedig pont ez a lényeg...
(most nem futom át, anno keresgéltem, találtam is, de sok minden hiányzott, pláne a különböző körváltós események összeillesztése)

hogy
-kopnak a tekik
-helytartó varázsol(tat)
-varázslatok lejárnak
stb.

Ati mondta már eleget, hogy ez a játék kiszámíthatónak indul, hát, súgjuk meg egymásnak, hogyan kell számolni:)

Eltévesztetted a topicot :)
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2883

Ati 05-05-2008 16:30

Quote:

Originally Posted by asher (Post 173091)
hal.

hogy
-kopnak a tekik
-helytartó varázsol(tat)
-varázslatok lejárnak
stb.

Ebben mi a hiba?

Paliking 05-05-2008 17:05

Nem tudom általános hiba-e, vagy csak nálam jelentkezett ez. Az orimmal most léptem fel A-ba, és klánbalépéskor 1% földet követelt tőlem a Császár, holott 0-át kellett volna. Írok a supportra is ezügyben, hátha nem általános, csak nálam van gebasz.

Ati 05-05-2008 17:09

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 173166)
Nem tudom általános hiba-e, vagy csak nálam jelentkezett ez. Az orimmal most léptem fel A-ba, és klánbalépéskor 1% földet követelt tőlem a Császár, holott 0-át kellett volna. Írok a supportra is ezügyben, hátha nem általános, csak nálam van gebasz.

Régen már jártál az A-ban? Úgy értem NAGYON régen?

BimmBimm 05-05-2008 18:31

Értesítő e-mailben még mindig ott van a hiba. Pl.:

A piacon eladtál ** hadügyi\ntudománytekercset ** arany áron, ez összesen ** arany bevételt jelent.

Vagy ez nem hiba?

Ati 05-05-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 173174)
Értesítő e-mailben még mindig ott van a hiba. Pl.:

A piacon eladtál ** hadügyi\ntudománytekercset ** arany áron, ez összesen ** arany bevételt jelent.

Vagy ez nem hiba?

Ez már volt, köszi, ez már feljegyezve:

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 173010)
e-mail üzenetnél még mindig rosszul írja ki a tekercsek eladását:
A piacon eladtál x hadügyi\ntudománytekercset y arany áron, ez összesen x*y arany bevételt jelent.

Paliking 05-05-2008 23:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 173167)
Régen már jártál az A-ban? Úgy értem NAGYON régen?

igen eléggé. 17k kört voltam fent a másik orival plusz némi SZK meg szabi

Ati 05-06-2008 08:10

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 173226)
igen eléggé. 17k kört voltam fent a másik orival plusz némi SZK meg szabi

Akkor ez nem hiba. A régi szabályok értelmében forduláskor megmaradt a leadandó földmennyiség. Néhány éve van csak az a változás, hogy leforduláskor törlődik, és következő alkalommal ismét nulláról indul. Akik még ez előtt fordultak le, azoknak még nem nulláról indul második alkalommal a leadandó földmennyiség. Ha most újra lefordulsz, akkor már Neked is nullázódik.

bpeet 05-06-2008 11:53

wapon az események menüpontot nekem nem nyitja meg 2 különböző típ. nokia sem, az egyik kilép a böngészőből, a másik ismeretlen formátummal áll le.

Paliking 05-06-2008 13:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 173251)
Akkor ez nem hiba. A régi szabályok értelmében forduláskor megmaradt a leadandó földmennyiség. Néhány éve van csak az a változás, hogy leforduláskor törlődik, és következő alkalommal ismét nulláról indul. Akik még ez előtt fordultak le, azoknak még nem nulláról indul második alkalommal a leadandó földmennyiség. Ha most újra lefordulsz, akkor már Neked is nullázódik.

ok köszi, akkor ezt bebuktam :P szerencsére csak egy klánbalépésem volt

Smooth Scroller 05-08-2008 18:58

ati, 4650 teki nem 30% a tanacsado szerint, csak 29. 4651 mar igen, de a sugo azt mondja, hogy 4650 mar 30%. vmi 1-el el van csuszva. (lehet, hogy nem csak 30%-nal el a problema, mas %-nal nem neztem meg.)

All times are GMT +1. The time now is 04:25.