![]() |
Quote:
Ha egyszer csak a vasút mellett kitakarítanának nem tudom meddig maradna úgy... |
Quote:
|
Quote:
a tavaknál nincs, a macik pedig kinn vannak a város szélén értelemszerű okokból, ott nem néztem, de ha odarakta valaki, akkor az nem lehetett valami okos ember :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szomorú, h az emberek mennyire nem törödnek saját környezetükkel és képesek elnézni és létrehozni azt ami ott van :mad::mad: |
Kiváncsi lennék, hogy mennyire izzadtak meg tegnap a rendszerirányítóban :D
Ezek a "kapcsoljunk le egyszerre mindent" akciók igen nagy marhaságok ebben a formában, a villamos hálózat nem ilyenre van kitalálva. Az más kérdés, hogy a célja szép. Miért nem lehet arra kérni az embereket, hogy ezen a napon tartson mindenki 1 órát VALAMIKOR, hogy nem kapcsol be elektromos eszközt? (pl ma hajnali 2-3 között jó is lett volna :p) |
Quote:
|
Quote:
Igénye a környezetére meg még annyinak sincs... Mi még sajnos ott sem tartunk hogy a rendes kukáig elvigyen bármit is. |
talán ezért van jelentősége, mikor mi mentünk és szedtük a szemetet, nem vártuk, hogy más tegye. Tapasztalat, ha a marad egy kis szemét újratermelődik, ha tisztára takarítjuk, már nem rakták le.
Persze néha elképesztő dolgokat is találtunk. A hegytetején, csak gyalog megközelíthető helyen hűtőszekrényt. Hogyan vitte fel nem tudom. |
Quote:
Van egy jó kis túra, az Aranyszarvas, ami pont tegnap volt, ott útközben adnak csokit, üdítőt, ilyesmiket. És hogy ne dobd el a papírját, mindegyiknek a csomagolására írnak egy számot, amit a végén ha leadsz, akkor résztvesz a tombolahúzáson. Szóval érdeked, hogy ne szétdobáld, hanem a végén egy helyen add le. Aranyos kezdeményezés, még ha csak egy igen kis célcsoportot érint is. |
Quote:
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, ha jól emlékszem :) |
Quote:
:):):) Ez mindenféle szempontból jó: 1. Neveli a szülőket és a gyerekeket a környezettudatos magatarásra 2. Összébbhozza a csoport családjait a versenyszellem és így még családiasabb lesz a csoport. 3. Pénzt hoz a csoportnak amiből különböző dolgokat lehet venni. |
Quote:
|
Quote:
Volt, de mivel szűk környezetemben télen jó a busz, nyáron a kerékpár így felesleges. A barátnőmhöz és Tőle vissza pedig vonattal megyek, ha le nem késem... :D:D:D |
Quote:
Ha csak annyi marad meg bennük, hogy mikor van a Föld napja már jó. Amúgy azt gondolom,a szemétmegfelelő kezelése csak az alap. A víz és az áramtakarékosság kialakítása már egy lépés... Innen lehet még tovább is menni, de az kevés ha a gyerekeket próbáljuk ránevelni. 1. mert mire felnőnek addigra majdhogynem késő 2. A felnőtt minta, a gyerek úgyis azt csinálja amit lát és nem azt amit mondanak Neki. Hiába mondom, Pistike ne szipogj, ha otthon azt látja... |
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/szem_t.jpg
A kép aláírása:eek: Új definíció: az ember szemetelő állat |
megint
És megint itt van:). 2009 március 28.-án 20.30-kora Föld órája. Ekkor kellene kikapcsolni, csak egy órára, az elektromos berendezéseket!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Én még mindig csak annyit tudok mondani, hogy ok, hogy van, legyen, szívesen ki is kapcsolnék mindent, de miért akkor, amikor sötét van???? Akkor nem tudok se olvasni, se tanulni, SEMMIT, csak bambulhatok bele a sötétbe.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Jó, na most én nem tudom, hogy ezt ki találta ki, de egyáltalán nem vicces! Direkt nem kapcsoltam fel a villanyt, hogy föld órája, meg mittomén, aztán most takaríthatom a wc-t...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Van erről valahol valami statisztika, hogy ez alatt az egy óra alatt az átlagosnál mennyivel sikerült több szén-dioxidot kibocsátani a gyertyák miatt?
|
Az lenne szép ha ezt mindenki betartaná.
Az áramszolgáltató tuti magához nyúlna ha mindenki egyszerre kapcsolna be utána mindent... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én megértem a kezdeményezést, de azt gondolom, hogy ha arra akarom felhívni a figyelmet, hogy egy úton sok a kátyú, akkor ezt nem úgy kéne megtenni, hogy kimegyek, és ások még 3 gödröt. |
Quote:
|
|
Szerintem meg nem abban van a megoldás, hogy kevesebb energiát használunk föl (bár érdemes a hatékonyságra is törekedni)... sokkal inkább abban, hogy kedvezőbb megoldásokat keresünk. Azaz nem a drága szénvegyületeket kéne elégetni, hanem más, kevesebb mocsokkal járó módszereket kellene alkalmaznunk. Értem ezalatt főképp a fissziós erőműveket.
A másik, hogy az olajvállalatok uralmát kellene mihamarabb megtörni, és a fúziós fejlesztéseket támogatni. Szép kis utópia, nem? :D De nemsokára úgyis kifogyunk az olajból, érdekel majd, hogy hogyan tovább :p |
Azért az sem árt ha odafigyelünk a kevesebb energiafogyasztásra. Nem olyan nagy dolog lekapcsolni a villanyt, vagy áramtalanítani a TV-készüléket.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:38. |