Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   4,2 milliárd arany limittel kapcsolatos felvetések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2814)

komisz86 03-06-2008 16:10

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 163495)
A súgót sztm nagyon kevés új játékos olvassa ki, mert túlságosan nagy (1). Inkább hasonlít egy játékleírásra, viszont abból a szemszögből nézve meg mindenképp hiányos. Nem csak a 4,2 mrd miatt, vagy az olyan kuriózumok miatt amit Gee emleget. Sokkal gyakrabban fordulnak elő olyan események, akciók, amiknek a pontos eredményét csak múltbéli ismeretek alapján lehet jósolni, tudni.
Mivel ezekkel a számokkal kapcsolatban eddig az általános hozzáállás az volt, hogy "saját magadnak kell kitapasztalni" (2), itt is legfeljebb annyit tartanék célszerűnek megemlíteni, hogy 'országod kincstárában csak korlátozott mennyiségű arany halmozható fel'. (vagy hol is? :p)
Ha szerepelne a pontos összeg, az összetéveszthető lenne vmi ronda sormintával, ha meg mégis elolvassa vki, bele se kezdene a komoly játékba, mondván h neki annyi úgyse lesz (3). Nekem biztos csökkentette volna a kedvem, mert túl korán olvashattam volna el ezt a részt. :)

Bocsi de nem értek egyet veled. (1) Aki nem olvassa el a súgót azt nem is zavarja ha ez szerepel benne, aki viszont veszi a fárdtságot hogy végigbogarássza az szerintem jusson belőle minnél több infóhoz. Mert így valamelyest csökken a hátránya azokkal szemben akik már évek óta játszanak. (2) A "saját magadnak kell kitapasztalni" elv azzal nem sérül hogy itt megtalálható ez az infó? Nem értem miért ne lehetne benne a súgóban is. Azt elég durva tanúlópénznek tartom azt hogy hosszú hónapok gyűjtögetése, harácsolása vesszen el azért, mert valaki nem olvassa a külső fórumot. (3) Van ennél sokkol rondább sorminta a súgóban, lsd. felfedezés súgó. Ott a 2948 hekis szám nem veszi el az újak kedvét? (Szerintem azt sokkal nehezebb elérni mint a max. pézt.) Mellesleg szerintem ez, pont hogy meghozza a kedvet mert az a hatást kelti hogy nem lehet a végtelenségig elhúzni a többiektől. Egy szó mint száz, szerintem jó ötlet hogy kerüljön be a max. pénz a súgóba, vagy legalább is az hogy van ilyen és a részleteket a külső fórumon meg lehet találni;)

Survivor 03-06-2008 17:54

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 163399)
A 3. része nem tetszik, a 2. részét nem is értem, az 1. meg felesleges. :D

Részletesen:

3. rész: miért lenne meggátolva? És ha az ellenséget akarom szétcsorgatni? Ti. ez is egy taktikai lépés......

Sok minden nincs a súgóban... Nem is biztos, hogy be kéne kerülniük. ;)

Meg kell mondanom őszintén, hogy erre nem gondoltam. Igazad van. Bár más kérdés, hogy szétcsorgatni egyedül te sem tudod, mert az ugye azt feltételezné, hogy nálad több, mint 4,2 milliárd van és abból vásárolsz. De egy klán valóban tud így kárt okozni, ha talál másik olyan klánt, akinek fogalma sincs arról, hogy van ilyen limit. Nekünk azért ennyi pénzünk nincs :(
De azért az esélyegyenlőség miatt célszerű lenne mindenféle limitet beírni a súgóba. Mi most ebbe futottunk bele, a többivel még azért nem találkoztunk, mert nem képeztünk ennyi katonát és nem írtunk ennyi tekercset egyidőben. De most már legalább ezt is tudom ;) Milyen jó is lenne ezeket a súgóban olvasni. Ezek a dolgok leírva kevésbé frusztrálnak, mint mondjuk a minimum-maximum földterület. Ártani senkinek nem árt az a plusz 5-6 sor, amiben a limitek benne vannak. Akár egy új súgótémaként: Limitek

Synkel 03-06-2008 19:03

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 163556)
Meg kell mondanom őszintén, hogy erre nem gondoltam. Igazad van. Bár más kérdés, hogy szétcsorgatni egyedül te sem tudod, mert az ugye azt feltételezné, hogy nálad több, mint 4,2 milliárd van és abból vásárolsz. De egy klán valóban tud így kárt okozni, ha talál másik olyan klánt, akinek fogalma sincs arról, hogy van ilyen limit. Nekünk azért ennyi pénzünk nincs :(
De azért az esélyegyenlőség miatt célszerű lenne mindenféle limitet beírni a súgóba. Mi most ebbe futottunk bele, a többivel még azért nem találkoztunk, mert nem képeztünk ennyi katonát és nem írtunk ennyi tekercset egyidőben. De most már legalább ezt is tudom ;) Milyen jó is lenne ezeket a súgóban olvasni. Ezek a dolgok leírva kevésbé frusztrálnak, mint mondjuk a minimum-maximum földterület. Ártani senkinek nem árt az a plusz 5-6 sor, amiben a limitek benne vannak. Akár egy új súgótémaként: Limitek

Több ország simán szétcsorgat olyanokat is akik tudnak a limitről:) Csak meg kell találni azt az áruját amiből elég sok van kinn, és hozzá kell férni.

És egy ori is be tud csorgatni egyet. Csak az kell hozzá, hogy a célpont ne legyen full üres. ( na meg itt is az áru ismerete amivel érdemes próbálkozni)

Survivor 03-06-2008 19:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 163571)
Több ország simán szétcsorgat olyanokat is akik tudnak a limitről:) Csak meg kell találni azt az áruját amiből elég sok van kinn, és hozzá kell férni.

És egy ori is be tud csorgatni egyet. Csak az kell hozzá, hogy a célpont ne legyen full üres. ( na meg itt is az áru ismerete amivel érdemes próbálkozni)

Nekem van lent a garázsban egy rakás lom. Ha kirakom piacra, megtennéd, hogy túlcsorgatsz vele? :D :D :D
Megadnám a számlaszámom, ahová tudsz csorgatni :p

Kutyuleee 03-06-2008 23:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163502)
Ebben teljesen egyetértek. Ha szebmesül azzal, hogy van egy olyan korlát, ami számára most teljesen megfoghatatlan, de olyan fontos és olyan sokakat érint, hogy a súgóba bele kellett írni... hát, az nem egy túl jó kezdés.

Sztem a sormintás probléma, és ez az "ijesztés" egyszerü megfogalmazással emészthetővé tehető.
pl "technikai okokból a játékban tárolható bizonyos javakból van egy maximális mennyiség ami ~4,2mrd." Lényegében, egy kezdőnek ez egy lényegtelen infó, de nem ijesztő így sztem. ebből nem az jön le neki, hogy megkellett huzni egy határt vhol, hanem hogy erőforrás okokból ennyi (mégha ez közel is áll a valósághoz:D). És igazán nagy jelentősége nincs. de, ha már ekkora pénzekkel bánik, pl A-ban egy klánban, akkor rémleni fog neki, hogy látott vmi ilyesmit a súgóban...

vityu 03-07-2008 00:00

Akkor ha annyira nem akarjuk elvenni a kedők kedvét (mondjuk szerintem ösztönző, az hogy ha örül a 200k aranyának, és rájön, hogy ez nem valami sok, és elkezdi kipakolgatni a túlcsorgó raktárát a piacra, hogy több legyen. Már megérte...), akkor legyen benne csak az 1/A súgójában. Máshol nem jelent gondot. Esetleg még a B topjában, de máshol elenyésző. Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, hogyha felvásárolják a tekercseket, de ők meg tudnak a limitről (mert a kezdők még annyi tekercset sem írnak, ami kellene...), és amúgy sem tehetnek ellene semmit!

J.Ati 03-07-2008 00:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 163609)
Sztem a sormintás probléma, és ez az "ijesztés" egyszerü megfogalmazással emészthetővé tehető.
pl "technikai okokból a játékban tárolható bizonyos javakból van egy maximális mennyiség ami ~4,2mrd." Lényegében, egy kezdőnek ez egy lényegtelen infó, de nem ijesztő így sztem. ebből nem az jön le neki, hogy megkellett huzni egy határt vhol, hanem hogy erőforrás okokból ennyi (mégha ez közel is áll a valósághoz:D). És igazán nagy jelentősége nincs. de, ha már ekkora pénzekkel bánik, pl A-ban egy klánban, akkor rémleni fog neki, hogy látott vmi ilyesmit a súgóban...

Így korrekt lenne a megfogalmazás és nem "ijedne" meg senki:)
Vagy legalább az 1/A súgóba kerüljön be,hogy ne "ijedezzenek" az emberek.

4.294.967.295 -ot miért kerekíti mindenki 4,2 mrd-nak?
Már majdnem 4,3 mrd-ról van szó ,de mindenki nagyon lekerekíti.

off:
vityu gyorsabb volt nálam

Tsobi 03-07-2008 00:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 163610)
akkor legyen benne csak az 1/A súgójában. Máshol nem jelent gondot. Esetleg még a B topjában, de máshol elenyésző.

Ezt cáfolnám. Volt olyan alkalom,mikor minden szinten szenvednem kellett,hogy ne csorogjak be folyton. És nem csak nekem,szöviknek is és a gömbik alapján még páraknak. Bár nekik segítettünk és elvettünk egy keveset mindig :D

[/quote]Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, ![/quote]

Szintén cáfolnám,mert nem :p

Tehát ha már bekerül a súgóba,akkor ne csak az 1/A-ba .. sztem.

vityu 03-07-2008 00:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 163620)
Ezt cáfolnám. Volt olyan alkalom,mikor minden szinten szenvednem kellett,hogy ne csorogjak be folyton. És nem csak nekem,szöviknek is és a gömbik alapján még páraknak. Bár nekik segítettünk és elvettünk egy keveset mindig :D

Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!

Tsobi 03-07-2008 01:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 163622)
Mondd azt, hogy a 3. valamelyik csoport 1000 országából 100 ezzel "szenved"! Mert nem hiszem el! Mert tolvaj voltam ott legutóbb, és nem igazán láttam ott ilyesmit...
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla!

Én elég erőteljesen nem w-ben szenvedtem ettől .. azaz ott még nem szenvedek ilyesmitől :) Viszont állítom,hogy az átlag 400 fős csopiban 50-en gyakori problémaként kezelték/kezelik a limitet. Mivel a gyors csoport külön téma,hisz ott a profik vannak (:cool:),tudták,hogy van limit és sasolták,hogy ne lépjék túl. De ha ez normál csopiban történik,olyan emberkével,aki nem tud róla,viszont a súgót olvasta,akkor kellemetlen a dolog.

[HTPA]GeeForce 03-07-2008 07:59

5. szinten is simán szétcsorgok... (Normálban is.)
Úgyhogy ha már bekerül, szerintem se az A súgójába kerüljön.

Survivor:
Egyedül is szét tudlak csorgatni, mert ha van nálad 2 mrd, és én felveszem a cuccodat 4 mrd-ért, akkor az a 2, ami nálad volt, az "sutty", megy a kukába... Buktál 2 mrd-t. Én meg kiteszem a 4 mrd értékű cuccot ugyanannyiért, amennyiért vettem. Tehát én nem bukok, mert ha felvásárolják a cuccodat (ami már az enyém), akkor nekem 4 mrd-re megy vissza a lóvém. ha pedig nem vásárolják, akkor van annyi cucc tartalékom. Itt csak és kizárólag te buktál be 2 mrd-t. Normál csoportokban 2 mrd csorgás okozhat problémát. (Mint azt ez a topic is mutatja.) :)
Mindazonáltal szerintem ez felesleges dolog még mindig, hiszen szerintem külső belső fórumon nap mint nap szó van ilyesmiről, tehát aki végignyom 5 csoportot, és nem tud erről, azt nem is érdekelte annyira. (Boccs, nem bántani akarlak, de az A-ba feljutni kb 1 év, ha kényelmesen játszik az ember. 1 év alatt nem jött rá az illető?)
Na mindegy.
Mivel a többséggel együtt Ati is az igenre szavazott, be fog kerülni a súgóba szerintem a 7.0-val.
Úgyhogy tartom magam a korábban leírtakhoz. Bekerülhet, szerintem felesleges, de ha már bent lesz, akkor sem fog zavarni.

Úgyhogy hajrá! :)

[HTPA]GeeForce 03-07-2008 08:03

Quote:

Csak úgy mellesleg mondom, hogy a 4. szinten úgy csináltak ki, hogy kijöttek rám szövisereggel, és a sereg csapódása előtt felvették a cuccomat a piacról... (én mf voltam).
Majdnem becsorogtam, és azonnal le is fosztottak a fenébe...
Zuhant a katmorálom, és nem maradt pénzem. Újráztam. Szóval van lóvé a csopikban, csak ezek szerint jól eldugták előled. :p:D

tulip 03-07-2008 10:25

Nem-mel szavaztam, de ez nem ilyen egyértelmű.

Erre az információra egy kezdő játékosnak nincs szüksége, ezzel gondolom mindenki egyetért. Aki pedig már játszik egy ideje, az úgyis találkozik ezzel a problémával, illetve tudomást szerez róla szövetségesektől, a fórumról, vagy rájön magától néhány gömb segítségével, amit leszabizott profi játékosokról készít... De jogos az igény, hogy azért ezt nem ártana a súgóból megtudnia annak, aki utána olvas. Viszont a súgó, -mint maga a játék is,- igen összetett. Talán sokan ezért nem olvassák el. Ezzel terhelni egy kezdő játékost, amikor örülhetünk ha egyáltalán olvassa a súgót. És ez a kezdő játékos számára teljesen felesleges adat nem egyedi eset.

Mást javasolnék. Nem lehetne-e egy kezdő és egy haladó játékosnak szóló súgót készíteni? A kezdőknek szóló súgó azt a célt szolgálná, hogy egy új játékos könnyen el tudjon indulni a játékban. Egy olyan, amivel könnyen elboldugol az ember. Rövid, áttekinthető és a játszáshoz elegendő. A haladóknak szóló súgóba pedig bekerülhetne minden.

Ati 03-07-2008 10:33

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 163678)
Mást javasolnék. Nem lehetne-e egy kezdő és egy haladó játékosnak szóló súgót készíteni? A kezdőknek szóló súgó azt a célt szolgálná, hogy egy új játékos könnyen el tudjon indulni a játékban. Egy olyan, amivel könnyen elboldugol az ember. Rövid, áttekinthető és a játszáshoz elegendő. A haladóknak szóló súgóba pedig bekerülhetne minden.

A kezdőknek szóló részt szolgálja a kézikönyv majd, ami itt a fórumon nyers verzióban elérhető, de még nincs összerakva. A tényleges kézikönyv formáját a 7-es verzióra fogja majd elérni, az akkori játékra fog tippeket és tanácsokat tartalmazni, ami alapján el lehet indulni.

Synkel 03-07-2008 14:35

Quote:

Ez évek óta így van, és mint kiderült egy hét éves rutinnal rendelkező játékos nem tudott róla. Szal nem kell itt csoportonkénti 10% meg semennyi se.

A játék fórumán leírtam már, hogy én viszonylag korán, kezdő koromban tudtam meg, hogy van ilyen limit, és mekkora. Viccesnek és feleslegesnek találtam a dolgot. Úgy voltam vele, hogy jópofa ez, szabunk egy limitet, de akkorát ami senkit nem befolyásol, mert annyi pénze úgysincs senkinek. Aztán idővel rájöttem, hogy pedig dehogynem:)

Szal én nem hiszem, hogy bármilyen kezdőt is elriasztunk azzal ha betesszük a súgóba a limitet. Meg egyébként is marhaság ilyenen vitatkozni. A súgó tartalmazza a játék szabályait, ami lényeges annak benne kell lenni, mert különben senkinek nincs honnan tudni. Azaz ha már van limit, annak vita nélkül helye kell legyen a súgóban, különben esetleg Survivorék elkezdhetnek vergődni, hogy kérik vissza az elvesztett értéket, mert ők ugyanis töviről hegyire elolvasták a súgót, betéve tudják minden passzusát, és mégis csorgott a pénzük. Csak szólok, fórumozni nem kötelező, nem lehet arra hivatkozni, hogy de hát a külsőn milliószor le van írva...

Paliking 03-07-2008 16:49

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 163612)

4.294.967.295 -ot miért kerekíti mindenki 4,2 mrd-nak?
Már majdnem 4,3 mrd-ról van szó ,de mindenki nagyon lekerekíti.

Mert mindenki úgy kerekít mint a Hódító :D lefelé

Survivor 03-07-2008 18:45

Quote:

Hát igen. A legtöbb esetben :) De nem minden esetben. Lehet láma vagyok, de eddig még mindig elkerült annak a veszélye, hogy 4,3 ( ;) ) milliárdnál több pénzt próbáltam volna magamnál tartani. Nyilván egyéni szoc. probléma, hogy valaki egy játékból mennyit ért meg, mikor érzi magát profinak, mikor mer tanácsokat adni másoknak. Az biztos, hogy ami "írva vagyon" annál nem lehet azt mondani, hogy "ja én erről nem tudtam", hiszen Ati akkor teljes joggal fogja azt mondani, hogy "drága játékostársam, nem ártana alaposabban átolvasni a súgót". Nem mondom, hogy felmondom fejből, de azért 2-3 havonta a nagy részét újra szoktam olvasni, mert nem a hódítóból élek, így aztán nem vagyok mindig mindenből naprakész :) Ami viszont nincs benne és fontos, az jobb, ha belekerül. :rolleyes:

Redback 03-07-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 163937)
Hát igen. A legtöbb esetben :) De nem minden esetben. Lehet láma vagyok, de eddig még mindig elkerült annak a veszélye, hogy 4,3 ( ;) ) milliárdnál több pénzt próbáltam volna magamnál tartani. Nyilván egyéni szoc. probléma, hogy valaki egy játékból mennyit ért meg, mikor érzi magát profinak, mikor mer tanácsokat adni másoknak. Az biztos, hogy ami "írva vagyon" annál nem lehet azt mondani, hogy "ja én erről nem tudtam", hiszen Ati akkor teljes joggal fogja azt mondani, hogy "drága játékostársam, nem ártana alaposabban átolvasni a súgót". Nem mondom, hogy felmondom fejből, de azért 2-3 havonta a nagy részét újra szoktam olvasni, mert nem a hódítóból élek, így aztán nem vagyok mindig mindenből naprakész :) Ami viszont nincs benne és fontos, az jobb, ha belekerül. :rolleyes:

Akkor kerüljenek bele azok a kis trükkök amiket nagy játéktapasztalattal szedtünk össze, és a kezdők egyből ennek birtokosai legyenek???Sztem nem...

Survivor 03-07-2008 19:35

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 163949)
Akkor kerüljenek bele azok a kis trükkök amiket nagy játéktapasztalattal szedtünk össze, és a kezdők egyből ennek birtokosai legyenek???Sztem nem...

Bakker, én ilyet nem mondtam. Tippek és trükkök ne kerüljenek bele a súgóba. De játékszabályok? Ne viccelj már, ez olyan, mintha lenne egy olyan törvény, amit nem ismer senki csak néhány ügyvéd és bíró. Nehogymár beírjuk a Btk.-ba, Ptk.-ba akárhová, ahová való, mert akkor nem fogunk tudni az alapján majd büntetni? Azért a limit az egy szabály. A játék része. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy bárki ezt ellenezné. Senki nem mondta, hogy a több éves trükköket írd le a kezdőknek, mert lehet nem is lenne kedvük úgy játszani. De azért a szabályoknak a szabálykönyvben a helyük.

Redback 03-07-2008 19:37

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 163953)
Bakker, én ilyet nem mondtam. Tippek és trükkök ne kerüljenek bele a súgóba. De játékszabályok? Ne viccelj már, ez olyan, mintha lenne egy olyan törvény, amit nem ismer senki csak néhány ügyvéd és bíró. Nehogymár beírjuk a Btk.-ba, Ptk.-ba akárhová, ahová való, mert akkor nem fogunk tudni az alapján majd büntetni? Azért a limit az egy szabály. A játék része. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy bárki ezt ellenezné. Senki nem mondta, hogy a több éves trükköket írd le a kezdőknek, mert lehet nem is lenne kedvük úgy játszani. De azért a szabályoknak a szabálykönyvben a helyük.

A Súgó nem szabálykönyv, és sztem a limit nem szabály....

Synkel 03-07-2008 19:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 163955)
A Súgó nem szabálykönyv, és sztem a limit nem szabály....

Lehet nem szabály. Mint ahogy nem szabály a tekikopás sem. Vegyük ki a súgóból.

Redback 03-07-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 163956)
Lehet nem szabály. Mint ahogy nem szabály a tekikopás sem. Vegyük ki a súgóból.

A Súgó segítséget nyújt a játék elkezdéséhez.A tekikopást sztem tudni kell, de a csorgást nem.Ha vkinek sikerül annyit összegyűjteni, az tudja hogy mikor csorog.

Matx 03-07-2008 19:51

szerintem Ne kerüljön be mert mindenkinek van joga arra , hogy egyszer egy nagy összeget bebukjon és csak az után jöjjön rá 'tapasztalatból' , hogy mit jelent a csorgás.....

Survivor 03-07-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 163958)
A Súgó segítséget nyújt a játék elkezdéséhez.A tekikopást sztem tudni kell, de a csorgást nem.Ha vkinek sikerül annyit összegyűjteni, az tudja hogy mikor csorog.

Kivéve a gyevi bírót.

Ha úgyis vérprofi vagy mit izgat az, ha a súgóból a lúzerek is tudni fogják a játékszabályokat.

Nem szabály...akkor meg mi? A limit az szabály. Ha van egy limit, ami fölött nem tárolhatsz semmit a diszkeden, akkor az a szabály, hogy e fölött nem tárolhatod. Jól néznénk ki, ha minden játékot befolyásoló tényezőt a súgón kívül tartanánk. Akkor tulajdonképpen játszanának tovább az őstagok, akik mindent tudnak a játékról.

Javaslom gyűjts össze még 30 ellenzőt és biztosan nem fog belekerülni a súgóba ez a szabály.

Egyáltalán nem ide tartozik, de azért leírom. Kb. 10-12 napja írtam a suppra, mert körváltáskor a klán minden nem termelő tagjánál elmentek az emberek. Utánakérdeztem, még legalább 3 klánnál fordult elő ugyanez. A support megerősített benne, hogy ez a dolog igenis előfordulhat. Lehetséges, hogy bizonyos részei a körváltásnak kimaradnak, sőt akár az egész körváltás is. Így aztán kimaradt a gabonakivétel és a nyersanyag berakás. El is mentek az emberek. Senki nem örül neki, de technikai okai vannak. Megértettem.

Ez szabály? Nem szabály. Benne kell lennie a súgóban? Nem feltétlenül. Mert akinek feltűnik az majd úgyis megkérdezi és szétüvölti a fórumokat, hogy mi történt. És ez lényegesen ritkább, mint mondjuk a túlcsorgás a jelek szerint. Hiszen erre az általam megkérdezett kb. 10 A-s tagból senki nem tudott magyarázatot adni. Ezt a kitérőt azért írtam le, mert vannak bizonyos dolgok, amiknek technikai okaik vannak, de gyakorlatilag a játékos szemszögéből Vis Maior. Ezeket baj lenne beleírni a súgóba. De amik előfordulhatnak, mert a program írásánál észszerű okok miatt szükség volt rá, azok bizony szabályok. :o

Nogixer 03-07-2008 23:40

Sziasztok, nem olyan rég azzal érvelt valaki, hogy ijesztő lenne egy kezdő számára!
Az mennyivel ijesztőbb, hogy azt írja ki hogy van ország tőle 780 körre?
Négy hónap játék után kerestem egy admin feliratos emberkét, és kifaggattam priviben hogy mennyi a max, mert érdekelt. Azt hiszem kutyu írta, és igazat adok neki: simán bele lehetne tenni minden cécó nélkül hogy kettő a harminckettediken, azaz ~4,3 milliárd.

Ati 03-08-2008 03:28

Quote:

Originally Posted by Nogixer (Post 164018)
Az mennyivel ijesztőbb, hogy azt írja ki hogy van ország tőle 780 körre?

Még szerencse, hogy ilyet nemigen ír ki senkinek. ;)

Tsobi 03-08-2008 07:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164034)
Még szerencse, hogy ilyet nemigen ír ki senkinek. ;)

A legnagyobb táv,amit jelenleg látok hozzám képest az 3252 karika :)

Andrew 03-08-2008 10:27

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 163970)
Nem szabály...akkor meg mi? A limit az szabály. Ha van egy limit, ami fölött nem tárolhatsz semmit a diszkeden, akkor az a szabály, hogy e fölött nem tárolhatod. Jól néznénk ki, ha minden játékot befolyásoló tényezőt a súgón kívül tartanánk. Akkor tulajdonképpen játszanának tovább az őstagok, akik mindent tudnak a játékról.

az én meglátásomban nem szabály... inkább egy, a programozással összefüggő limit :o
A limit az egy korlát szerintem... szabály akkor lenne, hogy ha valaki beállította volna, hogy a diszkeden nem tárolhatsz több adatot, pedig lenne hely... szerintem ez nem jó példa

Amúgy itt a fórum, elég sokszor szerepelt már rajta ez a limit, egyszerűen követni kell az eseményeket ;) :D

Synkel 03-08-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 164083)
az én meglátásomban nem szabály... inkább egy, a programozással összefüggő limit :o
A limit az egy korlát szerintem... szabály akkor lenne, hogy ha valaki beállította volna, hogy a diszkeden nem tárolhatsz több adatot, pedig lenne hely... szerintem ez nem jó példa

Amúgy itt a fórum, elég sokszor szerepelt már rajta ez a limit, egyszerűen követni kell az eseményeket ;) :D

Csak szólok, a játékosok töredéke fórumozik, a súgót viszont elvileg mindenki olvassa. Ráadásul a súgóra mint szabályzatra lehet hivatkozni, a fórumra nem. Főleg, hogy ez a fórum már elég terebélyesre duzzadt szerencsére, emellett tele van értelmetlenségekkel is, és ember legyen a talpán az a friss játékos (vagy bárki más) aki nekilát, és elejétől az egészet átolvassa. Akkor már inkább a súgót ajánlgassuk:)

Ati 03-08-2008 12:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 164049)
A legnagyobb táv,amit jelenleg látok hozzám képest az 3252 karika :)

Normál csoport 5. szintjén?

Kutyuleee 03-08-2008 12:15

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 164083)

Andrew ne ebben kötözködjetek. a limit egy határ, amit a játék üzemeltetője szabott meg, adattárolási okokból(vagyis szabály érvényü de bárhogy hivhatjuk). Ha egy játékban van egy határ akkor illik tájékoztatni a játékosokat.
a Fórumra való hivatkozást meg ne mondjátok már, mert hülyeség:
1, mert nem kötelező fórumozni
2,mert nagyon kevesen használják a külső fórumot

Amúgy pedig a súgó igenis szabálykönyv, mert abban szerepel az összes hivatalos szabály!!!

Tsobi 03-08-2008 12:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164113)
Normál csoport 5. szintjén?

Nem éppen :) Ötös szintnek ötös szint,de ANARCHISTA :)

Ati 03-08-2008 12:25

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 164118)
Nem éppen :) Ötös szintnek ötös szint,de ANARCHISTA :)

Én beregisztráltam egy országot, és senki nincs 4 körnál nagyobb távolságra a látótávolságomon belül. Úgyhogy azt hiszem, hogy kilőve az, hogy ez a kezdőket akárcsak a legcsekélyebb módon is érintené.

Valezius 03-08-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164120)
Én beregisztráltam egy országot, és senki nincs 4 körnál nagyobb távolságra a látótávolságomon belül. Úgyhogy azt hiszem, hogy kilőve az, hogy ez a kezdőket akárcsak a legcsekélyebb módon is érintené.

Attól még, hogy nem 200hektáron van, simán lehet kezdő az illető ;)

De én elvesztettem a fonalat, nem kanyarodtunk messzire a témától? :o
Bár azt se értem, mit lehet erről ennyit beszélni. :o

Redback 03-08-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 164117)
Amúgy pedig a súgó igenis szabálykönyv, mert abban szerepel az összes hivatalos szabály!!!

Hol van bene hivatalos szabály?

Valezius 03-08-2008 12:35

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 164126)
Hol van bene hivatalos szabály?

Quote:

Kérjük, hogy mindent, ami a Súgókban szerepel, figyelmesen olvass el, mert a leírt dolgok szabály erejűek.
Amiben szabály erejű dolgok vannak, az szabálykönyv...

pl.: szabály: hogyan kell jelenteni a jkszt, hogyan kell használni a dipit stb.

Redback 03-08-2008 12:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164127)
Amiben szabály erejű dolgok vannak, az szabálykönyv...

pl.: szabály: hogyan kell jelenteni a jkszt, hogyan kell használni a dipit stb.

Nah jó akkor meggyőztetek.Legyen benne a Súgóban.

Princ 03-08-2008 22:58

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 163538)
Bocsi de nem értek egyet veled. .... kerüljön be a max. pénz a súgóba, vagy legalább is az hogy van ilyen és a részleteket a külső fórumon meg lehet találni;)

Én úgy látom mégis egyetértünk. Ugyanarra az eredményre jutottunk. ;)
Quote:

A "saját magadnak kell kitapasztalni" elv azzal nem sérül hogy itt megtalálható ez az infó?

De igen, itt is könnyebb megtalálni mint a hódban kitapasztalni.
Quote:

Ott a 2948 hekis szám nem veszi el az újak kedvét?

Lehetséges, nem tudom. A kezdők által kezelt pénz és a limit között kb 3 nagyságrend különbség van, földnél ez 1 nagyságrend.
Mindenkinek aki nem ért, ajánlom próbálja rámondani ezerszer nagyobb összegre mint amit mostanában kezel, hogy nem túl sok, rövidesen neki is lesz annyi. De lehet nem árt még jobban elvonatkoztatni:
- A következő zh-ra 1 órát tudok tanulni.
- A jobbak 1000 órát tanulnak egy zh-ra.
- 'Biztos hamarosan én is fogok tudni 1000 órát tanulni.' :D
Akinek ez egy normális reakció, akkor vagy velem, vagy vki mással, de baj van.

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 163953)
Senki nem mondta, hogy a több éves trükköket írd le a kezdőknek, mert lehet nem is lenne kedvük úgy játszani. De azért a szabályoknak a szabálykönyvben a helyük.

Eltekintve attól, hogy itt nem szabályról van szó (mint azt írták is később), sztném kérni hogy ha a pénzlimit összeggel fel lesz tüntetve, akkor szerepeljenek az ennél sokkal gyakoribb és fontosabb dolgok is. Említek nagyhirtelen hármat:
- a távolságot milyen tényezők mennyire befolyásolják
- mi a körváltásoknál a részletes sorrend
- milyen tényezőktől függ a seregelhullás mértéke és hogyan

Ha ezek és más hasonlók ki lesznek írva, jobb lesz már egy külön gyűjtemény, amibe a most fehér alapon szereplő számok is bekerülhetnének egyébként.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164125)
Bár azt se értem, mit lehet erről ennyit beszélni. :o

Hát így. Nincs is más dolgom, mint viszonozni az ismétléseket. :)

Nogixer 03-09-2008 01:34

Nem okoskodni akarok, de attól hogy az egyik orim fent van az 1/A-ban, még én is azt hittem hogy csak szintlépéskor nem lehet több lé az oriban. Kezdő vagyok, pedig van már ott is orim. Arról már ne is beszéljünk hogy amikor megkérdeztem egy admint erről rendesen leírta hogy nem lehet szintet lépni 4,3 lével, tekivel, rúnával, de arról nem beszélt hogy túl is csordulhatok, vagyis azt kell feltételeznem hogy halvány lila dunsztja sem volt róla.

emre33 03-09-2008 13:20

Igen-re szavaztam, súgóba mindenképp kerüljön bele.

De kérdésem: Nem lehetne ezt megszüntetni? Vagyis két-három rekordoban tárolni a péz mennyiségét (esetleg más tipust alkalmazni), és igy már lehetne 2-3 szoros mennyiségü pénz is

All times are GMT +1. The time now is 00:56.