![]() |
Quote:
|
Quote:
De azért az esélyegyenlőség miatt célszerű lenne mindenféle limitet beírni a súgóba. Mi most ebbe futottunk bele, a többivel még azért nem találkoztunk, mert nem képeztünk ennyi katonát és nem írtunk ennyi tekercset egyidőben. De most már legalább ezt is tudom ;) Milyen jó is lenne ezeket a súgóban olvasni. Ezek a dolgok leírva kevésbé frusztrálnak, mint mondjuk a minimum-maximum földterület. Ártani senkinek nem árt az a plusz 5-6 sor, amiben a limitek benne vannak. Akár egy új súgótémaként: Limitek |
Quote:
Több ország simán szétcsorgat olyanokat is akik tudnak a limitről:) Csak meg kell találni azt az áruját amiből elég sok van kinn, és hozzá kell férni. És egy ori is be tud csorgatni egyet. Csak az kell hozzá, hogy a célpont ne legyen full üres. ( na meg itt is az áru ismerete amivel érdemes próbálkozni) |
Quote:
Megadnám a számlaszámom, ahová tudsz csorgatni :p |
Quote:
pl "technikai okokból a játékban tárolható bizonyos javakból van egy maximális mennyiség ami ~4,2mrd." Lényegében, egy kezdőnek ez egy lényegtelen infó, de nem ijesztő így sztem. ebből nem az jön le neki, hogy megkellett huzni egy határt vhol, hanem hogy erőforrás okokból ennyi (mégha ez közel is áll a valósághoz:D). És igazán nagy jelentősége nincs. de, ha már ekkora pénzekkel bánik, pl A-ban egy klánban, akkor rémleni fog neki, hogy látott vmi ilyesmit a súgóban... |
Akkor ha annyira nem akarjuk elvenni a kedők kedvét (mondjuk szerintem ösztönző, az hogy ha örül a 200k aranyának, és rájön, hogy ez nem valami sok, és elkezdi kipakolgatni a túlcsorgó raktárát a piacra, hogy több legyen. Már megérte...), akkor legyen benne csak az 1/A súgójában. Máshol nem jelent gondot. Esetleg még a B topjában, de máshol elenyésző. Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, hogyha felvásárolják a tekercseket, de ők meg tudnak a limitről (mert a kezdők még annyi tekercset sem írnak, ami kellene...), és amúgy sem tehetnek ellene semmit!
|
Quote:
Vagy legalább az 1/A súgóba kerüljön be,hogy ne "ijedezzenek" az emberek. 4.294.967.295 -ot miért kerekíti mindenki 4,2 mrd-nak? Már majdnem 4,3 mrd-ról van szó ,de mindenki nagyon lekerekíti. off: vityu gyorsabb volt nálam |
Quote:
[/quote]Csak a tekercset írogatók eshetnek ebbe bele, ![/quote] Szintén cáfolnám,mert nem :p Tehát ha már bekerül a súgóba,akkor ne csak az 1/A-ba .. sztem. |
Quote:
És akkor mint azt olvashattad is, elenyésző azok száma, akiket ez érint, és a legtöbb esetben ők tudnak is róla! |
Quote:
|
5. szinten is simán szétcsorgok... (Normálban is.)
Úgyhogy ha már bekerül, szerintem se az A súgójába kerüljön. Survivor: Egyedül is szét tudlak csorgatni, mert ha van nálad 2 mrd, és én felveszem a cuccodat 4 mrd-ért, akkor az a 2, ami nálad volt, az "sutty", megy a kukába... Buktál 2 mrd-t. Én meg kiteszem a 4 mrd értékű cuccot ugyanannyiért, amennyiért vettem. Tehát én nem bukok, mert ha felvásárolják a cuccodat (ami már az enyém), akkor nekem 4 mrd-re megy vissza a lóvém. ha pedig nem vásárolják, akkor van annyi cucc tartalékom. Itt csak és kizárólag te buktál be 2 mrd-t. Normál csoportokban 2 mrd csorgás okozhat problémát. (Mint azt ez a topic is mutatja.) :) Mindazonáltal szerintem ez felesleges dolog még mindig, hiszen szerintem külső belső fórumon nap mint nap szó van ilyesmiről, tehát aki végignyom 5 csoportot, és nem tud erről, azt nem is érdekelte annyira. (Boccs, nem bántani akarlak, de az A-ba feljutni kb 1 év, ha kényelmesen játszik az ember. 1 év alatt nem jött rá az illető?) Na mindegy. Mivel a többséggel együtt Ati is az igenre szavazott, be fog kerülni a súgóba szerintem a 7.0-val. Úgyhogy tartom magam a korábban leírtakhoz. Bekerülhet, szerintem felesleges, de ha már bent lesz, akkor sem fog zavarni. Úgyhogy hajrá! :) |
Quote:
Majdnem becsorogtam, és azonnal le is fosztottak a fenébe... Zuhant a katmorálom, és nem maradt pénzem. Újráztam. Szóval van lóvé a csopikban, csak ezek szerint jól eldugták előled. :p:D |
Nem-mel szavaztam, de ez nem ilyen egyértelmű.
Erre az információra egy kezdő játékosnak nincs szüksége, ezzel gondolom mindenki egyetért. Aki pedig már játszik egy ideje, az úgyis találkozik ezzel a problémával, illetve tudomást szerez róla szövetségesektől, a fórumról, vagy rájön magától néhány gömb segítségével, amit leszabizott profi játékosokról készít... De jogos az igény, hogy azért ezt nem ártana a súgóból megtudnia annak, aki utána olvas. Viszont a súgó, -mint maga a játék is,- igen összetett. Talán sokan ezért nem olvassák el. Ezzel terhelni egy kezdő játékost, amikor örülhetünk ha egyáltalán olvassa a súgót. És ez a kezdő játékos számára teljesen felesleges adat nem egyedi eset. Mást javasolnék. Nem lehetne-e egy kezdő és egy haladó játékosnak szóló súgót készíteni? A kezdőknek szóló súgó azt a célt szolgálná, hogy egy új játékos könnyen el tudjon indulni a játékban. Egy olyan, amivel könnyen elboldugol az ember. Rövid, áttekinthető és a játszáshoz elegendő. A haladóknak szóló súgóba pedig bekerülhetne minden. |
Quote:
|
Quote:
Ez évek óta így van, és mint kiderült egy hét éves rutinnal rendelkező játékos nem tudott róla. Szal nem kell itt csoportonkénti 10% meg semennyi se. A játék fórumán leírtam már, hogy én viszonylag korán, kezdő koromban tudtam meg, hogy van ilyen limit, és mekkora. Viccesnek és feleslegesnek találtam a dolgot. Úgy voltam vele, hogy jópofa ez, szabunk egy limitet, de akkorát ami senkit nem befolyásol, mert annyi pénze úgysincs senkinek. Aztán idővel rájöttem, hogy pedig dehogynem:) Szal én nem hiszem, hogy bármilyen kezdőt is elriasztunk azzal ha betesszük a súgóba a limitet. Meg egyébként is marhaság ilyenen vitatkozni. A súgó tartalmazza a játék szabályait, ami lényeges annak benne kell lenni, mert különben senkinek nincs honnan tudni. Azaz ha már van limit, annak vita nélkül helye kell legyen a súgóban, különben esetleg Survivorék elkezdhetnek vergődni, hogy kérik vissza az elvesztett értéket, mert ők ugyanis töviről hegyire elolvasták a súgót, betéve tudják minden passzusát, és mégis csorgott a pénzük. Csak szólok, fórumozni nem kötelező, nem lehet arra hivatkozni, hogy de hát a külsőn milliószor le van írva... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
szerintem Ne kerüljön be mert mindenkinek van joga arra , hogy egyszer egy nagy összeget bebukjon és csak az után jöjjön rá 'tapasztalatból' , hogy mit jelent a csorgás.....
|
Quote:
Ha úgyis vérprofi vagy mit izgat az, ha a súgóból a lúzerek is tudni fogják a játékszabályokat. Nem szabály...akkor meg mi? A limit az szabály. Ha van egy limit, ami fölött nem tárolhatsz semmit a diszkeden, akkor az a szabály, hogy e fölött nem tárolhatod. Jól néznénk ki, ha minden játékot befolyásoló tényezőt a súgón kívül tartanánk. Akkor tulajdonképpen játszanának tovább az őstagok, akik mindent tudnak a játékról. Javaslom gyűjts össze még 30 ellenzőt és biztosan nem fog belekerülni a súgóba ez a szabály. Egyáltalán nem ide tartozik, de azért leírom. Kb. 10-12 napja írtam a suppra, mert körváltáskor a klán minden nem termelő tagjánál elmentek az emberek. Utánakérdeztem, még legalább 3 klánnál fordult elő ugyanez. A support megerősített benne, hogy ez a dolog igenis előfordulhat. Lehetséges, hogy bizonyos részei a körváltásnak kimaradnak, sőt akár az egész körváltás is. Így aztán kimaradt a gabonakivétel és a nyersanyag berakás. El is mentek az emberek. Senki nem örül neki, de technikai okai vannak. Megértettem. Ez szabály? Nem szabály. Benne kell lennie a súgóban? Nem feltétlenül. Mert akinek feltűnik az majd úgyis megkérdezi és szétüvölti a fórumokat, hogy mi történt. És ez lényegesen ritkább, mint mondjuk a túlcsorgás a jelek szerint. Hiszen erre az általam megkérdezett kb. 10 A-s tagból senki nem tudott magyarázatot adni. Ezt a kitérőt azért írtam le, mert vannak bizonyos dolgok, amiknek technikai okaik vannak, de gyakorlatilag a játékos szemszögéből Vis Maior. Ezeket baj lenne beleírni a súgóba. De amik előfordulhatnak, mert a program írásánál észszerű okok miatt szükség volt rá, azok bizony szabályok. :o |
Sziasztok, nem olyan rég azzal érvelt valaki, hogy ijesztő lenne egy kezdő számára!
Az mennyivel ijesztőbb, hogy azt írja ki hogy van ország tőle 780 körre? Négy hónap játék után kerestem egy admin feliratos emberkét, és kifaggattam priviben hogy mennyi a max, mert érdekelt. Azt hiszem kutyu írta, és igazat adok neki: simán bele lehetne tenni minden cécó nélkül hogy kettő a harminckettediken, azaz ~4,3 milliárd. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A limit az egy korlát szerintem... szabály akkor lenne, hogy ha valaki beállította volna, hogy a diszkeden nem tárolhatsz több adatot, pedig lenne hely... szerintem ez nem jó példa Amúgy itt a fórum, elég sokszor szerepelt már rajta ez a limit, egyszerűen követni kell az eseményeket ;) :D |
Quote:
Csak szólok, a játékosok töredéke fórumozik, a súgót viszont elvileg mindenki olvassa. Ráadásul a súgóra mint szabályzatra lehet hivatkozni, a fórumra nem. Főleg, hogy ez a fórum már elég terebélyesre duzzadt szerencsére, emellett tele van értelmetlenségekkel is, és ember legyen a talpán az a friss játékos (vagy bárki más) aki nekilát, és elejétől az egészet átolvassa. Akkor már inkább a súgót ajánlgassuk:) |
Quote:
|
Quote:
a Fórumra való hivatkozást meg ne mondjátok már, mert hülyeség: 1, mert nem kötelező fórumozni 2,mert nagyon kevesen használják a külső fórumot Amúgy pedig a súgó igenis szabálykönyv, mert abban szerepel az összes hivatalos szabály!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De én elvesztettem a fonalat, nem kanyarodtunk messzire a témától? :o Bár azt se értem, mit lehet erről ennyit beszélni. :o |
Quote:
|
Quote:
Quote:
pl.: szabály: hogyan kell jelenteni a jkszt, hogyan kell használni a dipit stb. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Mindenkinek aki nem ért, ajánlom próbálja rámondani ezerszer nagyobb összegre mint amit mostanában kezel, hogy nem túl sok, rövidesen neki is lesz annyi. De lehet nem árt még jobban elvonatkoztatni: - A következő zh-ra 1 órát tudok tanulni. - A jobbak 1000 órát tanulnak egy zh-ra. - 'Biztos hamarosan én is fogok tudni 1000 órát tanulni.' :D Akinek ez egy normális reakció, akkor vagy velem, vagy vki mással, de baj van. Quote:
- a távolságot milyen tényezők mennyire befolyásolják - mi a körváltásoknál a részletes sorrend - milyen tényezőktől függ a seregelhullás mértéke és hogyan Ha ezek és más hasonlók ki lesznek írva, jobb lesz már egy külön gyűjtemény, amibe a most fehér alapon szereplő számok is bekerülhetnének egyébként. Quote:
|
Nem okoskodni akarok, de attól hogy az egyik orim fent van az 1/A-ban, még én is azt hittem hogy csak szintlépéskor nem lehet több lé az oriban. Kezdő vagyok, pedig van már ott is orim. Arról már ne is beszéljünk hogy amikor megkérdeztem egy admint erről rendesen leírta hogy nem lehet szintet lépni 4,3 lével, tekivel, rúnával, de arról nem beszélt hogy túl is csordulhatok, vagyis azt kell feltételeznem hogy halvány lila dunsztja sem volt róla.
|
Igen-re szavaztam, súgóba mindenképp kerüljön bele.
De kérdésem: Nem lehetne ezt megszüntetni? Vagyis két-három rekordoban tárolni a péz mennyiségét (esetleg más tipust alkalmazni), és igy már lehetne 2-3 szoros mennyiségü pénz is |
All times are GMT +1. The time now is 00:56. |