![]() |
Még az 5-1 -et is nagyon kevesen,esetleg azon kevesek akik azt az összeget hosszutávu tartaléknak akarják használni.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
H..T... Ezt kell szem előtt tartani mindenkinek aki ide firkál mert ezért indult:-) A kis mezei oriknak és nem a spekuláló felhalmozó postázó oriknak:-) |
Hát én támogatom az ötletet de semmiképpen nem 5:1 alatti aránnyal. Pénz ki-be rakosgatásnak semmiképpen ne lehessen használni.
|
Quote:
2* berakod és egy milliódból máris csak 250.000-ed maradt. |
Quote:
|
Quote:
Ha kiveszed el is használod mert kellett nem?:-) |
Quote:
|
De szerintem ebben a "nagy oriktól való félelmünkben", ne lehetetlenítsünk el teljesen egy jó ötletet. Mert szerintem a 80-90% veszteség igencsak erről szólna...
|
Quote:
Csak mindenre reagálok mert végre egy téma a fórumon ami tetszik:-)):D:D Az A csopisat kivéve:-):rolleyes::D;) |
Quote:
1x kell berkani és 1x kell azt a pénzt ki is venni:) |
Quote:
|
Quote:
20%ot visszakapunk egy olyan kiadásból ami sokszor nagyon is szükséges:) |
Quote:
Ha már nem lehet 100%:-) |
Na igen. Ha neked megéri 2 aranyért betenni tizet, akkor hajrá. De szerintem ezzel nincs kisegítve se a tehetős, sem a kezdő ország.
Viszont az alap ötlet az nagyon tetszik! |
Én 50% veszteségre voksolnék. Ha meg ezt vki túl kevésnek találja, akkor inkább a keret felső határát szűkítsük inkább...
|
az 5let nagyon jo, de 40 mrd-ot osszerakni, hogy vegul legyen 4? ez eleg huzos 1 normalisan mukodo orinak. mert ha kell es kivesz vki 1 mrd-ot, akkor 10-et kene visszatenni ahhoz, h potolja a kivett 1-et. hat ez eleg durvan hangzik. kicsit csiszolni kene meg rajta.
|
Itt szinte mindenki a veszteségről beszél! Ha jól értettem Atit, és a pénzosztással lenne összefüggésben, akkor a segélykeretbe jóváírt pénz többnyire nyereség egy kevés tartalékkal rendelkező orinak, aki rakényszerül a pénzosztásra.
Vagy én látom rosszul? |
Quote:
|
Amit írtál az csak az ötlet egyszerűbb megoldása végett lenne összekapcsolva a pénzosztással.
|
Quote:
|
Más formában viszont nem támogatom hogy 30% fölött legyen a berakottból jóváírt pénz, mert a fosztinál kb 60%ot lehet bukni, vagyis ne érje meg jobban betenni a segélykeretbe.
|
Ha észreveszi vki, h mész, akkor eddig is kiűrítette az oriját szerintem.
Viszont, most h elgondolkodom mégsem támogatom az ötletet! Mert nem szeretnék úgy járni, h kimegyek egy orira a gömb alapján. Erre mire odaérek a segélykeretből elővarázsol még néhány íjjászt!:S |
Quote:
Biztos vagyok benne, hogy találunk olyan országot, ahol 100millió már egy igen jó segítség lehet adott esetben. Egy teljes szöviháborút meg tud belőle nyerni. Hol van ez a 4 milliárdtól? És mi szükség arra, hogy 4 milliárd legyen? Ha valakinek kevesebb tekercse van, mint 4 milliárd, arra se mondja senki, hogy jajj, alig van tartaléka, mire elég ez... |
Quote:
|
Quote:
de ha ezek után jobban megéri neki leadni x%-ot mint rizikózni a fosztást, akkor szerinted mennyi kp lenne bárkinél is? |
Szerintem 50%-is elég nagy érvágás, ha a támadó viszi el, ha az osztogatás!
De az elég nagy hátránya lenne ennek a módosításnak. H tovább növelné a kockázatot a támadások esetén. Mi van ha én csak 1 milliót látok egy oriban, de mondjuk a segélykeret 1 milliárd. Így simán becseréli mondjuk a lovait íjjakra. Az meg nem igazán tetszene.:) |
Quote:
:D:D:D Baj esetén ha kell a pénz az ember akár komolyabb megszorításokat is elvisel, mint békeidőben. Ha Valamennyit visszakapunk a szétosztott pénzből az máris ingyen van... |
Quote:
|
Ha a segélykeretbe való pénzpakolás csak pénzosztással lesz megoldható, az elég kényelmetlen lesz. Bekékül a közmorál, miközben az nekem nem is célom. Nagy népességszaporulatra általában nincs szükségem, amikor meg mégis, akkor meg pont hogy kivennék a segélyből. :p
Aztán, másnap meg figyelhetném árgus szemekkel a közmorált, hogy ne csökkenjen 70 alá. Normál játékmenetnél 70-75% között pont jó, miért kéne ezt megzavarni? Ha meg nem pénzosztás lenne a módja a befizetésnek, az meg ugye új menüvel járna. Ennek viszont 1:3 beváltási arány fölött sztm túl alacsony lenne a használtsága. |
Az ötlet teszik, tényleg sokmindenkinek segítséget jelenthet. Az arány szerintem nem kéne, hogy nagyon durva legyen, viszont azt szabályozni kéne, hogy mikor vehet ki valaki. Mondjuk egy hétnél, vagy két hétnél nem gyakrabban. Ez sok meglepetéstől kímélné meg a támadókat és kis előrelátás is lenne benne, nem pedig az, hogy minden támadásra be tudom venni az íjászokat, mikor a támadó azt látja, hogy ezer aranynál nincs bent több az országban.
|
Quote:
ez ugye nem nagy hülyeség? Mellesleg ha van xxx millám, és jön felém egy sereg, akkor még 2:1arányban sem raknám a segélybe, hanem inkább eladnám a seregem, és vennék helyette egy másikat. És a pénz majd visszajön szépen! Tényleg, átolvasva kimaradt, hogy a segély 2része egynek számítana, egyszer max 4,2mrd lehetne benne, csak kell az a kis segély, ami eddig volt, ami bármikor felvehető volt! |
Quote:
Már bocs, de így első olvasatra elég nagy hülyeség:) Két részre osztott segély menü??? Random idő míg befolyik a pénz a segélybe??? Na ne már... Az alapötlet eredetileg nem tetszett, és ha túl olcsó lesz, a jövőben sem fog tetszeni, de egy 5:1-hez arányt el tudnék képzelni. Esetleg 4:1-hez, de azalatt már túl olcsónak találom. Feleslegesen viszont nem kell bonyolítani a dolgokat, bőven elég a segélykeret mostani leszabályozása. ( Esetleg az A-s fordulás ami télleg problémát okozhat, arra viszont nincs ötletem, hogyan lehetne tenni ellene) |
Alakul:-)
Pár nap és lehet összegezni:-) Én továbbra is a 35-50% között látom a jövőt:-) Esetleg szavazás?:-) |
Quote:
|
Quote:
Ez nagyon tetszett! :):D De lapozzunk. Topic: Az ötlet nagyon tetszik, de én valahogy úgy képzelném el, ahogy Kutyu írta. (Tulajdonképpen 99%-ban egyetértek vele.) Ha instant be lehetne tenni, akkor az 50/50-en már elgondolkodna jópár ember. Ha a pénzosztáshoz kötjük, akkor inkább fordított arányt tudnék elképzelni, tehát mondjuk 20% menne a lakosságnak, 80% menne a segélybe. Nem okozna gondot az sem, hogy egy idő után megtelne a keret, hiszen bármikor kivehetsz belőle, tehát ha muszáj pénzt osztanod, de már tele a kereted, akkor a keretből tudnál osztani, így nem csorgatnád magad. Gyula: Az anarchos gigaorik nem használnák ezt a funkciót, lévén, hogy már tele van a segélykeretük... :D:D:D:p Ati: Elnézést, hogy nem olvastam végig az egész topicot, lehet, hogy olyat írtam, amit későbbi HSZ-ekben már valaki taglalat. Sajnos nincs otthon gépem, így csak a munkahelyen van napi 5-6 percem a hódra. Sajnos ezért nincs időm végigolvasni az egész topicot. :( remélem nem írtam a topic vonulatától elrugaszkodót. |
Quote:
Miért ne? Ez is ugyanolyan tartalék, mint bármi más.... BÁRKI, aki hódítózik, eljuthat az 1/A csoportba. BÁRKI, aki eljutott a legfelső szintre, összeszedhet 43 milliárdot. BÁRKI, aki ezt az időt, energiát, tudát ráfordította a játékra, miért ne indulhatna nagy segélykerettel? Szerintem ez egyáltalán nem diszkriminatív dolog, hiszen ez a lehetőség adott minden játékos számára. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:09. |