Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   tekercskopás változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2766)

vityu 02-16-2008 21:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 159013)
amúgy nekem sincs ellenvetésem.
smooth, ez az eltolás nem hasraütés szerü, sőt nem is eltolás. pontosan 19körönként kopik a teki, hiába lépsz közben szintet, mélyszabizol.

ja, csak meg kell jegyezni, hogy hány kört teljesítettél az 5ös szinttől kezdve, és már mehet is a régi képlet! :D

Smooth Scroller 02-16-2008 21:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159005)
Azzal, hogy saját magának informatív jelleggel kiszámolta, nyilván nem. Azzal, hogy a piacot raktárként használta/használja, már nyilván nem rendeltetésszerűen használja a játékot. A piac nem raktár. Nem is cél, hogy az legyen.

akkor engedd meg, hogy reszemrol utolso hsz-kent ehhez a temahoz 1 kerdest feltegyek. megprobalom roviden vazolni az esetet.

szovetsegunk a g topjaban. a varisunkat az ellenfel 3 hadis orkja (!) 1-1-1 sereggel varatlanul alulrol bepusztitotta ejjel. mind1ik ork jol felepitett volt, a varisunk is, de hiaba az orkoknak akkora az utoerejuk, hogy 1edul is befertek hozza. a pusztitas vegeredmenye 260 heki ures. a nyersanyag ara kb 4k-6k fa/ko es mondjuk 1 k az agyag. atlagosan 1200 nyersi kell 1 epulethez. szamoljuk ugy, mintha mindenbol ugyanannyi kellene (bar altalaban kobol kell tobb es az a legdragabb, de most ez mind1), azaz 1200 * (4000+6000+1000) = 13,2 millio. 260 epuletre az 3,4 mrd!

ha nincs tarcsi (akarhogyan tarolva) akkor hogyan epul fel? es ez csak 1etlen kor eredmenye volt. meg csak nem is folytattak, mert be lett szabizva az osszes ori. nem volt ertelme felulrol lefele utogetni, amikor ok alulrol "jol ereztek magukat".

szoval ha nincs tarcsi, akkor ujrazas? az ujrazas utan is bmikor elofordulhat meg1szer ugyanez. ez mar nem az 5. csoport ahol parszaz arany a nyers. es az emlitett orik sem kezdok, az egesz szovi tobbszor fordult orikbol all.

ha pedig elismerjuk, hogy ilyen esetekre megis kell a tartalek, es te is ertekeled / orulsz neki, ha tobb orival jatszik (es vipeli) a jatekos, akkor miert nem lehet tarolni vhol? miert jo az ha minden orinal mas es mas a kopas eltolasi ertek? ez csak ahhoz vezet, hogy az ember nem tudja majd jol kovetni, es eddig kovetheto, atlathato es tiszta volt ez a dolog.

az a tarcsi nem arra van, hogy elkopjon magatol 1-1,5 honap alatt (marpedig elkopik, akarmekkora is volt, ezt mar 1 masik forumban levezettem 1szer), hanem arra, hogy az ilyen esetekben legyen mihez nyulni. es amig ezt a tarcsit osszekapalaltuk, megdolgoztunk vele, addig is fizettuk erte a vipet.

de vegulis mind1, a tovabbiakban mar nem proballak meg gyozkodni. sztem ugy volt jo ahogy korabban volt.

Ati 02-16-2008 21:53

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 159016)
miert jo az ha minden orinal mas es mas a kopas eltolasi ertek?

Nem más minden országnál. Minden országnál 19 kör. Nem 20, nem 21, nem 37. Hanem 19.

Paliking 02-16-2008 22:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159017)
Nem más minden országnál. Minden országnál 19 kör. Nem 20, nem 21, nem 37. Hanem 19.

Ez szerintem rendben is van. Csak lehessen akkor tudni, hogy hány körös az ország, mert nekem ugyan csak 3 orim van, de már annál is macera nyilvántartani, hogy mikor kopik a teki.

tdomo 02-16-2008 23:03

Ati, Smooth a (szinten töltött idő/19)+x ből az x re gondolt elcsúszásként. Elhiszem, hogy ez így egységes és szép. Egyszer végigülök 19 kört és megnézem mikor kopik, ha elfelejteném. A tartalékot persze addig sem hagyom otthon, hátha szerencsém lesz. Ha mégnézünk 100 országot, szerintem 75-nek a piacon tekercsben van a tartaléka, amiért ilyen, vagy olyan módon megdolgozott.
Nem baj, ha megszűnnek a tartalékok, legalább nem kell éjszakáznom, mert egy fél délután alatt lemegy a harc.

Valezius 02-17-2008 03:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 159013)
amúgy nekem sincs ellenvetésem.
smooth, ez az eltolás nem hasraütés szerü, sőt nem is eltolás. pontosan 19körönként kopik a teki, hiába lépsz közben szintet, mélyszabizol.

Ez a lényeg, ha érdekel a kopás felírod mikor léptél szintet. Jegyzetek menü.
Következő szintlépés megint felírod, vagy csak az összeget tárolod.

Kétszer kopik az első 24körben? Ne szórakozzunk már!!! Grabi minek írsz ilyeneket?
Te döntötted el, mikor lépsz fel, ha kétszer kopik az a te hibád.
Az sem érv, hogy támadtak, a szintlépés nem menekülés. Ha te menekülésre használod a te hibád, ami utána történik.

Az viszont jogos, hogy a régi ország hátrányba került az újakhoz képest, mert nem tudja pontosan mennyi is az eltolódás.
De ez szerintem még belefér.
Amikor gépnél vagy figyeled, hogy kopik-e, ameddig nem jöttél rá, addig visszarakod a tekit, amikor hazaér.

Viszont lenne egy kérdésem is. Ha lefordulok, akkor nullázódik a számláló vagy mivel továbbra is ugyanazzal az orival játszom nem.
Előre is köszönöm Hóhérnak a pirosat, amiért offolni merem ezzel a kérdéssel a megbeszéléseket.

Ati 02-17-2008 08:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 159053)
Viszont lenne egy kérdésem is. Ha lefordulok, akkor nullázódik a számláló vagy mivel továbbra is ugyanazzal az orival játszom nem.

Lefordulásnál, zéró-startnál, tehát amikor új országot kezdesz, akkor nulláról indul.

Redback 02-17-2008 10:07

SZtem emgoldaná ezt a kérdést egy olyan változtatás, hogy a feljutás menübe berakunk egy "Eddig a játékban töltött körök száma" részt.
Játék kezdése: 2007-11-30 06:46:49

Szint kezdése: 2007-11-30 06:47:00

Eddig játékban töltött körök száma: 3586

Így nézne ki a feljutás például.

Ati 02-17-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 159088)
SZtem emgoldaná ezt a kérdést egy olyan változtatás, hogy a feljutás menübe berakunk egy "Eddig a játékban töltött körök száma" részt.
Játék kezdése: 2007-11-30 06:46:49

Szint kezdése: 2007-11-30 06:47:00

Eddig játékban töltött körök száma: 3586

Így nézne ki a feljutás például.

Ilyen adat nem áll rendelkezésre. Emellett továbbra is amondó vagyok, hogy nem a trükközéseket kellene támogatni.

TDK 02-17-2008 14:01

a probláma alapvetöen nem a változásban van, bár megnehiti a nyilvántartást és szintlépésnél eggyel több dologra kell ügyelni.
A legtöbbünk gondja az, hogy ez olyan jellegü változtatás, amiröl töled kellett volna értesitést kapni, és nem a saját kárunkon rájönni.
Elég lett volna egy mondat a módositások felsorolásánál, hogy szintlépéskor nem nullázodik a kopás.

Még egy dolgot tennék hozzá, mivel a szintlépés nem olyan gyakori tevékenység, még most sem lenne késö erröl valami jelzést küldeni az oriknak, mert a egy jó részük még mindig nem rendelkezik ezzel az infoval.

Ati 02-17-2008 14:04

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 159121)
a probláma alapvetöen nem a változásban van, bár megnehiti a nyilvántartást és szintlépésnél eggyel több dologra kell ügyelni.
A legtöbbünk gondja az, hogy ez olyan jellegü változtatás, amiröl töled kellett volna értesitést kapni, és nem a saját kárunkon rájönni.
Elég lett volna egy mondat a módositások felsorolásánál, hogy szintlépéskor nem nullázodik a kopás.

Még egy dolgot tennék hozzá, mivel a szintlépés nem olyan gyakori tevékenység, még most sem lenne késö erröl valami jelzést küldeni az oriknak, mert a egy jó részük még mindig nem rendelkezik ezzel az infoval.

A változások leírásánál fel van sorolva, hogy az ország teljes egészében megmarad, szemben az eddigi fellépési rendszerrel. 20-as pont, ha jól emlékszem, a linket tegnap betettem, de a fontos bejeltések között "Hódító 6.4" címszó alatt Magad is megtalálod.

Ezen kívül a súgót elolvasva is kiderül, hogy a kopás 19 körönként történik. Ebből az hiszem, hogy egyértelműen kiderül, hogy a kopás 19 körönként történik, és nem 20, 21, 22, 23, 24, 37 körönként.

Zsáni 02-17-2008 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159122)
Ezen kívül a súgót elolvasva is kiderül, hogy a kopás 19 körönként történik. Ebből az hiszem, hogy egyértelműen kiderül, hogy a kopás 19 körönként történik, és nem 20, 21, 22, 23, 24, 37 körönként.

Eddig is ez volt beleírva. nem? úgyhogy a változtatás tényét EZ nem mutatja.

*csak kötekszik*

Ati 02-17-2008 14:11

Szuper. :) Köteledésen kívül valami értelme van ennek a témának? Ha nincs, akkor megy az elvetettek közé. Ezidáig nem siketült meggyőzni, hogy időnként ne 19 körönként kopjanak a tekercsek, hanem ennél nagyobb idő legyen 2 kopás között.

Hóhér 02-17-2008 15:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 159053)
Ez a lényeg, ha érdekel a kopás felírod mikor léptél szintet. Jegyzetek menü.
Következő szintlépés megint felírod, vagy csak az összeget tárolod.

Kétszer kopik az első 24körben? Ne szórakozzunk már!!! Grabi minek írsz ilyeneket?
Te döntötted el, mikor lépsz fel, ha kétszer kopik az a te hibád.
Az sem érv, hogy támadtak, a szintlépés nem menekülés. Ha te menekülésre használod a te hibád, ami utána történik.

Az viszont jogos, hogy a régi ország hátrányba került az újakhoz képest, mert nem tudja pontosan mennyi is az eltolódás.
De ez szerintem még belefér.
Amikor gépnél vagy figyeled, hogy kopik-e, ameddig nem jöttél rá, addig visszarakod a tekit, amikor hazaér.

Előre is köszönöm Hóhérnak a pirosat, amiért offolni merem ezzel a kérdéssel a megbeszéléseket.

eszembe sem jutott volna pirosat adni, amíg a személyeskedő részre nem értem az olvasásban.

Ati: már miért landolna a kukába? :p

a topic címébe simán belefér a körönkénti kopásra való módósítás is...

támogassuk a körönkénti kopást...

itt derülne ki , ki az, aki igazán a játék érdekeit nézi. máskor tele írjátok a fórumot, hogy így meg úgy a saját érdekeit nézik a játékosok

vajon a játékosok közül ezt miért nem támogatja senki ?

álszentek vagytok, csak az érdekel titeket nehogy kopjon...
;)

Rebellis 02-17-2008 16:01

Bátor leszek:D:D:D
Támogatom!!
Kopjon körönként;)
Egyetértek,javaslom,megszavazom, stb..;):rolleyes:

Ati 02-17-2008 16:06

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159135)
Ati: már miért landolna a kukába? :p

a topic címébe simán belefér a körönkénti kopásra való módósítás is...

Mert ugyanez már felmerült egyszer, akkor onnan indult a téma, hogy legyen kiírva, hogy mikor kopik majd a tekercs, hogy ne kelljen számolgatni, csak rápillantani. Az is el lett vetve. Ott a körönkénti kopás javaslata sem aratott osztatlan sikert, pedig szerintem kifejezetten jót tenne a játéknak.

Tény, hogy a tekercsek értéke komolyan megváltozna. Tény, hogy az eddig ebben tartalékolók nagyrésze más tartalékok után kellene, hogy nézzen. Tény, hogy aki állandóan online van, az továbbra is megoldaná, hogy ne kopjanak a "tartalék" tekercsei. Első ránézésre olyan ez, mintha kifejezetten az állandóan online levőket támogatná. De ha mindenkinek fogy a tekercse, akkor azt pótolni kell, vagyis a piac ezentúl nemcsak raktár lesz, hanem meg is lesz véve az oda kitett tekercs. Vagyis aki ebben próbál tartalékolni, annak komolyan szembesülnie kell azzal, hogy mi történik, ha valaki van olyan galád, hogy a piacra eladásra kitett áruit meg is veszi...

Azt gondolom, hogy összességében a sokmilliárd "tartalék" tekercs megfogyatkozása mindenképp jót tenne.

No de gyanítom, hogy akárcsak előzőleg, most is le lesz a javaslat hurrogva. Annyira ez nem vesszőparipám, hogy támogatottság nélkül mindenképp bekerüljön.

Redback 02-17-2008 16:11

Nekem mind1 hogy mikor kopik a tekercs.Azért azt megtudhatnám hogy kb körönként mennyit kopna?
Ugyanannyit kopna mint most, hogy 201-399-ig 1 %,400-599-ig 2 % stb?

Ati 02-17-2008 16:12

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 159143)
Nekem mind1 hogy mikor kopik a tekercs.Azért azt megtudhatnám hogy kb körönként mennyit kopna?
Ugyanannyit kopna mint most, hogy 201-399-ig 1 %,400-599-ig 2 % stb?

Ugyanannyit, mint most, csak nem egyszerre kopna 19 körönként, hanem minden körben a mostaninak a tizenkilenced részét.

Hóhér 02-17-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159141)
Mert ugyanez már felmerült egyszer, akkor onnan indult a téma, hogy legyen kiírva, hogy mikor kopik majd a tekercs, hogy ne kelljen számolgatni, csak rápillantani. Az is el lett vetve. Ott a körönkénti kopás javaslata sem aratott osztatlan sikert, pedig szerintem kifejezetten jót tenne a játéknak.

Tény, hogy a tekercsek értéke komolyan megváltozna. Tény, hogy az eddig ebben tartalékolók nagyrésze más tartalékok után kellene, hogy nézzen. Tény, hogy aki állandóan online van, az továbbra is megoldaná, hogy ne kopjanak a "tartalék" tekercsei. Első ránézésre olyan ez, mintha kifejezetten az állandóan online levőket támogatná. De ha mindenkinek fogy a tekercse, akkor azt pótolni kell, vagyis a piac ezentúl nemcsak raktár lesz, hanem meg is lesz véve az oda kitett tekercs. Vagyis aki ebben próbál tartalékolni, annak komolyan szembesülnie kell azzal, hogy mi történik, ha valaki van olyan galád, hogy a piacra eladásra kitett áruit meg is veszi...

Azt gondolom, hogy összességében a sokmilliárd "tartalék" tekercs megfogyatkozása mindenképp jót tenne.

No de gyanítom, hogy akárcsak előzőleg, most is le lesz a javaslat hurrogva. Annyira ez nem vesszőparipám, hogy támogatottság nélkül mindenképp bekerüljön.

6-7 féle tekercsben tarjuk a tartalékokat. óhatatlan, hogy úgy szét csúsznak a tekercsek, hogy 3-4 esetleg 5 piacot is el vesz csak az, hogy egyből kitegyük a tartalékot. Hosszú távon mindenképp fogyna a tartalék !!
Aki ez miatt elcsesz egy csomó teki piacot ráadásul, utána már nem maradna 4piaca arra, hogy ha hirtelen kellene neki pénz, akkor kitegye a benntr maradt tekiket. Ráadásul, aki nem mer kockázatot vállalni, és sok tekit hagy otthon vésztartaléknak az is kopna folymatosan.
A legtöbb nagyon online játékos több országot visz. nem tudnák megoldani, hogy ne kopjon a sok tekercs, nem tudnák midnegyiket egyből kipakolni minden országban, pláne ha szétcsúsznak a tekik időnként.

Mindenképp kopást jelentene mindenkinek a játékban, ezáltal csökkentené a nagy tartalék különbségeket, és jót tenne a játéknak.

Redback 02-17-2008 16:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159124)
Szuper. :) Köteledésen kívül valami értelme van ennek a témának? Ha nincs, akkor megy az elvetettek közé. Ezidáig nem siketült meggyőzni, hogy időnként ne 19 körönként kopjanak a tekercsek, hanem ennél nagyobb idő legyen 2 kopás között.

Akkor én is azt mondom mint Rebbelis: Támogatom.

Rebellis 02-17-2008 16:31

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159147)
6-7 féle tekercsben tarjuk a tartalékokat.

Én mikor még képeztem régen tartalékot tekiből,akkor is max 2 félét tartottam.
Meg más nem kopót:-)
Persze tudom kevesebb fajta kevesebb lé:-)
Pontosan a kezelhetetlenség miatt...
Egyébként aki komolyan csinálta, az úgyis vekkere kelt ha kellett piacolni:-)

Hóhér 02-17-2008 16:55

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159152)
Egyébként aki komolyan csinálta, az úgyis vekkere kelt ha kellett piacolni:-)

rendben, de 3-4 orinál hány vekker kell ?

:p

Rebellis 02-17-2008 17:02

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159160)
rendben, de 3-4 orinál hány vekker kell ?

:p

OFF

:-)
Most ha a nagyon őszintére vagy kíváncsi és a saját esetemet kell ecsetelni akkor azt mondanám,hogy sokkal több orim volt mikor még nem lehetett..és 10 perceket aludtam...Ez ment nagyon hosszú időn keresztül..
Melóban is aludtam a 10 perceket....
Nem ragozom....
Ezt hívták a valódi függőségnek..
Ismertem nem egy hozzám hasonlót és most is vannak..
Nekem sikerült kilábalnom ebből a "betegségből" mert ez már az volt...
Most ez az egy ori van és remélem nem lesz több.....
Ezzel az egy orival is túl sokat élek itt benn..

OFF

Hóhér 02-17-2008 17:04

más ötlet

Van egy másik ötletem.

Mivel a piac nem raktár, egy országnak pedig mi a fenének kéne legyen több millió tekercse, sosem lesz rá szüksége, hacsak nem tartalék, de a piac nem raktár ugye :p

szóval módosítsuk a tekercskopást valahogy úgy, mint a fedezésnél a szükséges katonák mennyiségének a görbéje.

azaz, minél több tekercset tart benn egy ország, annál többet kopna meg a tekercs, egy bizonyos képlet szerint. az alap %ok maradhatnának, az végülis mindegy...

ez milyen durva lenne, persze ennek tuti nem lenne megint csak nagy támogatása, de igencsak a tartalék megcsappantását jelentené.
és a játéknak jót tenne.

pláne, ha ezt vegyítenénk a körönkénti kopással...

:D:D

Valezius 02-17-2008 17:25

Én a hurrogók táborát kívánom erősíteni.
Tartalék nélkül nem lehet játszani ez tény.

Viszont minden a függőséget növelő javaslatot ellenzek. Nem szabad embereket kényszeríteni arra, hogy éjjelente felkeljenek a tekercsek miatt. (Most csak 5-2csoportokról kívánok beszélni)
Most megvan a lehetőség, hogy gnómmal vagy óriással játszon, így téve elviselhetőbbé a tekercsek kezelését (vagy hulla lesz :D)

Tudom, hogy nem értek hozzá, de az miért jobb, ha a tekitartalék jelentős hányada katonává fog változni? Most már a szintek közötti szállítás is leegyszerűsödött.

Hóhér 02-17-2008 17:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 159165)
Én a hurrogók táborát kívánom erősíteni.
Tartalék nélkül nem lehet játszani ez tény.

Viszont minden a függőséget növelő javaslatot ellenzek. Nem szabad embereket kényszeríteni arra, hogy éjjelente felkeljenek a tekercsek miatt. (Most csak 5-2csoportokról kívánok beszélni)

én mellettem sosem ált baltával még senki, hogyha nem kelek fel fejbe ver .

nem látom a kényszerítést.

pláne támogatni kell a körönkétni kopást, és akkor nem kell éjszaka fel kelni, hiszen mindíg ugyannynit kopik...

az éjszaka miért olyan különleges a játékmenet szempontjából?
én szerintem minden ugyanúgy zajlik akkor is, telnek a körök, kopnak a tekik, jönnek mennek a seregek.

senki nem kötelez senkit, hogy távolt nézzen , vagy piacoljon éjszaka, a saját eskövőjén, nyaralás alatt, ballagáson , stb stb stb...

van választásod.

Valezius 02-17-2008 17:43

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159168)
pláne támogatni kell a körönkétni kopást, és akkor nem kell éjszaka fel kelni, hiszen mindíg ugyannynit kopik...

Ja 10000-ből pont ugyanannyi kopik, mint 1millióból :p

Sokkal több embernek lenne rossz ez a rendszer, mint amennyit javítana a játékon, legalábbis én így érzem. Persze meggyőzhető vagyok.

Paliking 02-17-2008 17:43

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159162)
Van egy másik ötletem.

Mivel a piac nem raktár, egy országnak pedig mi a fenének kéne legyen több millió tekercse, sosem lesz rá szüksége, hacsak nem tartalék, de a piac nem raktár ugye :p

szóval módosítsuk a tekercskopást valahogy úgy, mint a fedezésnél a szükséges katonák mennyiségének a görbéje.

azaz, minél több tekercset tart benn egy ország, annál többet kopna meg a tekercs, egy bizonyos képlet szerint. az alap %ok maradhatnának, az végülis mindegy...

ez milyen durva lenne, persze ennek tuti nem lenne megint csak nagy támogatása, de igencsak a tartalék megcsappantását jelentené.
és a játéknak jót tenne.

pláne, ha ezt vegyítenénk a körönkénti kopással...

:D:D

Az ötlet szuper, de nem értem miért pont a tekercset akarod koptatni ilyen módon. A tartalékokat nem csak tekercsben lehet elhelyezni. Kopjon a katona, a nyers, a rúna és a teki is. Akkor tényleg meg fognak csappanni a tartalékok.

Hóhér 02-17-2008 17:47

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 159170)
Az ötlet szuper, de nem értem miért pont a tekercset akarod koptatni ilyen módon. A tartalékokat nem csak tekercsben lehet elhelyezni. Kopjon a katona, a nyers, a rúna és a teki is. Akkor tényleg meg fognak csappanni a tartalékok.

:eek:

felőlem kophat 100% is a tartalékban lévő egységekből...

várj csak, nem 100% kopik az el nem férő tartalék egységekből?

:cool:

komolyra fordítva a beírásodnak semmi értelme. nem létezik rúna kopás a játékban. a tartalék nyersed elveszik. az egységet kiteszi a ht, nem tud kopni kv közben

ellenben a teki kopik...
ez a beírásod nem volt túl átgondolt... (remélem szépen fogalmaztam)

:D:D:D

tdomo 02-17-2008 17:48

Ebben egyet értek Hóhérral, senki nem kényszerít. A körönkénti tekercskopást is támogatom, és akkor nincs vita és nincs trükközés sem. Viszont, ha a piac nem raktár, akkor a kintlévő tartalék seregekkel mi lesz?

Hóhér 02-17-2008 17:54

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 159172)
Ebben egyet értek Hóhérral, senki nem kényszerít. A körönkénti tekercskopást is támogatom, és akkor nincs vita és nincs trükközés sem. Viszont, ha a piac nem raktár, akkor a kintlévő tartalék seregekkel mi lesz?

semmi

a piaci adó kizárva 100x leírták már asszem...

sereget EDDIG nem tudtál +ba gyűjtögetni, majd felvinni magaddal, újrázgatni, stb...

olyan mintha dedósóknak magyaráznám, hogyan működik a játék...
:mad:
mi a különbség a teki és az egységek között...

ráadásul az egységet gyűjteheted egy nagy fedezéshez is, nem csak tartalék gyűjtést jelenthet, vagy oda fokozást egy ütéshez stb stb stb

Ati 02-17-2008 18:10

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 159170)
A tartalékokat nem csak tekercsben lehet elhelyezni. Kopjon a katona, a nyers, a rúna és a teki is. Akkor tényleg meg fognak csappanni a tartalékok.

A katona eszik, vagy ha nincs helye, akkor lelép. A nyersanyag elveszik a raktárból, ha nincs neki hely. A rúna kétféleképpen is megszerezhető más országtól, és a bevédésére nincsen semmi fix lehetőség.

Tsobi 02-17-2008 18:23

Nekem egyre szimpatikusabb a körönkénti kopás. Valóban jó lenne,ha a drasztikus tartalékkülönbségek megszűnnének. Változna a teki ára,nyilván. Sokan áttérnének katalinra,annak az ára is változna. Csak jobbat tenne a csatáknak is,ha jóval kisebb költséggel,könnyebb szívvel tudnánk elengedni a seregeinket,hogy aztán bevédhessük magunkat. Annyi rúna meg nincsen szintenként,hogy valaki abból tartson milliárdokat (db szám).

Egy szóval: támogatom ! :)

Paliking 02-17-2008 19:10

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 159172)
Viszont, ha a piac nem raktár, akkor a kintlévő tartalék seregekkel mi lesz?

Hóhér erre próbáltam célozni, lehet kevéssé voltam érthető.

Paliking 02-17-2008 19:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159178)
A katona eszik, vagy ha nincs helye, akkor lelép. A nyersanyag elveszik a raktárból, ha nincs neki hely. A rúna kétféleképpen is megszerezhető más országtól, és a bevédésére nincsen semmi fix lehetőség.

De a piacon mindenből ugyanúgy lehet tartalékolni (raktározni). Nekem nincs problémám a körönkénti kopással, azzal a javaslattal volt problémám, hogy a szükséges mennyiség felett kopjon a teki progresszíven, mert akkor csökkennek a játékban a tartalékok.

Hóhér 02-17-2008 19:21

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 159200)
De a piacon mindenből ugyanúgy lehet tartalékolni (raktározni). Nekem nincs problémám a körönkénti kopással, azzal a javaslattal volt problémám, hogy a szükséges mennyiség felett kopjon a teki progresszíven, mert akkor csökkennek a játékban a tartalékok.

amit én írtam az mit jelent? minél több van annál jobban kopik.

ez ütközik a szükséges mennyiséggel?

:eek:

és nem lehet a piacon ugyanúgy raktározni.

felesleges volt az eddíg beírások, amivel ezt magyaráztuk.
megérett a cseresznye az értetlenkedésed miatt.

írd le hogyan lehet ugyanúgy egységet, nyersanagot, rúnát vagy bármit raktározni , mint a tekit.
ha találsz bármit is, amit ugyanúgy lehet raktározni,mint a tekit, vissza vonom azt, rólad, amit most inkább nem írok be ide.

Ati 02-17-2008 19:27

Személyeskedésbe ezt a témát SE kellene átvinni. Köszönöm.

Paliking 02-17-2008 19:35

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 159162)

Ezzel nem értek egyet a beírásodból. Miért kell ezért pirosat osztogatni?

OFF
Köszönöm az elismerést. Szerintem neked az a bajod, hogy csak magaddal vagy elfoglalva, ha valaki mást ír, mint amit te gondolsz, akkor az már "nem tudom mi" (mert ezt nem írtad le).
De mindenestre a nagy Hóhértól kaptam 34 másodpercet, mert ennyi idő alatt elolvasta azt a 3 hsz-t, amit ideírtam. Nem írok többet ide, eddig is el tudtam játszogatni minden verzióban, most is el fogok tudni. Várom a változásokat.

Ati 02-17-2008 19:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159205)
Személyeskedésbe ezt a témát SE kellene átvinni. Köszönöm.

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 159207)
Miért kell ezért pirosat osztogatni?

OFF
Köszönöm az elismerést. Szerintem neked az a bajod, hogy csak magaddal vagy elfoglalva, ha valaki mást ír, mint amit te gondolsz, akkor az már "nem tudom mi" (mert ezt nem írtad le).

Láthatatlan tintával írnék?

1-1 figyelmeztetés ment... Sorry, de ha nem vettétek volna észre, akkor ez nem a "Homokozó" elnevezésű téma, hanem a "Megbeszélések".

Smooth Scroller 02-17-2008 20:02

en nem tamogatnam semmikeppen a koronkenti kopast. maradjon mostmar igy ahogy most van. szoval reszemrol 1 szavazat arra, hogy ne valtozzon tovabb a jelenlegihez kepest.

All times are GMT +1. The time now is 17:30.