Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Legjobb hadi.oszesitve minden szinten. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2763)

Rebellis 02-16-2008 00:14

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158854)
Mellesleg tudom, hogy erősebb a gnóm, de én nem szeretek játszni vele, és ezért akarom bebizonyítani, hogy nem úgy van ahogy te mondod! :)

Hogy világosítsák meg Óriás fejedben a gondolatokat a Gnóm istenek és térjél meg, te is, az eltévelyedett báránykák közül:D:D:D:D:D:D

Éljen a szent Gnóm inkvizíció:D:p

Smooth Scroller 02-16-2008 00:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 158847)
nézzünk meg akkor ha szeretnéd:

1 barakk orias 56*1,35*1,15= 86,94
1 barakk gnóm: 60*1,55= 93

durván 7%-kal jobb a gnóm.

grabi, ezt igy nem szabad szamolni. ugyanis ez csak akkor igaz, ha tanyatlanul es kocsmatlanul szamolod a gnomra. vityu mar ravilagitott, hogy a gnomnak ugyis van (kell) par % kocsma, de az oriasnak a tanyai is tobbet termelnek, tehat kevesebb kell abbol is.

ugyanis tudos szemelyiseget figyelembe veve:
1 gnom tanya fullosan 77,5 kajat keszit koronkent
1 orias tanya fullosan 81 kajat keszit koronkent
ez 4,3% minusz az orias javara. (nem az egesz ori teruletet viszonyitva, hanem csak a tanyakra nezve!)

ha a kocsmas es tanyas dolgot kiegyenlito tenyezonek vesszuk akkor utoeroben kb 1forma a 2 faj.

a gnom elonye inkabb az, hogy sokfele ori fejlesztheto belole. az orknak viszont utoeroben nincs parja, viszont alacsonyabb csoportokban tolikkal szipolyozhato a megfelelo kortavbol, amig az orias es a gnom nem. ezert sztem az ork leginkabb a b-ben es az a-ban nyero. lejjebb a gnom es az orias. itt meg ki melyiket valasztja.

Grabi 02-16-2008 00:23

legyetek szívesek az összes hózzászólásomat hozzáolvasni a számokhoz.

Rebellis 02-16-2008 00:25

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 158857)
grabi, ezt igy nem szabad szamolni. ugyanis ez csak akkor igaz, ha tanyatlanul es kocsmatlanul szamolod a gnomra. vityu mar ravilagitott, hogy a gnomnak ugyis van (kell) par % kocsma, de az oriasnak a tanyai is tobbet termelnek, tehat kevesebb kell abbol is.

ugyanis tudos szemelyiseget figyelembe veve:
1 gnom tanya fullosan 77,5 kajat keszit koronkent
1 orias tanya fullosan 81 kajat keszit koronkent
ez 4,3% minusz az orias javara. (nem az egesz ori teruletet viszonyitva, hanem csak a tanyakra nezve!)

ha a kocsmas es tanyas dolgot kiegyenlito tenyezonek vesszuk akkor utoeroben kb 1forma a 2 faj.

a gnom elonye inkabb az, hogy sokfele ori fejlesztheto belole. az orknak viszont utoeroben nincs parja, viszont alacsonyabb csoportokban tolikkal szipolyozhato a megfelelo kortavbol, amig az orias es a gnom nem. ezert sztem az ork leginkabb a b-ben es az a-ban nyero. lejjebb a gnom es az orias. itt meg ki melyiket valasztja.

No beszállok a komolykodásba 1 hozzászólás erejéig:-)
Tessék ezt túl licitálni:-)

273 hektáron tanya fris hadi gnóm:-)

46 ház 3450 ember
27 torony
140 barak 1620 ijj 6780 paci
20 teplom 3000 Vari
20 kocsma 1200 Toli
14 raki 12600 gabona fér 4 körre elég + 2 éhezés
5 bank

16050 egység + ember
3210 gabona + kör

Hóhér 02-16-2008 00:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158850)
86,94 az már inkább 87, tehát csakdurván 6%!
És akkor vond le azt az 5-10% kocsmát, ami jó ha van neki! Nekem csak 1db van, Nem 100-150!

jó ha van, egy lámának, nem egy hadisnak ;)

a támadáshoz miért kell kocsma?
tanya minek kell, ha van piac?

:O :O

Smooth is azt hitte milyen okosan érvel, de a ház különbség valahogy kimaradt, ha már olyan nagyon pontos akart volna lenni.

magyarázzátok már el, egy 1 kocsmás gnóm mivel támad kevésbe hatékonyan, mint egy 1 kocsmás óriás ??

Grabi, szeritnem hagyd rájuk, amatőrők.

;)

Hóhér 02-16-2008 00:46

köszönom a pirosat szmooth!

a mögötted lévő sok éves tapasztalatokat, csak priviben írogatod bizonyítékként, vagy próbálsz olyan beírést is írni, ami ezt bizonyíthatja is...

tettem egy javítást a hiányos érvelésedre, úgylátszik nem bírod a kritikát, hát akkor mostantól gondoskodjunk, hogy hozzá szokj.

;)

Rebellis 02-16-2008 00:56

Nem értem a pirosakat ilyen esetekben...
Semmi olyan nem volt..
Egyszer adtam még régen pirosat de az nagyon személyeskedő és bunkó volt.....
Aki ismer az tudja ilyen esetek miatt szoktam besokalni, törölni, kihagyni...
Nem mintha bárkinek is hiányoznék mikor nem vagyok:-)))))))))
Ennek a játéknak a legpozitívabb része,amit már bizonyított is sokszor, az emberi kapcsolatok..Lásd a játékban a közösség gombot.
Nem tudom mért kell ezt ennyire fel venni..
Ez csak egy játék és mi állítólag emberek vagyunk...
Ezzel persze nem akarom fel értékelni a zöld és piros adását...

Smooth Scroller 02-16-2008 01:01

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 158859)
Tessék ezt túl licitálni:-)

273 hektáron tanya fris hadi gnóm:-)

46 ház 3450 ember
27 torony
140 barak 1620 ijj 6780 paci
20 teplom 3000 Vari
20 kocsma 1200 Toli
14 raki 12600 gabona fér 4 körre elég + 2 éhezés
5 bank

16050 egység + ember
3210 gabona + kör

ez 1 tanyafree fejlesztes, mivel itt 0 a kajatermeles, nyilvan az orias eziranyu elonye itt nem jon elo. de akkor legyen az oriasnal ugyanez az irany:

273 hektáron hadi orias

49 ház 3430 ember
29 torony
155 barakk 1624 ij 7056 lovas
20 teplom 2800 Vari
1 kocsma 56 Toli
14 raki 14000 gabona fér 4 körre elég + 2 éhezés
5 bank

14966 egység (sereg + lakosok)
2993 gabona / kör

hadiero osszehasonlitas (94-es kmoral, felfele utes minden tabornokkal, mf):

gnom tamadoero = 125.779
orias tamadoero = 132.347

gnom otthonmarado vedoero = 66.824
orias tamadoero = 62.737

a kocsmak miatt ugye tobb jut a hadierore. 1 kicsit erosebb utoero, de picit gyengebb vedoero. ha most elkezdenek jatszani a tornokkal meg a tamadobarakk arannyal kb 1formara ki lehetne hozni.

Rebellis 02-16-2008 01:20

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 158859)

Tartom magamat ehez:-)
Jönnének további "ha" dolgok és az végtelen alagút:-)

vityu 02-16-2008 01:53

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 158860)
Grabi, szeritnem hagyd rájuk, amatőrők.

Azért nem kell leamatőrözni mindenkit, aki nem 9éve játszik, csak mondjuk 5éve.
Nem érzem magam amatőrnek. Vannak olyan dolgok, amiket még nem tapasztaltam, de azért amatőr...hát egy kicsit erős!

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 158860)
magyarázzátok már el, egy 1 kocsmás gnóm mivel támad kevésbe hatékonyan, mint egy 1 kocsmás óriás ??

Nem is a támadással van a hiba az 1kocsmás gnómnál, hanem, hogy az 1kocsmás gnómot egy 3kocsmás akármilyen ország felgyújtja, és a gnóm szépen ég! Mellé, ha még rengetnek is...

És most ne az A-ban gondolkozz, ahol milliárdok állnak a rendelkezésedre, hanem mondjuk a B, ahol baromi sokba kerül a nyersanyag, igaz most visszaesett, de az most mindegy. Ott igenis szükség van egy gnómnak "sok" kocsmára!

Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de hát én csak egy amatőr vagyok...

BigPi 02-16-2008 07:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158852)
Vajon komolyan gondolta az aki az embert jelölte meg? :confused:

Minden bizonnyal azaz illető írta, aki az X-ben folyamatosan körbeforog. Hadis emberrel, kereskedő személyiséggel és 0 kocsmával nyomja. Természetesen, csak és kizárólag ártatlan tolvajokat piszkál. DE ÉN BOSSZÚT álltam rajta az egyik fordulásakor.

BlackGhost 02-16-2008 09:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158845)
Hát ha számolod a 30% tekercset meg az alap 15% erősítést, akkor az már 45%, plusz ehhez egy tudós személyiség, és máris ott van, ahol a nem tudós gnóm. Szerintem ez nem annyira nagy különbség!

Nagyobb hektaron a +10 % lakás helyzet is számithat :p + ha gnom akkor tudós ez ha oriás tudossal is állunk szemben + 5%

Összesitve :

Orias hadugy : 30% tudomany + 15% alap + (5% tudos) -- 50 %
lakashelyzet 40%

Gnom hadugy : 50% + (5% tudos) -- 55 %
lakashelyzet 50 %

BlackGhost 02-16-2008 09:44

Az óriáshoz még annyit hozzá szeretnék tenni hogy négy jó toliból álló szövetség öt is könnyen kitekizi...mig a gnómot nem..

Hóhér 02-16-2008 09:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158867)
Azért nem kell leamatőrözni mindenkit, aki nem 9éve játszik, csak mondjuk 5éve.
Nem érzem magam amatőrnek. Vannak olyan dolgok, amiket még nem tapasztaltam, de azért amatőr...hát egy kicsit erős!

Nem is a támadással van a hiba az 1kocsmás gnómnál, hanem, hogy az 1kocsmás gnómot egy 3kocsmás akármilyen ország felgyújtja, és a gnóm szépen ég! Mellé, ha még rengetnek is...

És most ne az A-ban gondolkozz, ahol milliárdok állnak a rendelkezésedre, hanem mondjuk a B, ahol baromi sokba kerül a nyersanyag, igaz most visszaesett, de az most mindegy. Ott igenis szükség van egy gnómnak "sok" kocsmára!

Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de hát én csak egy amatőr vagyok...

nem beszélsz hülyeségeket, csak nem az volt a kérdés, ki menyire ég, vagy kit mennyire rengetnek le.

és ne csak A ban gondolkozzatok. piac, nyersanyag van más csoportokban is...
:rolleyes:

Valezius 02-16-2008 09:59

Quote:

Originally Posted by BlackGhost (Post 158728)
Szijasztok...arra lennek kivancsi h melyik szerintetek a legjobb hadi oszesitve minden szinten.....Ugyertve ne lehessen konnyen szetkapni...es milyen szemelyiseget ajanlatok a hadiknak..

Beidézném a nyitó hozzászólást Hóhér kedvéért, aki csak tanya és kocsma free hadisban gonbdolkodik.

Ez egy marhaság. A mindenben benne van az Aréna, ahol piac sincs és kocsma nélkül is megpusztulsz.
De ha az arénát ki is vesszük, akkor is vannak Aréna szerű csoportok.

Bár lehet, hogy én vagyok a hülye, hogy a "minden szinten" kifejezést nem szó szerint, hanem minden szempont szerintnek akarom érteni...

Serg 02-16-2008 10:43

Sziasztok!
Egyértelmű hogy az óriás az amit ez a kifejezés takar és még csak statisztika sem kell hozzá.
Óriással mfként bátran kiállhatsz egy szövi ellen ,de ugyanezt semelyik másik fajjal nem tudod megcsinálni mert mindnél bukta a vége.
Lehet hasonlítgatni ,de a többi faj nagyon érzékeny a gyujtásra vagy tekizésre,ha meg elég kocsmája van akkor hadilag gyengül el...
Beszélhetünk tanyafree,vagy akár ház free orikról is minden csak pénz kérdése,de szerintem ennyire ne durvuljunk el...:D

Rebellis 02-16-2008 11:07

Mindig csak a léhez lyukadunk ki:-)

Redback 02-16-2008 11:14

SZtem ha van lóvéd, és nem is kell szöviben lenni, és persze ha sokat tudsz gépelőtt lenni, akkor ork, de ha nincs annyi pénzed, gép előtt se tudsz annyit lenni, akkor óriás.

BlackGhost 02-16-2008 11:25

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 158904)
Mindig csak a léhez lyukadunk ki:-)

S az a gnómoknak van :)

vityu 02-16-2008 11:39

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 158890)
és ne csak A ban gondolkozzatok. piac, nyersanyag van más csoportokban is...
:rolleyes:

van, de milyen árban? 400millát vertem el b-ben 99hektár felépítéséhez, és az "csak" 1 pusztítás, 1 rengetés, és szándékos bontás eredménye, és valljuk meg, mindegyik egy háború velejárója...
Mondjuk azóta a b-ben felére esett vissza a piac, de az még akkor is 200milla. Az elmúlt napban 3fosztással 1,2mrd-ot fosztottunk, ami fejenként 400milla, de mintha nem is lett volna...Pedig csak fosztottunk, földet foglaltunk, és beépítettük.Na meg pótoltuk a sereget.
Lehet, hogy 5,4,3 szinteken, ahol olcsóbb a nyesr sokkal jobban lehet haladni az általad felvázolt gnómmal, de erős a gyanúm, hogy ha rádáll egy szövetség 4körről, amiben tegyük fel 2 kocsmás gnóm van, akkor azok szétgyújtanak, az óriás varázslójuk meg x földrengéssel segíti a jobb közérzetet! Ha kitámadsz, akkor sereget kérnek egymástól, majd megy a kísérés x sereggel.

NorB 02-16-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 158912)
van, de milyen árban? 400millát vertem el b-ben 99hektár felépítéséhez, és az "csak" 1 pusztítás, 1 rengetés, és szándékos bontás eredménye, és valljuk meg, mindegyik egy háború velejárója...
Mondjuk azóta a b-ben felére esett vissza a piac, de az még akkor is 200milla. Az elmúlt napban 3fosztással 1,2mrd-ot fosztottunk, ami fejenként 400milla, de mintha nem is lett volna...Pedig csak fosztottunk, földet foglaltunk, és beépítettük.Na meg pótoltuk a sereget.
Lehet, hogy 5,4,3 szinteken, ahol olcsóbb a nyesr sokkal jobban lehet haladni az általad felvázolt gnómmal, de erős a gyanúm, hogy ha rádáll egy szövetség 4körről, amiben tegyük fel 2 kocsmás gnóm van, akkor azok szétgyújtanak, az óriás varázslójuk meg x földrengéssel segíti a jobb közérzetet! Ha kitámadsz, akkor sereget kérnek egymástól, majd megy a kísérés x sereggel.

jaj, hát ha nem óriással nyomnád, hanem gnómmal, sokkal olcsóbb lenne az az építés :)
az óriás pont a pénzhiányos szöviknek nem okos dolog

a gnóm nagy sereget visz, mindenben erős, és ha ork van mellette, az bármit megüt
óriás csak mf.nek jobb

válaszolni egyébként az eredeti felvetésre nem lehet korrekt módon, ugyanis pénz, és csoportfüggő, melyik a jobb hadis
ha nincs pénzed, az ork rossz faj
ha van, akkor a legjobb

vityu 02-16-2008 14:06

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 158923)
jaj, hát ha nem óriással nyomnád, hanem gnómmal, sokkal olcsóbb lenne az az építés :)
az óriás pont a pénzhiányos szöviknek nem okos dolog

Na jó, ebben van valami :D

[HTPA]GeeForce 02-16-2008 15:24

Miért nem számol senki az elfekkel? :rolleyes: :D
Ha "úgy is a pénznél lukadunk ki", akkor szerintem az elffel is lehet hadizni igen jól. Kevés teplommal és kveés kocsmával is megél, jól termel, és azért a 45ös haditekivel jól is üt. A faji miatt meg jól is védekezik.
Szerintem nem elhanyagolható egy 50%barakkos 10% tornyos elf, főleg, hogy méregetni kell, mert nem látod.

Tény: Szövi ellen nem jó, mert szétalázzák, sokkal könnyebben, mint az óriást. De ebben a topicban nem volt kritérium, hogy csak szövi ellen lehet menni... :p

[HTPA]GeeForce 02-16-2008 15:24

Plusz egy őszinte kérdés: miért nem látni, hogy ki mire szavazott? :D

Rebellis 02-16-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 158933)
Plusz egy őszinte kérdés: miért nem látni, hogy ki mire szavazott? :D

Mert a szavazást lehet úgy is be állítani látszon meg nem is:-)
Ez így lett be állítva:-)

vityu 02-16-2008 19:13

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 158939)
Mert a szavazást lehet úgy is be állítani látszon meg nem is:-)
Ez így lett be állítva:-)

Pedig jó lenne tudni, hogy ki mit szavazott...érdekelne nagyon...:rolleyes:

Mondjuk azt sejtem, hogy ki lehetett, aki az elfre nyomott :rolleyes:

sutike31005 02-26-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by BlackGhost (Post 158728)
Szijasztok...arra lennek kivancsi h melyik szerintetek a legjobb hadi oszesitve minden szinten.....Ugyertve ne lehessen konnyen szetkapni...es milyen szemelyiseget ajanlatok a hadiknak..

szerintem az ork varázsló, harcos, tábornok, tudós, gazdálkodó, túlélő, vándor egész jó hadis...

sutike31005 02-26-2008 17:57

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 158862)
köszönom a pirosat szmooth!

a mögötted lévő sok éves tapasztalatokat, csak priviben írogatod bizonyítékként, vagy próbálsz olyan beírést is írni, ami ezt bizonyíthatja is...

tettem egy javítást a hiányos érvelésedre, úgylátszik nem bírod a kritikát, hát akkor mostantól gondoskodjunk, hogy hozzá szokj.

;)

azért Téged se kell félteni.. Te is pirosat osztottál amikor másképp gondoltam valamit mint Te :)
egyébként gondolkoztam.... mert hiába van piacod, ha üres :P

Robin 02-26-2008 18:21

Melyik a legjobb hadis?

Jó kérdés, de ezt nem lehet csak úgy kijelenteni. A-ban egy jó klánban az ork. A-ban egy gyenge klánban az ork már korántsem jó.
Lenti szinten az ork már korántsem jó tartalék nélkül. Tartalék nélküli játékra egyértelműen az óriás. Tovább bírja a szenvedést mint a többi faj :)
Ütőerőben ki lehet belőle annyit hozni mint egy gnómból, egy gnóm erősebb védekezésben és tolikban mint az óriás, az óriás jobb varis mint a gnóm.
Tehát szerintem nem lehet egyértelműen megállapítani melyik a legjobb hadis.

Leginkább attól függ a legjobb hadisság kérdés hogy ki hogy bánik vele :p

Redback 02-26-2008 18:22

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 161299)
Melyik a legjobb hadis?

Jó kérdés, de ezt nem lehet csak úgy kijelenteni. A-ban egy jó klánban az ork. A-ban egy gyenge klánban az ork már korántsem jó.
Lenti szinten az ork már korántsem jó tartalék nélkül. Tartalék nélküli játékra egyértelműen az óriás. Tovább bírja a szenvedést mint a többi faj :)
Ütőerőben ki lehet belőle annyit hozni mint egy gnómból, egy gnóm erősebb védekezésben és tolikban mint az óriás, az óriás jobb varis mint a gnóm.
Tehát szerintem nem lehet egyértelműen megállapítani melyik a legjobb hadis.

Leginkább attól függ a legjobb hadisság kérdés hogy ki hogy bánik vele :p

És persze hogy mennyi ideje van :D

Robin 02-26-2008 18:23

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 161300)
És persze hogy mennyi ideje van :D

Igen, ez is velejár :)

matyix 03-02-2008 13:07

Quote:

Originally Posted by BlackGhost (Post 158738)
:D
Ebben igazad van de azert legalabb a hulla elmenetileg hadis .....:p

ugye hogy a legjobb hadis a tudós hulla sokezer támadóval :p

vityu 03-02-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by matyix (Post 162401)
ugye hogy a legjobb hadis a tudós hulla sokezer támadóval :p

Az 5. csoportban hetente látok ilyent! :D

ScRooL 03-03-2008 19:06

Hali!
Beszélték itt a fajokat, és sztem az ork túlélő épp azért jó mer az orkokat egy varistolis ki tudja készízeni és ez a személyiség segít abban hogy ne tudja annyira.
Én az orkra szavazok.

Valezius 03-04-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 162490)
Az 5. csoportban hetente látok ilyent! :D

A tudós hulla kombó nem olyan rossz ;)

Szerintem a hulla baromi jó hadis lenne, ha a szövetségesei le tudnák lopni ;)

Druida 03-04-2008 12:43

most nem azért, de a törpe mért nem kapott jelölést? :mad:
jobb az elf, félelf, hulla, vagy ember???? mert szerintem egyáltalán nem...

ErdelyMagyaria 03-04-2008 13:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 162911)

huh? :confused:

Valezius 03-04-2008 13:57

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 162951)
huh? :confused:

Hát igen sejtettem, hogy nem lesz mindenkinek egyértelmű, de szerintem kellő gondolkodási idő után rá lehet jönni, hogy mennyire igazam van. :)

Tsobi 03-04-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 162911)

A tudós hulla valóban nem butaság,no de hogy szövi szövit lop .. ?

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 162942)
most nem azért, de a törpe mért nem kapott jelölést? :mad:
jobb az elf, félelf, hulla, vagy ember???? mert szerintem egyáltalán nem...

Eddig egyetlen szavazat van a törpén,azt sem Te raktad. Ha annyira zavar,hogy nem kapott jelölést,tessék jelölni :)

Valezius 03-04-2008 15:42

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 162956)
A tudós hulla valóban nem butaság,no de hogy szövi szövit lop .. ?

Ezért van előtte a ha.
Na majd egyszer anarchban megmutatom, milyen is egy jó hadis hulla :)

All times are GMT +1. The time now is 04:19.