Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Anarchba való fordulás megváltoztatása! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2709)

[HTPA]GeeForce 01-29-2008 15:00

A VIP-es dologra ezt reagálnám:

1 VIP-ért mondjuk vehetsz 4 milliárd aranyat. De akkor már állati jó üzletet csináltál. De tegüyk fel.
Mennyi katonát tudsze ezért venni?
80.000-ret.
Mennyi kell egy full fedezéshes, hogy a TOP30%-ba kerüljön az orid?
4.000.000 katona. (Kb, én utolsónak majdnem 6 milliót fedeztem el egyben, pedig nem is volt pocsék a fedezési arányom.)

Számoja ki mindenki, hogy ez hány VIP. És ez csak 1 fedezés. Ezt mondjuk szorozd meg 10-zel.

:rolleyes:

Ez nagyon sok pénz.
Van egy bizonyos határ, ami fölött SMS-sel se ér semmit az ember.

Arden 01-29-2008 15:03

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 155277)
csináljunk egy szavazást h zérozzuk e a D csopit:)
és ha megvn a 2/3 os töbség akkor hajrá!:)

Gárdi, sztem ne vigyük el ebbe az irányba a topikot :)
amúgy meg tarts megalománnak, vagy nem tudom, de 2,5 fél év munkáját nem szívesen bökném el egy ilyen szavazással...

Ati 01-29-2008 15:07

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 155278)
A VIP-es dologra ezt reagálnám:

1 VIP-ért mondjuk vehetsz 4 milliárd aranyat. De akkor már állati jó üzletet csináltál. De tegüyk fel.

Ehhez mindenképp tegyük hozzá, hogy ez nem a játék hivatalos funkciója.

hullák 01-29-2008 15:11

500vip*300ft=150000ft:)

Ati 01-29-2008 15:14

Quote:

Originally Posted by hullák (Post 155284)
500vip*300ft=150000ft:)

Megszületett az első figyelmeztetés a fórumon. Gratulálok hozzá.

És akkor most térjünk talán vissza a témához.

Hóhér 01-29-2008 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 155282)

ez igaz persze, de nem szabálytalan nem?

ez a lényeg, mert normálban az.

a vippes dolog csak egy példa volt a sok eszköz közül, amihez szabályosan lehet nyúlni anarchban, normálban nem. azaz telejsen más játék, nem lehet összehasonlítani 1-1 többszemélyiségű orit anarchból vagy normálból.

normálban egyik szinten sincs ilyen nehezítés, hogy ennyi időt kéne és figyelmet ráfordítani ahhoz, hogy fordulni vagy fellépni lehessen.

az újszabályok megoldották, ha anarchban is ilyen szar a helyzet,hogy lehetetlen fordulni, biztos lesz rá megoldás.

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 15:17

na szóval én csak annyit akarok L érni hogy 2 el vagy 3 al is fordulhassak....

a többiről nem is beszélve mert azok tényleg esélytelenek...

Arden 01-29-2008 15:18

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155290)
az új szabályok megoldották, ha anarchban is ilyen szar a helyzet,hogy lehetetlen fordulni, biztos lesz rá megoldás.

ámen. :)
örülnék, ha mindenki ezzel a hozzáállással viszonyulna a kérdéshez :)

Hóhér 01-29-2008 15:19

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 155291)
na szóval én csak annyit akarok L érni hogy 2 el vagy 3 al is fordulhassak....

a többiről nem is beszélve mert azok tényleg esélytelenek...

és később?

ha 8000 kör múlva megint felvetődik, hogy megint fordulni akartok, és még mindíg nem lehet?

találni kéne olyan megoldást, ami nem felületi kezelés :)

[HTPA]GeeForce 01-29-2008 15:19

Egsy zéró nekem se hiányzik D-ben... Mindezt úgy mondom, hogy nem nálam vannak a gigák, sima játékos vagyok 1700 és 7000 hektár között. Be**arnék, ha ugyanoda kéne visszanyomulnia a kis orijaimnak. (Aki nem vágja a helyzetet, annak írom ezt: ezek az országok fényévekre vannak a top30% aljától...)
Szóval zéró nem kell.

Pár giga viszont kell. Hogy miért?
Mert egyszer már leírtam számokkal alátámasztva, hogy mi a helyzet.
KJb 50 giga van.
A létszám 350-400 között mozog. (Sokáig volt 400, azzal számolok.)

tntessül el a gigákat.
Marad 350 ország.
Annyi változik, hogy a 13000 hektár helyett kb 7-8000 kell majd a TOP30-hoz.

Ott senkit nem fogsz tudni beverni. (kb 6000 heki fölött mindenki szabis)
Tehát marad a fedezés. 1 milla katonából. Nincsenek gigák. Ki fog alád rakni 1 milla katonát? Mert hogy magadnak nem termelsz össze annyit az éeltbe soha egy 6k hekis orival, az is biztos.

Persze, hosszú távon, fokozatosan el lehet tűntetni a gigák 90%-át. Azt még támogatnám is. Mondjuk ha bent maradna 5 giga ország, akkor el lennének látva a piacok mindig, a top alja is jóval lejebb mászna, stb. De ezt nem egyik pillanatról a másikra kell megvalósítani, mert akkor "heló van".

Nekem tetszik ez a top 30%-os buli, mint A-ban.

Hogy miért? Mert az erkölcsi részét a gyakorlat megbuktatja.

Lazán csinálok egy országot normálban, és felmegyek vele 2/B topjába.

Ezután jöjjenek át a normálosok, és menjenek fel 2/D topjába....

Ha ugyanannyi idő alatt utánam csinálják (lesz idejük bőven, mert nem vagyok egy túl jó játékos...) akkor "nem"-mel szavaznék egy ilyen top30-as megoldásra. Addig szimpatikus, akkor is, ha ezzel erkölcsileg "csorbulna" a normál csoport.
Jelenleg vagyok normál 2. szinten is meg anarch 2. szinten is.

A csoportok nehézsége pontosan annyira különbözik egymástól, mint az említett vasvilla, és a tojás...
A 2/B nevetségesen könnyű a 2/D-hez képest.

Akkor is, ha kék számod van. Mert B-ben fel tudsz menni a TOP-ba. Akkor is ha kék számod van. Akkor is, ha sok az a szám, nem 2-3. Ha 4-5stb számod van, B-ben akkor is lehetsz a saját TOP-odban.

Fizikai képtelenség D-ből lefordulni egy 4-5stb számos országgal. Talán milliárdos nagysegrendű katona kéne hozzá... Így első tippre.

B-ben hol kezdődik modnjuk egy TOP8%? 3k hekin? 4? 5?

D-ben hol? 100k? 150k? 200k?

Gigák ide, vagy oda.

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 15:20

még vn egy megoldás de nem tom mennyire megoldható hogy 8k heki alatt ne mélyszabizodjanak a viptelen orik és akkor5 a top lejebcsuszna...

Arden 01-29-2008 15:20

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155293)
és később?

ha 8000 kör múlva megint felvetődik, hogy megint fordulni akartok, és még mindíg nem lehet?

találni kéne olyan megoldást, ami nem felületi kezelés :)

igen, erre lenne tökéletes megoldás (sztem) a top30% kérése minden orinál, nem a nehezített kék számos igény.

[HTPA]GeeForce 01-29-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 155282)

Ez természetesen így van, csak azért említettem, mert valaki felhozta, és rá akartam mutatni, hogy ha még valaki ehhez a játékon kívüli dologhoz folyamodna is, akkor se fogja tudni megcsinálni a csoportot.
De egyébként ezt a VIP-es dolgot felejtsük is el, mert semmi köze a témához.

Arden 01-29-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 155294)

apró kiegészítés.
B-ben 3 db ori van lépéshatár fölött.

hullák 01-29-2008 15:26

akkor csucsot döntöttem 2hozzászolásból egy nem jó de nem is érdekel és a szabályokat se olvasom el hogy mit ir ati a forum szabályzat hozzászoláshoz pedig én csak tényeket irtam le:D

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 15:28

Gigák ide, vagy oda.[/quote]

énis csak annyit füznék hozzá hogy jelenleg D ben a top8% az : 350.000 heki!

[HTPA]GeeForce 01-29-2008 15:29

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 155299)
apró kiegészítés.
B-ben 3 db ori van lépéshatár fölött.

Nem látom a B legtetejét, mert nemrég léptem oda, és kicsi orim van még. De eddig semmi gondom nem volt. (Lekopogom) (És köszi az infót)

[HTPA]GeeForce 01-29-2008 15:31

Quote:

Quote:

Gigák ide, vagy oda.
énis csak annyit füznék hozzá hogy jelenleg D ben a top8% az : 350.000 heki!
A 27. helyezettnek 350.000 hektára van?

Végülis elképzelhető... 420.000 hektáron van asszem a 17. helyezés.

Akkor legyen 350.000. Lényegtelen. 100.000 hektárra is képtelenségfelmenni. Nincs játékos, aki ezt meg tudja oldani szerintem.

Arden 01-29-2008 15:36

egy utolsó adat tőlem a D vs B nehéz v könnyű? kérdéshez.
vegyünk egy kék 4es orit (jelenleg ez a legnagyobb kék szám anarchban Tuvalu kivételével).
ugye top10% kell neki, h pörögjön a top.

B: cc. 1700 hekin már pörög a kék 4es topja.
d: cc. 12,5 milla ponttól pörög a kék 4es topja.

(huh, ez most megütött, pár nap még csak 7 milla pont kellett)

Serg 01-29-2008 15:37

Régebben voltak Ati által támogatott akciós kativásárok miért nem megoldható most is ez?
Mindjárt olcsóbb lenne a felfedezés

Never 01-29-2008 15:38

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 155306)
Régebben voltak Ati által támogatott akciós kativásárok miért nem megoldható most is ez?

Télleg voltak, de már nincsen hulla,aki ezeket kilobbizta :)
Amúgy pont ezekből a katikból mentek fel az orik ezekbe a magasságokba.

Serg 01-29-2008 15:40

Végleges megoldásként azt látom hogy az anarchban a felfedezés legyen ujra 225 katona és akkor máris nem olyan megoldhatatlan a dolog

Arden 01-29-2008 15:41

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 155308)
Végleges megoldásként azt látom hogy az anarchban a felfedezés legyen ujra 225 katona és akkor máris nem olyan megoldhatatlan a dolog

Serg, ezzel egy bajom van. lenne olyan giga D-ben hidd el, aki elkezdene még feljebb fedezni.
továbbra is a top30% mindenkinek mellett vagyok :)

Serg 01-29-2008 15:42

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 155309)
Serg, ezzel egy bajom van. lenne olyan giga D-ben hidd el, aki elkezdene még feljebb fedezni.
továbbra is a top30% mindenkinek mellett vagyok :)

Semmi bajom a kettő kombinálásával sem

Arwyl szelleme 01-29-2008 15:43

Mint már oly sok témát ezt is a fedezéshez tudom csak visszavezetni!
Ha végre könnyítve lenne az általam javasoltak szerint (vagy ehhez hasonló mértékre) nem lenne ekkora probléma a fedeztetés sem és ezáltal a fordulás anarch D-ben. Nem támogatom a javaslatot, mert szerintem más irányban kellene megoldani a problémát (fedezés könnyítése természetesen :) ).

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 155310)
Semmi bajom a kettő kombinálásával sem

nekem elég lenne ha D be top30% bol fordulhatna mindenki!:)

Arwyl szelleme 01-29-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 155306)

Ott lett szépen el.... azokkal az 5000 arany/kati árakkal.

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 155308)

Ez is megoldás jelent, de próbáltam egységesíteni a normállal a javaslatomban.

-Fegya- 01-29-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 155311)
más irányban kellene megoldani a problémát (fedezés könnyítése természetesen :) ).

Én is pont ezt akartam írni. Megelőztél! :)

Totya&Törpe 01-29-2008 15:56

szrintem a 225 kati részben megoldás lenne de Ardennek igaza van tuti fedeznének a gigaorik is:)
top 30% én is támogatom:)

Totya

Ati 01-29-2008 15:59

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 155311)
Mint már oly sok témát ezt is a fedezéshez tudom csak visszavezetni!
Ha végre könnyítve lenne az általam javasoltak szerint (vagy ehhez hasonló mértékre) nem lenne ekkora probléma a fedeztetés sem és ezáltal a fordulás anarch D-ben. Nem támogatom a javaslatot, mert szerintem más irányban kellene megoldani a problémát (fedezés könnyítése természetesen :) ).

1000 hektárról akkor ezek szerint az a megoldás, hogy 300ezerre felfedez valaki? Nem hiszem, hogy ez oldaná meg a problémát.

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 16:00

fedezési arányt kéne akkor L törölni D ben mert ha 100% akkor esélytelen fedezni....

és D be meg kéne szabni a katimenyiséget a személyiségek szerint:)

ugy értem h egy két szemes pl topig fedezése max 1000 kati lehet és utána nőne drasztikusan....

3 szemesnél is így lenne h a topjáig 1000 kati lenne csak szükséges hozzá!

és így tovább....

igy is nagyon sokk idő és szenvedés kéne h vki fordulhasson de legalább lenne esély fordulni...!

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 16:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 155319)
1000 hektárról akkor ezek szerint az a megoldás, hogy 300ezerre felfedez valaki? Nem hiszem, hogy ez oldaná meg a problémát.

én csak akkor szoktam fedezni ha nincs kit ütni azaz 100-150k pontra vn akit ütni akarok...

de 460k és 500k ponton L vagyok akadva és csak fedezéssel tudok tovább menni...

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 16:04

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 155320)
fedezési arányt kéne akkor L törölni D ben mert ha 100% akkor esélytelen fedezni....

és D be meg kéne szabni a katimenyiséget a személyiségek szerint:)

ugy értem h egy két szemes pl topig fedezése max 1000 kati lehet és utána nőne drasztikusan....

3 szemesnél is így lenne h a topjáig 1000 kati lenne csak szükséges hozzá!

és így tovább....

igy is nagyon sokk idő és szenvedés kéne h vki fordulhasson de legalább lenne esély fordulni...!

Ati kiváncsi vagyok a véleményedre h ez megvalósítható lenne e...

Arwyl szelleme 01-29-2008 16:05

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 155316)
szrintem a 225 kati részben megoldás lenne de Ardennek igaza van tuti fedeznének a gigaorik is:)

Így van, emiatt kellene csak a "könnyített üzemmódot" bevezetni ide is és normálba is. (70%-os fedezési aránynál egy 600hekis ori katigénye 100k/heki, ezzel azért nem nagyon fedezgetnének... ;) )

Hóhér 01-29-2008 16:09

Én úgy hiszem Ati olyasmi megoldást támogatna, ami megszűntetni a gigaorikat, mint normál csoportban...

engem az ötlete érdekelne , hogy mégis hogyan lehetséges ez egy olyan csoportban, ahol nem kötelező a fordulás ( azaz olyan mint az A )
úgy, hogy ne produkáljon még nagyobb, mégtöbb gigaorikat a javaslat.

persze nem csak Ati ötlete érdekelne, hanem akinek van ilyen az is :)

(a mélyszabi nem megoldás, hiszen ki-be lehet lépkedni szabiról csak azért, hogy a pontlistába benn legyen az ország...)

Arwyl szelleme 01-29-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 155319)

Nem látom a pontlistát ott, de Gárdi azt írta valmelyk hszénél, hogy 15k hekiig még fel tudott jönni ütéssel is.

Igen, ezt látom megoldásnak, ha már nem lehet kit ütni! Mivel más lehetőség nincs, hogy elérd a topkörös helyet. Vagy most leviszed 30%-ra utánna ha az se elég akkor 50%-ra végül ott leszünk mint régen normálban, hogy nem kell topp kör.

belas 01-29-2008 16:12

Sziasztok:) A top30%-ot támogatnám...a 225kati fedezés viszont mint Arden is mondta,csak ujjabb fedezésekbe torkolna az igyis giga orik körében..

Stoky(Gárdi) NEXUS 01-29-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155325)
Én úgy hiszem Ati olyasmi megoldást támogatna, ami megszűntetni a gigaorikat, mint normál csoportban...

engem az ötlete érdekelne , hogy mégis hogyan lehetséges ez egy olyan csoportban, ahol nem kötelező a fordulás ( azaz olyan mint az A )

(a mélyszabi nem megoldás, hiszen ki-be lehet lépkedni szabiról csak azért, hogy a pontlistába benn legyen az ország...)

Ákos amit írtam sztem a fordulást is könnyíti és nem gyárt több kontinenst :)

Arwyl szelleme 01-29-2008 16:14

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155325)

Erre is tudok egy javaslatot, és volt is már róla szó nem is 1x. Legyen anarchista klánszint! D-ben meg kezdődjön a gyújtogatás!

Hóhér 01-29-2008 16:15

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 155324)
Így van, emiatt kellene csak a "könnyített üzemmódot" bevezetni ide is és normálba is. (70%-os fedezési aránynál egy 600hekis ori katigénye 100k/heki, ezzel azért nem nagyon fedezgetnének... ;) )

csinálj ide egy konkrét számítást pls

hogy a javaslatod mennyire gátolja a nagy orik tovább fedezését felfelé, illetve mennyire segíti a megakadt országok tovább fedezését...

képzett kati mennyiség/ nap / fedezhető heki mennyiség

köszi, ha megcsinálod

a nagyoriknál fedezésre felépített, elérhetetlen gigaorikra gondolj ,elég sok házzal :)

All times are GMT +1. The time now is 04:45.