Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Minek a "Piac" ? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2630)

ErdelyMagyaria 01-09-2008 18:17

A piac azert jo h novelje a foglalkoztatottsagot
:)

Reni 01-09-2008 18:20

A régi verzióból benn maradt, mára funkcióját vesztett intézmény lehet?

ErdelyMagyaria 01-09-2008 18:47

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 150152)
A régi verzióból benn maradt, mára funkcióját vesztett intézmény lehet?

Funkciojat nem vesztette... eppen ezert nem kell torolni szerintem

Trade Master 01-09-2008 23:31

Már tudom mi a piac értelme: ha azt akarod hogy amatőrnek nézzenek nyugodtan építs párat :D

ErdelyMagyaria 01-10-2008 21:02

:D:D:D:D:D:D
*rovid*

Nogixer 01-10-2008 21:09

Látom a topic elérte célját, jót derültünk ezen a mókás épülettípuson, pedig az elején azt hittem hogy tromfolás lesz a vége, mert igenis jó valamire:)):eek:

Pali papa 01-10-2008 21:17

A piac ezek szerint csak arra jó, hogy ha éplistázik az ellen, akkor lehet hogy nem tud támadni a röhögőgörcstől...
:D:D:D

Trade Master 01-10-2008 21:25

Legrosszabb esetben megkegyelmez neked, mert nincs szíve megtámadni...
Lehet, hogy még üzit is küld, hogy segít hogyan kell felépíteni egy országot :D

Pali papa 01-10-2008 21:44

na a köv orimba rakok piacokat, és majd nyitok egy topicot a kapott éplistekről...
:D:D:D

Princ 05-31-2009 14:35

topic reuse

Itt egy másik topic, a Kezdők istápolásának oldalhajtása, ami szerintem ott már off-nak számítana és (számomra) váratlanul többen is hozzászóltak. Lehet hogy már kimerült az ottani téma, ha mégsem, lehet hogy itt jobb helyen lenne. :)

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212991)
Amikor sok házat tartassz, hogy sokat tudj képezni, akkor tud hasznos lenni a piac, hisz nem 10% a foglalkozottság és nem húzza lefele a morált mint állat! :)

Én nem tudom belegondoltál-e egy kicsit abba amit mondasz. A 10% foglalkoztatottsághoz, amit gondolom normál épületek esetén értesz, tartós esetben 132 ház kell legalább, a 200 heki esetén. Mondjuk amikor a maradék 68 hektáron mind piac van (LoL), az feltornássza 33%-ra a foglalkoztatottságot. De a morálok szempontjából teljesen mindegy hogy a munkanélküliség 90% vagy éppen 67%.

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 212978)
vannak szituációk amikor hasznos lehet a piac;)

Taszi, Minden Titkok Tudója :rolleyes:, a fentin kívül nagyon kevés esetet hallottam amire a piacot alkalmazzák. Például az ellenfél megtévesztésére amikor csak gömböt látnak de éplistát nem. Vagy mondjuk arra is jó lehet hogy kezdő, súgót nem olvasó playernek álcázza magát vki ahogy ebben a topicban említették már. Illetve még a Kézikönyvben láttam egy jót, nevezetesen hogy arénában a bányák termelését idiglenesen leállítani tart vki piacokat.

Biztos ki lehet még találni hasonlókat. És nem is arról van szó hogy létezik-e funkciója vagy az le van-e írva a súgóban. Létezik, le van írva. Hurrá. Azonban ez a szál onnét indult hogy piacokat még egy körültekintő kezdő sem épít illetve lebontja az első pár napban azt is ami van. Ezek után hadd kérdezzem meg milyen szituációkra gondoltál ami indokolná hogy 5 db is szerepel az újdonsült orik első 110 épülete között? Leszámítva a hagyományok tiszteletét, amit egyébként még el is tudnék fogadni, csak senki nem említette. :)

Dus 05-31-2009 15:11

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 213229)
De a morálok szempontjából teljesen mindegy hogy a munkanélküliség 90% vagy éppen 67%.

--- ez hülyeség, bocsi :D ---
(törölve)

Valezius 05-31-2009 15:31

Quote:

Ezek után hadd kérdezzem meg milyen szituációkra gondoltál ami indokolná hogy 5 db is szerepel az újdonsült orik első 110 épülete között? Leszámítva a hagyományok tiszteletét, amit egyébként még el is tudnék fogadni, csak senki nem említette. :)

Talán az, hogy nagyobb lesz az adóbevétel, aminek minden kezdő örül :D

Killer 05-31-2009 16:23

Quote:

Itt egy másik topic, a Kezdők istápolásának oldalhajtása, ami szerintem ott már off-nak számítana és (számomra) váratlanul többen is hozzászóltak. Lehet hogy már kimerült az ottani téma, ha mégsem, lehet hogy itt jobb helyen lenne. :)

Én nem tudom belegondoltál-e egy kicsit abba amit mondasz. A 10% foglalkoztatottsághoz, amit gondolom normál épületek esetén értesz, tartós esetben 132 ház kell legalább, a 200 heki esetén. Mondjuk amikor a maradék 68 hektáron mind piac van (LoL), az feltornássza 33%-ra a foglalkoztatottságot. De a morálok szempontjából teljesen mindegy hogy a munkanélküliség 90% vagy éppen 67%.

Taszi, Minden Titkok Tudója :rolleyes:, a fentin kívül nagyon kevés esetet hallottam amire a piacot alkalmazzák. Például az ellenfél megtévesztésére amikor csak gömböt látnak de éplistát nem. Vagy mondjuk arra is jó lehet hogy kezdő, súgót nem olvasó playernek álcázza magát vki ahogy ebben a topicban említették már. Illetve még a Kézikönyvben láttam egy jót, nevezetesen hogy arénában a bányák termelését idiglenesen leállítani tart vki piacokat.

Biztos ki lehet még találni hasonlókat. És nem is arról van szó hogy létezik-e funkciója vagy az le van-e írva a súgóban. Létezik, le van írva. Hurrá. Azonban ez a szál onnét indult hogy piacokat még egy körültekintő kezdő sem épít illetve lebontja az első pár napban azt is ami van. Ezek után hadd kérdezzem meg milyen szituációkra gondoltál ami indokolná hogy 5 db is szerepel az újdonsült orik első 110 épülete között? Leszámítva a hagyományok tiszteletét, amit egyébként még el is tudnék fogadni, csak senki nem említette. :)

nos kapásból rosszul tudod a morál szempontjából távolról sem mindegy mekkora a foglalkoztatottság:rolleyes:
a gyakorlati haszna nem a 200 hekis alap oriknál jön ki legalábbis nem normál játékban,de például egy adóztatós párbajon kifejezetten hasznos lehet;)

Princ 05-31-2009 16:34

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 213251)
nos kapásból rosszul tudod a morál szempontjából távolról sem mindegy mekkora a foglalkoztatottság:rolleyes:

Magasabb foglalkoztatottságnál van amire gondolsz. Sebaj. :p

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 213251)
a gyakorlati haszna nem a 200 hekis alap oriknál jön ki legalábbis nem normál játékban,de például egy adóztatós párbajon kifejezetten hasznos lehet;)

Vagyis sem a kezdőkhöz, sem az alap éplistához nem volt köze az eredeti mondandódnak? Akkor örültem neked. :)

Killer 05-31-2009 16:42

hát mindenesetre nem vezetek félre egy kezdőt sem azzal hogy hülyeségeket írok a topikba:)

Princ 05-31-2009 19:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 213246)
Talán az, hogy nagyobb lesz az adóbevétel, aminek minden kezdő örül :D

Jah, valahogy így. Ezt is utoljára levlistán tudták felhozni nagy nevetések nélkül még (állítólag). :D

Dus 05-31-2009 19:50

Tudom, hogy ez nem megbeszélések rész, de ha már van ez a topic, akkor:

Mi lenne ha a piac nem 50, hanem 200 embert foglalkoztatna, és a regisztrációkor kapott országokból kikerülnének!

Ezzel nem kezd az ori vagy 1500-as emberhiánnyal, de ha nem is adunk normális értelmet a piacnak, a mostani, épp hogy szerepét mégis lehetne picit növelni :)

Pl.: ezek után jól lehet vele taktikázni, akár morál, akár adó miatt, akár alacsony, akár magas hekin, foglalkoztatna sok embert (mert az 50 az kevés), hogyha képzel épp...
És nagyjából átnéztem a témát, olyan taktikai elemekre is lehetőséget ad, mint pl betegség szimulálása, és ha nem jönne össze, akkor is gyorsan átépíthető...

Vélemények?? :)

tdomo 05-31-2009 20:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213284)

Most lehet nem leszek népszerű, de ha tudod, akkor miért nem oda nyitsz témát egy ilyen konkrét javaslattal?

Ildee 05-31-2009 20:37

Quote:

Mi lenne ha a piac nem 50, hanem 200 embert foglalkoztatna, és a regisztrációkor kapott országokból kikerülnének!

Ezzel nem kezd az ori vagy 1500-as emberhiánnyal, de ha nem is adunk normális értelmet a piacnak, a mostani, épp hogy szerepét mégis lehetne picit növelni :)

Pl.: ezek után jól lehet vele taktikázni, akár morál, akár adó miatt, akár alacsony, akár magas hekin, foglalkoztatna sok embert (mert az 50 az kevés), hogyha képzel épp...
És nagyjából átnéztem a témát, olyan taktikai elemekre is lehetőséget ad, mint pl betegség szimulálása, és ha nem jönne össze, akkor is gyorsan átépíthető...

Vélemények?? :)

Így sem kezd senki -1500as néphiánnyal.

Remedy 05-31-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213293)

Az biztos, mert a -1500-as nephiany az 1500 embertobblet... :)

Dus 05-31-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 213290)
Most lehet nem leszek népszerű, de ha tudod, akkor miért nem oda nyitsz témát egy ilyen konkrét javaslattal?

Először megvárom az első reakciókat, és ha azok többségben pozitívak, nyithatok is Neki. De amúgy is, ha van ilyen téma, minek nyitni még egyet?? Akkor beszélgessünk általánosan a felvetésről :p

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213293)

5 piaccal kezdesz, és ha bekerülne a javaslat, akkor majdnem lenne kb 1500-as népességhiány...De azért köszi :)

Princ 06-01-2009 12:10

Quote:

Amikor 30 helyett 50 embert kezdett el foglalkoztatni a piac, azt sztm arra volt jó hogy többeket elgondolkoztatott, vajon ez mire kell. :D

Ha kikerülne az alap orik éplistájából az nyilván jó lenne. Kikerülhetne épp máshonnan is, de az már legalább 2x elvettetett.

Fenti kettőn kívül amit pl még támogatni tudnék az egy átnevezés, olyanra ami jobban leírná a funkcióját. Pl Sóhivatal, Minisztérium, Palota. Vagy pl Kolhoz, TSz, illetve pardon ez a középkor akkor inkább Fonó.
Hm, lehet h a kevesebb több lett volna de úgysem vagyok optimista. :p

Kutyuleee 06-01-2009 13:21

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 213252)
Magasabb foglalkoztatottságnál van amire gondolsz. Sebaj. :p

"Ha országodban munkanélküliség van, akkor az emberek boldogtalanok, hiszen nincs hol dolgozzanak, így nem kapnak bért, amibõl családjuk meg tudna élni. Ennek következtében ez is negatív hatással van a morálváltozóra. A negatív hatás mértéke a munkanélküliség mértékétõl függ." súgóból...

akkor mi is van az alacsony foglalkoztatottsággal???

Princ 06-01-2009 18:53

Quote:

. . . De a morálok szempontjából teljesen mindegy hogy a munkanélküliség 90% vagy éppen 67%.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 213351)
"Ha országodban munkanélküliség van, akkor az emberek boldogtalanok, hiszen nincs hol dolgozzanak, így nem kapnak bért, amibõl családjuk meg tudna élni. Ennek következtében ez is negatív hatással van a morálváltozóra. A negatív hatás mértéke a munkanélküliség mértékétõl függ." súgóból...

akkor mi is van az alacsony foglalkoztatottsággal???

Nem tudóóóm!! :eek:

Quote:

Originally Posted by Súgó
A közhangulatot emeli:
* Mindenkinek van munkája, és a munkaerőhiány nem haladja meg az 5%-ot.

A közhangulatot csökkenti:
* Munkanélküliség.
* 10%-nál magasabb munkanélküliség.
* 20%-nál magasabb munkanélküliség.

Killer 06-02-2009 09:52

akkor talán mégse mindegy hogy 90 vagy 67??:D

Princ 06-02-2009 10:01

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 213413)
akkor talán mégse mindegy hogy 90 vagy 67??:D

ugyanaz a kategória. ennyire nem lehet vki értetlen

Killer 06-02-2009 20:31

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 213414)

pff...........
ki itt az értetlen??:eek:
be van másolva neked a súgó ember nem tudsz olvasni??

Kutyuleee 06-02-2009 21:02

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 213414)

sztem ez inkább rád igaz, te másoltad be a pontosabb részt...

gondolkodj már ember:
ha 90%a foglalkoztatottság akkor 10% a munkanélküliség
ha 67%a foglalkoztatottság akkor 33% a munkanélküliség

vagyis hogy a fityfenébe lenne ugyanaz??? pont te másoltad be, hogy más kategoria...

vityu 06-02-2009 21:19

Quote:

Originally Posted by Princ

A 10% nem magasabb, mint a 10%-nál. És ez így még csak a 10%-nál nagyobbal sem azonos kategória, nemhogy a 20%-nál nagyobbal

Kicsit máshogy: a 90%-os foglalkoztatottság max a 10%-nál nagyobb kategóriájában van, míg a 67%-os a 20%-nál nagyobb kategóriájában van, mivel az 33%. 33% pedig nem egyenlő 19,9%-kal, hanem határozottan több.

Huhh, ez így kicsit nehezen értelmezhető lett :) Sőt, először rosszat is idéztem! :D

Andrew 06-02-2009 22:46

Kicsit késő van, és lehet, hogy már rosszul értem, de szerintem a munkanélküliség és a foglalkoztatottság szavak keverve vannak :p
Mert pont fordítottjai egymásnak :D

Kutyuleee 06-03-2009 00:58

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 213497)
Kicsit késő van, és lehet, hogy már rosszul értem, de szerintem a munkanélküliség és a foglalkoztatottság szavak keverve vannak :p
Mert pont fordítottjai egymásnak :D

szerintem nagyon nincsenek csak 1 ember keveri össze őket. egyszerü a képlet:
munkanélküliség=100-foglalkoztatottság:)

Andrew 06-03-2009 07:19

Quote:

De a morálok szempontjából teljesen mindegy hogy a munkanélküliség 90% vagy éppen 67%.

Ezt kifogásolták.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 213499)
szerintem nagyon nincsenek csak 1 ember keveri össze őket. egyszerü a képlet:
munkanélküliség=100-foglalkoztatottság:)

Márpedig eszerint:
Quote:

Originally Posted by Súgó
A közhangulatot emeli:
* Mindenkinek van munkája, és a munkaerőhiány nem haladja meg az 5%-ot.

A közhangulatot csökkenti:
* Munkanélküliség.
* 10%-nál magasabb munkanélküliség.
* 20%-nál magasabb munkanélküliség.

Szerintem teljes mértékben igaza volt :o

All times are GMT +1. The time now is 07:42.