Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Drágakő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=260)

Életfa#2 02-22-2006 20:44

Bánya kontra kereskedő

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Szerintem a drágakőnek csak akkor van értelme, ha többet lehet vele keresni, mint a nyersanyagokkal. Miért tartanék olyan bányát, amelyiknél más bányával többet kereshetek?
Én úgy csinálnám, hogy a drágakő felvásárlási ára 1-től mozogna a legdrágább fajta nyersanyag átlagárának kétszereséig. Például, ha a kő a piacon a legdrágább nyersanyag, és a kő átlagára 3000, akkor a drágakő felvásárlási ára 1 és 6000 között mozogna. A mozgást ugyanúgy lehetne szabályozni, mint most, csak más skálán.
A hodito indulásakor a maximum 100-s drágakő ár körülbelül kétszerese volt a legdrágább nyersanyag átlagárának, így sokan tartottak drágakőbányát, ezért az ár rendszeresen mozgott az eladások függvényében.
A piaci átutalásokat úgy akadályoznám meg, hogy drágakővel nem lehetne kereskedni. Nincs rá szükség.

Egy nyersi átlagárát hogy számolod?:rolleyes: Hiszen az ára eszement gyorsan ugrál le-fől. Pontosabban a kőé a 2/B-ben. (Egyetlen óra alatt akár a többszörösére is nőhet, de ugyanennyi idő alatt vissza is eshet. És, igaz elég ritkán, de minden nyersi eltűnhet a piacról...) Ha ez alapján számolod a drágakő árát, figyelembevéve annak a mostani növekedési sebességét is, a nyersi mindig többe fog kerülni... Főképp, mikor sok kell belőlle.

A drágakőbánya, és a bankok használata egyaránt döntést igényel. Mert mire is használod a bankot? Pénztermelésre, kereskedő személyiséggel. Amit szintenként csak egyszer állíthatsz be. Drágakőlelőhelyet pedig nem is olyan nehéz szerezni: kiküldesz pár (na jó, magas szinteken sok-sok) embert felfedezni, bejelölve a célzott felfedezést. Tehát ezzel tudsz manipulálni, de a kereskedő személyiségtől szinten belül csak újraindulással szabadulhatsz. De akkor ott vagy, ahol annak felvétele előtt voltál! A bányákat meg bármikor újra beszerezheted/eltakaríthatod igény szerint. Ha ez a két lehetőség nincs egyensúlyban, akkor valamelyik mehet a süllyesztőbe.

wand 02-22-2006 20:44

Quote:

Szerintem a drágakőnek csak akkor van értelme, ha többet lehet vele keresni, mint a nyersanyagokkal. Miért tartanék olyan bányát, amelyiknél más bányával többet kereshetek?
Én úgy csinálnám, hogy a drágakő felvásárlási ára 1-től mozogna a legdrágább fajta nyersanyag átlagárának kétszereséig. Például, ha a kő a piacon a legdrágább nyersanyag, és a kő átlagára 3000, akkor a drágakő felvásárlási ára 1 és 6000 között mozogna. A mozgást ugyanúgy lehetne szabályozni, mint most, csak más skálán.
A piaci átutalásokat úgy akadályoznám meg, hogy drágakővel nem lehetne kereskedni. Nincs rá szükség.

én nem támogatom, hogy drágább legyen mint legdrágább nyersanyag.
ugyanis a nyersanyagot el is kell adni a piacon.. míg a drágakő, bármikor azonnal pénzzé tehető. ráadásula nyersanyagból lehet építkezni, semmi értelme egy olyan bányának aminek a termeléséből 2-3x annyi nyersanyagot lehet venni mintha ércbányát tartasz.

wand 02-22-2006 20:47

Quote:

Originally Posted by Artúr
Picit sokallom az ilyen nagy ingadozást (1-6000 ig).
Tárolása legyen úgy mint a rúnánál, nem kell neki hely. :) A felső mennyiségi határ meg a pénznél bevált 4,2 mrd. :D
A tolizás már rázósabb. :cool: Ha nem jobb mint a teki akkor senki sem fogja drágakőben tartani a vagyonát.

úgy látom félreértesek vannak :)

nem érzem célnak, hogy mostantól pénzt lehessen tárolni drágakőben, pléne nem ellophatatlan, fosztahatatlan módon..

a topic célja, hogy az értelmetlen drágakőnek adjon némi értelmet.
ha nem akarom, hogy lopják a pénzem építek pár bankot, ha nem akkor, hogy sereggel evigyék a akkor kinttartom piacon, vagy betornyozom magam.

wand 02-22-2006 21:03

egyenlőre témát kitárgyaltnak veszem.
ha egyszer megtalálom, hogy kell lezárni a szavazást azt is lezárom :D

és felkérném az illetékes elvtársat (Atit), hogy nyilatkozzon, hogyan foglal állást az ügyben. :)

-Fegya- 02-22-2006 21:13

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Egy nyersi átlagárát hogy számolod?

Az előző héten eladott nyersanyagok átlagárát venném. Természetesen a mennyiséggel súlyozott átlagárat számolnék. Ha így olcsóbb lesz a drágakő, mint a nyersanyag a lassabb emelkedése miatt, azt nem tartom bajnak.

-Fegya- 02-22-2006 21:27

Quote:

Originally Posted by wand
én nem támogatom, hogy drágább legyen mint legdrágább nyersanyag.
ugyanis a nyersanyagot el is kell adni a piacon.. míg a drágakő, bármikor azonnal pénzzé tehető. ráadásula nyersanyagból lehet építkezni, semmi értelme egy olyan bányának aminek a termeléséből 2-3x annyi nyersanyagot lehet venni mintha ércbányát tartasz.

Ha sokan tartanak drágakőbányát, akkor az ár le fog esni, akár sokkal a legolcsóbb nyersanyag ára alá. Most azért van mindig a maximumon, mert senki sem ad el a császárnak.
Ha nincs rá esély, hogy több jövedelmet hozzon a drágakőbánya, mint más bányák, akkor semmi értelme sincs tartani.

-Fegya- 02-22-2006 21:29

Quote:

úgy látom félreértesek vannak :)

nem érzem célnak, hogy mostantól pénzt lehessen tárolni drágakőben, pléne nem ellophatatlan, fosztahatatlan módon..

Hát evvel én is egyetértek.

wand 02-22-2006 21:44

Quote:

Ha sokan tartanak drágakőbányát, akkor az ár le fog esni, akár sokkal a legolcsóbb nyersanyag ára alá. Most azért van mindig a maximumon, mert senki sem ad el a császárnak.
Ha nincs rá esély, hogy több jövedelmet hozzon a drágakőbánya, mint más bányák, akkor semmi értelme sincs tartani.

a kőbánya sokkal többet hoz mint az agyag vagy a fémbánya, mégis tartják.

Davalon 02-22-2006 21:48

Quote:

a kőbánya sokkal többet hoz mint az agyag vagy a fémbánya, mégis tartják.

erős általánosítás... kiválóan elvagyok egyetlen bánya nélkül is. Nem hinném, hogy egyedül.

Senki 02-22-2006 21:57

Quote:

Originally Posted by Davalon
erős általánosítás... kiválóan elvagyok egyetlen bánya nélkül is. Nem hinném, hogy egyedül.

Dav: kevesen lehetnek bánya nélkül. hiszen hogy vehetnél nyersit hogyha nem termelnének sokat.... :rolleyes:

Davalon 02-22-2006 21:59

elég ha kevés helyen van bánya de ott ipari méretekben. nem hiszem, hogy sok mezei országnál az a 4 tartott bánya megváltja a piacot. Tartsanak bányát nyugodtan, akik akarnak, legalább egy másik -szintén jelentős méretű- társaságnak így nem kell. Ismerek olyan orit is, aki nyersben tartja a milliárdjait, noha soha nem volt egyetlen bányája sem. Csak hát komoly mennyiségű bentlétet igényel a dolog...Lassan túlmisztifikálódik a téma és a jelentősége a drágakőnek.
A téma ki lett tárgyalva szerintem. Innentől már az abszurditások következnének. Tapasztalat...

Senki 02-22-2006 22:06

Igaz. nem túlmisztifikálni kellene a követ csak feljebb tolni a maximális árat és beletenni egy új szabályozást az árviszonyok közé...
(az aranybánya nem jó ötlet mert akkor nagy termelést kéne adni neki szvsz, meg túl kiszámítható pénzforrás lenne...)

Artúr 02-23-2006 07:40

Fegya ötlete tetszik. Az előző heti eladott nyersi átlagára elég stabil árat adna a drágakőnek, kivédené a spekulatív hatásokat. A drágakőbányának nem kell, feltétlenül több pénzt hoznia mint a kőbányának a drágakő előnye az azonnali pénzszerzés (piaci belépő nélkül).
Ez megér annyit hogy kicsit olcsóbban adom mint a követ. Szerintem. :)

drhb 02-23-2006 18:42

Tetszik az ötlet nekem is, hogy növelni kéne a drágakő árát valamilyen módon. Csak gyorsan olvastam át a topicot, de szemet szúrt egy-két dolog.
Már pár oldallal előbb volt, de valaki olyasmit írt, hogy a legdrágább nyersanyaghoz kéne viszonyítani az árát, vagyis az lenne a maximuma az ingadozásnak. Na ez az a módszer, amivel könnyen inflációt lehetne szítani a piacon. Ha mondjuk a kő a legdrágább, mondjuk 6 ezer, akkor lehet hogy mondjuk 5500-on van a drágakő, de a fa mondjuk csak 4 ezer. Ilyenkor ki az a hülye, aki fát árulna, és fatelepeket tartana. Kőbányát sem lenne érdemes tartani, mert még ha kicsit értékesebb is, mint a drágakő, nem mindig olyan sokkal, és ezért érdemesebb drágakőt termelni, mert azt azonnal el lehet adni. Na de ekkor csak néhány termelő maradna a régi cuccoknál, és hiány lenne, amit kihasználva a termelők feljebb vinnék a nyersanyagárakat. Erre válaszul a drágakő ára is emelkedne, ami miatt megint nem érné meg mást termelni, ezért szépen lassan minden ár az egekbe szökne, még tekercseké meg a katonáké is, mert a drágakőbevételekből megnőne a fogyasztás.
Ez az infláció még akkor is meglenne, ha a nyersanyagárak átlagához lenne viszonyítva a drágakő, mert akkor is sokan áttérnének a drágakőre, kivéve néhány ügyes termelő, aki tudja mikor mit kell eladni.
Szóval óvatosan kéne bánni a drágakővel, én kb. az átlag nyersanyagár harmadára tenném a drágakő árát, és e körül mozogna fel-le, tehát néha megközelítené a nyersanyagok árát, néha meg nagyon lent lenne. És az árfolyamnak természetesen függenie kéne attól, hogy hányat adnak el, ha túl sokat, akkor lejjebb menne az ára, ha kevesebbet, akkor felfelé. De lenne benne stabilizáló hatás, ami visszabillentené középre, nehogy túl szélsőséges legyen az ára.

-Fegya- 02-23-2006 19:58

Quote:

Originally Posted by drhb
Tetszik az ötlet nekem is, hogy növelni kéne a drágakő árát valamilyen módon. Csak gyorsan olvastam át a topicot, de szemet szúrt egy-két dolog.
Már pár oldallal előbb volt, de valaki olyasmit írt, hogy a legdrágább nyersanyaghoz kéne viszonyítani az árát, vagyis az lenne a maximuma az ingadozásnak. Na ez az a módszer, amivel könnyen inflációt lehetne szítani a piacon.

Ha sokan áttérnek a drágakő termelésére, akkor a császár a max ár néhány százalékáért venné a drágakövet és az így kevesebbet érne, mint a legolcsóbb fém vagy agyag.

Mike zoostorm 02-24-2006 13:41

Nem tom ki mit szol hozza lehet hogy hulyeseg, deen inkabb beraknam a dragako arat 1-500 aranyig es ott ingadozna vagy akar koronkent valtozna egy random szamra...
persze az ar nem konkret meg tom hogy a felsobb szinteken minden mas sokkal dragabb, de szerintem akkor is fix ar kene...

Half 02-25-2006 22:11

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Nem tom ki mit szol hozza lehet hogy hulyeseg, deen inkabb beraknam a dragako arat 1-500 aranyig es ott ingadozna vagy akar koronkent valtozna egy random szamra...
persze az ar nem konkret meg tom hogy a felsobb szinteken minden mas sokkal dragabb, de szerintem akkor is fix ar kene...

Azért ezt a piachoz is hozzá kell vaalhogy rendelni a drágakő árakat. Viszont arra is kell figyelni, hogy mondjuk egy csomó taktikai lehetőség, elveszne a párbajban ha nagyon magasak lennének a drágakő árak!!!
szóval valahogy úgykéne, kitalálni, hogy a párbajba se ronditson bele. SZVSZ

Artúr 02-26-2006 12:11

Off topic

Bocs. :) Az, hogy átkerült a topik ide azt jelenti hogy érdemben is megfontolják a kérdést a játék szervezői? :confused: Esetleg várható a bevezetése a közeli jövőben?
Csak azért mert én örülnék neki. :D

Ati 02-26-2006 12:18

Quote:

Bocs. :) Az, hogy átkerült a topik ide azt jelenti hogy érdemben is megfontolják a kérdést a játék szervezői? :confused: Esetleg várható a bevezetése a közeli jövőben?
Csak azért mert én örülnék neki. :D

Azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy lesz belőle valami, érdemben lehet a dologról beszélni. Volt téma, amit átraktam az elvetett ötletek közé, az az, amit kár igazából folytatni, mert egész biztosan nem lesz belőlük semmi. A többi, ami a megbeszélések között maradt, az egyelőre annyi: megbeyzélés, ha sikerül meggyőzni, hogy kell bővítés ilyen irányba, akkor lehet róla szó, ha nem sikerül, akkor idővel azok is felejtőssé válnak.

Ahogy a témaindítóban is írtam, jelenleg egészen más jellegű fejlesztések zajlanak, így időbelileg semmit nem tudok mondani arra vonatkozóan, hogy mikor várható bármi is ebben a témában.

Életfa#2 02-26-2006 13:14

Párbaj

Azért a párbajba nem hiszem, hogy bele fog szólni. Hisz így sincs ára... (Na jó, feltételeztem, hogy a drágakő árának ingadozására marad az az algoritmus, ami most is működik!:) )

Senki 02-27-2006 08:12

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Azért a párbajba nem hiszem, hogy bele fog szólni. Hisz így sincs ára... (Na jó, feltételeztem, hogy a drágakő árának ingadozására marad az az algoritmus, ami most is működik!:) )

elvileg minden csoportban ingadozik.... láttam egyszer az 5/Vben is egy hullámot (egyszer! :D) de a párbajban mindig 0 az ára ha jól emlékszem.... :rolleyes:
(és ez jó is így...)

Half 02-27-2006 15:14

Quote:

Originally Posted by Senki
elvileg minden csoportban ingadozik.... láttam egyszer az 5/Vben is egy hullámot (egyszer! :D) de a párbajban mindig 0 az ára ha jól emlékszem.... :rolleyes:
(és ez jó is így...)

1 az ára, de ha felemelnék értelmesre megtudhatná ölni én csak mondom, hogy okoság legyen:D

drhb 02-27-2006 15:50

Quote:

Ha sokan áttérnek a drágakő termelésére, akkor a császár a max ár néhány százalékáért venné a drágakövet és az így kevesebbet érne, mint a legolcsóbb fém vagy agyag.

Igen, lehet, hogy így működne, de biztosan akkor is jelentősen növekedne a nyersanyagok átlagára, ha nem mindenki, csak mondjuk a termelők 30%-a térne át a drágakőre. Gondolj bele, ha csak egy rövid ideig is áttérnének rá sokan, akkor mindjárt a jóval kevesebb nyersanyag termelő feljebb vinné a nyersanyag árakat, a drágakövesek lehet hogy visszatérnének a régi üzletre, de már nem lenne akkora a kínálat, hogy visszalökje az árakat. Igazából folyamatos hullámzás lenne, de inkább feljebb vinné az árakat.

Ezért szerintem annyi változtatás kéne, hogy a mostani 100 helyett 1500 lenne a maximum, így is növekednének néhány helyen a nyersanyag árak, de nem a annyira. Az más kérdés, hogy a kereskedő személyiség értelmét vesztené.

drhb 02-27-2006 15:50

Quote:

Igen, lehet, hogy így működne, de biztosan akkor is jelentősen növekedne a nyersanyagok átlagára, ha nem mindenki, csak mondjuk a termelők 30%-a térne át a drágakőre. Gondolj bele, ha csak egy rövid ideig is áttérnének rá sokan, akkor mindjárt a jóval kevesebb nyersanyag termelő feljebb vinné a nyersanyag árakat, a drágakövesek lehet hogy visszatérnének a régi üzletre, de már nem lenne akkora a kínálat, hogy visszalökje az árakat. Igazából folyamatos hullámzás lenne, de inkább feljebb vinné az árakat.

Ezért szerintem annyi változtatás kéne, hogy a mostani 100 helyett 1500 lenne a maximum, így is növekednének néhány helyen a nyersanyag árak, de nem a annyira. Az más kérdés, hogy a kereskedő személyiség értelmét vesztené.

Smooth Scroller 03-01-2006 01:32

az a nagy helyzet, hogy a jelenleg itt elhangzo dolgok vergodes jelleguek. ennek oka nem mas, mint az, hogy a dragakonek a jatekban semmi ertelme sincs. nem is igazan azon kene ragodni, hogy mennyi legyen az ara, meg a csaszar mennyiert vegye meg, hanem azon, hogy adjunk neki ertelmet.

mindjart megvilagitom mire gondoltam.
a konek, fanak, agyagnak, stb. VAN ertelme, mert a piac mellett lehet beloluk epitkezni. a piaci arat is ez mozgatja, vagyis a felsobb csoportokban sok nyersanyag kell, viszont relativ keves a termelo orszag, mert sokan lebontjak az osszes banyat, amig az 5. csoport tele van uj orikkal es ezzel sok banya is jar kezdetben. tehat az arat nem mestersegesen hatarozza meg vki, hanem a piaci torvenyszerusegek. ezt misem bizonyitja jobban, minthogy hiaba indul uj hoditos jatek (pl: az angol vagy a roman nyelvu), 1 ido utan az arak kb. hasonlora beallnak maguktol.

tehat ott tartottam, hogy a piacozas mellett ezeknek van ertelme, az epitkezes. a fegyonak szinten van, hiszen a katonak kepzesehez kell. a fem pedig a fegya termeleshez. tehat mindre vhol szukseg van.

a runat ugye nem banya, hanem a templom termeli, de arra is szukseg van a varazslasnal.

a dragakonek viszont semmi funkcioja nincs, es ez az igazi baj.

azert a sok duma mellett javaslatom is lenne:
pl egyes varazslatokhoz nemcsak runa hanem dragako is kene. mondjuk a vedovarazslatokhoz meg a kristalygombhoz.

ezzel 1csapasra lenne ertelme a dragakonek a piacon, 1csapasra keresett arucikk lenne...

mondjuk pl: a vedovarazslatoknal a szukseges runamennyiseg tizede, a gombozesnel pedig ugyanannyi dragako kene, mert ott ugyis keves a fogyas.

velemenyetek?

Életfa#2 03-01-2006 02:18

Komponensigény?

Izé, Smooth, ezt azért gondold át... Van egy orim a B-ben, kb 900 hekin, neki most akkor kellene 94 darab drágakő körönként, hogy felrakja magára a varikat. Ez 9 bánya... Mivel a rúnaigény nagyjából az ori pontértékével van arányban, kb minden ország 1%-án drágakőbánya kellene! Ilyen esetben azonban mindenki kitermelné magának. Csak nézd meg a rúna árát, alig van neki, pedig abból hulla kivételével mindenkinek kell, méghozzá elég sok! ;)

Smooth Scroller 03-01-2006 03:22

a runanak azert nincs ara, mert a templomok "mellektermeke", tehat jon magatol is. nem kell hozza kulon epitmeny. na jo, akkor nem a vedoszpellekhez kene, hanem az atkozashoz, stb.

nem kell mindenkinek banya, majd a torpek termelik piacra. gondolom kobanyad es fateleped sem biztos, hogy van, megis epitkezel...

amugy az meg nem biztos, hogy csak az a jo 5let, ami konnyebbseggel jar. :rolleyes:

Senki 03-01-2006 05:38

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller
Nem kell mindenkinek banya, majd a torpek termelik piacra. gondolom kobanyad es fateleped sem biztos, hogy van, megis epitkezel...

Hát nem tudom. én elég sok bányát tartok mégsem tudok építkezni csak ha tekit piacolok, hogy vehessek nyersit... :rolleyes:

Edu (Shagor #307669) 03-03-2006 20:33

Hali!

Pár rövid(?) gondolat:

Az aranybányát semmiképpen nem tartom jó ötletnek. Pont a drágakő valamikori lényegét vesztené el, azt, hogy spekulálnod kell: eladom most a cuccot, vagy várok egy kicsit, hátha feljebb megy az ára. Amúgy is, egy bánya általában 7 valamit termel körönként, ez pl.: a mi csoportunkban 2.000-6.000 aranyért találhat gazdára, vagy te is felhasználhatod. Azaz, ha nincs rá szükséged, 14-42.000 aranyat kereshetsz vele. Szóval az aranybányának legalább 30.000 aranyat léne termelnie, hogy legyen bármi értelme. Persze csak a mi csoportunkban. De máshol meg más mennyiséget hoznak fel a földből? Ez elég hülyén jön ki. :confused:
Annak idején, még a tizenháromezer valahányszázas országom idején ez a drágaköves dolog nagyon jól működött. Úgyhogy én mindenképpen abban látnám a megoldást, ha a MAX(!!!) árat felvinnék 10.000 aranyra, (mint ahogyan már írta valaki, ha jól rémlik,) és az eladási ár pedig mozogjon a többi nyersanyagár környékén. (Hogy pontosan minek a kétszerese/másfélszerese/súlyozott átlaga legyen, azt nálam okosabb emberekre bíznám.) Viszont fontosnak tartanám, hogy az ár nagyon érzékeny legyen az eladásokra, hogy kelljen vele sakkozni: eladom a cuccot, mert nagyon kell a pénz/egy kicsit várok még, csak feljebb megy az ára.
Nem tudom, a játékosoknak mekkora része VIP/nem VIP, mert a piacon csak nem VIP-eknek van értelme kirakni (leszámítva a trükközéseket), ő ugyanis, ha nem tud folyamatosan a gép előtt ülni, kirakja a piacra pl.: 2328 aranyért, és ha az eladási ár meghaladja ezt az értéket, majd valaki megveszi, és nyereséggel eladja, és emberünk is megkapja az őt megilletőt. A VIP viszont csak kiválsztja, mekkora érték felett akarja eladni. Tehát őket kizárnám a drágakő piacoztatásából, vagy a helytartótól venném el ezt a funkciót.

Nah, hirtelen ennyi, üdv mindenkinek!

Edu

Senki 03-04-2006 22:34

Edu: én ajánlottam a 10k maximális árat, de lehurrogtak hogy az túl magas... persze azért azt is észre lehetett volna venni, hogy a 10k-t nem kell elérnie, de van olyan csoport ahol az lenne elég szűkös már... :rolleyes:

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 23:08

Hát, én jelenleg egy csoportban, egy országgal játszom, (tehát a többi csoport áraira nincs rálátásom,) de nálunk 200-tól 6000-ig is ingadoznak néha az árak. Szerintem a drágakő akkor lenne ismét poén, ha olykor a legdrágább, máskor a legolcsóbb lenne a piacon. Mint ahogy régen, mikor a többi nyersanyag is 100 arany alatt mozgott. A jelenlegi körülmények között nem is tudom, hogy miért tart bárki drágakőbányát. Bár egy használható előnye van. :) Na nem a bányának, csak a drágakőnek. Én szoktam tartalékolni egy keveset (persze eléggé limitált, raktárkapacitás miatt), de ha pl. figyelmetlenségből túlköltekezem a piacon, eladhatom a vésztartalékot, és akkor meg tudom oldani az aktuális képzést, tekercsírást. Ez persze nem nagy összeg, a raktárak számától függően is legfeljebb 2-3-4-500.000 arany (magasabb hektárszámon nyalván több), de még ellopni sem érdemes, tényleg annyira elég, hogy az ember mozgásban tartsa a dolgokat, ha kiszaladt a kezéből a lóvé.

-Fegya- 03-05-2006 10:13

Én most egyetlen értelmét látom a drágakőbányának. Nagyon jól jelzi a ht segítségével, hogy mikor fejeződik be a frissítés. Ehhez egyetlen drágakőbánya kell, és a termelt drágakövet a ht a frissítés után rögtön eladja.

Továbbra is ellene vagyok bármilyen fix maximum árnak, de a véleményemet korábban már kifejtettem.

Lepidus 03-05-2006 21:59

hmmm...drágakőne télleg nem sok értelme,de ezek a piacszabályozásaok sohasem tetszettek..de törjétek rajta a fejetek,ha sok szabadidőtök van!:D

Ink@ 03-07-2006 09:16

Quote:

Fegya ötlete tetszik. Az előző heti eladott nyersi átlagára elég stabil árat adna a drágakőnek, kivédené a spekulatív hatásokat. A drágakőbányának nem kell, feltétlenül több pénzt hoznia mint a kőbányának a drágakő előnye az azonnali pénzszerzés (piaci belépő nélkül).
Ez megér annyit hogy kicsit olcsóbban adom mint a követ. Szerintem. :)

Van amelyik csoportban ez nem jó ötlet. Az alsó csoportokban a nyersik átlagára nagyon közelít a nullához, és nem volna jó a kezdőket megfosztani ettől a stabil bevételtől, amit így a drágakővek jelentenek.
Más csoportokban elfogadhatóbb az ötlet.

Senki 03-07-2006 13:36

Quote:

Originally Posted by Ink@
Van amelyik csoportban ez nem jó ötlet. Az alsó csoportokban a nyersik átlagára nagyon közelít a nullához, és nem volna jó a kezdőket megfosztani ettől a stabil bevételtől, amit így a drágakővek jelentenek.
Más csoportokban elfogadhatóbb az ötlet.

olyan alsóbb csoportokra gondolsz remélem amikben nagy a létszám. merthogy azokban tényleg az. tudok olyan csoportot ahol a rúnátől is ki lehet feküdni árban... meg ötödik szinten a legtöbb csoportban a kőnek magasabb ára van jócskán a drágakőnél is meg a többinél is. :rolleyes: szóval ott is működhet szerintem.

Ati 03-24-2006 11:23

Quote:

Originally Posted by Davalon
még mindig az aranybánya az, ami leginkább áthidalja ezt a problémát, és a legegyszerűbb megoldás, nem?;) Egyszerűen az aranybányák termelése megjelenik az ország vagyonában, és nincs szükség ilyen piaci számítgatásokra. Vélemény? Ha abszolút ragaszkodtok a drágakőhöz, akkor többet nem hangoztatom:)

A drágakő lényege eredetileg az volt, hogy aki itt van sűrűn, az tudjon vele játszadozni, figyelve az árfolyamot, és akkor adja el, amikor az szerinte a legjobb. A lebontások miatt az ár általában 100 körül van szinte mindenhol, úgyhogy ez az ingadozás kikerült belőle sajna. Ettől függetlenül ennyire lebutítani nem kellene, hogy azonnal megkapja a pénzt.

Ati 03-24-2006 11:53

Quote:

Originally Posted by drhb

Azt ne felejtsük el, hogy MAXIMUM árról beszélünk. Minél többen adnak el, annál lejjebb megy a felvásárlási ár, függetlenül a maximum ártól. Hiába 6000 arany (vagy akármennyi) a maximum ára, ha éppen 1 aranyért lehet eladni.

director 03-24-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Azt ne felejtsük el, hogy MAXIMUM árról beszélünk. Minél többen adnak el, annál lejjebb megy a felvásárlási ár, függetlenül a maximum ártól. Hiába 6000 arany (vagy akármennyi) a maximum ára, ha éppen 1 aranyért lehet eladni.

az tény. de ha nagyobb intervallumban tud változni, akkor többet is lehet vele keresni:) ami nem utolsó szempont:)

Ati 03-24-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by director
az tény. de ha nagyobb intervallumban tud változni, akkor többet is lehet vele keresni:) ami nem utolsó szempont:)

Minél többen akarnak vele többet keresni, annál lejjebb megy az ára, a bank annál stabilabb és főleg magasabb bevételi forrás lesz. Úgyhogy nem hiszem, hogy ez ütné a bankot bármilyen szinten is (hacsak nem irreálisan magas a maximális ár, és ténylegesen el is éri azt, de ezt nyilván nem kellene).

director 03-24-2006 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati
Minél többen akarnak vele többet keresni, annál lejjebb megy az ára, a bank annál stabilabb és főleg magasabb bevételi forrás lesz. Úgyhogy nem hiszem, hogy ez ütné a bankot bármilyen szinten is (hacsak nem irreálisan magas a maximális ár, és ténylegesen el is éri azt, de ezt nyilván nem kellene).

tényleg nem üti a bankot semmiképpen.. ezért nincs is sok értelme a drágakőnek normál játékban:)
igazából be kéne vezetni a short-ot (=először eladsz, aztán veszel), mint a tőzsdén.. úgy már nem lenne olyan egyhangú a dolog:)

All times are GMT +1. The time now is 01:06.