![]() |
Az államszervezettel nem adnék túl nagy bónuszokat/maluszokat, inkább csak árnyalatnyi eltéréseket. A tudomány teki bónuszokhoz sem nyúlnék hozzá, valaki már mondta, hogy mégjobban széthúzná a mezőnyt.
Valamint mindenképp csak egy lehetőségnek tenném be az álamszervezet választását, aki nem választja az úgy működhetne tovább mint most. Ennek jegyében kidolgoztam egy koncepciót: (hú vazze, de nagyképüen hangzik :D ) Despotizmus: Az egy épülethez szükséges munkások száma 15 helyett 12. A morál javításához magasabb összeg kiosztása szükséges. Diktatúra: A hadsereg fentartása 10%-al többe kerül. A kovácsműhely 3 helyett 4 fegyvert termel körönként. Monarchia: Az adóbevétel 10%-al magasabb. A tolvajlás 5%-al kevesebb zsákmányt hoz. Köztársaság: A katonaimorál 80%-hoz húz. Az egyszerre képezhető alapkatonák száma nem a lakosság 10, hanem 9%-a. Teokrácia: A varázslók morálja 5%-al magasabb a katonai morálnál, de max. 100%. A tolvajok morálja 5%-al alacsonyabb a katonai morálnál. Technokrácia: Minden termelőegység +5%-al többet termel. A morál 70%-hoz húz. Bürokrácia: Tudomány tekercsek írása 20 helyett 15 kör. A túlórában építés 9 helyett, 12 kör. Vélemények? :confused: |
nem rossz, de a tekiírást nem kéne ennyire levinni...max csak 2 körrel...nem??? :confused:
|
Quote:
diktatútrának meg szinte csak malusza van:) még törpével sem jó konstruktív ötleteket majd mondok, ha lesz időm ilyeneken gondolkozni:) ja, bürokrácia is durva.. gnómokkal 5-ben tekit írni:D |
Én pl gondoltam olyanokat, hogy mondjuk a diktatúrában a katonaság morálja magas legyen, esetleg még némi harci bónuszt is kapjon, viszont a civil morál legyen kicsit alacsonyabb mert az emberek megvannak félemlÍtve, emiatt meg a tekercsÍrás legyen lassab, mert hát senki nem szereti támogatni az ilyen hatalmakat, meg a tudósok is inkább szabadabb vidéken élnek...
Ha valami ilyeneket csinálunk, akkor nagyon meg kell gondolni, hogy meik orihoz milyen államszerveződést választunk, mert esetleg csúnyán melléfogunk 1000körre :D És ettől lesz szép az élet... :D |
Hát így első olvasatra ez csak mégjobban széthúzza az így is néha fullra kihegyezett varis meg hadis orikat. Ha már gondolkoztok, akkor olyan bónuszokat kellene kitalálni, ami nem a hadis-varis-tolis képességeket befolyásolnák, hanem más téren nyújtanának előnyöket.
|
Javaslat
Szerintem ilyesmi államszervezetek legyenek:
Anarchia morál 90%-hoz húz, de az épületek építési ideje túlórában 14 kör Királyság katonai morál 85%-hoz húz, de a morál 70%hoz Császárság 20%-al kevesebb katonai veszteség, de 1 tábornokkal kevesebb (igaz gnómmal problematikus...) Teokrácia varázslók 1%-al kevesebbet fáradnak meg 10%al több rúnát termelnek, de minden haderőveszteség 10%-al nagyobb Depotizmus Minden termelő épület 10%al többet termel, de az adó 10%al kevesebb Köztársaság tekercsírás 20%al olcsóbb, de a termelő épületek 10%al kevesebbet termelenek Oligarchia tolvajkészültség 1%-al gyorsabban regenerálódik, de a regenelálódás nem ezen felül hat! Ezenkívül a varázslókészültség gyorsabban csökken Triumvirátus Képzés 18 (9) körig tart, de 30%al drágább |
Quote:
ez is nagyon durva:) minden varis teokrácia lesz:) megoldás: ha javaslatot írtok, akkor TILOS szerepelnie benne az alábbi szavaknak: támadás, védekezés, hadsereg, mágia, tolvajlás, varázsló, tolvaj szerintem:) és akkor talán elérjük azt, hogy nem a meglévő kombók erősödnek |
Oligarchia például a Technokrácia is... szal azt is figyelembe vettem...
|
Az anarchia meg nem jó, mert az olyan kormányzati forma hogy nincs kormányzati forma... Annak semmi előnye nem lehet, így nem is éri meg választani...
|
Quote:
+: nincs zsold, nincs ép.fenntartás -: bevándorlás a normális negyede (mondjuk) |
Beírom még egyszer, mert nem szeretném, hogy elsikkadna:)
despotizmus (istenkirályság) diktatúra monarchia köztársaság teokrácia (papi hatalom vagy vallási szent könyv elvei alapján működő) technokrácia (szakértői, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) A Tiedben nem tudom miért lett felosztva a monarchia, mi a baj a diktatúrával, a technokrácia meg szerintem teljesen jó, mert az a gazdasági jellemzőket befolyásolhatja, ugyanígy a bürokrácia is átültethető... Szal nem kaptam meg, mi miért nem jó, csak jött egy másik felosztás, de így nem jutunk egyről a kettőre. Akkor jó lenne tisztázni, mi legyen jó, és aztán végre gondolkodni, hogy hogyan... |
Az anarchizmust meg kellene hagyni a hullák részére, mivel ők a többit nem választhatnák...
|
Eredetileg azt mondtam én is, hogy ne lehessen minden faj számára elérhető minden államforma, de aztán a többiek meggyőztek, hogy de, mert nagyon kiéleződik még inkább a fajok közti különbség. Én ezt elfogadtam, és azért is próbáltam oylanokat kigyűjteni, ami mtalán minden fajnál emészthető:-)
|
Quote:
Ha nem despotizmusra vagy diktatúrára(ami sokmindenben hasonló dolog a despotizmushoz, csak modern formában, szóval felesleges) állítod, akkor csak közvetve adhatsz parancsokat? Jó, talán a teokráciában te vagy a főpap, de monarchiában vagy köztársaságban már nem vagy mindenható az országod felett. A Hódítóban az államforma mindenütt despotizmus, és nincs értelme bevezetni olyan államformákat, amik bónuszt adnak valamiben, mert az államforma nem befolyásoló tényező, hanem a szerkezetet adja. Ha meg a szerkezet lenne választható, az érdekes lenne, de az egész játék átdolgozását jelentené. |
ööö, nem én találtam ki, hogy legyenek államformák:)
És mi az hogy közvetve adhatsz parancsokat? Miért, eddig volt közvetlenül egy személy az országodban kijelölve aki irányított?;) nem... Ez abszolút nem zavaró. A despotizmusban az uralkodó isteni hatalommal felruházott személynek számít, az alattvalók feltétlen engedelmességével. A diktatúra ugyanakkor szerintem nem jelent feltétlenül egyszemélyes hatalmat, és irányulhat csak bizonyos társadalmi csoport ellen. Azaz lehetnek a rendszernek kedvezményezettjei, és elszenvedői. Szerintem. De ha nem tetszik, akkor nem tetszik, lehet javasolni bátran. Akkor legyen így?: anarchia (director ötlete a plusz és negatív vonzatára nekem tetszik) despotizmus monarchia (vagy hívjuk pl. királyságnak?) köztársaság teokrácia bürokrácia technokrácia és nincs külön diktatúra, de lett anarchia, maradt a 7-es felosztás |
Számomra tetsző ez az államformásdi.
Tetszik ez az államforma dolog. Nem is lepődtem meg különösebben, hogy ezért Ati nemmel szavazott :D
Mindenképpen azt támogatnám, hogy fajokra bontva lehessen csak választani. |
Na és valami érdemi hozzászólás is lesz, Mephistó bátyja?;)
Amúgy küldtem ződet az egyik oridba |
Sziasztok!
A javasolt felosztással az alábbi bónusz/maluszokat gondoljátok végig. teokrácia -Az orik területén lévõ templomok százalékos arány kétszeresével (de max 20%-al) több az adóbevétel és a mágikus támadások (nem infoszerzõ) ellen a védelem és a százalékos arány / 5 arányban felfelé húz a közhangulat; a bányák 5%-al kevesebbet termelnek diktatúra -Az orik területén lévõ õrtornyok százalékos arányával nõ az alvilági védelem (max 20%) és az arány/5-el csökken a közmorál; a kovácsok +1 fegyvert termelnek; a zsold 10%-al több monarchia -a zsold 10%-al kevesebb;a kórházak körönként csak 2-t gyógyítanak a betegségbõl; az adóbevétel +5%-al több; a tekik kopása 5% több köztársaság -alap beállítások. amíg nem választ államformát adott szinten az ori addig köztársaság. technokrácia (szakértõi, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) -a könyvtárak százalékos arányának kétszeresével (max 20%) nõ a katonai védelem; a templomok százalékos aránya/5-el lefelé húz a morál bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) -az épületfenntartási költség 10%-al magasabb; az adóbevétel 10%-al alacsonyabb; az épületek mûködéséhez kell +5-5 fõ. az egyszerrre sorozható katonák száma 15%; tekercslopás 10%-al eredménytelenebb. anarchia: -az adóbevételek a felére esnek; az ételfogyasztás a felére csökken; körönte 5% a kivándorlás; a morál +5-el felfelé húz; a katonai morál 10-el lefelé húz. Pár megjegyzés: minden faj választhat bármit. a "realitást" hullák esetében is elfelejthetjük, igazából kereskedõnek is nehéz elképzelni egy zombit, aki ül a bankban. 20% közmorál alatt automatikusan anarchiába kerül az ori. 50% felett áll vissza az eredeti államforma. A fenti dolgok csak ötletkezdemények, nem kell fejem venni. :) Ati: ha elképzelhetetlennek tartod h épületek az eredeti funkciójukon kívül is lássanak el feladatot illetve adjanak pluszt v. minuszt akkor szólj légyszi. :eek: |
Alapvetően díjazom ezt az ötletet! csak néhány változtatás léne bele, mert néhány államformának csak előnye, másnak meg csak hátránya van
|
Hát igen, a hátrányok kicsit dúrvák, pl bürokráciának nemisnagyon van előnye...
Ez csak egy tipp bürokráciához: tudománytekik "kallódnának" valamellyest, merthát elvesznek a bürokrácia útvesztőjében, bónuszként mondjuk a tekilopás náluk kevesebbet vinne el, mert a tolik sem nagyon találnák meg a tekiket... Bár, ez csak egy tipp, kivi vok, mit gondoltok róla |
Hiba kijavítva. Bürokrácia tekilopás eredménytelenebb 10%-al. :)
|
Katmorál kérdése
Sziasztok!
Én tennék egy olyan javaslatot, hogy egy varis országnál, mivel nem megy harcolni elöbb utóbb a katonai morálja lefelé megy. Na már most ha pl belép egy szövibe, és elviszik csatába akkor ha a csata kimentele pozítiv akkor ne csak a harcba induló ország kat.morálja emelkedjen hanem szövitagoké is akiket vitt magával. Viszont ha vesztes a csata akkor az ő katmorálja is csökkenjen. Sőt tovább fejlesztve védelem bekérése esetén is ugyanez lenne a helyzet.:) Üdv Zyzy |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Teccik!!! a despotizmus allamformaban en vagyok az uralkodo!!! wanax=istenkiraly |
Quote:
Igen, eddig közvetlen egy személy volt kijelölve az országodban, aki irányított: te. Mert a hatalmad korlátlan, viszont egy köztársaságban nem így lenne. Pont ezért érdemi változtatás az lenne, ha ténylegesen megváltozna az irányítás módja, ha köztársaság lenne, mondjuk nem csinálhatnál olyat, amit az emberek nagyon nem akarnak, előbb meg kell győznöd őket, vagy az embereid intéznék a különböző dolgokat, és néha elcsesznék, néha meg jól csinálnák, de a termelés meg a tudomány jobb lenne, mint a despotizmusnál. Ám ez persze hülyeség amit írkálok, sok értelme nem lenne. Viszont annak sem, hogy kiválasztod, hogy köztársaság, vagy bürokráció, megkapod a jó és rossz bónuszokat, és despotaként uralkodsz. Szóval ez csak egy újabb dimenzió lenne a faj/személyiség után, de semmi több, szóval nem érdemes bevezetni. A diktatúráról téves elképzeléseid vannak, amit írtál, azok igazak a fasiszta és a kommunista diktatúrákra, de nem azért voltak diktatúrák, mert valakik ellen irányultak. Igen, van olyan, hogy egy csoport kezében van a hatalom és nem egy személy, de akkor csak az a csoport irányít mindent, és ezért nevezzük diktatúrának. Amúgy a diktátor meg a diktatúra szó az ókorból ered, és akkor használják, ha valakinek, vagy valakiknek korlátlan (politikai) hatalma van, és nem azt hogy visszaél vele, ami sokszor megtörtént, de nem feltétlenül. A kommunista diktatúra esetén a proletárdiktatúra kifejezést meg ők maguk találták ki, ami azt jelenti, hogy a proletár osztály irányít(közben meg egy szűk csoport fejes tette ezt). |
Még csak véletlenül sem gondoltam ezekre, amit írsz. Először is, még bőven irányíthatod Te magad az országodat attól, hogy az köztársaság. Ez egy játék, kérem... De ha gondolod, támadás előtt kérd ki a családod véleményét, és minősített többséggel döntsetek, lesz-e akció vagy nem. Szóval komolytalan...
A másik: véletlenül sem fasizmus és kommunizmus... Ide tartozhat számos afrikai, dél-amerikai országban volt vagy lévő katonai diktatúra is. A diktatúra és a despotizmus nem ugyanaz. Azt is mondtam, hogy a diktatúra egy csoport ellen is irányulhat csak. De utána lett módosítva a dolog, a diktatúrát (más megfontolásból) kivettük, anarchia bekerült, ahogy láttad is. |
Quote:
A diktatúráról annyit, hogy irányulhat egy csoport ellen, de nem attól diktatúra. Elméletileg lehet olyan diktatúra, ami nem pusztít el senkit, csak birka a nép, és nem zavarja, ha egy kis csoport kezében van a hatalom. A despotizmus meg az egy személyes diktatúrához hasonlít, mert mindkettőben egy ember kezépen összpontosul a hatalom. |
Ennek semmi köze már ahhoz, hogy legyenek államformák a játékban vagy nem, főleg, hogy az állításaid nem helyesek. És egyáltalán nem logikátlan, hogy egy köztársaság államformával rendelkező országot te vezess. Mondom újfent, ha téged zavar, hívd össze mindig az otthoni parlamentet... Nincs eleve államszervezet, csak mert én személyesen irányítok egy egész országot. Ilyen alapon azt is mondhatnád, legyen csak egy katona, mert te is egyedül vagy, hogy játszhatnál már több ezer egységgel?
A játékot változatosabbá tenné, és amint látod, elég sokan vannak az ötlet mellett. Már én is, pedig eleinte nem. Azon gondolkozz, milyenek legyenek ezek az államformák a játékban. Ha külön szeretnél vitatkozni a különböző államformákról (melyekről eddig csak hamis képet próbáltál festeni. Minden államforma között van hasonlóság ha itt tartunk, hiszen mind a hatalomról szól), akkor nyiss neki egy külön topicot szerintem, az általános beszélgetős részbe, mert ez itt a Hódítós rész... |
bpeet már konkrét %okat írogatott. Javaslom ne fulladjon ez a topic is veszekedésbe, az államformák nevei már aránylag stimmelnek, maradjunk inkább a százalékok kitalálásánál, mert így "eljuthatunk 1ről a 2re."
|
"Pont ezért érdemi változtatás az lenne, ha ténylegesen megváltozna az irányítás módja, ha köztársaság lenne, mondjuk nem csinálhatnál olyat, amit az emberek nagyon nem akarnak, előbb meg kell győznöd őket, vagy az embereid intéznék a különböző dolgokat, és néha elcsesznék, néha meg jól csinálnák, de a termelés meg a tudomány jobb lenne, mint a despotizmusnál."
Naaah neee! Ha Ati megcsinalja azt a jatekban, hogy a nep vissza pofazik, és nem azt csinálja amit en kiadok utasítást hogy marpedig ők azt nem akarjak, akkor abba hagyom a jatekot! :) |
Quote:
|
Quote:
Nem tudom mire gondolsz akkor amikor azt írod, hogy köztársaságban a nép nem feltétlen engedelmeskedne. Miért nem? Ha "rossz" döntéseket hozol (háború, túl magas adó, túl sok alvilági akció, nagy munkanélküliség) akkor romlik a morál. és kész. Ha szétosztanak köztük 50Millát jobb kedvük lesz. és máris elfogadják a hatalmon lévő(ke)t. |
Quote:
Quote:
Az ehhez hasonló módosítások már az irányítás módját is befolyásolnák, mert a despotának nem kell figyelni a morálra, csak a nagyon elégedeten ember kezd el kételkedni nagyra tisztelt uralkodója istentől eredő uralkodási jogában, a köztársaság vezetőjének viszont állandóan a nép kedvében kellene járnia. Amúgy én aztán nagyon hamis képet akarok festeni az államszervezetekről. Te hoztad fel, hogy a diktatúra embercsoportok ellen irányul(hat), miközben arról addig egy szó sem volt, hogy modern diktatúráról van szó. És a hatalom ereje szempontjából a két legerősebb államforma a diktatúra(ami az ókorban egy ember kezében jelentett korlátlan hatalmat, a modern korban már egy csoport is lehet korlátlan hatalommal, amely erőszakkal irányít, de a korlátlan hatalmon van a hangsúly) és a despotizmus. Ez pedig azért jelent hasonlóságot, míg ha bármelyiket a köztársasághoz hasonlítjuk, már jóval kevesebb hasonlóságot találunk. Amúgy ha diktatúra is lehetne, akkor azt a morálos dolgot úgy kellene, hogy ott meg alacsony morálnál kapna bónuszokat(mert ott nem az elégedett, hanem a megfélemlített ember engedelmeskedne), ezért csak folyamatos háborúval lehetne magasan tartani a katonai morált(mindig legyen ellenség, mert így lehet jól kézben tartani a dolgokat). De a lényeg, hogy ha nem hoz érdemi változást az államforma, akkor nem érdemes bevezetni azért, hogy pusztán bónuszt adjon erre vagy arra. Úgy semmivel nem tenné változatosabbá a játékot, mivel ez a specializálódás játéka, ezért lenne 3-4 hármas kombó elterjedve(faj, személyiség, államszervezet), a többiek, akik mást választanának, csak vergődnének. Attól még nem lenne a játék jobb, ha lesz egy újabb hasonló dolog, amiből már 2 van. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:01. |