![]() |
Quote:
|
Quote:
|
A másik pozitívum a magánnyugdíjnak, hogy ez az állami nyugdíjjal szemben örökölhető. Te gyűjtötted a tied...
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy abban igazad van hogy az örökösödési illeték egy elég fura adó nem, mivel a már adózott jövedelmet újra megadóztatja... |
Goldy, költözz le Pécsre. Az egyik legdrágább város ez ma Magyarországon. 11 milliárdos hiány van a városi kasszában...
Mire fizetek ennyit? Ennyibe kerül az áram. Mosógép, vasaló, számítógép, televízió, hűtőszekrény, világítás. Ennyi van. Se fagyasztó, se mikrósütő, se semmi egyéb. Én inkább azt kérdőjelezem meg, hogy 12.000 Ft-ból lehet fűteni villannyal. :D:D:D Vagy nagyon fáztok. :D Villamosenergia ipari dolgozó vagyok, úgyhogy ezzel a témával épp képben vagyok elég pontosan. 12.000 Ft-ból nem lehet fűteni villannyal. Vagy ha igen, akkor az nem 'bazinagy'" fűtés. ;) |
Quote:
Egyébként valóban... A szülők nagynehezen összeszednek annyit, hogy felépítsenek egy villát, amit majd megkapsz... Csakhát nem kapod meg, mert ki kéne fizetned hozzá még néhány milliót... :) Dehát ugyanez megvan máskor is, ha spórolsz, és veszel egy nagyobbacska házat valahol, ami 15 millió fölött van, akkor is kell pluszban fizetned, nem elég, hogy a vételár jelentős része áfa gyanánt megy állambácsinak, a maradék jelentős része pedig egyéb adónemek formájában szintén. Abból a pénzből, ami után egyébként már adóztál... |
Így is van ez jól. Szadesz bácsi elintézi! :)
No de hogy komolyra fordítsuk a szót: magánynyugdíj: Gyűjtögetsz 10 évig egy számlán. Ez csodás. 10 évig nem nyúlhatsz aa saját pénzedhez, amiből már leadóztál egyébként, különben állam bácsi megbüntet. OK. Nem nyúlsz hozzá. 10 évig használja az állambácsi a péznedet, sokkal többet csinál belőle sajátmagának. OK. Ad neked valami minimál kamatot, hogy aszidd, húdejól jártál. OK. Csakhogy az infláció 2x akkora, mint a kamat. OK. 10 év alatt összespóroltál 5 millió forintot. OK. Mire kiveszed, a amat és az infláció közötti negatív különbség miatt már csak 4 millát ér. OK. Az állam lehúzta a 13451345134. bőrt is a pénzedről. OK. Kiveszed a pénzed 10 év múlva, ami akkor már sz..t sem fog érni, mit csinálsz? Feléled. Csodás nem? 5 millából csináltál 10 év kemény munkával, és nélkülözéssel 4 millát. :D:D:D:D:D:D: Hát ez mesés pénzügyi tranzakció. :D Véletlenül nem azok viszik most csődbe az roszágot, akik ezeket csinálják? Ja hogy véletlenül épp ők. :D Akkor elnézést kérek. :D Egyébként én is fizetem, mert hgyo sima nyugdíjam nem lesz, az hót ziher. :D Tehát az 5 millámból megmenekítek 4 millát öregkoromra, hogy legalább 4 millám legyen. :D Micsoda remek kilátások.... :D:D:D:D |
Gee: kb 13700-at fizetünk villanyra 2 szobában télen igaz éjszakai áramról megy folyamatosan két hőtárolós kályha egyik se kicsi. 2 számítógép is megyeget főleg ha itthon vagyunk mindketten, e mellett világítunk is igaz gazdaságos fénycsővel van vasló, mosni is szoktunk és hűtőnk is van.
gázra 3k körül fizetünk igaz azt nem is használunk sokat. Anyám társasházban él ott is van hűtő, vasaló, mosógép, mikró, számítógép 2 is a bátyám miatt és kb 6k a villanyszámlája. az a 12k rohadt sok... |
Gee: Milyen állambácsi használja a pénzed a magánnyúgdíjnál? Azt nem az államnak fizeted hanem annak a pénztárnak akit választottál, és azt nem tudom hogy veheted fel esetleg megnézem. Amiről én beszéltem az az önkéntes az más tészta, de azt sem az államnak fizeted hanem a pénztárnak.
Minden évben van kimutatás arról higy az adott pénztár hogy kezelte a pénzed, ha nem tetszik és találsz jobbat hát át mész a másikhoz. Ennek azért nézz utánna még... |
Fiatalokról:
Nem szídtam az összeset. Csak az átlag tuskót. Sajnos abból van a legtöbb. Szomorú dolog, de tény. Az oktatás a béka popsija alatt van, hülyeségeket tanítanak a gyerekeknek, azt is rossz módszerekkel. Üresfejű tirpákok kerülnek ki az iskolapadokból.... Szánalmas, hogy valakit átengednek érettségin 2-es irodalommal meg történelemmel meg nyelvtannal. Talán ezért rohangál a sok 20 éves ANALFABÉTA nem?......... No comment. Ez az átlag magyar fiatal... Mit szeressek rajta? A véremet szívja.. Én fizetek azért, hogy munkába járjak. fizetek azért, hogy egyetemre járjak. A fizetésemből, aminek a nagyobbik felét veszi el az állam, a kisebbik feléből meg magamra költök egy kis egészségügyi kártyára (Patika kártya) meg magánnyugdíjpénztár, alig marad valami készpénzem. Abból meg finanszírozhatom ezeknek a s.ggfejeknek a "felnövését", merthogy a szülei nem tudják finanszírozni, mert hasonló üresfejű robotmunkások, mint amilyen a kölykül lesz az 1,8-as átlagú szakközépiskolás végzettségével együtt. Idióták tömkelegét tartjuk el. + a rengeteg nyugdíjast, akik nem termelték meg annak idején a saját nyugdíjukra valót a gazdaságba, így kölcsönökből, meg a mi adónkból fizeti most az állam a nyugdíjukat. :D Micsoda csodás jövőkép. :D |
Quote:
Nem muszáj magánnyugdíjba tenned. Ha van más elképzelésed, amivel az inflációt meghaladó hozamot érsz el, hát hajrá. Tőzsdézz, fektesd be egy tengerparti ingaltanba, nyiss egy szállodát, pókerezd el stb. Végülis bármit csinálhatsz vele, ha úgy érzed, hogy adott pénzmennyiségből adott idő alatt többet ki tudsz hozni, mintha bankba tennéd. Vagyis jelen esetben egy biztosítónak adnád. |
Quote:
közlöm, hogy 3 azaz HÁROM féle nyugdíjjárulék levonás van a fizetésemből. Az összes létező nyugdíj fajtát fizetem, a magánt az önkéntest, meg még valamit... (ha pontosan érdekel, előkeresem a bérpapíromat) Az egyik az állambácsinak meg, a másik kettő meg a kiválasztott pénztárnak. A kiválasztott pénztárból meg az állambácsinak. Azért annál te sokkal okosabb vagy, minthogy elhidd, hogy ahhoz a pénzhes senki nem nyúl hozzá közben. Mert ugye tudjuk, hogy a bankok kiknek a kezében vannak. Ja, épp kormányon is vannak. Én meg elhiszem, hogy a pénzemhez azért nem nyúlhatok 10 évig, hogy ne zsírozódjon össze a papír a kezemtől... Aha. :D Hát nem túl hihető. De most csak a te kedvedért elhiszem. :D |
Gee: Anyám most ment nyúgdíjba és hidd el bőven fizetett annyi járulékot hogy kitermelte a saját nyugdíját. Nagyon nem látod át ezt a rendszert.
Panaszkodsz hogy fizetős az egyetem közben meg azért is mert a munkádból te fizeted a sok léhűtő csak melegedni járó egyetemistát... Most mit is akarsz tulajdonképpen? |
Quote:
|
Gee: levonnak egy államit, mert vmiből finanszírozni kell a mostani nyugdíjasokat, erről megjegyzem nem ők tehetnek remélem belátod, fizeti a céged a kötelező magánnyugdíjadat hogy majd ebből te kapj pénzt. Az önkéntes nyugdíj nem levonás a fizudból hanem természetbeni adómentes juttatás amit adhat a céged ha akar, örülj neki hogy olyan céged van amelyik ad ilyet. Nagyon sok cégnek esze ágában sincs.
|
Quote:
Annyira de annyira mindegy hova dugdosod el a pénzed.... már mindenre van jogszabály, hogy lehúzhatják rólad. |
Quote:
Miközben egy szakmunkás egy hét alatt elhelyezkedik. Azt gondolom, hogy jelenleg túl nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra (ami mellesleg olyan, amilyen), miközben a praktikus dolgokat nem vesszük figyelembe. Kismillió bölcsésze van az országbak, kőművesekből meg hiány van. Normális ez? |
Quote:
Mit nem látok át ezen? Azt, hogy én X Ft-ért dolgozom ájulásig, a mostani 70 éves meg kapja az X*1,5 Ft nyugdíjat, pedig egész életében nem termelt sz.rt sem. Mit épített egy titkár/titkárnő Magyarországon, hogy nagyobb legyen a nyugdíja, mint az én fizetésem? A 8 általánossal elvégezhető napi 6 óra iratmásolás (írógéppel) úgy fellendítette a gazdaságot az országban, hogy megérdemli a nettó 120k nyugdíjat. Remélem, ezt msot viccnek szántad. |
Quote:
Teljesen egyetértek. A diploma az érteségi szintjére esett, szinte semmit nem jelent hogy diplomád van. Főleg nem ha egy vicc egyetem vicc szakán végeztél... És ezeket is te fizeted az adódból mert ugye ingyen van az első diploma... |
Quote:
Szóval te úgy gondolod hogy aki akkor élt és dolgozott a munkája annyit sem ér, hogy nyugdyíjat kapjon? Elég furán gondolkozol. Dátum függő kinek mennyit ér a kétkezi munkája vagy szellemi teljesítménye? Ne röhögtess már, kicsit el vagy szállva ettől az újfajta értékrendtől. Nézz már utánna mennyi volt az adó az átkosban és mennyi most... Mennyit ért akkor a pénzed és mennyit most... Te most dolgozol, ő meg akkor dolgozott, mit szólnál ha az unokád közölné hogy vén papi dögölj éhen az kis klaviatúra veregetés nem ér annyit se hogy éhenhalj... |
Quote:
De valójában ez így néz ki: Quote:
|
Quote:
Mennyit ért akkor a munka? Hát nem minősíteném azt a rombolást, amit munkának hívtak. Merthogy akkoriban MINDENKINEK kötelező volt dolgozni, ezért sokszor 3 ember munkáját 40-en végezték el.... De most mind a 40 megkapja nyugdíjat. Biztos, hogy én látom rosszul, és esetleg nem te?... Most meg 40 ember munkáját végeztetik el 3-mal.... És ugyanannyi, vagy kevesebb nyugdíjat fogok kapni, mint ők. :D:D:D Tehát ha jól értelek, szerinted ez így korrekt. :D Na azért csak nem van ez így jól..... |
Gee: Meg fogsz lepődni, egy ismerős ezt mondta: Keresek a cégem hez egy jogászt feladok egy hírdetést jelentkeznek rá 100-an kiválasztok 1-et adok minimálbért és elvan örül hogy van munkája.
De keresek én CNC esztergályost is, hírdetést adok fel kutatok utánna ha találok egyet autót küldök érte 300k nettót fizetek és örülök ha elvállalja... |
Úhogy ne haragudj, de a fent vastagon kiemelt sorok miatt igenis dátumhoz kötöm. Mert ahhoz kell.
Mivel kötelező volt dolgoznod, munkahelyed is volt, és akkor is kaptál fizetést, és nyugdíjat, ha sz.rt se csináltál egész nap... És nagyon sokan nem csináltak semmit, mivel ha 3 embernek való munka van, és ott vagytok az irodában 40-en, akkor kb fél óra alatt kész a meló, utána meg SEMMITTEVÉS VAN. :( nem hiszem, hogy ezt te nem tudtad. |
Quote:
De hidegburkolóból meg mittudoménmiből ontják kifelé a tirpák diákokat. Csak Pécsen van vagy 20 szakmunkás képző. Többezer, de talán tízezer fölötti létszám jár oda. Tök hülyék, a nevét nem bírja leírni helyesen. Érted? Nem tudja milyen évben vagyunk! Volt aki úgy keltezett egy dokumentumot, hogy 2005, meg aki nem bírta leírni a Pántos András -t helyesírási hiba nélkül!!! Ezek a jövő szakmunkásai! |
Quote:
Goldy elárulhatnád a trükköd :) |
Gee: Huuhhh:) ez nem semmi... és szerinted az akkori legalább nem bűnözésből élők 120k-s nyugdíjat kapnak? erősen kétlem. Akinek most annyi a bnyugdíja az vmit le is tett az asztalra. Aki nem az 32k-t kap mint az egyik rokonom...
A kenyér ára szerinted most mennyi lenne támogatások nélkül? elárulom kb a 10 szerese a mostaninak. Továbbra is kérdezem tulajdonképp mit szeretnél? Mert ahogy kiveszem vmi olyasmi tetszene hogy te fizudból ne vonjanak le semmit, de legyen szép nyugdíjad, ingyen járhass egyetemre, ingyen orvoshoz, ingyen műtsenek utánna szállodai körülmények közt lábadozhass egy rehabon szintén ingyen, épüljön autópálya dögivel de a benzin árába nehogy adó legyen már... Mit szeretnél tulajdonképpen? |
Quote:
|
Quote:
Ne nézz már hülyének légyszives... |
Quote:
|
Quote:
elmondom. REÁLIS államot. Ha valóban 10x ennyibe kéne kerüljön egy kiló kenyér, akkor KERÜLJÖN is 10x ennyibe! Csakhogy akkor legyen EU-s fizetésünk, egy informatikus ne 80 ezer forintot keressen, hanem 780 ezret, mint nyugaton! Vonják csak le szépen a járadékokat a fizetésből! De NE ÍGY! Ne úgy, hogy az én TB-met megduplázzák, és semmit nem kapok érte cserébe, és még vizitdíjjal is engem terhelnek, a cigányasszony meg ingyen fekszik a korházban 12 napig teljes ellátással, bizitdíj nélkül, merthogy "jajj rászorul" A NAGY SZ.rT szorul rá! Csak lusta volt tanulni! Aztán lusta volt dolgozni!!!! Igenis, járhassak reális áron egyetemre! megdolgoztam érte! Aki meg nem dolgozott meg érte, az meg ne bújhasson ki a fizetés alól mindenféle rászorultsági alapon! Egy nagy frászt! Itt NINCSENEK rászorulók! Csak lusták!!!! 19 évesen vettek fel ehhez a céghez (E.ON Áramszolgáltató) tudod mim volt akkor? egy mezei érettségim, meg 0 munkatapasztalatom! Halál lazán felvettek, mégcsak nem is én jártam a nyakukra, hanem ŐK telefonáltak NEKEM! Tudod mit tettem mindezért? Bementem a munkaóügyi központba..... Semmi mást. Érdekes. A 30 éves, tapasztalt, ereje teljében lévő férfi meg mit mond? "Jajjjj nincs munka,, jajj szegény vagyok, jajjj sírva fakadok, brhüühühühüh adjákl támogatást állam bácsi!" Undorító. Sajnos olyan magas a segély Magyarországon, hogy ezek az emberek nincsenek rászorulva a munkára!!!!!!!!!!!!!! Egy minimálbéres hazavisz kb 60 ezer forintot, de abból elkölt 30 ezret arra, hogy munkába járjon, meg egyen -igyon. A sok LUMPENPROLETÁR meg kapja a 40 ezer segélyt, és semmire nem költ belőle! Még jobban is jön ki, mintha dolgozna! Első intézkedésem az lenne, hogy az összes ilyen segélyt azonnal beszűntetném, húzzon el dolgozni, ha nincs végzettsége mge képesítése, LAPÁTOLNI TUD! Hát lapátoljon havat! Nyáron meg lapátoljon sódert egy utépítkezésen! Nincs munka.... hehh... nevetséges. Menj be egy munkaügyi központba, ott vannak ilyen számítógépek kitéve (vagy csak monitorok? már nem emléskzem) EZERSZÁM lehet rajtuk olvasni a munkát... De hát követ kéne hordani havi 50 ezer forintért... A segélyét meg csak a tö.ömet kell vakarjam otthon a TV előtt, és kapok 40 ezret.... Hát tudod mikor megy el dolgozni az ilyen alja nép azért a +10k forintért... SOHA. Na ezért "nincs" munkahely. Mert azt az állást még nem találták fel, hogy "vakard otthon a TV előtt, és kapsz érte 200 ezret havonta"........ :(:(:(:( |
Quote:
Amikor megyek a postára feladni a csekkeket, és az ilyen tenyeres-talpas ősk......nista asszonykák felveszik a 120 ezres nyugdíjat, de mellette mindenre támogatást kapnak, én meg feladom a 40 ezres fűtés számlát a 80 ezres fizetésemből..... Akkor kinyílik a bicska a zsebemben. |
Gee: debizony hogy fog kapni nyugdíjat, és a minimálbéres is fog kapni aki nem adózik a minimálbér után. és mivel a 20k-s nyugdíjából, mert annyi lesz, nem fog tudni megélni és az állam senkit sem hagyhat éhenhalni hát tuti lesz erre is vmi segély...
Abban látod eggyetértünk hogy produktum nélkül ne legyen segély... nyáron a termelőim panaszkodnak hogy a földjeikre nem kapnak napszámost mert otthon punnyadni segélyből meg lopni járni jobban megéri... |
Quote:
|
Látod, sajnos ez igaz.
És Goldy, én nagyon szívesen fizetnék 2000 Ft-ot egy kiló kenyérért, mert tudom milyen meló van a gazdasággal. (Jó ismerősöméknek tejgazdaságuk van, egyik nyáron voltam ott segédkezni. 2003-ban.) Szóval minden elismerésem a tisztességes melósnak. És szomorú, hogy tényleg otthon döglenek inkább az emberek, mert nem éri meg dolgozni. :( Örülnék neki, ha ez nem így lenne. És nagyon sajnálatos, hgy az állam nem hagy éhenhalni senkit. Csak 1x évig kéne kipróbálnia. A nyakamra a rozsdás bökőt, hogy a következő évtől felére csökkenne a munkanélküliség, mert hirtelen mindenki találna munkát. Merthogy "áhh minek hajtsam magam, majd az állam eltart" mentalitással valóban csődbe megy az ország..... :( |
Quote:
|
Quote:
Pedig még arra is marad, hogy segélyt küldjünk Afrikába, és újjáépítsük Irakot! :D |
Quote:
Semmi bajon Irakkal, vagy Afrikával ,de szerintem ilyen gazdasági helyzetben nem annak kéne lennie a legfontosabbnak, hyog msáokat támogassunk. hanem hogy magunkat. És miután megerősödtünk, és tabilan gyarapodik a gazdaságunk, akkor igen. Akkor lehet másoknak is segítő jobbot nyújtani. addig meg csak felesleges rongyrázásnak tartom :( |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 21:41. |