Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Képzés másik szintre mentésének limitálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2545)

belas 12-10-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 142126)
Én még mindig nem értem, hogy mi a baj az újonnan bevezetett rendszerrel.
Látom hogy zavar 5-6-10embert, de nem mondja meg egyik se, hogy miért.

A hódító játékos állománya pedig tudtommal nem 10emberből áll, és nem csak az A-ról szól a játék.

Igaz már vagyok az A-ba is de ahozz még nemigen szólnék hozzá:)) De az anarchot is érinti ugyhogy ittvagyok:))

Valezius 12-10-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 142132)
El lett magyarazva parszor, ha nem erted, nem erted. Jobban nem tudjuk elmondani... :P

Hát ha te azt hiszed, hogy el lett mondva, akkor azt hiszed. Jobbat nem tudok mondani :p

Megmondom, mit gondol erről az egész témáról egy laikus:
A jó nagy orik tulajai elkezdenek sírni, ugyanazok, akik a katipiacot is a kezükben tartják, mert így elvesztik ennek az irányításnak egy részét. És még a alkalmazkodniuk kell az új feltételekhez.

Mit fog tapasztalni egy +normális méretű ország": jön fel valaki jó sok egységgel, és halad felfelé eközben egyszer beüti. Ugyanúgy egyszer ütné be, ha nem tudna egységet hozni, hanem tekercset elad, és abból finanszírozná.

Másik hatás, hogy megborítja a piacot? És? Az mindenkit egyformán érint, alkalmazkodni kell ozzá ennyi. Ez sem indokolja, hogy ezt vissza kellene csinálni.

Bocs hosszú voltam.
Ha rosszul látom kérem javítsatok ki, lehetőleg ne Remy, mivel őt sokan utálják, és nem hiszik el neki amit mond (én elhiszem, de nemcsak engem kell meggyőzni)

Ati 12-10-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 142128)
Az a kivetni való, hogy lehet raktározni egységet, és így vinni fel a köv szintre!

Szerintem legyen visszaállítva a régi rendszer, elveszik minden!

Ezt az egyet nyugodtan kizárhatjuk. De ezt már mondtam.

belas 12-10-2007 18:06

Ha továbbképzed akkor csak 4környi fog elmenni...sztem:)

Valezius 12-10-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 142134)
Igazán nagy elönyt csak olyan csopikban jelentene ahol halott a kati piac, és így már felhozott egységekből fedezhetnél... esetleg még ezzel egy 4fős szövi hazavághatná kisebb csopik kati piacát...

ezt nem feltétlenül érzem olyan hatalmas gondnak.

Remedy 12-10-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 142137)
Ha rosszul látom kérem javítsatok ki, lehetőleg ne Remy, mivel őt sokan utálják, és nem hiszik el neki amit mond (én elhiszem, de nemcsak engem kell meggyőzni)

1. Rosszul latod, de akkor nem javitalak ki.

2. Eleg gaz lenne, ha ez igy lenne, amit mondasz. Mar azt is ketlem, hogy sokan utalnak. De ha igen, azt megjobban, hogy _ezert_ nem hiszik el, amit mondok. Ha meg igen, ugy kell nekik...

3.
"Ugyanúgy egyszer ütné be, ha nem tudna egységet hozni, hanem tekercset elad, és abból finanszírozná."

Nem, nem beuti. Hanem ujrazgat. Szerinted jo dolog, hogy mondjuk 1/A-ban 500 koronkent ujrazgatnak extrem esetben 5 milla varit? Szerinted ez mennyi termelesnek felel meg?
Ha esetleg nem latnal bele 1/A-ba: Belegebednel, mire annyit tekit el tudsz adni, hogy 5 milla varit vegyel. Szerintem esely nincs ra, mert 1/Aban egyszeruen nincs kereslet tekire.
Egysegre pedig mindig van. Remelem, igy mar erthetobb, es elnezest, hogy en irtam :P

Arwyl szelleme 12-10-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 142138)
Ezt az egyet nyugodtan kizárhatjuk. De ezt már mondtam.

Ati :ez a dolog hol volt tárgyalva?

Xeper 12-10-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 142137)
Megmondom, mit gondol erről az egész témáról egy laikus:
A jó nagy orik tulajai elkezdenek sírni, ugyanazok, akik a katipiacot is a kezükben tartják, mert így elvesztik ennek az irányításnak egy részét. És még a alkalmazkodniuk kell az új feltételekhez.

Nem az alkalmazkodással van gond... egy katipiac nélküli csoportba felvinni egy halom egységet túl nagy előny. Egy elve gazdag ország fogja alkalmazni ezt a technikát (olyan gazdával, aki megteheti hogy nonstop a gép előtt van :) ) -szinte biztos hogy köze van ezeknek a játékosoknak az éppen aktuális tophoz. Minek adnál még fegyvert a kezükbe?
Támogatom Remy ötletét: az első 20 körben ne lehesen képezni.

Ati 12-10-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 142143)
Ati :ez a dolog hol volt tárgyalva?

A Hódító fejlődésének irányvonalát nemcsak a megtárgyalt fejlesztések alkotják, és ez a jövőben sem lesz másként.

Deni 12-10-2007 18:20

Aki Remyt utálja, az vagy nem ismeri, vagy irigy.. vagy csak már dafkéból nyomja, meg ez már lassan mintha trend lenne itt a fórumon.. kicsit szánalmas :rolleyes:

de ne offoljuk sztem szét ezzel ezt a topicot..

én továbbra is gondnak látom azt, hogy a jelenlegi rendszerrel több millió egységet lehet átvinni következő szintre..
tönkre vágná a katipiacot, ha a semmiből bekerülne a csoport véráramába olyan mennyiségű egység, amit a csoport nem vesz fel.. szerintem nagyon sok ország a katonaképzésből tartja el magát és jut egyről a kettőre, úgy-ahogy.. arról nem is beszélve, hogy ez is csak a gazdagok játéka lenne ismét, nem a kisembereké..

Ati 12-10-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 142146)
szerintem nagyon sok ország a katonaképzésből tartja el magát és jut egyről a kettőre, úgy-ahogy..

Ne feledjük, hogy olyan csoport is van, ahol nincs egy szem katona se soha a piacon, holott igény az lenne rá bőven.

Deni 12-10-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 142147)
Ne feledjük, hogy olyan csoport is van, ahol nincs egy szem katona se soha a piacon, holott igény az lenne rá bőven.

én A-ról beszélek főleg, mert a többi csoport anyagi hátterét nem látom át.. bár néha az A is meglep :)

ha pedig az üres katipiacokra bekerülnének milliós tételek (bár alsóbb szinteken ez nem valószínű), akkor extrém vagyonokra tennének szert bizonyos országok, és ezzel akár pillanatok alatt fel tudnák borítani, az eddigi, amúgy stabil piacrészeket..

persze lehet, hogy rossz a logikám.. :rolleyes:

Remedy 12-10-2007 18:29

Quote:

Olyan csoport is van, ahol nincs egy szem katona se a piacon, az elotte levo csoportokban pedig igen? (ahonnan fel lehetne igy vinni...?)

Seldon 12-10-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 142134)
Már miért gyengitené??? nem kötelező rögtön fajt választani;)

JÁF :D:D:D
És micsinálsz azzal ki odalenn törpe? :D:D

Seldon 12-10-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 142149)
Olyan csoport is van, ahol nincs egy szem katona se a piacon, az elotte levo csoportokban pedig igen? (ahonnan fel lehetne igy vinni...?)

Gyorscsopi

Valezius 12-10-2007 18:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 142144)
Nem az alkalmazkodással van gond... egy katipiac nélküli csoportba felvinni egy halom egységet túl nagy előny. Egy elve gazdag ország fogja alkalmazni ezt a technikát (olyan gazdával, aki megteheti hogy nonstop a gép előtt van :) ) -szinte biztos hogy köze van ezeknek a játékosoknak az éppen aktuális tophoz. Minek adnál még fegyvert a kezükbe?
Támogatom Remy ötletét: az első 20 körben ne lehesen képezni.

Honnan viszi fel?
Amikor németben megnyíltak a csopik akkor lett volna értelme ennek a dolognak.
De ott se ebben az ipari mértékben.

Melyik az a csopi, ahol nincs katona, de az alatta lévőben van elég?
Épp fordítva szokott lenni azt hiszem.

Talán egyedül a gyors csoport kivétel, hányan is játszanak ott 4. és 3. szinten? Nem tenné jót annak a csopinak a megjelenő egység?

Remy elfogadom a katona pénzként viselkedik. 4-szer beújrázza, addig nem csinál semmit az ori. Aztán elindul felfelé. Ha sietsz felfelé, akkor 1orit hányszor tudsz beütni? Én csak egyszer tudnék.

Hogy jó dolog-e? Nem tudom, de érvek nélkül nem mondom rá, hogy borzasztó lenne. Úgy érzem, hogy a régi rendszer jobb volt, de ez nem igazán fontos.

tehát egyszerűen megszűnne a 4,3milliárdos limit. Talán jót fog tenni a játéknak, talán nem. Majd az okosabbak megmondják.

wand 12-10-2007 18:35

Quote:

igen, és olyan csopi is ahol a 15k a nyersanyag, és tuti 3-4k-ért is igen nagy igény lenne rá.. :)
mégse lehet millió számra vinni egyik csopiból a másikba a követ.

Valezius 12-10-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by wand (Post 142153)
igen, és olyan csopi is ahol a 15k a nyersanyag, és tuti 3-4k-ért is igen nagy igény lenne rá.. :)
mégse lehet millió számra vinni egyik csopiból a másikba a követ.

Ne adj ötleteket :D

LotR 12-10-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 142149)

Remy ezért zöldet adnék, de előbb másnak kéne :) Engem is érdekelne a válasz :confused: sejtésem, h nincsi ilyen :rolleyes:

Én még mindig a legegyszerűbb esetet támogatnám, ha van hely akkor lépéskor megmarad a képzés aminek meg nincs az pápá 1 körbe elvándorol...

Nem érdekel ki milyen fajra akar váltani, annak eddig is vállalni kellett a váltással járó problémákat... eddig rosszabb volt a szitu, most javulna azzal h legalább a szabadhelynek megfelelő képzés nem veszne el!!!

Semmi 20 kör (befokozodás) + TF taktikai elemet nem támogatok...

Synkel 12-10-2007 18:55

Szerintem is gond lenne ha valaki 500 körönként 5 milla varit újrázgatna A-ban. Azért A-ban, mert a lentebbi csoportokban elképzelni se tudom, hogy valaha is összejöjjön annyi katona, meg azt sem, hogy megérje ezeket ilyen mennyiségben felvásárolni. A magam részéről azt is kétlem, hogy B-ben könnyen megoldható lenne egy ilyen buli, és mostantól a gazdagabbak teki helyett több millió egységekkel lépnének, merthogy nincs annyi egység. De a probléma elvi szinten fennáll, úgyhogy akár lépni is lehet ellene.

A magam részéről nekem eddig Remy javaslata volt a legértelmesebb, valamint a visszaállás a régi rendszerre, de arról Ati kijelentette, hogy olyan nem lesz.

Hóhér 12-10-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 142126)
Én még mindig nem értem, hogy mi a baj az újonnan bevezetett rendszerrel.
Látom hogy zavar 5-6-10embert, de nem mondja meg egyik se, hogy miért.

A hódító játékos állománya pedig tudtommal nem 10emberből áll, és nem csak az A-ról szól a játék.

el lett magyarázva hogy miért, meg lett szólva, hogy aki nem érti nyisson neki egy topicot a kérdéseknél, és ott kifejtjük bővebben, de ez a megbeszélés topic.
nem hiszem hogy ez a kezdők segítsége topic lenne.

:mad:

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 142140)
ezt nem feltétlenül érzem olyan hatalmas gondnak.

nem hiszem, hogy értelmes lenne veled vitatkozni, amíg nem is érted miről van szó

;)

az meg hogy feltételeket szabsz ki magyarázza meg, és ki ne, pfff...

le van írva keresd ki próbáld megérteni.

Paliking 12-10-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 142122)
Szerintem nem kell ennyire bonyolitani. Mi a baj az en otletemmel?
Ugy lep, ahogy akar, csak elso 20 korben nem indithat kepzest, ha tobb van kepzesen, mint a full helye. (ergo: megcsinalhatja a tulkepzest, csak mind el fog menni szepen, mert piaca nincs, es uj kepzest nem tud inditani...)
ezzel szemben tf-kent fellepve ugyanugy ujrakepezhet mind eddig. (Sot, lett egy uj taktikai elem, amit ez nem zar ki, pl 20 korig minden korben elindit 1000 tolit, es fellepes utan minden korben el fog menni 1000 tolija, kompenzalva az ehezest...(nem olcso, de ez is egy lehetoseg...) :)

Vki lat ebben vmi kivetnivalot?

Részemről ok.

sutike31005 12-10-2007 23:02

engem nem zavar a változás, ha lehetne szavazni szavaznék is a maradjon így. majd alkalmazkodomra..:)

Kutyuleee 12-10-2007 23:42

Igazából én is Remy ötletét támogatom, az tényleg a kecske és káposzta esete. Mert a képzésen lévő megmaradna, de nem lehetne kijátszani mint a mostani rendszert, ráadásul az új fajhoz igazodna és nem az elöző szinten lévőhőz.

Vale próbálj nagy számokban gondolkodni. kb a sok lúd disznót győz kategoria. 1db így lépő ori igazán nem zavarna komolyabb vizet sztem egyik csopiban sem. Egy szövi azért már ,a 4x akkora mennyiséggel, betudna kavarni pár csopiban. 2-3 így lépő szövi már elég nagy kavarodást tudna okozni szinte bármelyik csopiban. Átlagban kb annyi egységet tud vki felhozni mint amennyit 2x akkora hekin képezne vki 500kör alatt, ami azért baromi nagy mennyiség. 1 szövi esetleg a termelőket hozhatná kellemetlen helyzetbe, de hosszú távon elég komoly veszély lenne a kati piacokra, ami vonzaná maga után a többi rész hanyatlását is. rövid idő leforgása alatt egyik csopiban szinte kiürülne a teljes piac, míg a másikban olyan mértékü árú jelenne meg pár kör alatt ami nem egészséges. a piac eddig is komoly fegyver volt, de ezzel egy atombombát adnál a gazdagabb szövik kezébe.
mondjuk A-ba egy 10fős klán lép fel fejenként 1,5milla vari-tolival. ez 15milla vari-toli kiképzésével lenne egyenlő 500körönkénti újrával. ami körönkénti termelésben 30000egység lenne leosztva, ezt 1ori 4000-4500 házzal képezné ki piacra, de csak akkor ha 1egységet nem fedez,fokoz el. ami egy átlagos orinál olyan 22k heki felett van meg. nem sok ilyen ori van...

Seldon 12-10-2007 23:54

Egy apróság, ami amellett szólhat, hogy maradhat ez így ahogy már van:
17 kör képzést egymásután belőni se kicsi munka, mivel köt az a híres 5piac/nap. saccra 3-4 nap kell hogy ügyesen gazdálkodva minden órában maxférőhelyes vari-toli képződjön, és utána is lesz pár napja az illetőnek alvás nélkül, míg összevadássza 1kupacba az egészet.
Ettől függetlenül valószínű lesz olyan aki ezt végigjátsza, de hány?
Évi 1-2... akiket még mindig kötni fog a lentebbi csoport meglevő katipiaca és annak kapacitása.

Killer 12-11-2007 01:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 142159)
Szerintem is gond lenne ha valaki 500 körönként 5 milla varit újrázgatna A-ban. Azért A-ban, mert a lentebbi csoportokban elképzelni se tudom, hogy valaha is összejöjjön annyi katona, meg azt sem, hogy megérje ezeket ilyen mennyiségben felvásárolni. A magam részéről azt is kétlem, hogy B-ben könnyen megoldható lenne egy ilyen buli, és mostantól a gazdagabbak teki helyett több millió egységekkel lépnének, merthogy nincs annyi egység. De a probléma elvi szinten fennáll, úgyhogy akár lépni is lehet ellene.

A magam részéről nekem eddig Remy javaslata volt a legértelmesebb, valamint a visszaállás a régi rendszerre, de arról Ati kijelentette, hogy olyan nem lesz.

pár hónapja a szövink ütögetett párat a B topjában(már nem emlékszem pontosan kb az 50. hely körül 2200 heki magasságában),és érdekes módon kb 100k paci felvásárlása után a piaci árak 4x-re emelkedtek!!szóval ennyit a sokmilla vari-toliról:p 100k egység felvásárlása felborította a piacot kb 1 hétre milliókról szó se volt!!szóval Synk észrevétele a meglehetősen nehéz kivitelezésről maximálisan helyes:)elvileg lehetséges,de elvileg 16 milliárd rúnát is vihetne egy szövi szóval nem értem mi itt a nagy gond!

Remedy 12-11-2007 01:48

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142204)
de elvileg 16 milliárd rúnát is vihetne egy szövi szóval nem értem mi itt a nagy gond!

Leirom Neked is. Azt senki nem fogja megvenni. Az a gond vele... :)

Killer 12-11-2007 01:50

ja és elővarázsolnak annyi varit a cilinderből:D
csak hogy én is írjak valamit

Remedy 12-11-2007 01:52

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142208)

Mi? Akkor legalabb olyat irj, amirol lehet tudni, hogy mit akarsz vele mondani...

Killer 12-11-2007 01:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 142209)
Mi? Akkor legalabb olyat irj, amirol lehet tudni, hogy mit akarsz vele mondani...

szerintem nem annyira bonyolult:rolleyes:

Deni 12-11-2007 01:55

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142208)

Nem nagy varázslat leképezni ennyi varit és a piacon tartani, és hamarabb megvan, mint ugyanennyi értékű teki megírása.. valamint egységre sokkal nagyobb a kereslet, tehát gyorsabban lehet pénzre váltani, mint a tekit vagy a rúnát.. meg mondjuk számold ki, hogy rúnából mennyi idő alatt lenne meg az a nagyon sok :rolleyes:

Remedy 12-11-2007 01:58

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142210)
szerintem nem annyira bonyolult:rolleyes:

Tudod, a varikat nem am csak venni lehet a piacrol, lehet kepezni is. Ne csak odaig lass, hogy "de hat nincs is annyi egyseg a B piacon, jujj".
Ha nyitva hagyod ezt a lehetoseget, hidd el, lesz. Hozogatjak masik szintekrol, kepzik gyors csopiban sokaig, ujrazgatjak, esetleg tobben, atpakoljak 1 oriba, azt is ujrazgatjak....
Aztan majd lesz, elobb-utobb.

Es eleg egy 3 milla varit belerakni egy 20 ujras oriba a B-ben, egyszer, hogy utana ellegyel vele egy jo ideig...

(Ha egyaltalan erre gondoltal, mivel tulzottan nem voltal bobeszedu, es ervekkel sem tamasztottad ala, mit is szerettel volna mondani...)

Killer 12-11-2007 02:05

szerintetek lenne is aki megvesz ennyi egységet??
én erősen kétlem!ahogy a 16 milliárd rúna,és a több milla teki,kint rohadna a piacon a 20 milla vari is.

Remedy 12-11-2007 02:08

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142214)
én erősen kétlem!ahogy a 16 milliárd rúna,és a több milla teki,kint rohadna a piacon a 20 milla vari is.

Igen, lenne. Raadasul igen hamar... A runahoz es a tekihez kepest fenysebessegel, es sokkal kisebb inflalodassal...

Seldon 12-11-2007 02:08

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 142211)
Nem nagy varázslat leképezni ennyi varit és a piacon tartani, és hamarabb megvan, mint ugyanennyi értékű teki megírása.. valamint egységre sokkal nagyobb a kereslet, tehát gyorsabban lehet pénzre váltani, mint a tekit vagy a rúnát.. meg mondjuk számold ki, hogy rúnából mennyi idő alatt lenne meg az a nagyon sok :rolleyes:

1.000.000 vari leképzése, fiktív 3K hekis gnóm esetén, 40% házzal:

1200ház, 90000 fős népesség
az 20körönként 9K kati

1.000.000/9.000*20=2222,222222222 kör ha mindet ki akarja képezni.

megjegyzés:
-B-ben kb ennyi a top1 ori területe
-elsőre törpre számoltam ki, csak az nem tud alapban sem annyit felcipelni a gyorsképzés miatt
-ez a körszám egy már ott levő országra érvényes, akinek oda fel is kellett jutni

Deni 12-11-2007 02:09

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142214)

mint említettem én csak az A-ról tudok nyilatkozni, de ha azt hiszed, hogy nem lenne kereslet 5 milla olcsó varira, akkor tévedsz :)
sztem 3 óránál többet nem lenne a piacon..

Deni 12-11-2007 02:11

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 142217)
2222,222222222 kör ha mindet ki akarja képezni.

mindezt egy 4 fős szövi összerakja 500kör alatt.. ha feleennyi házzal számolunk is, 1000körről beszélünk.. egyik taghoz átpakolják szépen mindet és már indulhat is az ipari újrázás :)

Remedy 12-11-2007 02:12

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 142217)
1.000.000 vari leképzése, fiktív 3K hekis gnóm esetén, 40% házzal:

1200ház, 90000 fős népesség
az 20körönként 9K kati

1.000.000/9.000*20=2222,222222222 kör ha mindet ki akarja képezni.

megjegyzés:
-B-ben kb ennyi a top1 ori területe
-elsőre törpre számoltam ki, csak az nem tud alapban sem annyit felcipelni a gyorsképzés miatt
-ez a körszám egy már ott levő országra érvényes, akinek oda fel is kellett jutni

Koszonjuk, bar ugy erzem, ez a szamolas senkinek sem okozott volna nehezseget innen... :)

A lenyeg lemaradt, mit akarsz vele mondani. Mert en ugy latom, hogy azt akarod irni, hogy gyerekjatek siman lekepeznie egy szovinek, mindenfele ujrazgatas nelkul 3 milla varit, ugye? :)
Hogy esetleg az egyik torpe, es az eladott nyersbol 3x ennyit megvesz? Ebbe mar bele se gondoljunk... :)

Killer 12-11-2007 02:15

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 142218)
mint említettem én csak az A-ról tudok nyilatkozni, de ha azt hiszed, hogy nem lenne kereslet 5 milla olcsó varira, akkor tévedsz :)
sztem 3 óránál többet nem lenne a piacon..

és 1 A-ban hol van ebből a katasztrófa?netán nem csak a 6 éve fent termelgetőknek lesz sok pénzük vagy mi??

Deni 12-11-2007 02:19

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 142222)
és 1 A-ban hol van ebből a katasztrófa?netán nem csak a 6 éve fent termelgetőknek lesz sok pénzük vagy mi??

szted akik már hosszú hónapok és évek óta fent termelgetnek, azoknak jó vagy rossz, ha olcsó az egység a piacon??
mert ejj de kitolás velük, ha olcsó..

gondolkodjál kicsit szerintem..

All times are GMT +1. The time now is 18:47.