![]() |
Quote:
He? Pislogok:D Tippelésben nem vagyok otthon.:D Hogy melyik szám írása a helyes. na egyiket sem találtam el. :D meg a Fehér házas. Megmondhatták volna, hogy mire gondolnak pontosan. Nekem ezek a kötőjeles dolgok a gyengéim úgy látszik:D |
Quote:
Szerencsétlen, nem lehet egyszerű :) |
Már nem azért de ebben vannak hibák nem? Pl a nyugat-dunántúli Az Nyugat-dunántúli. Effektíve, hogy a Dél-Dunántúlból lesz Dél-dunántúli... Az ilyen kötőjeles szavaknál a második lesz csak kicsi.
Meg a Több, mint stbstb... A 'mint' elé miért nem kell vessző? Ezt e kettőt nem értem. Egyébként 93 pontom lett. Úgyhogy nincs szükségem rájuk.:D:D:D:D |
Le se írom mennyi lett annyira jellemző rám :)
Csokibácsi: más nyelvek se egyszerűek csak ott más dolgok okoznak bonyodalmat :) |
A számok sem voltak következetesek. Ha leírjuk őket, akkor végig egyben. Ha már tagoljuk 100-resével, akkor a 4jegyűt is tagolni kell, teház X XXX és XXX XXX. Egyébként matematikai vonatkozásban egybe írjuk, szövegkörnyezetben meg ezresével szünettel elválasztva.
Tehát szerintem az nem stimmel, hogy az egyik variácóiban egybe írta a másikban szétszedte. |
pl ha azt mondom, hgoy van 1 234 Ft számlatartozásom, akkor is teszek szünetet, és 12 345 Ft elamradáskor is, és 123 456 Ft elamradáskor is.
De ha azt mondom, hogy 123456 - 12345 - 1234 = X Akkor itt nem teszek semmilyen szünetet. Erre ők azt mondják, hogy 1234 Ft elmaradás, és 123 456 Ft elamradás. Szerintem ez helytelen. :) Meg volt egy kérdés, aminél 2 egyforma megoldás volt.... És ott is vesztette megy pontot (legalábbis az én 21"-os monitoromon egyformák voltak. ) |
Quote:
|
De még úgy is ejtem, hogy több (itt felviszem a hangot) mint.... itt meg le. Nem értem milyen logika, vagy nyelvtani szabály szerint kell elhagyni onnan a vesszőt. De ha úgy jó, akkor megtanulom úgy. Énis tettem eddig. :)
|
Quote:
|
Quote:
Mit jelent egy egy nyelvtani szabálykönyvben, hogy "nem igazi hiba"? :D Most az, vagy nem az? :D:D:D |
Szerintem énis ezt írtam... ;) Ha táblázatkezelőről beszélünk, akkor nem szövegről beszélünk. Szövegen belül ezresével elválasztva. Azon kívül meg nuku szünet. :)
De ez a teszt szerintem akkor is rossz, mert egyik logikát sem követi !! A 4 jegyű számot azt mondta, írjuk egybe, 1234 formában, a 6 jegyűt meg válasszuk el 123 456 fotrmában. Ez akkor is rossz. :) |
Ati majd ha az akadémiai székfoglalódat írod majd kérj fel egy korrektort amúgy nem számít :)
|
Tehát ha egy hivatalos levélben leírják, hogy 1 234 567 Ft-ba kerül valami, akkor az így jó. Ha te adatbázisban gyűjtessz mondjuk árakat, akkor 1234567 -nek írnám. Legalábbis így logikus. :)
|
Quote:
A "nemcsak" viszont nem világos. Engem, mint magyar embert, zavar, hogy nem tudom hogy kell ezt helyesen írni, és rajtam kívül még rengetegen nem tudják, és a szabálykönyvből vett idézet is azt írja, hogy többnyire ez, meg legtöbbször az, meg amúgyse igazi hiba. Én infós vagyok. Most vagy hiba, vagy nem hiba. Mi az, hogy nem igazi hiba? Olyan nincs... :D |
Quote:
|
Quote:
Így lesz az, hogy Befizetendő összeg: 1 234 567 Ft Brrrrrrrrr. |
A nem igazi hibákat a vindóz okoz. Mert ha letörlöd a francba, és felteszel egy unix-ot, megszűnik a hiba. :D Tehát hiba, de nem igazi hiba. Igazi hiba az, amikor kalapáccsal ripityára töröd a vinyódat. :D:D:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A salétromsav jobban tisztít. :D Egyébként mi a baj az infósokkal? :D
|
Quote:
|
Devis
Zsáni a lelkemre kötötte, mert épp itt lóg a fülemen, hogy mondjam meg, hogy nincs olyan, hogy DE VISZONT!
|
Quote:
|
Quote:
Nemcsak: kötőszó, tehát akkor írjuk egybe, ha nem ezen van a hangsúly. Vagy nemcsak-hanem-is mondatszerkezetben. "Ez a tárgy nemcsak praktikus, hanem esztétikus is." Nem csak: jelentése nem csupán. Akkor írjuk kölün, ha ez a mondat lényege. "Nem csak cipőt vettem, hanem pulóvert is." Tehát általában helyes lesz akárhogy is írjuk, csak mást jelent :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
János-hegy János-hegyi. :D |
Quote:
Szóval én 2forintos helyett azt mondom, hogy arra kell gondolni, mire akarjuk tenni a hangsúlyt a mondatban. Dehogy a nemcsak-hanem-ist külön is lehet írni azt nekem nem tanították meg :mad::D |
Quote:
|
Quote:
Egész konkrétan Dunántúl, mint nagybetűs tulajdonnév, és ugye Dél, mint égtáj. És ebből kifolyólag ez így néz ki: Nyugat-Dunántúl. Így kell írni helyesen. Namármost, mivel ez is tulajdonnév, érzésem szerint Nyugat-dunántúli lenne a helyes írásmód. Ahogy a Dél-Dunántúlból Dél-dunántúli lesz. Kérekszépen egy nyelvtantanárt, hogy javítson ki, ha tévedek. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
tessék szépen helyesen írni :p |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 13:12. |