Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Nem kívánatos játékos (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2524)

Ati 12-03-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 139732)
Nekem is sokszor van ilyen hogy reflexből rosszul írom.Kedvenced a lesz szó két sz-szel, tehát: lessz, amit sokan rosszul használnak.(velem együtt)

Ez a szó azért is érdekes, mert ugye a legtöbb mai szó úgy keletkezik, hogy rövidítünk. "Vok", "müx" stb. De a "lesz"-t máshogy írni kifejezetten nem a rövidítés kategória, hiszen hosszabb lesz tőle. :)

Toti 12-03-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139737)
végén muszály lessz spelling ellenőrző progit írnod a fórumhoz :P

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139738)
Ez a szó azért is érdekes, mert ugye a legtöbb mai szó úgy keletkezik, hogy rövidítünk. "Vok", "müx" stb. De a "lesz"-t máshogy írni kifejezetten nem a rövidítés kategória, hiszen hosszabb lesz tőle. :)

103

Megfogtam az adminokat:D:D:D

Ati 12-03-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139737)
végén muszály lessz spelling ellenőrző progit írnod a fórumhoz :P

Valaki belső fórumon írta, hogy az igekötős igéket azért írja 2 szóban ("meg érkeztem", "le esett", "ki nyitom" stb.), mert a helyesírásellenőrzője folyton szétszedi... hát érdekes egy helyesírásellenőrző lehet az ilyen... :D

Goldy 12-03-2007 19:23

Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják

Toti 12-03-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139746)
Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják

Nekem is így tanították anno, de belémverték a kivételeket. Na jó azokból némelyiket már elfelejtettem, de a nagyja az megy.

Ati 12-03-2007 19:32

Quote:

"baj" - ezt milyen j-vel hallod?
"tanítják" - ezt én "taníttyák"-nak hallom
"halljuk" - ezt "hajjuk"-nak
"mondják" - ezt "mongyák"-nak

Szóval ez a rendszer nemigen állja meg a helyét.

Oh, "helyét", ezt milyen j-vel hallani? :)

Sajnos elhiszem, hogy nehéz dolog az oktatás. Nekem is vannak ilyen irányú tapasztalataim, úgyhogy igazából nem hibáztatok senkit, és világmegváltó rendszert sem javaslok a mostani helyett. :)

Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy az idegennyelvre hatalmas hangsúlyt fektetünk, eközben az összes angol adót szinkronizáljuk, nehogy szegény gyerek egyetlen szót is halljon természetes környezetben.

Na mindegy, kicsit elkalandoztunk... :)

Goldy 12-03-2007 19:36

Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:))

a hasonulásokat meg tanicccsák :P

Ati 12-03-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 139758)
Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:))

a hasonulásokat meg tanicccsák :P

De legalább mindenki helyesen írná. :) Nem lenne többet kérdés, hogy vajon hogy is kell írni... :)

Ati 12-03-2007 19:38

Amúgy továbbra is van egy kifejezésem, amit nem tudom, hogy hogy kell írni, és főleg, hogy mikor miért úgy, ahogy... :)

Ez pedig a "nem csak" és a "nemcsak" közötti különbség...

Valaki nyelvész esetleg? :D

Gyula 12-03-2007 19:39

Grétsi László műsorát láthatják a Hódító játék, segítsünk új játékosoknak fórumán :)
Megkérjük az új játékosokat, hogy ha segítségre van szükségük sziveskedjenk átfáradni a chat topicba.

Köszönettel: A fórum adminisztrátorai :)

Ati 12-03-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 139762)
Grétsi László műsorát láthatják a Hódító játék, segítsünk új játékosoknak fórumán :)
Megkérjük az új játékosokat, hogy ha segítségre van szükségük sziveskedjenk átfáradni a chat topicba.

Köszönettel: A fórum adminisztrátorai :)

Jelen pillanatban a helyesírásban segítünk az új játékosoknak. :p Azoknak is, akik kívánatosak, és azoknak is, akik kevésbé kívánatosak. :D

Redback 12-03-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139759)
De legalább mindenki helyesen írná. :) Nem lenne többet kérdés, hogy vajon hogy is kell írni... :)

Én nem vok benne biztos.Mondjuk a magyar tanárom egy időben russzul írta az "1-jén"-t mert akkor változott meg a helyesírása.

Gyula 12-03-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139763)
Jelen pillanatban a helyesírásban segítünk az új játékosoknak. :p Azoknak is, akik kívánatosak, és azoknak is, akik kevésbé kívánatosak. :D

Helyes!

Jelszavunk: Rend és következetesség, élenjáró példamutatás :)

-Fegya- 12-03-2007 20:16

Quote:

Engem úgy tanítottak, hogy általában úgy írjuk, hogy a szó alkatrészeit látni lehessen
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 139760)
Amúgy továbbra is van egy kifejezésem, amit nem tudom, hogy hogy kell írni, és főleg, hogy mikor miért úgy, ahogy... :)

Ez pedig a "nem csak" és a "nemcsak" közötti különbség...

Valaki nyelvész esetleg? :D

Én egybe szoktam írni. Nem tudom, hogy mikor nem kell egybe írni és a helyesírási szótár magyarázatát sem értem.

Gyula 12-03-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 139798)
Engem úgy tanítottak, hogy általában úgy írjuk, hogy a szó alkatrészeit látni lehessen

Én egybe szoktam írni. Nem tudom, hogy mikor nem kell egybe írni és a helyesírási szótár magyarázatát sem értem.

Szia Fegya :)

A témát kérném szépen itt folytatni: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2526

Nagyon megy nekem ma ez a rendezkedés :cool:

kocka 12-12-2007 15:24

Sziasztok ! Én nem a hejesirásról szeretnék beszélni hanem arról hogy ha netalán talállkoznák egy ojan orival aki szerintem nemkivánatos személy a játékban hogyan tudom ezt bejelenteni mert már rongyosra olvastam a sugót!:D

Kubbi 12-12-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142711)
Sziasztok ! Én nem a hejesirásról szeretnék beszélni hanem arról hogy ha netalán talállkoznák egy ojan orival aki szerintem nemkivánatos személy a játékban hogyan tudom ezt bejelenteni mert már rongyosra olvastam a sugót!:D

Azoknál az üzeneteknél, amiket küldött a nem kívánatos játékos, van ilyen lehetőség, hogy:

"Nem elfogadható hangnem jelentése a supportnak (a fenti üzenetre vonatkozóan) --> itt"

A helyesírásod meg szörnyű, nagyon gyorsan javíts rajta. Mert így sajnos nem igazán fognak komolyan venni. :(

kocka 12-12-2007 15:38

Majd jelentkezem egy tanfojamra ahol kitanitanak !:D De a szerintem nem kivánatos ori egy darab levelet se irt .És továbbra is ok nélkül jóformán semmi haszonért mészárol és ártó varázslatokat végez már lassan egy hete!

DarkAchron 12-12-2007 15:45

Ati: Nem csak egy lovam van, van belőle pár ezer .
A Hódító nemcsak játék, sokkal inkább életstílus.
Jól érzékeltettem a különbséget? :)
Röviden: a "nemcsak" az egy kötőszó, míg a nem csak-nak még a hangsúlyozása is más, lévén nem kötőszóként, hanem figyelemfelkeltésként használod.
Egyébiránt ez az a nyelvtani eset, amit egyben vagy külön írva sem követsz el gyakorlatilag súlyos helyesírási hibát, tehát írd a hangsúlyozása szerint.Magyarul az írásmód attól függ, hogy hová teszed a mondatban a hangsúlyt. Érthető voltam ?:)
Ja és nem vagyok nyelvész, csak megkérdeztem egy illetékest :D

Kubbi 12-12-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142716)
Majd jelentkezem egy tanfojamra ahol kitanitanak !:D De a szerintem nem kivánatos ori egy darab levelet se irt .És továbbra is ok nélkül jóformán semmi haszonért mészárol és ártó varázslatokat végez már lassan egy hete!

Ez egy ilyen játék. Tudod lehet benne lopni, varázsolni, meg háborúzni.
Miért nem épültél picit át, hogy ne legyen könnyű dolga? Vagy miért nem kéred meg szépen, hogy ne bántson? Persze nem megfenyegetni, hogy jelented meg blablabla... De ő nem számít nem kívánatos játékosnak, azért mert használja a játék adta lehetőségeket.

Nem kell tanfolyásra menni, van a gépen egy "A magyar helyesírás szabályai.pdf". Elküldöm szivesen, ha használni fogod. :)

kocka 12-12-2007 16:07

Küldheted ! Fogom használlni ! Na akkor a kis országomat elrakom szabadságra ugyanis én már többször is irtam neki de nem vállaszolt 4 És ha a játék szabájai engedik az ok nélküli fojamatos mészárt és az ártó varázslatokat amik szintén fojamatosak akkor lehet hogy ez a dolog engem nem is érdekel ! Az ijen játékosok csak a kedvemet veszik el az egésztől !

Kubbi 12-12-2007 16:17

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142724)
Küldheted ! Fogom használlni ! Na akkor a kis országomat elrakom szabadságra ugyanis én már többször is irtam neki de nem vállaszolt 4 És ha a játék szabájai engedik az ok nélküli fojamatos mészárt és az ártó varázslatokat amik szintén fojamatosak akkor lehet hogy ez a dolog engem nem is érdekel ! Az ijen játékosok csak a kedvemet veszik el az egésztől !

Én azt javaslom, hogy menjünk át egy másik topikba, ahol tanácsokat kérhetnél tapasztalt játékosoktól. Ahol ötleteket kapnál az országoddal kapcsolatban. Hogy mit is lehet tenni ilyen esetben. Hidd el eléggé megéri amikor te szivatod a csókát, ő meg csak pislog. :)
Mondjuk itt:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347

Ha privátba adsz egy mail címet elküldöm :)

Ati 12-12-2007 16:54

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142711)
Sziasztok ! Én nem a hejesirásról szeretnék beszélni

Pedig nem ártana megtanulni helyesen írni...

Ati 12-12-2007 16:56

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142724)

A kiemelt célpontok természetesen sokkal több támadást kaphatnak, mint bárki más. Kiemelt célpont lehetsz például azáltal, hogy isztonyú helyesírással írsz, és így hívod fel magadra a figyelmet. Teljesen természetes, hogy ismeretlenül is sokan ártani fognak játékon belül.

kocka 12-12-2007 17:02

Nem haragszol de az egyetemi végzettség nem alapfeltétel a játéknál ha jól tudom ! Vagy legaláb is én nem olvastam ! Pedig azt tudok ! :D

sutike31005 12-12-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 142730)
isztonyú helyesírással írsz,

háát igazad van ez már isztonyú.. :P

kocka 12-12-2007 17:03

És mint látom az kiabáll a legjobban akinek a héza ég !:D

sutike31005 12-12-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142731)
Nem haragszol de az egyetemi végzettség nem alapfeltétel a játéknál ha jól tudom ! Vagy legaláb is én nem olvastam ! Pedig azt tudok ! :D

nem az a helyesírás nem az viszont remélem el olvastad pl. azt a részt is, hogy a játék adminja bárkit kivághat indoklás nélkül?

sutike31005 12-12-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142733)
És mint látom az kiabáll a legjobban akinek a héza ég !:D

ezt elösszőr úgy olvastam, hogy az kiabál akinél a hézag :P

kocka 12-12-2007 17:05

És kiemelt célpont?? Az ok nélküli mészárokat engedi a szabájzat?? :

kocka 12-12-2007 17:06

Bocs mellényultam ! :D

Ati 12-12-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142736)
És kiemelt célpont?? Az ok nélküli mészárokat engedi a szabájzat?? :

Mi az a "szabájzat"? Ilyen szót nem ismerek...

Ati 12-12-2007 17:11

Egyébként nem tudom mit nevezel ok nélkülinek, ha egy csoportban lennénk, és meglátnálak ilyen helyesírással, azonnal indulna is a támadás... :)

kocka 12-12-2007 17:12

Ugy látszik sok barátot szereztem magamnak csak ugy piroslok!:D
És még mindig nem tudom mik azok a lépések amit tennem kéne !
Igaz hogy nem vagyok agyoniskolázva de ez semmit nem segit a dolgon !
További jó szórakozást az egyetemi docenseknek !

sutike31005 12-12-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 142740)
Egyébként nem tudom mit nevezel ok nélkülinek, ha egy csoportban lennénk, és meglátnálak ilyen helyesírással, azonnal indulna is a támadás... :)

végülis... okot találni a legkönnyebb :D

kocka: azt, hiszem ez egy stratégiai játék.. a fórum részét ne nagyon erőltesd amíg ilyen botrányos a helyesírásod, mert ezzel nem sok barátot gyűjtesz össze...

Smooth Scroller 12-12-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142742)
Ugy látszik sok barátot szereztem magamnak csak ugy piroslok!:D
És még mindig nem tudom mik azok a lépések amit tennem kéne !
Igaz hogy nem vagyok agyoniskolázva de ez semmit nem segit a dolgon !
További jó szórakozást az egyetemi docenseknek !

en nem adok neked pirosat, lasd milyen rendi vagyok, es nem is foglalkoznek a helyesirasoddal. csak annyit mondanek, hogy ne rakj minden mondat utan felkialtojelet... :D

kocka 12-12-2007 17:17

Az az igazság hogy mostmár az se érdekel hogyan irok de az biztos hogy itt nemhogy segitséget nem kapok még le is néznek ojan hibákért ami egyálltalán nem része a játéknak ! Na mindegy ! Ha valaki okos akkor okos én nem vagyok az ! Köszi a segitséget ! Annak aki adott !

Smooth Scroller 12-12-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142745)
Az az igazság hogy mostmár az se érdekel hogyan irok de az biztos hogy itt nemhogy segitséget nem kapok még le is néznek ojan hibákért ami egyálltalán nem része a játéknak ! Na mindegy ! Ha valaki okos akkor okos én nem vagyok az ! Köszi a segitséget ! Annak aki adott !

haho... igy nem erezni mit akarsz hangsulyozni. minden mondatot nem lehet am, mert akkor semmi ertelme a felkialtojelnek. ja es meg annyit, hogy a sorvegi jelek ele ne tegyel szokozt. illetve ha a mondatban vesszot hasznalsz, akkor az ele se. (bar azt nem hasznalsz.) :rolleyes:

kocka 12-12-2007 17:24

Nincs ékezeted! Ha már a hibákról akarsz beszélni! Ami természetesen NEM függ össze a játékal! És bocsi ha valakit megbántottam!

Tsobi 12-12-2007 17:27

Quote:

Originally Posted by kocka (Post 142747)
Nincs ékezeted! Ha már a hibákról akarsz beszélni! Ami természetesen NEM függ össze a játékal! És bocsi ha valakit megbántottam!

Angol billenytűzete van :)

All times are GMT +1. The time now is 15:29.