![]() |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Megfogtam az adminokat:D:D:D |
Quote:
|
Ati az a baj, hogy úgy tanítják a suliban hogy úgy írjuk ahogy halljuk. No a leszt legtöbben két sz-el mondják
|
Quote:
|
Quote:
"tanítják" - ezt én "taníttyák"-nak hallom "halljuk" - ezt "hajjuk"-nak "mondják" - ezt "mongyák"-nak Szóval ez a rendszer nemigen állja meg a helyét. Oh, "helyét", ezt milyen j-vel hallani? :) Sajnos elhiszem, hogy nehéz dolog az oktatás. Nekem is vannak ilyen irányú tapasztalataim, úgyhogy igazából nem hibáztatok senkit, és világmegváltó rendszert sem javaslok a mostani helyett. :) Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy az idegennyelvre hatalmas hangsúlyt fektetünk, eközben az összes angol adót szinkronizáljuk, nehogy szegény gyerek egyetlen szót is halljon természetes környezetben. Na mindegy, kicsit elkalandoztunk... :) |
Volt egy időben olyan nyelvújytási javaslat hogy töröljük erl az Ly-os j-ét.
De nekem a gója így írva elég borzalmasan hatna:)) a hasonulásokat meg tanicccsák :P |
Quote:
|
Amúgy továbbra is van egy kifejezésem, amit nem tudom, hogy hogy kell írni, és főleg, hogy mikor miért úgy, ahogy... :)
Ez pedig a "nem csak" és a "nemcsak" közötti különbség... Valaki nyelvész esetleg? :D |
Grétsi László műsorát láthatják a Hódító játék, segítsünk új játékosoknak fórumán :)
Megkérjük az új játékosokat, hogy ha segítségre van szükségük sziveskedjenk átfáradni a chat topicba. Köszönettel: A fórum adminisztrátorai :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Jelszavunk: Rend és következetesség, élenjáró példamutatás :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
A témát kérném szépen itt folytatni: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2526 Nagyon megy nekem ma ez a rendezkedés :cool: |
Sziasztok ! Én nem a hejesirásról szeretnék beszélni hanem arról hogy ha netalán talállkoznák egy ojan orival aki szerintem nemkivánatos személy a játékban hogyan tudom ezt bejelenteni mert már rongyosra olvastam a sugót!:D
|
Quote:
"Nem elfogadható hangnem jelentése a supportnak (a fenti üzenetre vonatkozóan) --> itt" A helyesírásod meg szörnyű, nagyon gyorsan javíts rajta. Mert így sajnos nem igazán fognak komolyan venni. :( |
Majd jelentkezem egy tanfojamra ahol kitanitanak !:D De a szerintem nem kivánatos ori egy darab levelet se irt .És továbbra is ok nélkül jóformán semmi haszonért mészárol és ártó varázslatokat végez már lassan egy hete!
|
Ati: Nem csak egy lovam van, van belőle pár ezer .
A Hódító nemcsak játék, sokkal inkább életstílus. Jól érzékeltettem a különbséget? :) Röviden: a "nemcsak" az egy kötőszó, míg a nem csak-nak még a hangsúlyozása is más, lévén nem kötőszóként, hanem figyelemfelkeltésként használod. Egyébiránt ez az a nyelvtani eset, amit egyben vagy külön írva sem követsz el gyakorlatilag súlyos helyesírási hibát, tehát írd a hangsúlyozása szerint.Magyarul az írásmód attól függ, hogy hová teszed a mondatban a hangsúlyt. Érthető voltam ?:) Ja és nem vagyok nyelvész, csak megkérdeztem egy illetékest :D |
Quote:
Miért nem épültél picit át, hogy ne legyen könnyű dolga? Vagy miért nem kéred meg szépen, hogy ne bántson? Persze nem megfenyegetni, hogy jelented meg blablabla... De ő nem számít nem kívánatos játékosnak, azért mert használja a játék adta lehetőségeket. Nem kell tanfolyásra menni, van a gépen egy "A magyar helyesírás szabályai.pdf". Elküldöm szivesen, ha használni fogod. :) |
Küldheted ! Fogom használlni ! Na akkor a kis országomat elrakom szabadságra ugyanis én már többször is irtam neki de nem vállaszolt 4 És ha a játék szabájai engedik az ok nélküli fojamatos mészárt és az ártó varázslatokat amik szintén fojamatosak akkor lehet hogy ez a dolog engem nem is érdekel ! Az ijen játékosok csak a kedvemet veszik el az egésztől !
|
Quote:
Mondjuk itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347 Ha privátba adsz egy mail címet elküldöm :) |
Quote:
|
Quote:
|
Nem haragszol de az egyetemi végzettség nem alapfeltétel a játéknál ha jól tudom ! Vagy legaláb is én nem olvastam ! Pedig azt tudok ! :D
|
Quote:
háát igazad van ez már isztonyú.. :P |
És mint látom az kiabáll a legjobban akinek a héza ég !:D
|
Quote:
|
Quote:
|
És kiemelt célpont?? Az ok nélküli mészárokat engedi a szabájzat?? :
|
Bocs mellényultam ! :D
|
Quote:
|
Egyébként nem tudom mit nevezel ok nélkülinek, ha egy csoportban lennénk, és meglátnálak ilyen helyesírással, azonnal indulna is a támadás... :)
|
Ugy látszik sok barátot szereztem magamnak csak ugy piroslok!:D
És még mindig nem tudom mik azok a lépések amit tennem kéne ! Igaz hogy nem vagyok agyoniskolázva de ez semmit nem segit a dolgon ! További jó szórakozást az egyetemi docenseknek ! |
Quote:
kocka: azt, hiszem ez egy stratégiai játék.. a fórum részét ne nagyon erőltesd amíg ilyen botrányos a helyesírásod, mert ezzel nem sok barátot gyűjtesz össze... |
Quote:
|
Az az igazság hogy mostmár az se érdekel hogyan irok de az biztos hogy itt nemhogy segitséget nem kapok még le is néznek ojan hibákért ami egyálltalán nem része a játéknak ! Na mindegy ! Ha valaki okos akkor okos én nem vagyok az ! Köszi a segitséget ! Annak aki adott !
|
Quote:
|
Nincs ékezeted! Ha már a hibákról akarsz beszélni! Ami természetesen NEM függ össze a játékal! És bocsi ha valakit megbántottam!
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:29. |