![]() |
Uh,akkor ezt egy kicsit "elépítettem" :rolleyes:
Akkor bontsam le a házak nagy részét és templomokra, tekercsírásra valamint a kocsmák építésére és tolvajképzésre gyúrjak rá inkább? Százalékban kifejezve mennyi házat érdemes tartani minimum? |
Akkor ezt egy kicsit elszúrtam. :rolleyes:
Kb hány % házat érdemes megtartani? Akkor azt hiszem átépülök,házakat bontok és templomok,kocsmák építésébe kezdek. Tekercsekből tényleg elég csehül állok... :( |
huhh, meg persze 0piac, 0korház, mert támadni ugyse fogsz. de ha kell összeállítok egy rendes elfet amit lehet használni.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Egyébként szerintetek a békés tekercs írásra,vagy a tekercs lopásra érdemes rágyúrni? Valamint mi az a tolvaj mennyiség és tolvajlási % amivel már érdemes elindulni lopni?
|
Quote:
|
vagy csináljak esetleg egy teljes épületlistát?
|
Druida: Azt megköszönném ha tudnál egy listával szolgálni,hogy miböl mennyit érdemes építeni és tartani. Az országom bővítését mennyire kell eröltetni? El lehet éldegélni egy stabil területen vagy jó ha folyamatosan bővítem az országot?
Köszönöm előre is! :) |
Quote:
Pripet,jól sejtem Te vagy Szíwa? |
Quote:
|
Quote:
most mi ez a hajjajj?:confused: |
Quote:
Ami azért fontos, mert csak akkor tudsz szintet lépni, ha benne vagy a csoport felső 30%-ban, amihez növelni kell a földterületet. |
Quote:
Valamint a "minden helyre jut egység" dolgot sem igazán értem. Tehát ha megteltek a kocsmák,templomok,barrakkok? |
Quote:
|
én egy valami hasonlő elfet csinálnék, ha MF lennék:
tudóssal persze 483 hektár 95 ház 59 barakk: 3068 íjász 59 torony 64 tanya: 4 bála túltermelés 5 raktár 101 templom: 13130 vari 101 kocsma: 5252 toli el lehet lenni vele, gömbözgetni is tud, lopkodni is, persze nem a legjobb bennük, dehát MF, és védelme is van. bánya, bank, piac miegymás teljesen fölösleges..ha kell valami, összelopod...ha kell bank is, én azt a tornyokból venném el, vagy barakkból- toronyból egyformán. |
Quote:
|
Quote:
Elf hadi-tolival kapcsolatos észrevételeket osszunk meg ebben a topikban ha lehet. |
Quote:
|
azért lett ennyi az íjász, mert az MF bónusszal 90%- os katmorállal is 164k körülit véd, ami majdnem 500 hekin elég jónak számít, toli meg kell...és nem hiszem, hogy ennyi tolival 90,sőt, 95% alá menne a morálja csak úgy
|
2piac, 2bank minek? 38% kocsmával engem (igaz elfként) csak 1félelf lopott át a G-ig, 1000hektárig. A kovácsműhelyt sem nagyon értem, azt mindig lehet lopni. Nekem sose volt fegyóból hiány. Na meg igen, ahogy a többiek is mondták, minek a bánya??? Ja, 1könyvtár pedig mindenre kevés, nem kell az se, van akit be tudsz húzni tekerccsel, amikor kellene. Vagy akkor legalább annyi egyen, hogy a lakóteki kopsát ellensúlyozza, és akkor nem lehet gáz ha nem lépsz be egy darabig!
|
Quote:
Hol láttál 2 piac-2 bank-ot leírva? |
Quote:
itt..2. oldal :D:p |
Quote:
|
háát, a 99 az netszes sztem, egy 94-95 % sztem az optimális
|
Én általában helymegtakarítás céljából 1-el 2-vel kevesebb házat tartok, mint kéne, hogy legyen. Egyrészt a magas morál miatt általában több lakosom van, mint ami házba fér, másrészt meg az intéző okos használatával kiküszöbölhető a népességhiány okozta hátrány. Pl tornyokat teszem alulra, és távolozgatok... Ha jönnek, kicserélem valami msásal, és máris 100%-on pörögnek a tornyok. De ha stabil akarok lenni, 99%-os foglalkoztatottságom van.
|
Én ahogy látom, nem rég kezdted a hoditot. Nem tf-es, népességhiányos, szövik által 2 körönte etetett, sereg bevétele csak támadás esetén, 1mrd kp tartása az oriban, 24 távolbalátás naponta stb... orit kell csinálnod, nem hinném, h ezeket kéne megvalósítania első nekifutásra.
Előszőr is hagyd minden épületed úgy ahogy van, a termelt nyersanyagokat add el és csak arra figyelj, h mindig képződjenek a katonák. Amikor már kezdesz maxon lenni (azaz lassan elfogynak a helyek) kezd lebontani a "fölösleges" épületeid (bányák, korház, piac stb) és a helyükre építs barakkot, kocsmát, templomot, tanyát. Építs még minnél előbb pár könyvtárat, h elkezdhesd írni a tekiket. És egy jó tanács: általában (kevés kivétellel) akkor menj feljebb, ha már maxolva vagy. |
Quote:
|
Quote:
|
nem vagyunk egyformák :)
|
Quote:
|
húú, tényleg, a címet nem is néztem..na, most nincs időm rá, de holnap megcsinálok egy haditoit is..bár szerintem az életképtelen
|
na, csak ráértem, megcsináltam egy hadi-tolit ...pff
ha muszáj, én ilyet mondok: tudóssal 483 heki 93 ház: 97%-os foglalkoztatottság 196 barakk: 2k íjász, 8192 lovas, vagy elit 20 torony: 1040 hely 59 tanya: 48 bála túltermelés..ha éheztetős, a maradékot kocsmára, vagy toronyra tenném 3 raktár 46 templom :5980 vari 66 kocsma : 3432 toli igény szerint több toli, kevesebb ló/elit, vagy fordítva, de inkább a hadi kevés benne sztem, de 40% pluszal elég erős, szöviben is tud támadni, ezért csináltam ilyenre |
Quote:
szerintem minimum 10% torony, benne íj, mert ki kell használni ami az elf előny. kicsivel kevesebb tanya, és mehet egy kis éheztetés, ha kitámadsz ugyis visszajön a kaja ami elment. ja és szerintemkicsit kevesebb toli, több vari. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha 2 szövitől hív teljeset segíteni, akkor 60% elf barakknyi ló megy ki, ez megfelel 48% gnóm barakknyi lónak. Szerintem ez inkább bevédett ori, mint hadi. |
Quote:
10% torony totál felesleges, én 5%-nál többet nem tartanék. Alapból egy ilyen orit 0 tanyával oldanék meg, kevés bent tartott íjjal és szükség esetén seregcserével. Variból nem kell több, a felszabaduló tanyáahelyekből kell pár raki, a maradékot meg barakkba. |
tanyafree elf tudós toli-hadi 482 hektár:
93 ház: 97%-os foglalkoztatottság 220 barakk 2k íjász, 9440 elit/ló 20 torony 44 raki: 8 körös 40 templom: 5200 vari 66 kocsma: 3432 toli Paliking általam elképzelt 8 körös elf hadi-tolija |
All times are GMT +1. The time now is 20:56. |