Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Elf hadi-toli (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2411)

Pripet 05-06-2008 09:31

Uh,akkor ezt egy kicsit "elépítettem" :rolleyes:
Akkor bontsam le a házak nagy részét és templomokra, tekercsírásra valamint a kocsmák építésére és tolvajképzésre gyúrjak rá inkább? Százalékban kifejezve mennyi házat érdemes tartani minimum?

Pripet 05-06-2008 09:35

Akkor ezt egy kicsit elszúrtam. :rolleyes:
Kb hány % házat érdemes megtartani?
Akkor azt hiszem átépülök,házakat bontok és templomok,kocsmák építésébe kezdek. Tekercsekből tényleg elég csehül állok... :(

Druida 05-06-2008 09:37

huhh, meg persze 0piac, 0korház, mert támadni ugyse fogsz. de ha kell összeállítok egy rendes elfet amit lehet használni.

Valezius 05-06-2008 09:44

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173268)
Akkor bontsam le a házak nagy részét és templomokra, tekercsírásra valamint a kocsmák építésére és tolvajképzésre gyúrjak rá inkább? Százalékban kifejezve mennyi házat érdemes tartani minimum?

Ha nincs maxon a tekercsed, akkor egyelőre ne bontsd el a házakat ;)

Ati 05-06-2008 09:47

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173268)

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173269)
Akkor ezt egy kicsit elszúrtam. :rolleyes:
Kb hány % házat érdemes megtartani?
Akkor azt hiszem átépülök,házakat bontok és templomok,kocsmák építésébe kezdek. Tekercsekből tényleg elég csehül állok... :(

Légyszi ne írj mindent háromszor-négyszer. Egyszer elég. Nagyon zavaró, ha ugyanaz egymás után több különböző megfogalmazásban többször is szerepel. Köszi.

Pripet 05-06-2008 09:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 173276)
Légyszi ne írj mindent háromszor-négyszer. Egyszer elég. Nagyon zavaró, ha ugyanaz egymás után több különböző megfogalmazásban többször is szerepel. Köszi.

Elnézést,azért írtam mert azt hittem valamiért nem küldte el rendesen. :( Mostmár értem mi történt.

Pripet 05-06-2008 10:13

Egyébként szerintetek a békés tekercs írásra,vagy a tekercs lopásra érdemes rágyúrni? Valamint mi az a tolvaj mennyiség és tolvajlási % amivel már érdemes elindulni lopni?

Druida 05-06-2008 11:04

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173284)
Egyébként szerintetek a békés tekercs írásra,vagy a tekercs lopásra érdemes rágyúrni? Valamint mi az a tolvaj mennyiség és tolvajlási % amivel már érdemes elindulni lopni?

hát, ez a célponttól függ... ha nem akarod h a szép félelfek kitekizzenek, akkor érdemes ezen a hekin kb 5-6000 tolit tartani. de ha csak mondjuk törtpéket vagy orkokat szeretnél lopni, akkor 2-3000 is elég.

Druida 05-06-2008 11:22

vagy csináljak esetleg egy teljes épületlistát?

Pripet 05-06-2008 11:29

Druida: Azt megköszönném ha tudnál egy listával szolgálni,hogy miböl mennyit érdemes építeni és tartani. Az országom bővítését mennyire kell eröltetni? El lehet éldegélni egy stabil területen vagy jó ha folyamatosan bővítem az országot?

Köszönöm előre is! :)

Tsobi 05-06-2008 11:38

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 173291)
vagy csináljak esetleg egy teljes épületlistát?

Hajjaj :p:p

Pripet,jól sejtem Te vagy Szíwa?

Pripet 05-06-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 173294)

Pripet,jól sejtem Te vagy Szíwa?

Nem. :) Szerintem annyiban hasonlítunk,hogy ő is kezdő lehet ha jól sejtem. :)

Druida 05-06-2008 11:46

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 173294)

most mi ez a hajjajj?:confused:

Valezius 05-06-2008 13:12

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173293)
Druida: Azt megköszönném ha tudnál egy listával szolgálni,hogy miböl mennyit érdemes építeni és tartani. Az országom bővítését mennyire kell eröltetni? El lehet éldegélni egy stabil területen vagy jó ha folyamatosan bővítem az országot?

Köszönöm előre is! :)

Ha már ki van maxolva az országod, (minden teki megvan, minden hektáron hasznos épületek vannak, minden helyre jut egység) akkor kell nekiindulni az új földek megszerzésének.
Ami azért fontos, mert csak akkor tudsz szintet lépni, ha benne vagy a csoport felső 30%-ban, amihez növelni kell a földterületet.

Pripet 05-06-2008 14:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 173316)
(minden teki megvan, minden hektáron hasznos épületek vannak, minden helyre jut egység) akkor kell nekiindulni az új földek megszerzésének.

Ezt nem teljesen értem,ez a "minden teki megvan" ez a föld méretétöl is függ?
Valamint a "minden helyre jut egység" dolgot sem igazán értem. Tehát ha megteltek a kocsmák,templomok,barrakkok?

Redback 05-06-2008 14:55

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173349)
Valamint a "minden helyre jut egység" dolgot sem igazán értem. Tehát ha megteltek a kocsmák,templomok,barrakkok?

Minden teki megvan:miinden fontosabb tudománytekercs elérte a maximum %-kot.Általában ezek a hadi, mező, vari, toli és laki tekik.

Zoli 05-06-2008 16:28

én egy valami hasonlő elfet csinálnék, ha MF lennék:
tudóssal persze

483 hektár
95 ház
59 barakk: 3068 íjász
59 torony
64 tanya: 4 bála túltermelés
5 raktár
101 templom: 13130 vari
101 kocsma: 5252 toli

el lehet lenni vele, gömbözgetni is tud, lopkodni is, persze nem a legjobb bennük, dehát MF, és védelme is van.
bánya, bank, piac miegymás teljesen fölösleges..ha kell valami, összelopod...ha kell bank is, én azt a tornyokból venném el, vagy barakkból- toronyból egyformán.

Valezius 05-06-2008 16:35

Quote:

Nem függ a földtől, igen jól érted, meg kell tölteni a kocsmát, templomot fullra, baakkban maradhat ki egy kicsi hely a képzésnek :).

Kubbi 05-06-2008 20:25

Quote:

Ez mennyire kapcsolódik a témához?
Elf hadi-tolival kapcsolatos észrevételeket osszunk meg ebben a topikban ha lehet.

Redback 05-06-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 173367)
tudóssal persze

483 hektár
95 ház
59 torony
5 raktár

el lehet lenni vele, gömbözgetni is tud, lopkodni is, persze nem a legjobb bennük, dehát MF, és védelme is van.
bánya, bank, piac miegymás teljesen fölösleges..ha kell valami, összelopod...ha kell bank is, én azt a tornyokból venném el, vagy barakkból- toronyból egyformán.

én ennél egy árnyalattal kevesebb tolit, és több tornyos íjjat tartanék.

Zoli 05-06-2008 20:32

azért lett ennyi az íjász, mert az MF bónusszal 90%- os katmorállal is 164k körülit véd, ami majdnem 500 hekin elég jónak számít, toli meg kell...és nem hiszem, hogy ennyi tolival 90,sőt, 95% alá menne a morálja csak úgy

vityu 05-06-2008 22:15

2piac, 2bank minek? 38% kocsmával engem (igaz elfként) csak 1félelf lopott át a G-ig, 1000hektárig. A kovácsműhelyt sem nagyon értem, azt mindig lehet lopni. Nekem sose volt fegyóból hiány. Na meg igen, ahogy a többiek is mondták, minek a bánya??? Ja, 1könyvtár pedig mindenre kevés, nem kell az se, van akit be tudsz húzni tekerccsel, amikor kellene. Vagy akkor legalább annyi egyen, hogy a lakóteki kopsát ellensúlyozza, és akkor nem lehet gáz ha nem lépsz be egy darabig!

Tsobi 05-06-2008 22:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 173446)
2piac, 2bank minek? 38% kocsmával engem (igaz elfként) csak 1félelf lopott át a G-ig, 1000hektárig. A kovácsműhelyt sem nagyon értem, azt mindig lehet lopni. Nekem sose volt fegyóból hiány. Na meg igen, ahogy a többiek is mondták, minek a bánya??? Ja, 1könyvtár pedig mindenre kevés, nem kell az se, van akit be tudsz húzni tekerccsel, amikor kellene. Vagy akkor legalább annyi egyen, hogy a lakóteki kopsát ellensúlyozza, és akkor nem lehet gáz ha nem lépsz be egy darabig!

1 könyvtárat maxolás után én még szoktam tartani,hogy az íráson lévő tekik szépen lecsorogjanak. Aztán nyugodt szívvel lehet bontani :)

Hol láttál 2 piac-2 bank-ot leírva?

Zoli 05-06-2008 22:19

Quote:

Originally Posted by Pripet (Post 173261)
Sziasztok!

Szerintetek ez a felállás egy inkább védekező de azért néha támadó tolvaj országnak megfelel? Miket kellene módosítanom szerintetek?

483 hektáron

Ház 113 23%
Barakk 59 12%
Kovácsműhely 15 3%
Tanya 39 8%
Könyvtár 1 0%
Raktár 13 3%
Fatelep 38 8%
Kőbánya 23 5%
Fémbánya 9 2%
Agyagbánya 16 3%
Drágakőbánya 9 2%
Őrtorony 72 15%
Kocsma 38 8%
Templom 17 4%
Kórház 1 0%
Piac 2 0%
Bank 2 0%

Íjász: 976
Elit: 310
Varázsló/Tolvaj: 1000

Mekkora haderőre érdemes gyúrni amivel már kényelmesen meg tudom védeni magam?

itt..2. oldal :D:p

Druida 05-06-2008 22:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 173446)

teljesen egyetértek Vityuval (bár én is kb ugyanezt írtam:D:D:D:D:D), de a házat akkor is sokallom...:cool: amint kimaxolsz lakitekiből, szerintem bonts le annyi házat, hogy 99% foglalkozottságod legyen.

Zoli 05-06-2008 22:31

háát, a 99 az netszes sztem, egy 94-95 % sztem az optimális

[HTPA]GeeForce 05-07-2008 00:20

Én általában helymegtakarítás céljából 1-el 2-vel kevesebb házat tartok, mint kéne, hogy legyen. Egyrészt a magas morál miatt általában több lakosom van, mint ami házba fér, másrészt meg az intéző okos használatával kiküszöbölhető a népességhiány okozta hátrány. Pl tornyokat teszem alulra, és távolozgatok... Ha jönnek, kicserélem valami msásal, és máris 100%-on pörögnek a tornyok. De ha stabil akarok lenni, 99%-os foglalkoztatottságom van.

Dine in HELL 05-07-2008 09:07

Én ahogy látom, nem rég kezdted a hoditot. Nem tf-es, népességhiányos, szövik által 2 körönte etetett, sereg bevétele csak támadás esetén, 1mrd kp tartása az oriban, 24 távolbalátás naponta stb... orit kell csinálnod, nem hinném, h ezeket kéne megvalósítania első nekifutásra.

Előszőr is hagyd minden épületed úgy ahogy van, a termelt nyersanyagokat add el és csak arra figyelj, h mindig képződjenek a katonák. Amikor már kezdesz maxon lenni (azaz lassan elfogynak a helyek) kezd lebontani a "fölösleges" épületeid (bányák, korház, piac stb) és a helyükre építs barakkot, kocsmát, templomot, tanyát. Építs még minnél előbb pár könyvtárat, h elkezdhesd írni a tekiket. És egy jó tanács: általában (kevés kivétellel) akkor menj feljebb, ha már maxolva vagy.

Ati 05-07-2008 09:23

Quote:

Originally Posted by Dine in HELL (Post 173491)
Én ahogy látom, nem rég kezdted a hoditot. Nem tf-es, népességhiányos, szövik által 2 körönte etetett, sereg bevétele csak támadás esetén, 1mrd kp tartása az oriban, 24 távolbalátás naponta stb... orit kell csinálnod, nem hinném, h ezeket kéne megvalósítania első nekifutásra.

Előszőr is hagyd minden épületed úgy ahogy van, a termelt nyersanyagokat add el és csak arra figyelj, h mindig képződjenek a katonák. Amikor már kezdesz maxon lenni (azaz lassan elfogynak a helyek) kezd lebontani a "fölösleges" épületeid (bányák, korház, piac stb) és a helyükre építs barakkot, kocsmát, templomot, tanyát. Építs még minnél előbb pár könyvtárat, h elkezdhesd írni a tekiket. És egy jó tanács: általában (kevés kivétellel) akkor menj feljebb, ha már maxolva vagy.

Arra kérlek, hogy egy választ csak EGYSZER küldj el. Teljesen felesleges ugyanazt egymás után négyszer leírnod. Köszönöm.

csabi 05-07-2008 09:33

Quote:

tudóssal persze

483 hektár
95 ház
59 torony
5 raktár

szerintem ez teljessen jó! én a templomokat csökkenteném, a kocsmákat és a barakk/tornyokat növelném (csoport függő). ez kihatással van a kaja termelésre is.

Zoli 05-07-2008 13:57

nem vagyunk egyformák :)

Paliking 05-07-2008 15:35

Quote:

tudóssal persze

483 hektár
95 ház
59 torony
5 raktár

Mi ebben a hadi-toli? Elfnek persze jó, de a topic címe az nem ez :) Haditolihoz emelni kéne a barakkon, csökkenteni a tornyokon és a templomokon, plusz a tanyákon is, egy 10 körös éheztetős haditoli még simán eléldegél különösebb ránézés nélkül.

Zoli 05-07-2008 15:59

húú, tényleg, a címet nem is néztem..na, most nincs időm rá, de holnap megcsinálok egy haditoit is..bár szerintem az életképtelen

Zoli 05-07-2008 19:43

na, csak ráértem, megcsináltam egy hadi-tolit ...pff
ha muszáj, én ilyet mondok:
tudóssal

483 heki
93 ház: 97%-os foglalkoztatottság
196 barakk: 2k íjász, 8192 lovas, vagy elit
20 torony: 1040 hely
59 tanya: 48 bála túltermelés..ha éheztetős, a maradékot kocsmára, vagy toronyra tenném
3 raktár
46 templom :5980 vari
66 kocsma : 3432 toli

igény szerint több toli, kevesebb ló/elit, vagy fordítva, de inkább a hadi kevés benne sztem, de 40% pluszal elég erős, szöviben is tud támadni, ezért csináltam ilyenre

Druida 05-07-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 173546)
na, csak ráértem, megcsináltam egy hadi-tolit ...pff
ha muszáj, én ilyet mondok:
tudóssal

483 heki
196 barakk: 2k íjász, 8192 lovas, vagy elit
20 torony: 1040 hely
59 tanya: 48 bála túltermelés..ha éheztetős, a maradékot kocsmára, vagy toronyra tenném
3 raktár
46 templom :5980 vari
66 kocsma : 3432 toli

igény szerint több toli, kevesebb ló/elit, vagy fordítva, de inkább a hadi kevés benne sztem, de 40% pluszal elég erős, szöviben is tud támadni, ezért csináltam ilyenre

huhh... :eek:
szerintem minimum 10% torony, benne íj, mert ki kell használni ami az elf előny. kicsivel kevesebb tanya, és mehet egy kis éheztetés, ha kitámadsz ugyis visszajön a kaja ami elment. ja és szerintemkicsit kevesebb toli, több vari.

Xeper 05-07-2008 21:59

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 173547)
szerintem minimum 10% torony, benne íj, mert ki kell használni ami az elf előny. kicsivel kevesebb tanya, és mehet egy kis éheztetés, ha kitámadsz ugyis visszajön a kaja ami elment. ja és szerintemkicsit kevesebb toli, több vari.

Éppen azzal használod ki az elf előnyt, hogy nem 10% tornyot tartasz, de tartod a védőértéket...

Druida 05-07-2008 22:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 173567)
Éppen azzal használod ki az elf előnyt, hogy nem 10% tornyot tartasz, de tartod a védőértéket...

hát inkább legyen 10% tornyom és nem vernek be 2 sereggel... dehát ízlések és pofonok :) az elf akkoris erős, ha 10% tornyot tart, akkkor mért ne tartson annyit? ha szöviben van akkor viheti a szövis lovakat, és lesz kemény ütőerő is.

Xeper 05-08-2008 08:50

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 173571)
hát inkább legyen 10% tornyom és nem vernek be 2 sereggel... dehát ízlések és pofonok :) az elf akkoris erős, ha 10% tornyot tart, akkkor mért ne tartson annyit? ha szöviben van akkor viheti a szövis lovakat, és lesz kemény ütőerő is.

30% barakknyi lovat én nem neveznék kemény ütőerőnek elftől még szövisegítséggel sem:
Ha 2 szövitől hív teljeset segíteni, akkor 60% elf barakknyi ló megy ki, ez megfelel 48% gnóm barakknyi lónak. Szerintem ez inkább bevédett ori, mint hadi.

Paliking 05-08-2008 09:09

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 173547)

Akkor ebből hogy is lesz haditoli? Amit leírtál az egy kiherélt elf ori, és pont semmire sem jó.
10% torony totál felesleges, én 5%-nál többet nem tartanék. Alapból egy ilyen orit 0 tanyával oldanék meg, kevés bent tartott íjjal és szükség esetén seregcserével. Variból nem kell több, a felszabaduló tanyáahelyekből kell pár raki, a maradékot meg barakkba.

Zoli 05-08-2008 13:04

tanyafree elf tudós toli-hadi 482 hektár:

220 barakk 2k íjász, 9440 elit/ló
20 torony
44 raki: 8 körös
40 templom: 5200 vari
66 kocsma: 3432 toli

Paliking általam elképzelt 8 körös elf hadi-tolija

All times are GMT +1. The time now is 20:56.