![]() |
Quote:
Itt nem smooth szövijeiről volt szó. A javaslat első részét támogatom én is a másodikat már kevésbé. Egy jó szöviben nem fordulhat elő az az eset amiért a téma nyitódott és jó taktikai elemként lehet használni azt,hogy akármennyi egységet lehet ide-oda mozgatni. |
Most, h aludtam rá egyet, akkor lehet igazatok van és nem kellene leszabályozni a kérések számát
Az elsőt továbbra is jónak tartom Quote:
|
Quote:
Amúgy 0%os segitség állitás egy más témában felvetödött, igaz ott a lovak miatt. De ez még 1 ok, ami miatt támogatom azt a javaslatot |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
azt támogatom, hogy lehessen akár 0%-ra is állítani szövihelpet.. azt is támogatom, hogy ha egyik tag kilép és megy felé vagy van nála help akkor az forduljon vagy induljon vissza.. de az, hogy maximalizáljuk, hogy hányszor hívhatok be segítséget, az egy vicc lenne.. :rolleyes:
|
Végig böngésztem és szerintem sem kellene változtatni azon, hogy hányszor hívhat segítséget a szövitag, de ha olyan van hogy indokolatlanul hív el segítséget akkor gyorsított eljárással lehessen kiteni a szöviből. Pl: azonnal kikerül a szöviből, a csapatok visszaindulnak, de 24 körig nem támadható a kitett tag.
|
Quote:
|
Quote:
|
A minimum segítség lehessen 0% szerintem is, de szvsz jobb lenne, ha a "szövetség felbontása" gomb megnyomása után már csak küldeni lehetne védőt, hívni nem, függetlenül attól, hogy a vezér dobta-e ki az illetőt, vagy önként akar kilépni. Mert van sok olyan eset is, mikor a szövi békében barátságban válik el a tagtól, időhiány, amortizált ori, ori köv. szinten... miatt, és ezzel a verzióval teljes értékű szöviként mehetnek a dolgok az utolsó pillanatig, viszont az is ki van zárva, hogy valaki bosszúból elhívja az összes védelmet, mint a felmerült esetben.
Vagyis A,B,C,D szöviben van, D felbontja. Elkezd ketyegni a 24h. Ha D-t támadják: A,B,C tud küldeni, de D nem tud hívni segítséget. Ha más tagot támadnak, D-től nem lehet hívni, de ő tud küldeni. Ezzel és a 0% segítségnyújtással szerintem a topicindítóhoz hasonló visszaéléseket egész minimális szintre vissza lehetne szorítani. |
Quote:
Nekem ez így is tetszik. |
egyetértek eddig nekem is ez a legszimpatikusabb javslat!
|
Quote:
|
bár az ilyen eset szerencsére ritka, azért a felvetés elsö részét támogatom, valami módon lehessen korlátozni a sereg elhivását kilépö tagnál, de szerintem erre tökéletesen elégséges, hogy legyen nullára állitható a segitség, azzal a korláttal persze, hogy ez kizárolag kilépés alatt állo tagnál alkalmazható, vagyis alapesetben maradjon a legalább 10%.
(valaki kérdezte, hogy ennek mi értelme van, pl. az, hogy ha védelmet hivsz be, eljön 10% lo, stb egység is, ha mindkettötöknél van. Ugyanakkor jó lenne nem komplikálni a dolgot, hogy ennél az egységnél -ij- lehessen 0, annál az egységnél -lo- maradjon 10, stb, hanem maradjon egységes). Azt nem támogatom hogy a kiváló tagnak csak küldeni lehessen, ö ne hivhasson, mert a baráti viszonyban szétváló szöviket, nem kéne büntetni a ritka visszaélések miatt./hogy ez miért lehet büntetés, azt remélhetöleg nem kell magyarázni, aki nem tudja, ne szóljon bele:)/ a második felvetést viszont ellenzem, nem tudom miért kell egy jól müködö rendszerbe belepiszkálni, csak azért, hogy belepiszkáljunk. böséges taktikai lehetöségeket nyujt a jelenlegi akárhányszori segitséghivás, se bonyolitani, se egyszerüsiteni nem kell. |
Nekem az az ötlet is tökéletesen megfelelne,ha Ati alaposan kivizsgálná az ilyen és ehhez hasonló eseteket és szigorúan,egyértelmű pirossal büntetné a szabálytalankodókat. Hogy ez a piros törlést eredményez,tiltást avagy áthelyezést,Ati szuverén joga eldönteni. Pont.
Egy idő után valószínűleg elmenne a kedvük az ilyeshfajta kémtevékenységektől. |
Véleményem szerint aki fél a saját szövijétől, az inkább nyomja mf-ként.
Aki pedig így kihasználja a saját szövetségeseit, azért, hogy alattomos módon azokra támadjanak a haverjai, azt ki kell rakni a játékból. A lényeg, hogy mindig legyen sok tornyocska, meg íjacska, így az üldözési mánia nehezebben alakul majd ki. |
Az első rész logikus és támogatom.
A másodikat nem. A megoldás már rég megvan rá, 0-ra is lehessen állítani a szövi helpet... |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Másik ha amiatt bomlik a szövetség akkor védje meg magát ahogy tudja ha még tart felé sereg, de erre is megoldás, mivel rám csörög és küdök neki, és még mindig nem tudják elhívni, megoldva a visszaélés... |
Egyetértek azzal, hogy szövibomlásnál induljanak vissza a seregek, de vagy a fent leírt segítségküldési lehetőség legyen meg, vagy pedig azonnal kapják meg az orik az MF-bónuszt, ne legyen átmeneti "gyengeszövis" periódus.
A másik része a javaslatnak nemcsak azért nonszensz, mert egy taktikai elemet vesz el a játéktól, de azért is, mert kiszúr a kevesebb pénzzel rendelkező orikkal. Én mindig tartok bent 1,5-2 seregcsrére való pénzt, ezért nem okozna gondot bevásárolni egy rakás íjat, és akár a másik szövi max. seregét elhívni. De akinek kevesebb pénze van az ezt nem fogja tudni megtenni. Plusz ezzel az elemmel amúgy is rosszindulatúan is ki lehetne játszani a szabályt, tehát tök értelmetlen a seregek számának a korlátozása. |
Persze. De ha neki van 500 és nekem van 1000, vesz még 500-at, ezután elhívok 500-at és a felesleget kirakja. Akkor elhívtam mindent. Nyilván ez csak jóhiszemű esetben működik, de ezért mondom, hogy nincs értelme a seregek darabszámkorlátozásának.
|
Quote:
|
Quote:
Ha meg olyan viszonyban váltok el, hogy csörög, és küldöd a helpet, akkor sokkal kényelmesebb, ha nem kell közben állítgatni 0-ról 50-re, aztán vissza 0-ra, mert te küldhetsz bármikor, csak ő nem tud hívni, és a többi szövid is hozzáférhet a seregedhez végig. |
Ezt a szövetségi segítség témát azért kiegészíteném.
Bizonyára néhányszor előfordult veletek hogy ti vagy a szövetségeseitek véletlenül kiküldték 10-20-30 kör távolságra -vagy messzebb- a seregeiteket. Ez bizonyára nagyon idegesítő hogy napokra nincs az országodban teljes sereg, ezért kitaláltam egy olyan megoldást hogy ha 3 körnél messzeb küldesz ki sereget akkor a rendszer automatikusan kidobjon egy olyan kis ablakot hogy: ,,biztos hogy sereged ilyen messzire kívánod küldeni'' IGEN NEM Elnézést ha már egy ilyen ötlet felmerült, de gondoltam jó lenne. |
Quote:
|
Quote:
|
Hát velem már előfordult hogy 24 körre véletlenül a szövi elhívta a sereget.
És gondoltam az ilyen esetleges baklövéseket jó lenne kiküszöbölni. Hogy mikor reggel 6-kor csipás szemmel a monitort bámulod és nem figyelsz oda, és csak egy gomnyomás... Rámész a tanácsadókra, és egyszercsak látod hogy a sereged 14 körre elment. Hát ilyen pillanatokban verné szét az ember a monitort::) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem ebben a topicban elsősorban a visszaéélés kiszűréséről van szó, amit a 0%-ra állítással, meg lehet nagyon egyszerűen oldani. A többi felvetett ötlet, pl hogy mi legyen bontáskor, már csak részletkérdés, és nem szükséges módosítás.
Szerintem az utólagos büntetés meg nem sokat ér, mert törlik, azt csinál új országot és máskor megint eljátszhatja, de közben tönkretehette 3 ártatlan ember játékát. |
A topic mostanság picit behalt, de megint történt egy hasonló eset ami miatt feléleszteném. Én még mindig csak az 1.t támogatom.
|
Jogosnak tartoma problémát.
Kilépési stádiumban lévő szövitag ne kérhessen be szövihelpet, és ne vihessen ki támadósereget. Ha ez neki nem felel meg menjen el 3 nap szabira, és akkor utána teljes értékű MF ként játszhat, vagy új szövit kereshet. Persze az is problémát vethet fel, ha 24 körig nem vihet egységet a többiektől, de talán még ez a legkisebb rossz. Egyébként véleményem szerint az olyan játékos országát, aki a kilépés körében kiüríti a szövit, és esetleg másvalakikkel, vagy önmaga által beütteti őket, törölni kellene más játékának szándékos tönkretétele indokkal. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Az is lehetne megoldás, hogy amikor bomlik a szövi, vagy vki bontja a szövit, akkor van egy lehetősége egy kis boxot kipipálni, ami mondjuk így szólna: a seregeim ne vegyenek részt szövetségi támadásban és védésben. És ha ezt kipipálja, akkor nem lehet elhívni a seregét, ill. azonnal hazaindulnak, de ha nem rossz hangulatban bomlik a szövetség, akkor még a bomlás 24 körében ki lehet használni a szövetség előnyeit, ha nem jelöli be a boxot.
Nem tudom ez fejlesztési szempontból mennyire bonyolult. |
All times are GMT +1. The time now is 01:10. |