![]() |
Rengeteg olyan orit lattam ,sot latok akik Gnomkent ,Ork vagy Elf kent nagyon keves kocsmaval nyomjak es jol Nyomjak!! Ugyan mar mivel erdemli ki az az ori hogy a moralja egyfeszt jo magasan legyen aki sok kocsmat tart ??? Az meg aki sokat tamad es sikeres annak miert ne eshetne lassabban a moralja hiszen megdolgozott erte .Tevedes ne essek senki sem azt keri hogy egyfeszt 100% on maradjon a moralja csak valamivel lassabban zuhanjon ha tobb sikeres csatat vitt veghez !
|
Monro látom nemmel szavaztál, kíváncsi lennék az indokodra is. :)
|
Quote:
Sztem a katmorál tökéletesen kiszámítható és beállítható jelenleg. A valamit valamiért elv ragyogóan érvényesül ami a morálcsökkenés lassításával kiskaput csinálna a jó morál-kevés odafigyeléssel tekintetében. Azért szavaztam nemmel, mert sztem semmi probléma nincs a katmorálcsökkenéssel az utóbbi évek játéktapasztalatai alapján. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
bevallom nem olvastam végig ,csak magát a javaslatot.
Első reakciom, h sztem rendjén van ez így.. hiszen akármilyen tolvaj orija is van az illetőnek 99-100%-os morállal attól még h kevesebb a hadié, simán üthető marad a tolis.... lehet nagyképűen hangzik, de ha hadisként az ember be tud nézni körönként 94-93%-os morál is fenntartható 4 kocsma mellett ... akkor sztem aza 5-6% a tolisoknak hadd maradjon már meg.. A varázslós oriknál viszont sztem nagyobb gond és még igazságtalanabb a morálcsökkenés, ha ebből a javaslatból indulok ki... Abban az esetben tényleg érdemes lenne vmit modosítani a morálcsökkenésen,... De a varis országok miatt támgatom a javaslatot... :D |
Quote:
Sokat gondolkoztam mielőtt hozzászóltam a témához, és hasonló véleményre jutottam mint Monro. A katmorál visszaesése esélyt ad egy szöviharcban akkor is, ha az elején meglepett a támadó. Ez egy nehezítés a játékban, mint a max pénz. Külön odafigyelést törődést igényel, megoldásra váró prodléma. Egyedül a varis országokat érinti negatívan a mostani rendszer, mert a kocsma előnye a moráljavítás. Elég buta dolog a játékban templomnak hívni a varázslók szállását, mert ez inkább a papsághoz kötődne. Akkor meg a templommal együtt járhatna a hit, az eltökéltség, a fanatizmus, amik szintén jó hatással vannak a morálra..... :-) |
Zoli sztem nem jó irány ebben gondolkozni. Aki óriással esetleg gnómmal jáccik tart jópár templomot, mármint legalább egy tag a szöviben (általánoisságban nézve persze). Így az óriás tamagocsi hadivarikat erősítené, hogy nem lopják őket, nem látnak be, és beütni is nehezebb mert a katmorál százas.
Egyetértek Monroval hogy sztem jó a katmorál jelenlegi állapotában. |
Quote:
Szerintem is egy lassabban eső katmorál lenne a megoldás. |
a javaslatot technikailag (sem) értem
ha 100-ról lassan esne vissza a morál, akkor 50-ről meg lassan menne fel, miután ez ugyanazon függvény szerint változik vagyis a javaslat értelmében a tönkrevert orinak befagyna a katmorálja 50 körül.. egyébként sem érzékelem, mi a gond a dologgal. a 100-as morálért ütni kell folyamatosan, és ez rendben van azok, akik meg sok kocsmát tartanak, nyiltan célponttá válnak a 100-as moráljukkal együtt szóval nem támogatom a dolgot |
Quote:
Ettől függetlenül átgondolva mégse támogatom, mert egy (apró) stratégiai lehetőséget venne el a játékból. |
Quote:
|
Quote:
a lengetesre marpedig szukseg van. sztem ugy jo a rendszer, ahogy jelenleg mukodik. eleg 1oldalu kijelentes, hogy mindenki kizarolag hadizassal szerezze meg a magas moralt. nem mindenkinek van nagy letszamu utokepes serege, es a jatek nem is csak errol szol. sem az a-ban, sem a tobbi csoportban. nemcsak az dolgozik meg erte, aki uti a tobbieket, mindenki elkovet/felaldoz vmit vmiert, hogy a moraljat magasan tartsa. es ennek tobb lehetseges eszkoze is van a jatekban, szerencsere. meg elegge el is billenne az 1ensuly, ha csak a hadisok szerezhetnenek magas moralt. |
Quote:
Elismerem, hogy a fellengetésnek köze van a fenti csökkenéshez, de miért kéne így maradnia? Ugyanakkor már nem támogatom a javaslatot, mert elvenne egy apró stratégiai elemet, amit hóhér egyik hozzászólásában találtam anno. |
Quote:
|
Quote:
Te pld azt szeretnéd, hogy vesztes csata nélkül ne essen a morálod, de mégis az igen mellett van a szavazatod :D |
Quote:
Na most miért zárult le a szavazás? :rolleyes: |
Quote:
Monro, lehet én vagyok izé, de szerintem a kérdés a szavazásban jól van feltéve. Illetve Serg is jól válaszolt. Lassuljon ha nem veszítek? Igen lassuljon. Mi ebben a félrevezető? |
Quote:
1.Azt hittem az a hivatalos nyelv kishazánkban és ha nem olvassa minek szól hozzá?:D 2.Úgy gondoltam 14 nap elég hogy akit érdekel szavazhasson... |
Quote:
És Serg ezt szeretné megváltoztatni... mégis igennel szavaz ... engem összezavarna picit ha nem ismerném a topic teljes tartalmát és az összefüggéseket. Ugy látom téged meg is vezetett a dolog :D |
Quote:
|
Quote:
Rosszul írtam. A kérdés az, hogy lassuljon-e a csökkenés? Most nem lassul a csökkenés, hanem épp ellenkezőleg. 100-ról 97-re érve már két nyíllal esik... |
Quote:
Lehethogy sokat ittam ma? :) Sorry. |
Vgay javítva lett azóta?
Na mindegy inkánbb megyek és iszok még, hogy jobban lássak :D |
Quote:
Nem változtattam semmit a kérdés elsőre is így volt feltéve:D |
Quote:
|
egyáltalán nem támogatom ezt az egész ötlete... egy tolis országnak(félelfnek , embernek vagy elfnek) 3 fele kell irányulnia hogy ne szedjék szét , védelemre, tolvajokra és valamennyi varászlókra , legalább annyi előnyük legyen hogy a katonai moráljuk maximumon legyen, a hadis országok meg akkor egyáltalán nemis támadnnak senkit ha mindig egy bizonyos értéken lenne a morálljuk, azért hadisok hogy támadjanak ... pl egy óriás hadisnak ha a katonai morálja 100 on van vagy orknak és ott áll hetekig könnyen bemennek bárkiez és nemkel csinálniuk érte semmit.
|
Quote:
|
Quote:
A javaslatot újra végig gondolva már nem tudom hogy támogassam-e. 0kocsmával is simán lehetett tartani a kat.morált 93-94-en ütés nélkül akár több mint 1 hétig is. Ugyanezt a stagnálást ellehet érni 100-as morál után is anélkül hogy lemenne 90 alá, csak ütni kell egyet 92-93 környékén. és had legyen a 98-as morál a tolisoké Viszont ami melette szól, hogy egy háború után a legtöbben megprobálják fentartani a 100-as morált. ez folyamatos ütésekbe kényszeritik őket, ami álatlában a tolikat, varikat sújtja, és semmi értékbeli haszonért, pusztán csak a morál miatt ütögetnek. Ha a javaslat megvalósúlna, akkor kevesebb lenne az ütés csak a morálért. Emellett ez kedvezne a variknak is, mert egy lengetéssel jóval hosszabb ideig lenne elviselhető a moráljuk. |
Quote:
Támogatom ezt a javaslatot, bár egy átlagosan játszó hadinak azért nem szokott nagyon rossz morálja lenni, feltéve hogy nem verik szét. |
Támogatom én is bár hozzátenném, hogy ez a játék nem csak hadászatból áll..
Ugyanolyan fontos fajok a nem militáris fajok is és az univerzum demokráciájában mindenkit megillet a katmorál, még ha Ahmednél veszi akkor is:) Szóval csinyján bánjunk ezzel a kérdéssel, jól át kéne gondolni ezt, mert ebben az esetben egy óriás varázsló pl halmozottan hátránynos helyzetben van, katmorál nélkül(75% or less) nem igazán tudja követni a sebes szövijeit.... De persze ez is relativ mint minden, egy szó mint száz, támogatom... |
Új ötlet a kat morálhoz
Sziasztok szerintem nagyon egyszerűen és hadi hovatartozás nélkül is megoldható lenne a kat morál pozitív és negatív irányú mozgatása.
Az ötlet a következő: A pénzügy beállításai között az adó mellett lenne egy olyan lehetőség, hogy zsold. Alapesetben a beállítás 100% lenne. Ezt az adott ország tulajdonosa tudná állítani az anyagi helyzetére való tekintettel. Természetesen, ha drasztikusan csökkenti a zsoldot, vagy nem fizetné zuhanna a katonai morál, azonban, ha többet fizet (mert több pénze van) akkor emelkedne (hasonlóan az adomány befolyásoló tényezőjéhez a nép tekintetében). Így a békés országok katonai morálja sem lenne rossz, illetve egy rosszabb szériát kifogó ország sem kerülne lehetetlen helyzetbe. Mert azért valljuk be, hogy ha rossz a kat morálod és nincs elegendő kocsmád, akkor igen nehéz eredményesen támadni. |
Quote:
Amúgy ez mintha a Lemúriába benne lenne vagy tévedek ?:) |
Ebből megmondom mi lenne. Mindenki tenne magasról a katmorálra, és mielőtt kitámad, felnyomja 100%-ra pár millió kiosztással. Szerintem nem annyira jó ez így.
Meg a gazdag még sikeresebb lenne a szegény orikkal szemben. mert előkapja a milliárdokat, és beállít egy 940000%-os zsoldot, amíg a tied 100%, mert nincs pénzed emelni rajta. |
Figyeljetek: itt a zsold arányának és a morálváltozó arányának a beállításával lehetne megoldani a jelzett problémát.
Egyébként, aki egy kicsit konyít a piacozáshoz össze tudja kapari a pénzt. Ezt a gazdag, meg szegény orikra mondom. |
Quote:
|
Quote:
tehát, miután szétfosztogattam szegény kezdőt, és nem hagyok nála egy vasat sem, nemcsak azért zuhan majd a morálja mert szétverem, hanem mert nem lesz pénze sem a vagyonos klánok, meg szövik meg 100-as kat.morállal szórakoztatják a népet, mégcsak ütni sem kell a varisnak, sem lengetni, sem piacolni, pusztán beállítja max.ra, és pont zseniális a dolog jó lenne visszatérni a témához |
Nézd, egy vérprofi hadsereg a csatákban dajdajozik és az ellenség vérét iszogatja, egyértelműen 100%-os a morálja. Ahogy hazaér, az egész sereg szerinted befekszik a barakkba és jónapot, várják a következő bevetést? Nem. Bemennek a kocsmákba, ahol iszogatni kezdenek, és mesélnek és mesélnek, az esetleg otthonmaradt társaiknak elmondják a csata történetét (természetesen kiszinezve, tudjuk, mit tesz az alkohol az ember fantáziájával). Ha nincs elég kocsmád, akkor a győztes seregnek nincs hova betérnie, az otthonmaradtak nem hallhatják a mesét. És egyikük se fog ennek örülni. Senki sem szereti az egész életét a priccsen eltöltetni, vizet iszogatva.
Ezzel szemben, akinek a serege legtöbbször otthon volt és a komcsákat tömték, sőt, még szabad hely is maradt a sok kocsma miatt, ott a katonák egész nap iszogatnak, képzelt csatákat mesélnek egymásnak (háryjánosként), és részben a sok pia miatt, részben a mesék miatt, részben a béke miatt örülnek, hogy nem kell csatázniuk, csak inni és inni. Tehát, egy állandóan csatázó országban a katmorálnak igenis ingázóbbnak kell lenni. Viszont cserébe a soha nem csatázóknak egy-egy sikertelen beütésnél a morálnak rohamosan romlania kell. Hiszen a valóság keserű poharát itatják meg velük és nem valami finom ápraszörpöt. |
All times are GMT +1. The time now is 09:27. |