Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Synkel 08-31-2007 16:15

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 121708)
Sati kérlek hagyd el ezt a topikot.

Ne offold szét!

Azért ez érdekes hozzáállás, hogy ha valaki ellenvéleményt formál, azt elküldöd:)

A 2k topkör azért röhejesen kevés, mert akármelyikőtöket vesszük alapul, ennek sokszorosát tudjátok magatok mögött. Még nekem is, holott nemrég lépett fel ez az orim, és szk-n is elég sok topkört fogyasztottam el, közelíti a 2k-t.

Eddig a kisebb klánokat védte az is, hogy nektek nagyoknak már nem éri meg kiválni, és beverni őket, mert többet adtok le, mint amit hozhattok. Nem szeretném, ha ez megszűnne. Elsősorban a saját érdekemben, lévén kisklán tagja vagyok, ráadásul olyané, amitől némelyiktek már tud foglalni is. Ha ütésre adjátok a fejeteket, legyen meg benne az a kockázat, amit most nemrég az Ovi kellett lenyeljen velünk szemben.

Azt kérded Smooth-tól, hogy akart-e valaha első lenni. És te akartál? Ha igen, miért a kicsiktől akarsz földet hozni, mikor ott van előttetek a Pannon, az egyetlen, aki akadályoz abban, hogy első legyél?

Remedy 08-31-2007 16:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 121712)

Azt kérded Smooth-tól, hogy akart-e valaha első lenni. És te akartál? Ha igen, miért a kicsiktől akarsz földet hozni, mikor ott van előttetek a Pannon, az egyetlen, aki akadályoz abban, hogy első legyél?

Jottok mindig ezzel a Pannonos demagog dumaval. Elarulnad, kedves Synkel, hogy Zoli mit kezdjen a Pannonnal a 680ks orszagaval? Melyik Pannonos tagot usse szerinted? Forgasson a szerencsekerekben egy duplazot? Gondolkodj mar egy kicsit, mielott ilyeneket irsz...

Amugy pedig ez eppen elosegitene a Te bator "taktikadat" is, hiszen 4k koronkent buntetlenul rugdoshatnad ki a fel klanodat, ha veletlen ratok all vki.... :P

Hmmm... Sati 08-31-2007 16:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 121715)
Jottok mindig ezzel a Pannonos demagog dumaval. Elarulnad, kedves Synkel, hogy Zoli mit kezdjen a Pannonnal a 680ks orszagaval? Melyik Pannonos tagot usse szerinted? Forgasson a szerencsekerekben egy duplazot? Gondolkodj mar egy kicsit, mielott ilyeneket irsz...

Ramy most te nem offolod a topikot....
De ott van még jópár ori.
nem kell válaszolnod nem kell :D

Cyby_ 08-31-2007 16:46

Pálcát török én is a nem támogatom fórumozok meleltt,ugynais én jaunuárba csatlakoztam aszkarához és mostanra 4k topköröm gyült össze azaz simán lement volna a 1%a leadás,ami sztem elég röhej,mert már nagyon sok ori föleg ott fent,4x ,5xmegvan neki a 2k top köre,ami az olyan klánokra akikben van pl 300k érték feletti ori az potenciálisan kidobhatná a nagyorit mert ug yis leütnétek 2-3orival összeállva...láttuk ezt pl a ismeretlenek ellen...tudom más tészta mert rosszul szabiztak stb. de pl ugy elveszthetnek földet más klánok is...
Reaktor vagy olyan kvalitásu játékos,h nem csak lefele kellene gondolkozni az 1/A-ban hanem pl felfele is van célpont!;)

Xeper 08-31-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 121717)
Ramy most te nem offolod a topikot....
De ott van még jópár ori.
nem kell válaszolnod nem kell :D

Jahh, van 2 ori a Big gunban, ami elérhet 7et -merész :)

Hmmm... Sati 08-31-2007 16:55

Xepi:
legalább lenne ott fent is adok kapok.
és legalább felmenne a kati piac ára is.
és meglátnánk ki a jobb azon kellene gondolkodni.
Vagy ti is ugy gondolkoztok hogy ismeröst barátot soha.
nekem is van akiket nem ütnék be soha de ott fent lehet hogy beütnétek 1 orit és lehet menne a TGLand után azaz törölne mivel a min heki alá ütnék és akkor lehet hirtelen lehiénáznák rola a többit.

Gondolkodjatok már el 1 kicsit.
Nektek kurvára jó lenne de mivan a többi 400-500 orival.
Vagy mondok 1 et
akkor ezzel azt is be lehetne hozni hogy
a legnagyobb ori a klánba és a leg kisebb ori az ellen klánba 3 x nem lehet kisebb és akkor azt üssétek.
Kb ez is olyan hüeség mint ez a topik.

Xeper 08-31-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 121718)
Pálcát török én is a nem támogatom fórumozok meleltt,ugynais én jaunuárba csatlakoztam aszkarához és mostanra 4k topköröm gyült össze azaz simán lement volna a 1%a leadás,ami sztem elég röhej,mert már nagyon sok ori föleg ott fent,4x ,5xmegvan neki a 2k top köre,ami az olyan klánokra akikben van pl 300k érték feletti ori az potenciálisan kidobhatná a nagyorit mert ug yis leütnétek 2-3orival összeállva...láttuk ezt pl a ismeretlenek ellen...tudom más tészta mert rosszul szabiztak stb. de pl ugy elveszthetnek földet más klánok is...
Reaktor vagy olyan kvalitásu játékos,h nem csak lefele kellene gondolkozni az 1/A-ban hanem pl felfele is van célpont!;)

Zoli felett 400k ponttal van ellenfele ha jól nézem :)
És miért gondolkozik mindnki úgy, hogy a meglevő körök is számítanának? Simán lehetséges egy esetleges bevezetéstől vett számláló, így egyenlő esélye lenne mindenkinek. És hogy január óta voltál a Szkarában -már 1%-kal csökkent volna a számlálód ha be lett volna vezetve akkor... ennek örömére nézd meg a naptára: az év 3/4 része elment. Ha valaki a hódító létezése óta(!) az Aban tengődik, és létezett volna ez a szabály (2000 körös csökkenésse számolva), akkor már kb 36 csökkenésen eshetett volna át. Ez kinek is sok?

És újra felhívom rá a figyelmet: a mostani fix felállású klánokkal nem lehet a tetején semmit sem csatázni.

Quote:

Originally Posted by Valezius
Ezt hol olvastad? Vagy van erre valami javaslatod?

Nem olvastam sehol, de ha nem adna le mindenki 1000 hekiket klánbalépésenként ha évente 1szer klánt váltasz, akkor biztosra veheted, hogy az elérhetetlenek is elérhetővé vának. A javaslatom pedig, hogy ez a javaslat valósuljon meg ;)

Cyby_ 08-31-2007 17:02

Attól függetlenül,h Sati kicsit heves vérmérsékletű,teljesen igazat mond és nem kell elküldeni!
Ne a 50ed akkora költségvetésü klánnal vegyétek fle a vrsenyt hanem a veletek egyköltségvetésűvel és lesz célpont....

Synkel 08-31-2007 17:06

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121723)

És újra felhívom rá a figyelmet: a mostani fix felállású klánokkal nem lehet a tetején semmit sem csatázni.

Ezt sokkal könnyebben is lehetne orvosolni:)
A két topklán lefordul, és hoz fel friss orikat. Akkor az Ovi lenne a top, 1.4 milla helyett 600k-s orikkal. Illetve vannak az szk-sok, azokkal is majdcsak lenne valami.

Aki unatkozik fenn, ne maradjon ott, de ne az aktívan játszó többség szenvedjen az ő szórakoztatásukra.

Hmmm... Sati 08-31-2007 17:06

most hogy a Szkara feloszlott nagyon gyorsan be jött ez az ötlet.
a 3 klánnak nincs kivel jáccani.
Értem.

Xeper 08-31-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 121721)
Xepi:
legalább lenne ott fent is adok kapok.
és legalább felmenne a kati piac ára is.
és meglátnánk ki a jobb azon kellene gondolkodni.
Vagy ti is ugy gondolkoztok hogy ismeröst barátot soha.
nekem is van akiket nem ütnék be soha de ott fent lehet hogy beütnétek 1 orit és lehet menne a TGLand után azaz törölne mivel a min heki alá ütnék és akkor lehet hirtelen lehiénáznák rola a többit.

Gondolkodjatok már el 1 kicsit.
Nektek kurvára jó lenne de mivan a többi 400-500 orival.
Vagy mondok 1 et
akkor ezzel azt is be lehetne hozni hogy
a legnagyobb ori a klánba és a leg kisebb ori az ellen klánba 3 x nem lehet kisebb és akkor azt üssétek.
Kb ez is olyan hüeség mint ez a topik.

Neked 2vs 7 csata eldnti hogy ki a jobb? Nézd már meg hogy lehetetlen egyéniben szintrehozni a többi orit a jövőbeni adok-kapok érdekében!
Miért is lenne rossza többi 400 orinak? Mindnekinek olcsóbb lenne a klánbalépés hosszú távon, aki marad az Aban. Ez mindenképpen elősegíti a kláncsaták felpörgését, és semmivel nem ad nagyobb előnyt egy nagy orinak mint a kicsiknek.
A jelenlegi helyzet picit erős: épp Sínkel említi, hogy úgy van jól ahogyan történt -a mi kánunk egy halom pénzt felélve teljes sereggel kimoccant egy tudtunkkal nem gyenge klánra, akik -bár mi voltunk a jobbak- úgy 'büntettek' minket, hogy annyi ordzágot kitettek a sereg érkezése előtt, hogy a ráállás miatt kitett országok több földet adjanak le mint amit foglaltunk. Kihangsúlyoznám, hogy máshogy egyszerűen nem tudunk haladni, mégis a közvélemény szerint így a helyes. De mindekni mondja, hogy csatázzunk a toppal. HOGYAN, ha nem tudjuk megközelíteni, mert a klánok egy bizonyos méretet elérve egyszerűen megmerevednek?

Gyula 08-31-2007 17:14

Smouth Scroller, Sikoly!!!! Mielőtt ide irtok olvassátok már el az 1/A súgót légyszives!!! Gondolok itt arra hogy egy nagy ori ha kilép klánbol hibá üt be egy olyan "kisklánt" akiben 5ország van, 0hektárt fog foglani a klán legnagyobb országának terület különbsége miatt.

Hmmm... Sati 08-31-2007 17:17

Tudod van fedezés .
azt ne ird hogy nagyon drága lenne de mint irtad felhalmostatok sok sok pénzt .
Sejtem neked is már vagy min 6-8% kelett leadnod hogy belépjél az Oviba.
Meg az nem jogositt fel hogy menyi hekit hoztatok és menyit kellet leadni ez a rizikó benne.
és mielött irnátok a fedezéssel kacsolatba nem az a fedezés mikor a férfi fedezi a nőt...

Valezius 08-31-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121723)
Nem olvastam sehol, de ha nem adna le mindenki 1000 hekiket klánbalépésenként ha évente 1szer klánt váltasz, akkor biztosra veheted, hogy az elérhetetlenek is elérhetővé vának. A javaslatom pedig, hogy ez a javaslat valósuljon meg ;)

Kifejthetnéd hosszabban, mint hogy csak utalsz rá ;)
Mert nem teljesen értem hogy gondolod. Levonódna a topkör, ha kedvezményes földleadást választom? Vagy hogy?
És ha már nullázódik, akkor nem lehetne simán játékban eltöltött kör?

Arwyl szelleme 08-31-2007 17:31

A helyzet az srácok, hogy ezeket már csak kínotokban találjátok ki, mert nem tudtok közel kerülni Sergékhez, hogy eséllyel fehessétek fel a harcot velük.
Mivel ahogy Xepi írta 2 oritok akkora.mint nekik 7, így esélytelen a háború.

Mit csinált a Szkara 400-450k értéken amikor Wandék 1M értéken voltak, és már nekünk sem érte meg szétválni? Felfedeztünk, hogy közel kerülhessünk hozzájuk!
És itt van a kutya elásva! Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!
Fognák Big Gunék odafedeznék az orijaikat Sergék alá és mehetne az ereszd el a hajam.

Sok kis ori mondja/mondta hogy soha nem érik utól a nagy orikat, mert akkora az előnyük. Mi is beértük anno Wandékat!!!

Egy ilyen mértékű belenyúlást a játékba tesztelni kellett volna. Ez ez iszonyú nagy baki volt, amit iszonyatos sebességgel meg kell szüntetni! Nem állapot hogy a 25k hekis orimnak 8500 katona kellett 1 hekihez, amikor 40k-t képeztem naponta! azaz ~5 heki/nap fedezés. Nevetséges!!

A törpe bányatalálása is csak foltozgatás mert képtelenség nagy törpét csinálni, arra sem lenne szükség...

Angol:
Az angolban már a fedezés bevezetése után kezdük el a felzárkózást a 2 top klánhoz, és mint tudjuk sikerült is beérni őket 6-7 hónap alatt.
Hogy mit csináltunk egy idő után? Fedeztünk!!!
Miért tehettük ezt meg? Mert ott még nem voltak annyira elszakadva azok az orik, hogy ne lehessen bírni azt a 700-800 kati/ hekit ami szükséges volt.
Ha ez maradt volna 225 kati akkor az a fél év csak 3-4 hónap lett volna.

Összefoglalva: Véleményem szerint ne ezen a javaslaton törjétek a fejeteket, hanem a fedezést kell bemódosítani nagyon gyorsan, mert a mostani rendszerrel is be lehet érni a top klánt úgy 3-4 év alatt, de ennek nem így kellene lennie.

Xeper 08-31-2007 17:51

Komolyan mondjátok, hogy szerintetek pl Zoli a 650k pontos országával fedezzen 400k értéket (de egy reálisabb esetet tekintve inkább 700k pontnyit) hogy csatázzon egyet? :eek:
Resetelni kellene az egész A csoportot, akkor a különböző rendszerek szülöttei egyenlő esélyekkel indulnának neki az útnak :)

-Fegya- 08-31-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 121733)
Ha nem lett volna bevezetve ez az eszement baromság amit Fegya kitalált semmi probléma nem lenne!!!

Csak a pontosság kedvéért, a felfedezésnek ez a formája Xepi ötlete volt.

Xeper 08-31-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 121730)
Kifejthetnéd hosszabban, mint hogy csak utalsz rá ;)
Mert nem teljesen értem hogy gondolod. Levonódna a topkör, ha kedvezményes földleadást választom? Vagy hogy?
És ha már nullázódik, akkor nem lehetne simán játékban eltöltött kör?

Már csak azt nem értem hogy ezekhez miért ezt a hszemet idézted...

Amúgy szerintem ez igencsak részletkérdés. Simán lehetne játékban eltöltött kör is, a kedvezmény pedig nem választható lenne (mert akkor lehetne raktárazni a köröket, ami megintcsak nem fair). A játékban eltöltött kör nem változik, a rendszer pedig földleadásnál számolhatna így (ha már ennyire rákérdezel :) ):
(klánbalépés-1-játékos körök/2000 csonkítva)%, klánbalépépés>=1, akkor a képlet min. 1et adna eredményül

De szerintem érdemes visszatérni az elvi vitára...

Valezius 08-31-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121738)
Már csak azt nem értem hogy ezekhez miért ezt a hszemet idézted...

Amúgy szerintem ez igencsak részletkérdés. Simán lehetne játékban eltöltött kör is, a kedvezmény pedig nem választható lenne (mert akkor lehetne raktárazni a köröket, ami megintcsak nem fair). A játékban eltöltött kör nem változik, a rendszer pedig földleadásnál számolhatna így (ha már ennyire rákérdezel :) ):
(klánbalépés-1-játékos körök/2000 csonkítva)%, klánbalépépés>=1, akkor a képlet min. 1et adna eredményül

De szerintem érdemes visszatérni az elvi vitára...

Mi mást idéztem volna? :)
Ez a csonkítva nálad mit jelent? Mert nem értem, hogy valósítaná meg a kijelölt részt.

Quote:

A pozitív oldala a dolognak, hogy esetleg kiválik egy-egy ország a nagybbak közül (mert idővel megérheti nekik), csinál egy saját klánt, és elérhetővé válik a kisebbek számára is min. 2k körig (ha ütés után visszalép, akkor ugyanúgy jár mint most).
Én egyelőre maradok a konkrétumoknál az elvi kérdések helyett, azt meghagyom másnak :)

Xeper 08-31-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 121741)
Mi mást idéztem volna? :)

Egy olyan részt, amivel kapcsolatban kérdeztél :)
Quote:

Ez a csonkítva nálad mit jelent? Mert nem értem, hogy valósítaná meg a kijelölt részt.

2.135262 csomkítva=2
tehát az egész részét veszed (1999 kör esetén még mindig 0 kedvezmény)
Quote:

Én egyelőre maradok a konkrétumoknál az elvi kérdések helyett, azt meghagyom másnak :)

A gyakorlati kérdésen ráérünk akkor gondolkozni, ha már a társaság egyetért a szükségességében, és a szükséges formában. Addig felesleges előreszaladni.

Mára én inkább visszavonulok, nem egyszerű a kérdés gyökere, inkább csendben gondolkozom rajta még :)

Smooth Scroller 08-31-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 121728)
Smouth Scroller, Sikoly!!!! Mielőtt ide irtok olvassátok már el az 1/A súgót légyszives!!! Gondolok itt arra hogy egy nagy ori ha kilép klánbol hibá üt be egy olyan "kisklánt" akiben 5ország van, 0hektárt fog foglani a klán legnagyobb országának terület különbsége miatt.

gyula, ha nem haragszol 3 ev massziv hodozas utan, ami alatt napi minimum 10-20 belepest takar, talan mar nem kene sugot olvasgatnom. nagyon jol tudom, hogy mikor lesz 0 heki a klanutes vegeredmenye. viszont hadd kerdezzem meg, hogy ha ugyis 0 lenne az eredmeny, akkor vajon remedy miert akarna kilepni az 1ik topklanbol, hogy usson nehanyat? hogy megmutathassa milyen az amikor ut 3-4szer 0-t? ugyan mar... termeszetesen azert, hogy beverjen egy 2-3 oris klant, akik osszerteke annyi mint az o orija. tehat a celpont a 1ertelmuen kisebb klanok. es nem kene hulyenek nezni az embert, amikor ezt kifogasolja. nem csak az a csoport 20-30 felso orija ismeri a sugot.

az a csoport nemcsak a tobb tizezer hekis orszagoke. es ez igy van jol.

Iron 08-31-2007 18:22

Üdv! Érdekes egy téma az biztos. Gondolkodtam is, hogy érdemes-e állást foglalni, de megtettem. Ki bánatára ki örömére :)
Az hogy 2000 kör után menjen 1%-ot lejjebb a földleadás végülis hosszas gondolkodás után támogatom, mert belegondolva az én helyzetembe, hogy nem 1* hülyeségekért adtam le a %-okat, amiket így utólag sajnálok, és ezért is akarok most ellépni, mert már annyi %-ot kellene leadnom ami hosszútávon csak veszteség lenne.
Viszont azt ki kellene küszöbölni, egy számlálóval ami mostantól méri a köröket, mert az nem túl kóser, hogy a fenti orik ott vannak 15-20k kör óta azok jó párszor eljátszhatják a ki-belépősdit, ami nekik csak haszon, a kisebb éppen 2000 kört megélt orikkal szemben.
Az meg hogy a nagy orik nem ütik egymást mert van 10-20 mnt a felettük lévő vagy környező orikkal, hát...sztem eza csopi nem arról szól, hogy barátokat szerezzünk vagy ha már lejjebb haverok vagyunk akkor itt se üssük egymást. Ez nem erről szól. Ez már nem az 5-ös ovicsopi. Nem tudom miért van az, hogy nem ütöm mert haver, nyomott pár éplistát msn-en és muszáj barátként kezelnem...érdekes.
Na kb ennyit szerettem volna hozzáfűzni, elég sok ez ígyis.

Synkel 08-31-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121743)

A gyakorlati kérdésen ráérünk akkor gondolkozni, ha már a társaság egyetért a szükségességében, és a szükséges formában. Addig felesleges előreszaladni.

Szerintem ebben nem lesz egyetértés:)
Itt az első 3 klán érdeke áll szemben az összes többiével.
3 olyan kláné, amelyik sokszorosát termeli a többiekének, ugyanakkor a fenntartási költségük alacsonyabb lényegesen. Lent harc megy. Seregkoptatással, gyújtással, rengetéssel. Fogy minden amit megtermelnek a kicsik, a nagyoknál meg csak gyűlik iszonyat tempóban minden.
Mondott itt valaki olyat, hogy kiválnak majd a nagyok, és 70% barakkal ütik a kicsiket. Neki mondom, hogy nem 70%, inkább 96% lesz az a barakk. Próbálja meg valaki utánuk csinálni sűrű mezőnyben.
Nem hiszem, hogy egy ilyen módosítás a játék javára válna.

Bogár 08-31-2007 18:29

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121707)
Nem értem mi ez a negy félelem a nagy országokból álló klánoktól. A mi klánunk számára az én országom miatt összesen 4 klán jöhet szóba mint célpont, akik közül 2 felettünk van, és soha nem érhetjük el őket, fizikailag képtelenség összegyűjteni elegendő pontot az elérésükre. Közülük is a topklánból ha ki is ugrana valaki, mellette töltelékországokkal is csak a 2. és 3. klán lenne akiktől földet hozhatna.
Az ötletet támogatom, a 2000 körönkénti csökkenést megfelelőnek tartom, és azt is, hogy ne eshessen 1% alá a belépési föld.

A pozitív oldala a dolognak, hogy esetleg kiválik egy-egy ország a nagybbak közül (mert idővel megérheti nekik), csinál egy saját klánt, és elérhetővé válik a kisebbek számára is min. 2k körig (ha ütés után visszalép, akkor ugyanúgy jár mint most).
Visszatérve a mi példánkra: az említett elérhetetlen klánok esetlegesen elaprózódva máris elérhetővé válhatnak, és megtörténhetne az, amit mindenki vár egy ideje, csak senki nem gondolol bele: csatázzon a top -jelenleg az említett körülmények miatt lehetetlen kérés.
A belépés maximalizálását semmiképpen nem támogatom, a fix számok mindig egy aktuális helyzet alapján születnek, akár egy év alatt változhat annyira a helyzet, hogy irreális legyen (lásd: fedezéshez a 225 katona esete).

ezzel csak azt érnétek el, hogy még jobban nőne a nagy és kisorik közötti különbség. egyértelmű nem? elősegítitek a nagyori vs kisorik elleni harcokat. tudom, hogy egy ország kockázatot vállal azzal, hogy kilépjen a klánjából, és alapítson egy egyszemélyes klánt, de ha nem érné meg, akkor biztos nem tenné ezt. ha megéri (és általában igenis meg szokta érni), akkor "óriási" a büntetés. :)
tény, hogy 5,5 hónapot kell várnia egyetlen országnak, viszont egy 10 személyes klánból átlagosan 400 körönként, vagyis 16,66 naponta tudna kilépni 1 személy. így egy nagy klán elméletileg kb 2 hetente meg tudna ütni 1-2 kisebb klánt.
ja, hogy vissza is lehet támadni? egy ártatlan kérdés: az esetek hány százalékában történik meg ez?

ha ez olyan nagy büntetés az kilépő országnak, akkor mégis miért csinálja ezt meg?

egyébként ahogy észrevettem, csak azok támogatják a javaslatot, akiknek nagy országaik vannak. kezdem azt hinni, hogy ezek a személyek nem látják át eléggé a kis országok helyzetét.

Gyula 08-31-2007 18:34

Már meg ne haragudjatok, Smouth és Synkel, de úgy látom hogy ti nem láttok tovább az orrotoknál!

Ez nem csak az első három klánnak az érdeke!
Nekem 400k ponton elfként egy ütés miatt is érdemes kilépnem egy egy klánütésért, azért hogy akkora országot üssek mint én vagy két kisebbet, mert klánban elhozhatok 14% földet, egyéniben meg csak 7%-ot. Nektek, nekem ugyan úgy érdekem ez a szabály mint nektek. Nem csak vádaskodni kellene alaptalanul hogy azért van hogy Remy üthessen. Nem tartjátok unalmasnak ezt? Akármi változás történik vagy jelen esetben jön egy javaslat és már csak azzal tudtok jönni, hogy hogyan lehet csalni vele, vagy hogy ez csak a nagy topklánoknak jó.

Én úgy gondolom, hogy nektek, többet kellene játszani és súgót olvasni, és egy picit kevesebbet fórumozni.

Smouth, te is ha nem haragszol, én a 7. hódítós évben is bátran a súgóra kattintok ha valamivle nem vagyok tisztában.

Gyula 08-31-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121750)
ha ez olyan nagy büntetés az kilépő országnak, akkor mégis miért csinálja ezt meg?

Mert másképp nem jut földhöz, és ebböl most ne legyen az hogy csatázzon a pannon és a big gun, mert a topic nem erről szól. ha gondoljátok ennek lehet egy külön topicot nyitni.

Hmmm... Sati 08-31-2007 18:40

én a Synkel és a Bogárral egyetértek.
Gyula:
te lásd át a mert joba vagy a Biggel és ez révén majd mindenkivel joba vagy.
és szerintem nem fognak ütni a fentiek ha feljebb is mész.

ja és Ironnak is igaza van de akkor sem támogatom :D
mint már jópárszor beirtam :D:D:D:D:D

Bogár 08-31-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 121735)
Komolyan mondjátok, hogy szerintetek pl Zoli a 650k pontos országával fedezzen 400k értéket (de egy reálisabb esetet tekintve inkább 700k pontnyit) hogy csatázzon egyet? :eek:

nem muszáj fedeznie, de az sem megoldás, ha nem a saját súlycsoportjában levő oriktól veszi el azt a 400k-t úgy, hogy közben 20-szor lépett ki és be klánokba...

Xeper 08-31-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121757)
nem muszáj fedeznie, de az sem megoldás, ha nem a saját súlycsoportjában levő oriktól veszi el azt a 400k-t úgy, hogy közben 20-szor lépett ki és be klánokba...

Ki mondott 20 ki-belépést? félévente 1 kisklán akkora nagy ugrálás?
Nézd meg a pontlistát, és mondj egy alternatív megoldást neki fedezés és kláncsata nélkül ;)

Gyula 08-31-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 121757)

Azoktol nem tudja elvenni akik nem az ő súlycsoportjába tartoznak :)))

Ezért van a legnagyobb országok különbsége. Ha olyan klánt akarok ütni egyfősként ahol a másik ország fele akkora vagy kisebb mint én akkor már felesleges támadnom, mert akkora a malusz, hogy alig hozok földet tőle.
Ha nagyobb mint az én országom fele és van vele egy vagy két kisebb ország, akkor meg azt hiszem egy súlycsoport vagyunk.
régen ennél sokkal roszabb volt a helyzet, mikor Wandék kiraktak egy nagy orit egyfősbe és bárkit üthettet az egyfős klánnal, aki vele egy ponton volt és akkor is megérte nekik.

Sati valóban, én szinte mindnekivel jóban vagyok, még veled is, pedig te egy elég nehéz eset vagy :)

Azt mondom inkább te lásd át, mert úgy gondolom, Te ennél sokkal jobb képességü játékos vagy mint, amit itt mutatsz magadbol a fórumon.

-Fegya- 08-31-2007 18:53

Arwilnak igaza van abban, hogy ez csak toldozgatás lenne. A fő baj az, hogy kláncsatázni csak úgy lehet, hogy ki-be veszek tagokat, hogy mellémenjek az ellenfélnek.
Nem jó szabályozás az, hogy ha egy csapat csak úgy tud harcolni, ha kidobja saját tagjait, vagy felvesz új tagokat, vagy ha egy csapat több csapatra válik szét. Azt hiszem, ezt mindenki beláthatja.
Ezen változtatni viszont nagyon nehéz és kockázatos. Monronak és nekem is voltak javaslataim ennek megváltoztatására, de ezek a javaslatok túl nagy változást jelentenének.

Arwyl szelleme 08-31-2007 18:54

Azt a hülyeséget felejtsétek már el hogy 1 nagy ori kiszáll és üt 6 kisebbet és a 6 kisebb esélytelen. Miért??

Tekintsünk el attól hogy a 6 oriban lehet ~24Mrd az 1-ben max 4...

Ha olyan felépítésű a 6 oris klán hogy egy másik klán befér ÚGY, hogy az a bizonyos 6 oris keresztbe se tud menni, akkor meg is érdemlik hogy beüssék.

Én elhiszem hogy az az 1 fullra kigyúrt 70% barakkos ork amivel simán befér, DE mi marad neki otthon?? ha nem 70% csak 60% és 10% torony és csak 50%-al jön az meg azért 1. védhető 2. továbbra is keresztbe kell menni.

Meg kell tanulni olyan klánt építeni ami esélyes egy UGYANAKKORA hekin lévő másik klán ellen! Mind1 hogy 1 vagy 10 oriból áll a másik!

Mi se tudtuk kivédeni Wandék 4M-es seregét amelyek 80-82% barakkos orikból jöttek ki, de fogta Monro és visszament 1,5M-val, alájuk bontott és mi jártunk jobban 6000 hekivel...

Sikoly 08-31-2007 18:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 121650)
Te pedig kerlek olvasd el a sugot. Egy egyszemelyes egy 4-5 szemelyes klantol SEMMIT nem visz, kiveve ha az egyik tag extrem nagy a tobbihez kepest. Jo lenne ha olyanok mondananak velemenyt, akik mar legalabb 1x klancsataztak :)

Bármily hihetetlen többször is kláncsatáztam(Csak nem egyedül).A súgót pedig átnézem mivel gyakran változik.Persze nem volt klántámadás minden nap szal lehet valamire nem figyeltem oda Remedy mester:DDD

Sikoly 08-31-2007 19:03

Na igen Arwyl végülis igazad van.csak aki nem kocka nem mindig tud szembemenni.Gratulálok nektek azért a +6000 hekiért:)

Sikoly 08-31-2007 19:05

Eredeti szerző: Remedy
Te pedig kerlek olvasd el a sugot. Egy egyszemelyes egy 4-5 szemelyes klantol SEMMIT nem visz, kiveve ha az egyik tag extrem nagy a tobbihez kepest. Jo lenne ha olyanok mondananak velemenyt, akik mar legalabb 1x klancsataztak

Egyszer 2 személyes klán támadott meg minket amikor 8-an voltunk és vittek földet...

Smooth Scroller 08-31-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 121753)
Már meg ne haragudjatok, Smouth és Synkel, de úgy látom hogy ti nem láttok tovább az orrotoknál!

de igen, vkinek kepviselnie kell a masik oldalt is es orulok, hogy vannak ehhez partnerek.

Quote:

Nem csak vádaskodni kellene alaptalanul hogy azért van hogy Remy üthessen. Nem tartjátok unalmasnak ezt?

termeszetesen csak 1 pelda volt, nemcsak remedy valhat ki igy, majd varakozva letelne a foldleadasos bunti a csaszarnal, aztan uthetne megint 1parat. viszont ezt mindenkeppen a nagyobb klanok hadis orijai tennek meg elsosorban es nem a kisebb klanok tagjai.

Quote:

Akármi változás történik vagy jelen esetben jön egy javaslat és már csak azzal tudtok jönni, hogy hogyan lehet csalni vele, vagy hogy ez csak a nagy topklánoknak jó.

pedig ez igy van. nem 1mast utik, hanem a kisebbeket akarjak idorol idore leverni. es amig az 1ik ori pihenteti magat amig lemegy a foldleadasos tema 0-ra, addig ut a masik. igy a kisebb klanok orijai eleg nagy gyakorisaggal hatrebb lennenek verve csak azert hogy tovabb hizhassanak a nagy orik. hurra, de orul ennek mindenki, hiszen ez szted mindenki erdeke...

Quote:

Én úgy gondolom, hogy nektek, többet kellene játszani és súgót olvasni, és egy picit kevesebbet fórumozni.

napi 10-20 belepesnel tobbet jatszani eveken at? ez valami vicc? az pedig hogy mennyit forumozok, az csak ram tartozik. vagy van aki megszabja, hogy ki mennyit forumozhat? de a tovabiakban nem valaszolok ilyesmikre, csak arra ami erdemben felmerul. hanyagoljuk sztem az olvassal sugot es a lassal az orrodnal tovabb megjegyzeseket.

Tavacska 08-31-2007 19:20

nekem tetszik a jelenleg működő rendszer, én nem változtatnék rajta...
igy legalább ez ember többször átszámolja, megéri-e kilépni és vissza...

Xeper 08-31-2007 19:23

Quote:

Originally Posted by Sikoly (Post 121764)
Na igen Arwyl végülis igazad van.csak aki nem kocka nem mindig tud szembemenni.Gratulálok nektek azért a +6000 hekiért:)

Ezek szerint nem nagy ország kell, hanem elég sok időt a játékkal tölteni -végre valaki.... kár hogy nem ez volt az eredeti célod a kijelentéssel, de a lényeg hogy igaz :)

Bogár 08-31-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 121761)
Azt a hülyeséget felejtsétek már el hogy 1 nagy ori kiszáll és üt 6 kisebbet és a 6 kisebb esélytelen. Miért??

Tekintsünk el attól hogy a 6 oriban lehet ~24Mrd az 1-ben max 4...

Ha olyan felépítésű a 6 oris klán hogy egy másik klán befér ÚGY, hogy az a bizonyos 6 oris keresztbe se tud menni, akkor meg is érdemlik hogy beüssék.

Én elhiszem hogy az az 1 fullra kigyúrt 70% barakkos ork amivel simán befér, DE mi marad neki otthon?? ha nem 70% csak 60% és 10% torony és csak 50%-al jön az meg azért 1. védhető 2. továbbra is keresztbe kell menni.

itt nem csak az 1 nagy vs 6 kisebb ori esetekről van szó... ha egy nagy ori alapít egy egyszemélyes klánt, mondjuk 400k pont környékén, akkor több klán is 2 körre lesz tőle. így még kitalálni sem lehet, hogy melyiket akarja megtámadni. amire feleszmélnek a klán tagjai, hogy rájuk megy, feltéve, ha észrevették, hogy veszélyben vannak, már túl késő lesz. persze, nekik is vannak lehetőségeik, de nagyon kicsi az esélye, hogy ők jöjjenek ki jobban a dologból. ehhez sok pénz kell, és idegek, főleg ha az egész buli éjjel 2-kor kezdődik.

persze, ilyen helyzetek most is vannak, de nem hiszem, hogy jót tenne, ha elszaporodnának.

Deni 08-31-2007 19:25

vajon ha teszem azt fel ÉN, mint A-ban nem játszó emberke nyitom ezt a topicot akkor hány olyan jellegű hozzászólás érkezett volna, hogy csak azt akarom, hogy a nagyok tudjanak szórakozni egymással és jaj szegény kicsik ?

véleményem szerint próbáljon meg minden sípgyáros kicsit elgondolkodni és nem attól rettegni, hogy úristen Remy kisklánba megy és beveri.. lássatok már túl a saját orrotokon..

All times are GMT +1. The time now is 00:10.