Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Raktár reform volt eredetileg, de most már mindenről van benne szó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2258)

-Ede- 08-23-2007 10:28

több pénze van emelett nincs morálromlás, mire kiérsz védelem alól nem fogja a lakossági morál lehúzni a katonait

de nem csak a kezdésnél lehet sok értelme
pl: lepusztítanak(többször is, sok hektárt), de nem vagy ott időben elmegy rengeteg katonád, újra kell képezned mind
ilyenkor lebontod a fölös templomokat/kocsmákat/barakkokat és piacot és házat építesz a helyükre:házat h több legyen a népességed, piacot meg azért h foglalkoztatva legyenek->+adóbevétel, nincs morálromlás(persze ezekre nincs szükség ha nem csóróként mész végig az 5 csoporton, hanem milliós készletekkel, és akkor nem éri meg ha a nyersi piac elég drága)

asszem ezért már megéri NÉHA(szorult helyzetben) piacot tartani

Andrew 08-23-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119589)
Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?

viszont ha piac helyett házat épít akkor 25%-os adó mellett 20 kör alatt 2775 arany helyett, még baromi kedvezőtlen kati és fegyverárak mellett is: mondjuk 10k egy kati és 5k a fegyó, lakiteki nélkül: 19.4k arany pénzhez jut - na akkor melyik éri meg jobban? :D:D

Ati 08-23-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 119598)
viszont ha piac helyett házat épít akkor 25%-os adó mellett 20 kör alatt 2775 arany helyett, még baromi kedvezőtlen kati és fegyverárak mellett is: mondjuk 10k egy kati és 5k a fegyó, lakiteki nélkül: 19.4k arany pénzhez jut - na akkor melyik éri meg jobban? :D:D

Hétvégi játékokban, arénában, párbajon nincs piac, így nem beszélhetünk "kedvezőtlen kati és fegyverárakról", mivel azokat nem tudja eladni.

Andrew 08-23-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119600)
Hétvégi játékokban, arénában, párbajon nincs piac, így nem beszélhetünk "kedvezőtlen kati és fegyverárakról", mivel azokat nem tudja eladni.

Valóban, de ha nem drágakő nélküli párbajról beszélünk, akkor mindig van valami más alternatíva.

webesc 08-23-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119589)
Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?

Így-így:)
A kezdéskor nem dől ám a lé:(

Valezius 08-23-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 119348)
off:

Én már csak ellen reklámot tudnék hozzá fűzni ahoz a játékhoz:D
Nekem a hódító után az nagyon nem jött be és nem értem azokat akik mindkettővel játszanak miért a hódítót akarják formálni ahoz:confused::cool:
Jönnek itt a helyettes dologgal meg a magtár mi fog még jönni?
Elefántok,medvék,kígyók?:confused::D

Érdekes módon Fegya klánszövetség ötleténél senki nem mondta, hogy de ez travian :p

Másrészt ha valaki elolvasta, miért javasoltam a helyettest, akkor rájön, hogy a helyettesítés MÁR LÉTEZIK a hódítóban, és egy szürke zónába tartozik. De ha valaki másképp gondolja, akkor szóljon... :p
Bár ott is hozzászólhatott volna bárki, mégse tette szinte senki...

Ennyit arról, hogy nem azt nézi senki, hogy ki írja a javaslatokat, hanem, hogy mit írt...

Valezius 08-23-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119597)
több pénze van emelett nincs morálromlás, mire kiérsz védelem alól nem fogja a lakossági morál lehúzni a katonait

de nem csak a kezdésnél lehet sok értelme
pl: lepusztítanak(többször is, sok hektárt), de nem vagy ott időben elmegy rengeteg katonád, újra kell képezned mind
ilyenkor lebontod a fölös templomokat/kocsmákat/barakkokat és piacot és házat építesz a helyükre:házat h több legyen a népességed, piacot meg azért h foglalkoztatva legyenek->+adóbevétel, nincs morálromlás(persze ezekre nincs szükség ha nem csóróként mész végig az 5 csoporton, hanem milliós készletekkel, és akkor nem éri meg ha a nyersi piac elég drága)

asszem ezért már megéri NÉHA(szorult helyzetben) piacot tartani

Nagyon speciális esetben talán, én még csak elméletben találkoztam olyannal. Amikor 5V-ben egiztem az új orimat, akkor 1-2napig 18%-on volt a foglalkoztatottságom, és nem kellett pénzt osztani, aztán úgyis bontani kellett pár házat. De vagy 10napig volt 30% alatt, és nem nagyon éreztem.

-Ede- 08-23-2007 16:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 119978)
Érdekes módon Fegya klánszövetség ötleténél senki nem mondta, hogy de ez travian :p

Másrészt ha valaki elolvasta, miért javasoltam a helyettest, akkor rájön, hogy a helyettesítés MÁR LÉTEZIK a hódítóban, és egy szürke zónába tartozik. De ha valaki másképp gondolja, akkor szóljon... :p

Ennyit arról, hogy nem azt nézi senki, hogy ki írja a javaslatokat, hanem, hogy mit írt...

én úgy emlékszem ott is megírtam h az egy másik játék, nem kell ilyet beújítani
másrészt a helyettes ötletedre még mindig azt mondom h a Hódítóban ez másképp van megoldva a játék másmilyen felépítése miatt!(méghozzá szabadsággal)

nekem meg már kellett is 1* komolyabban használni a piacot
ha szétverik az ember országát, és elvezti a komolyabb tartalékokat, le van pusztítva, és nem adja fel akkor a piac nagyon hasznos is lehet
mondjuk elfnél nem látod az egységeit, csak azt h mennyi a lakosság, meg h mennyi a foglalkoztatottság:egy elfre, akinek 30%foglalkoztatottsága van, kérdezés nélkül rámennek, de akinek 98% azt először felderítik, vagy nem szánnak rá időt

Andrew 08-23-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119987)
másrészt a helyettes ötletedre még mindig azt mondom h a Hódítóban ez másképp van megoldva a játék másmilyen felépítése miatt!(méghozzá szabadsággal)

nekem meg már kellett is 1* komolyabban használni a piacot
ha szétverik az ember országát, és elvezti a komolyabb tartalékokat, le van pusztítva, és nem adja fel akkor a piac nagyon hasznos is lehet
mondjuk elfnél nem látod az egységeit, csak azt h mennyi a lakosság, meg h mennyi a foglalkoztatottság:egy elfre, akinek 30%foglalkoztatottsága van, kérdezés nélkül rámennek, de akinek 98% azt először felderítik, vagy nem szánnak rá időt

de a foglalkoztatottságból, értékből, hektárból és lakosságból már jó eséllyel ki lehet számolni, hogy a páciensnek mennyi piaca lehet :)

Valezius 08-23-2007 16:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 119993)
de a foglalkoztatottságból, értékből, hektárból és lakosságból már jó eséllyel ki lehet számolni, hogy a páciensnek mennyi piaca lehet :)

Érdekes gondolat Ede, és logikusnak is tűnik.
Andrew gondold át ;) Ha nins üres területed, akkor minek lenne piacod. Ha van üres területed, és építesz pár piacot, akkor elég nehéz kiszámolni csak ezekből az adatokból.

Valezius 08-23-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119987)

Ott a szabadság helyett van, itt meg nem azért használják. Kis túlzással csak a név közös...

Andrew 08-23-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120002)
Érdekes gondolat Ede, és logikusnak is tűnik.
Andrew gondold át ;) Ha nins üres területed, akkor minek lenne piacod. Ha van üres területed, és építesz pár piacot, akkor elég nehéz kiszámolni csak ezekből az adatokból.

ha van üres terülted, azt az érték jelzi

Valezius 08-23-2007 16:44

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 120009)
ha van üres terülted, azt az érték jelzi

Jó, próbáljuk ki ;)

600hektáron vagyok. 10160lakos. Ember. 28108 pont, és 59%-os foglalkoztatottság.

Hány piacom van?

Remedy 08-23-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120020)
Jó, próbáljuk ki ;)

600hektáron vagyok. 10160lakos. Ember. 28108 pont, és 59%-os foglalkoztatottság.

Hány piacom van?

En ezt egy eplistabol mar ranezesre meg tudnam mondani.... :)

-Ede- 08-23-2007 16:59

Quote:

Jó, próbáljuk ki ;)

Hány piacom van?

hehe ez most biztos valami becsapós kérdés:p:D
szerintem elég nehéz kiszámolni h mennyi a piacom(nem olyan országról beszélek ahol piac meg ház meg tanya van,hanem ahol nincs tele az ország!ezt szerintem nem könnyű megállapítani, még tűzgolyóval sem, mert ott is csak arányokat látsz)

-Ede- 08-23-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 120032)

tolvaj elf?:rolleyes:

Andrew 08-23-2007 17:06

Quote:

Jó, próbáljuk ki ;)

Hány piacom van?

ja, jut eszembe, a faj még látszik a gömbin :D
a házakhoz néha nem árt, hogy megbecsülje az ember

hmm, télleg problémás úgy számolni pontokból, ha a piacot is bele kell venni

Valezius 08-23-2007 17:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 120032)

Akkor te se szereted az óriást? :D

Valezius 08-23-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120033)
hehe ez most biztos valami becsapós kérdés:p:D
szerintem elég nehéz kiszámolni h mennyi a piacom(nem olyan országról beszélek ahol piac meg ház meg tanya van,hanem ahol nincs tele az ország!ezt szerintem nem könnyű megállapítani, még tűzgolyóval sem, mert ott is csak arányokat látsz)

Semmi becsapás, csupán 4ismeretlen:

házak száma, piac, beépített nem piac, üres, és építés alatt lévő terület. 8Ez ugyan öt, de a hektrászám miatt, 4ismeretében megvan az ötödik.)

Andrew 08-23-2007 17:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120055)
Semmi becsapás, csupán 4ismeretlen:

házak száma, piac, beépített nem piac, üres, és építés alatt lévő terület. 8Ez ugyan öt, de a hektrászám miatt, 4ismeretében megvan az örtödik.)

bizony, és ehhez a mennyiséghez kellene még egy adat

Valezius 08-23-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 120058)
bizony, és ehhez a mennyiséghez kellene még egy adat

És ha még a teki se lenne maxon :)
Na látom átgonmdoltad, és ez volt a cél :D
Akkor ezt megbeszéltük, még egy dolog, amire használható a piac, köszi Ede :D

Járna a zöld, ha tudnék adni :o

-Fegya- 08-23-2007 19:46

Quote:

Valamikor meg fogom nézni ezt a traviant! :)

-Ede- 08-23-2007 19:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 120158)

szerintem egész jó alapötletű, és egy kultúrált társadalomban(német) jól is működhet, itt viszont nagyon komoly problémák vannak vele, mert nincsne eléggé leszabályozva!(pl friss regelt városoddal oda kerülsz egy olyan mellé aki 1éve nyomja, neki van 10knépessége, neked 100, és ha olyan kedve van, a földig rombol)

Synkel 08-23-2007 20:11

Valezius részére: A traviant nem ismerem, bár hívtak többször is játszani. Fegya klánszövetséges javaslata nekem ettől függetlenül nem tetszett, sőt mire elolvastam, neki magának se:) Szal azért nem teljesen igaz, hogy a felvetőt utasítjuk el, nem a témát. Fegyának nem egy értelmes javaslata megvalósult már, és van egypár az elvetettek közt is. Mivel régi és sokat látott játékos, tutira nagyobb arányban vannak értelmes javaslatai, mint nekem, vagy legtöbbünknek.

Valezius 08-23-2007 20:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120202)
Valezius részére: A traviant nem ismerem, bár hívtak többször is játszani. Fegya klánszövetséges javaslata nekem ettől függetlenül nem tetszett, sőt mire elolvastam, neki magának se:) Szal azért nem teljesen igaz, hogy a felvetőt utasítjuk el, nem a témát. Fegyának nem egy értelmes javaslata megvalósult már, és van egypár az elvetettek közt is. Mivel régi és sokat látott játékos, tutira nagyobb arányban vannak értelmes javaslatai, mint nekem, vagy legtöbbünknek.

Épp azt mondom, ott szóba se került, hogy travianból lenne "koppintva", hanem át lett beszélve értelmesen. De bárki más vetett föl ilyen javaslatot, valaki mnindig beszólt, hogy ez nem a travian.

Egyébként nekem nem tetszik az a játék ;)

Valezius 08-23-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 120158)

Attól még hasonlított az ötleted az ottani állapotokra, amivel nekem így semmi bajom. Csupán a reakciókkal, lásd eggyel alább.

-Ede- 08-23-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120202)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120215)
Épp azt mondom, ott szóba se került, hogy travianból lenne "koppintva", hanem át lett beszélve értelmesen. De bárki más vetett föl ilyen javaslatot, valaki mnindig beszólt, hogy ez nem a travian.

Egyébként nekem nem tetszik az a játék ;)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120216)
Attól még hasonlított az ötleted az ottani állapotokra, amivel nekem így semmi bajom. Csupán a reakciókkal, lásd eggyel alább.

val ezzel most az az 1 gondom van h tudtommal ez nem si fegya ötlete volt, és most rákenitek:D

Quote:

Originally Posted by maccos (Post 110987)
Ez jó ötlet, nekem tetszik, de a másik irányba (több tag) is kellene bővíteni, de persze azért keretek között. Mondjuk: van a szövetség vezérénél egy plusz épület, ami a követség. Minél több van, annál többen lennének egy szövetségben. Ezért minden újabb követség 10%-kal több nyersanyagba kerülne.
Így kezdődne ez:
Követség száma Fa Kő Agyag
  1. 100 100 100
  2. 110 110 110
  3. 121 121 121
És ez folytatódna tovább a századikig. Innét már nem lehetne többet építeni.

(szövi nem 4 fővel: 44.hsz)

és le lett írva h nem travian!

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 110991)
ezt a játékot travian-nak hívják...
de ez itt a Hódító, kicsit más koncepcióval, amibe ez nem fér bele, mert teljesen eltérő módon kezeli a földterületet :)

(46.hsz)

azaz te vagy valahonnan máshonnan emlékszel á(bár nem találtam másik topicot ilyen dolgokkal) vagy nem jól emlékszel:p

Valezius 08-23-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120225)
val ezzel most az az 1 gondom van h tudtommal ez nem si fegya ötlete volt, és most rákenitek:D

(szövi nem 4 fővel: 44.hsz)

és le lett írva h nem travian!

(46.hsz)

azaz te vagy valahonnan máshonnan emlékszel á(bár nem találtam másik topicot ilyen dolgokkal) vagy nem jól emlékszel:p

Nem ezekre gondolok, hanem erre:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1957

Klánszövetségek, alklánok tiszta travian, nem szóltam hozzá, mert az a-s témákhoz nem értek.

Maccos ötlete teljes hülyeség volt, mert nem fér bele a hódító koncepciójába.
A magtáras ötlet elvileg beleférne, de Ati nem enged új épületet (meg annyira nem is lenne pozitív változás így elsőre)

A saját ötletemről meg már beszéltem eleget. Az ötlet a travianból jött persze, de teljesen másképp lenne használva a hódítóban, és szerintem szükség lenne rá, mások szerint nem.

Mégvalami: felmerült, hogy miért nem a travian igazodik a hódítóhoz. Kb egy hónapot játszottam vele, aztán töröltem, de az utolsó napokban jelent meg a törlésig ütés fogalma a travianban, ami egyértelműen hódítós elv ;)

Tehát szerintem nem baj, ha a két dolog hat egymásra, de azélrt nem kell túlzásba esni :)

-Ede- 08-23-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120244)
Nem ezekre gondolok, hanem erre:
http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1957

Klánszövetségek, alklánok tiszta travian, nem szóltam hozzá, mert az a-s témákhoz nem értek.

Maccos ötlete teljes hülyeség volt, mert nem fér bele a hódító koncepciójába.
A magtáras ötlet elvileg beleférne, de Ati nem enged új épületet (meg annyira nem is lenne pozitív változás így elsőre)

A saját ötletemről meg már beszéltem eleget. Az ötlet a travianból jött persze, de teljesen másképp lenne használva a hódítóban, és szerintem szükség lenne rá, mások szerint nem.

Mégvalami: felmerült, hogy miért nem a travian igazodik a hódítóhoz. Kb egy hónapot játszottam vele, aztán töröltem, de az utolsó napokban jelent meg a törlésig ütés fogalma a travianban, ami egyértelműen hódítós elv ;)

Tehát szerintem nem baj, ha a két dolog hat egymásra, de azélrt nem kell túlzásba esni :)

ahan
na az A-s témákhoz én sme értek igazán:p ezt a topicot nem is olvastam, eddig nem is láttam, és nem is fogom olvasni:D
hidd el h nem fog az ott igazodni! minden 'nagy' travianos leírta h ő 'szereti a főfaluja környékét tisztán tartani', azaz mindenkit szétkatapultol amint kijött a véedlem alól
egy igazságtalan játék amiben túl sok az idegbeteg
a sok idegbeteget leszámítva az egsz játék hasonlít a hód anarchistájához, csak ott nem lehet több felhasználója egy emberkének

Valezius 08-23-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120250)
ahan
na az A-s témákhoz én sme értek igazán:p ezt a topicot nem is olvastam, eddig nem is láttam, és nem is fogom olvasni:D
hidd el h nem fog az ott igazodni! minden 'nagy' travianos leírta h ő 'szereti a főfaluja környékét tisztán tartani', azaz mindenkit szétkatapultol amint kijött a véedlem alól
egy igazságtalan játék amiben túl sok az idegbeteg
a sok idegbeteget leszámítva az egsz játék hasonlít a hód anarchistájához, csak ott nem lehet több felhasználója egy emberkének

Nekem nem ez volt a bajom vele, de nagyjából egyetértek :)

J.Ati 08-24-2007 01:45

Quote:

Azt csak olvastam:)
Abból az ötletből nekem nem a travian jött le...vagy lehet akkor még nem ismertem a traviant:confused:Már nem emlékszem:oSorry

Quote:

Kíváncsi lennék,mire gondolsz.
Arra,hogy egyes játékosok belépnek máshoz mondjuk piacozni,képezni,építeni?
Vagy pontosan mire gondoltál?

Quote:

Ebből az írásból meg az jön le nekem,hogy nem merek beszólni szerinted egy régebbi esetleg több zöld pöttyel rendelkezőnek ami nem igaz!
Én aki a Harcosok fun club első embere vagyok és nem kis túlzással még jó páran utálnak és hülyének is tartanak ezért vagy másért,deee megmondom amit gondolok és nem fogok megijedni se tölled se mástól.:cool:
Vannak olyan emberek akik xy témájába még véletlenül se kötnének bele,mert haver,de most mellé nyúltál;):D kül meg Drag elöttem tarvozta le a témát kicsit burkoltan persze!Nem tűnt fel neked?:eek:

-Ede- 08-24-2007 08:09

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 120308)
Kíváncsi lennék,mire gondolsz.
Arra,hogy egyes játékosok belépnek máshoz mondjuk piacozni,képezni,építeni?
Vagy pontosan mire gondoltál?

pont erre gondol
bár szerintem ennek a legalizálása csak kiszámíthatatlanabbá tenné a játékot
mondok rá példát!
2 szövi háborúzik, az egyik tudja h melyikőjük lesz a köv célpont, végignézik az ellen gömbjeit, kiszámolják a max támadóerőt, behívják a szövihelpet és úgy vannak vele h mindent megtettek. ott maradnak figyelni mind a 4-en, a védelem megszervezésében mind a 4-en részt vettek sokat számoltak ésatöbbi
eközben a másik szövibe belép az egyik hadis, számolgat a régebbi gömbök meg az új gömbök alapján kiszámolja mennyi szövihelp ment oda(mondjuk varázsló belépett annyira h 4 gömböt végig nyomott),kiszámolja mennyi támadóerőt kell összeszednie, akkor látja h elit+lovssal nem üti át, csak lovasokkal fog menni, na de a szövinek nincsnek lovai, átlép a szövihöz helyettesként, eladja az eliteket vesz lovakat(megcsinálja mind a 3-nál) majd elindít egy támadást 1mp-el a kv előtt(a vásárlásokat is szorosan 1 percen belül végezte h az ellen ne vegye észre a dolgot)

azaz jó eséllyel hiába logikázott jól a védő szövi, hiába dolgoztak mind a 4-en keményen és jól!(lehet h majd 1 óráig) a másik szövi 1 tag 1 perces munkájával, meg 1 másik kicsit több munkájával, és legalizált csaláslehetőségével megcsinálhatta ugyanezt!!
ez pedig nem lenne fair, ezt gondold át te is Val, asszem te is szoktad támogatni a fair játékot, és ez nem lenne az!

(kicsit hosszú lett:rolleyes:)

Valezius 08-24-2007 08:44

Ugyanezt megcsinálhatja most is, vagy tévedek? Akkor mitől lenne brutálisabb, ha ezentúl szem előtt tehetné?

-Ede- 08-24-2007 08:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120344)
Ugyanezt megcsinálhatja most is, vagy tévedek? Akkor mitől lenne brutálisabb, ha ezentúl szem előtt tehetné?

mert jelenleg ez szabálytalan(ugyan nem büntetett de szabálytalan), és abban akiben van gerinc nem teszi!

Valezius 08-24-2007 08:55

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120346)
mert jelenleg ez szabálytalan(ugyan nem büntetett de szabálytalan), és abban akiben van gerinc nem teszi!

Ezt én nem így gondolom.

Stev 08-25-2007 00:27

Eddig nem szóltam bele, mert nekem sem tetszenek a travianból deportált ötletek, de ennek látnám értelmét. Ugyanis ha meglenne, hogy helyettesként beléphetek (ott ő neve én kódom) akkor azt gondolom rendszerszinten lehetne korlátozni hogy milyen feladatokat végezhetek el, azt pedig lehetne teljesen büntetni, ha nem helyettesként lépnek be más országába, tehát anarch ha csak belépsz nem helyettesként, de nem is csinálsz semmit. Ennek így lenne létjogosultsága, a mostani "szürke zónát" maximálisan le lehetne szabályozni hogy mit szabad - mit nem.

J.Ati 08-25-2007 04:07

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 120500)
Eddig nem szóltam bele, mert nekem sem tetszenek a travianból deportált ötletek, de ennek látnám értelmét. Ugyanis ha meglenne, hogy helyettesként beléphetek (ott ő neve én kódom) akkor azt gondolom rendszerszinten lehetne korlátozni hogy milyen feladatokat végezhetek el, azt pedig lehetne teljesen büntetni, ha nem helyettesként lépnek be más országába, tehát anarch ha csak belépsz nem helyettesként, de nem is csinálsz semmit. Ennek így lenne létjogosultsága, a mostani "szürke zónát" maximálisan le lehetne szabályozni hogy mit szabad - mit nem.

Ha már a helyettesről beszélünk.

Ezt mindenki használja vagy használná?
Aki nem használja vagy használná az kerüljön hátrányba azokkal szemben akik használnak vagy használnának helyettest?
És akkor szüntessük meg a helytartót is ,mert van helyettesünk?

Szerintem elég egyértelmű miért nem kell helyettes.

Ez olyan majdnem,mint a drog!
Azért,mert páran élnek vele nem kell rögtön legalizálni.

J.Ati 08-25-2007 04:08

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 119314)
A lényeg egyszerű, a meglévő raktár épület fennhatósága alól jöjjön ki a gabona tárolása és erre legyen egy új épület, mégpedig a magtár (vagy szinonímája).
Elsőre lehet értelmetlen, de ha kicsit jobban átgondoljuk, sok olyan ori van melyek nem termelnek semmi nyersit, viszont gabona mindnekinek kell(tisztelet kedves hulla barátainknak). Így ezzel a módosítással valóra válna, hogy csak olyan épületet tartson mindenki melyre valóban szüksége is van.

És,hogy ne csak offoljak.
Ugye a magtárban a gabonát szeretnéd tárolni.
És gondolom a fát,követ,agyagot esetleg a drágakövet a raktárban, ja meg a fegyót.
Szóval például egy törpe aki termeli a nyersit szépen körönként lökje a piacra a cumót?
Vagy a törpének legyen magtár is meg raktár is ,mert a törpe elbírja viselni a plusz épületet?
Egyenlőre ennyi.:)

tdomo 08-25-2007 08:59

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 120332)
pont erre gondol
bár szerintem ennek a legalizálása csak kiszámíthatatlanabbá tenné a játékot
mondok rá példát!
2 szövi háborúzik, az egyik tudja h melyikőjük lesz a köv célpont, végignézik az ellen gömbjeit, kiszámolják a max támadóerőt, behívják a szövihelpet és úgy vannak vele h mindent megtettek. ott maradnak figyelni mind a 4-en, a védelem megszervezésében mind a 4-en részt vettek sokat számoltak ésatöbbi
eközben a másik szövibe belép az egyik hadis, számolgat a régebbi gömbök meg az új gömbök alapján kiszámolja mennyi szövihelp ment oda(mondjuk varázsló belépett annyira h 4 gömböt végig nyomott),kiszámolja mennyi támadóerőt kell összeszednie, akkor látja h elit+lovssal nem üti át, csak lovasokkal fog menni, na de a szövinek nincsnek lovai, átlép a szövihöz helyettesként, eladja az eliteket vesz lovakat(megcsinálja mind a 3-nál) majd elindít egy támadást 1mp-el a kv előtt(a vásárlásokat is szorosan 1 percen belül végezte h az ellen ne vegye észre a dolgot)

azaz jó eséllyel hiába logikázott jól a védő szövi, hiába dolgoztak mind a 4-en keményen és jól!(lehet h majd 1 óráig) a másik szövi 1 tag 1 perces munkájával, meg 1 másik kicsit több munkájával, és legalizált csaláslehetőségével megcsinálhatta ugyanezt!!
ez pedig nem lenne fair, ezt gondold át te is Val, asszem te is szoktad támogatni a fair játékot, és ez nem lenne az!

(kicsit hosszú lett:rolleyes:)

Piacozni lehet, de támadni már nem szerencsés, azért járhat anarch.
FAQ:
"Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk?

Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk."

-Ede- 08-25-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 120513)
Piacozni lehet, de támadni már nem szerencsés, azért járhat anarch.
FAQ:
"Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk?

Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk."

én nem si mondtam h a szövijénél támad, csak piacozik, és ezzel hatalmas előnybe került, és végül ő támad, sokkal erősebben
én egyet értek Attila:) val mert attól h legalizálsz valamit nem lesz teljesen se ellenőrízhető se hasznos(a játék szempontjából)
én nem szeretném azt látni h a játék oda jusson ahol a travian van, h az egész csak egy szabályozatlan csőcselék, a játékbeli brutalitás pusztán a játékosok 'kultúráltságára' van bízva

All times are GMT +1. The time now is 11:55.