![]() |
Quote:
Ezt te honnan a fenéből tudhatnád? :confused::D:D:D |
Quote:
Ha meg nem indul el újra, akkor nem ér oda előbb, vagyis nem lesz ott egyszer se. :D Logikus. ;) |
Quote:
Illetve minél erősebb graviztációs térben vagy annál lassabban telik az idő. Tehát, ha én egy trabantot vezetek 50km/h-val, akkor lassabban öregszem, mint aki végig egyhelyben ül, vagy max gyalogol. Ha te Ferrqarit vezetsz 300-zal, akkor lassabban telik számodrta az idő, mint a trabantosnak. Az eltérés ilyen sebességnél nano másodpercekben (DE IGENIS) mérhető! |
Quote:
|
Quote:
|
Azért az milyen érdekes lenne, ha a hangrobbanás mintájára mikor elhagyjuk a fénysebességet lenne egy jó kis fényrobbanás...
Ráadásul ez csak azt jelenti szerintem, hogy előbb érek oda valahova mint a képem. Azt nem, hogy visszafelé hladok az időben... |
Quote:
|
Érdekes dolgok ezek. Tudós urak már teleportáltak is fényt.
Az ember számára a fénysebesség elérése álom, jelenlegi technológiával egy "egyszerű" út a marsra is több hónapot venne igénybe. Nem kis kihívás ez , kb. bazári gumicsónakkal próbálnak meg átkelni az óceánon, pedig űrléptékekkel nagyon kicsi a távolság. Egy köpés, mint ha leköpném az államat. Azt nem mondom, hogy majd meglátjuk, mert szvsz a fénysebességel utazásból (pláne felette, hehe) mi semmit nem fogunk látni, de még az unokáink sem. No nem azért nem, mert olyan gyorsan fogunk utazni mint a fény :P |
Szerintem egyszerű az egész.
Az idő állandó, csak azért mondják, hogy egyből ott volt, meg hogy a multba ment, mert mikor a tárgy megérkezik az adott helyre, a fény amit érzékelünk az csak később ér el hozzánk, ezért érzékeljük, ugy, mint ha az adott tárgy egyből a célállomáson lenne. Ez ugyanaz amit már valaki leírt. A távoli csillagrendszerek nézésekkor is a múltat látjuk, de ettől nem megyünk vissza az időben, csak a fény "lassúsága" miatt, nem tudjuk valós időben figyelni a távoli tárgyakat. Ez ugyanolyan mint a hang esetében. Ha nézünk egy tüzijákot és messze vagyunk tőle, akkor a hang is késik, és mire a hang megérkezik addigra, az adoot esemény már megtörtént, és végülis a múltban történt esemény hangját halljuk csak. De ettől még nem mentünk vissza az időben. Remélem érhető voltam. A múltkor valamelyik csatornán láttam, pont erről szóló filmet, ahol nagyon jó animációkkal mutatták be ezezket. Megpróbálom megkeresni a műsor címét, hátha megtalálom, mert nagyon érthetően magyarázták el. |
Quote:
A hírújság megfogalmazása viszont mindenképp furcsa. Ugyan hogy lehetne a fény gyorsabb a fénynél? Hiszen a foton maga a fény.. A másik, hogy a kísérlet leírásából nem következik az időutazás. Maximum egy foton teleportálása. Így leginkább az a valószínű sztm, hogy a tudósító maga se értette, h mi történt, vagy nem tudta lefordítani nekünk. :D |
üdvözölek beneteket az időutazás hajnalán
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Láttam egy kisfilmet egy Japán professzorról aki azt állította, hogy a víz emlékezik és attól függően hogy honnan jön más atomszerkezetet mutat. És volt aki elhitte... Azt is, hogy professzor... :) Később a szkeptikuson olvastam, egy köznséger technikusról van szó :D Szóval lehet, kicsit offoltam, de azért lehetséges, hogy ez az egész hír annyit sem ér mint egy tál sült digókutyavese. |
Ne rontsd már el a kedvem, én már úgy beleértem magam, hogy előbb érek oda, ahova indulok, mint ahogy elindulnék. :D
|
Quote:
:D |
Quote:
A sebességedből adódóan. Ettől még nem utaztál az időben csak a térben. Egyébként az időutazás nem a gyorsaságon alapul, hanem a tér görbítéséből. |
Tapasztalatból mondom, hogy én már utaztam az időben. A dimenziókapu a fotelem alatt van elrejtve.
|
Quote:
amúgy a teleportálásra és időutazásra sok ember képes, csak kell egy "kevéske" (egyéntől függő mennyiségü) alkohol, és erre alkalmas helyszín. amikor a körülmények elérik a határértékeket, akkor megtöröd a téridő kontinumot és bekövetkezik az ugrás, ami hatására órákkal késöbb, egy másik helyen leled magad. ismerek olyat aki több mint 200km-et tett meg egy ilyen ugrással (az egyetlen gond csak az volt, hogy rövidebbre tervezte a fizika törvényeivel szemben álló tevékenységét). |
Quote:
|
Quote:
Ati meg csak műveli, közben azt se tudja hogy működik :) Mondjuk elég érdekes dolog, hogy 2tudós mond valamit, és lehozzák. Persze részletek nélkül, mert azt az átlagolvasó úgyse érti meg. De ha más tudósok elismerik, hogy így van, akkor mi is elkezdhetünk hinni a dologban. Annyi kiderült, hogy valami mást vizsgáltak, amikor észrevették ezt, tehát még ha igaz is valószínűleg gyakorlati haszna úgyse lesz. |
Atival értek egyet. Attól még hogy a fény elöbb ér oda mint te az idő utazás. Legfeljebb ha te nem rakétahajtómű sebbeségével hanem fénysebbeséggel utaztál akkor hamarabb értél oda. Ez azért jó, mart ha nyaralni mész a marsra, akkor pár hónappal többet lehetsz ott. Szerintem a fénysebességnek semmi köze az időutazáshoz. az csak egy nagyon gyorsfajta utazási mod lenne térben, nem pedig időben.
A legkönnyebb úgy elképzelni, hogy összehasonlítod a hang sebességgel. Azt ráadásul könnyebb elképzelni, sőt akár láthatod is. megy a repcsi, elhúz elötted semmi zaj csak a burkolat keltette légáramlat, majd pár másodperc mulva beszakad a dobhártyád. :D. A repcsi leelözte a hangot, de térben és nem időben. Most ugyanezt elképzeled mondjuk egy fénysebeséggel közlekedő autóval(tudom nem reális, de reggel van). Mész este haza a kocsmából. most mivan ha átakarsz menni este az uton? Körbenézel nem jön világító autó, oké mehetsz, és átmész. DE ha fénysebeséggel megy az autó illetve gyorsabban akkor ciki. Körülnézel, nem jön semmi, nincs autolámpafény, elindulsz és aztán paff. A jelenben elütött az auto. Aztán megérkezik a fénye is és látod, hogy a kezedben lévő sörös üveg eltört. És jól elküldöd a francba aki feltalálta a fénysebeséggel való utazást. Az időutazást én valahogy térben és dimenziókban tudnám elképzelni, mert az baromi zavaró lehet, hogy ha többször visszamegyek akkor 4-5 sajátmagammal találkozom. Holott 1 is sok:D Szerintem a fénysebesség eléréséhez és pláne az időutazáshoz is többszáz évre van még szükség. |
Quote:
|
Quote:
|
Jujj, most találtam ezt a témát és hozzászólok.
Van egy bizonyos részecske, amit ha jól rémlik müonnak hívnak. Ez a felső légrétegben keletkezik, és a másodperc tört része alatt "megsemmisül", amennyi idő alatt fénysebeséggel csak egy bizonyos kis távolságot tehetne meg (nem biztos, de valami 100km-re emlékszem...lehet,h több), ennek ellenére a földfelszínen is lehet ilyenekkel találkozni, ami csak úgy lehetséges, hogy ha lassabban halad az idő, az "élete alatt". És ha lassabban halad az idő, akkor már az is időutazást tett, mert a mondjuk 5mp-es útjából 0,02mp-est csinált, igaz csak a saját maga számára. |
Quote:
http://www.dfmk.hu/trektorbeam/cikke..._problema.html |
Quote:
|
Kishitűek vagytok, és nem nézitek azt a tényt, hogy minden valamire való fizikust a maga idejében hülyének, de minimum eretneknek tartott az akkori pór nép!:D:D:D
A "média" persze hogy felturbóz minden valamire való hírt, hiszen ő sem tudhatja melyik lesz a sorsfordító.:cool: Csak az a biztos, hogy amiket Verne és társai (elődei) gondoltak, vagy alkottak az majdnem mind bejött! Azt a szén-arany dolgot sajnálom a legjobban hogy nem tudom megcsinyálni:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ipari célra gyártanak gyémántot, mert megéri. Az igaz, hogy koszos, mivel ipari célra teljesen mindegy, hogy átlátszó vagy sem :) |
Quote:
|
Visszakanyarodva a fénysebesség kérdéséhez:
Miért gondolkozik mindenki alap sebességekben? Fénysebességhez közeledve erősödnek a relativisztikus jelenségek, teljesen máshogy viselkedik a világ. A méretek, a tömeg és az idő is változik. Fizikatanárom anno így magyarázta a hosszkontrakció jelenségét (fénysebességhez közel rövidülnek a testek): Képzeljük el, hogy rúdugrók vagyunk. Fogjuk a rudat, és rohanunk 0.9*c (c=fénysebesség) sebességgel. A rúd végén ül egy béka. Mi meg nem a léc felé, hanem egy pajtába sietünk. A pajta hossza 50m, a rúdé pedig 100m. Mit lát a béka? Hogy 0,9c-vel közeledik egy kicsike pajta, jól megijed. Pedig a hosszkontrakció miatt kisebb mint felére csökken ekkora sebességnél a rúd, és ha le tudnánk fékezni 0.9c sebességről 0-ra egy pillanat alatt, akkor tényleg nem kennénk fel a békát a falra, és nem szakítanánk ki a pajta falát. Ha elérjük a fénysebességet, a kiterjedések és az idő elérik a 0-t, a tömeg pedig a végtelent. Ha átlépjük c-t, akkor a képletek felmondjék a szolgálatot, de ha a természet szimmetriájából indulunk ki, akkor áttérünk a negatív tartományba, azaz időutazunk. Csak az utazás ideje alatt ki kell bírni a negatív kiterjedéseinket, és hatalmas tömegünket (kb fekete lyuk) :D |
Quote:
A békát még értettem, de a pajta az már sok volt kicsit... Lehetne lassabban? :) |
Quote:
Viszont ha relativisztikus sebességgel haladunk (azaz sebességünk összemérhető a fény sebességével), akkor fellép egy hosszkontrakció nevű jelenség (minden sebességnél fellép, de nem relativisztikus sebességeknél elhanyagolható), ami azt jelenti, hogy a mozgó test méretei lecsökkennek sqrt(1-(v^2/c^2)) arányban külső szemlélő számára (belülről nézve a környék megnő :) ), tehát a rúd míg halad, befér a pajtába. Így érthetőbb? |
Quote:
Kösz Xepi, hogy ezt megosztottad velünk :) |
All times are GMT +1. The time now is 08:22. |