Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kopjanak a tekercsek piacon, kelljen a katonákat etetni a piacon (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2209)

merlin 08-07-2007 11:20

gondoljátok, hogy ez lenne a szavazás állása, ha nem csak a fanatikus pár száz olvasná?

Ati 08-07-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115593)
gondoljátok, hogy ez lenne a szavazás állása, ha nem csak a fanatikus pár száz olvasná?

Szerintem akkor méginkább. Ha valaki csak napi 1 alkalommal ül gép elé, annak méginkább fontos, hogy legyenek tartalékai, hiszen nem tudja kedvére átépíteni az országát, amikor csak valami támadás éri.

Valezius 08-07-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115593)

még rosszabb ;)
itt legalább páran emlékeznek, hogy ez már másnak is eszébe jutott :D

merlin 08-07-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 115595)
még rosszabb ;)
itt legalább páran emlékeznek, hogy ez már másnak is eszébe jutott :D

valjon miért?

Valezius 08-07-2007 11:29

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115596)
valjon miért?

Pont ezért, mert mindenkit büntetnél, aki nem tud folyamatosan gép előtt lenni. Aki meg tud, azt nem érintené lényegesen.

Dus 08-07-2007 11:32

Életemben nem tartottam még katonában a pénzemet, de valahogy nem jó az úgy, hogy etetni kelljen őket:)

A tekercs piacon való kopásáról meg csak annyit, hogy akkor senki nem tartaná tekercsben a tartalékait és néhol igencsak megfogyatkozna a tekipiac, főleg, hogy senki nem venne tartaléknak tekit, szal ha valakinek monnyuk 10 milliárdja tekiben van, akkor az csak hosszú hónapok által tudja eladni és egyáltalán nem nyereségesen!

-Fegya- 08-07-2007 11:34

Nekem tetszene a téma felvetőjének a javaslata, ha most indulna a hod. Viszont ha most vezetnénk be, akkor lehetetlen lenne utólérni a nagy tartalékokkal rendelkező országokat.
Ez kicsit olyan, mint a felfedezés nehezítése volt. Semmi baj nem lenne a felfedezés visszanehezítésével, ha mindig ilyen lett volna. De a nagy orikat most már sokkal nehezebb utolérni a drága felfedezés miatt.

laci 08-07-2007 11:38

Én nem értem: időnként elhangzik, hogy a piacot piacnak kellene használni, és nem raktárnak. Most meg azt olvasom, hogy ha odakint is kopnának a tekercsek és ennének a katonák, akkor nem lehetne tartalékokat felhalmozni.

A kettőt egy kicsit ellentmondásosnak érzem :o Szóval piac, ahol adok/veszek, vagy piac, ahol kint tartom a vagyonomat?

merlin 08-07-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115601)
Én nem értem: időnként elhangzik, hogy a piacot piacnak kellene használni, és nem raktárnak. Most meg azt olvasom, hogy ha odakint is kopnának a tekercsek és ennének a katonák, akkor nem lehetne tartalékokat felhalmozni.

A kettőt egy kicsit ellentmondásosnak érzem :o Szóval piac, ahol adok/veszek, vagy piac, ahol kint tartom a vagyonomat?

átnevezhetnénk a piacot közös raktárnak

Cassandra 08-07-2007 11:43

Nem eleve abból kell kiindulni, hogy valaki a szabályok megkerülésével, kiskapukon át jut a tartalékaihoz... aki szabályos kereteken belül gyűjtöget, attól miért kéne a tartalék halmozás lehetőségét megvonni!?
Nekem nem tetszik az ötlet, hogy a hetek/hónapok során összekuporgatott pénzem szépen elfogyjon/elkopjon a piacon...

Akiknek milliárdjai vannak és sokat van a gép elött, az meg tudja oldani, hogy meg is tartsa az előnyét, de ha viszonylag keveset vagy és párszáz millióval rendelkezel, akkor neked egy kopás a piacon is nagy veszteség...
(Mielött még más mondaná, igen MOST nem játszom, de ha visszatérek, nem ilyen változásokkal szeretnék szembesülni.)

Nem tetszik az ötlet.

merlin 08-07-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 115599)
Nekem tetszene a téma felvetőjének a javaslata, ha most indulna a hod. Viszont ha most vezetnénk be, akkor lehetetlen lenne utólérni a nagy tartalékokkal rendelkező országokat.
Ez kicsit olyan, mint a felfedezés nehezítése volt. Semmi baj nem lenne a felfedezés visszanehezítésével, ha mindig ilyen lett volna. De a nagy orikat most már sokkal nehezebb utolérni a drága felfedezés miatt.

maxi igazad van, de a meglévő nagy vagyont hol tartanák ezután, mert a HT nem kezeli a nyerset (1A kivétel),
az meg hogy a x-ezer heki csak tanyából, vagy csak raktárból áll,
az elég mókás

Cassandra 08-07-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115601)

Szerintem aki a piacon tart árut/katonát/tekercset, az amúgyis kockázatot vállal...
Miért is kéne tovább nehezíteni ezt?:confused:

laci 08-07-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115607)
Szerintem aki a piacon tart árut/katonát/tekercset, az amúgyis kockázatot vállal...
Miért is kéne tovább nehezíteni ezt?:confused:

Már bocs, de mi abban a kockázat? Vagy megveszik (és akkor van kp), vagy nem, és visszajön (kis odafigyeléssel megoldható, hogy ne túl magas áron kerüljön ki, és visszaúton ne lopják el). Hacsak nem történik valami drasztikus változás, de az elég ritka.

Az egyetlen dolog ami "kockázatos" az, hogy ne írjam el a számokat, amikor kipakolok...

laci 08-07-2007 11:53

Igazából nem tudok szavazni: jelenleg a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb módja a vagyonvédelemnek a piac, aminek nem örülök, de még mindig jobb mint milliárdokat tartani otthon... szóval ha lenne alternatíva, akkor a javaslat mellett szavaznék (csak az tegyen ki árut a piacra, aki el akar adni, ha ügyeskedni akar, számoljon a veszteséggel), de jelen helyzetben tartózkodom a szavazástól :)

Cassandra 08-07-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115610)
Már bocs, de mi abban a kockázat? Vagy megveszik (és akkor van kp), vagy nem, és visszajön (kis odafigyeléssel megoldható, hogy ne túl magas áron kerüljön ki, és visszaúton ne lopják el).

Az egyetlen dolog ami "kockázatos" az, hogy ne írjam el a számokat, amikor kipakolok...

Kint van 8milliárdért tekercsed a piacon... valaki szöviszinten elkezdi felvásárolni, hozzád meg "csak" 4,2 milliárd fér be... nem tudom hallottál-e ilyenről, én igen.;)

Tény, ez csak igazán nagy tételeknél igaz, de ez egy kockázat...
A másik, hogy pl lefogy a VIP az országodról és a HT nem teszi ki a visszajövő katikat...

Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, az igazán komoly tartalékokkal rendelkezők, akik az éjszaka közepén felkelnek, mert visszajött a gabona a piacról, azoknak ez a módosítás nem jelentene problémát...

merlin 08-07-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115610)

ez nagyon igaz

érdekes, hogy egyedül én szavaztam a harmadik lehetőségre

merlin 08-07-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115614)

...Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, ...

odafigyelés nélkül nem sok minden fejlődik, talán csak a gaz

laci 08-07-2007 12:00

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 115614)
Kint van 8milliárdért tekercsed a piacon... valaki szöviszinten elkezdi felvásárolni, hozzád meg "csak" 4,2 milliárd fér be... nem tudom hallottál-e ilyenről, én igen.;)

Tény, ez csak igazán nagy tételeknél igaz, de ez egy kockázat...
A másik, hogy pl lefogy a VIP az országodról és a HT nem teszi ki a visszajövő katikat...

Minden csak odafigyelés kérdése, de ezzel a mostani ötlettel épp, hogy azok lennének büntetve, akik az ilyesmikre nem tudnak annyira odafigyelni, az igazán komoly tartalékokkal rendelkezők, akik az éjszaka közepén felkelnek, mert visszajött a gabona a piacról, azoknak ez a módosítás nem jelentene problémát...

Azért szerintem ez nem lehet túl gyakori... mármint az első eset, amit leírtál. Biztosan előfordulhatnak ilyen és hasonló esetek, de ne a kivételek legyenek a mérvadóak, hanem azok az esetek, amelyek gyakran előfordulnak. Azok meg a legtöbb esetben tényleg "csak" az odafigyelésen múlnak.

Én pl. sokkal többször buktam pénzt a saját figyelmetlenségem miatt, mint bármilyen más, "külsö" okból.

Cassandra 08-07-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115616)
odafigyelés nélkül nem sok minden fejlődik, talán csak a gaz

Őőő... jó, XY nem tud belépni munkahelyről... ergó Xórán át az ország a HT-ra van bízva...
A másiknak nem kell dolgoznia, esteleg a szövije figyeli az országát és szükség esetén be is lép hozzá...

Nem tudom melyik a jobb...

Akik belépdelnek egymáshoz, esetleg több idejük van, azok ezek után nem tekiben/katonában tartanák a pénzt, hanem nyersiben, az a szerencsétlen meg, aki ezt nem tudja eljátszani, hagy szívjon csak... értem én...;)

Kill 08-07-2007 12:06

Miért akarjátok annyira szivatni a szegény tekiseket??:)

Redback 08-07-2007 12:09

én nem támogatom az ötletet, mert az a kis tarcsim hol tartsam?igaz nem sok de 200k teki nekem elég 5 szinten egyenlőreaz már 4000-et kopik...szal nagyon gáz... :S

merlin 08-07-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 115622)

éppen az a lényeg, hogy nem akarunk senki szívatni
ez egyértelműbb lenne mindenkinek, ha megmaradt volna a téma eredeti címe

Hódító visszafejlesztése stratégiai játékká

de ez valamiért nem ment át, talán túl igaz volt

Dragi 08-07-2007 12:12

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 115622)

Mert ha nekem rossz a másiknak is legyen rossz :) Hát nem tudtad ? :rolleyes: De buta vagy :D:D:D:D:D

Ati 08-07-2007 12:12

Van még valami valós ok, amiért a kezdőket el kellene teljesen lehetetleníteni, vagy mehet a téma a süllyesztőbe?

Dragi 08-07-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115624)

A hódító így is stratégiai játék. Ati már leírta hogy a háborúhoz 3 dolog kell az életben is :) pénz, pénz, pénz

Cassandra 08-07-2007 12:13

Quote:

Aha... arra amit írtam már nem is reagálsz?
Hümm-hümm.:rolleyes:

Ugyanis ezzel nem szünnek meg a tartalékok, csak maximum CSAK azoknál lesz, akiknél eddig is a többtízmilliárdok voltak...

Dragi 08-07-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115626)
Van még valami valós ok, amiért a kezdőket el kellene teljesen lehetetleníteni, vagy mehet a téma a süllyesztőbe?

szerintem nyugodt szívvel mehet a süllyesztőbe :)

merlin 08-07-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115626)

már mehet, szél ellen nem lehet

Phoenix 08-07-2007 12:16

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 115627)
A hódító így is stratégiai játék. Ati már leírta hogy a háborúhoz 3 dolog kell az életben is :) pénz, pénz, pénz

Így van :) És minden stratégiai játékban ez a lényeg, hogy legyen tartalékod :)
Egyébként a témához konkrétan a témához szólva....hülyeségnek tartom, az indokot már többen is leírták :)

-Fegya- 08-07-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 115606)
maxi igazad van, de a meglévő nagy vagyont hol tartanák ezután

Például SZK-s oriban, szabis oriban, aztán ha kell vagyon, akkor aktivizálódik.

laci 08-07-2007 12:22

Jó, maradjon meg a piac raktárnak...

merlin 08-07-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 115632)
Például SZK-s oriban, szabis oriban, aztán ha kell vagyon, akkor aktivizálódik.

ilyen mélyre nem akartam ásni, se tippeket adni

-Fegya- 08-07-2007 12:27

Quote:

Merlinnek teljesen igaza van abban, hogy a javak szűkössége esetén sokkal több a stratégiai döntés. De már késő ilyen irányba változtatni a hódítót.

Ati 08-07-2007 12:28

Okké, nem sikerült meggyőzni, hogy miért kellene feltétlenül ellehetetleníteni a kezdők játékát már a kezdetektől fogva. Úgyhogy téma elvetve.

Arra kérnék mindekit, hogy ne új ötletekkel álljatok elő, hiszen jelenleg kb 40 téma aktuális, azokkal kéne foglalkozni, és nem újabbakat kitalálni.

Nem szeretném bezárni a fejlesztéásek témát a témanyitásoknak, hiszen előjöhet egy-két olyan egyszerű felvetés, ami még belefér a mostani fejlesztési szakaszba, de ha ilyen témák kerülnek elő, akkor sajnos az lesz a vége a fejlesztési időszak végéig.

Köszönöm megértéseteket.

All times are GMT +1. The time now is 07:15.