Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Receptek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   A legfinomabb receptek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=22)

Remedy 02-08-2006 09:02

inkabb recepteket irjatok, az alig van :)

Kata 02-10-2006 18:10

Quote:

Originally Posted by Remedy
Nekem azt mondjatok meg hogy kell jo, finom, jol atsutott, puha marhasteaket csinalni! mondjuk feherpecsenyebol vagy felsalbol... meddig pacolod, hogy sutod at, kell-e liszt, hogy lesz omlos, stb....

ha igazán jó marhasültet szeretnél, el kell döntened, hogy frissensütöd, vagy egyben a húst.
mert a felsált inkább egyben ajánlom.
ha viszont hírtelen sütöd ki, akkor a bélszint, vagy a laposhátszint javaslom.
keverj össze mustárt egy kevés borsal és ezzel kend be a húst, amiket beteszel olajba pácolódni. Ebben pácold legalább 1-2 napig. és hírtelen kell sütni, mert, ha lassan sütöd, akkor kiszárad. Sózni ebben az esetben nem szabad előre, mert a marhahús megkeményedik tőle. Csak sütés után sózd!
A porhanyóssága nagyban függ a a hús minőségétől.

csalni is tudsz! vegyél húspuhító fűszersót, sózd be vele a hátszínszeleteket, kend be a mustárral és 1 órácskára tedd olajba. Aztán forró serpenyőben, gyorsan süsd ki.

Wanax 02-13-2006 09:55

Az Unicumos pulyka receptje

Az Unicumos pulyka receptje
Pálinkás jóreggelt, emberek! :-)

1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3 Tegyük a pulykát a sütobe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hofokot 190 sütore!
6. 3 unicum további.
7 Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19 . Pusztuljunk tásztátum
20 . Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22 . Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy
terítéket!
23 . Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
:-)

Remedy 02-14-2006 00:28

Quote:

Originally Posted by Kata
ha igazán jó marhasültet szeretnél, el kell döntened, hogy frissensütöd, vagy egyben a húst.
mert a felsált inkább egyben ajánlom.
ha viszont hírtelen sütöd ki, akkor a bélszint, vagy a laposhátszint javaslom.
keverj össze mustárt egy kevés borsal és ezzel kend be a húst, amiket beteszel olajba pácolódni. Ebben pácold legalább 1-2 napig. és hírtelen kell sütni, mert, ha lassan sütöd, akkor kiszárad. Sózni ebben az esetben nem szabad előre, mert a marhahús megkeményedik tőle. Csak sütés után sózd!
A porhanyóssága nagyban függ a a hús minőségétől.
csalni is tudsz! vegyél húspuhító fűszersót, sózd be vele a hátszínszeleteket, kend be a mustárral és 1 órácskára tedd olajba. Aztán forró serpenyőben, gyorsan süsd ki.

na most akkor lehet sozni vagy nem? vagy a fuszerso nem so? vagy hogyis?

belszin... arra nincs penzem... maximum feherpecsenye vagy gombolyu felsal... de sosem lesz porhanyos tole... vagy ragos, vagy kemeny.... eddig egyszer sikerult jol, de azt is apukam pacolta :D

Kata 02-14-2006 07:32

Quote:

na most akkor lehet sozni vagy nem? vagy a fuszerso nem so? vagy hogyis?
belszin... arra nincs penzem... maximum feherpecsenye vagy gombolyu felsal... de sosem lesz porhanyos tole... vagy ragos, vagy kemeny.... eddig egyszer sikerult jol, de azt is apukam pacolta :D

Sózni nem szabad a marhát. A marha húslevest is a vége felé lehet, sőt a pörit is! Van a húspuhító fűszersó. Azzal azért lehet, mert segít a húst megpuhítani, és nem a só hatása érvényesül.

Remedy 02-14-2006 21:42

Quote:

Sózni nem szabad a marhát. A marha húslevest is a vége felé lehet, sőt a pörit is! Van a húspuhító fűszersó. Azzal azért lehet, mert segít a húst megpuhítani, és nem a só hatása érvényesül.

hmm, es nem akarsz ebbol bemutatot tartani a godolye klantalin? :) szivesen segitek am kuktaskodni! :)

Kata 02-15-2006 17:06

Quote:

hmm, es nem akarsz ebbol bemutatot tartani a godolye klantalin? :) szivesen segitek am kuktaskodni! :)

biztos fogok intézni valami finomat! lehet, hogy megint rablóhusit csinálok, valami salival, de majd meglátjuk. meg sütünk szalonnát :)

Remedy 02-16-2006 09:31

Quote:

biztos fogok intézni valami finomat! lehet, hogy megint rablóhusit csinálok, valami salival, de majd meglátjuk. meg sütünk szalonnát :)

lehet benne segiteni? :)

robogo 02-19-2006 12:34

nekem jól jönne egy pár recept!!!Írjatok!!!:o :o :o

edu 03-02-2006 21:33

Hát akkor mondok én is valamit.. Bacon szalonnába begöngyölsz egy szem kimagozott datolyát, fogpiszkálóval áttűzöd, utána kisütöd, mig a szalonna szép piros nem lesz. Utána kis mézet csorgatsz rá és vidáman megeszed. Én kipróbáltam..finom.. Persze nem én találtam ki, a tévében láttam. Jó étvágyat:)

robogo 03-06-2006 15:41

Quote:

Originally Posted by edu
Hát akkor mondok én is valamit.. Bacon szalonnába begöngyölsz egy szem kimagozott datolyát, fogpiszkálóval áttűzöd, utána kisütöd, mig a szalonna szép piros nem lesz. Utána kis mézet csorgatsz rá és vidáman megeszed. Én kipróbáltam..finom.. Persze nem én találtam ki, a tévében láttam. Jó étvágyat:)

Kipróbálom:p

Arwen 03-07-2006 13:48

Dale Cooper kedvenc meggyes pitéje Twin Peaksből

Meggyes pite

Hozzávalók:

25 dkg margarin
33 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája (fehérjét megtartom a tészta tetejére)
½ teáskanál só
3 evőkanál cukor
4 ek tej
1 ek ecet

45 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
2-3 ek kukoricaliszt (vagy kukoricadara)
125 ml cukor (cukrozatlan meggyhez több)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
¼ teáskanál gyömbér
1 citrom leve
2 ek olvasztott vaj vagy margarin

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, cukorral, sóval összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük, majd ezeket fakanállal összekeverjük.
Félbe vesszük, és a tésztákat betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, hogy jól kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettől lesz a tészta nagyon könnyű és ropogós.

Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fűszerekkel, cukorral és kukoricaliszttel. (A meggyet jól le kell előtte csepegtetni.) Ha nem elég édes, még mehet bele cukor.

A sütőt előmelegítjük 180°-ra.

Kivesszük a tésztákat a hűtőből, kinyújtjuk két zsírpapír között. Belehelyezzük a sütőedénybe, beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az előre kinyújtott tésztával.

Kicsit megszurkáljuk a tetejét villával. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk.

A sütőbe helyezve kb. 45-50 perc alatt gyönyörű, aranysárgára sütjük.

(A sütőedény mérete: nagy kerek pie sütő vagy vastag, öntött vas serpenyő 22-25 cm átmérőjű.)

robogo 03-07-2006 15:32

Quote:

Originally Posted by Arwen
Meggyes pite

Hozzávalók:

25 dkg margarin
33 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája (fehérjét megtartom a tészta tetejére)
½ teáskanál só
3 evőkanál cukor
4 ek tej
1 ek ecet

45 dkg magozott meggy (befőtt is jó)
2-3 ek kukoricaliszt (vagy kukoricadara)
125 ml cukor (cukrozatlan meggyhez több)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
¼ teáskanál gyömbér
1 citrom leve
2 ek olvasztott vaj vagy margarin

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, cukorral, sóval összevegyítjük, hogy úgy nézzen ki, mint az apró tarhonyás liszt. A folyadékokat is összevegyítjük, majd ezeket fakanállal összekeverjük.
Félbe vesszük, és a tésztákat betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, hogy jól kifagyjon. Ez azért fontos, mert ettől lesz a tészta nagyon könnyű és ropogós.

Közben összekeverjük a gyümölcsöt a fűszerekkel, cukorral és kukoricaliszttel. (A meggyet jól le kell előtte csepegtetni.) Ha nem elég édes, még mehet bele cukor.

A sütőt előmelegítjük 180°-ra.

Kivesszük a tésztákat a hűtőből, kinyújtjuk két zsírpapír között. Belehelyezzük a sütőedénybe, beleöntjük a gyümölcskeveréket. Rácsöpögtetjük az olvasztott vajat, és betakarjuk az előre kinyújtott tésztával.

Kicsit megszurkáljuk a tetejét villával. A maradék tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét. Durva cukorral enyhén megszórjuk.

A sütőbe helyezve kb. 45-50 perc alatt gyönyörű, aranysárgára sütjük.

(A sütőedény mérete: nagy kerek pie sütő vagy vastag, öntött vas serpenyő 22-25 cm átmérőjű.)

Valami ilyesmit ismerek már...:)

Cassandra 03-17-2006 07:35

Somlói galuska

Hozzávalók:
  • a vaníliakrémhez:
    5 dl tej
    4 tojássárgája
    15 dkg cukor
    8 dkg liszt
    1/2 rúd vanília
    citromhéj
  • a sziruphoz:
    2,5 dl víz
    20 dkg cukor
    1 dl rum
  • a töltelékhez:
    8 dkg dióbél
    8 dkg mazsola
    1-1,5 dl rum
    1 evőkanálnyi kakaópor
  • a csokoládéöntethez:
    15 dkg étcsokoládé
    25 dkg cukor
    1,5 dl víz
    1 dl rum
  • a habhoz:
    6 dl tejszín
Elkészítés

A vaníliakrémhez szükséges tejet forrald fel egy darabka citromhéjjal és a vaníliával, majd hagyd langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat keverd habosra a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett szűrd bele a langyos tejet. Ezután lassan melegítsd újra (teheted gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor tedd félre, s hagyd teljesen kihűlni.
A szirup elkészítéséhez forrald fel a vizet, old fel benne a cukrot, majd vedd le a tűzről, s ha már langyosra hűlt, keverd bele a rumot is.
A töltelékhez daráld le a diót, a mazsolát pedig áztasd be a rumba.
A csokoládéöntethez a csokoládét darabold fel, tedd a vízbe, add hozzá a cukrot és a rumot, majd gőzfürdőben felmelegítve keverd simára, aztán hagyd kihűlni.
Miután minden hozzávalót előkészítettél, fogd az egyik piskótalapot, azt öntözd meg a sziruppal, kend meg a vaníliakrém egyik felével, szórd meg dióval és lecsurgatott mazsolával, majd tedd rá a következő piskótát. Arra megint szirup, krém, dió és mazsola jön. Végül következik a harmadik piskóta, annak a tetejét locsold meg a maradék sziruppal és hintsd meg kakaóporral. Az egészet csomagold alufóliába, s tedd egy fél napra jégszekrénybe. Másnap egy kanállal szaggass galuskákat a piskótatortából, azokat halmozd egy-egy kistányérra, locsold meg a hideg csokoládéöntettel, végül díszítsd tejszínhabbal. 3 vékony piskótalap (sima, diós, kakaós)

A csokiöntetet lehet kakaóporból is csinálni, a vanilia-krémet lehet helyettesíteni egy tasak van.pudingporral is. Így olsóbb, egyszerűbb.

Mona 04-14-2006 15:53

Megint itt egy ünnep, és újra itt a sütögetések idelye :)
Ilyenkor szeretem elővenni a régi , Nagymamámtól tanult,gyors és könnyű recepteket :)

Habos linzer

Hozzávalók :
30 dkg liszt
25 dkg cukor
10 dkg margarin
10 dkg darált dió
4 db tojás
10 dkg lekvár

A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a fele cukrpt, a tojássárgáját és a lisztet.Kisebb tepsibe öntjük,a tetejét megkenjük lekvárral.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,belekevrjük a megmaradt cukrot és diót.A tészta tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Valami isteni finom, és hamar kész :)

Remedy 04-18-2006 11:20

koszi Moncsi, viszem haza anyukamnak tesztelni :)

Mona 04-19-2006 16:54

Quote:

koszi Moncsi, viszem haza anyukamnak tesztelni :)

Szívesen :)
Van még pár a Nagyi receptjei közt még :)

Remedy 04-20-2006 09:43

Quote:

Originally Posted by Mona
Szívesen :)
Van még pár a Nagyi receptjei közt még :)

Csinalj egyet jovohet szombatra hogy meg is kostolhassam! Turos barmi van? :)

Mona 04-20-2006 16:55

Remy akkor sütök sütit szombatra :)
Túrós?
Keresek vmit:)
Édes legyen vagy túrós pogácsa? :)

Békés 04-21-2006 19:13

Raffaelló golyócskák Békésné módra

Hozzávalók:
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 ráma
3 csomag tejpor
2-3 csomag kókusz reszelék

A cukrot felfőzzük, ha kihült a rámával és a tejporral összemixeljük. Folyamatossan kókuszreszeléket adunk hozzá, míg megfelelő szilárdságú nem lessz.
Kis golyókat formázunk belőle, közepébe diót, mogyorót vagy mandulát teszünk.
Cukros kókuszreszelékbe forgatjuk és hütőbe tesszük.

Mikor elkészült, címed megadásával tudatod a hóditó társadalommal a nagy eseményt és szélesre tárt ajtóval várod a torkos népeket:)

Milán™ 04-28-2006 19:20

És most ittvan az én nagyon bonyolult receptem.Jól figyeljetek mer télleg nehéz.:Dvágunk eg yszelet kenyeret belerakjuk a pirítósba 2percig kivesszük és megesszük:DTöbb évbe telt elsajátítanom az elkészítését:D

Arwen 05-02-2006 21:32

Én szeretem a húsmentes kajákat, főleg a piritóst. :)

Hétvégén főztem finom spagettit, amire tejfölt tettem meg sajtot és medve sajt kockákat. Kicsit még melegítettem mikróban, és az olyan, de olyan finom lett. :)

Remedy 05-07-2006 19:57

Quote:

Originally Posted by Arwen
Én szeretem a húsmentes kajákat, főleg a piritóst. :)

Hétvégén főztem finom spagettit, amire tejfölt tettem meg sajtot és medve sajt kockákat. Kicsit még melegítettem mikróban, és az olyan, de olyan finom lett. :)

na ezt a mikroban melegitest maskor nyugodtan ki is hagyhatod...

legalabbis nekem a sajt mindig gumi lett a mikroban....

DearCody 05-15-2006 19:27

Hi!
Én nem vok egy mesterszakács, de van egy jó kis kaja, amit szerintem bográcsba a legjobb csinálni. Nagyon egyszerű és nagyon finom!
1. csinálni kell egy sima pörköltalapot, ízlés szerinti fűszerezéssel (szerintem kicsit paprikásan jó)
2. ezt egészen addig kell főzni amíg majdnem kész nem lesz
3. ezután belemegy a bab, meg csemegekukorica
4. ennek már csak 10-15 perc kell, egészen addig amíg a bab majdnem szét nem fő
5. jóízűe elfogyasztjuk, szerintem még köret sem kell

Tipp: A bab és a kukorica levét félig öntsük le, mert másképp elveszi a fűszerek ízét és akkor már késő utánafűszerezni.

Jó étvágyat! :D

Remedy 05-15-2006 20:25

[quote=DearCody]Hi!
Én nem vok egy mesterszakács, de van egy jó kis kaja, amit szerintem bográcsba a legjobb csinálni. Nagyon egyszerű és nagyon finom!
1. csinálni kell egy sima pörköltalapot, ízlés szerinti fűszerezéssel (szerintem kicsit paprikásan jó)

hö? szerintem a porkoltalap az disznozsir, hagyma soval, es fincsi pirospaprika... mi ezen az izles szerint? :D

DearCody 05-16-2006 19:05

Quote:

hö? szerintem a porkoltalap az disznozsir, hagyma soval, es fincsi pirospaprika... mi ezen az izles szerint? :D

Jól van na! :D Az ízlés szerinti fűszerezést a pörköltalap elkészülte után gondoltam. :D Só, paprika, bors...stb arányára.

Arrakis 06-29-2006 02:12

Mézes - citromos thai csirke

- fél deci víz
- citromhéj
- citromlé
- reszelt gyömbér
- 3 evőkanál méz
- étkezési keményítő
- csirkehusi
- rizsa
- paradicsom, metélőhagyma, petrezselyemlevél

1. csinálsz egy rizsát, vmi jobb riszből, hogy ne ragadjon, s ne vágja tönkre az ízélményt

2. egy vokba bele a vizet, reszelt citromhéjat, 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál citromlevet, reszelt gyömbért, s közepes lángon kicsit forraljuk, kevergetjük, szirupos kinézete lesz. Eztán megdöntjük a vokot, s mértékkel keményítőt (kb fél kvskanálnyi) szórunk arra a részre ahol nincs szirup, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, mert ha nem így teszel ótvar göröngyökké összeáll a keményítő, s nem lesz guszta!:P Márcsak az előzőleg megpirított csirkét kell belehembergetni a szirupba, s lassú tűzön pár percig hagyni, kevergetni.

3. A csirkés szósszal nyakonönteni a rizst, mellé ízlés szerint metélőhagyma, paradicsomdísz, petrezselyemzöld, vagy citromkarika jól mutat.

Jó étvágyat! :)

Olcsó, s ha nem történik malőr isteni íze van:)

Cece 10-21-2006 16:29

Csevap Cece módra :D

Hozzávalók 2kg-hoz (természetesen több/kevesebb húsból is el lehet készíteni; lényeg az arányok):
1kg sertéshús
1kg marhahús
30gramm só
8gramm bors
20gramm szódabikarbóna
2dl étolaj

Fontos: a húst darálthús formájában is meg lehet vásárolni, de az közel sem lessz olyan. A csevaphúshoz 2darálás szükséges 1normál, majd egy kicsit apróbb lyukú rostával. Ha valaki ilyen darálásra rá tudja venni a hentest az az igazi :D

A massza:
A húst izekre vágjuk (könnyen darálható forma) Ez után ledaráljuk 2x a fent említett módszerrel(ha valakinek nincs apróbb lyukú rostéja inkább darálja le 3x).
Befűszerezzük a sóval a borsal és megkeverjük, hogy a füszerek jól szétkeveredjenek.Ez után rászórjuk a szódabikarbónát és jóóóóól bedagasztjuk (kevergetjük kenyértésztát dagasztó módszerrel mig az egész össze nem áll) Jól odanyokodjuk a masszát az edényhez kiszorítva a levegőt, majd étolajos kézzel a tetejét elsímítjuk. Ezt követően az egészet 24órára hidegtre tesszük (nem fagyasztjuk!)A 24óra eltelte után formázható.

Formázás:
A lényeg, hogy valamilyen úton-módon kb 8cm hosszú és 2cm átmérőjű szabályos rudacskákat kell készíteni.
Lehet kézzel, lehet rostélykolbász töltő szerkezettel ... valójával bármivel am alkalmas erre.
Praktikus olajos kézzel formázni, hogy ne tapadjon a kezünkhöz, illetve a tárolás miatt is.

Tárolás:
Hosszabb ideig kizárólag fagyasztva tárolható.
A legpraktikusabb a következő képpen tárolni:
Műanyag tálcát vékonyan megolajozunk és sorban egymás mellé helyezzük a csevapokat (ha olajos a kezünk, a csevapok kevésbé fognak a fagyáskor egymáshoz tapadni). Ha 1sor megvan, vágunk fóliát (ha nincs kiváló a hagyományos mélyhűtős műanyag zacskó is), amit az 1sor tetejére helyezünk. Csakúgy mint a tálcát vékonyan megolajozzuk és mehet a következő sor...
Saját tapasztalat: nem praktikus 3-4 sortól többet egymás tetejére pakolni, mert lelapulhat az egész. Fagyasztás után az olajos csel miatt minden nehézség nélkül ki tudunk venni annyi csevapot amennyi szükséges.

Sütés:
Ehhez azt hiszem nem kell különösebb kommnetár. Addig sütjük, amig a csevap két vége be nem sül. Lehet olajban és roston is.

utóirat:
Kertben rácsos rostélyon faszénen sütve rostélykolbásszal és szalonnával varijálva isteni táplálék :) Körítésnek vagdalt hagyma, vegyes saláta, esetleg sültburgonya a legjobb.
Praktikus vagdalt hagymát zárt edénybe helyzni,és a csavapokat a hagymára helyzni. Így a vagdalt hagymánk is különleges ízt, a csevapunk pedig külöleges zamatot kap( ez minden szinte minden rostonsültre vonatkozik).
Piknikszerű hódtalikra kiváló :)
Az érdeklődéstől függően tudok még szolgálni pár tradicionális szereb nemzeti étellel :)
Jó étvágyat :)
http://www.slibe.com/fullimage/88c546d2-cevapi-jpg.jpg

Arrakis 11-04-2006 11:55

Pulyka Gordon (francia kaja)

Nagyon egyszerű, s finom;)

Tulajdonképpen egy töltött hús, mennyiségeket nem is írnék, a lényeg:

Végy egy szép pulykamelet, tegyél a közepébe gombát, csíkozott sonkát, reszeltsajtot, setleg kis petrezselyemzöldjét, ízlés szerint.Utánna hajdsd rá az egyik felét, majd a másikat úgy, hogy egy kis gombóc legyen amit remélhetőleg tapaszt na hús, s a belső részek nem potyognak belőle.
Utánna dupla panír rá (liszt, toji, zsemlemorzsa, toji, zsemlemorzsa), főleg ha sajtos, mert ha kifolyik, hááát... :)
Szal kb 180 - 200 fokos olajban 15 - 20 percig mártóztatni, s aranysárgán tálalni, pomessel, vagy bármi krumpliverzióval dekoratív:)

Jótvágyat! :)

Arrakis 11-04-2006 12:04

Brassói egyszerűen, Árpisan:)

Sertéshús, comb, vagy aki nem sajnálja szűzpecsenye:)

Zsírleszívás, felcsíkozás)

Krumpli hámoz, kockáz, főz, utánna olajban süt.

Husi kicsit párolósan, letakarva olivaolajjal, 1 deci vízzel.
Párolgatás után lehet kicsit felcsapni a lángot, vagy áramot hogy elpárologjon a nedvesség nagyrésze, utánna hozzáönteni a krumplit.

Finom, mert a krumpli a főzéstől puha, a párolt nagyobb húscsíkok egybenmaradnak, a kicsik szétesnek, s mindent beborítanak, így nem vadászod, mint az originál brassóiban, hanem mindenhova jut. Meg ráadásul nem is tocsog a zsírban mint az originál, s egyszerűbb.

Remedy 11-05-2006 17:53

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 40727)
Sertéshús, comb, vagy aki nem sajnálja szűzpecsenye:)

Zsírleszívás, felcsíkozás)

Krumpli hámoz, kockáz, főz, utánna olajban süt.

Husi kicsit párolósan, letakarva olivaolajjal, 1 deci vízzel.
Párolgatás után lehet kicsit felcsapni a lángot, vagy áramot hogy elpárologjon a nedvesség nagyrésze, utánna hozzáönteni a krumplit.

Finom, mert a krumpli a főzéstől puha, a párolt nagyobb húscsíkok egybenmaradnak, a kicsik szétesnek, s mindent beborítanak, így nem vadászod, mint az originál brassóiban, hanem mindenhova jut. Meg ráadásul nem is tocsog a zsírban mint az originál, s egyszerűbb.

De ez megis mi? hol van benne a hagyma, a fokhagyma, a so es a bors? Ez igy vmi natur fuszer nelkuli fott hus lesz? :D

Mona 11-06-2006 20:13

Ugy gondoltam, sokak örömére megosztom veletek a sokat emlegetett Túró alagút receptjét, úgy leírva, ahogy én készítem ;)

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

A piskótához:

4 tojás

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

7,5 dkg liszt

4 dkg étkezési keményítő

A töltelékhez:

1 csomag zselatin

20 dkg zsírszegény túró

1 pohár natúr joghurt (150 g)

2 citrom leve

7,5 dkg cukor

2,5 dl tejszín

A díszítéshez:

1 tábla kata bvonó étcsokis

Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és végül egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, a masszára szitáljuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A túrót összetörjük a joghurttal. A zselatint felforraljuk, és a túróhoz keverjük. A citrom levével , a cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. Akkora lapot meghagyunk, amivel majd be tudjuk fedni a tetejét. A formába töltünk a krémet. Beborítjuk a maradék piskótával, leöntjök a megolvasztott bevonóval ,és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk a süteményt.
Szeletelve kínáljuk
Jó étvágyat kívánok hozzá

Mona 11-06-2006 20:14

Ennek van 1 finomabb változata is :)

Málnás-túrós alagút
Hozzávalók kb. 8 szelethez:

A piskótához:

4 tojás

16 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

7,5 dkg liszt

4 dkg étkezési keményítő

A töltelékhez:

1 csomag zselatin

50 dkg málna

20 dkg zsírszegény túró

1 pohár natúr joghurt (150 g)

2 citrom leve és reszelt héja

7,5 dkg cukor

2,5 dl tejszín

A díszítéshez:

4 dl tejszín

15 dkg málna

4 evőkanál vágott pisztácia

Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, kis adagokban hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és végül egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor elolvad. A lisztet és a keményítőt összekeverjük, a masszára szitáljuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és a sütőben aranysárgára sütjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A málnát leöblítjük. A túrót összetörjük a joghurttal. A zselatint felforraljuk, és a túróhoz keverjük. A citrom levével és héjával, a cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A piskótával kibélelünk egy hosszúkás sütőformát. Akkora lapot meghagyunk, amivel majd be tudjuk fedni a tetejét. A formába töltünk egy vékony réteg krémet, megszórjuk málnával, majd ismét egy réteg krém, málna és végül a maradék krém következik. Beborítjuk a maradék piskótával, és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk a süteményt. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és bevonjuk vele az alagutat. Megszórjuk pisztáciával, és a málnaszemekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.

Gyula 11-07-2006 19:07

Moncsi, ez egy kincset érő recept amit csak nekem meg néha ennek a rosz életü Remedynek szoktál sütni. Vedd le innen azonnal mert ez akárki nem tudhatja meg :(

Arrakis 11-21-2006 15:46

-

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 40978)
De ez megis mi? hol van benne a hagyma, a fokhagyma, a so es a bors? Ez igy vmi natur fuszer nelkuli fott hus lesz? :D

Sót nem szoktam rá, csak összekeverés után az egészre, bors értelem szerűen nagyon sok kell rá, mert úgy szeressem:))
Tsak az kimaradt:P :)

BeeLord 11-25-2006 17:53

Elnézést, hogy belevágok a témába, de a neten nem találok egy receptet. Tárkonyos pulykaragú levest szeretnék főzni, de recept nélkül nehéz. Így arra kérnélek titeket, hogy aki tudna egy ilyet, ossza meg velem.

Előre is köszönöm.

Remedy 11-25-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 46333)
Elnézést, hogy belevágok a témába, de a neten nem találok egy receptet. Tárkonyos pulykaragú levest szeretnék főzni, de recept nélkül nehéz. Így arra kérnélek titeket, hogy aki tudna egy ilyet, ossza meg velem.

Előre is köszönöm.

Nemtom hogy kerested, nekem google kiadott csomot....

itt van egy:

Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
4 személyre
400 g pulykamellfillé,
1 kis fej vöröshagyma,
100 ml olaj, só, törött fekete bors,
egy kevés apróra vágott petrezselyemzöld és tárkonylevél,
1 l húsleves,
200 g vegyes zöldség,
1 cikk zeller,
100 g gomba,
50 g liszt,
200 ml tejszín,
1 ek. tárkonyecet,
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A pulykahúst apró kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel, kevés húslével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a húslével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és kevés citromlével adjukmeg a kivánt ízhatást, majd tűzforrón tálaljuk

Deni 11-25-2006 18:05

Tárkonyos pulykaragu-leves

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 46333)

Előre is köszönöm.

Pedig sok helyen fenn van, ezt is ott találtam :)

Hozzávalók:
40 dkg pulyka felsőcomb (de készíthetjük csirkecombból,csirkemellből is)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg vegyes zöldség
2 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom
tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

Deni 11-25-2006 18:05

Remy gyorsabb voltál.. beeee :p

Ati 11-25-2006 18:08

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 46337)
Remy gyorsabb voltál.. beeee :p

Most már csak az a kérdés, hogy kié lesz a finomabb. :D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 17:10.