![]() |
Quote:
|
Quote:
Persze, hogy lehet elffel hadizni (nekem is volt elf hadisom :) ). Nyilván tudjuk, hogy nem arra a legoptimálisabb használni, de lehet. (Volt varis törpém is, az is bejött egy adott szinten, csak hogy még extrémebbet mondjak :) ). De azt hiszem, az elf már ki lett tárgyalva más témákban, sok újat már nem tudunk hozzá tenni szerintem. |
Quote:
nem szükiti le. Lehet akár a legjobb tolis is. nem attól lesz valaki a legjobb hogy van 36%kocsmája és mindenkit átlop, hanem attól ha úgy lop át mindenkit, hogy 100x jobban be van védve mint a másik, és úgy lop le, hogy észre se veszed, és azt se tudod ki volt. Tudni kell játszani és akkor kevés belépéssel többet érsz el, mint egy közepesen játszó buzgómocsing. Játszhatsz hadist,varist, tolist, ha jól épited fel az országod sikeres leszel, csak ilyen esetekben, jobb mfként. Meg igaz ami igaz, nem jó ilyen esetben pl az ork sem. |
Quote:
Egyébként pont azt mondom: ha valaki időhiány miatt reked meg (nem állítom most sem, hogy mindenki, aki stagnál, rá nem érő zseni), akkor ő már nem fog visszaadni semmit. Ha esetleg ismét arra járok egyel nagyobb kék számmal, megpróbálhatja ismét, hasonló eséllyel. A hozzáállásommal kapcsolatban (amit most feltételeztél) éppen az előbb mutattak rá többen is, hogy stratégia. Akkor legyőzni a másikat, amikor pillanatnyilag kicsi az esélye az ellencsapásnak. (Tehát bár általában erősebb, de éppen akkor gyengébb.) Ezért indítottam a beszélgetést, hogy megtudjam, az időhiány, mint gyengeség, oka legyen-e az alulmaradásnak. Más szóval: stratégiai elem maradjon-e a játékra fordított idő, vagy csak (az utópiáimban) az eredmény elérésének az idejét határozza meg. |
én elösször is gartulálnék kg-nek!
végre nem egy "csináljunk még 2-3 tök értelmetlen személyiséget" ötlet.. és a témát átolvasva egyetértek kg-vel abban, hogy mindenki a saját oldaláról nézve a saqját pozícióját védi, ami sajnos teljessen álltalános dolog az összes topicban (1-2 tiszteletre méltó kivételtől aki el tud vonatkoztatni a saját éredekitől) az ötlethez: Az 1-es pontot sok-sok ok miatt nem támogatom pl. ha csak egy szövi kontra mf csatára gondolok, és mondjuk az mf ellövi mind az 5 lehetőségét a nap elején a szöviben meg pl még 3an tudnak fejenként még 3x akciózni, akkor nézze végig egy mf ahogy szétkapják? és egyébként is teljessen normális, hogy a sokat online játékos jobb lehet mint aki naponta csak 1x lép be. (gondolja bele az életbe is így van, ha sokat tanulsz 5-öst kapsz , ha keveset akkor örülhetsz ha átcsúszol egy 2-essel.. vagy a sport, ha naponta 12 órát edzel, lehetsz olimpiai bajnok is. ha csak napi 20 percet, akkor erre semmi esélyed) 2-es őmt: ebben szerintem van fantázia.. ha nem is 6x4 órára, de mondjuk 3x8ra.. azzal a megkötéssel, hogy hogy ezek nem egy csopiban lennének keverve, hanem minegyik időintervallumban játszó ország külön csoportban. ezestben jó eséllyel a legtöbb ori aktív amikor a tiéd is.. szal jó kis csaták mehetnének..:) még hozzátenném, hogy ezekben a csopikban a 8 óra alatt szintén 24kv lehetne, tehát 20 perc lenne 1 kör szerintem ez izgalmas lenne..:) 3-as a seregeindításos részével egyetértek, a toli vari akciókra feleslegesnek tartom és még 1x grat! jó kis ötletek ezek, de nem valószínű, hogy valaha is bekerülne a játékba. mondhatnám, hogyha Ati időmilliomos lenne, örülnék neki, ha egy teszt csopi ilyen vagy hasonló felállással elindulna :) |
pihi
Fiatalok, átmegyek off-line-ba.
A hozzászólások nagy részére én is gondoltam, nagyjából azt is értem, miért írtátok. Ne gondoljátok, hogy ezt komoly megbeszélésnek szántam. Egy lehetőséget dobtam fel, ami nyilván más játékot eredményezne. Ezzel kapcsolatban jegyzem meg, hogy bár többen szememre vetitek, hogy játszam más játékkal, ha ez nem tetszik, van ám a lónak a másik oldala is: csak olyan fejlesztést támogatni, ami a saját stratégiánkhoz illeszkedik. (Jó pár megvalósult fejlesztést tudnék idézni...) Egy olyan játéknál, ahol a fejlesztők ennyire nyitottak, hogy a fejlesztésbe is hagyják beleszólni a jónépet, talán érdemes néha a többiek szemével is nézni a játékot. Ne gondoljátok, hogy pusztán egyéni érdek vezet, és a saját problémám miatt akarom "megváltani a világot". Aki eddig hozzászólt, annak köszönöm! Aki ezután teszi, az lehetőleg olyasmit írjon, ami még nem volt - hogy ne legyen egyhangú annak, aki napok múlva talál ide :) |
Quote:
És ha változik az-az idő amikor játszani tudok? Akkor annyi annak az országnak? Mert Ati külön áthelyezésekkel tuti nemfog foglalkozni max anarchba :D, jah és a plusz csoportokba ugyanúgy ott maradnak a nemjátszom orik akik csak eltüntetek, nagyon örülnék az ilyennek, még a jelenlegi felállásnál is nehéz értelmes szövitagokat találni nem hogy akkor. |
igazából összeírtam egy 2 A4-es oldalt megtöltő szöveget erre reagálva, de aztán el kelett menjek gép elől, és mivel nem fejeztem még be nem válaszoltam...most meg már nincs kedvem. maguk az ötletek lehet nem rosszak, bár az első nagy hülyeség, mert egy harcban ugyanúgy lehetne ötöt támadni és el lehetne lőni a vari/toli készülit többször...csak akciósorozatokként.
a kettes ötleteddel egyetértenék, de csak a napszakos részével, és úgy ahogy wand írta, ha külön csopi lenne rá. a mostani játék helyére semmiképp se tenném. a 3-ast nem tartom igazinak (ha lenne egy másik hódhoz hasonló játék abba eltudnám képzelni, de a mostani rendszert ilyenre nem váltanám le), mert akkor mostantól a szövik megfoghatnak szinte minden támadást, a varis és tolisat fölöslegesenek tartom a keverésnek meg nem örülnék:) |
Quote:
értelemszerűen a sereg a mostaniak szerint menne.. ha hívtál be előre védelmet akkor véded, de ha nem akkor bemegy. nem lenne szerepe annak, hogy kinek mennyire gyors a nete.. |
Kg, az ötleteid nem igazán tetszenek, többen már leírták, hogy miért. Abban egyetértek, hogy a Hódítóban fontos tényező a gép előtt eltöltött idő. Volt már olyan eset, hogy háborút vesztettünk, mert aludtunk éjszaka, ez benne van a pakliban.
Viszont igenis lehet olyan fajt, személyiséget választani, ami kevesebb odafigyeléssel is sikeres lehet, és igen magasra is fel lehet jutni vele. Ha már kiválasztottad ezeket és úgy üt be a krach, még mindig tudsz változtatni az országod felépítésén. Ezek mind-mind stratégiai elemek szvsz., tehát fontos a Hódítóval töltött idő, de a helyes stratégia méginkább. *** Amúgy jó, hogy van valaki aki rendesen foglalkozik a témájával, ha már megnyitotta. |
Ez a javaslat, nem hogy gyökereiben megváltoztatná a játékot hanem teljesen újjat csinálna. Nekem már a design váltás is egy hatalmas trauma volt, nem hogy egy ilyen jellegü változtatás :)
kg-- Én a magam részéröl nagyra tartom a fáradozásaidat, szépen összeszedted a gondolataidat, nem sajnáltál időt és fáradtságot arra hogy ezt érthetően és részletesen ismertesd velünk, ezért én a topic indító hozzászólásodra egy zöld elismertséget adok neked. De ennek ellenére azt javaslom hogy ha ilyen igényeid vannak akkor játszd inkább a Heroes 3-at vagy a 4-et multiplayerben :) |
zárszóként.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és az értékeléseket is :)
A témát zárni nem tudom, gondolom, majd eltűnik a süllyesztőben idővel. Columbo hadnagyot idézve: "csak még egy apróság!" :) A játékosokat két csoportra oszthatjuk akár így is: Van, akinek a Hódító olyan, mint a versenysport. Elfogadhatónak tartja, hogy élvonalbeli eredményért mindent fel lehet áldozni, beleértve a munkaidőt, szabadidőt, magánéletet. Ha éppen valami miatt nem hozza meg az aktuális áldozatot, belátja, hogy jogosan veszít, esik vissza. (Bocs a plágiumért, Wand, te említetted a sportos hasonlatot :)) És van, aki a Hódítóra mint játékra gondol, amit az ember akkor játszik, amikor kikapcsolódásra, agytornára, játékos sikerélményre vágyik. Nem akkor, amikor a játék diktálja, hogy játszon (már, ha eredményt akar). Nem meglepő módon az aktív fórumozók az első csoportból kerülnek ki. (Egyébként eddigi játékom alapján magamat is ide sorolom.) A másik csoportot, mely a játékosok nem tudom hányad része, próbáltam itt képviselni. Többek között azért, mert magukat úgy sem fogják, és mert időnként én is kerülök hasonló helyzetbe (amikor nem áldozhatok fel mindent a játékért). Új szempont már nem igazán került elő. Tudnék még vitázni egy-egy fél mondattal, de előrébb nem vinne - egymás hozzáállását már nagyjából ismerjük, a hozzászólások lényege ez alapján borítékolható. :) A továbbiakban is fogom figyelni a témát (ha lesz mit figyelni benne), de tényleg csak akkor fogok válaszolni, ha valakit érdekel, mi, hogy történne (ha egyáltalán). Ezt is csak azért tartom érdemesnek, mert az ötletelés még inspirálhat más, közvetlenül is felhasználható ötleteket. Nem látom értelmét, hogy a koncepciót minden esetben védjem, mert tényleg más játékot hozna, amire messzire vezet. (Tényleg csak példa: Felvetődött, hogy kevesebb célpont lenne a sok passzív ori miatt. Szerintem kevesebb mélyszabis / szabis ori lenne, tehát összességében nem feltétlenül változna a célpontok száma, viszont az aktív orik mögött játékosok lennének, és nem csak a ht.). A téma mostantól szabad préda a kötetlen beszélgetésre, ha jobb helyet nem találtok ;) |
nem idéztem be, mert túl hosszú, de a te hsz-edre válaszolok.
először is van egy csomó hely, ahol lehet kötetlenül beszélni...az e-fajta beszélgetéseknek nem itt lesz/lenne a helye. másodszor, meg látszik, hogy tényleg nem sajnáltál időt se fáradtságot, de ez a játék alapilléreit is megváltoztatná, tehát Atiéknak teljesen más játékot kéne csinálni. ha lesz ilyen játék szívesen kipróbálom, hogy az milyen lehet, de cserélni nem cserélném az egyiket a másikra (én legalábbis);) |
Kg, én sem mondom attól,hogy az ötleted hülyeség, mert egy egész jó kis játék születhetne belöle, csak sztem nem a hóditó keretein belül. szerény véleményem szerint egy ilyen irányú átformálás csökkentené nagy számban a játékosok számát. Ráadásul és nem utolsó sorban a játék üzemeltetőire nézve se lenne egy "logikus" átalakitás, hisz a vip legnagyobb előnye a HT tul.képpen értelmetlenné válna, márpedig az ránk ütne vissza, ha kevesebb hasznot hoz a játék.
Szvsz szerintem a legtöbb emberrel nem az a baj hogy kevés rá az ideje(inkább ez egy ürügy), hanem sokkal inkább az hogy nem tud hosszútávra tervezni és ilyenmérvü célokat elérni.Hogy mást ne mondjak lehet mf orkkal is végigverni a csoportot még akkor is ha csak napi 2x lépsz be, csak itt jön szóba a hosszútávú tervezés, hogy ennek meg kell teremteni az anyagi hátterét. és idegrendszer kell hozzá, hogy netán ha belépsz akkor azt látod hogy legyújtottak meg hasonlók. Feljebb meg akár klán társadat is megkérheted, hogy nézzen rá az oridra és ha gond van szóljon, vagy segitsen. Viszont ha tényleg érdekelne komplexebben egy ilyen hasonló menetü játék, szerintem nézz(etek) utána hogy nincs-e a "piacon" (külföldön is) és ha nincs, sztem érdemes lenne megcsinálni, tuti találnál programozokat akiket megfogna az ötlet és belevágnának kidolgozni a koncepciódat. |
All times are GMT +1. The time now is 10:21. |