Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Ötlet a 2/D-s kék számos fordulásához! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2178)

Arwyl szelleme 07-31-2007 07:50

Quote:

Originally Posted by Never (Post 113571)
Ati utolsó anarchhal kapcsolatos mondataiból azt lehet kikövetkeztetni,hogy nem mostanában lesz bármiféle pozitív változtatás anarchban,szal sztem ez felejtős téma.

Addig pedig nem fogok játszani ott az 100%, mert ennek így most nincs semmi értelme! Azért milyen furcsa látni, hogy néhány ori 2-2,5x akkora mint a legnagyobb KLÁN mérete normálban! :)

Gyula 07-31-2007 08:49

A 2/D-t az tudnád rendbe tenni ha a sok megalomániás homi lefordítaná a giga oriját. Mikor van jön egy ilyen d-t érintő topic, mindig jönnek a giga ori tulajok és sírnak, ahelyet hogy leforgatnák az országokat.

Ati 07-31-2007 09:02

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113513)
amugy en sem ertek vele eggyet hogy beke meg szeretet van az anarch folsobb szintein:(

Ha bárki megnézi az utóbbi napok személyeskedéseit itt a fórumon (ezen), akkor kb látszik, hogy mi megy az anarchban, amint valaki meg mer támadni egy másik országot. Nekem alapvetően ez a legnagyobb problémám az anarch felsőbb szintjeivel, hogy amint valaki elkezdene játszani, és megtámad valakit, egyből ő lesz a nagy közellenség. De persze csak fórumon és szóban, mert tenni nem tesz ellene senki semmit. Csak kiutáljátok, és meg ya fenyegetőzés, hogy akkor nem lesz a piacon nyersanyag, amiért megtámadtál, és stb.

Szóval az első kérdésem rögtön ez: ha fordulni akar valaki, akkor miért nem támad mondjuk legalább egyet azon a szinten? Vagy kettőt, és akkor máris beindulna a játék, és nem arról szólna a szint, hogy békésen termelget mindenki?

Ne értsd félre, ezt most nem ironikusan kérdezem, hanem teljesen komolyan. Mert kívülálló számára, a fórumot olvasva, csak ez folyik ott, semmi más. Nincs csata, mert amint valaki csatát mer kezdeni, fórumos fenyegetések kezdődnek, esetleg hatalmas anyázások.

Ati 07-31-2007 09:07

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113538)
jaja valtozas szukseges:)
ha nem lessz en is fogom magam aztan torlom a 3askamat
es leszabizok Yban aztan egy deka vipet nem fizetek tobbet

Ez a hozzáállás szokott menni a belső fórumon is. Tökéletes példa, köszönöm.

Tehát ez a "Ha X tovább játszik, én soha többet nem fizetek egyetlen vipet sem, úgyhogy azonnal töröld X-et, mert meg mert támadni." hozzáállás. Nem sarkítás, ez egész konkrét példa volt az utóbbi pár hétből.

Nem "játszom, és jól megbosszulom, amiért meg mert támadni", hanem "többet nem játszom, ha ő is játszik, azonnal töröld".

Meg "Ki merte megvenni a tekercseimet? Többet nem termelek semmit a piacra!", és hasonlók.

Ez játék? Most őszintén.

Első körben egy szemléletváltás kellene, hogy JÁTÉK legyen, és ne csak egy nagy hely, ahol anyázzátok egymást különböző vélt vagy valós sérelmek miatt.

Mit érsz el a fordulással? Lent fejlődsz tovább békésen? Sok kis kék sorszámos országgal fog lent menni a békés együttélés, és amint valaki támadni mer, akkor... szabi és fenyegetőzés, hogy nem lesz több piac?

Ez mire jó?

Chris 07-31-2007 09:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113600)
Szóval az első kérdésem rögtön ez: ha fordulni akar valaki, akkor miért nem támad mondjuk legalább egyet azon a szinten? Vagy kettőt, és akkor máris beindulna a játék, és nem arról szólna a szint, hogy békésen termelget mindenki?

Ne értsd félre, ezt most nem ironikusan kérdezem, hanem teljesen komolyan. Mert kívülálló számára, a fórumot olvasva, csak ez folyik ott, semmi más. Nincs csata, mert amint valaki csatát mer kezdeni, fórumos fenyegetések kezdődnek, esetleg hatalmas anyázások.

D-ben leginkább azért nem megy a harc, mert nagy a körtávolság az országok között, és sok a szabis ori. Nem feltétlenül arról van szó, hogy valaki nem akarna támadni, hanem hogy nincs a közelben senki, akit lehetne.

Szép csendben megjegyzem, hogy szerintem az egész probléma megoldásához az kellene, hogy az emberek belátóbbak legyenek, és megértőbbek, ne akarják a saját "javuk" végett tönkretenni mások játékát. Biztosan lehet ezt külső erővel is szabályozni, vagy kényszeríteni az embereket, de önkéntes alapon könnyebben menne, és "fájdalommnetesebben". Szerintem.

Redback 07-31-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113603)
Ez a hozzáállás szokott menni a belső fórumon is. Tökéletes példa, köszönöm.

Tehát ez a "Ha X tovább játszik, én soha többet nem fizetek egyetlen vipet sem, úgyhogy azonnal töröld X-et, mert meg mert támadni." hozzáállás. Nem sarkítás, ez egész konkrét példa volt az utóbbi pár hétből.

Nem "játszom, és jól megbosszulom, amiért meg mert támadni", hanem "többet nem játszom, ha ő is játszik, azonnal töröld".

Meg "Ki merte megvenni a tekercseimet? Többet nem termelek semmit a piacra!", és hasonlók.

Ez játék? Most őszintén.

Első körben egy szemléletváltás kellene, hogy JÁTÉK legyen, és ne csak egy nagy hely, ahol anyázzátok egymást különböző vélt vagy valós sérelmek miatt.

Mit érsz el a fordulással? Lent fejlődsz tovább békésen? Sok kis kék sorszámos országgal fog lent menni a békés együttélés, és amint valaki támadni mer, akkor... szabi és fenyegetőzés, hogy nem lesz több piac?

Ez mire jó?

Én is ezt hallom meg olvasom a fórumokon az anarchról.Nemtom mi benne ajó hogy mindenki termel, meg termel meg termel....Esetleg kéne egy új játékot csinálni hogy Termelő vagy mondjuk elkezdeni jáccani a hódítót 2/D-ben is!

Ati 07-31-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113612)
sok a szabis ori

Ezen a szabadság változtatása, ami nyilván egységes lesz, és az anarchra is vonatkozni fog, akárcsak a normál socsporokra, egy picit változtatni fog, de nem hiszem, hogy ez lenne a problémára a megoldás.

Valójában egy nagyon egyszerű megoldással rendbe lehetne szedni mindent akkor is, ha nem akar senki harcolni, és ez pedig a normálban megszokott max hektár feletti szabis szankció és a későbbiekben bevezetésre kerülő morálromlás melletti erősödő gyújtogatás, miegyéb (ez mg megbeszélés alatt).

Alapból ezek az anarchra nem vonatkoznak, mert ez volt az igény részetekről, hogy had legyenek ott akkora országok, amekkorát csak akartok, és ne kelljen fellépni vagy fordulni. Ez tehát a ti konkrét kérésetek volt, hogy így működjön, mert ez így az igazi, és így a jó.

Arden 07-31-2007 09:29

egy apró kiegészítés azoknak, akik azt mondják h nem harcolunk anarchban, hanem fel akarjuk tamagocsizni magunkat a fordulási szintig.

ÚjKyria (#141203) [2/D]

Föld: 54.577 hektár

Felfedezési arány
4,04%

aki akar fordulni, az igenis ütni fog, nem csak fedezni, azonban még így sem lehet nagyobb kék számmal fordulni, ezért keresünk megoldást.

-Fegya- 07-31-2007 09:51

Így kívülről támadt egy ötletem. Leírom, hátha jó. A 2D óriás orijai még az olcsó felfedezés időszakában jöttek létre. Ma már ekkora orikat aligha lehet csinálni. Ezért az oriméreteket kéne csökkenteni. Például minden ori egyszeri alkalommal tizedére csökkenne. A tized csak példa, a pontlista elemzésével lehetne megtalálni a jó arányt. Így nem lennének fordulásra kényszerítve a legnagyobb orik sem, megmaradna helyezésük, de normális körtávolságok lennének és lehetne harcolni.

Ati 07-31-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by Never (Post 113571)
Ati utolsó anarchhal kapcsolatos mondataiból azt lehet kikövetkeztetni,hogy nem mostanában lesz bármiféle pozitív változtatás anarchban,szal sztem ez felejtős téma.

Az az adott témára vonatkozott (ha jól sejtem, akkor a klánszintre gondolsz, az volt az, amit elég sokáig pőakolgattam félre, hogy hátha, de aztán nagyon betett az a hozzáállás, amit láttam).

Van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan megjelennek a giga-országok tulajdonosai, és ez a téma is átcsap személyeskedésbe, és egymás anyázásába.

Ameddig nem így van, addig halljuk.

Arden 07-31-2007 10:22

nem hiszem,hogy az alapötlet,amit Jack kitalált,akármiben is zavarná az Ati által gigaori-tulajoknak nevezett csoportot :)

Ati 07-31-2007 10:28

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 113648)
nem hiszem,hogy az alapötlet,amit Jack kitalált,akármiben is zavarná az Ati által gigaori-tulajoknak nevezett csoportot :)

Az alap ötlet egyáltalán nem szimpatikus. 2 hetente számoljuk újra, hogy kinek hány hektár kell? Azt hiszem, hogy a Hódító van olyan állapotban, hogy félmegoldásokat, és foltozgatásokat, amiket azután újra és újra át kell gondolni, felesleges betenni. Egy végleges megoldás kell. Figyelembevéve az aktuális játékosszokásokat, ami sajnálatos módon az anarch felsőbb szintjein az, hogy "nehogy megtámadjatok, mert akkor nem termelek a piacra, bleeeeee".

Ha ugyanaz a rendszer lenne, mint normálban, akkor nem egy emberen múlna, hogy a csoport piaca milyen, nem ő uralná a piacot, és nem az ő kénye-kedve szerinti országokat lehetne csak megtámadni, hiszen egymaga nem láthatná el az egész csoportot, így mindenki más is tartana termelőket és/vagy önellátó lenne.

jack herrer 07-31-2007 10:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113619)
mert ez volt az igény részetekről, hogy had legyenek ott akkora országok, amekkorát csak akartok, és ne kelljen fellépni vagy fordulni. Ez tehát a ti konkrét kérésetek volt, hogy így működjön, mert ez így az igazi, és így a jó.

ő nemtom ez kinek a kerese lehetett?
biztos hulláé aki mar abbahagyta a jatekot es kesobb 200k huf ert eladta az orszagait ahelyett hogy be melyszabizott volna hogy segitsen azokon akiket megszivatott
es inkabb eladta az orszagait bena jaccani nem tudo jatekosoknak
tiszta vicc amugy ami az anarchban folyik
segitunk elcseszni a szintet a jatekosoknak de rendbehozni mar semmit nem akarunk csak bezsebeljuk a vipeket szolgaltatast meg nem nyujtunk erte
es csak belekotunk egy két reszletbe
a temanyito keresekkel ugyan meg minek foglalkozzunk:)
kosz ati igazan kedves vagy:)
igazandibol ez nem fenyegetozes hogy torlom a 3askam stb hanem csak az elkeseredetseg beszel belolem:)
lehet hogy te nem akarsz foglalkozni evvel a problemaval de igenis megoldas kene
mert nem 1 jol fizető sokoris jatekos abbahagyta mar az anarchot
a szigoritasok ota az elvezhetetlen jatek miatt
ez nem tom kinek jo de igy biztos nem jon lessz anyi bevetel a vipekbol amenyi esetleg lehetne

jack herrer 07-31-2007 10:33

en egy egyszeru megoldast probaltam kitalalni nem vok programozo matematikus sajna :)
ez eccerunek tunt:)
de barmilyen megoldas erdekelne minket csak tortenjen mar valami:)

Ati 07-31-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113652)
mert nem 1 jol fizető sokoris jatekos abbahagyta mar az anarchot

Én biztos vagyok benne, hogy marha unalmas úgy játszani, hogy semmi más dolgom, mint azt figyelni, hogy megtámad-e valaki, és ha igen, akkor elkezdek fenyegetőzni a fórumon.

Vagyis "játszani", ez a kifejezés erős túlzás. Mindenesetre az anarchban ez megy.

Mit lehetne csinálni? Hát például lehetne JÁTSZANI ugye, mert mennyiből állna összefogni és együttes erővel leverni az ilyen országokat? Ha már anarchról beszélünk. Ahhoz mást is kéne csinálni, minthogy várom, hogy valaki ellásson nyersanyagokkal és katonával. És ha az a valaki befenyeget, hogy nem lesz több kő a piacon, akkor szépen visszavonulni, mert jajj, én magam nem tudok követ szerezni.

Arden 07-31-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113650)
Az alap ötlet egyáltalán nem szimpatikus. 2 hetente számoljuk újra, hogy kinek hány hektár kell?

lehet h én vagyok értetlen, de mit számoljunk újra 2 hetente?
Jack ötlete az volt,h x hekihez legyen kötve a kék számosok topja.
úgy érzem,h ezt nem kellene hetente újraszámolni,mert adott hekik lennének,ami felett telne a topkör.
mivel fedezni már nagy hekin nem lehet,ezért nagyságrendekkel nem fog változni a csoport nagyobb orijainak hektárszáma,úgyhogy ki lehetne számolni/megadni egy hekiszámot kék számonként.
sztem.

Arden 07-31-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113659)
Én biztos vagyok benne, hogy marha unalmas úgy játszani, hogy semmi más dolgom, mint azt figyelni, hogy megtámad-e valaki, és ha igen, akkor elkezdek fenyegetőzni a fórumon.

Vagyis "játszani", ez a kifejezés erős túlzás. Mindenesetre az anarchban ez megy.

Mit lehetne csinálni? Hát például lehetne JÁTSZANI ugye, mert mennyiből állna összefogni és együttes erővel leverni az ilyen országokat? Ha már anarchról beszélünk. Ahhoz mást is kéne csinálni, minthogy várom, hogy valaki ellásson nyersanyagokkal és katonával. És ha az a valaki befenyeget, hogy nem lesz több kő a piacon, akkor szépen visszavonulni, mert jajj, én magam nem tudok követ szerezni.

Ati,miért kell 1-1 kiragadott példából általánosítani az anarchra vonatkozólag? ...
láttál te valaha is egy normálisabb, több orival rendelkező, játszani tudó anarchost is sírni a fórumon?

Ati 07-31-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 113660)
lehet h én vagyok értetlen, de mit számoljunk újra 2 hetente?
Jack ötlete az volt,h x hekihez legyen kötve a kék számosok topja.
úgy érzem,h ezt nem kellene hetente újraszámolni,mert adott hekik lennének,ami felett telne a topkör.
mivel fedezni már nagy hekin nem lehet,ezért nagyságrendekkel nem fog változni a csoport nagyobb orijainak hektárszáma,úgyhogy ki lehetne számolni/megadni egy hekiszámot kék számonként.
sztem.

Sokkal egyszerűbb és főleg következetesebb (ha már ugyanarról a játékról beszélünk) megoldásnak tartanám a normál csoportban megszokott "morálromlás" anarchra kiterjesztését. Egyből nem lennének csoportokat uraló giga-országok, és a forduláshoz se 30ezer hektár kellene, hanem teszemazt 3ezer.

jack herrer 07-31-2007 10:42

ati ne viccelj mar 1700hekirol fellepve hogy a francba verje le valaki azokat az orszagokat akiket 15-20k hekin leptek fol a Dbe es 15k hekin van X ujrajuk:)
ha jobban belegondolsz ez evekig eltartana
anyi idot meg sztem senki nem akar belefeccolni mert lehet hogy anyira nem megalomanias mint azok akik folmasztak oda es a max haz 65535 miatt 400k hekiken 16% hazakkal benaznak meg hulyere termelik magukat a semmire

Ati 07-31-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 113661)
Ati,miért kell 1-1 kiragadott példából általánosítani az anarchra vonatkozólag? ...
láttál te valaha is egy normálisabb, több orival rendelkező, játszani tudó anarchost is sírni a fórumon?

Nem tisztem eldönteni, hogy ki számít "játszani tudó" anarchosnak, ezért nem tudom megmondani, hogy ilyet láttam-e. Ha nem ír sose fórumra, akkor nem láttam. Ha ír, akkor az 5. anarch szintet leszámítva most nyáron csak ilyet láttam eddig. És ezen az, hogy 30ezer hektárig kell elmenni a D-ben, semmit nem fog változtatni. Ettől ugyanúgy megmaradnak a piacokat uraló giga-országok a lenti szinteken, és ugyanúgy megy tovább a zsarolás, hogy ha megtámadsz, akkor nem adok gabonát.

jack herrer 07-31-2007 10:45

az orkjaim meg 60-64% barakokkal rohangalnak az y-ban ugyhogy sztem eleg rosz embernek veted a szemere hogy jaccani es nem tamagicsizni kéne:D

Ati 07-31-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113663)
ha jobban belegondolsz ez evekig eltartana

Szerinted anarchon kívül, ahol csak egy országod lehet, mennyi ideig tart leverni a top klánt? Oké, ez csak feltételezés, inkább úgy kérdezem, hogy akik a régi topklánt leverték (és nem csak megörökölték az első helyet), azok szerinted mennyi ideig készültek erre rá?

Ha nekik, ott a normál játékban, évekig tart, akkor az anarchban, ahol ráadásul saját magadat tudod tápolni a több országgal, miért kellene ezt lerövödíteni?

Én továbbra is amondó vagyok, hogy nem normális dolog, hogy 28millió értékű országok mászkálnak anarchban. Olyan országok, amik amint csatára kerülne a sor, teljesen életképtelenné válnának. Csakhát nem kerül csatára a sor, mert lentebbi, életképes országokkal elállják mindenki útját.

jack herrer 07-31-2007 10:55

meg mondjuk meg lehetne vegre oldani azt is hogy ne csak a nem vip oöraszagok tudjanak elmenni melyszabira :)
mert az is segithetne a topkorok eleresehez a Dben
azt meg nem igazan tartom jo megoldasnak hogy 1800kor utan lazongjanak az emberek mert vaakinek termelnie is kell :)
kulomben ures lesz minden piac mint ahog regen volt es neked kene egysegeket meg nyersit pakolnod hogy jaccani lehessen:)
meg az is durva lenne hogy valaki folment 100k hekire aztan soha nem tudna szabizni mert leesne az orija csomo hekiket
ez megint sok jatekost elkedvetlenitene:)
meg telleg nem ertem ezt a hekifuggo fordulast miert lenne olyan nehez beallitani?
az en verziom egy nem kidoldozott otlet
viszont ha csiszolgatnal rajta picit az vegleges megoldast jelenthetne a kek szamosok problemajara:)

Never 07-31-2007 10:57

Én pl. mostanában jáccom D-ben,és ütök,ha van kit,de eddig még nem fenyegetett meg senki,hogy nem lesz kaja a piacon,ha folytatom :)
1 zöldet kaptam,hogy "látom,nem akarsz feljebbmenni",de az ilyenre mindig csak visszanevetek,nem hiszem,hogy komolyan foglalkozni kell ezekkel.
Amúgy Y-os fórumon kívül sosem nézem a többit,szóval nem tudom,mik mennek.Néha néztem M-et,voltak érdekes dolgok :)

jack herrer 07-31-2007 11:01

en nem leroviditeni akarom csak legalabb ha odamegy valaki rengeteg tartalekkal az azert meg kene tudja csinalni a forditast:)
topklanok igy meg ugy sztem nincs tobbszaz millio tekercsuk nekik sem
es abbol a Dbe meg ok sem tudnanak megforditani belöle 1 db szamos orit sem
meg pont ez a problemam ati hogy 6 ev munkaja es gyujtogetese xart sem er a fedezesi es fordulasi szabalyok bevezetese utan:(((((
en sem ma kezdtem gyujtogetni :)
van ugyananyi meg sokkal tobb melom is benne mint az akarmikori topklanok akarmelyik tagjanak!!!

Ati 07-31-2007 11:03

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113674)
meg mondjuk meg lehetne vegre oldani azt is hogy ne csak a nem vip oöraszagok tudjanak elmenni melyszabira :)

Érdemes olvasni a többi témát is, nemcsak ezt az egyet. Különösen akkor, ha már hivatkoztam rá előző beírásaimban.

(Megjegyzem, hogy a téma más által való megnyittatása érdekes megkerülése volt a fórumszabályoknak, de érdemes lenne azért azt figyelembevenni, hogy MIÉRT is van az, hogy lehetőleg csak olyanok javasoljanak új témát, akik legalább azzal tisztában vannak, hogy mik az AKTUÁLIS témák. :-/)

Quote:

azt meg nem igazan tartom jo megoldasnak hogy 1800kor utan lazongjanak az emberek mert vaakinek termelnie is kell :)

Lamaradtam valami módosításról, ami szerint csak 1800 topkör eltöltése után lehet termelni?

Quote:

kulomben ures lesz minden piac mint ahog regen volt es neked kene egysegeket meg nyersit pakolnod hogy jaccani lehessen:)

Egy másik módosításról is lemaradtam, ami szerint anarchban nincs se bánya, se a katonaképzés opció nem működik?

Quote:

meg az is durva lenne hogy valaki folment 100k hekire aztan soha nem tudna szabizni mert leesne az orija csomo hekiket
ez megint sok jatekost elkedvetlenitene:)

Ahogyan az is durva lenne, hogy másnak top15%, top10%-okat kell teljesíteni, nektek pedig nem.

Ati 07-31-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Never (Post 113675)
Amúgy Y-os fórumon kívül sosem nézem a többit,szóval nem tudom,mik mennek.Néha néztem M-et,voltak érdekes dolgok :)

Y-on ezt még nem tapasztaltam. Negyedik és harmadik szinten rendszeres.

Chris 07-31-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113679)
Ahogyan az is durva lenne, hogy másnak top15%, top10%-okat kell teljesíteni, nektek pedig nem.

Ha már annyi eltérés van a normál és az anarch között (pl: a 90 nap, stb) ez az egy miért nem fér bele?

Ati 07-31-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113682)
Ha már annyi eltérés van a normál és az anarch között (pl: a 90 nap, stb) ez az egy miért nem fér bele?

A D-ben nincs 90 napos korlát.

Chris 07-31-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113683)
A D-ben nincs 90 napos korlát.

Az csak egy példa volt (a 90 nap lentebbi szinteken van, csak a két játék rész eltérésire szerettem volna rávilágítani, ezek szerint sikertelenül... :rolleyes: :(), ettől függetlenül továbbra is érdekelne, miért nem fér el ez az eltérés a többi mellett. Előre is köszi a választ!

Ati 07-31-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113684)
Az csak egy példa volt (a 90 nap lentebbi szinteken van, csak a két játék rész eltérésire szerettem volna rávilágítani, ezek szerint sikertelenül... :rolleyes: :(), ettől függetlenül továbbra is érdekelne, miért nem fér el ez az eltérés a többi mellett. Előre is köszi a választ!

Én már most is úgy érzem, hogy túl sok az eltérés, és ha ezeken bármit változtatunk, akkor az max ezek csökkentése. Gondolok itt például a morláromlás bevezetésére, ami ezt a problémát pillanatok alatt megoldaná. De tisztában vagyok azzal is, hogy ez a változás ellenkezne a nagy országok érdekeivel. Ahogy a mostani rendszer ellenkezik a fordulni vágyók érdekeivel.

Azt nonszensznek tartom, hogy szélsőséges esetben a top90%-ról egy 10 személyiséges ország fordulhasson. Adott esetben sokkal könnyebben, mint egy egyszemélyes, akinek a top30%-ot kell teljesíteni.

jack herrer 07-31-2007 11:19

latom megint csak a kotozkodes megy :)
es probalod ott kiforgatni a szavaimat ahol lehet:)
arden nyitotta meg a temat mert msn beszelbettunk eppen es megkertem hogy segitsen picit mert ez kozos problemank:)
ezzel nem ertem mi a gond megint?
de inkabb megyek is mert nem akarom tonretenni az idegrendszerem egy lye jatek miatt...
meg kitiltatni sem akarom magam:)
probalom visszafogni magam nem durvan fogalmazni es te max az adrenalinszintem kuldod fol az egekbe:D

VérGyöngyTyúk Z 07-31-2007 11:19

Végigolvastam. Érdekes volt. Főleg az hogy valaki nem is tudja eldönteni a jelek szerint mit akar. (a teljesség igénye nélkül pl Jack is elég furán fogalmaz-ír néha, az előzőekkel ellentétes értelműeket. De ez nem csak rá vonatkozik, de nála szembeszökően )

Életbeindítás durván az anarch 2/D-ben:
Áthozni a D-be az 1/A klánszabis rendszerét orikra vonatkozva és a sokáig nem ránézett (nem lép be gazda 2 hétig asszem?) ori sem kap automatikus védelmet.

Vagyis: ha sokat játszol akkor sok szabid lesz (nemtom hogy vagy A-ban de pl 10 játékban töltött kör után kapsz +1 kör szabiidőt), Vipes ha szabira megy akkor maradhat azon túl is, de akkor körönként -1 vipkör ugrik. Nincs 72 óra szabi minimum, hanem amennyid van, de "önként" belépni (ha még nem jártak le a szabiköreid,) csak a 72-ik után tudsz. Vagyis nézdd meg mielőtt elmész.

Hogy miért? Mert messze nem annyi ori van D-ben mint amennyi most látszik. Rengeteg a mélyszabis.
Ha viszont valaki rá van kényszerítve arra, hogy vagy játszik vagy szétkapják, akkor választhat. Lehet felvinni pusztán létszámnak is az orikat (már ha átjut a 3-on) és biztos lehet benne mindenki, hogy előbb utóbb az is lefordul a székről aki 2-300 orit próbál irányítani és akkor mehet a roham.

De nem kellene ígyattól tartani ami most van, hogy a legtöbb helyen 10-15 körre van az első nem szabis ori. (és az is saját, vagy ismié. De van olyan rész ahol 100 feletti kört kellene ugrani az első nem szabis orihoz.)

Jahh mégegy dolog, mert úgyis tudják sokan. Igen van gigaorim 3 törpe és termelnek ezerrel amit tudnak és felfedeznek azóta is, hogy 300k kati felett van egy heki. Rakok a piacra igen. Napi 50-60 milla nyersit (gabi 45-50 milla) és elfogy. És nem egybe tételekben általában.
De tudjátok veszik az ojan harciorik ahol nagyítóval sem lelsz bányát csak barakot, házat meg pár kör gabonához elég raktárat és ennek ellenére esze ágában sincs ütni senkit. Még magát sem. pedig ugyi arra is lehetőség van nem?
Én lebontottam Arden és mások kedvéért egy toppos orim, hogy tudjon földet vinni mert segítséget kért. Kapott.
Mindegy nem hergelem tovább a kedélyeket, lehet cincálni a szabis ötletet is. De gondolom a legtöbb éhezős harcis rendesen ellene lesz, mert lehet, hogy tanyákat kell építeniük?

Chris 07-31-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113686)
Azt nonszensznek tartom, hogy szélsőséges esetben a top90%-ról egy 10 személyiséges ország fordulhasson. Adott esetben sokkal könnyebben, mint egy egyszemélyes, akinek a top30%-ot kell teljesíteni.

A top 10-15% és a top 90% között azért van még néhány szám. Lehet, hogy van olyan kompromisszumos százalék (top 30%?), ami elfogadható lenne (természetesen nem az lenne cél, hogy kis számmal könnyebb legyen fordulni, mint kis szám nélkül).

jack herrer 07-31-2007 11:24

[quote=Ati;113679]Érdemes olvasni a többi témát is, nemcsak ezt az egyet. Különösen akkor, ha már hivatkoztam rá előző beírásaimban.
QUOTE]

nem tudom de szerintem ha engem ez erdekel csak akkor nem ertem miert kene masik temakban 20ezer oldalt elovasgatnom:)
bocsesz de erre nincs idom sajna:)

Ati 07-31-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Never (Post 113675)
Én pl. mostanában jáccom D-ben,és ütök,ha van kit,de eddig még nem fenyegetett meg senki,hogy nem lesz kaja a piacon,ha folytatom :)

Ez most úgy látom kijött ide erre a fórumra. "Abbahagyom a játékot az összes országommal, ha nem lesz azonnal változás." Mindezt ugye annak fényében, hogy kifejezetten az anarchosok kérésére lett eltörölve a morálromlás. Kifejezetten az anarchosok kérésére lett eltörölve a D-ben a 90 nap, hogy had lehessen hatalmas országokat felépíteni.

Elhiszem, hogy ezek egyike sem a mostani témát felvető ember ötlete volt, hiszen most is más segítsége kellett ahhoz, hogy elindulhasson ez a téma, ebből is látszik, hogy nincs tisztában azzal, hogy mi megy itt a fórumon. Hatalmas ötletként van felvetve olyan téma is, ami egyébként már rég a megfontolás alatt állók között van, és kismillió helyen írtam, hogy ezügyben változás lesz, de mivel a saját témáján kívül semmi mást nem olvas, ezért erről se tud. Nem véletlen, hogy nem indíthatott volna saját maga témát.

Én azt kérném továbbra is, hogy mielőtt valaki hatalmas korszakalkotó ötlettel áll elő, vegye a fáradságot, és olvassa el a fórumot, olvassa el, hogy mi miért van. És akkor talán az is kiderül, hogy a mostani helyzet nem poénból van, hanem azért, mert ti harcoltátok ki, hogy ez így legyen.

Ati 07-31-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 113689)
Áthozni a D-be az 1/A klánszabis rendszerét orikra vonatkozva és a sokáig nem ránézett (nem lép be gazda 2 hétig asszem?) ori sem kap automatikus védelmet.

Felesleges a szabi rendszerének változtatásán gondolkozni, amikor a szabadság rendszere a következő módosításokkal változni fog.

Ati 07-31-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 113691)
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113679)
Érdemes olvasni a többi témát is, nemcsak ezt az egyet. Különösen akkor, ha már hivatkoztam rá előző beírásaimban.

nem tudom de szerintem ha engem ez erdekel csak akkor nem ertem miert kene masik temakban 20ezer oldalt elovasgatnom:)
bocsesz de erre nincs idom sajna:)

Ez esetben nem véletlen nem indíthattál volna témát. Bocs, de elvárom, hogy aki hatalmas, korszakalkotó ötlettel akar előállni, az legalább arra vegye a fáradságot, hogy elolvassa, hogy mi folyik épp most a háttérben.

Ati 07-31-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 113690)
A top 10-15% és a top 90% között azért van még néhány szám. Lehet, hogy van olyan kompromisszumos százalék (top 30%?), ami elfogadható lenne (természetesen nem az lenne cél, hogy kis számmal könnyebb legyen fordulni, mint kis szám nélkül).

Fix földértékekről beszélünk, miközben a top arányok folyamatosan változnak. Mi különbség van a D és az M között? Oda most még ne vezessük ezt be, mert ott még a témanyitónak nincs országa. Majd amint az Y-ból nem tod fellépni, akkor azonnal és rögtön az Y-t is változtassuk meg. Aztán az M jön majd, amikor onnan se tud fellépni.

Nem véletlenül van a legtöbb esetben százalékos arány megadva az elérendő helyezéshez.

Ha változtatunk, akkor az anarch rendbeszedése érdekében nem foltozgatásokra van szükség -- annak függvényében, hogy egy a játék abbahagyásával fenyegető ember épp hol akadt el --, hanem arra, hogy a gigaországok életete sokkal nehezebb legyen, és ne érje meg tartani őket. Így a fordulás is mindenki számára sokkal egyszerűbbé válna.

jack herrer 07-31-2007 11:42

nem tudom de en ugy vagyok vele hogy 6 ev jatektapasztalat eleg ahoz hogy hozzaszolhassak a forumtemak akarmelyikehez:)
majd ha nagyon idegesitellek elveszed az irasjogomat esugyse fogok tobbet tudni irni:D
amugy en nem veszekedni akartam es ha valakinek beszelek rola hogy ez meg az a tema akkor odamasolom
hogy a gyengebbek mint en is ertsuk hogy pl errol a temarol beszeltem
Queosia / Hodito forum > Hungarian forum / Magyar nyelvű fórum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések > Ötlet a 2/D-s kék számos fordulásához!

nem tom miert kell elvarni mastol hogy napi 8orat kulsőforumoljon es tobbezer oldalt elolvasson mielott barmihez hozzaszol:)
szoval ha masik temat emlitesz szepenkerlek azt is ird oda hogy melyikrol beszelsz:)
koszi:)

All times are GMT +1. The time now is 19:46.