![]() |
Quote:
|
A 2/D-t az tudnád rendbe tenni ha a sok megalomániás homi lefordítaná a giga oriját. Mikor van jön egy ilyen d-t érintő topic, mindig jönnek a giga ori tulajok és sírnak, ahelyet hogy leforgatnák az országokat.
|
Quote:
Szóval az első kérdésem rögtön ez: ha fordulni akar valaki, akkor miért nem támad mondjuk legalább egyet azon a szinten? Vagy kettőt, és akkor máris beindulna a játék, és nem arról szólna a szint, hogy békésen termelget mindenki? Ne értsd félre, ezt most nem ironikusan kérdezem, hanem teljesen komolyan. Mert kívülálló számára, a fórumot olvasva, csak ez folyik ott, semmi más. Nincs csata, mert amint valaki csatát mer kezdeni, fórumos fenyegetések kezdődnek, esetleg hatalmas anyázások. |
Quote:
Tehát ez a "Ha X tovább játszik, én soha többet nem fizetek egyetlen vipet sem, úgyhogy azonnal töröld X-et, mert meg mert támadni." hozzáállás. Nem sarkítás, ez egész konkrét példa volt az utóbbi pár hétből. Nem "játszom, és jól megbosszulom, amiért meg mert támadni", hanem "többet nem játszom, ha ő is játszik, azonnal töröld". Meg "Ki merte megvenni a tekercseimet? Többet nem termelek semmit a piacra!", és hasonlók. Ez játék? Most őszintén. Első körben egy szemléletváltás kellene, hogy JÁTÉK legyen, és ne csak egy nagy hely, ahol anyázzátok egymást különböző vélt vagy valós sérelmek miatt. Mit érsz el a fordulással? Lent fejlődsz tovább békésen? Sok kis kék sorszámos országgal fog lent menni a békés együttélés, és amint valaki támadni mer, akkor... szabi és fenyegetőzés, hogy nem lesz több piac? Ez mire jó? |
Quote:
Szép csendben megjegyzem, hogy szerintem az egész probléma megoldásához az kellene, hogy az emberek belátóbbak legyenek, és megértőbbek, ne akarják a saját "javuk" végett tönkretenni mások játékát. Biztosan lehet ezt külső erővel is szabályozni, vagy kényszeríteni az embereket, de önkéntes alapon könnyebben menne, és "fájdalommnetesebben". Szerintem. |
Quote:
|
Quote:
Valójában egy nagyon egyszerű megoldással rendbe lehetne szedni mindent akkor is, ha nem akar senki harcolni, és ez pedig a normálban megszokott max hektár feletti szabis szankció és a későbbiekben bevezetésre kerülő morálromlás melletti erősödő gyújtogatás, miegyéb (ez mg megbeszélés alatt). Alapból ezek az anarchra nem vonatkoznak, mert ez volt az igény részetekről, hogy had legyenek ott akkora országok, amekkorát csak akartok, és ne kelljen fellépni vagy fordulni. Ez tehát a ti konkrét kérésetek volt, hogy így működjön, mert ez így az igazi, és így a jó. |
egy apró kiegészítés azoknak, akik azt mondják h nem harcolunk anarchban, hanem fel akarjuk tamagocsizni magunkat a fordulási szintig.
ÚjKyria (#141203) [2/D] Föld: 54.577 hektár Felfedezési arány 4,04% aki akar fordulni, az igenis ütni fog, nem csak fedezni, azonban még így sem lehet nagyobb kék számmal fordulni, ezért keresünk megoldást. |
Így kívülről támadt egy ötletem. Leírom, hátha jó. A 2D óriás orijai még az olcsó felfedezés időszakában jöttek létre. Ma már ekkora orikat aligha lehet csinálni. Ezért az oriméreteket kéne csökkenteni. Például minden ori egyszeri alkalommal tizedére csökkenne. A tized csak példa, a pontlista elemzésével lehetne megtalálni a jó arányt. Így nem lennének fordulásra kényszerítve a legnagyobb orik sem, megmaradna helyezésük, de normális körtávolságok lennének és lehetne harcolni.
|
Quote:
Van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan megjelennek a giga-országok tulajdonosai, és ez a téma is átcsap személyeskedésbe, és egymás anyázásába. Ameddig nem így van, addig halljuk. |
nem hiszem,hogy az alapötlet,amit Jack kitalált,akármiben is zavarná az Ati által gigaori-tulajoknak nevezett csoportot :)
|
Quote:
Ha ugyanaz a rendszer lenne, mint normálban, akkor nem egy emberen múlna, hogy a csoport piaca milyen, nem ő uralná a piacot, és nem az ő kénye-kedve szerinti országokat lehetne csak megtámadni, hiszen egymaga nem láthatná el az egész csoportot, így mindenki más is tartana termelőket és/vagy önellátó lenne. |
Quote:
biztos hulláé aki mar abbahagyta a jatekot es kesobb 200k huf ert eladta az orszagait ahelyett hogy be melyszabizott volna hogy segitsen azokon akiket megszivatott es inkabb eladta az orszagait bena jaccani nem tudo jatekosoknak tiszta vicc amugy ami az anarchban folyik segitunk elcseszni a szintet a jatekosoknak de rendbehozni mar semmit nem akarunk csak bezsebeljuk a vipeket szolgaltatast meg nem nyujtunk erte es csak belekotunk egy két reszletbe a temanyito keresekkel ugyan meg minek foglalkozzunk:) kosz ati igazan kedves vagy:) igazandibol ez nem fenyegetozes hogy torlom a 3askam stb hanem csak az elkeseredetseg beszel belolem:) lehet hogy te nem akarsz foglalkozni evvel a problemaval de igenis megoldas kene mert nem 1 jol fizető sokoris jatekos abbahagyta mar az anarchot a szigoritasok ota az elvezhetetlen jatek miatt ez nem tom kinek jo de igy biztos nem jon lessz anyi bevetel a vipekbol amenyi esetleg lehetne |
en egy egyszeru megoldast probaltam kitalalni nem vok programozo matematikus sajna :)
ez eccerunek tunt:) de barmilyen megoldas erdekelne minket csak tortenjen mar valami:) |
Quote:
Vagyis "játszani", ez a kifejezés erős túlzás. Mindenesetre az anarchban ez megy. Mit lehetne csinálni? Hát például lehetne JÁTSZANI ugye, mert mennyiből állna összefogni és együttes erővel leverni az ilyen országokat? Ha már anarchról beszélünk. Ahhoz mást is kéne csinálni, minthogy várom, hogy valaki ellásson nyersanyagokkal és katonával. És ha az a valaki befenyeget, hogy nem lesz több kő a piacon, akkor szépen visszavonulni, mert jajj, én magam nem tudok követ szerezni. |
Quote:
Jack ötlete az volt,h x hekihez legyen kötve a kék számosok topja. úgy érzem,h ezt nem kellene hetente újraszámolni,mert adott hekik lennének,ami felett telne a topkör. mivel fedezni már nagy hekin nem lehet,ezért nagyságrendekkel nem fog változni a csoport nagyobb orijainak hektárszáma,úgyhogy ki lehetne számolni/megadni egy hekiszámot kék számonként. sztem. |
Quote:
láttál te valaha is egy normálisabb, több orival rendelkező, játszani tudó anarchost is sírni a fórumon? |
Quote:
|
ati ne viccelj mar 1700hekirol fellepve hogy a francba verje le valaki azokat az orszagokat akiket 15-20k hekin leptek fol a Dbe es 15k hekin van X ujrajuk:)
ha jobban belegondolsz ez evekig eltartana anyi idot meg sztem senki nem akar belefeccolni mert lehet hogy anyira nem megalomanias mint azok akik folmasztak oda es a max haz 65535 miatt 400k hekiken 16% hazakkal benaznak meg hulyere termelik magukat a semmire |
Quote:
|
az orkjaim meg 60-64% barakokkal rohangalnak az y-ban ugyhogy sztem eleg rosz embernek veted a szemere hogy jaccani es nem tamagicsizni kéne:D
|
Quote:
Ha nekik, ott a normál játékban, évekig tart, akkor az anarchban, ahol ráadásul saját magadat tudod tápolni a több országgal, miért kellene ezt lerövödíteni? Én továbbra is amondó vagyok, hogy nem normális dolog, hogy 28millió értékű országok mászkálnak anarchban. Olyan országok, amik amint csatára kerülne a sor, teljesen életképtelenné válnának. Csakhát nem kerül csatára a sor, mert lentebbi, életképes országokkal elállják mindenki útját. |
meg mondjuk meg lehetne vegre oldani azt is hogy ne csak a nem vip oöraszagok tudjanak elmenni melyszabira :)
mert az is segithetne a topkorok eleresehez a Dben azt meg nem igazan tartom jo megoldasnak hogy 1800kor utan lazongjanak az emberek mert vaakinek termelnie is kell :) kulomben ures lesz minden piac mint ahog regen volt es neked kene egysegeket meg nyersit pakolnod hogy jaccani lehessen:) meg az is durva lenne hogy valaki folment 100k hekire aztan soha nem tudna szabizni mert leesne az orija csomo hekiket ez megint sok jatekost elkedvetlenitene:) meg telleg nem ertem ezt a hekifuggo fordulast miert lenne olyan nehez beallitani? az en verziom egy nem kidoldozott otlet viszont ha csiszolgatnal rajta picit az vegleges megoldast jelenthetne a kek szamosok problemajara:) |
Én pl. mostanában jáccom D-ben,és ütök,ha van kit,de eddig még nem fenyegetett meg senki,hogy nem lesz kaja a piacon,ha folytatom :)
1 zöldet kaptam,hogy "látom,nem akarsz feljebbmenni",de az ilyenre mindig csak visszanevetek,nem hiszem,hogy komolyan foglalkozni kell ezekkel. Amúgy Y-os fórumon kívül sosem nézem a többit,szóval nem tudom,mik mennek.Néha néztem M-et,voltak érdekes dolgok :) |
en nem leroviditeni akarom csak legalabb ha odamegy valaki rengeteg tartalekkal az azert meg kene tudja csinalni a forditast:)
topklanok igy meg ugy sztem nincs tobbszaz millio tekercsuk nekik sem es abbol a Dbe meg ok sem tudnanak megforditani belöle 1 db szamos orit sem meg pont ez a problemam ati hogy 6 ev munkaja es gyujtogetese xart sem er a fedezesi es fordulasi szabalyok bevezetese utan:((((( en sem ma kezdtem gyujtogetni :) van ugyananyi meg sokkal tobb melom is benne mint az akarmikori topklanok akarmelyik tagjanak!!! |
Quote:
(Megjegyzem, hogy a téma más által való megnyittatása érdekes megkerülése volt a fórumszabályoknak, de érdemes lenne azért azt figyelembevenni, hogy MIÉRT is van az, hogy lehetőleg csak olyanok javasoljanak új témát, akik legalább azzal tisztában vannak, hogy mik az AKTUÁLIS témák. :-/) Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Azt nonszensznek tartom, hogy szélsőséges esetben a top90%-ról egy 10 személyiséges ország fordulhasson. Adott esetben sokkal könnyebben, mint egy egyszemélyes, akinek a top30%-ot kell teljesíteni. |
latom megint csak a kotozkodes megy :)
es probalod ott kiforgatni a szavaimat ahol lehet:) arden nyitotta meg a temat mert msn beszelbettunk eppen es megkertem hogy segitsen picit mert ez kozos problemank:) ezzel nem ertem mi a gond megint? de inkabb megyek is mert nem akarom tonretenni az idegrendszerem egy lye jatek miatt... meg kitiltatni sem akarom magam:) probalom visszafogni magam nem durvan fogalmazni es te max az adrenalinszintem kuldod fol az egekbe:D |
Végigolvastam. Érdekes volt. Főleg az hogy valaki nem is tudja eldönteni a jelek szerint mit akar. (a teljesség igénye nélkül pl Jack is elég furán fogalmaz-ír néha, az előzőekkel ellentétes értelműeket. De ez nem csak rá vonatkozik, de nála szembeszökően )
Életbeindítás durván az anarch 2/D-ben: Áthozni a D-be az 1/A klánszabis rendszerét orikra vonatkozva és a sokáig nem ránézett (nem lép be gazda 2 hétig asszem?) ori sem kap automatikus védelmet. Vagyis: ha sokat játszol akkor sok szabid lesz (nemtom hogy vagy A-ban de pl 10 játékban töltött kör után kapsz +1 kör szabiidőt), Vipes ha szabira megy akkor maradhat azon túl is, de akkor körönként -1 vipkör ugrik. Nincs 72 óra szabi minimum, hanem amennyid van, de "önként" belépni (ha még nem jártak le a szabiköreid,) csak a 72-ik után tudsz. Vagyis nézdd meg mielőtt elmész. Hogy miért? Mert messze nem annyi ori van D-ben mint amennyi most látszik. Rengeteg a mélyszabis. Ha viszont valaki rá van kényszerítve arra, hogy vagy játszik vagy szétkapják, akkor választhat. Lehet felvinni pusztán létszámnak is az orikat (már ha átjut a 3-on) és biztos lehet benne mindenki, hogy előbb utóbb az is lefordul a székről aki 2-300 orit próbál irányítani és akkor mehet a roham. De nem kellene ígyattól tartani ami most van, hogy a legtöbb helyen 10-15 körre van az első nem szabis ori. (és az is saját, vagy ismié. De van olyan rész ahol 100 feletti kört kellene ugrani az első nem szabis orihoz.) Jahh mégegy dolog, mert úgyis tudják sokan. Igen van gigaorim 3 törpe és termelnek ezerrel amit tudnak és felfedeznek azóta is, hogy 300k kati felett van egy heki. Rakok a piacra igen. Napi 50-60 milla nyersit (gabi 45-50 milla) és elfogy. És nem egybe tételekben általában. De tudjátok veszik az ojan harciorik ahol nagyítóval sem lelsz bányát csak barakot, házat meg pár kör gabonához elég raktárat és ennek ellenére esze ágában sincs ütni senkit. Még magát sem. pedig ugyi arra is lehetőség van nem? Én lebontottam Arden és mások kedvéért egy toppos orim, hogy tudjon földet vinni mert segítséget kért. Kapott. Mindegy nem hergelem tovább a kedélyeket, lehet cincálni a szabis ötletet is. De gondolom a legtöbb éhezős harcis rendesen ellene lesz, mert lehet, hogy tanyákat kell építeniük? |
Quote:
|
[quote=Ati;113679]Érdemes olvasni a többi témát is, nemcsak ezt az egyet. Különösen akkor, ha már hivatkoztam rá előző beírásaimban.
QUOTE] nem tudom de szerintem ha engem ez erdekel csak akkor nem ertem miert kene masik temakban 20ezer oldalt elovasgatnom:) bocsesz de erre nincs idom sajna:) |
Quote:
Elhiszem, hogy ezek egyike sem a mostani témát felvető ember ötlete volt, hiszen most is más segítsége kellett ahhoz, hogy elindulhasson ez a téma, ebből is látszik, hogy nincs tisztában azzal, hogy mi megy itt a fórumon. Hatalmas ötletként van felvetve olyan téma is, ami egyébként már rég a megfontolás alatt állók között van, és kismillió helyen írtam, hogy ezügyben változás lesz, de mivel a saját témáján kívül semmi mást nem olvas, ezért erről se tud. Nem véletlen, hogy nem indíthatott volna saját maga témát. Én azt kérném továbbra is, hogy mielőtt valaki hatalmas korszakalkotó ötlettel áll elő, vegye a fáradságot, és olvassa el a fórumot, olvassa el, hogy mi miért van. És akkor talán az is kiderül, hogy a mostani helyzet nem poénból van, hanem azért, mert ti harcoltátok ki, hogy ez így legyen. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem véletlenül van a legtöbb esetben százalékos arány megadva az elérendő helyezéshez. Ha változtatunk, akkor az anarch rendbeszedése érdekében nem foltozgatásokra van szükség -- annak függvényében, hogy egy a játék abbahagyásával fenyegető ember épp hol akadt el --, hanem arra, hogy a gigaországok életete sokkal nehezebb legyen, és ne érje meg tartani őket. Így a fordulás is mindenki számára sokkal egyszerűbbé válna. |
nem tudom de en ugy vagyok vele hogy 6 ev jatektapasztalat eleg ahoz hogy hozzaszolhassak a forumtemak akarmelyikehez:)
majd ha nagyon idegesitellek elveszed az irasjogomat esugyse fogok tobbet tudni irni:D amugy en nem veszekedni akartam es ha valakinek beszelek rola hogy ez meg az a tema akkor odamasolom hogy a gyengebbek mint en is ertsuk hogy pl errol a temarol beszeltem Queosia / Hodito forum > Hungarian forum / Magyar nyelvű fórum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések > Ötlet a 2/D-s kék számos fordulásához! nem tom miert kell elvarni mastol hogy napi 8orat kulsőforumoljon es tobbezer oldalt elolvasson mielott barmihez hozzaszol:) szoval ha masik temat emlitesz szepenkerlek azt is ird oda hogy melyikrol beszelsz:) koszi:) |
All times are GMT +1. The time now is 19:46. |