![]() |
Quote:
Persze nézhetjük más oldalról is: kötelező, hogy legyen a piacon áru? Nem. Legyél önellátó, és a területed jelentős része legyen bánya, és folyamatosan képezz seregeket. Ezt most nem kell megtenned, mert megteszi helyetted más. Számomra az jön le ebből a kirohanásodból, hogy "úristen, most azonnal változtatni kell a topos rendszeren", hogy észrevetted, hogy más ezt csinálja, és Te valamiért nem tudod ugyanezt megtenni. Miért zavar, hogy más meg tudja? Azért, mert valaki csinál valamit, amit Te nem tudsz, nem kell egyből változtatni rögtön a szabályokon. A szabályok vannak, élni kell velük. Más tud, próbálj meg Te is alkalmazkodni a jelenlegi szabályokhoz. Ne a saját játékstílusodhoz és jelenlegi helyzetedhez akard mindenáron alakítani a szabályokat, és ezzel mások játékát. |
Quote:
viszont ha nem vagy VIP, akkor nem lehet szövetségen belül pénzt küldeni, csak a piaccal ;) |
Itt is jelzem, hogy ez nem a "személyeskedjünk, és offolgassunk, mert az jó" téma, hanem a "fejlesztés".
|
Quote:
Üres 0 0% Ház 2.466 45% 44 Barakk 281 5% 30 Kovácsműhely 230 4% Tanya 460 8% Könyvtár 1.150 21% Raktár 130 2% Fatelep 110 2% Kőbánya 110 2% Fémbánya 80 1% Agyagbánya 110 2% Drágakőbánya 0 0% Őrtorony 0 0% Kocsma 10 0% Templom 253 5% Kórház 0 0% Piac 0 0% Bank 0 0% Gabona 130.000 0 130.000 37.260 Agyag 39.000 13.320 25.680 1.039 Fa 39.000 13.320 25.680 1.039 Kő 39.000 24.600 14.400 1.039 Fém 39.000 39.000 0 756 Fegyver 13.000 0 13.000 690 Drágakő 39.000 0 39.000 0 Pénz: 1.979.033.110 Népesség: 131.365 Étel: 0 Rúna: 25.273.268 Érték: 271.487 igazi termelő ori mi? Amit 2napota legyujtanak azt vissza építem meg osztok lét oszt harre |
Ez az éplista minek ide? Bizonyítani, hogy Arwylnak igaza van?:)
45% házzal, 5% barakkal, 0% kocsmával te azt állítod magadról, hogy játszol? A minap bemásolt pontlista alapján nekem még a gyújtogatás is erősen kétséges, hacsak nem a nép által elkövetett galádságra gondolsz:) |
Quote:
olyan élezett hadisnak nézem, biztos éjjel nappal ütsz vele :D:D |
azon a több mint 3k hekis orin én 750 hekissel átgyalogolok....Szóval nem tudom ki mit csinál azzal az orival, meg hogy hogy jutottál el oda.Meg annyi könytár minek ha nem termelsz?esetleg annyi tekid van hogy annyit kopik vagy mi?Ha igen akkor miért nem rakod ki a piacra?
|
Laziga: megnevezhetsz egy embert itt a fórumon akit megkérek írja le a véleményét errő az épületlistáról. :D
Emberek! Ilyen egy NEM termelő ori, akkor milyen egy termelő? :D:D Laziga tényleg bebizonyítja hogy nem tudok játszani! :D:D:D:D:D |
Quote:
6k az a 3k... ha 3k lenne már rég levertem volna 0 hekire, csak nem érem el. :) |
na ugye hogy leüthető :P Akkor hajrá indulás egységbe az erő még csak szátok van addig kell a szabályokat átirogatni ha elkezdtek játszani már nem. ja hogy sok idő várok mindenkit szerettel. JA igen minek ennyi ház aki tud játszani meg számolni az rájön. Remélem értitek már mire fel mondtam hogy a fele szabály módosítás is sok. Mert még csak magyarázkodtam addig senki nem értette meg. Hogy mikor én feljöttem ide akkor már ott rohadtam lent egy ideje csak mikor volt kiken felmásznom akkor jöttem fell és a lufi orikon meg már nem volt nehéz. De ha senki nem akar feljönni mindenki csak beszél akkor és sem tudok még magasabbra jutni :P
Na meg ütögetni sem :P |
Quote:
|
Quote:
Nem most vettem észre, félre ne érts. Már rég tudom hogy ezt csinálják. Egyenlőre nem is akarok feltörni a csúcsra. Látom a kiskaput 2 féleképp értelmezzük. Akkor mond már meg nekem minek van az 1800 kör utáni jelenlegi morálbüntetés? hmm? Nem azért hogy "serkentse" az orikat lépjenek fel? Ha azt nézem amit írtál magyarul csak dísznek van. Áruból van elég tudom kereslet kínálat, de ha nagy a kínálat akkor is lehet magas az ár ha felverik, de ez más lapra tartozik. Nem nehéz manipulálni a piacot, ehhez tőke kell valameilyen formában. Akkor lássák el ha ennyire akarják a piacot áruval, de ne 5-10 ezer köröket legyenek ott, vagyis lehessenek csak jól nehezítődjön meg a dolguk. És akkor "visszaválaszolok" nem lesz kötelező akkor sem lépni, maradjon ha akar örökké, csak nem fogja megérni. Szerintem így kellene. Amúgy meg nem hiába vannak több helyen ugyanazok rég óta............. Quote:
Ismerem ezt a módszert én is. Szerintem általában nem szövitársak utalnak egymásnak csak ez szépen le van vajazva. Ha meg úgy nézzük lehet semmit se kell tenni az adott orinak és máris milliárdos. |
Így néz ki a feljutás súgó, gondolom ez nem új senkinek sem:
Feljutás A játék egyik lényeges célja, hogy folyamatosan egyre feljebb és feljebb juss a csoportok között, lásd csoportrendszer súgó, így egyre jobb és jobb játékosokkal kerülj össze. Ehhez teljesítened kell bizonyos feltételeket. Arwyl javaslatát támogatom, ez tökéletesen ellehetetlenítené a nagy termelőket, ezáltal kevesebb lenne a csalás a játékban. Quote:
Arra inkább nem térek ki, hogy az 5. szinten lévő 300k értékű országok nem is felkészülni akarnak a következő szintre, inkább felkészíteni másokat úgy, hogy a vagyonukat átruházzák. Nem értem mi a probléma azzal, ha több ezer top kör után nem lesz termelése? Ezzel szintlépésre kényszerül, de ha nem akar, még mindig maradhat, igaz értelme nincs. Pl 5U topjában azt a 3 országot nem lehet elérni, mert 100k érték különbségnél 0 hektár a foglalás. 5. szinten 5-6k hekire feljutni szabályosan nem lehet. Így próbálja meg vki leszedni őket onnan. |
hadd szoljak egy picit hozzá:)))
Fent a topban iszonyatos távolság van egyszerüen nem lehet leszedni, ha valaki mást mond akkor nem ezzel a játékkal játszik. 4. helytől már nem lehet felfedezni és ha a 3. majd 70-80 körre van akkor hogy szedjem le sereggel??? nem kell mentegetőni voltam a 4. helyen:)) egyszerüen semmit se tudtam csinálni, aztán meguntam és felléptem. A másik megjegyzésem:) Nem a topos oriknál van a nyers egy része, nem is értem miért ezzel megy a pedálozás:)) általában lejjeb van az az ori akinél van a nagy mennyiség:)) csak gondoltam megirom hogy ezzel már ne mentegetözön senki se. 1. Hogy leszedni fentről 2. Kell a top mert ök igazgatják a piacot |
Quote:
Azért azt megnézném hogy milyen olcsó is.... amikor a nyersanyag ár hónapok óta a csillagos eget veri egyfolytába egy csoportba hogyhogy épitse vissza |
Nah a topp :)
Tudom hogy énnel nem kezdünk mondatot de pár sör után szabad :)
és mielött bárki szidna végigolvastam mind a 6 oldalt és probálok valamit reagálni tapasztalataim szerint. ÉN szerény személyem szerint valami olyasmi büntit kéne bevezetni hogy 5000 top kör felett(nem kéne a szabis köröket beleszámolni...) körönként egyre töb épület bontodjon le mint a szabisoknál pl: 5000 kör felett körönként egy 5100 felett körönként 2 stb... és nem lehet elszakni a többi a toppot verni akaro oritol mert mondjuk 7k top kör után ugy esne vissza az illetö hogy szintet kéne lépnie... igy nem lesz az hogy fent napi 1-2000 könyvtárral napi 1-2 milliárdot termel valaki folyamatosan... továbbá: és nem kell ahhoz 2-3k heki hogy valaki kézbetartsa a piacot volt má rá példa hogy az 5/u-ban 1000-1100 hekin bediktáltunk 5k-s fegyver 1k-s kö és fa árat és nem is kelett hozzá tul nagy töke... ez után meghalt a katipiac nem volt csak 50k-ért ijj/lo 45kért kati... holott azelött 30kért alif lehetett eladni valamit... továbbá: az 1k hekis piacos példa is mutatja hogy teljesen felesleges megengedni az oriknak hogy 3-4 honapon keresztül ne lépjenek feljebb... összefoglalva: szerintem szükséges a top kordában tartása, és köszönöm mindenkinek aki végigolvasta :) üdv.: Jezs |
Quote:
Tény én megértem hogy májer dolog bármelyik szinten is elsőnek lenni, node mivan tovább??? Én már ha az első 10-be voltam utnam magam és léptem a szintet, mert éveket kellett volna szenvednem hogy szabályosan beelőzzem a nagyvalószínűséggel felettem lévő 4-5 csalót (tisztelet a kivételnek, ha van ilyen) 1-1,5 év alatt ne haragudj Te még az A-ba se jutsz fel :p A témához annyit, hogy 1.-t támogatom! Az extrém termeléssel nem értem mi a gond, menj te is oda, vagy verd le őket , a gond inkább az hogyan juthattak és távolodhattak el így országok szabályosan, és vajon mért nem lehet őket még mindig megközelíteni, ha szabályos játékot feltételezünk? |
Quote:
Nekem ez a javaslat tetszik azzal, hogy 2k top kör után exponenciálisan csökken a termelés 7k körig. 7k top körnél tovább nincs termelés. Azért ez súlyozva kb. 3-3500 kör fullos termelést jelent, ami majdnem fél év normál csoportban. Ez alatt megszedheti magát az aki szabályosan felért oda, és a csökkenő termelési periódusban vagy a végén van ideje átépülni. Akik meg most ott vannak, azoknak biztosítanék egy átmeneti periódust, viszont nem 0-ról indítanám a topköreiket a szabály bevezetésekor, hanem 20%-kát venném a jelenleginek, tehát ha 17k kör óta ott van, akkor már 3400 top körnál tartana a számláló a termeléscsökkenés tekintetében. |
nem vagyok biztos benne hogy a topban termelnek is e vagy csak ott van az ori:))
igy lehet hogy a termelés visszafogása nem hozza meg a kivánt eredményt:)) valami más kénne:)) |
Quote:
|
Quote:
lehet hogy egy bizonyos kör után már egyre növekvő leomlás lenne a célszerü És nem azért hogy tönkretegyem a toposok játékát, de legalább közelebb kerülnének:p mert ahogy nézegettem elég ha 2 naponta benéznek egyszer:) szinte akkora távolságok vannak:) |
én a magam részéről kétféle megoldást támogatnék, a lakosság által történő rombolás mértéke, függjön a moráltól és az időtől (1), és a termelés mértéke csökkenjen az idővel (2)
1. 20% alatti morálnál a lakosság végezzen komoly pusztítást az oriban, ez lehet a tekercsek elégetése, a pénz elrablása, vagy tömeges gyújtogatás, hogy a magasan lévő ori gazdájának komolyan figyelnie kelljen az orijára 2. 10k top kör bőven sok, akkor már ne termeljen semmit az ország |
Bár lehet későn jutott eszembe, de ide egy szavazást be lehetne rakni.
|
Quote:
|
Quote:
De ha nem, hát nem... |
Quote:
Tudom, hogy sokkal egyszerűbb leadni egy szavazatot az "egyéb" rublikára, de egy megbeszélés nem erről szól. |
Quote:
|
Bár már a 4. 5. oldalon leírtam mit gondolok, de elírom még1x:
Bocs a hosszáért, a fele idézet, hogy ne kelljen visszakeresni. Ezeket támogatom: 1. Az idő előrehaladtával egyre jobban romoljon a morál, és a gyújtogatás mértéke is a körönkénti esetleges 1 épületről emelkedjen meg körönként egyre több épület felgyújtására. 2. Ne csak házakat és barakkokat gyújtsanak, hanem minden más épületet is, ami az adott országban van. 3. "extrém alacsony, (25%) alatti morálnál a lázongó civilek kifosztják az államkasszát, minta fosztogatás lenne. (persze rúnát is gabonát is)." - Pl naponta 2-3%-al növekedne a fosztás mennyisége Hogy ne 1800 körnél, hanem 2000-nél kezdődjön el a top miatti morál romlás...hát kibírható az a 200 +kör, 3% körönkénti morálromlást jelent. Nekem mind1, hoyg bekerül-e vagy sem, ha kellesz kibírom. richardka: "A másik megjegyzésem Nem a topos oriknál van a nyers egy része, nem is értem miért ezzel megy a pedálozás) általában lejjeb van az az ori akinél van a nagy mennyiség) csak gondoltam megirom hogy ezzel már ne mentegetözön senki se. 1. Hogy leszedni fentről 2. Kell a top mert ök igazgatják a piacot" Szerintem csak részben van igazad. A topos, főleg a csúcson lévő oriknál van a nyers és a pénz is, sőt igazgatják is a piacot rendesen egyes csoportokban. DE! Ezek a pénzek elkezdenek szépen lefelé vándorolni. Tiszta sci-fi nem? :D Palking: "Sziasztok! Nekem ez a javaslat tetszik azzal, hogy 2k top kör után exponenciálisan csökken a termelés 7k körig. 7k top körnél tovább nincs termelés. Azért ez súlyozva kb. 3-3500 kör fullos termelést jelent, ami majdnem fél év normál csoportban. Ez alatt megszedheti magát az aki szabályosan felért oda, és a csökkenő termelési periódusban vagy a végén van ideje átépülni. Akik meg most ott vannak, azoknak biztosítanék egy átmeneti periódust, viszont nem 0-ról indítanám a topköreiket a szabály bevezetésekor, hanem 20%-kát venném a jelenleginek, tehát ha 17k kör óta ott van, akkor már 3400 top körnál tartana a számláló a termeléscsökkenés tekintetében." 4. Szerintem reális az lenne, ha 3k top körnél csökkenne exponenciálisan a termelés max 5-6k körig. Aztán nuku termelés. Aki már túllépte a 5-6k értéket, annak simán kellene lenni annyi tartaléka, hogy ne aggódjon emiatt. Talán a főoldalon feltűnteni hogy ilyen változás lesz készüljenek fel. A termelés latt én a bányákat, a kovácsműhelyeket és a könyvtárakat értem. És az 1. és 2. pontot ehhez kellene hozzáigazítani, mert akkor valszeg a csúcson lévő orik fokozatosan átépítenék a termelő épjeiket házakká. "Legyen mindenhol minimum föld, ahogy most az A-ban és B-ben van. Ezzel kapcsolatban vannak a legnagyobb aggályaim, hiszen jelenleg a minimum föld nem lehet több, mint a fellépési határ. Ez a módosítás ebben a formában nem érne el semmit. A minimum föld maximum fölé emelése viszont hogy is mondjam csak, elég "érdekesen" nézne ki. " - Szerintem se érne el semmit, és ha a max fölé lenne emelve az abszurd... Amit már előttem is idéztek: Súgó/feljutás: "A játék egyik lényeges célja, hogy folyamatosan egyre feljebb és feljebb juss a csoportok között, lásd csoportrendszer súgó, így egyre jobb és jobb játékosokkal kerülj össze. " |
Nekem egyáltalán nem abszurd, ha a minimum föld a maximum felett van. Ha valaki jóval a maximum felett van, akkor nyilván a minimum föld is a maximum fölé kerül. Miért lenne ez zavaró? A kiírás miatt?
|
Többek között igen azért is de gondolj bele.
Ati 2 dolgot írt: egyik ha minden szintre érvényesül, akkor valszeg 5,4,3-ban a minimum heki a max lenne és így semmi eredmény. Ha a minimum túlmehetne a maxon annak sincs sztem értelme. Ha pl 2-ban felmegy valaki 2400 hekire, akkor 2040 hekinél lenne a minimum, most 5-ben is menjen fel eddig? |
Quote:
|
A sugó szerint:
Quote:
Szerintem elég jól védene a földleadás ellen, ha ezt a szabályt kiterjesztenénk minden szintre. Ebben a szabályban nincsen benne, hogy a minimális föld nem mehet a maximális föld fölé. Csak úgy van értelme kiterjeszteni az alsó szintekre ezt a szabályt, ha a minimális föld a maximálisan felvihető föld fölé mehetne. Egy 5-s szinten lévő 3000 hekin termelő ország feljutási táblázata így nézne ki: Megnevezés---- Követelmény- Teljesítve-- Besorolás játékidő------ 1.000 kör--- 6.000 kör--- MEGFELEL Minimális föld 2.550 hektár 3.000 hektár MEGFELEL Maximális föld 600 hektár-- 3.000 hektár NEM MEGFELELŐ ... Ha lebont 2400 hekit, akkor a táblázat így módosul: Minimális föld 2.550 hektár 3.000 hektár MEGFELEL Maximális föld 600 hektár-- 600 hektár-- MEGFELEL Ha viszont beütik és a területe 2550 hektár alá esik, akkor csak úgy tud továbblépni, ha megnöveli területét 2550 hekire. Engem egyáltalán nem zavarna egy ilyen táblázat. De ha valakit nagyon zavar, akkor a "Maximális föld" helyett "Maximális beépített föld"-et kell írni és máris semmi zavaró sincs benne. |
Fegya! Írod hogy 700 heki. Nem 600 heki a max 5. szinten?
|
Szerintem nem kanyarodtunk el annyira, csak elsőre nem értettem mire gondolta Fegya. Végül is amint mondasz igaz, ez nekem is eszembe jutott már anno be is akartam írni csak valamiért kimaradt.
Akkor is ilyen formában nem tartom jónak, mert mondom, ha 2-ben pl 4000 hekire megy fel valaki akkor onnantól már 5-ben is 3400 heki-re kötelezően fel kelljen mennie? Annyit tartok logikusnak, ha ez szintfüggő lenne vagy pl 1 és 2 egyben mint most, de a többi már szintfüggő. Azaz ha 5-ben 3000 hekire megy fel valaki akkor onnantól 5-ben 2550 minimum hektáron léphet fel, de 4-re ez már nem érvényes csak az ottani minimum föld. Nem tudom ez mennyire járna plusz erőforrásigénnyel, de szerintem nem sokkal. Erről mit gondolsz Fegya? |
Quote:
Azaz negyedik sznten, ha 600-ról lépek, 450-ről kezdene emelkedni. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Melyik piacot??? |
A topos orik pénzt termelnek mégpedig nagyon sokat.
Gyakran nem maguknak, hisz aki sokezer kör óta ott van az nem magának termel. A háborúhoz pénz kell, mégpedig sok. Nemrég hadakoztunk az 5V ben egy szövivel, azért támadtuk meg őket, mert kezdőket mészároltak pusztítottak sok sereggel. De hiába okoztunk nekik hatalmas veszteségeket, jött az utánpótlás a toppos haveroktól. Amit tehettem-tehettünk megtettük, 1,8 milliárdot kerestem a fogóimmal, de lezárni nem tudtam a piacot. És a termelők nemcsak pénzt adtak nekik, hanem egységet is tettek ki az egyébként csontüres katpiacra. Ment az egyik felé 2 sereg volt bent nála 309 íjj. (íjjast még azelőtt 400 körön át nem láttam a piacon) Beütés után volt benne 2700 íjjas, és közben az agyagomat megvették 300 millió értékben 10K-s ár felett. Jó ez? Így akartok játszani? Ati tenni KELL ez ellen. Nem szeretem az 5 ben a lila orikat kifullozva látni! Ez nem játék, hanem kapcsolat eredménye. Persze fentebb is megvannak ugyanezek ha nem nagyobb gondok. Pl 3 ország messze a csoport felett akár több mint 100K ponttal. Ezek nyilván nem szabályosan mentek fel, és szabályosan nem is lehet leszedni őket, mert ütéshez nincs célpont, fedezni meg a 4.ik ig lehet. Mit csinálnak ezek az országok? 0% civil morállal sokezer kör óta termelik a pénzt a tekit, amit küldenek fel, és fent meg is ujrázzák párszor. Ha jó ez a játéknak akkor nem kell foglalkozni vele. Ha nem jó, akkor teremtsük meg a szabályos lehetőségét, hogy utol lehessen érni ezeket a fos ultratermelőket, és le lehessen ütni őket. És legyen minden szinten minimum föld. |
na ebbe a Reaktorral egyet értek.
|
Én szerintem nem a lehetőség kel larra hogy utaolérhessük hanem az hoyg atopban létükből származó gazdasái előny ne érvényesülhessen.
|
All times are GMT +1. The time now is 20:26. |