Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   HT katona eladási sorrend (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2127)

Andrew 07-30-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113380)
Miért most nem ez történik??

hát ha Neked valahol a lovak hamarabb mennek el, mint az íjak, akkor egy szót sem szóltam

Ati 07-30-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113376)
Ez elég nagy baj!! Tehát ha szembejönnek pusztításra akkor a nem vipesnek kipakolja az íjait és az lovak maradnak ottnon védeni

???

A nem vipesnek nincs helytartója...

Pepa 07-30-2007 17:55

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113382)
hát ha Neked valahol a lovak hamarabb mennek el, mint az íjak, akkor egy szót sem szóltam

Akkor , hogy olvasd is el, ne csak kötekedj: alapszitu. 1k ló, 1k elit, 1k íj, csak nekeik megfelelő barakk. 1. kör támadok 1k ló, 500 elit, ellen távol, és 2.-ik kör előtt szembejön velem, 2.-ik körbegyem a seregem és elindué hazafelé, 3.-ik kör, bejön az ellen és elpusztit 12 barakkot, vagyis van -480 helyem, 4.-ik kör kevés hely lelépnek az íjak, hogy a hazajövő lovaknak legyen hely, de ott az az 500 elit, akik meg semmit sem csinálnak csak kisebb védőértékkel rendelkeznek.

Életfa#2 07-30-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 113301)
A nem VIP-esek viszont nem tudják ezt beállítani, tehát náluk marad minden a régiben.
Előbb az íjak mennek el, aztán az elitek.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113347)
???

Ez a nem vipeseket egyáltalán nem érinti... A javaslat nem az elmenő katonák sorrendjéről szól.

Mivel a javaslat célja, hogy lehessen dönteni arról, hogy először ne az elitek menjenek el, így ez igenis érinti a nem-VIP-eseket is. (Egy ilyen szolgáltatás a VIP-esek felé már nem minősülne pusztán kényelmi funkciónak!) Ez viszont eldöntötte, hogy mire is tegyem a szavazatom.

Burning 07-30-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113387)
Mivel a javaslat célja, hogy lehessen dönteni arról, hogy először ne az elitek menjenek el, így ez igenis érinti a nem-VIP-eseket is. (Egy ilyen szolgáltatás a VIP-esek felé már nem minősülne pusztán kényelmi funkciónak!) Ez viszont eldöntötte, hogy mire is tegyem a szavazatom.

a javaslat célja nem: dönteni arról, hogy először ne az elitek menjenek el, hanem az, hogy a a ht milyen sorrendben adja el;)
ht-ja meg csak a vipeseknek van, tehát ahogy Ati mondta a javaslat nem vonatkozik a nem vipesekre

Pepa 07-30-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113388)
a javaslat célja nem: dönteni arról, hogy először ne az elitek menjenek el, hanem az, hogy a a ht milyen sorrendben adja el;)

Épp ez a lényeg, hogy nem az elitek mennek el, hanem az ijak, ha vannak.

Burning 07-30-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113389)
Épp ez a lényeg, hogy nem az elitek mennek el, hanem az ijak, ha vannak.

pepa, az üzenet azt akarta számára érthetővé tenni, hogy nem arról szól a javaslat hogy milyen sorrendben mennjenek el, hanem arról, hogy a ht milyen sorrendben adja el az egységeket;)

Pepa 07-30-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113390)
pepa, az üzenet azt akarta számára érthetővé tenni, hogy nem arról szól a javaslat hogy milyen sorrendben mennjenek el, hanem arról, hogy a ht milyen sorrendben adja el az egységeket;)

De ez így igazságtalan a nem vipesekkel szemben.

Valezius 07-30-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113376)
Egyébként az eladás-elmenés ugyan az, csak akkor lép életbe, ha nincs elég hely, tehát nem lehet csak a vipesekre gondolni.:mad:

De magyarázza már el nekem is valaki elmenés és eladás között ilyen szempontból mi a különbség?

Egyik esetben sincsenek az oriban ezek a katonák, és ez a lényeg!

Ati 07-30-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113387)

A javaslat arról szól, hogy a helytartó mit adjon el. Helytartója csak vipeseknek van. Mivel a nem-vipeseknek nincs helytartójuk, ezért őket a helytartó esetleges változtatása nem érinti.

Burning 07-30-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113392)

nem hiszem...mert a vipes fizet érte, hogy kirakja a ht, tehát szerintem igazságos ez az "előny".

Pepa 07-30-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 113393)
De magyarázza már el nekem is valaki elmenés és eladás között ilyen szempontból mi a különbség?

De nem mindegy, hogy 1-2 íj megy el a tornyaidből, vagy 1-2 elit. Te nyugodtam csinálsz bármi mást és közbe szétverik az orid, mert majd feleakkora védőértéked mint hiszed.

Pepa 07-30-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 113395)
nem hiszem...mert a vipes fizet érte, hogy kirakja a ht, tehát szerintem igazságos ez az "előny".

Nem is tudtam, hohy ez most vip ori toborzó kampány:eek:

Ati 07-30-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 113393)

Elmenés = bejönnek a seregek, és mivel nincs elég hely annyi seregnek, ezért az el nem férők elmennek. Ez mindenkire igaz.

Eladás = fogod magad, és mivel látod, hogy jön be 1000 lovas, de nincs helyed, eladsz valamit a piacon, hogy legyen 1000 helyed. Azt adsz el, amit akarsz.

HT eladása = ő is elad 1000 valamit, csak nem feltétlenül azt, amit akarsz, hanem egy előre meghatározott logika szerint kiszámolható egységet.

A javaslat azt mondja, hogy ne előre meghatározott logika szerint adja el a HT azu egységeket, hanem beállíthasd, hogy milyen sorrendben szeretnéd, hogy ezt tegye.

A javaslat a nem vipeseket nem érinti, hiszen nekik nincs helytartójuk, és eddig is saját maguk adták el a seregeket, ezután is saját maguk adják el. Az égvilágon semmi (nulla, nill, nihil, zéró) kihatása sincs ennek a javaslatnak azokra az országokra, ahol nincs helytartó.

Ati 07-30-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113397)

Ez a Megbeszélések topic. A megbeszélések topic szétoffolására NAGYON allergiás vagyok. Kéretik befejezni az offolást. Ha nem vagy VIP, és nem érdekel a helytartó változtatsa, akkor ne szólj hozzá a témához.

Valezius 07-30-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113398)
A javaslat a nem vipeseket nem érinti, hiszen nekik nincs helytartójuk, és eddig is saját maguk adták el a seregeket, ezután is saját maguk adják el. Az égvilágon semmi (nulla, nill, nihil, zéró) kihatása sincs ennek a javaslatnak azokra az országokra, ahol nincs helytartó.

Ezzel nem értek egyet.
1ori nem vipes: megrengetik, elmegy 2000íj, mert nem tud választani a 2000íj vagy elit közül.
2ori vipes: megrengetik, piacra kerül 2000elit, mert tud választani.

A nemvipes oriban minden ugyanaz, mint előtte. A vipesben megváltoznak a "játékszabályok". Tehát a nemvipes relatíve rosszabb helyzetbe kerül, annak ellenére, hogy semmi változás nem történt vele. (Másrészt egy rengetésből nagy valószínűséggel látszik, hogy vipes vagyok-e vagy nem, ami szerintem szintén hátrányosan fogja érinteni a nemvipeseket.)

Burning 07-30-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113397)

mert nem is az;)

Életfa#2 07-30-2007 18:20

Burning: jelenleg a helytartó abban a sorrendben adja el, ahogy elmennének, feltéve, hogy még piacra tudja vágni a lelépőket. (Legalábbis feltételezem, hogy ez így van.) Ha tehát azt módosítjuk, hogy milyen sorrendben lépjenek le, akkor is ugyan úgy megvan a cél! És így nem csak a VIP-eseknek.

Pepa paci helyett elmenő íjai: a még nem otthon tartózkodókat a Ht sem tudja eladni.

Pepa 07-30-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113400)
Ez a Megbeszélések topic. A megbeszélések topic szétoffolására NAGYON allergiás vagyok. Kéretik befejezni az offolást. Ha nem vagy VIP, és nem érdekel a helytartó változtatsa, akkor ne szólj hozzá a témához.

Ezt már megbeszéltük, csak ez az elmenés-eladás, bizonyos logika szerint szerintem érinti az összes orit.

Ati 07-30-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113404)
Ezt már megbeszéltük, csak ez az elmenés-eladás, bizonyos logika szerint szerintem érinti az összes orit.

Az elmenésről nem szól ez a téma. Az mindenkire egyforma, nem állítható.

Pepa 07-30-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113403)
Pepa paci helyett elmenő íjai: a még nem otthon tartózkodókat a Ht sem tudja eladni.

De hazafelé tartó sereg el tud vándorolni, ha netán nincs neki hely, hogy ne az otthoni íjak menjenek el.

Ati 07-30-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 113401)
Ezzel nem értek egyet.
1ori nem vipes: megrengetik, elmegy 2000íj, mert nem tud választani a 2000íj vagy elit közül.

Ööö, nem egészen... Megrengetik, és elad azt, amit akar, így az kerül a piacra, amit csak el akar adni, saját maga dönti ezt el.

Ha így vesszük, a HT eladással jelenleg hátrányban vagy, mert nem azt adsz el, amit akarsz, hanem fixen megvan szabva, hogy mit.

Ati 07-30-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113408)
De hazafelé tartó sereg el tud vándorolni, ha netán nincs neki hely, hogy ne az otthoni íjak menjenek el.

???

Minden esetben először az otthoni sereg megy el.

És azt hiszem harmadszor írom: ez a téma nem a seregelmenetel sorrendjéről szól.

Kéretik nem szétoffolni a témát, másodszor kérem.

Andrew 07-30-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 113401)
Ezzel nem értek egyet.
2ori vipes: megrengetik, piacra kerül 2000elit, mert tud választani.

A nemvipes oriban minden ugyanaz, mint előtte. A vipesben megváltoznak a "játékszabályok". Tehát a nemvipes relatíve rosszabb helyzetbe kerül, annak ellenére, hogy semmi változás nem történt vele. (Másrészt egy rengetésből nagy valószínűséggel látszik, hogy vipes vagyok-e vagy nem, ami szerintem szintén hátrányosan fogja érinteni a nemvipeseket.)

viszont ezzel a taktikával a VIP-esnek el is lehet lőni az összes katipiacát ;)

habár az értelmes dolog az lenne, ha globálisan lehetne állítani a katonák prioritását, mindenkinek :) - csak sajnos ez nem az a topic :o

Életfa#2 07-30-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113409)
Ööö, nem egészen... Megrengetik, és elad azt, amit akar, így az kerül a piacra, amit csak el akar adni, saját maga dönti ezt el.

Ati, ezt felejtsd el: épp az a lényeg, hogy mindez akkor történik, amikor nem vagy benn, ergó Te, személyesen nem adsz el semmit!

Valezius 07-30-2007 18:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 113411)
viszont ezzel a taktikával a VIP-esnek el is lehet lőni az összes katipiacát ;)

habár az értelmes dolog az lenne, ha globálisan lehetne állítani a katonák prioritását, mindenkinek :) - csak sajnos ez nem az a topic :o

Elvileg el, rendes beállítás esetén nem igazán, ami jól is van így :)

Igen. Ez támogatható megoldás lenne, de nem hiszem, hogy bevezetésre kerülhetne. :o

Pepa 07-30-2007 18:32

nincs értelme

Én akkor most kiszállok ebből, mert nincs értelme. Azt hittem a megbeszélések topicba olyan témát kerülnek amik megvitatásra kerülnek kerülnek és megbeszéljük minden szemszöhből és megvizsgáljuk az újítás másra gyakorolt hatását. De ha itt csak a dolgok önmagába vett előnyös hatását vizsgáljuk, akkor nekem itt már nincs helyem.

Ati 07-30-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113412)
Ati, ezt felejtsd el: épp az a lényeg, hogy mindez akkor történik, amikor nem vagy benn, ergó Te, személyesen nem adsz el semmit!

A helytartó célja, hogy kiváltsa a személyes jelenlétet az ilyen rutin műveleteknél. Ha nincs helytartód, akkor nincs aki kiváltsa: nyilván ott kell lenned, ha reagálni szeretnél rá. Ez így van rendjén, ez nem témája ennek a topicnak.

Ati 07-30-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 113414)
Én akkor most kiszállok ebből, mert nincs értelme. Azt hittem a megbeszélések topicba olyan témát kerülnek amik megvitatásra kerülnek kerülnek és megbeszéljük minden szemszöhből és megvizsgáljuk az újítás másra gyakorolt hatását. De ha itt csak a dolgok önmagába vett előnyös hatását vizsgáljuk, akkor nekem itt már nincs helyem.

Egy meghatározott témában egy TELJESEN MÁS TÉMÁRÓL beszélni valóban nincs értelme, sőt kifejezetten rossz, és nem is tűröm túl jól az ilyesmit. Ezért köszönöm, hogy nem offolod tovább a témát. Más a TÉMÁHOZ szeretne hozzászólni, nem teljesen új témákat indítani ott, ahol egész másról van szó.

Valezius 07-30-2007 18:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113409)

Ha így vesszük, a HT eladással jelenleg hátrányban vagy, mert nem azt adsz el, amit akarsz, hanem fixen megvan szabva, hogy mit.

Asszem igazad van, ha a te által használt axiómákból indulunk ki (itt kifejtettem volna ez mit jelent, de túl bonyolult lenne :D, de hozzátéve, hogy nem tudom maradéktalanul elfogadni ezeket az elveket.)

Életfa#2 07-30-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 113416)
Egy meghatározott témában egy TELJESEN MÁS TÉMÁRÓL beszélni valóban nincs értelme, sőt kifejezetten rossz, és nem is tűröm túl jól az ilyesmit.

A helytartó a lelépés helyett adja el az egységeket, így különbség csak definíció szerint van, a lényeg, az eredmény pontosan ugyanaz! Azaz, szerintem nincs szó más témáról, csak más megközelítéséről ugyanannak a témának. (OFF: én viszont azt tűröm nagyon rosszul, ha valaki ezt képtelen megérteni.)

Ati 07-30-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113419)
A helytartó a lelépés helyett adja el az egységeket, így különbség csak definíció szerint van, a lényeg, az eredmény pontosan ugyanaz! Azaz, szerintem nincs szó más témáról, csak más megközelítéséről ugyanannak a témának. (OFF: én viszont azt tűröm nagyon rosszul, ha valaki ezt képtelen megérteni.)

Lelépés helyett adja el, ahogyan ezt te magad is meg tudod tenni, olyan sorrendben, amiben csak szeretnéd. Míg ha a helytartóra bízod, akkor nem az a sorrend érvényesül, amit szeretnél, hanem egy előre meghatározott sorrend.

Vagyis mivel a nem helytartós országok eddig is eladták, ahogy akarták az egységeket, és ezután is el tudják adni, vagyis a részükre az égvilágon semmi változás nincs, ezért őket ez a javaslat nem érinti.

Életfa#2 07-30-2007 20:20

Most már én is feladom. :( Kéretik a szavazatomat áthelyezni a 'maradjon így, ahogy most van' opcióra!

A félreértések elkerülése végett: a módosítás mellett vagyok, de, ha a nem VIP-esek élből ki vannak zárva, akkor a javaslat elfogadhatatlan!

Monro: ha már pirosat osztottál azzal az indoklással, hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is, hát akkor nem érted, miért írtam! Azért, hogy ne dögöljön meg szegény nem VIP-s szomszéd tehene! Mert hogy én VIP-es vagyok, úgyhogy a saját tehenemet ölöm ezzel.

wand 07-30-2007 21:14

ritkán mondok itt ilyet de hihetetlen az emberi butaság..:mad:

az a gond, hogyha valakit lerengetnek akkor a az elitjei helyett az íjja mennek el? mert szerintretetek a vipnek kirakja az elitet ha kell és marad az íjj, és hű de negy extra védelme lesz??

csak azt tudom elképzelni, hogy sosem voltatok vippek, és soem állítottatok be ht-t.

ha valakinek úgy van beállítva a ht, hogy 1-2 rengés után fellépő barakkhiány miatt piacra menjen, az nem normális. ez esetben jó esetben reggel 8ra már egy dab piaca se maradna
ergo szerintem a legtöbb embernél úgy van beállítva, hogy a seregméretéhez képest pár rengéssel ne menjen piacra, hanem hagyja őket elmenni, (pesrsze ha van pár üres helye, megint tök tárgytalan) tehát ezen a téren mi változik?? semmi.

a seregek mindenkinek ugyan abban a sorrendben mennek el, az meghogy a ht- hogy teszi ki , ahhoz a nem vipeknek semmi közük. úgy teszi ki ahogy akarja az ország gazdája. és gond ez valakinek? akkor esetleg vippelje be az oriját és máris neki is megvan. nincs rá 500 ft-ja? oks sebaj, majd más kifizeti a játék fenttartást. de akkor ne kezdjen már pattogni egy kényelmi szolgáltatáson.. majd ha a ht támad is akkor lehet siránkozni, a nagy előnyről..
addig meg bátran csendbe lehet maradni.

Kutyuleee 07-30-2007 21:56

Most én is egyetértek Atival ebben, így ha meglenne adva a prioritás a HT-nél ,
Pontosan UGYANNYI elönyt élvez a másik mintha Ő ÜLNE A GÉPNÉL, semmivel se többet!!!
a HT lényege hogy helyetted cselekszik amikor nem vagy ott.

LotR 07-30-2007 22:06

Quote:

tényleg az hogy nincs HT-juk és így bele se kellene szólniuk abba hogy működjön a Ht:p
Igazságtalan az élet:D

Kutyuleee 07-30-2007 22:10

Quote:

Értem szóval az úgyanúgy igazságtalan akkor ,ha a másik gépnél van és ő adja el az egységeit...
Te semmilyen hátrányt nem élvezel akkor ha nincs ht-d de a gépnél vagy!!!
(kivéve az extrém eseteket amikor hiába vagy gépnél már csak a ht tud reagálni)

LotR 07-30-2007 22:11

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113438)
Most már én is feladom. :( Kéretik a szavazatomat áthelyezni a 'maradjon így, ahogy most van' opcióra!

A félreértések elkerülése végett: a módosítás mellett vagyok, de, ha a nem VIP-esek élből ki vannak zárva, akkor a javaslat elfogadhatatlan!

Monro: ha már pirosat osztottál azzal az indoklással, hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is, hát akkor nem érted, miért írtam! Azért, hogy ne dögöljön meg szegény nem VIP-s szomszéd tehene! Mert hogy én VIP-es vagyok, úgyhogy a saját tehenemet ölöm ezzel.

ÉFA egy nem HT-val rendelkező emberke, hogyan alkothatna véleményt a HT működéséről? :O

Más kérdésem nincs köszönöm.

Életfa#2 07-30-2007 23:50

(Off: mert megszólítottak
Quote:

Originally Posted by LotR (Post 113476)
ÉFA egy nem HT-val rendelkező emberke, hogyan alkothatna véleményt a HT működéséről? :O

Más kérdésem nincs köszönöm.

Á, nincs helytartóm, soha nem is volt. De akkor ez vajon miér okozhatott nekem problémát? :confused:

Köszönöm, más kérdésem nekem sincs. [Csak még egy: vajh miért van, hogy az utóbbi időben érvelés helyett személyeskedéssel akarnak lesöpörni? <Tisztelet a kivételnek, mert azért volt érvelő is!>])

LotR 07-30-2007 23:54

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 113544)
(Off: mert megszólítottak

Á, nincs helytartóm, soha nem is volt. De akkor ez vajon miér okozhatott nekem problémát? :confused:

Köszönöm, más kérdésem nekem sincs. [Csak még egy: vajh miért van, hogy az utóbbi időben érvelés helyett személyeskedéssel akarnak lesöpörni? <Tisztelet a kivételnek, mert azért volt érvelő is!>])

ÉFA nem értem mi a személyeskedés?
Nem tudom, hogy van-e nekd vagy nincs amíg nem írtad...
De mivel írta így számomra felmerül a krédés hogy ezek után mért szólsz hozzá ha nincs.

mégpedig azért mert volt és tudod miről van szó és sajnálod azoktól akik vipet fizetve szeretnék hogy végre jól kezelje a HT azt amit eddig hibásan kezelt le....

Ezt akkor nevezzem irigységnek vagy minek mert szted tul nagy előny az ami eddig is megvolt csak mostmár jól is működne? :O

All times are GMT +1. The time now is 19:23.