Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   GNÓM vs. ÓRIÁS.. melik jobb? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=211)

Xeper 02-27-2006 18:06

Quote:

Originally Posted by Láma
De arról te tehetsz, hogy azt hiszed azok is 20%osak miközben 50%osak....

Nekem még soha nem sikerült fele annyit gyújtanom egy óriásnál mint egy gnómnál...

Láma 02-27-2006 18:09

Quote:

Originally Posted by Xeper
Nekem még soha nem sikerült fele annyit gyújtanom egy óriásnál mint egy gnómnál...

én most ellenőriztem megitn direkt kedvedért és 10-4 lett az eredmény, ez inkább 50% mint 20% nem? Amúgy emberrablásnál biztos 50% mert ott van zsákmány;)

Xeper 02-27-2006 18:42

Quote:

én most ellenőriztem megitn direkt kedvedért és 10-4 lett az eredmény, ez inkább 50% mint 20% nem? Amúgy emberrablásnál biztos 50% mert ott van zsákmány;)

Gyújtás nekem 3-0 lett... akkor most 100% a védelem? :p
Emberrablást majd később tesztelem... ha igazad volna, akkor sorry, eddig valahogy mindig kedvezőbb volt az óriásoknak mint 50% :)

drhb 02-27-2006 21:21

Quote:

Gyújtás nekem 3-0 lett... akkor most 100% a védelem? :p
Emberrablást majd később tesztelem... ha igazad volna, akkor sorry, eddig valahogy mindig kedvezőbb volt az óriásoknak mint 50% :)

Ha úgy van ahogy mondod, és az ártók ellen is 80%, akkor csinálok egy óriás orit azonnal. Volt már óriásom, szerettem is, csak a változatosság miatt váltottam gnómra.

director 02-27-2006 22:28

xeper: azellennemvéd. ez teljesen biztos:) úgy van, ahogy a súgó fogalmaz, nem maradt ki semmi.

Xeper 02-28-2006 01:16

Quote:

Originally Posted by director
xeper: azellennemvéd. ez teljesen biztos:) úgy van, ahogy a súgó fogalmaz, nem maradt ki semmi.

Ha úgy lehetne gyújtani mint egy gnómot, akkor mindenki gnóm lenne nem óriás...

director 02-28-2006 16:26

Quote:

Ha úgy lehetne gyújtani mint egy gnómot, akkor mindenki gnóm lenne nem óriás...

az 50% az él. nem erről volt vita? hogy 20 vagy 50? hát 50. :)

Alba 03-20-2006 13:57

csakagnom!!!
mar csak nosztalgiabol is...

Mi az hogy tonkreteszik a tolikkal meg levarizzák...ááá
Fiuk rossz szövibe voltatok ha iylet csinalnak.Egy szövihábaro esetén az utok egyet a hadignommal 6-7 körre kerülök es hogy toliznak le meg variznak ?Sehogy ...Aztan szeoen elmegyek szabira es a szövik meg szépen leviszik a seregem.:))))
Egyszerű ez.
Nincs olyan hogy én állk egyhelybe ers megvarom amig teljesne tönkretesznke tolikkal meg varikkal...Ha igy jaccik vki mind1 mien fajjal van tönkreteszik...
A gnom anniy tolit cisnal hogy az ember /felelf ne ferjen be.Ha meg az ellennél van tolis ori akkor azonnal kiutik a hadignomok es sanyi is neki...Aztan onnantol kezdve mit csinal az ellen a gnomokkal?Nézegeti...:)))

Xeper 03-21-2006 16:29

Quote:

Originally Posted by Alba
Egy szövihábaro esetén az utok egyet a hadignommal 6-7 körre kerülök es hogy toliznak le meg variznak ?Sehogy ...Aztan szeoen elmegyek szabira es a szövik meg szépen leviszik a seregem.:))))
Egyszerű ez.

Ez már egy ideje nem így megy :p
A tolisok valóban nagy kárt tudnak okozni a gnómban, de eléggé erősen meg lehet torolni :D
A baj azzal van, hogy a tolik 5-7 körről is számottevő kárt tudnak okozni :(

Remedy 03-22-2006 10:55

Quote:

Ez már egy ideje nem így megy :p
A tolisok valóban nagy kárt tudnak okozni a gnómban, de eléggé erősen meg lehet torolni :D
A baj azzal van, hogy a tolik 5-7 körről is számottevő kárt tudnak okozni :(

naja, mit csinal egy hadignom egy 7-8 korrol gyilkolaszo emberrel? varizni nem tudja, tolizni nem tudja, meszarolni nem tudja...

(kiveve ha odakerul a kozelebe :P)

Alba 03-22-2006 12:00

En sose jatszottam hadigommal. De szovirol van szo. eleg szomoru ha egy tolis csak ugy megszivat egytagot, mikor ott van meg a masik 3 tag...
Egy komolyn szovihaboru eseten nincs is toliakcio mert az ellen tolisat utik ki elsore...Legalabbis eddig tapasztalataim szerint o az elso celpont...

Láma 03-22-2006 12:05

Quote:

En sose jatszottam hadigommal. De szovirol van szo. eleg szomoru ha egy tolis csak ugy megszivat egytagot, mikor ott van meg a masik 3 tag...
Egy komolyn szovihaboru eseten nincs is toliakcio mert az ellen tolisat utik ki elsore...Legalabbis eddig tapasztalataim szerint o az elso celpont...

pont azért van 7-8 körre, mert kiütötték:D

director 03-22-2006 14:56

Quote:

pont azért van 7-8 körre, mert kiütötték:D

hát úgy kell kiütni, hogy készülije se legyen:P

Alba 03-23-2006 06:30

A kiutes ne mazt jelenti hogy 7-8 körre kerül...Nemcsak területre lehet ám mennni.A meszarlassal vagy a pusztitassal ne mesik olyan messze ...

Láma 03-23-2006 07:09

Quote:

A kiutes ne mazt jelenti hogy 7-8 körre kerül...Nemcsak területre lehet ám mennni.A meszarlassal vagy a pusztitassal ne mesik olyan messze ...

a rendszeres táamdásokat könny kivédeni, és ha van tartaléka nem nagoyn fog elhalni ha csak egységet visztek

Xeper 03-23-2006 12:22

Quote:

Egy sereges orihoz a tolis szinte korlátlan mészár után is be tud férni...

Senki 03-23-2006 12:37

ezért kell kiölni a tolis varijait hogy minden hadis beférjen neki varival (embernél is meglehet csak az nehéz :D) utána nem lesz több készültsége. nem a tolikat kell kiütni, hanem a készültséget aztán nézegethet 0%-on.... pláne hogy akkor belopni hozzá is elég könnyű :D
És Alba: nem lehet a szabis szövi seregét elkérni.

Meg egy olyan szöviháború amikor senki nem akar feljebb jutni azért elég necces... olyankor nem jó elhúzni. 2/Bben volt az utolsó olyan szöviháborúnk ahol elhúztunk. csak akkor mindenki levert egy-egy tagot a másik szöviből és így vagy 16 körre elhúzott mindenki... igaz mindkettő full óriás szövi volt, szal nem toliról hanem variakciókról szólt... 3 hadi+1 vari vs. 4 hadivari :D jó is volt :D

Steve 03-24-2006 08:59

Huu hát nem gondoltam volna pár héttel ezelőtt de én a gnómot ajánlanám!:eek:
főleg mondjuk ha sok a pénzed nyugodtan tarthatod tekiben, még tudós személyiség nélkül is mindenre nagy bonuszokat kapsz, elég univerzális faj. Mondjuk most állítottam magam orkra de igy utólag lehet egy gnóm vándor jobb lett volna mert könnyen átépíthető akármivé ha van elég tartalékod ezért szöviháborúban okozhatsz vele meglepetést;)
De ezt szövire mondtam MFként lehet egy óriással egyszerűbb, de mivel csak anarhba van óriásom meg gnómom ezért erre inkább nem irok semmit mer nem lenne mögötte tapasztalat...

Római 03-24-2006 18:05

Gnómmal nincs sok tapasztalatomde azt tudom,hogy nem szabad leírni,ahogy sokan tették...
Mert hülye lesz a hadis gnóm kivárni,amíg legyilkolásszák az egységeit..
Én pl tuti folyamatosan mészárolnám az illetőt,meg a szöviben a varis sem azért van,hogy nézegesse,ahogy az ellen tolis akciózik ellenük.
De az tény,hogy az óriás varisnak egyértelmüen jobb..viszont a tekikkel neki is lehet baja,mert ha kitatróan viszik tőle,közben ugye háború is van a szövik között,akkor nem tudja újra termelni,vagy vásárolni a rekiket..és akkor annyi..szal mindkettőnek megvannak a gyengéi..de az erősségei is

raplee 03-26-2006 06:54

Hibakereso

Nos en beallok hibakeresonek ami szerintem nem lesz jo neven veve es ezert elore elnezeseteket kerem... :P
Eloszor is hadd kerdezzem meg hogy mi ertelme az ilyen dolgoknak hogy szovihaborurol beszel valaki es utana azt irja hogy 2-3 ori rengeti a gnomot es kicsinaljak??? a gnom szovije hol van addig??? szabadsagon?!?!?! ugy meg elhiszem... itt ha szovihaborurol beszelunk akkor a gnom tarol hadiskent az oriassal szemben ezt bebizonyitom ha kell... (1. szovi: 2 hadi orias egy vari orias egy toli fel-elf... 2. szovi: 2 hadi gnom egy vari orias egy toli fel-elf) ha pedig mf-ek es mindketto hadis akkor is a gnom a kiraly...
ha szovihaboru van es varis orikrol beszelunk akkor leteszem az eddigi lantot es az mondanam hogy orias is the winner!!! es ha mf-ek akkor is...

szoval oszefoglalva szovihaborunal egy kicsit komplikalt a dolog reven hogy
S Z O V I haborurol van szo... tehat ha az egyik szovibol gyakjak az egeszen egy tagot az annak a szovitarsai nezzik a filmet es nem szolnak bele akkor az szerintem nem szovihboru.... sot az meg rosszabb mintha mf-et utne egy egesz szovi... :P de mindenkepp hadisnak gnom rulez az orias elott, viszont az orias nyer variskent a gnom elott

Raplee

Láma 03-26-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by raplee
Nos en beallok hibakeresonek ami szerintem nem lesz jo neven veve es ezert elore elnezeseteket kerem... :P
Eloszor is hadd kerdezzem meg hogy mi ertelme az ilyen dolgoknak hogy szovihaborurol beszel valaki es utana azt irja hogy 2-3 ori rengeti a gnomot es kicsinaljak??? a gnom szovije hol van addig??? szabadsagon?!?!?! ugy meg elhiszem... itt ha szovihaborurol beszelunk akkor a gnom tarol hadiskent az oriassal szemben ezt bebizonyitom ha kell... (1. szovi: 2 hadi orias egy vari orias egy toli fel-elf... 2. szovi: 2 hadi gnom egy vari orias egy toli fel-elf) ha pedig mf-ek es mindketto hadis akkor is a gnom a kiraly...
ha szovihaboru van es varis orikrol beszelunk akkor leteszem az eddigi lantot es az mondanam hogy orias is the winner!!! es ha mf-ek akkor is...

szoval oszefoglalva szovihaborunal egy kicsit komplikalt a dolog reven hogy
S Z O V I haborurol van szo... tehat ha az egyik szovibol gyakjak az egeszen egy tagot az annak a szovitarsai nezzik a filmet es nem szolnak bele akkor az szerintem nem szovihboru.... sot az meg rosszabb mintha mf-et utne egy egesz szovi... :P de mindenkepp hadisnak gnom rulez az orias elott, viszont az orias nyer variskent a gnom elott

Raplee

ehh, nem bizonyitottál semmit, csak állítottál valami hülyeséget, ami tök szép és jó, de miért kéne elhinni.

Caesarion 03-26-2006 11:52

Mert igaza van. A gnóm hadisként arat mert:

1. több katonája van (50% lakiteki; akár 55% mezőteki miatt meg kevesebb tanya kell neki, ezt még az oriás tanyabónusza se hozza be)
2. Erősebb a hadserege (50 vagy 55% haditeki; oriás: 45%)

Óriás varisként jó:
1. akár 55% mágiabónusz (igaz ezt még föl tudja hozni a gnóm)
2. kevesebb toli
3. nem nyúlnak ki olyan gyorsan a varijai mint a gnómnak.

Csokibácsi 03-26-2006 12:14

Quote:

Originally Posted by Caesarion
Mert igaza van. A gnóm hadisként arat mert:

1. több katonája van (50% lakiteki; akár 55% mezőteki miatt meg kevesebb tanya kell neki, ezt még az oriás tanyabónusza se hozza be)
2. Erősebb a hadserege (50 vagy 55% haditeki; oriás: 45%)

Óriás varisként jó:
1. akár 55% mágiabónusz (igaz ezt még föl tudja hozni a gnóm)
2. kevesebb toli
3. nem nyúlnak ki olyan gyorsan a varijai mint a gnómnak.

Nem jól számolsz.

gnóm tanya, tudós: 55% -> 50*1,55=77,5 kaja/kör
óriás tanya, tudós: 35% -> 50*1,35*1,2=81 kaja/kör
több kaja az óriásnál

gnóm haderő: 50% -> 1,5 szorzó
óriás haderő: 30% -> 1,3*1,15=1,495 szorzó
miminális különbség a gnóm javára.

gnóm tudós haderő: 55% -> 1,55 szorzó
óriás tudós haderő: 35% -> 1,35*1,15=1,5525 suorzó
minimális különbség az óriás javára

ami itt ugat, az a 10% lakás

Láma 03-26-2006 12:46

Amit telejesen egyértelmű hogy alacsony hekin a kocsma a szükségtelensége simán pótol.

Xeper 03-26-2006 15:56

Quote:

Amit telejesen egyértelmű hogy alacsony hekin a kocsma a szükségtelensége simán pótol.

Mennyi az alacsony heki? :)
Sztem kb 600 hekiig jó az óriás , utána már erősít a gnóm :D
Mondom ezt úgy, hogy nagyon csípem az óriást, és a gnómot meg nem kifejezetten (unalmas egy faj) ;)

Láma 03-26-2006 16:01

Csak pont akkor kezd el beérni a gyújtogatás;) 2-3k hekiig simán jobb az óriás...

Caesarion 03-27-2006 13:11

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
ami itt ugat, az a 10% lakás

de jobb a gnóm :), bár alacsony hekin az óriás ezt még föl tudja hozni a kevesebb kocsmával.

Láma 03-27-2006 13:20

Quote:

de jobb a gnóm :), bár alacsony hekin az óriás ezt még föl tudja hozni a kevesebb kocsmával.

alacsony hekin a gnóm van hátrányban, nem az óriásnak kell itt felhoznia bármit is...

Tank 03-27-2006 15:08

Egy biztos, a legmobilabb faj a gnóm. 9 kör alatt átépítheted. Tolikkal sebezhetőbb, mint az óriás, de azt ne felejtsük, hogy tolikkal gyilkolni, lopni is tud, ha kell, erre azért egy óriás sosem képes. Azt, hogy gnomként unalmasabb lenne a jatek, ezt nem állítanám. Szövi háborúnál az ellen tolisa-varisa a hadi gnomon kezd gyakorolni, így sztem mozgalmasabb az élet mint óriásként :) Mondjuk a 4-2 közötti piaci árakat tekintve, pénz nélkül az óriás biztonságosabb, egy jó gnomhoz több zsé kell.
Variban jobb az óriás, toliban jobb a gnom, hadi téren pedig attól függ ki játszik velük :) De, ha szavazni kell, akkor, ha m,egvan a megfelelő anyagi háttér, én a gnómra voksolnék. Az nem mérvadó, hogy mf-ként szétszedik a gnómot. Bármely más fajú mf-et egy szövi bmikor szétszed, talan egy jól kiépült, éhező mf elfet nehezebb.

Szoval sztem az óriás biztonságosabb, a gnóm élvezetesebb, változatosabb jatekot nyújt :)

Csokibácsi 03-27-2006 16:22

Quote:

De nagyon rosszul számoltál ;)

aúú 03-28-2006 12:08

Szerintem tök feleslegesen vitáztok ezen a kérdésen, ugyanis jelenleg, ez az a kettő faj, ami ki van egyensúlyozva a Hódítóban és normálisan lehet vele játszani minden szinten (az 1/a-t kivéve ott a gnóm, az 1/a viszonyai miatt jelenleg használhatóbb mint az óriás, bármit is cisnál az óriás, de azért ott is lehet vele játszani, majdnem olyan jól mint a gnómmal).

raplee 03-28-2006 16:48

Bocsi Lama

na bocsi mar Lama hogy visszaszolok hozzad de ha vegignezzed a hozzaszolasokat akkor be kell vallanod hogy nagy marhasagot szoltal es amugy en elfogadok minden velemenyt, de a tied nem fogadhatom el es nem bosszuallas miatt, hanem beloled uvolt az eloitelet es az orias fanatizmus... :p
na mindegy en roviden meg mindig hadisnak gnom es varinak orias mellett allok... es ezt tobben is altamasztottak mert itt errol van szo szerintem hogy a tenyeket elemezd es ne a kedvencedet partold... ezt kell meg megtanuld Lama... obiektiven beszelni ha kell es nem lehordani masokat azert mert ok nem azt a fajt partoljak amit te... ha nem ertesz egyet valakivel nyilvanosagra hozhatod... sot nyilvanosagra kell hozni de akkor valamivel tamaszd ala az allitasod mint ahogy mas teszi es ne azt mond hogy ez nem igaz es evvel befejezted... mert lehet valakit erdekel hogy miert nincs igaza az illetonek...
Bocs ha valakit zavartam ezzel es foleg teged Lama!
Hidd el nem sertesnek szantam csak nem tartottam etikusnak a hozzaszolasod...

Tank 03-28-2006 19:52

Ha hadi felállásról van szó, akkor nem sokat jelent, hogy az oriás varikban erősebb, mint a gnóm, úgyis keves varit tart. Ergo, egy óriás hadist ugyanúgy lerengetnek mint egy gnómot. Ha mindkettő tart terület függően annyi tempit, hogy 6-8 körre magára tegye a varikat, akkor hiába hull jobban a gnom, alig fogsz nála varit ölni a keves létszám miatt. Marad az, hogy jobban gyullad a gnóm, többet épít; ez még nem jelenti, hogy gyengébb lenne szerintem

Xeper 03-28-2006 19:57

Flame menjen a dühöngőbe.... ez ma benned van Láma? :D
Az én véleményem az, hogy az óriás jobb MFnek, egy szövibe meg a gnóm. Szöviben véd az esetleges tolis, így több sereget lehet gnómmal tartani mint egy kocsmátlan óriással, és a nagyobb sereggel jól el lehet látni segítséggel a szövidet...jó support fajnak, de megállja a helyét az első vonalban is...

jack herrer 03-28-2006 20:08

hmm...:)
szecsa igazat beszelt...
az orias mindenhogy jobb kiveve az A de ott meg az ork a legzoralab:P
a tema meg az hogy melyik jobb a ketto kozul!
szamolgatjatok a %okat mint a robotok meg szovihaborukrol beszeltek...
a gnomnal dupla annyi teki kopik sot neha az "univerzalis"gnomokban ajajaj..
az orias elmegy laki hadi mezo es magiatekivel akar hadi akar vari
azt univerzalisnak nem eppen neveznem hogy a gnom tud tolis lenni de tekit nem tud lopni:)))
meg kell nehany szaz milla ugyanugy egy univerzalis gnom atepitesehez is tok mind1 kevesebb anyag kell %ra
a tolizas (gyujtogatas)egyedul a 99% lakossagu oriknal okozhat barmifele kart is azt is max nagy hekin:)
a varizas(rengetes) a normal csopikban sokkal hatekonyabb mint a tolizas egy orias ellen...
az anyagi kartol fingik ki az ellen szovije azt meg egy gnomnal sokkal tobbet lehet okozni:PPPP
egy tobbmilliard vagyonos gnom lehet max ellenfel egy oriasnak
de gyujtogetesnel is veri az orias a gnomot..
a napi rezsi sokkal alacsonyabb meg a 10% extra teki aminek az orias szovinel a szorzoit had ne szamoljam ki de joval tobb......
orias az esszeruseg es megfontoltsag
ha van love dogivel akkor meg egy ork siman hazavagja mindket fajt hadikent ...
cseszhetik a %aikat:D

Láma 03-28-2006 20:16

átraktam, bocsi

Sztem harriernek igaza van:D

jack herrer 03-28-2006 20:34

meg az a vicc hogy olyanok szamolgatjak legjobban ezeket a %okat akik hetente 1cer tamadnak kb:)
es 15% toronyal viszik a hadikat...
egy varis sereges oriassal tobbet utok 5*ha beindulok mint ezek a gnom torony%ot szamolgato tagok:D
de elotte mindig sokat gyjtogetek;)
es csucsulok az uncsi orias varisomban :)
ami csak felig varis de szovisegitseggel nagyobbat ut mint 1-2 ij pacis 3hadi-1vari felallasu szovihadis...

Csokibácsi 03-28-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by jack herrer
meg az a vicc hogy olyanok szamolgatjak legjobban ezeket a %okat akik hetente 1cer tamadnak kb:)

De ha legalább jól számolnának, így tényleg vicc :)

Tank 03-28-2006 22:26

Elég gyakori a 3 hadi-vari felállás B-ben, ilyenkor nem is tudnak gyújtani egy gnomnál. Ráadásul, ha mindenki óriás lenne, akkor a gnomoknak se kellene toli :D Viccet félre téve lehet nagyon jó gnomokat és óriásokat is csinálni. Nem mindegy ki mennyit van benn, előtte mennyit tartalékol, éheztet stb... 1cer körbefordultam gnommal, és sima ügy volt, bár ez szövi kérdése is. Most óriással fogok lassan fordulni, és nem érzem, hogy könnyebb lenne valamivel is, tök ugyanolyan...

Láma 03-28-2006 23:07

sztem ha 4 óriás van szöviben, akkor nem annyi varit tartanak mintha lenne gy tolisuk, hanem többet, és akkor simán lehet hogy tudják ártózni a gnómokat. attól még hogy az óriások épp nem tudják legyújtani őket, azért még kell nekik kocsma annyi hogy az óriások jobbak legyenek variban.

All times are GMT +1. The time now is 09:51.