![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha valaki nem fizet hadi sarcot az nem biztos hogy törlésig üt. Másrészt nagyon bánom hogyelőkerült ez a törlésig ütés állás foglalás mert sokna egyszerüen nem tudnak ettöl elszakadni :( Próbáljunk meg a topicrol beszélgetni és na arrol szóljon három oldal hogy ki kit fog megsarcoltatni, iylen beszélgetésekre ott van a privát üzenet! |
Quote:
tegyük fel háború van. központi személy vagy, mert esetleg te vagy a legtapasztaltabb játékos a csapatban. egy teljesen független (JKSZ mentes) ori vagy szövi elkezd téged ártózni, hogy mondjuk beférjen földre...te természetesen megpróbálsz vele egyezkedni..mennyivel egyszerűbb, ha azt mondod neki, hogy itt van X milla összeg, menjetek, és keressetek mást, mert nekem fontos dolgom van. te mit választanál? szembeszállsz két szövivel? vagy szabira mész és cserben hagyod a társaidat???? és tényleg nem vagyok se profi játékos, se régi játékos, de szívesebben fizetnék, mint hogy hagyjam a társaimat, vagy mégnagyobb "bajba" sodorjam őket... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vagy csak én vagyok nagyon megfontolt, és nem ugrok neki két szövinek egyből, még akkor se, ha iszonyat összeszokott és jó a szövi :) Biztos bennem van a hiba :) És ha gáz van, akkor nincs szabi, se fellépés szövi nélkül, max, ha személyes problémák vannak, vagy ha a szövi úgy dönt ez az egyetlen megoldás :) ezt mind magamtól, mind a szövitől elvárom... |
Quote:
De nem fogtok tudni meggyőzni arról hogy a hadisarcolás mennyire jó meg ügyes meg okos dolog :) |
Quote:
teljesen mindegy mi mennyire fair, vagy nem. az élet sem fair. Én biztos nem akarlak meggyőzni, elmondtam az érveimet mellette, és az aggályaimat vele szemben.... |
Quote:
|
Szépen elvagytok, látom:)
Nos, megpróbálom kifejteni a véleményem. Az esetek nagyobbik részében ez a hadisarc dolog oda fajulna, hogy a komoly tartalékokkal rendelkező tf szövik végigvernék és megsarcoltatnák a náluk lényegesen gyengébbeket 50-100 milla sarcért, amire még csak szükségük sincs... Dicsőségből, ahogy Reaktor említette nagyon helyesen. Akinek viszont ilyesmi célja van, az most is szerezhet magának dicsőséget: addig pofoz valakit míg az mnt-t nem küld. A magam részéről többnyira Dragival értek egyet. Akitől lehetne sarcolni az nem adja oda, inkább háborúra költi. Én se adnám. Sose érdekelt, mennyire gazdaságos egy háború, amíg bírtam ütöttem, és benyeltem a veszteségeket. De nem fordulhatott elő olyan, hogy fizessek valakinek a békéért, még vesztes háborúban sem. Érdekes adalék: régebben egy L-es adok-kapok béketárgyalása közben az ellenfél tolisa felajánlotta, hogy pénzzel enyhíti az okozott kárt. Mivel hasonló tapasztalatom addig még nem volt, kíváncsi lettem, és megkérdeztem mennyire gondolt. 25-30 milla volt a válasz. Megköszöntem, és mondtam építsenek belőle amit lehet. |
Még egy játékszabály, ami annyira ingatag lábon áll, tele van kiskapuval. Nem látok rációt abban, hogy ez a játékba surlódás mentessen beilleszkedjen és részese legyen.
|
Dragi én nem értek egyet veled ebben, Miért vinnéd bele a társaidat, egy valószinüleg vesztes háboruba??? tudom ez csak egy játék, de mégse logikus döntés. a menekülés számomra nem elfogadható dolog. Nem hagyunk hátra senkit, emiatt már rugtunk ki tagot a szöviből, mert szabira menekült... Ilyen esetekre van a diplomácia, ami legalább olyan fontos stratégiai eszköz mint a sereg, a hadisarc jó eszköz lenne egy esetleges nagyobb veszteségtől megkimélni magadat és a társaidat. tudom, hogy konokul harcolsz, és inkább elherdálsz 1mrd-ot egy elvesztett háborúra, minthogy kifizess 100milliót, de mint mondottam sztem ez hülyeség.
Quote:
összeszedném azokat az ötleteket amik nekem is teccettek (esetleg sajátok): -A támadott fél kérhessen csak hadi sarcot, így kiszürve a mániákusokat. -a hadisarc mindenkép egy hosszabb lejáratú mnt-vel járjon együtt. -Feltétele legyen a Hadüzenet, és sikeres katonai támadó akció! (sztem mindenkép kell a katonai akció, 1. a topos leutalások ellen, 2. mert hadisarcot valóságban is háborúk után fizettek, 3 ezzel a tolik könnyen visszaélhetnének a távolságuk miatt.) -Mértéke legyen maximalizálva: terület nagysága szerint illetve az ország összvagyonának 20%-a (de akkor itt minden ingóság számit az utolsó katonától, a piacon lévő mrd-okig) a 2érték közül a kisebb a mérvadó. Egyelőre nem látok kiskapukat. újrázás elött így nem lehetne átadni dolgokat a 20%-os max miatt, még nagy hekin sem. Leutalni a topból pedig bonyolult és hosszadalmas lenne így. tudatosan sarcoltatni is nehéz lenne,a támadóság miatt. Le 0-ázni orikat megint nem lehetne a 20% miatt. Ha a heki alapú korlátozást jól átgondoltan szabjuk meg akkor az se fog előfordulni,hogy olyan jelentéktelen lesz mint a vérdíj. |
Az ország vagyonának a 20%-a szerintem felesleges, mert normális gondolkodásu emberrel meg lehet egyezni, aki meg nem fér bele ebbe a kategóriába, az meg feltételezem majd azt akarja hogy csinálj valahogy pénzt hogy nagyobb legyen az ő 20%-a
Ezért továbbra is azt tartom jónak ha min és max összeget megjelölünk. (50-1000millió) Hadüzenet, nem biztos hogy kell, pont azért mert esetleg zaklat egy tolis és igy szeretnék töle nyugtot, messze nem biztos hogy hadüzit küld. Ha meg én akarok békét nem hiszem hogy előtte hadüzit küldök. Támadott fél kérhessen hadi sarcot? ezt úgy érted hogy akit támadnak kérhessen békét amiért pénzt ajánl fel? ________________________________________ 4. szint hadisarc min és max: 50-400millió 3.szint 50-600millió 2.szint 50-800millió 1.szint 50-1000millió igy talán még a területhez em kellene kötni. Ami a jksz-t illeti szerintme ez nem reális veszély. Mert ha én át akarok adni pénzt olyan embernek aki olyan közel van hogy valamilyen támadó akciót inditson ellenem, azzal biztos nem játszanék iylen hadi sarcosdit hogy egy nem túl nagy pénzösszeget átadjak neki majd utánna x hétig mnt-sek legyünk. Leszövizek vele és szabályosan átkaravánozom a pénzt, ha nem akkor megbeszélt ütéssel kifosztom vagy lelopom tolvajokkal. Nagyobb távolságbol meg ugye nem működi ka hadi sarc, mert ha kell legyen támadó akció, akkor a másik fél közel kell hogy legyen hozzám, iylen esetben ott a lehetőség piacon utalni. Szóval szabálytalan pénzátadásra biztos nem a hadisarcot használnám. |
Quote:
az hogy miért tartom szükségesnek a 20%-ot??? mondjuk 4-ben ha vki 400millát követel, és nem alkuszik 800hekin. nincs tartalék, (mert feléltem elözöleg ebben vagy másik háborúban, esetleg nem is volt) akkor az a 400milla óriási követelés, minimum 10k egységtől kéne megszabadulni ami adott esetben 22-23%barakk, vagyis a seregem felétől megkéne szabadulni... ami óriási érvágás. irreális mértékü egy ilyen tartalék nélküli országnak. ezt te is tudod, hogy valakinek 400milla óriási vagyon, másnak meg aprópénz. ez pontosan azt a célt szolgálná, hogy a másik országot ne lehessen anyagi csődbe kényszeriteni hanem egy elfogadható mértékü maximumot megszabva védjük a kicsiket. a nagyoknál meg úgyis több mint a csoport/heki maximum úgyhogy náluk szépen ki lehet köhögtetni a lét...:D |
Quote:
|
Quote:
Tiszteletben tartjuk, de ne sújkold, hogy csak ez a helyes. Más más helyzetben inkább beismeri a vereséget, és elkerülné a hatalmas károkat. |
Quote:
Sikeres támadói akció...ha valakinek így akarnék utalni, akkor kiküldöm másra a seregem és bejöhet fosztira akinek utalnék, nem okoz így bennem kárt. Jön 2-3 alkalommal és kész az agresszió látszata. |
Quote:
De rendben ehhez a témához se szólok hozzá többet :) mert itt csak a pirosakat gyüjtőm a véleményem miatt :) További jó megbeszélést |
Nem baj Drag nekem már van elég, mindet a fő istentől kaptam.::DD
A témához kapcsolódóan: Nem érdekel igazán, hogy lesz vagy sem, én tuti nem fizetnék, inkább elharcolom. Másrészt itt mindenki csak szövikről beszél. Mi lesz a magányosokkal? Úgy nézem velük nem foglalkoztok, pedig asszem ezt is bekéne kalkulálni, és ne gyertek nekem a lépjen szövibe című süket dumával. Egyébként meg ez is csak újabb vissza élésekre ad lehetőséget, bonyolítja a szabályokat, és akkora előnyhöz juttatjátok a tanya free orikat, hogy az valami félelmetes, pedig így is éppen elég nagy az előnyük. Tudom miről beszélek többnyire én is az vagyok. |
Talán jó volna egy sok esélyes szavazást hozzá tenni a témához:-)
Én ott szólnék hozzá:-) |
A másik ellenérv:
Kapok pár ütést, felajánlom a sarcot. Ha nem fogadja el, az azt jelenti, hogy csak a károkozás kedvéért akar ütni, ezzel kimeríti a más játékos ellehetetlenítésének tényállását. Szerintem. Azaz mehet anarchba. Ha viszont elfogadja, jön a következő probléma. Van egy csomó pénzem, mert tekit írtunk szövistül sokáig, és visszük fel a cuccot A-ba. Persze szintenként megújráztatjuk, hadd szaporodjon, ha már megdolgoztunk érte. G-ben már elég tisztességes vagyont őrzünk, nyilván nem akarjuk kockáztatni egy drága háborúban. Azaz már az elején felajánljuk a sarcot, ők pedig dönthetnek: 1. Beérik 100 millával pl 2. Kockáztatják az anarchot, mert azok után, hogy elismertük a győzelmüket szántszándékkal további kárt okoznak nekünk. Mi pedig őrizzük tovább a több milla tekit, közben aprópénzért megvesszük a nyugalmunkat... |
Quote:
szerinted a stratégiai játék annyit takar, hogy gondolkodás nélkül nekimegyünk mindenkinek, aki minket támad. Az én értelmezésemben nem ezt jelenti. például stratégia az is, ha nyugalmas játékot játszol. És szerintem semmi megalázó nincs abban, ha fizetsz az egyik szövinek, vagy mf-nek, míg elintézed a már kirobbant háborút, és miután levertétek őket (kétség nem fér hozzá, hogy esetetekben így lesz), akkor megtámadod a sarcolót, és a többszörösét veszed vissza....(itt jelezném, hogy az mnt-vel nem egészen értek együtt a sarcoláskor, mármint ne legyen kötelező) szerintem igenis megoldható, és mindjárt dicsőséges, nem is megalázó... |
Quote:
De többet már tényleg nem szólok a témához :) |
Valamint a véleményem az, hogy mivel nem kötelező opció, tehát, ha te nem akarsz fizetni, elmész szabira, vagy fellépsz, vagy ahogy gondolod, így nem kéne azokat az orikat, illetve a tulajukat megfosztani az esélytől, aki érez magában annyit, hogy képes másoktól kicsikarni bizonyos összeget.
Nem értem miben fáj ez nektek, de természetesen jók az ellenvélemények, viszont én szivesebben hallanám az olyan ellenérveket, hogy miért nem lenne jó, azon kívül, hogy megalázó. (akinek nem inge, ne vegye magára, volt már pár ellenérv..) |
Quote:
természetesen ott van, mint lehetőség, örülök neki, ha te ilyen fair játékosokkal találkozol, én jártam már másképp, nem is egyszer :) és akkor inkább azt mondtam volna, itt van x összeg, hagyjál... |
Quote:
egyébként sztem msn-en folytassuk tovább mert így nem fog haladni a megbeszélés ;) |
Quote:
ezek akkor is a képedbe röhögnek, ha megkéred hagyja abba :) de akkor ott a másik támadó fél, vele kell megegyezni :) ha oltári peches vagy, mindkét fél hasonló beállítottságú :D |
Quote:
|
Én csak csenben annyit tennék hozzá, hogy ezt a hadüzihez akarjátok összekötni, ugye? Őszintén, hányszor használtatok már hadüzit? :)
Szval csak arra akarok kitérni, hogy feleslegesen ne vitázzatok olyanról, amit nem is használnátok. |
Quote:
|
és mi lenne ha a hadisarc mértéke az az utolsó x napban történő sikeres ütések,ártózások és tolvajakciók számától függene?
pl ha az utóbbi 3 napban 12x ütöttek akkor már 120 milla legyen a hadisarc,de ha közben 8x visszaütöttél akkor 120 milla-80 milla azaz 40 milla.így lenne a vari és toliakcióknál is,de mind más-más értéket adnának a hadisarcnak. |
Quote:
|
Quote:
Nem is akarok iylen buta szabályokat hogy ennyi vagy annyi ütés határozza meg a sarc mértékét, ennek semmi értelmét nem látom. Legyen szabályozva a minimum és a maximum, esetleg a min és max értékhez tartozó mnt idő és majd a csatázó felek megbeszélik hogy nekik mennyi hadi sarc mennyi mnt-t érne meg. ezáltal mindenki ki tudná bontakoztatni kicsit a diplomáciai képességeit. |
Quote:
"pl ha az utóbbi 3 napban 12x ütöttek akkor már 120 milla legyen a hadisarc"...tehát amikor 12x beütöttek akkor 120 milla,de ha 15x ütöttek akkor 150 milla,nálam ez annyit tesz,hogy minnél több kárt szenvedek el,annál TÖBB lessz a sarc :D |
Quote:
Azaz téged szétvernek, aztán megsarcolod a győztest, de keményen ám. Vagy hogy gondoltad ezt konkrétan? |
Mint irtam is nem szimpatizálok Dus ötletével, ne egy gép számolja ki hogy ki mennyit hogyan kap, főleg hogy feljebb többször irtam hogy nem az ütések számát kellene csak nézni, mert ugye ott vannak a tolvaj és a mágikus akciók is.
Meg aztán akkor ezt az ütésszámot nézve akkor ki fizetne kinek? De sajnos Dus is mintha nem is olvasná max az utolsó 5-6 hozzászólást. |
All times are GMT +1. The time now is 16:27. |