Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Te miért nem Arénázol? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1948)

Ati 07-04-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 107320)
Tényleg nem lenne sok értelme. Akkor miért is tennék? ;)

Ja már emlékszem az érvre: aki súlyos küzdelmek után lett mondjuk utolsó előtti, annyit azért megérdemelne, hogy ne a belépők és egyből szabizók alatt legyen a rangsorban.
Hát vagy rosszul emlékszek erre az álláspontra, vagy ez egy rossz érv. :)

Hogy mi történt? Egy 2 hónapos játék alatt ne menj már el szabira. :) Ha a játék negyedét nem fogod tudni úgyse lejátszani, akkor majd játszol a következő fordulóban, amikor itt leszel végig.

Lezúziusz 07-04-2007 10:16

Többnyire azért nem játszom, mert mindig van egy szövi, akik közül valamelyik tagot az élre tolják. Bár nem igazán értem mi haszna van ebből a többi szövitagnak, csak 1 első hely van.:) Micsoda önfeláldozás.:P

Valezius 07-04-2007 10:37

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 107323)
Többnyire azért nem játszom, mert mindig van egy szövi, akik közül valamelyik tagot az élre tolják. Bár nem igazán értem mi haszna van ebből a többi szövitagnak, csak 1 első hely van.:) Micsoda önfeláldozás.:P

Mfként szerintem elég unalmas a játék Arénában, kevesebbet is lehet taktikázni.
Ha viszont összejön legalább 2szövi, akkor jó kis játék tud kialakulni, és megszerezni az 1-4helyet elég jó cél :D
És mfként is elég jó esélyek vannak, mert az 1,4-es szorzó hatalmas.
Pláne ha ilyen távolságok vannak, mint most :o
pl. lefelé: 2-4-6-7-9-11-12-14

Tehát még vándor személyiséggel se lehet 2körön belültartani egy szövit.

Princ 07-04-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107321)
Hogy mi történt? Egy 2 hónapos játék alatt ne menj már el szabira. :) Ha a játék negyedét nem fogod tudni úgyse lejátszani, akkor majd játszol a következő fordulóban, amikor itt leszel végig.

Te se tudod előre a programod, tőlem ez miért elvárás? Indulás után jutott eszembe pl, hogy augusztus közepén nem is leszek netközelben. :(

Lezúziusz 07-04-2007 10:47

Mind1. akkor is csak 1 első hely van, és csak mf-ként vok hajlandó játszani, mert nem osztozom senkivel.:) Inkább maradok a vip hv-nél.:)

DARKNESZ 07-04-2007 10:51

Azért nem mert nincs időm:(

monro 07-04-2007 17:06

Quote:

Ha szabizol akkor nem vagy célpont így azoknak az élete nehezedik akik játszanának... Úgy érzem kívülállóként, hogy ez eleve felveti az arénában való szabizás feleslegességét !?

Ati 07-04-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 107409)
Ha szabizol akkor nem vagy célpont így azoknak az élete nehezedik akik játszanának... Úgy érzem kívülállóként, hogy ez eleve felveti az arénában való szabizás feleslegességét !?

Nincs is ott szabadság.

monro 07-04-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107411)
Nincs is ott szabadság.

Ja bocs :) Innen gondoltam, hogy van.

Quote:

Ati 07-04-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 107413)
Ja bocs :) Innen gondoltam, hogy van.

Kaotikus lett itt, hogy mi van és mi nincs, úgyhogy egy gyors összegzés:

- 1 órás körök vannak
- nincs piac
- nincs szabadság

Remedy 07-04-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107418)
Kaotikus lett itt, hogy mi van és mi nincs, úgyhogy egy gyors összegzés:

- 1 órás körök vannak
- nincs piac
- nincs szabadság

Es helytarto is van :)

Ati 07-07-2007 09:59

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 107170)
Ati majd augusztus végén jelentsd be a nyári terveud lécca ;) Nálad mikor kezdődik a nyár? 50foknál? :D

Minimum. :D

De ILYEN TÉREN talán a jövő hét közepén, ha minden úgy alakul... :D

Ati 07-11-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 107170)
szintén zenész :)

Ati majd augusztus végén jelentsd be a nyári terveud lécca ;) Nálad mikor kezdődik a nyár? 50foknál? :D

És lőn szerda. Tök pontos vagyok. :D

Íme: http://forum.queosia.com/forumdisplay.php?f=59

Tavacska 07-20-2007 08:29

én régen sokat arénáztam, talán a mostaniak még emlékeznek is rám...
aztán megutáltam, pedig mindig bent voltam az első 10-ben, egyszer volt csak, hogy az utolsó helyet pályáztam meg...
és volt olyan, hogy az utolsó héten kapcsolódtam be és bent voltam a topban...
sajnos azt tapasztaltam, hogy ott nem a játékról szól, hogy ütöm vágom az ellent, a végén azért utáltam meg, mert mindenki ugy féltette az oriját, mintha az élete mulna rajta, pedig még jutalom sem jár az első helyért...
és hát a jksz-ről nem is beszélek, mert nem akarok "alaptalanul" vádaskodni...
játszon ott az akinek gyomra van hozzá...
és sajnálom azokat akiket nagyon szeretek és ott játszanak...

Valezius 07-20-2007 08:33

MIlyen jkszről beszélsz? Mert földleadáson kívül nem nagyon lehet(ne), az meg azért látszik(ana) a teljesekben.

Tavacska 07-20-2007 08:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110507)
MIlyen jkszről beszélsz? Mert földleadáson kívül nem nagyon lehet(ne), az meg azért látszik(ana) a teljesekben.

gondoltam, hogy beleköttök, és gondoltam, hogy nem irom bele, mert nem szól szám nem fáj fejem, de nem fért a bögyömbe és a kisördög azt mondta, csak irjam le...
nem mondok neveket, nem mondok sztorikat, volt, elmult, lécci érd be ennyivel...
számomra elévült...

Valezius 07-20-2007 08:43

Quote:

Originally Posted by Tavacska (Post 110512)
gondoltam, hogy beleköttök, és gondoltam, hogy nem irom bele, mert nem szól szám nem fáj fejem, de nem fért a bögyömbe és a kisördög azt mondta, csak irjam le...
nem mondok neveket, nem mondok sztorikat, volt, elmult, lécci érd be ennyivel...
számomra elévült...

Nem nevek érdekelnek, és nem sztorik.
Hanem a módszer, mert nem tudom mire gondolsz.

Tavacska 07-20-2007 08:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110513)
Nem nevek érdekelnek, és nem sztorik.
Hanem a módszer, mert nem tudom mire gondolsz.

ha leirnám mire gondolok, már sztoriznék...

Valezius 07-20-2007 08:47

Quote:

Originally Posted by Tavacska (Post 110515)
ha leirnám mire gondolok, már sztoriznék...

Akkor írd le egyszerűbben.

Addig is aki ezt olvassa ne higyjen neki :)
Piac nélkül elég nehéz és értelmetlen csalni, maradna a földleadás de az nincs, vagy elenyésző.

Kutyuleee 07-20-2007 08:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110516)
Akkor írd le egyszerűbben.

Addig is aki ezt olvassa ne higyjen neki :)
Piac nélkül elég nehéz és értelmetlen csalni, maradna a földleadás de az nincs, vagy elenyésző.

csak halkan jegyzem meg, hogy piac nélkül is lehet csalni... információ csere, ha másikat támadják szembemenni ,meg egyéb dolgokkal segiteni a másikat...

Deni 07-20-2007 10:30

Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem amikor Vilmus játszott, akkor még volt piac és gusztustalan módon csak úgy virágzott a jksz..
de a piacon tápolásos időknek az arénában már vége :)

Valezius 07-20-2007 10:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 110556)
Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem amikor Vilmus játszott, akkor még volt piac és gusztustalan módon csak úgy virágzott a jksz..
de a piacon tápolásos időknek az arénában már vége :)

Az alapján, hogy azt írta, hogy régen sokat játszott én is erre gondoltam.

De ha csak annyit ír, hogy sok volt a piaci utalás, akkor abban hol vannak a nevek és a sztorik? :p

Deni 07-20-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110559)
De ha csak annyit ír, hogy sok volt a piaci utalás, akkor abban hol vannak a nevek és a sztorik? :p

azt már ne tőlem kérdezd :rolleyes:

Tavacska 07-20-2007 16:39

szeresselek Deni :-)))
én még akkor is játszottam amikor mán nem volt piac, de neked priviben elmesélem szívesen, csak nem szeretem, ha egy téma átmegy sárdobálásba vagy szájkaratéba :-)))

Steve 07-20-2007 17:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110507)

Naív vagy. De legalább látszik hogy nem tudod hogyan szokás csalni, ergó te tuti tisztességesen játszol :)

Valezius 07-20-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 110667)
Naív vagy. De legalább látszik hogy nem tudod hogyan szokás csalni, ergó te tuti tisztességesen játszol :)

Nem tetszik, hogy szegény kezdpket el akarjátok ijeszteni az Arénától. :p
El kell ismerni, hogy sokkal kevesebb mód van a csalásra, mint máshol.

A tisztességemről annyit, hogy nem szégyellem raktárnak használni a piacot, és ezt néhányan már durva csalásnak minősítik...

Steve 07-20-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110670)
A tisztességemről annyit, hogy nem szégyellem raktárnak használni a piacot, és ezt néhányan már durva csalásnak minősítik...

wehe, lol, akkor Gtől felfele az egész hód csal :D

Valezius 07-20-2007 17:31

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 110671)
wehe, lol, akkor Gtől felfele az egész hód csal :D

Na azért vannak még tisztességes emberek :D

Synkel 07-20-2007 19:52

Mondok egy példát csalásra. Régen történt, közel 2 éve, remélem ennyi idő után Ati nem kezd el vadászni a résztvevőkre szankcionálandó a bűnt:)

Az első és második helyezett közöttnem nagy különbség volt, és erősen közeledett a forduló vége. Ők ketten kissé elszakadtak a csoporttól, és nem nagyon tudtak haladni tovább. Egymással nem bírtak el, több körre kitámadni meg nem mertek, mert akkor a másik viszont befért volna.
A második ori átképzett, megkérte egy ismijét aki szintén játszott a forduló elején, de közben elfeledkezett róla(:D), hogy megfelelő időben támadjon ki. 5 kis sereg indult lefele, az ori meg baromira beíjazva állt, nehogy az első helyezett beüssön. A forduló utolsó napján 23.00-kor 5 sereg verte be a mezőny közepén lévő havert, és megvolt az első hely...

Az Aréna elég belterjes csoport, és ha piac nincs is, a jksz virágzik:)
Egyebek mellett ezért sem játszok, meg azért, mert vagy 3 fordulóra beneveztem, de menet közben mindig elfeledkeztem arról az oriról:)

Tavacska 07-20-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 110670)
Nem tetszik, hogy szegény kezdpket el akarjátok ijeszteni az Arénától. :p
El kell ismerni, hogy sokkal kevesebb mód van a csalásra, mint máshol.

ha a kezdőknek akartál kedvet csinálni az arénához, akkor rossz cimet választottál, mert a miért nem arénázol kérdésre nyilván nem várhatsz olyan pozitiv válaszokat, hogy pl. én azért nem, mert tök jó, és utálom a jó játékot :-)))

de ha már a kezdőknek akarunk kedvet csinálni, mindenkinek ajánlom próbálja ki, mert a legeslegelején én ott próbáltam ki az összes fajt, arra pl. télleg jó :-)))))

Valezius 07-21-2007 03:45

Nem a kedvcsinálás volt a cél, de attól még nem kell elijeszteni őket. :)

Valezius 07-21-2007 16:59

Ez itt most off, de azért szeretem az Arénát, mert ott gondolkodni kell. Tervezni, ilyenek. (Ezért tetszik nagyon a német 4L is, az 5V a nagy létszám miatt nem ilyen volt)

Például előző Arénán: Amikor az első 2-őt akartuk gyengíteni, a pontszémkülönbségek miatt meg lehetett csinálni, hogy a 7helyről kevés építéssel a 4. előrejöttél akcióztál 1körig, és ha még el is indult rád, akkor vissza tudtál bontani a szövik mellé, hogy 2körre legyenek (Az ütő meg 3-4körre kellett kijöjjön)

Szóval ész játék volt, az erőforrások beosztása mellett.
A normál játék, a hv és a párbaj is nekem túl sablonos, nem ész kell hozzá, hanem rutin.

Betelgeuse 08-23-2007 16:34

Piac nélkül tényleg jól meg kell tervezni a taktikát és az országot... elég egy vihar/szárazság és haza tudja vágni
Aki már arénázott meg tudja mondani mikor kell a végén fokozni? a 02 körváltás után még van rá idő?

J.Ati 08-24-2007 02:50

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 120003)
Piac nélkül tényleg jól meg kell tervezni a taktikát és az országot... elég egy vihar/szárazság és haza tudja vágni
Aki már arénázott meg tudja mondani mikor kell a végén fokozni? a 02 körváltás után még van rá idő?

Egy száraz-vihar nem vágja haza az orit azért:)2 hónap alatt sok minden tud történni.
Régebben jártam arénázni úgy emlékszem 02:01-kor van vége.
Bár ezt megerősíthetné valaki:)

Betelgeuse 08-24-2007 14:32

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 120311)
Egy száraz-vihar nem vágja haza az orit azért:)2 hónap alatt sok minden tud történni.
Régebben jártam arénázni úgy emlékszem 02:01-kor van vége.
Bár ezt megerősíthetné valaki:)

Elég nagyot lehet bukni ha pár napig rajtad tartják.. lelépnek az egységeid nagy hátrányba kerülsz.
Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná a biztosat...
Nem szeretnék 4k pontot veszíteni a fokozással. Elvileg 01.55 az utolsó körváltás úgy gondolom, hogy utána még lehet fokozni de csak gondolom:)

Valezius 08-24-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 120443)
Elég nagyot lehet bukni ha pár napig rajtad tartják.. lelépnek az egységeid nagy hátrányba kerülsz.
Nem szeretnék 4k pontot veszíteni a fokozással. Elvileg 01.55 az utolsó körváltás úgy gondolom, hogy utána még lehet fokozni de csak gondolom:)

Az egységeket meg lehet menteni, ha van pénzed, a tekit viszont elvihetik. És az elég nagy baj.

J.Ati 08-25-2007 04:10

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 120443)

Ha nagyon a biztosat akarod tudni és a mostani arénában is részt veszel akkor kérdezd Bobot:)
Ja és miért tartanák rajtad a vihart pár napig rögtön az elején?
Gondolom félnek,hogy túl erős leszel,mert mást nem tudok elképzelni:)

Valezius 08-25-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 120506)
Ha nagyon a biztosat akarod tudni és a mostani arénában is részt veszel akkor kérdezd Bobot:)
Ja és miért tartanák rajtad a vihart pár napig rögtön az elején?
Gondolom félnek,hogy túl erős leszel,mert mást nem tudok elképzelni:)

ki mondta, hogy az elején tartják rajtad? :p

J.Ati 08-25-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120520)
ki mondta, hogy az elején tartják rajtad? :p

Jahhh ,hogy egész játék alatt:D

Betelgeuse 08-28-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 120542)
Jahhh ,hogy egész játék alatt:D

elég addig, hogy ne menjenek a tornyaid és beüssenek... kaja nélkül még vissza se tudsz menni

All times are GMT +1. The time now is 00:36.