![]() |
Quote:
Nézd már mennyien mondták el a véleményüket.. Sőt már van egy + szavazat is:D |
Kissé későre értem ide, pedig kár ebből kimaradni:)
MARHASÁG Viszont a tolizós topviban már értem Brown kolléga hozzáállását:) |
Quote:
|
Elismerésem vakmerő voltál.
Be kell, hogy valjam őszintén nekem is eszembe jutott már ez a piaci adózás dolog, de elvetetem az ötletet pontosan az itt leírt indokok miat.: -A ritkán piacozók az adótól félve még olcsobban adják el a termékeiket, így a tözsdecápáknak (tc.) kedvezel. - Aki vásárolni szeretne az a továbbiakban is a tc-től lesz kénytelen vásárolni. -Az adó azokat fogja súlytani akik kisebb v nagyobb tartalékkal rendelkeznek, de ez a veszteség még mindig kisebb mint amit egy tolvaj okozna ha bent lennének az országban, így a piaci raktározás mértékét nem fogod csökkenteni. -Az a baj, hogy nem tudsz megfelelő indokot felhozni. A külső raktározás vissza szorítására ez a javaslat nem alkalmas. JAVSLAT: -próbálj olyan megoldáson gondolkozni a mi másokat segít, de nem korlátoz senkit.:rolleyes: Különben is ne fájon a te fogad az én vagyonkámra.::mad::D |
OFF:
Quote:
|
Quote:
On Amúgy öszintén te sokat gondolkoztál ezen , vagy csak spontán jutott eszedbe ez az oltári nagy baromság???? Sztem javasolni fogom, hogy a csoportban minden eladott piaci árunak az értékéből 1% az országomba vándolroljon mint EU-s támogatás:D |
Utánaszámoltam. Most kinnragadt némi fémem (11111 rög) az utolsó 7 óra állapotában, melyre kb. 444 egység adót kéne fizetnem. Ez semmi. Tehát a piacozást szvsz egyáltalán nem érinti (elég ritka eset, hogy valamim a gyékényen rohadjon több mint fél napig ;)). A piacon raktározáshoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a visszaúton rablóbandák lesnek az 1000 aranyon kipakolt gabonára... vagy 10 óránként fellép és felvásárolja a sajátját, ha jól gondolom.
Azokat, akik épp csak némi felesleget szeretnének pénzzé tenni, még kevésbé érinti: 100 egység cuccra 4 százalék adó egyszerűen vicc, ennél magasabb pedig megölné a játékot. Szerintem tehát nincs értelme a piacadónak. Ennyi erővel a tolizásra is bevezethetnénk valami vagyonosodási adót. :) Varizásra meg mondjuk mágiahasználati illetéket. :D |
Quote:
|
Támogattam a szavazásnál is bár hozzáteszem, hogy a katonai piacoknál semmiképp sem tartom bevezethetőnek és tulajdonképpen én egész más koncepció szerint adóztatnám az árut, de olyan a szavazás pontjai között nincs.
24órás átlagár alapján adóztatnám azokat az árukat amik az átlagár fölött vannak 100%-al. Ami viszont fölötte van azt durván megadóztatnám. (ezek az áruk többnyire az átutalásokra kitett áruk vagy ezek fogótételei) A 100% nál ez az adó 15% a 150%-nál 25% a 200%-nál 35% és a 300%-nál 50%. Ezek az adók az én koncepciómban csak akkor vónódnak le ha az áru elkel!!! Ergo a kishalak semmiképpen nem tudnak rajta bukni. |
Quote:
|
Quote:
De teszem hozzá ha vki felhajtja az árakat, mondjuk 2,5x a tegnapi átlagárnak akkor mindenk kishal ennek az árnak kezd alápakolni, de nagyvalószínűséggel ők is belekerülnek ebbe az adósávba |
Monrobá ezzel a fogózóknak is csökkentenéd a nyereségét -> ergó nem érné meg fogózni -> megüresedne a fogózós rész - > sűrűbben lehetne kisebb réssel relatív kis költséggel utalni.
|
Quote:
Ezt azért gondold át mégegyszer :D |
Quote:
|
Quote:
vagy kiemelnéd rózsaszínnel hogy melyik tétel az utalás és csak azt büntetnéd? :D |
Quote:
Sztem a működése ennek kb így nézne ki... Valaki utalni akar 1. előző nap elkezdi felemelni az átlagárat (amit kiiratnék minden piaci tételhez 24körös adat!) Ha valaki ezt figyeli akkor látja,hogy megy feljebb így meddig tud adó nélkül kipakolni. Ez magával vonzza természetesen, hogy az alájukpakolt piaci áron kitett árumennyiség értéke is nagyobb,mint elötte így többet kell fizetnie majd érteamikor utal. Ha drasztikusan megy feljebb látja, hogy utalás készül és érdemes adósávba is kipakolni. 2. nem kezdi el felnyomni az átlagárat és adózik ha utalást akar kapni. Tegyük hozzá ez nem annak bünti akinek utalnak hanem annak aki utal! Az igazi nagy tőzsdecápák ellen (pld 1A) ez a módszer nem elég hatékony hiszen ők a mennyiségekkel játszva utalgatnak nem az árfelhajtással, de ők is utalnak időnként "felhúzott" áru tételekkel amikor hirtelen előkészület nélkül történik valami komolyabb dolog. |
Az első pontodhoz szólnék, csak hozzá.
Nincs egy hónapja, hogy egy topic, csak erről szólt. Megtalálhatod az elvetett javaslatok közöt Piac fejlesztés címszó alatt.;) |
Quote:
|
Jó lett volna akkor néhány támogató üzenetet kapni. Az én topicom volt.
Keményebben földbe döngöltek mint azt vártam volna. |
Quote:
|
Quote:
Hogy ne legyek teljesen off: az átlagáras megoldás érdekesen hangzik... nekem egyelőre tetszik. Erre hol lehet külön szavazni? :D |
Quote:
Nem tudom, miért lenne jó a játéknak, ha senki nem tudna nagyobb tartalékokat megtermelni és megőrizni. akik most fenn vannak, azokat többé nem lehetne leszedni. Örülök, hogy ennyire átlátod ezt a játékot, hogy jobban tudod az adminoknál, hogy mi tenne jót neki, és mi nem... |
kedves Brown, akkor kifejtem, neked, hogy miért is nem tetszik nekünk vagy legalábbis nekem miért nem tetszik;)
ha jól vettem ki a célod, hogy a tartalék nélküliek továbbra is piacolhassanak, a tartalékkal rendelkezők, adózzanak:eek: ha nem így van szólj... még, ha azt mondanám, hogy az alap ötlet jó is, akkor sem kivitelezhető ezzel a módszerrel;) 1, a kicsik, akik adnak vesznek, azokat ez szerinted nem érinti, na de vizsgáljuk csak meg...mit csinál egy kicsi:confused: egy kicsi, aki el szeretne adni mindig az aktuális árnak alátesz, valamennyivel, ha viszont ennek alátesznek egy nagyobb mennyiséget, akkor a többi kicsi ez alátesz, úgymond szinte biztos, hogy az övét nem veszik meg tehát adózni fog, magyarul őt is érinti, de mondjuk azt, hogy 10k követ ha kirak, akkor odaveszik 700, tehát nem éri jelentős veszteség. 2, azok, akiknek tartalékuk van azért tartják, hogy ha mondjuk lelopják a tekijüket vagy lemészárolják őket akkor pótolni tudják a gondtalan játék érdekében. szerintem mindenki belátja, hogy a bevédekezős beton játék unalmas (tán még azok is akik ennek a játékmódnak a használatára szorulnak, mert keveset vannak gépközelbe), de ahhoz hogy a jövőben minden féle veszteség nélkül tartalékuk lehessen ilyet kéne tartsanak, de ilyet senki nem akar, a már említett ok miatt...ezért inkább a másik módszert használják, hogy megpróbálják eladni a cuccokat, majd gyorsan visszavenni és megint kitenni, mert mást nem tudnak tenni, hogy elkerüljék az adózást, de igazából te nem is ezt a réteget akarnád megszorongatni, mégis ennek lenne a legnagyobb teher;) 3, a tőzsdecápák, akik úsznak a pénzben és gyakran felvásárolják a piacot és még utánna is van mit utalni. na te ezeket adóztatnád meg, na de ők azok, akik a legegyszerűbben kikerülik az adózást, azzal, hogy adózás előtt visszaveszik az árújukat, mert megtehetik:o tehát lásd be, ez nem a megfelelő módszer, azonban monro módszere annál inkább elgondolkodtato, mert átlagárat figyel, tehát ha sok árú van piacon a normál vevő/adó nem fog belekeveredni az adózónába vagy nem túl gyakran. még akik tartalékot tartanak is megtudnák oldani, hogy éppenhogy ne lógjanak bele. két esetben lógna bele az árú tulajdonosa nagy eséllyel: ha fogót tesz ki, vagy ha utalásra vár. ez nem is akkora gond, mert aki mondjuk fogót tesz ki annak elvből a szemfülességéből lesz csak pénze semmi másból, tehát neki még így is elég jól kamatozna. annak aki utalásra vár annak már kevésbé, mert hát mégis csak kevesebbet kap, de legrosszabbul az utaló fél járna, mert hát ő esetleg átutal 2 milliárdot, de 140 millióval kevesebb ér oda, tehát eltűnik 140 milla a szájber térben:D ja és megkérném mindkét pártról azokat, akik ezzel foglalkoznak és ebben jártasak, hogy az enyémet egészítsék ki, ha valamit kihagytam vagy javítsanak, ha félrebeszélek:o |
Quote:
Egy megoldást el tudok képzelni, de az jksz. |
Quote:
|
Quote:
Lehet termelni, lehet megőrízni, a raktárban (ami erre a célra rendeltetett, a könyvtárban bár tudom kopik. Ha meg szellőztetni akarod, akkor hozz érte áldozatot. Tudod, sokan csak lehúrrogni tudnak itt dolgokat, de van egy olyan opció is a szavazásban, ahol a százalékokról lehetne variálni. Volt itt néhány hozzászólás azoktól akik tovább gondolták ezt az ötletet. Őket becsülöm, mert megpróbálnak gondolkodni a játékról. Ezt mondtam az elején is. Építsünk rá és egy remek megoldás születhet belőle. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ne vedd személyeskedésnek, de remélem ehhez a hozzáálláshoz sok újrázási lehetőség is társul, mert van olyan játékos is, aki letiltja az üzeneteket az adok kapok alatt és sok olyan is, aki mnt-t csak háború végén köt. Mire oda eljutsz, tartalékok nélkül nem állsz fel belátható időn belül. A cápákról, meg annyit, hogy lehet ők nem kerülnek el téged... |
Quote:
Jó páran leírták, hogy az ötleted miért nem jó. Akit igazán kellene, hogy sújtson, nem fogja. Gondolkodj már el egy picit légy szíves, hogy ez a változatás mit okozna? És most nem az amúgy sem tetemes tartalékaim miat aggódom, hanem az ötletedet kritizálom. |
Quote:
|
Quote:
ismered azt a viccet, amikor egy fószer hajt az autópályán és közben hallgajta a rádiót: "Óvatosan közlekedjenek az autópályán, egy őrölt áthajtott a szembesávba!" Mi az hogy egy?? MIND!! :D:D ne lázadj csak azért mert minden áron lázadni akarsz, fogadd el a jelenlegi, működő rendszert nameg, a Hódító nem szerepjáték, régen rossz, ha így állsz hozzá ;) stratégiának hívják ezt a műfajt :) |
Úgy gondolom, egy stratégiai játék annál jobb, minél több stratégiai döntést lehet hozni. A stratégiai döntések számát nagyon megnövelné, ha a javak sokkal szükösebbek lennének a hódítóban.
Például stratégiai döntés lehetne, hogy mikor tegyek fel valamilyen varázslatot, hisz ha mindig fenn van egy varázslat, azt nem bírnám rúnával. Persze, ha annyi a rúna a játékban, mint most, akkor ilyen stratégiai döntés nem lesz a játékban. Ilyen jellegű példát rengeteget lehetne hozni. Ezt a példát csak azért hoztam, hogy érzékeltessem, a javak szűkössége növeli a stratégiai döntések számát. A hódító viszont nagyon más irányba ment. A javak bőségének az irányába. Most úgy lehet eredményesen játszani, ha nagy tartalékot gyűjtsz. A tartalékokkal aztán olyan javakat szerzel, amiket csak akarsz és így tudsz esetleg eredményesen játszani. Nem hiszem, hogy lehetne változtatni ezen. Nagyon sok mindenen kéne változtatni. Ha sikerülnének ezek a változtatások, az is nagy igazságtalanság lenne, mert akik nagy országot hoztak létre a javak bőségének idején, aligha behozhatóak szűkös javak esetén. Viszont aki a javak szűkösségének irányába szeretné fejleszteni játékunkat (mint a téma felvetője), azt nem kéne hülyének nézni, még ha nem is tökéletes a javaslata. |
Quote:
|
Nem jó az ötlet, az előttem szólók meg is indokolták, hogy miért.
Nem támogatom |
Mint ahogy a szavazatom is mutatja,nem támogatom eme felvetést.
Az okokat leirták nagyjából,nem sorolnék semmit még1szer. De nem baj,ha töröd a fejed az újításokon.:rolleyes: Lehet a következő még jó is lesz;);) |
Quote:
A mondatod sztem így lenne korrekt: "Nem tetszik az ötlet, az előttem szólók meg is indokolták, hogy miért." |
Quote:
|
Quote:
szerintem az átlagáras ötleted jó és azt támogatnám, biztos lehetsz benne, és meg is indokoltam, hogy az miért jó és ez miért nem jó...szerintem |
All times are GMT +1. The time now is 00:43. |