![]() |
Quote:
biztos, hogy erre is van 1 megoldás, de ez mind-mind magas nekem. egyelőre... egy életen át bil géc oprencereit használtam, és nehéz megszokni a linuxot. tudom, van 1 csomó linux doksi a neten, de ahogy ez lenni szokott, soha sem találom pont azt, amire szükségem lenne. :( |
Quote:
http://ubuntu.hu/index.php?title=Sudo Használd a sudo-t. Ha rendszergazdaként akarsz bejelentkezni, akkor ott van a lap alján, hogyan élesztheted fel a root-ot. |
hát ez nagyon jó. :) kösz. gondoltam, hogy ez a baj, de itt nem működött a 'su root' (vagyis a jelszóval volt a gond), ami egyébként Knoppix alatt sima ügy volt.
|
Quote:
|
egyelőre boldogulok a 'sudo'-val is...
azért kösz, tényleg hasznos az. :) |
Quote:
:) |
Quote:
|
Valakinek sikerült már lelket verni a Skype-ba Ubuntu alatt? 1 napja izmolok vele, nem nagyon akar müxeni...:confused: |
Quote:
|
Wow, és télleg van. Lassan Symbianra is megcsinálhatnák, de ez nagyon régóta csúszik. :( Na mindegy, ez már nem linuxos téma. :)
|
Quote:
dpkg -i skype-1.4.0.74.deb Elvileg így fel kellene mennie. Legalábbis én debian alá így raktam fel, az ubuntu pedig debian alapú. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
|
|
Ez most marhára nem ide vág, de Linux és nem akarok neki nyitni egy külön topic-ot.
Tehát: Mint másik topic-ban mondottam volt, nekem most van fent egy Xp és egy Debian. A debian teljesen külön partíciót, sőt külön vincsin is van. De viszont a Debian jelen állapotában nem kezeli az ntfs partícióimat, és nem tudom hogy kell hozzá mount-olni. Ezt azt le akrom törölni, és felrakni a helyére az Ubuntu 7.10-es verzióját, mert az kezeli, de debian alpút. Ami a kérdésem lenne, hogy én most leformázom azt a partíciót amin a Linux van és felrakom helyette az ubuntut, valamelyik folyamat során eltűnhet az MBR-ből a Windows-om? Mert ha eltünteti én megőrülök... |
Quote:
Windows CD-ről elbootolod a telepítőt, választod a javítást, majd javító konzolba beírod: fixmbr Ekkor a grub/lilo ki lesz ütve, de azt meg újra tudod rakni linux alól. |
Quote:
Köszi |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Jelentem a telepítés sikeresen befejeződöt... vicces hogy félig magyar félig angol... pl: Synoptics csomagkezelőben: Search vs. mégse
:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De látja az ntfs partíciót, ez a lényeg:D |
a keresztyén operátziós rencer: Ubuntu Christian Edition. :D
Az Atya, a Fiú és a Linux nevében hihetetlen, hogy mennyire fáradtak egyesek... :) ha valaki tőlem kérdezné: ó, hát természetesen szükség van rá. hát persze. természetesen. miért ne? :D |
Quote:
Azért szerintem nem fogja meghódítani a keresztény linuxos közösséget. |
Quote:
azt nem értem, hogy miért nem progikat írtak különböző operációs rendszerek alá, amik rögtön elindulnak, amikor bekapcsolod a gépet, és hamar elmondanak 100 miatyánkot meg hiszekegyet. a firefox-hoz amúgy valszeg lehet írni kiterjesztéseket, amik letiltják cúnya szavakat a keresőkben és a cúnya tartalmú oldalakat. :) lehet, hogy jobban is működne, mint ez az Ubuntu CE... |
Ubuntu problémák. Megint. :)
Az Ubuntu jelez, hogy vannak új frissítések, és persze rákatt, és frissítem mindig. Az a helyzet, hogy van 1 package (lényegtelen, hogy melyik az), amire azt mondja, hogy "You are about to install software that can't be authenticated". Ha kiveszem a pipát, hogy ne tegye fel, akkor továbbra is jelez, hogy új frissítések elérhetőek. Hogy tudom kiszedni, hogy ne jelezzen erre a package-re többé? Továbbá létezik, vagy esetleg be lehet állítani valami gyorsbillentyűt a billentyűzetkiosztás váltogatására? Eléggé kényelmetlen, hogy állandóan nyitva kell legyen a Keyboard Preferences, és ott húzogassam a kiosztásokat, hogy éppen melyiket akarom használni. Az amúgy nem jó, hogy folyamatosan angol billentyűzetet használok, és ékezetek nélkül írok. A magyar billentyűzettel meg kényelmetlen egyes karaktereket bepötyögni, ha éppen olyasmivel foglalkozok. |
|
Sziasztok, van valakinek tapasztalata gentoo-val?
|
ubuntu 9.10
Üdv:)
van egy "régi" laptopom (ASUS). Most fenn van rajta az ubuntu 9.04 és működik a wlan, ugy h sis162u drivert használok hozzá... Na most felraktam az ubuntu 9.10 és nem működik vele:S mi lehet a baj? vagy hogyan tudnám megoldani a problémámat? Moha |
Quote:
|
Quote:
szerinted a Debian linux jobb lenne?:) (programozáshoz és webfejlesztéshez akarnám használni...) |
Két hete elkezdtem Linux Mint-et használni... Mindennapos netezésre, msn, skype, dokumentumok nézegetése, szerkesztése, filmnézés, zenehallgatás. Eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve - gyors, mint a szélvész, kis utánajárással sikerült az egér gombkiosztását is megváltoztatnom, még külön program sem kellett hozzá.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:12. |