Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hód kalkulátor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1934)

Princ 06-28-2007 23:32

A táblázatkezelők "egyéb segédproginak" számítanak? És ha nem, akkor az is "csalás"? :p

Ati 06-28-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 106150)
A táblázatkezelők is "egyéb segédproginak" számítanak? És ha nem, akkor az is "csalás"? :p

Mire használod? Rendszerezed vele az adatokat, és segít számolni, de nincs közvetlen hatással a játékra? Akkor ide tartotnak, igen. :)

Gazsy 06-28-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 106150)
A táblázatkezelők is "egyéb segédproginak" számítanak? És ha nem, akkor az is "csalás"? :p

a sugó értelmezése után gondolom az is legális:) a minden ami nincs közvetlen hatássa a hódra..pl távolbalátó progi, vagy valami agyafurt progi amit beállítasz és a gém meg támad varázsol, vagy valami...:o

Princ 06-28-2007 23:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106152)
Mire használod? Rendszerezed vele az adatokat, és segít számolni, de nincs közvetlen hatással a játékra? Akkor ide tartotnak, igen. :)

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106153)
a sugó értelmezése után gondolom az is legális:) a minden ami nincs közvetlen hatássa a hódra..pl távolbalátó progi, vagy valami agyafurt progi amit beállítasz és a gém meg támad varázsol, vagy valami...:o

De akkor oda tartozik még a számítógép számológépe is.. És akkor a nem létező opcióra csak a papírt+ceruzát, kézi számológépet, vagy mondjuk abakuszt használók szavaznának. :D És a fejszámolók meg szerencsejátékosok, végül pedig a zsenik. :-))

Úh nem értem miért ne lenne akkor is egyhangú a szavazás, hiszen az utóbbiak biztos elenyésző kisebbségben vannak.

Steve 06-29-2007 00:01

használok :)

h5 tools
saját oriépítő excel
saját klán excel

asszem nekem más nemis kell, kezdőként ez elég :)

jah! Demian progija is elég jó, most azzal akarok barátkozni kicsit :)

Stev 06-29-2007 02:20

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 106096)
Azért ne általánosíts:p:D, én jobban bízok a tudásomban, mint akármilyen számológépben.:D
Ha egy gép elront valami fontos dolgot, én hajlamos vagyok kidobni vagy széttörni, de ha én hibázok, magamnak valahogy mindig megbocsátok:D

Nálam ha a gép elront valamit, akkor utána kell járnom hogy mit rontottam el a képletben, vagyis a gép csak az én tudásomat használja fel(csak persze jóval gyorsabban:D) Pl Htools-t soha nem használnék, abban nem bízom, mert nem én írtam.

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106097)
kifejezetten a számítógép használatát akarom kikerülni... nem tudom mi késztet erre, de jól megvagyok így
és az agyamat is karbantartja valamennyire a folyamatosan használt képletek tömkelege :p

Az agyam karbantartására nekem tökéletesen megfelel a táblázatom folyamatos tökéletesítgetése, ráadásul ált. úgyis gépről hódítózom, vagyis éppúgy kéznél van mint a számológép.:)
Persze ha wapról támadok, marad a toll+papír...

J.Ati 06-29-2007 03:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106115)
Jó, hát ő azt is mondta már, hogy feltörte a Hód szerverét. :) Nem kell mindent elhinni. :D

off:

:)))
Ezt már másodjára látom ,hogy ezt írod.
hol nyilatkozta ez a bátor fiú,hogy feltörte a szervert??
Jó lenne kacagni egyett eme beírásán:p:p

Burning 06-29-2007 08:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106108)
Hmm?

"Szabadon használható azonban minden olyan segédeszköz, ami a játéktól függetlenül segít számolni, vagy rendszerezni az adatokat, amennyiben ez nincs közvetlen kihatással a játékra"

hatással van rá, mert ha egy tudatlan használja progit tudja mit küldjön beüt...ha nem használja lehet kihagy valamit és pattan:)

Dragi 06-29-2007 08:47

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 106168)
off:

:)))
Ezt már másodjára látom ,hogy ezt írod.
hol nyilatkozta ez a bátor fiú,hogy feltörte a szervert??
Jó lenne kacagni egyett eme beírásán:p:p

egy szép estén amikor épp kitiltások miatt ment a szájkarate X fórumon hát hol máshol :rolleyes: Erre jött Boszi első beírása hogy ő feltörte a hód szerverét :D:D:D Ati meg visszakézből 168 kör :D

Redback 06-29-2007 09:01

Az nagy lehetett!!Megnéztem volna ahogy ott dumál arról hogy feltörte megminden :D Meg megnéztem volna azt is amikor a 168-körről visszajön és elkezdreklamálni hogy miért tiltották ki....

Dragi 06-29-2007 09:05

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 106197)
Az nagy lehetett!!Megnéztem volna ahogy ott dumál arról hogy feltörte megminden :D Meg megnéztem volna azt is amikor a 168-körről visszajön és elkezdreklamálni hogy miért tiltották ki....

nem emlékszem pontosan mit írt de nem írta le konkrétan hogy hogy törte fel a szervert :) De talán majd ő nyilatkozik :D:D:D

richardka 06-29-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 106202)
nem emlékszem pontosan mit írt de nem írta le konkrétan hogy hogy törte fel a szervert :) De talán majd ő nyilatkozik :D:D:D

ujabb sikeres hekker:)) mit ki nem nevel a hod:)):D

lll 06-29-2007 10:41

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 106202)

most nyilatkozzak??:D
egyébként énsem emlékszek már:S

Kutyuleee 06-29-2007 10:44

Én is használok:D
h5tools-ot
meg demian programjait

De a csatákat a legtöbb esetben a saját kézi számológépemen is számolom, úgy tuti:D (a zárojelezés miatt is, meg azt gyorsabban is tudom használni:D)

Valezius 06-29-2007 11:15

Nekem excel táblám van.
Csatákhoz 2x2oszloppal
eyikbe mennek a katonák száma, amiből alap támadó-védőerő lesz, a másikba a módosíták, persze van hozzá szöveg, hogy melyik sorban melyiket kell írni, így elvileg nem marad ki semmi. (Kivéve, ha az 1,15-ös óriás faji bónusz helyett bennehagyom az egyet, aztán csoidálkozom utána, hogy a fenébe fért be :D)

Pomi 06-29-2007 16:23

Én ránézek egy orira és sacperkábé kiszámolom a segédprogival:D

Pomi 06-29-2007 16:24

Bízok a segédprogiban, mert azt mondták, hogy Ati készítette.:p:D

Ati 06-29-2007 16:25

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106417)

Akkor a jövőben ABBAN ne bízz, aki ezt mondta. ;)

Synkel 06-29-2007 16:48

Bevallom én Toolst használok, és meg vagyok vele elégedve:)

Stev 06-30-2007 00:33

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106416)
Én ránézek egy orira és sacperkábé kiszámolom a segédprogival:D

Sacperkábé számoláshoz minek neked progi?:D:D:D

Stev 06-30-2007 00:34

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106417)

Azt hiszem ez volt a nap poénja!:D

Kutyuleee 06-30-2007 00:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106429)
Bevallom én Toolst használok, és meg vagyok vele elégedve:)

Toolsban van egy pár hiba, a csataszámláló jó csak minimálisat téved(igaz ha van időm mindig számológéppel ellenörzöm), 1 hibája, amit felfedeztem,hogyha full tornyos ijj van akkor 1 ijásszal kevesebbet rak toronyba, de sztem azon nem múlik semmi, bőven elfogadható hibahatáron belül van számomra:D Ami rémesen müködik benne az varázslatok számolása:D

Gazsy 06-30-2007 00:46

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106515)
Ami rémesen müködik benne az varázslatok számolása:D

jó hogy szólsz:) megérte fennmaradni:) azt még sosem számoltam másképp:eek::eek: ideje változtatni:)

Andrew 06-30-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106515)
Toolsban van egy pár hiba, a csataszámláló jó csak minimálisat téved(igaz ha van időm mindig számológéppel ellenörzöm), 1 hibája, amit felfedeztem,hogyha full tornyos ijj van akkor 1 ijásszal kevesebbet rak toronyba, de sztem azon nem múlik semmi, bőven elfogadható hibahatáron belül van számomra:D Ami rémesen müködik benne az varázslatok számolása:D

pedig aztán varázslatokat a legegyszerűbb számolni :D:D

Synkel 06-30-2007 23:52

Bevallom azt is, hogy varira-tolira sose számolok. Bepróbálkozok, oszt' vagy sikerül vagy nem:)

Cyby_ 07-01-2007 15:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106643)
Bevallom azt is, hogy varira-tolira sose számolok. Bepróbálkozok, oszt' vagy sikerül vagy nem:)

90%ba én is szemre állapitom meg h beférek e,de vmikor csak zsámolok kicsit :)

Gyula 07-01-2007 15:50

Télleg vannak iylen progik? Nem tudtam, nekem olyan jönne jól ami távolbanéz és szól ha jön valaki :)

Cyby_ 07-01-2007 16:05

Gyula toronyóra lánccal esetleg?:D

Valezius 07-01-2007 16:06

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 106762)
Télleg vannak iylen progik? Nem tudtam, nekem olyan jönne jól ami távolbanéz és szól ha jön valaki :)

Úgy hívják, hogy bérmunkás, de azokat meg kell fizetni.
Már megint a gazdagok járnak jól :D

Grabi 07-01-2007 21:17

én azt gondolom az excel tábla a legjobb, amit legtöbben használunk.
csak a 666. miatt :) és most egy hétig nem írok, had tudjak gyönyörködni :)

Dasein 07-01-2007 22:31

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106825)
én azt gondolom az excel tábla a legjobb, amit legtöbben használunk.

Jaja! Hasznos szerszámot lehet fabrikálni az Excellel. Olyan büszke voltam a kalkulátoromra, mikor elkészült. :D

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 106825)
csak a 666. miatt :) és most egy hétig nem írok, had tudjak gyönyörködni :)

Szép kerek szám, aranyos. :)

Puppi 09-16-2007 00:14

Igen hasznalok az agyamat es eddig meg sosem tevedtem :D

Pax Hungaricum 09-16-2007 08:05

A felmérés szavazás részét HIÁNYOSNAK vélem!

Olyan opció nincs, hogy "Nem használom, de nem zavar, hogy más használ."

Én pl nem használok, excel tábláim vannak erre a célra, de hogy más használ, nem tartom csalásnak.

(Visszaolvastam írás közben. :D Csatlakozom Andrew-hez. :p)

Valezius 09-16-2007 10:29

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 124736)
Én pl nem használok, excel tábláim vannak erre a célra, de hogy más használ, nem tartom csalásnak.

Az már csatakalkulátor szerintem :)

Pax Hungaricum 09-16-2007 10:46

az végülis . de mindent számol :D :DD
ha má infós vagyok nehogy már más kalkulátorát használjam... :P
A sajátomban megbízom, mert látom miből mit számol :D

Puppi 09-16-2007 16:43

Ha jol latom az adataid semmiben nem kulombozek az Archer fele progi szamitasahoz kepest

webesc 09-16-2007 20:06

A Demian féle progi hasznos kellék sz.tem.
Amikor fejlesztem az orim mindig számolok kicsit,hogy miből
mennyi kellene és mennyit fog meg a védelmem.
Kíváncsiságból is ki szoktam számolni vajon beférnék-e v.kihez
ha akarnék.:)

Béééna Bari 09-16-2007 21:47

nem tom én a winfos által számológépet használom,vagy egy darab papírt,kedvtol fuggoen
bár most,hogy indítottam egy hadi orit az A-s mellé,lehet én is elkezdek excellel babrálni :D

Smooth Scroller 09-16-2007 23:59

vmi excel magus segitsen. :)

van 1 cellam aminek a tipusa szoveges. mondjuk ez van benne: "2.563 kakukkfioka", persze idezojelek nelkul. nos ebbol akarom kinyerni a 2563-as szamot, amivel mar matematikai muveleteket lehet vegrehajtani, tehat mar nem szoveg hanem szam es persze a bennelevo pont nelkul.

azaz az elso feladat a " kakukkfioka" lenyesese, a masodik a "." kivagasa a szambol es a 3. a szoveg atalakitasa szamma. ezt bele 1 uj cellaba, amire mar kesobb lehet hivatkozni mint szam tipusu cellara.

pliz hilfe.

(a latszattal ellentetben idevag, ebbe a forumba, mert sajat kalkulator kialakitasa miatt kellene.)

Valezius 09-17-2007 00:10

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 124805)
vmi excel magus segitsen. :)

van 1 cellam aminek a tipusa szoveges. mondjuk ez van benne: "2.563 kakukkfioka", persze idezojelek nelkul. nos ebbol akarom kinyerni a 2563-as szamot, amivel mar matematikai muveleteket lehet vegrehajtani, tehat mar nem szoveg hanem szam es persze a bennelevo pont nelkul.

azaz az elso feladat a " kakukkfioka" lenyesese, a masodik a "." kivagasa a szambol es a 3. a szoveg atalakitasa szamma. ezt bele 1 uj cellaba, amire mar kesobb lehet hivatkozni mint szam tipusu cellara.

pliz hilfe.

(a latszattal ellentetben idevag, ebbe a forumba, mert sajat kalkulator kialakitasa miatt kellene.)

Lehet olyat nyomni, hogy "csere", ha a pontot kicseréled ""-re azaz üresre, akkor csak 2563 marad. A kakukkfiókát is le lehet talán vágni utátna.
Az egyszerű módszer az, ha tudom, hány betűs a szám. Akkor elég csak a bal szélét venni a cellában tárolt cuccnak.
Itt egy bonyolult módszer is:
http://office.microsoft.com/hu-hu/ex...CL100570551038

All times are GMT +1. The time now is 17:48.