Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   lenne néhány kérdésem! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1908)

csarmi 06-23-2007 12:06

Valezius, 0 varázslóm és 0 tolvajom van (eladtam őket lényegében).

Mellesleg van kocsmám, szóval tolvajom akár lesz is majd, miért ne, jó hely pénzt tárolni (a mi csoportunkban drágán adják).

Természetesen a tolvajokat szívesen látom bármikor. Nem az országban tartom a pénzt meg a nyersanyagot, ráadásul a 1x bank asszem 50-el osztja az effektív pénzmennyiséget.

Elloptak 0 bála ételt, 90 tábla agyagot, 191 öl fát, 93 mázsa követ, 44 fémrögöt, 4 fegyvert és 0 drágakövet!
10.336 aranyat elloptak!
116 emberünket elrabolták!

Asszem itt jött rá a srác, hogy nem tőlem kell lopni :)

Bár a nyersanyagot néha egész jó pénzért el lehet adni.

Valezius 06-23-2007 12:11

Azért azt a bankos részt még nézd meg a súgóban ;)

csarmi 06-23-2007 12:20

Hogy még érthetőbb legyen, jöjjön egy rövid példa:

Bankok Összes pénz Lopható*
0 1.000.000 1.000.000
1 1.000.000 800.000
2 1.000.000 640.000
3 1.000.000 512.000
4 1.000.000 409.600
5 1.000.000 327.680

Ez nekem azt súgja (de talán nem jól értem?!), hogy a formula Arany*(0.8^n)

Például 12 bankkal a pénz 6.87%-át vihetik el... 12 bank = 1.8 millió arany, azaz ha ennyit tartasz, akkor effektíve 123k pénzed van otthon. Nem hiszem, hogy ebből megéri lopni. Fosztogatni persze lehet. De ha jól láttam, azt csak defenzzel lehet kivédeni.

Valezius 06-23-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104863)
Például 12 bankkal a pénz 6.87%-át vihetik el... 12 bank = 1.8 millió arany, azaz ha ennyit tartasz, akkor effektíve 123k pénzed van otthon.

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104860)
10.336 aranyat elloptak!

Máris megvan egy %-od, amit nem befolyásol autovédelem :)

csarmi 06-23-2007 13:15

Pont ezt írtam.. hogy olyan, mintha 50-ed annyi pénzem lenne (jelen esetben 15-ödannyi).

raplee 06-27-2007 01:34

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104863)
Hogy még érthetőbb legyen, jöjjön egy rövid példa:

Bankok Összes pénz Lopható*
0 1.000.000 1.000.000
1 1.000.000 800.000
2 1.000.000 640.000
3 1.000.000 512.000
4 1.000.000 409.600
5 1.000.000 327.680

Ez nekem azt súgja (de talán nem jól értem?!), hogy a formula Arany*(0.8^n)

Például 12 bankkal a pénz 6.87%-át vihetik el... 12 bank = 1.8 millió arany, azaz ha ennyit tartasz, akkor effektíve 123k pénzed van otthon. Nem hiszem, hogy ebből megéri lopni. Fosztogatni persze lehet. De ha jól láttam, azt csak defenzzel lehet kivédeni.

Sziasztok!
Hadd jegyezzem meg h ertekelem amikor valaki szamokkal probal magyarazni valamit mert sokkal hatasosabb, foleg ebben a jatekban!
Egy dolog azert a magyarazatodba santit szvsz (ha nem igy van pls pontositast kerek attol aki ezt jobban tudja):

"akkor effektíve 123k pénzed van otthon"...
"Például 12 bankkal a pénz 6.87%-át vihetik el..."

Hat nem eppen, mert effektive otthon van a penzed es nem a 6.87%-at vihetik el hanem a 6.87%-bol lophatnak!!! Jol akartad irni csak nem jol fogalmaztal... es minden lopas utan ujra kell szamolni azt az erteket amibol lophatnak!

LotR 06-27-2007 01:42

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105582)
Sziasztok!
Hadd jegyezzem meg h ertekelem amikor valaki szamokkal probal magyarazni valamit mert sokkal hatasosabb, foleg ebben a jatekban!
Egy dolog azert a magyarazatodba santit szvsz (ha nem igy van pls pontositast kerek attol aki ezt jobban tudja):

"akkor effektíve 123k pénzed van otthon"...
"Például 12 bankkal a pénz 6.87%-át vihetik el..."

Hat nem eppen, mert effektive otthon van a penzed es nem a 6.87%-at vihetik el hanem a 6.87%-bol lophatnak!!! Jol akartad irni csak nem jol fogalmaztal... es minden lopas utan ujra kell szamolni azt az erteket amibol lophatnak!

nem ez alapján a bennt lévő pénzed 6,87% vihetik el...
Elméletileg ha tehát vki sikeresen végig lop annyi fog hiányozni...
A számításokat helyességét nem ellenőriztem le... csak elméletbe szóltam hozzá... feltételezve, hogy a sugo adataiból kiindulva helyesek a számítások..

raplee 06-27-2007 02:33

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 105583)
nem ez alapján a bennt lévő pénzed 6,87% vihetik el...
Elméletileg ha tehát vki sikeresen végig lop annyi fog hiányozni...
A számításokat helyességét nem ellenőriztem le... csak elméletbe szóltam hozzá... feltételezve, hogy a sugo adataiból kiindulva helyesek a számítások..

"Elméletileg ha tehát vki sikeresen végig lop annyi fog hiányozni..."

elmeletileg kapszhatsz szamtalan lopast es ha utanaszamolsz szerintem eszreveszed h nincs igazad ebben az allitasban sem mert a lopasok szamatol fugg!
h mennyibol lop azt kiszamolhatod
h mennyit fog lopni azt is kiszamolhatod ha tudod milyen fajjal jatszik+szemelyiseg+ bla bla bla
amibol majd rajosz h nincs igazad az az h nem constans ertek az amibol lophat, mert minden lopasnal ujra kel szamolni
Pelda: ha 1 kor alatt 10 tolis lopna teged mig keszultsege kimerul akkor az eredeti penzed 6,87%-a fog hianyozni?
hat szerintem nem!

játékos 06-27-2007 12:17

segítségkérés a szövetségtől.

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy ha szövetségben játszom és varázslattal látod, hogy 2 körön belül megtámadnak, de te segítséget kérsz a 2 körön belül lévő szövetségesettől, akkor ebben az esetben melyik sereg ér oda először:
a.) segítő sereg a szövetségestől, és segít kivédeni a támadást
b.) a támadó sereg, és csak utána érkezik a szövetséges csapat és marad a már beállított körig
Ehhez kapcsolódva a már megérkezett segítő csapatoknak kell e helyet biztosítani barakkban, vagy nem? Vagyis ha minden helyem fullon van a barakkban és nincs kint támadó seregem se, akkor kár kérni segítséget?

Kutyuleee 06-27-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by játékos (Post 105681)
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy ha szövetségben játszom és varázslattal látod, hogy 2 körön belül megtámadnak, de te segítséget kérsz a 2 körön belül lévő szövetségesettől, akkor ebben az esetben melyik sereg ér oda először:
b.) a támadó sereg, és csak utána érkezik a szövetséges csapat és marad a már beállított körig
Ehhez kapcsolódva a már megérkezett segítő csapatoknak kell e helyet biztosítani barakkban, vagy nem? Vagyis ha minden helyem fullon van a barakkban és nincs kint támadó seregem se, akkor kár kérni segítséget?

"Az azonos körben történő seregmozgások időrendi sorrendje a következő:

* Szövetségi segítő seregek megérkezése
* Csata
* Szövetségi segítő seregek távozása
* Kint levő seregek hazaérkezése "

Stev 06-27-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by játékos (Post 105681)

A segítő csapatoknak nem kell helyet biztosítanod, nekik a szövetségesednél kell hogy legyen hely. (ők a várfal előtt táboroznak az otthonról hozott hálóhelyeken:D)

játékos 06-27-2007 14:35

Köszönöm a gyors és egyértelmű válaszokat.

Pepa 06-27-2007 17:19

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105682)
"Az azonos körben történő seregmozgások időrendi sorrendje a következő:

* Szövetségi segítő seregek megérkezése
* Csata
* Szövetségi segítő seregek távozása
* Kint levő seregek hazaérkezése "

Ebből csak az marad ki, hogy a szövihelp előtt megjön a saját képzés is. Tehát, ha egy körben támadnak és fejeződik be képzésed, akkor a képzett egységek is védeni fognak.

BimmBimm 06-27-2007 18:41

Nekem, nekem is lenne egy kérdésem:
Miért zöld a zöld?
(teljes a képzavar? :))
Természetesen az érdekelne hogy miért nevezik a Hódban zöldnek a privát üzenetet? :)

Grabi 06-27-2007 18:42

régen zölden villogott jobboldalt mikor üzeneted jött.

BimmBimm 06-27-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 105764)
régen zölden villogott jobboldalt mikor üzeneted jött.

Köszi!
Gondolom ez még a "fekete-korszak" része volt :)

Andrew 06-27-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 105763)
Nekem, nekem is lenne egy kérdésem:
Miért zöld a zöld?
(teljes a képzavar? :))
Természetesen az érdekelne hogy miért nevezik a Hódban zöldnek a privát üzenetet? :)

a régi rendszerben, amikor még fekete volt minden, a villogók jobb oldalt alul voltak
függőleges, hosszúkás téglalapok, a fontos eseményeknél pirosan villogott, ha leveled jött, akkor zölden - talán piac eseménynél meg sárgán
aztán 1-2 hónap játék után gyorsan meg is lett változtatva, úgyhogy én csak ennyire emlékszem :)

Ati 06-27-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 105767)
aztán 1-2 hónap játék után gyorsan meg is lett változtatva, úgyhogy én csak ennyire emlékszem :)

Kinek 1-2 hónap, kinek sok-sok év. ;)

laci 06-27-2007 18:53

Hja, régi szép idők... :rolleyes:

csarmi 06-27-2007 20:27

Azt kérdezném, hogy ezt én látom rossszul, vagy 2 (illetve adott helyzetben minimális távú) kőrről érkező támadáshoz képtelenség szövetségessel védeni, hacsak nem tudod ELŐRE biztosan?

Mármint mire fel tudod deríteni, hogy jönnek, biztosan késő, ugye? (ha jól csinálták)

Pepa 06-27-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 105784)
Azt kérdezném, hogy ezt én látom rossszul, vagy 2 (illetve adott helyzetben minimális távú) kőrről érkező támadáshoz képtelenség szövetségessel védeni, hacsak nem tudod ELŐRE biztosan?

Mármint mire fel tudod deríteni, hogy jönnek, biztosan késő, ugye? (ha jól csinálták)

Tapasztaltabb játékosok kv előtt 3-4 mp-vel mennek ki. De vannak előjelek, ami alapján lehet számítani rá: meggömböltek, kapu van rajtad, ártóztak vagy loptak. Sokan eleve úgy csinálják, hogy hívnak át szövihelpet támadáskor. De lehet etetős támadás is, hogy csak elcsalják otthonról a seregeket. Ha látok valakit, hogy teljes sereggel nem férek be és direkt kitámadok rá, hogy kisérjen, akkor az nagy bukta lehet. Fontos iratlan szabály amit sokan nem vesznek figyelembe: HA EGY ORSZÁG ÜTHETŐ, NEM BIZTOS, HOGY MEG IS KELL ÜTNI!!

Valezius 06-27-2007 21:43

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 105784)

Nem lehet minden ütést megfogni, de szembemenni visszatámadni, vagy minimalizálni a veszteségeket lehet :)

raplee 06-28-2007 00:03

Egyetertek

pepa es Valezius utolso hozzaszolasaval teljesen egyetertek es Valezius szepen erthetoen mondta h mit muszaly csinalni ha mar nem vetted eszre csak mikor mar keso...

Persze nem muszaly mindent de a minimalizalast igen, hiszen ahogy pepa jelezte lehet egy hatter tervuk is. (foleg ha szovi tamad mf-et)

Stev 06-28-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105805)
pepa es Valezius utolso hozzaszolasaval teljesen egyetertek es Valezius szepen erthetoen mondta h mit muszaly csinalni ha mar nem vetted eszre csak mikor mar keso...

Persze nem muszaly mindent de a minimalizalast igen, hiszen ahogy pepa jelezte lehet egy hatter tervuk is. (foleg ha szovi tamad mf-et)

Nem szoktam belekötni helyesírási hibákba, de legalább ne emelted volna ki, hogy a muszáj-t nem tudod helyesen leírni...:rolleyes:

raplee 06-29-2007 03:23

bocsi de azt nem is vettem eszre, szerintem mar tul kaprazott a szemem ahoz h ilyenekre figyeljek 2 utan (nalam 3 volt mar ejszaka)...
De jogos megjegyzes :rolleyes:

Princ 06-29-2007 15:52

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 106169)
bocsi de azt nem is vettem eszre, szerintem mar tul kaprazott a szemem ahoz h ilyenekre figyeljek 2 utan (nalam 3 volt mar ejszaka)...
De jogos megjegyzes :rolleyes:

Igazán módosíthatnád a hozzászólásodat és kijavíthatnád a hibád. Régen semmi bajom nem volt ennek a szónak az írásával, de már annyiszor látom ly-nal, hogy mostanában mindig kételkedek magamban, amikor leírom. És nyithatom meg a Word-öt. :(

csofika 06-29-2007 16:14

Szerinten a hódító játék egy szép magyar játék, úgyhogy a tanyafree kevert elnevezés helyett a tanyamentes szó használat talán ildomosabb lenne. lenne.

Aki angolul akar játszani, az meg elnézhet a hódító angol nyelvű verziójába.

Bocs, csak már egy picit zavar ez a kevert zagyva nyelvezet, amit itt sokan használnak, csak azért, mert divatos

Burning 06-29-2007 16:16

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 106398)
Szerinten a hódító játék egy szép magyar játék, úgyhogy a tanyafree kevert elnevezés helyett a tanyamentes szó használat talán ildomosabb lenne. lenne.

Bocs, csak már egy picit zavar ez a kevert zagyva nyelvezet, amit itt sokan használnak, csak azért, mert divatos

használd a tanyamentes szót, nekem megteszi a tf;)

Andrew 06-29-2007 16:19

Quote:

de a TM rövidítés már foglalt :D:D

Synkel 06-29-2007 16:37

Most nem azér' de angolban sokkal hülyébben hangzana a tanyafree

Brown 06-29-2007 17:27

Quote:

Akkor gondolom az ori, vari, és egyéb társai, összefoglaló néven a hódítós szleng, biztos nagyon sértheti az érzékeny magyarságodat. Az idegen szavak szótára pedig felérhet számodra egy horror regénnyel, pedig nem árt elfogadni a tényt: Ez már a magyar nyelvtan megmásíthatatlan része...

Ki tudja? Talán egy napon még a tanyafree is bekerül nyelvünk kincstárába.:)

Gazsy 06-29-2007 18:09

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106438)
Ki tudja? Talán egy napon még a tanyafree is bekerül nyelvünk kincstárába.:)

Azé az MTA előtt békésen el lehetne tüntetgetni vagy néhány évet mire ez összejönne... kivéve, ha az akadémikusok is Hódfüggővé válnak:D:D

Ati 06-29-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106445)
Azé az MTA előtt békésen el lehetne tüntetgetni vagy néhány évet mire ez összejönne... kivéve, ha az akadémikusok is Hódfüggővé válnak:D:D

Ahogy a "fájl" is magyar szó...........

Gazsy 06-29-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106446)
Ahogy a "fájl" is magyar szó...........

a fájl-ra szüksége volt a magyar nyelvnek:) asszem... igazából csak kiejtés szerint leírták és átvették... de a tanyafree szót azt, hol a búbánatban használnánk még a Hódon kívül??:D

Ati 06-29-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106452)
a fájl-ra szüksége volt a magyar nyelvnek:) asszem... igazából csak kiejtés szerint leírták és átvették... de a tanyafree szót azt, hol a búbánatban használnánk még a Hódon kívül??:D

Az a baj, hogy hihetetlenül erőltetve van a magyar nyelv használata olyan helyeken is, ahol teljesen indokolatlan. Interneten nem lehet magyar nyelvre fordítani dolgokat, amikor sok-sok év lemaradásban vagyunk. Átvesszük a nemzetközi kifejezéseket, és kész.

Egyébként is rengeteg helyen teljesen logikátlan a magyar nyelv.

Nézzük például a "Segítség" szavunkat. Mire ezt egy magyar kimondja, az angol már 3-szor kért segítséget. (3 szótag vs 1 szótag)

Pomi 06-29-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 106453)
Az a baj, hogy hihetetlenül erőltetve van a magyar nyelv használata olyan helyeken is, ahol teljesen indokolatlan. Interneten nem lehet magyar nyelvre fordítani dolgokat, amikor sok-sok év lemaradásban vagyunk. Átvesszük a nemzetközi kifejezéseket, és kész.

Egyébként is rengeteg helyen teljesen logikátlan a magyar nyelv.

Nézzük például a "Segítség" szavunkat. Mire ezt egy magyar kimondja, az angol már 3-szor kért segítséget. (3 szótag vs 1 szótag)

off:

de a magyar 3 x gyorsabban segít, mint az angol.;)

sasa 06-29-2007 18:35

A múltkor hallottam okfejtést a páros szervekre vonatkozóan.
pl. magyarban nincs ilyen, hogy "Fogd a két kezem.", hanem ezt mondjuk helyette "Fogd a kezem". és nem kezeim.
vagy akinek csak egy lába vagy keze van, arra azt mondjuk, hogy "félkarú", meg "féllábú". Pedig 1 azért van neki...

Gazsy 06-29-2007 18:35

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106454)
off:

de a magyar 3 x gyorsabban segít, mint az angol.;)

na erre ne vegyél mérget! ne legyen rá szükséged...jobban jársz...

Gazsy 06-29-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 106455)
A múltkor hallottam okfejtést a páros szervekre vonatkozóan.
pl. magyarban nincs ilyen, hogy "Fogd a két kezem.", hanem ezt mondjuk helyette "Fogd a kezem". és nem kezeim.
vagy akinek csak egy lába vagy keze van, arra azt mondjuk, hogy "félkarú", meg "féllábú". Pedig 1 azért van neki...

van ilyen... de ez érdekessége is a magyar nyelvnek...
ha megfigyeled általában (asszem majdnem mindig) a többesszámot csak egyszer használja két kéz... nme két kezek.. 6 alma: nem almák stb...

Pepa 06-30-2007 14:31

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106452)

Én például Pesten lakok és ez eléggé tanyafree:D:D

All times are GMT +1. The time now is 05:51.